Sunday the 13th of November in Swedish

Stockholm

Årets mama 2011
Berns
Söndag
(Awards)

 Image of Årets mama 2011

Den 13 november är det dags! Ta chansen att mingla med kändisar, träffa mamas redaktion och se den spännande prisutdelningen.

Vem blir Årets mama 2011? Missa inte den spännande prisutdelningen på Berns i Stockholm den 13 november. Vi välkomnar dig som läser mama till årets glammigaste gala med modevisning, god mat, härliga drinkar och champagne!

Mingla med kändisar, mamas redaktion och andra glada mama-läsare. Ta med dig tjejkompisarna och unna dig en härlig kväll

Scandinavian Boat Show
Stockholms Mässan
Söndag
(Mässa)

 Image of Scandinavian Boat Show

Med inriktning på segelbåtar samt motorbåtar över 7 meter,tillbehör och utrustning.

Scandinavian Boat Show, 9-13 november 2011 är nordens enda båtmässa inomhus på hösten,
och är speciellt inriktad på segelbåtar samt motorbåtar över 7 meter.
Här får du som utställare tillfälle att visa upp dina produkter och väcka intresse för köp hos kunden i god tid innan kommande säsong.
Mellan båtavdelningarna finns en tillbehörsavdelning med utrustning, segel, mast, rigg, sjökläder, motorer, tjänster mm.

Stockholm´s international film festival
Stockholm
Söndag
(Festival)

 Image of Stockholm´s international film festival

Idén till festivalen väcks 1990 av Ignas Scheynius som tillsammans med  Kim Klein och nuvarande festivalchefen Git Scheynius, tre unga filmentusiaster, beslutar sig för att Stockholm behöver en festival av internationell rang. Med hjälp av en liten grupp professionella inom filmvärlden samt assisterade av tvåhundra hängivna volontärer genomförs den första festivalen. Invigningsfilm är David Lynchs Wild at Heart som visas på huvudbiografen Astoria, där också prisutdelningen hålls. Under fyra dagar i november visas totalt 45 filmer.

Festivalens organisation expanderar varje år och har idag en verksamhet året runt med utomhusvisningar, egenimporterade filmer, distributionskanaler och månatliga medlemsvisningar. På bara ett par år har programmet växt till 100 filmer och 2009 var det mer än 180.

Under de 20 år som gått har Stockholms filmfestival presenterat närmare 3000 filmer från hela världen och besökts av celebra gäster som Dennis Hopper, Lauren Bacall, Gena Rowlands, Ang Lee, David Cronenberg, Roman Polanski, Terry Gilliam, Elia Kazan, Darren Aronofsky, Paul Schrader, Wes Anderson, Charlotte Rampling och Wong Kar Wai. Festivalen är också känd för att framhäva unga och oetablerade filmskapare. I snitt var tredje film på festivalen är gjord av en debutant, och i tävlingssektionen får endast regissörer som gjort högst två filmer tidigare medverka.

Stockholms filmfestivals målsättning är att bredda det svenska filmutbudet med nyskapande film av hög kvalitet, att ge besökarna en orientering i den moderna filmen och stimulera till debatt. Med seminarier, tillfällen att träffa skådespelare och filmarbetare under Face2Face samt den uttömmande katalogen finns alla förutsättningar för en fullkomlig filmupplevelse.

Mitt kök 2011
Stockholmsmässan
Söndag
(Mässa)

 Image of Mitt kök 2011

Intresset för mat och dryck fortsätter att hålla i sig, senast besöktes mässan, som då gick under namnet Det Goda Köket, av 28 979 matglada besökare och ingenting talar för att intresset ska minska framöver då mer och mer fokus i samhället läggs på mat, dryck och njutning, samtidigt som medvetenheten kring det vi äter ökar stort.

En anledning till att intresset kring mässan är så stort är att besökaren bjuds på mängder med smakprover av mat , deltar i vin-, öl- och whiskyprovningar eller  snabbutbildningar i gastronomi och mycket annat gott att prova och lära. En del uppskattar t ex att träffa och mingla med sina matidoler som det finns gott om här på mässan i provarrummen, montrarna och på de 2 scenerna.

Mitt kök arrangeras tillsammans med TV4 och mattidningen Allt om Mat och erbjuder provsmakningar, nya köksredskap, kokböcker, mattidningar, ett gediget scenprogram med vinstlotterier och mycket mera.

Andra helgen i november slår publikmässorna Mitt kök, Scandinavian Boat Show* och Allt för Hälsan upp sina portar. Nyhet för i år är Winter Show.  Fyra mässor under samma tak! Så räkna med en händelserik helg på Stockholmsmässan.

Friends
Stockholms Stadsteater
Söndag
(Teater)

 Image of Friends

Colin är nybliven änkling.
Visst vore det fint om de gamla vännerna kunde samlas för att muntra upp honom? Diana ordnar en fest.
Men hennes man Paul låtsas glömma alltihop, Gordon blir hastigt sjuk och Evelyn är helt ointresserad.
Det slutar med ett nervöst sammanbrott.
Och det är inte Colins.

Hair
Stockholms Stadsteater
Söndag
(Teater)

 Image of Hair

Age of Aquarius, Let the Sunshine In, I Got Life…
Absolut odödliga är låtarna i den största rockmusikalen av dem alla, Hair. Om ett
gäng unga hippies i New York i slutet av 60-talet som gör fingret åt vuxenvärldens
normer och begränsningar. Revolt, fritt sex, droger och fred på jorden
– allt är möjligt …

Elvis Costello
Rival
Söndag
(Konsert)

 Image of Elvis Costello

Elvis Costello – solo! Två exklusiva konserter i väl utvalda intima konsertlokaler. Det är vad Elvis önskar sig när han kommer till Sverige i november

De direkta influenserna bakom Costellos musik är otaliga. Mest iögonfallande är kanske Buddy Holly, delvis på grund av den visuella image Costello skapade sig i början av sin karriär.
Elvis Costello hyllade Joe Strummer efter hans död genom att på Grammygalan 2003 framföra London Calling tillsammans med Dave Grohl, Bruce Springsteen och Steven Van Zandt mfl.

Emil Jensen
Södra Teatern
Söndag
(Konsert)

 Image of Emil Jensen

Efter vårens och sommarens hyllade turnéer gör Emil en avskalad solospecialare. Som alltid blir det en blandning av musik, lyrik och komik från hans skivor och ljudböcker, med lite extra tonvikt på mellansnacken.
“Det blir greatest snack med mellanmelodier. Och så blir det en ny låt, en ny dikt och ett nytt skämt.”

Emil Jensen debuterade som författare 2006 med den kultförklarade ljudboken Mellansnack. I höst släpper han den efterlängtade uppföljaren Snacka om, en samling av Emils krönikor från radio och tidningar och inte minst mellansnack från konserter och föreställningar som Cykelturnén, En dödsrolig kväll om sorg och saknad och Livs levande, som alla gått på Södran.

De senaste åren har Emil fått Gustaf Frödings lyrikpris, Stig Sjödin-priset och Hoola Bandoola-priset. Han hörs i P1:s Tankar för dagen, han har långfilmsdebuterat som skådespelare i Jan Troells Maria Larssons eviga ögonblick och sen tidigare är han europamästare i poetry slam. Dessutom har han hunnit med att släppa fyra hyllade album

Göteborg

West Side Story
GöteborgsOperan
Söndag
(Musikal)

 Image of West Side Story

Kanske är det tidlösheten i temat: en konflikt mellan människor med olika bakgrund, en skildring av den tonårstid då allt är lika mycket på lek som på blodigt allvar, en berättelse om den andlösa, uppslukande kärleken och dess spegelvända motsvarighet – det förtärande hatet. Kanske är det formen: de stora dansnumren som genialiskt driver handlingen framåt lika mycket som dialogen och sången. Kanske är det den raffinerade musiken: komponerad av Leonard Bernstein då han stod på toppen av sin karriär och var en av världens främste dirigenter, lika bevandrad i den klassiska musiken som intresserad av att tolka och uttrycka sin egen tid musikaliskt. West Side Story kallas av en uppsjö av olika anledningar ”världens bästa musikal” och har sedan urpremiären 1957 tolkats och omtolkats, översatts, setts och älskats av människor över hela världen. Löst baserad på Shakespeares Romeo och Julia är det en tragisk kärlekshistoria i storstadsmiljö med två rivaliserande ungdomsgäng i fokus.

Freuds Cigarr
GöteborgsOperan
Söndag
(Musikal)

 Image of Freuds Cigarr

Freuds Cigarr är tonsättaren och textförfattaren Jan-Erik Sääfs tionde musikal. På ett varmt, intelligent och humoristiskt sätt presenteras den legendariske psykoterapeuten Sigmund Freuds teorier i musikteaterform. Freud, som levde i Wien på 1890-talet, vågade söka förklaringsmodeller kring människans omedvetna på ett sätt som ingen hade gjort tidigare.

Taj Mahal (US)
Trädgår’n
Söndag
(Konsert)

 Image of Taj Mahal (US)

Bluesgiganten, kompositören, multi-instrumentalisten & världsmusikern TAJ MAHAL gästar Trädgår´n i november.
Taj Mahal var en av pionjärerna på Woodstockfestivalen 1969, han har en karriär som spänner över 40 år där Taj har utvecklat bluesen på ett originellt och spännande sätt där allt från Karibisk, Latin & Väst-Afrikansk musik likväl som Hawaiiansk spelat en betydande roll både för hans skivproduktion såväl för liveframträdande.
Taj föddes 17 maj i Harlem, NY men växte upp i Springfield, Massachusettts, Henry S:t Claire Fredricks är hans riktiga namn. Hans far var jazzpianist & mamman lärare, föräldrarna hade en stor skivsamling och Taj blev introducerad redan som liten av föräldrarna att ta klassiska pianolektioner, men redan efter 2 veckor hade Taj andra & egna planer för sin musik.

Aloe Blacc
Brewhouse
Söndag
(Konsert)

 Image of Aloe Blacc

Hetaste soulartisten just nu, Aloe Blacc, kommer tillbaks till Göteborg efter bejublat framträdande på Way Out West. Den 13 november spelar han på Brewhouse i Göteborg.
Efter att ha avslutat succéfestivalen Way Out West med en suverän spelning sent på lördagsnatten var det många som just bevittnat ett ögonblick som väcker avund hos dem som inte var på plats. Med sin 70-talsinfluerade soul och magiska stämma tränger han direkt in i hjärta och själ och fäster hela sitt sociala patos i vår ryggmärg.

Elvis Forever – A Tribute to the King
Lorensbergsteatern
Söndag
(Konsert)

 Image of Elvis Forever - A Tribute to the King

Elvis Forever är utformad som en storslagen musikalisk hyllning till “The King” med de mest glittrande guldkornen från en karriär som än idag saknar motstycke.

Allt presenterat av en laguppställning som passionerat älskar allt vad Elvis handlar om:
Henrik Åberg, Jack Baymoore och SWE TCB Band & SWE TCB CHOIR. Tillsammans täcker de odödliga Elvisklassiker från tre decennier.

Henrik Åberg
Henrik Åberg i spetsen för tolv man starka SWE TCB Band tar sig an Elvis 60- och 70-talslåtar. Redan som 19-åring vann han 1995 talangtävlingen “Sikta mot stjärnorna” med sin version av “Blue Hawaii” och sedan dess varit Sveriges bästa sångare när det gäller konsten att tolka Elvis. Henrik har dessutom haft en rad hits på svenska topplistor samt medverkat i Melodifestivalen.

Jack Baymoore
Jack Baymoore (alias Kent Vikmo) tolkar Elvis 50- och tidiga 60-talslåtar. Tillsammans med kompgruppen The Bandits slog han igenom internationellt med debutsingeln “A-V8 Boogie” 1996 och har sedan dess varit Sveriges mest framgångsrika rockabillyartist med regelbundna turnéer i USA och Europa.

SWE TCB Band & SWE TCB CHOIR
SWE TCB Band under ledning av kapellmästare Magnus Ludwigsson garanterar att artisterna får bästa tänkbara uppbackning. Som mest kommer 14 man att stå på scen för att ge en minnesvärd musikupplevelse med högtryck från första ackordet.

Malmö

Legally Blonde – The Musical
Nöjesteatern
Söndag
(Musikal)

 Image of Legally Blonde - The Musical

Blonde, The Musical, för första gången i Skandinavien på Nöjesteatern i Malmö.

Musikalen har gått för slutsålda hus på Broadway och på sitt andra år i London där biljetterna är släppta fram till oktober 2011.

Kreativa teamet för den svenska uppsättningen är
Regissör: Anders Albien
Koreograf Siân Playsted
Kostymör Marianne Lunderquist
Peruk&mask Anita Agerlo & Monica Hägerström
Producent Julius Malmström

Med andra ord – samma kreativa team som ligger bakom succén Monty Phytonmusikalen Spamalot.
Rollistan: En helproffsig svensk uppsättning. Audition äger rum innan jul. Rollistan publiceras vartefter anställningskontrakt är klara.

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

Elle Woods är tjejen som har allt! En garderob att drömma om, en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ordförande för UCLA föreningen ”Delta Nu” och är därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös… Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa… Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harwards ”Legally Blonde”.

Jag är drømmarnas labyrint
Malmö Stadsteater
Söndag
(Teater)

 Image of Jag är drømmarnas labyrint

Under den sovjetiska ockupationen av Afghanistan blir studenten Farhad arresterad och torterad. Han räddas svårt skadad av en ung änka. Tillsammans och mot alla odds, släpar de sig igenom en labyrint av drömmar och mardrömmar. Till slut står Farhad inför det svåra beslutet om han ska våga livet och stanna, eller kapitulera och fly sitt hemland.

Jag är drømmarnas labyrint är en berättelse om terror, rädsla och kulturell identitet. Genom återblickar berättas historien av en äldre man som lever i exil i Paris.

Med musiker, dansare och skådespelare från Sverige, Danmark och Mellanöstern är det här en interkulturell musikföreställning. Den baseras på en roman av exilförfattaren Atiq Rahimi. Han är i dag internationellt erkänd för sina dokumentärfilmer och romaner och har tilldelats flera priser för sitt arbete både i Norden och runtom i världen.

Les Misérable
Malmö Operan
Söndag
(Musikal)

 Image of Les Misérable

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

Historien börjar 1815 då Jean Valjean friges och slutar när han dör, arton år senare. Rollen som Jean Valjean spelas av Dan Ekborg. Fred Johanson gör Javert, polischefen som hela sitt liv jagar den försvunna straffången Jean Valjean. Det samvetslösa värdshusparet makarna Thénardier gestaltas av Marianne Mörck/Evamaria Björk och Peter Harryson. Fantine, fabriksarbeterskan som blir utstött när hennes kamrater får veta att hon har en dotter, Cosette. Jean Valjean lovar den döende Fantine att ta hand om Cosette som bor hos paret Thénardier som utnyttjar henne som piga medan deras dotter Éponine skäms bort. Musikalartisterna Karolin Funke och Annika Edstam delar på rollen som Fantine, Emmi Christensson och Mathilda Ahnell delar på rollen som Cosette och Ida Högberg sjunger rollen Éponine.

HAZE
Skånes Dansteater
Söndag
(Dans)

 Image of HAZE

”Dansarna blir till flingor i ett regn av silverkonfetti som någon i den disiga gryningen skjuter iväg för att markera slutet av en magisk festnatt.”   Sydsvenskan

”Det är märkligt och stundtals så där svindlande, drömskt vackert och sinnligt som bara danskonst kan vara.”   Nummer

”Det sjuder och vibrerar av liv.”  Skånska Dagbladet

”Som publik till såväl “On invisible pause” som “Devious Paths” är det lätt att låta sig uppslukas, förlora sig in i den drömska musiken, i ljuset och rörelserna, lite som att vandra in i dimman.”   Helsingborgs Dagblad

Vågar du släppa taget och verkligen gå vilse?
Skånes Dansteater bjuder in till en kväll som utmanar dina sinnen och presenterar en totalupplevelse bestående av rörelse, ljud och ljus.

Dagens Aktiviteter

 

 

Stockholm

Stockholm´s international film festival
Hours: 00:00 – 00:00
Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
Scandinavian Boat Show
Hours: 10:00 – 18:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Allt för Hälsan
Hours: 10:00 – 18:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Mitt kök 2011
Hours: 10:00 – 18:00
Winter Show
Hours: 10:00 – 18:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Retromässan
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
Vernissage in Kungsträdgården
Hours: 12:00 – 17:00
SHE’S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Jeppe on the hill
Hours: 13:00 – 15:00
ANNE TERSELIUS CLARIDGE
Hours: 13:00 – 16:00
Performance: Through Composition as Explanation
Hours: 14:00 – 14:30
DROTTNINGSHOLMS BAROCKENSEMBLE 40 YEARS
Hours: 15:00 – 17:00
The night is today’s mother
Hours: 15:00 – 17:00
The death of a Salesman
Hours: 15:00 – 17:40
Älvsborgsbron
Hours: 16:00 – 18:00
Årets mama 2011
Hours: 16:00 – 20:00
Euskefeurat & Ronny Eriksson
Hours: 16:00 – 18:00
Tonsättarfestival by Brett Dean
Hours: 17:00 – 23:00
Friends
Hours: 18:00 – 20:00
Elvis Costello
Hours: 18:00 – 21:00
Come Running
Hours: 19:00 – 21:00
Hair
Hours: 19:00 – 21:40
To play with fire
Hours: 19:00 – 20:00
Danny Gordon “Gordon walks again”
Hours: 19:00 – 21:00
Emil Jensen
Hours: 19:00 – 21:00
TOBY KEITH
Hours: 19:30 – 21:00
Balthazars
Hours: 19:30 – 21:00
Pain
Hours: 20:00 – 23:00
BigBenStandUp
Hours: 20:00 – 22:30
John Maus & Gary War
Hours: 20:30 – 23:00
DJ Battle Malmen | Bruce Leenus VS Joakim Heineman
Hours: 21:00 – 00:00
Open Mike
Hours: 21:00 – 23:00
Dj Jamalde @ HTC DJ CHALLANGE
Hours: 22:00 – 03:00
Dj-viet-naam
Hours: 22:00 – 02:00
Party at PURE Nightclub Stockholm
Hours: 22:00 – 03:00
HTC DJ Challenge 2011 – Group Round 3
Hours: 22:00 – 03:00

Göteborg

Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 11:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 11:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 17:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Björn Olsson
Hours: 12:00 – 16:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
Educating Rita
Hours: 15:00 – 17:00
Freuds Cigarr
Hours: 17:00 – 19:00
Chamber Concert
Hours: 18:00 – 20:00
West Side Story
Hours: 18:00 – 21:00
Elvis Forever – A Tribute to the King
Hours: 19:00 – 21:00
Aloe Blacc
Hours: 20:00 – 22:00
Taj Mahal (US)
Hours: 20:00 – 22:00

Malmö

Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Graphics loves photography
Hours: 10:00 – 16:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
VACATION by Malin Gabriella Nordin
Hours: 12:00 – 15:00
Carina Nordborg
Hours: 12:00 – 15:00
Legally Blonde – The Musical
Hours: 15:00 – 17:00
Les Misérable
Hours: 16:00 – 19:00
HAZE
Hours: 16:00 – 17:20
Jag är drømmarnas labyrint
Hours: 16:00 – 18:00

Oslo

Oslo International Poetry Festival
Hours: 00:00 – 00:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 12:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 12:00 – 16:00
Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer
Hours: 12:00 – 17:00
Frank Znort Quartet
Hours: 18:00 – 01:00
Kjell Karlsen 80th anniversary gala with big band and choir
Hours: 19:00 – 21:00
SYNNE SANDEN
Hours: 19:30 – 21:00
SOLVEIG SLETTAHJELL
Hours: 20:00 – 22:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
Re:Constructed Landscapes
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
The Predatory
Hours: 15:00 – 17:20
Love me tonight X-mas
Hours: 16:00 – 18:45
n* grandjean
Hours: 20:00 – 22:00
Rasmus Seebach
Hours: 20:00 – 22:00
Demonical, Volturyon & Slytract
Hours: 20:00 – 23:30
Annisette
Hours: 20:00 – 22:00
Sivert Höyem
Hours: 21:00 – 23:00
ALEXI MURDOCH (UK)
Hours: 21:00 – 23:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s