Saturday the 12th of November in Swedish

Stockholm

Carmen
Kungliga Operan
Lördag
(Opera)

 Image of Carmen

I cigarettfabriken i Sevilla arbetar Carmen. Vacker och egensinnig är hon en erotisk dröm för soldaterna vid kasernen. Don José har aldrig upplevt något liknande när han hör henne sjunga om kärleken. Han glömmer sin trolovade Micaëla som väntar i hembyn och följer Carmens väg. Men Don José vill äga kärleken och Carmens hjärta måste få flyga fritt. Så dyker tjurfäktaren Escamillo upp, stolt och svårfångad är han en tvillingsjäl till Carmen …

Carmen vill älska vem hon vill, men får betala ett högt pris för sin kärlek. Georges Bizets musik är ömsom medryckande, ömsom demoniskt lidelsefull i operan som blivit världens kanske mest kända. Carmen är drömmen om Spanien – ett land som kompositören själv aldrig besökte.

Scandinavian Boat Show
Stockholms Mässan
Lördag
(Mässa)

 Image of Scandinavian Boat Show

Med inriktning på segelbåtar samt motorbåtar över 7 meter,tillbehör och utrustning.

Scandinavian Boat Show, 9-13 november 2011 är nordens enda båtmässa inomhus på hösten,
och är speciellt inriktad på segelbåtar samt motorbåtar över 7 meter.
Här får du som utställare tillfälle att visa upp dina produkter och väcka intresse för köp hos kunden i god tid innan kommande säsong.
Mellan båtavdelningarna finns en tillbehörsavdelning med utrustning, segel, mast, rigg, sjökläder, motorer, tjänster mm.

Stockholm´s international film festival
Stockholm
Lördag
(Festival)

 Image of Stockholm´s international film festival

Idén till festivalen väcks 1990 av Ignas Scheynius som tillsammans med  Kim Klein och nuvarande festivalchefen Git Scheynius, tre unga filmentusiaster, beslutar sig för att Stockholm behöver en festival av internationell rang. Med hjälp av en liten grupp professionella inom filmvärlden samt assisterade av tvåhundra hängivna volontärer genomförs den första festivalen. Invigningsfilm är David Lynchs Wild at Heart som visas på huvudbiografen Astoria, där också prisutdelningen hålls. Under fyra dagar i november visas totalt 45 filmer.

Festivalens organisation expanderar varje år och har idag en verksamhet året runt med utomhusvisningar, egenimporterade filmer, distributionskanaler och månatliga medlemsvisningar. På bara ett par år har programmet växt till 100 filmer och 2009 var det mer än 180.

Under de 20 år som gått har Stockholms filmfestival presenterat närmare 3000 filmer från hela världen och besökts av celebra gäster som Dennis Hopper, Lauren Bacall, Gena Rowlands, Ang Lee, David Cronenberg, Roman Polanski, Terry Gilliam, Elia Kazan, Darren Aronofsky, Paul Schrader, Wes Anderson, Charlotte Rampling och Wong Kar Wai. Festivalen är också känd för att framhäva unga och oetablerade filmskapare. I snitt var tredje film på festivalen är gjord av en debutant, och i tävlingssektionen får endast regissörer som gjort högst två filmer tidigare medverka.

Stockholms filmfestivals målsättning är att bredda det svenska filmutbudet med nyskapande film av hög kvalitet, att ge besökarna en orientering i den moderna filmen och stimulera till debatt. Med seminarier, tillfällen att träffa skådespelare och filmarbetare under Face2Face samt den uttömmande katalogen finns alla förutsättningar för en fullkomlig filmupplevelse.

Mitt kök 2011
Stockholmsmässan
Lördag
(Mässa)

 Image of Mitt kök 2011

Intresset för mat och dryck fortsätter att hålla i sig, senast besöktes mässan, som då gick under namnet Det Goda Köket, av 28 979 matglada besökare och ingenting talar för att intresset ska minska framöver då mer och mer fokus i samhället läggs på mat, dryck och njutning, samtidigt som medvetenheten kring det vi äter ökar stort.

En anledning till att intresset kring mässan är så stort är att besökaren bjuds på mängder med smakprover av mat , deltar i vin-, öl- och whiskyprovningar eller  snabbutbildningar i gastronomi och mycket annat gott att prova och lära. En del uppskattar t ex att träffa och mingla med sina matidoler som det finns gott om här på mässan i provarrummen, montrarna och på de 2 scenerna.

Mitt kök arrangeras tillsammans med TV4 och mattidningen Allt om Mat och erbjuder provsmakningar, nya köksredskap, kokböcker, mattidningar, ett gediget scenprogram med vinstlotterier och mycket mera.

Andra helgen i november slår publikmässorna Mitt kök, Scandinavian Boat Show* och Allt för Hälsan upp sina portar. Nyhet för i år är Winter Show.  Fyra mässor under samma tak! Så räkna med en händelserik helg på Stockholmsmässan.

Hair
Stockholms Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Hair

Age of Aquarius, Let the Sunshine In, I Got Life…
Absolut odödliga är låtarna i den största rockmusikalen av dem alla, Hair. Om ett
gäng unga hippies i New York i slutet av 60-talet som gör fingret åt vuxenvärldens
normer och begränsningar. Revolt, fritt sex, droger och fred på jorden
– allt är möjligt …

Romeo & Juliet
Göta Lejon
Lördag
(Teater)

 Image of Romeo & Juliet

Musikalen Romeo & Julia – välkända hits, oförglömlig kärlek

På nyårsafton 2010 hade en helt ny musikal premiär på Göta Lejon. Musikalen Romeo & Julia är baserad på Shakespeares klassiska pjäs men med ny modern dialog och med musik som alla känner igen. Flera av tidernas största hits inom pop, rock och hiphop har fått nya spännande arrangemang.

På scenen ser vi Måns Zelmerlöw som Romeo och nya stjärnskottet Lisette Pagler som Julia. Lisette stod kvar som ensam vinnare bland över tusen sökande i SVTs Jakten på Julia. Deras förtrogne fader Laurence spelas av Loa Falkman. Mercutio spelas av Anton Lundqvist och som Amman ser vi Marianne Mörck. För regin står Morgan Alling och Calle Norlén har översatt. Jennie Widegren och Fredrik Rydman från Bounce koreograferar och Kristofer Nergårdh från Let’s Dance och Allsång på Skansen är musikaliskt ansvarig. Den fantastiska scenografin och kostymerna är gjorda av Lehna Edwall och tillsammans med Sara Klänges fantastifulla mask- och perukdesign skapar de en visuell fest för ögat.

Musik från bl a
Jackson 5
Metallica
Beach Boys
Kiss
Christina Aguilera
MC Hammer
Genesis
Spandau Ballet

Manus bearbetat från W. Shakespeares original: Ulfur Eldjarn
Översättning, bearbetning och sångtexter: Calle Norlén
Regi & bearbetning: Morgan Alling
Koreografi & bearbetning: Fredrik ”Benke” Rydman
Koreografi & bearbetning: Jennie Widegren
Musikaliskt ansvarig/musikarrangör: Kristofer Nergårdh
Scenografi & kostymdesign: Lehna Edwall
Mask & perukdesign: Sara Klänge
Ljusdesign: Ulf Englund
Ljuddesign: Jacob Julin

Emil Jensen
Södra Teatern
Lördag
(Konsert)

 Image of Emil Jensen

Efter vårens och sommarens hyllade turnéer gör Emil en avskalad solospecialare. Som alltid blir det en blandning av musik, lyrik och komik från hans skivor och ljudböcker, med lite extra tonvikt på mellansnacken.
“Det blir greatest snack med mellanmelodier. Och så blir det en ny låt, en ny dikt och ett nytt skämt.”

Emil Jensen debuterade som författare 2006 med den kultförklarade ljudboken Mellansnack. I höst släpper han den efterlängtade uppföljaren Snacka om, en samling av Emils krönikor från radio och tidningar och inte minst mellansnack från konserter och föreställningar som Cykelturnén, En dödsrolig kväll om sorg och saknad och Livs levande, som alla gått på Södran.

De senaste åren har Emil fått Gustaf Frödings lyrikpris, Stig Sjödin-priset och Hoola Bandoola-priset. Han hörs i P1:s Tankar för dagen, han har långfilmsdebuterat som skådespelare i Jan Troells Maria Larssons eviga ögonblick och sen tidigare är han europamästare i poetry slam. Dessutom har han hunnit med att släppa fyra hyllade album

Taj Mahal and the Trio
Göta Källare
Lördag
(Konsert)

 Image of Taj Mahal and the Trio

Bluesgiganten, kompositören, multi-instrumentalisten & världsmusikern Taj Mahal gästar Sverige i november 2011.

Taj Mahal var en av pionjärerna på Woodstockfestivalen 1969, han har en karriär som spänner över 40 år där Taj har utvecklat bluesen på ett originellt och spännande sätt där allt från Karibisk, Latin & Väst-Afrikansk musik likväl som Hawaiiansk spelat en betydande roll både för hans skivproduktion såväl för liveframträdande.

Taj föddes 17 maj i Harlem, NY men växte upp i Springfield, Massachusettts, Henry S:t Claire Fredricks är hans riktiga namn. Hans far var jazzpianist & mamman lärare, föräldrarna hade en stor skivsamling och Taj blev introducerad redan som liten av föräldrarna att ta klassiska pianolektioner, men redan efter 2 veckor hade Taj andra & egna planer för sin musik.

Göteborg

Pang på pensionatet
Liseberg
Lördag
(Teater)

 Image of Pang på pensionatet

Handlingen: Ett litet pensionat på den svenska landsbygden sommaren 1955. Låter det fridfullt och idylliskt? Det hade det kanske varit om inte ägarinnan kommit i akut ekonomiskt trångmål. Om inte pensionatets enda anställde bestämt sig för att ta den 94-åriga gästen av daga. Visst hade det varit fridfullt, om det inte kommit en bedragen och deprimerad gäst, som plötsligt visar sina känslor för en kvinnlig spion, som i sin tur blir störd av en mansgris som intresserar sig för yngre damer. Eller om det inte dykt upp en misstänksam pensionerad kommissarie som både hör skottlossningar och känner liklukt. Låter det invecklat? Om inte annat så blir det närmast kaotiskt när en brevbärare i kungliga postverkets tjänst, Dag-Otto Flink, bestämmer sig för att fira sin bemärkelsedag på just detta ställe, pensionatet Solrosen. Nu kan det väl ändå inte bli mer kaos? Jo, det kan det …

Hagmans konditori
Lorensbergsteatern
Lördag
(Teater)

 Image of Hagmans konditori

– en revyretro med kaffesmak av Claes Eriksson med After Shave och Anders Eriksson Pernilla Emme och Den Ofattbara Orkestern

Nypremiär 6 oktober!
Över 65 000 besökare har senaste året sett, jublat och skrattat åt Hagmans konditori. Nu spelar vi Hagmans från och med 6 oktober till och med 17 december i Göteborg, därefter flyttas den till Intiman i Stockholm med premiär den 5 januari.

Fyra herrar i övre medelåldern träffas av en högst osannolik slump på en hypermodern kaffebar. Det visar sig att dom känner varandra sedan ungdomsåren och upptäcker dessutom att kaffebaren är deras gamla favoritkondis. Dom drabbas då av minnen och nostalgi i så höga doser att dom häpnadsväckande plötsligt och inför allas ögon förflyttas tillbaka till sin egen tonårstid samtidigt som kaffebaren lika plötsligt blir Hagmans konditori. Alltsammans förvandlas till minnen och dåtid och rockabilly och 50- och 60-talspop i en enda virvlande mix av sång och dans och musik och skratt innan allt plötsligt är nutid igen och då är allt lika roligt i alla fall för då har Hagmans konditori återuppstått.

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Lördag
(Show)

 Image of Ledin Showtime

DET LIGGER I LUFTEN. NÅNTING ÄR PÅ GÅNG.

Han är en av landets mesta hitmakare och har släppt över 30 album. Under snart fyra decennier har han sålt 2,7 miljoner skivor och haft mängder med listettor.

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Ledin Showtime spelas onsdag till lördag under hösten 2011, med  premiär torsdagen den 22 september och spelas tom 17 december . Showen fortsätter sedan spela på våren med start den 19 januari och spelas tom 31 mars.

R.E.A.
Kajskjul 8
Lördag
(Show)

 Image of R.E.A.

Ingen annan krogshow har spelats så länge och dragit så stor publik under åren som R.E.A. Gruppen är nu inne på sitt tolfte år! Konceptet är enkelt – en riktigt rolig show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Original­ensemblen år 2000 var Anders Lundin, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Sissela Kyle och Jan Åström. Under åren har medlemmar kommit och gått – och kommit tillbaka.

R.E.A har också hunnit med två framgångsrika tv-serier som visades i SVT samtidigt som man spelade på Hamburger Börs.

Idag består R.E.A av Anders Lundin (Allsång på Skansen, programledare mm), Sussie Eriksson (Mamma Mia, Prima Donnor mm), Ola Forssmed (The Producers, Vita Hästen, Grease, Troll­karlen från Oz mm), Anna Carlsson (Ett makalöst bröllop, Solsting och snésprång mm) och de ser fantastiskt mycket fram emot att möta Sveriges gladaste publik.

Varmt välkomna till en rolig och minnesvärd helkväll med massor av underhållning, utsökt mat och som avslutas med dans!

Ladies Night
Scandinavium
Lördag
(Show)

 Image of Ladies Night

Ladies Night är en känsla som inte kan beskrivas, den måste upplevas.
Reglerna är enkla – bara killar på scenen och bara tjejer i publiken.
Du och dina tjejkompisar får garanterat en alldeles speciell kväll fylld av fest, glädje och gemenskap samt högklassig underhållning med några av Sveriges främsta manliga artister.

Showen startar 21.00 med Insläpp från 19.30 – Kom i tid och mingla i Ladies Lounge innan show!

Sivert Höyem
Göteborgs Stadsteater
Lördag
(Konsert)

 Image of Sivert Höyem

Sivert Höyem släpper den 19 augusti sin singel “Under Administration”, och den 16 september släpps hans fjärde album i eget namn.
I 13 år var han karismatisk vokalist för det norska bandet Madrugada. Med sin distinkta röst och scennärvaro är han en av de mest respekterade musiker i Norge. Sivert kommer i höst att bege sig ut på en europaturné och hans enda Sverigespelning kommer att bli på Stadsteaterns Foajébar.

Malmö

Legally Blonde – The Musical
Nöjesteatern
Lördag
(Musikal)

 Image of Legally Blonde - The Musical

Blonde, The Musical, för första gången i Skandinavien på Nöjesteatern i Malmö.

Musikalen har gått för slutsålda hus på Broadway och på sitt andra år i London där biljetterna är släppta fram till oktober 2011.

Kreativa teamet för den svenska uppsättningen är
Regissör: Anders Albien
Koreograf Siân Playsted
Kostymör Marianne Lunderquist
Peruk&mask Anita Agerlo & Monica Hägerström
Producent Julius Malmström

Med andra ord – samma kreativa team som ligger bakom succén Monty Phytonmusikalen Spamalot.
Rollistan: En helproffsig svensk uppsättning. Audition äger rum innan jul. Rollistan publiceras vartefter anställningskontrakt är klara.

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

Elle Woods är tjejen som har allt! En garderob att drömma om, en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ordförande för UCLA föreningen ”Delta Nu” och är därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös… Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa… Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harwards ”Legally Blonde”.

Jag är drømmarnas labyrint
Malmö Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Jag är drømmarnas labyrint

Under den sovjetiska ockupationen av Afghanistan blir studenten Farhad arresterad och torterad. Han räddas svårt skadad av en ung änka. Tillsammans och mot alla odds, släpar de sig igenom en labyrint av drömmar och mardrömmar. Till slut står Farhad inför det svåra beslutet om han ska våga livet och stanna, eller kapitulera och fly sitt hemland.

Jag är drømmarnas labyrint är en berättelse om terror, rädsla och kulturell identitet. Genom återblickar berättas historien av en äldre man som lever i exil i Paris.

Med musiker, dansare och skådespelare från Sverige, Danmark och Mellanöstern är det här en interkulturell musikföreställning. Den baseras på en roman av exilförfattaren Atiq Rahimi. Han är i dag internationellt erkänd för sina dokumentärfilmer och romaner och har tilldelats flera priser för sitt arbete både i Norden och runtom i världen.

ORKESTER CHESTY MORGAN
Victoriateatern
Lördag
(Konsert)

 Image of ORKESTER CHESTY MORGAN

Nu kommer Orkestern äntligen tillbaka till Malmö och Victoriateatern!

– Musik på tolv språk. En sanslös stilblandning där varje stil egentligen tar en livstid att lära sej. Ett stänk Zarah Leander, en portion rysk schlager, lite Yma Sumac, mambo och tango, zigensk och arabisk musik och en knivsudd kabaret.

Allt i halsbrytande och ruffa arrangemang och framfört med en viss punkattityd.

Och så kostymerna och guldet och glittret och dansen…

Eller som Erika beskrev Orkestern den första gången på Victoriateatern 1994:

”Brasilianskt Bombnedslag, Sval Savoy eftermiddag, Rårysk Rövarromantik, Frustrerade Fransmäns foxdrott, Tango för Transatlantiska vilddjur, Verdi i världen, Kvinnan framför allt, Herrarnas håltimme, Damernas tjuv, Drömmande Desperados, Stockhoplms Slum och en Hissnande Helafton.

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Lördag
(Show)

 Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

Melissa Horn
Malmö Konserthus
Lördag
(Konsert)

 Image of Melissa Horn

Melissa Horns genombrott är de senaste årens finaste framgångssaga.
Sedan debuten “Långa nätter” har alltfler tagit 23-åringens sånger till sina hjärtan. Den 16/9 släpps äntligen hennes tredje album.
I höst ger hon sig ut på en omfattande turné genom Skandinavien.
Det skedde i det tysta. I princip helt utan medial exponering, strategier och skriverier växte Melissa Horns beundrarskara. Ryktet om hennes personliga sånger spreds från mun till mun, snart hade hon en rejäl skara anhängare som kunde identifierade sig med texterna på debuten “Långa nätter” som släpptes våren 2008.

Ryan Adams
S:t Johannes kyrka
Lördag
(Konsert)

 Image of Ryan Adams

Från flanellskjortornas finrum till pistolposerande sängläge – Ryan Adams har sedan de tidiga åren med Whiskeytown alltid förlitat sig på att där han sätter ner fötterna är det bästa för stunden.

När ”Heartbreaker” kom ut i början av årtusendet knäppte det till lite för att sedan smälla till rejält. En knäckande platta som avlade brustna hits i form av hjärteknipande ”AMY” och Emmylou Harris-duetten ”Oh My Sweet Carolina” och pushade Adams långt fram i medias ljus. Och i det sökljuset har han befunnit sig i mer än tio år.

Under 2000-talets första årtionde skapade Adams, förutom ”Heartbreaker”, hisnande tolv album. Räknar man sedan in allt som inte har officiell status finner vi en man som har svårt att lägga ner gitarren. Men det är vi mer än glada över. För när vi ögnar igenom katalogen har vi ju ”New York, New York”, ”Come Pick Me Up”, ”This House Is Not For Sale” och inte minst Oasis-covern ”Wonderwall” (som slår Gallagher-bröderna på fingrarna rakt av!). Sedan återfinner vi säkert hos varje fan ett dussintal låtar som rankas högre än något annat på jorden. Precis som det ska vara.

Ryan Adams live är inget kanske. Det är ett måste. Han spänner ett spektrum som inkluderar det mest intima till det mest allomfamnande. Inte sällan bjuder han mer på sig själv än vad som kanske är bra för den egna hälsan men det är därför varje Adams-konsert etsar sig fast i hjärnan och får oss att vilja ha mer.

Dagens Aktiviteter

 

 

Stockholm

Stockholm´s international film festival
Hours: 00:00 – 00:00
Mitt kök 2011
Hours: 09:00 – 18:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Scandinavian Boat Show
Hours: 10:00 – 18:00
Allt för Hälsan
Hours: 10:00 – 18:00
Winter Show
Hours: 10:00 – 18:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Retromässan
Hours: 11:00 – 18:00
Anders Ljungberg
Hours: 12:00 – 16:00
ANNE TERSELIUS CLARIDGE
Hours: 12:00 – 16:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
SHE’S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
Vernissage in Kungsträdgården
Hours: 12:00 – 20:00
Basar Under
Hours: 12:00 – 18:00
Duett för en
Hours: 13:00 – 15:00
100 Year´s of giving
Hours: 13:00 – 18:00
Jeppe on the hill
Hours: 13:00 – 15:00
Two masters servant
Hours: 13:00 – 15:00
Performance: Through Composition as Explanation
Hours: 14:00 – 14:30
Opera Light l´Amour
Hours: 14:00 – 16:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 15:00 – 17:00
Jonas Wall & DJ Thomas Wingren
Hours: 15:00 – 18:00
Romeo & Juliet
Hours: 15:30 – 17:30
Zpanska flugan
Hours: 15:30 – 18:00
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 16:00 – 17:40
Riktiga Män
Hours: 16:00 – 18:30
Time Machine Allstyle Battle!
Hours: 17:00 – 23:00
Tonsättarfestival by Brett Dean
Hours: 17:00 – 23:00
Was there no more than this
Hours: 18:00 – 19:30
The Hunchback of Notre Dame
Hours: 18:00 – 20:15
Kvelertak (NO), Doomriders (US), Toxic Holocaust (US) & The Secret (IT)
Hours: 18:00 – 03:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Back to the 80s
Hours: 18:30 – 22:00
To play with fire
Hours: 19:00 – 20:00
Com Truise, Harald Björk & Klubb Ljudtest
Hours: 19:00 – 03:00
Satoshi & Stina Kudo
Hours: 19:00 – 20:30
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
Stockholm Swing All Stars
Hours: 19:00 – 21:00
KOCKSGATAN REVISITED
Hours: 19:00 – 21:00
Come Running
Hours: 19:00 – 21:00
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
Carmen
Hours: 19:00 – 21:00
Emil Jensen
Hours: 19:00 – 21:00
GAMERS X-MAS
Hours: 19:00 – 21:00
In the next room
Hours: 19:00 – 21:30
Hair
Hours: 19:00 – 21:40
Romeo & Juliet
Hours: 19:30 – 21:30
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
The night is today’s mother
Hours: 19:30 – 21:30
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
Euskefeurat & Ronny Eriksson
Hours: 19:30 – 21:00
David Batra
Hours: 19:30 – 21:00
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
The death of a Salesman
Hours: 19:30 – 22:10
ACE WEEK 45 – Milk – Urban Cone – Team Rocket – agricole – DJ Skull etc.
Hours: 20:00 – 02:00
PABLO DONALDO FEAT ANNA CHRISTOFFERSSON
Hours: 20:00 – 22:00
Re:Orient Club
Hours: 20:00 – 01:00
Bar Brasil
Hours: 20:00 – 01:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
Outernational
Hours: 21:00 – 03:00
PRIMITIVE TAPES, ALTERNIGHT | ANGST DISCO | IRM | INFILTRATOR | BESTIALIZER
Hours: 21:00 – 03:00
Taj Mahal and the Trio
Hours: 21:00 – 23:00
Clandestino Locura Tropical – Sábado Saturday 12 – Salsa Caribbean
Hours: 21:00 – 02:30
Carola – Elvis Barbra & Me
Hours: 21:30 – 23:00
3 year anniversary at Magenta
Hours: 22:00 – 03:00
Party at PURE Nightclub Stockholm
Hours: 22:00 – 03:00
Snaps/Fri&Sat/Party
Hours: 22:00 – 03:00
IMPERIET W. 45 Claudio Burgos, Gustav Gelin & Jonas Markbäck
Hours: 22:00 – 03:00
House Saturdays Presents: Soul Space Sessions
Hours: 22:00 – 03:00
Berns Bistro & Bar W. 45
Hours: 22:00 – 03:00
BOYS CLUB – DJ DEEP
Hours: 22:00 – 03:00
Traffic present: Break (UK) – 9 years b-day party
Hours: 22:00 – 03:00
The weekend at Aveny | Nightclub
Hours: 22:00 – 03:00
NIGHTCLUB N-TOURAGE | DJ ALEX F & Raz KARAYELI
Hours: 22:00 – 03:00
HAPPY ENDING! | When wolves are gone | THE BALL ❤ VAKTIS
Hours: 22:00 – 02:00
Caribbean Nights: Go Go Wine – Live: Revolution Crew & DJ Carl-V
Hours: 22:00 – 03:00
Mums Mums
Hours: 22:00 – 03:00
Syket
Hours: 22:30 – 01:00
PÄR GRINDVIK
Hours: 23:00 – 04:30
THE WEEKEND AT NIGHTCLUB AMNESIA | DO YOU WANT TO RAVE
Hours: 23:00 – 03:00
ONCE UPON A TIME WEEKEND
Hours: 23:00 – 05:00
Collage & Swarovskibaren W45
Hours: 23:00 – 05:00
Nightlife Stockholm
Hours: 23:00 – 05:00
Nadja Chatti & David Winkler
Hours: 23:00 – 01:00
Club Soul
Hours: 23:30 – 03:00

Göteborg

Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 11:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 17:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 11:00 – 17:00
Björn Olsson
Hours: 12:00 – 16:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
West Side Story
Hours: 15:00 – 18:00
Proms 2011 with Johnny Logan
Hours: 15:00 – 17:00
Ledin Showtime
Hours: 15:00 – 16:30
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 15:30 – 17:30
Pang på pensionatet
Hours: 16:00 – 18:30
Hagmans konditori
Hours: 16:00 – 18:30
Processen
Hours: 18:00 – 20:00
Påklädaren
Hours: 18:00 – 20:00
Skänk mig snarast sonsöner
Hours: 18:00 – 20:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
R.E.A.
Hours: 19:00 – 23:30
Proms 2011 with Johnny Logan
Hours: 19:00 – 21:00
MAGIC PIE & BEARDFISH
Hours: 19:00 – 21:00
JOHN CALE AND BAND
Hours: 19:00 – 21:00
West Side Story
Hours: 19:30 – 22:30
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 19:30 – 21:30
Arch Enemy (S) & Support: Engel (S)
Hours: 19:30 – 21:00
Hagmans konditori
Hours: 19:30 – 22:00
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
Pang på pensionatet
Hours: 19:30 – 22:00
Phenomena-Magic dinner show!
Hours: 20:00 – 00:00
Popklubb
Hours: 20:00 – 02:00
Ladies Night
Hours: 21:00 – 23:00
ONE MAN ARMY & THE UNDEAD QUARTET
Hours: 21:00 – 23:00
CLUB X-TRA ❤ 90´S | DJ MIJAT
Hours: 21:00 – 05:00
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
KLUBB HONKY TONK # 7
Hours: 21:00 – 03:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
RUSH HOUR / Saturdays at BRYGGERIET
Hours: 21:00 – 03:00
Party @ Bryggeriet
Hours: 22:00 – 03:00
SOL – Stat & Orchestra Live & SNÖBLIND
Hours: 22:00 – 00:00
Sivert Höyem
Hours: 22:00 – 00:00
BERSÅ SATURDAY NIGHT
Hours: 22:00 – 05:00
Downtown
Hours: 22:00 – 03:00
Underground Hedonism & Lokita
Hours: 23:00 – 06:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
Lounge(s) || W.45
Hours: 23:00 – 05:00
Beat – Per Lovén & Dj Def-Lef
Hours: 23:58 – 04:00

Malmö

Graphics loves photography
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
VACATION by Malin Gabriella Nordin
Hours: 12:00 – 15:00
Carina Nordborg
Hours: 12:00 – 15:00
The arm
Hours: 13:00 – 15:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 15:00 – 17:00
Legally Blonde – The Musical
Hours: 15:00 – 17:00
HAZE
Hours: 18:00 – 19:20
Jag är drømmarnas labyrint
Hours: 18:00 – 20:00
Les Misérable
Hours: 18:00 – 21:00
Sleep on the marble floor
Hours: 18:00 – 20:00
Bob Dylan on swedish
Hours: 19:00 – 00:00
E.G.L.O & The Clitts & Jasmine Kara
Hours: 19:00 – 03:00
History A
Hours: 19:00 – 20:30
ORKESTER CHESTY MORGAN
Hours: 19:30 – 21:30
Melissa Horn
Hours: 19:30 – 21:30
Legally Blonde – The Musical
Hours: 19:30 – 21:30
Ryan Adams
Hours: 19:30 – 21:30
Dan Baird’s Homemade Sin (ex Georgia Satellites)
Hours: 20:00 – 22:00
The big dance party
Hours: 20:00 – 02:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 04:00
WHITE – Every Saturday
Hours: 23:00 – 03:00
DJ BELLAGIO LIVE @ BODONI
Hours: 23:00 – 03:00
DISTORTED NIGHT
Hours: 23:00 – 05:00
Sound of Berghain
Hours: 23:00 – 03:00
Saturday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
Party @ Breeze
Hours: 23:00 – 05:00
WONK
Hours: 23:30 – 05:00
KB Nightclub
Hours: 23:30 – 04:00

Oslo

Oslo International Poetry Festival
Hours: 00:00 – 00:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 11:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 12:00 – 16:00
Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer
Hours: 12:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 12:00 – 17:00
Vieux Carré
Hours: 15:00 – 17:00
Magni Wentzel kvintett (OJ)
Hours: 16:00 – 18:00
Wentus Blues Band
Hours: 16:00 – 18:00
Christmas Laughter 2011
Hours: 17:00 – 19:00
Sonic Hamlet
Hours: 17:30 – 19:00
Tvil
Hours: 17:30 – 19:10
Forever Young
Hours: 18:00 – 20:45
The orphans
Hours: 18:00 – 20:00
Swan Lake
Hours: 18:00 – 21:00
MONOKADET, FASTLANE FLOWER, ROBERT VENDETTA AND & THE MOONLIGHT STIFFS
Hours: 19:00 – 01:00
YLVIS 4
Hours: 19:00 – 20:30
Comedy Gala 2011
Hours: 19:00 – 20:15
ELVIS COSTELLO
Hours: 19:00 – 22:00
Undertone
Hours: 19:00 – 20:30
Christmas Laughter 2011
Hours: 19:00 – 21:00
Scandinavian Eagles Tribute
Hours: 19:30 – 21:00
Vieux Carré
Hours: 20:00 – 22:00
POGO LOCO 80s club
Hours: 20:00 – 03:00
HOREBANDET 4
Hours: 20:00 – 22:00
SOULFINGERS, LODIN LEPP & DAMEETAGEN
Hours: 20:00 – 22:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
Jon Hassell Orchestra of Two
Hours: 21:00 – 23:00
Group Inerane
Hours: 21:00 – 23:00
Térez Montcalm “Tribute to Shirley Horn”
Hours: 21:00 – 23:00
AMNESTY CONCERT
Hours: 21:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Comedy Gala 2011
Hours: 21:00 – 22:15
Undertone
Hours: 21:00 – 22:30
Patrick Wolf (UK) & SUPPORT: Chinawoman (CAN)
Hours: 21:00 – 23:00
The incredible jews
Hours: 22:00 – 03:00
Klubb: Hot Spot
Hours: 22:00 – 03:00
Shari Vari w/DJ Todd Terje & Dølle Jølle
Hours: 23:00 – 03:00
Tuva & The Far Out Orchestra & Porterville
Hours: 23:00 – 01:00

Köpenhamn

The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
Re:Constructed Landscapes
Hours: 10:00 – 17:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
Crazy Christmas Cabaret 2011
Hours: 15:00 – 17:30
Love me tonight X-mas
Hours: 15:00 – 17:45
Annie
Hours: 15:00 – 17:40
The good man from Sezuan
Hours: 17:00 – 19:10
I I Lie Down With a Crocodile
Hours: 17:00 – 19:00
Red
Hours: 17:00 – 19:00
In Solomon COUNTRY
Hours: 17:00 – 19:00
Lyt.NU Music festival
Hours: 18:00 – 03:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 23:00
POP FM 80’s party
Hours: 19:30 – 03:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Love me tonight X-mas
Hours: 19:30 – 22:15
YouTube Battle Show 2011
Hours: 20:00 – 03:00
Broadway for an evening
Hours: 20:00 – 22:10
The Predatory
Hours: 20:00 – 22:20
EDDIE GOMEZ TRIO FEAT. ALEX RIEL
Hours: 20:00 – 22:00
War Sum Up
Hours: 20:00 – 21:20
Casper and Frank. Now as people!
Hours: 20:00 – 22:00
Sort Sol
Hours: 21:00 – 02:00
Club The Crooked World
Hours: 21:00 – 03:00
THE HORRORS (Uk)
Hours: 21:00 – 23:00
ROCK THE NIGHT
Hours: 21:00 – 03:00
The sound of sunday
Hours: 21:00 – 23:00
Wolves in the Throne Room (US) & Wolvserpent (US)
Hours: 22:00 – 00:00
KENZO Soiré
Hours: 23:30 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s