Saturday the 5th of November in Swedish

Stockholm

Dialogues des carmélites
Kungliga Operan
Lördag
(Opera)

 Image of Dialogues des carmélites

Regissören Johanna Garpe tar sig an Francis Poulencs opera från 1957 och ställer franska revolutionens paroller om frihet, jämlikhet och broderskap på sin spets. Var står vi i förhållande till de orden i Europa idag? Är jag beredd att försvara allas rätt till frihet även om jag inte står bakom dem det handlar om? Eller ens tycker om dem? Operan är baserad på verkliga händelser under franska revolutionen när 16 nunnor i ett kloster dömdes till döden eftersom de fortsatt utöva sin religion trots rådande förbud. I operan ställs andlighet mot materialism – och plötsligt måste man välja sida.

African Festival
Konserthuset
Lördag
(Festival)

 Image of African Festival

Medverkande:

Hakim är en av arabvärldens mest populära artister och Kairos popstjärna nummer ett. Hans musik är dansvänlig och låtarna driver upp stämningen i ett rasande tempo: han har hallats ”lejonet från Egypten”.  Musikstilen kallas Sha’abi och utgör tillsammans med al-jil, det unga Egyptens musik. Sha’abi är snabb, rytmisk partymusik och texterna framförs med en kaxig och gatsmart attityd.

Hakim har ständigt förnyat Sha’abin och han slog igenom i väst 1998 när de brittiska Trans-Global Underground remixade hans låtar. Idag säljs hans skivor i miljonupplagor världen över och han har samarbetat med artister som Stevie Wonder och James Brown.  Han är en förnyare som fört traditionen in i ett urbant sound som speglar vår tid.

Romeo & Juliet
Göta Lejon
Lördag
(Teater)

 Image of Romeo & Juliet

Musikalen Romeo & Julia – välkända hits, oförglömlig kärlek

På nyårsafton 2010 hade en helt ny musikal premiär på Göta Lejon. Musikalen Romeo & Julia är baserad på Shakespeares klassiska pjäs men med ny modern dialog och med musik som alla känner igen. Flera av tidernas största hits inom pop, rock och hiphop har fått nya spännande arrangemang.

På scenen ser vi Måns Zelmerlöw som Romeo och nya stjärnskottet Lisette Pagler som Julia. Lisette stod kvar som ensam vinnare bland över tusen sökande i SVTs Jakten på Julia. Deras förtrogne fader Laurence spelas av Loa Falkman. Mercutio spelas av Anton Lundqvist och som Amman ser vi Marianne Mörck. För regin står Morgan Alling och Calle Norlén har översatt. Jennie Widegren och Fredrik Rydman från Bounce koreograferar och Kristofer Nergårdh från Let’s Dance och Allsång på Skansen är musikaliskt ansvarig. Den fantastiska scenografin och kostymerna är gjorda av Lehna Edwall och tillsammans med Sara Klänges fantastifulla mask- och perukdesign skapar de en visuell fest för ögat.

Musik från bl a
Jackson 5
Metallica
Beach Boys
Kiss
Christina Aguilera
MC Hammer
Genesis
Spandau Ballet

Manus bearbetat från W. Shakespeares original: Ulfur Eldjarn
Översättning, bearbetning och sångtexter: Calle Norlén
Regi & bearbetning: Morgan Alling
Koreografi & bearbetning: Fredrik ”Benke” Rydman
Koreografi & bearbetning: Jennie Widegren
Musikaliskt ansvarig/musikarrangör: Kristofer Nergårdh
Scenografi & kostymdesign: Lehna Edwall
Mask & perukdesign: Sara Klänge
Ljusdesign: Ulf Englund
Ljuddesign: Jacob Julin

Zpanska flugan
China Teatern
Lördag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Riktiga Män
Maximteatern
Lördag
(Teater)

 Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

Stockholm’s first Halloween Parade
Slussen
Lördag
(Parad)

 Image of Stockholm's first Halloween Parade

Inspirerade av de stora Halloweenparaderna i New York som årligen lockar miljoner deltagare arrangeras Shockholm – Stockholms första Halloween Parad, i  samarbete med Fryshuset.

Lördag den 5 November kl. 17:00 tågar paraden från Slussen längs med Skeppsbron, för att sedan avslutas i Kungsträdgården. Där blir det fest med mat och underhållning.

Paraden är gratis och öppen för alla som vill delta. Det enda som krävs är att du har en utstyrsel med Halloween-tema.

Yellowjackets
Fasching
Lördag
(Konsert)

 Image of Yellowjackets

Tajt samspel och imponerande solister, som alltid när Yellowjackets äntrar Faschings scen.  Med sin debut i slutet av 70-talet är Yellowjackets en av de äldsta ännu verksamma fusiongrupperna. Efter mer än trettio år i gemet, låt vara att de bytt medlemmar flera gånger, lyckas de fortfarande bringa mycket liv och musikalisk glädje till vår klubb!

Aurelio Martinez
Södra Teatern
Lördag
(Konsert)

 Image of Aurelio Martinez

Från 2006 till 2010 tjänstgjorde singer-songwritern Aurelio Martinez i Honduras kongress, där han kämpade för Garifuna – en marginaliserad grupp härstammande från afrikanska slavar och karibiska indianer. Men Aurelio har nu vänt tillbaka till musiken på heltid, och med sitt band Garifuna Soul, har han nyligen släppt ett nytt album, Laru Beya, producerat av Ivan Duran som bl.a. producerat Andy Palacios ”Watina”.

Garifunamusiken har afro-karibiska rötter, med västafrikanska rytmer, kryddat med delar av latin, reggae och calypso. Kärnan är ett unikt språk och en poetisk tradition, med fokus på det hårda liv och den maktlöshet som är vardag för de människor som lever av vad havet kan ge. I sången Weimbayuwa sjunger Aurelio om hajar – hans beskrivning av de politiker som han arbetade med i Honduras kongress.

I låten Bisien Nu medverkar senegalesiska veteranerna från bandet Orchestra Baobab på körsång. Aurelio har format ett särskilt band med Senegal, tack vare ett mentorsprojekt som gjorde det möjligt för honom att åka till Senegal och samarbeta med Youssou N’Dour – utan tvekan Afrikas största levande sångare och bandledare. Aurelio och N’Dour skapade tillsammans i Wamada, inspelad till minne av den bortgångna Garifuna stjärnan Andy Palacio.

Inspiration från Senegal märks överallt på Laru Beya. Men skivan håller ändå sitt fokus på Garifuna musik, med sina rullande rytmer och oemotståndliga folkmelodier. Språket och kulturen i Garifuna må vara hotade i sina hemländer, men deras musik har nått stort erkännande internationellt. Med sin talang, vision, karisma och brännande röst, är Aurelio en stor del av orsaken till det.

Göteborg

Planeta festival
Göteborg
Lördag
(Festival)

 Image of Planeta festival

I år finns fler än 40 programpunkter att välja mellan. Massor av konserter, danstillfällen, barnaktiviteter, workshops och en hel del annat. Från och med Kulturnatta i Göteborg den 14 oktober finns den lilla boken att hämta hos många av Planetas arrangörer

Gothenburg Deathfest 2011
Henriksberg
Lördag
(Festival)

 Image of Gothenburg Deathfest 2011

Bands confirmed so far:
Beheaded (Malta)
Carnal Decay (Switzerland)
Godless Truth (Czech Republic)
Inhuman Deformity (Sweden)
Insision (Sweden)
Mass Infection (Greece)
Puteraeon (Sweden)
Seed (South Korea)

Pang på pensionatet
Liseberg
Lördag
(Teater)

 Image of Pang på pensionatet

Handlingen: Ett litet pensionat på den svenska landsbygden sommaren 1955. Låter det fridfullt och idylliskt? Det hade det kanske varit om inte ägarinnan kommit i akut ekonomiskt trångmål. Om inte pensionatets enda anställde bestämt sig för att ta den 94-åriga gästen av daga. Visst hade det varit fridfullt, om det inte kommit en bedragen och deprimerad gäst, som plötsligt visar sina känslor för en kvinnlig spion, som i sin tur blir störd av en mansgris som intresserar sig för yngre damer. Eller om det inte dykt upp en misstänksam pensionerad kommissarie som både hör skottlossningar och känner liklukt. Låter det invecklat? Om inte annat så blir det närmast kaotiskt när en brevbärare i kungliga postverkets tjänst, Dag-Otto Flink, bestämmer sig för att fira sin bemärkelsedag på just detta ställe, pensionatet Solrosen. Nu kan det väl ändå inte bli mer kaos? Jo, det kan det …

Hagmans konditori
Lorensbergsteatern
Lördag
(Teater)

 Image of Hagmans konditori

– en revyretro med kaffesmak av Claes Eriksson med After Shave och Anders Eriksson Pernilla Emme och Den Ofattbara Orkestern

Nypremiär 6 oktober!
Över 65 000 besökare har senaste året sett, jublat och skrattat åt Hagmans konditori. Nu spelar vi Hagmans från och med 6 oktober till och med 17 december i Göteborg, därefter flyttas den till Intiman i Stockholm med premiär den 5 januari.

Fyra herrar i övre medelåldern träffas av en högst osannolik slump på en hypermodern kaffebar. Det visar sig att dom känner varandra sedan ungdomsåren och upptäcker dessutom att kaffebaren är deras gamla favoritkondis. Dom drabbas då av minnen och nostalgi i så höga doser att dom häpnadsväckande plötsligt och inför allas ögon förflyttas tillbaka till sin egen tonårstid samtidigt som kaffebaren lika plötsligt blir Hagmans konditori. Alltsammans förvandlas till minnen och dåtid och rockabilly och 50- och 60-talspop i en enda virvlande mix av sång och dans och musik och skratt innan allt plötsligt är nutid igen och då är allt lika roligt i alla fall för då har Hagmans konditori återuppstått.

Gabriel Iglesias Live
Lorensbergsteatern
Lördag
(Show)

 Image of Gabriel Iglesias Live

Den begåvade komikern Gabriel Iglesias – mer bekant som “Fluffy” – kommer till Sverige för första gången någonsin! med sin nya föreställning “Stand Up Revolution”

Hans dråpliga ståupp-akt är en blandning av berättelser, parodier, imitationer och ljudeffekter. Han känns igen på sin ’fluffiga’ midja och sina hawaiiskjortor, och han drar sig inte för att skämta om sig själv och sin rondör.

Gabriel Iglesias rena komedistil har gjort honom älskad och uppskattad i alla åldrar och av både publik och kritiker. De yngre gillar ofta hans fysiska komedi och ljudeffekterna mest och de äldre hans fyndiga och ofta självironiska skämt. Den absolut vanligaste publikreaktionen från alla efter hans shower är ”Han var så rolig!”.

Veronica Maggio
Trädgår’n
Lördag
(Konsert)

 Image of Veronica Maggio

Hon drar just nu runt på ett segertåg över Skandinavien med en hyllad turné inför storpublik. 2011 tillhör Veronica Maggio och ingen annan. Sommaren inleddes med en spelning inför hela 18 000 på Lisebergs stora scen! Nu står det klart att Veronica Maggio återvänder till Göteborg för en konsert på Trädgår’n den 5e november.

När Veronica Maggio för tre år sedan släppte “Och vinnaren är…” övertygade hon om vilken unik artist hon är. En röst utan motstycke, klassiska popmelodier som kändes nutida och texter där varje ord var relevanta för både dig och mig. Men där och då lade hon bara grunden för vad som våren 2011 skulle drabba oss.

Med nya albumet “Satan i gatan” har Veronica Maggio tagit gigantkliv mot att bli landets både största och mest hyllade artist. Skivan har sedan den släpptes fullkomligt dominerat skivförsäljningen i Sverige och även gjort stor succé i övriga Skandinavien.

Tillsammans med Christian Walz växte låtarna fram under ett knappt års tid i hans femton kvadratmeter lilla studio på Östermalm i Stockholm. Överbelamrade av pianon, orglar och effektboxar spelades plattan in.

Plattan blev snabbt Spotifys mest delade på Facebook någonsin och nådde snabbt guldskivestatus i Sverige. Tre månader senare är “Satan i gatan” fortfarande en landets fem bäst säljande album. 2011 är helt enkelt Veronica Maggios år och ingen annans.

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Lördag
(Show)

 Image of Ledin Showtime

DET LIGGER I LUFTEN. NÅNTING ÄR PÅ GÅNG.

Han är en av landets mesta hitmakare och har släppt över 30 album. Under snart fyra decennier har han sålt 2,7 miljoner skivor och haft mängder med listettor.

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Ledin Showtime spelas onsdag till lördag under hösten 2011, med  premiär torsdagen den 22 september och spelas tom 17 december . Showen fortsätter sedan spela på våren med start den 19 januari och spelas tom 31 mars.

R.E.A.
Kajskjul 8
Lördag
(Show)

 Image of R.E.A.

Ingen annan krogshow har spelats så länge och dragit så stor publik under åren som R.E.A. Gruppen är nu inne på sitt tolfte år! Konceptet är enkelt – en riktigt rolig show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Original­ensemblen år 2000 var Anders Lundin, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Sissela Kyle och Jan Åström. Under åren har medlemmar kommit och gått – och kommit tillbaka.

R.E.A har också hunnit med två framgångsrika tv-serier som visades i SVT samtidigt som man spelade på Hamburger Börs.

Idag består R.E.A av Anders Lundin (Allsång på Skansen, programledare mm), Sussie Eriksson (Mamma Mia, Prima Donnor mm), Ola Forssmed (The Producers, Vita Hästen, Grease, Troll­karlen från Oz mm), Anna Carlsson (Ett makalöst bröllop, Solsting och snésprång mm) och de ser fantastiskt mycket fram emot att möta Sveriges gladaste publik.

Varmt välkomna till en rolig och minnesvärd helkväll med massor av underhållning, utsökt mat och som avslutas med dans!

Malmö

Malmö Tropikmässa
Slagthuset
Lördag
(Mässa)

 Image of Malmö Tropikmässa

Tropikmässan är en köp och sälj-mässa för dig som är intresserad av exotiska husdjur och växter mm. Här hittar du ödlor, ormar, sköldpaddor, grodor, salamandrar, akvariefiskar, tropiska räkor, insekter, spindlar,växter mm som du normalt inte finner i butik.

Legally Blonde – The Musical
Nöjesteatern
Lördag
(Musikal)

 Image of Legally Blonde - The Musical

Blonde, The Musical, för första gången i Skandinavien på Nöjesteatern i Malmö.

Musikalen har gått för slutsålda hus på Broadway och på sitt andra år i London där biljetterna är släppta fram till oktober 2011.

Kreativa teamet för den svenska uppsättningen är
Regissör: Anders Albien
Koreograf Siân Playsted
Kostymör Marianne Lunderquist
Peruk&mask Anita Agerlo & Monica Hägerström
Producent Julius Malmström

Med andra ord – samma kreativa team som ligger bakom succén Monty Phytonmusikalen Spamalot.
Rollistan: En helproffsig svensk uppsättning. Audition äger rum innan jul. Rollistan publiceras vartefter anställningskontrakt är klara.

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

Elle Woods är tjejen som har allt! En garderob att drömma om, en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ordförande för UCLA föreningen ”Delta Nu” och är därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös… Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa… Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harwards ”Legally Blonde”.

Les Misérable
Malmö Operan
Lördag
(Teater)

 Image of Les Misérable

Musikalen Les Misérables baseras på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn (fransk originaltitel Les Misérables) som gavs ut 1862.

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

Heather Nova
KB
Lördag
(Konsert)

 Image of Heather Nova

Världsartisten Heather Nova firar 20 år som artist och är aktuell med nytt album. För att fira detta kommer hon nu till Sverige för tre spelningar i höst! Den 3 november spelar hon på Göta Källare i Stockholm, den 4 november på Trädgårn’ i Göteborg och den 5 november på KB i Malmö.

Förra året markerades med rött i kalendern då Heather Novas fantastiska karriär fyllde tjugo år. Under de två senaste årtiondena har Nova klättrat från ett liv i relativ obskyritet till att bli hyllad världsstjärna med en repertoar som är få förunnad. Vägen dit är kantad av många guldkorn, något hennes hängivna fanskara är mer än väl medveten om.

När nittiotalet var inne på sitt första år och Nova avslutat sina studier på Rhode Island School of Design satte hon kursen från New York mot Storbritannien och London i synnerhet. Efter att ha mött den lovande producenten Felix Tod skrev och spelade hon in sitt kritikerrosade debutalbum ”Glow Stars” som plöjde den europeiska vägen öppen. Efter att turné på turné avlöst varandra hade Nova skapat sig ett namn och en trogen publik i stora delar av Europa. När albumet ”Siren” dök upp på skivdiskarna 1998 och hitlåten ”London Rain” gick non-stop på radion, klättrade hon in på en artonde plats på den amerikanska Billboardlistan. Vi svenskar fick ett särskilt förhållande till Nova år 2002, då hon tillsammans med Eskobar dominerade de internationella singellistorna med den smått fantastiska hiten ”Someone New”.

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Lördag
(Show)

 Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

CITY TO CITY – Tube & Berger (DE)
Babel
Lördag
(Club)

 Image of CITY TO CITY - Tube & Berger (DE)

Lördagen den 5 november är det dags för Tube & Berger att inta kyrkan och detta kommer definitivt att bli en kväll många sent kommer glömma. Tube & Berger blev kända genom sitt välgörenhets projekt ”It Began In Africa” där de släppte singeln ”Free Tribe”. Låten flög direkt upp på Beatports lista som nr 1.

2006 startade de sin egen label Kittball Records som också var en grund till projektet att hjälpa barnen i Afrika. Utöver deras egna skivbolag så gör Tube & Berger även musik för andra etablerade bolag som Great Stuff, Moonbutiqe, Trapez, Ministry Of Sound för att nämna några. Många av deras låtar så som ”Straight Ahead”, “The Young And The Wild Ones”, Free Tribe”, ”Human you” har fått stor uppmärksamhet världen över och har även toppat billboard listorna som nr 1.

Tube & Berger började sin musikaliska karriär som ett punk band men som senare utvecklade sig till ett Tech-House projekt. Än idag har de haft svårt att helt släppa sin punkiga attityd.

Som warm up till denna emenenta duo lirar City To City resident dj Jimi Disko och i baren blir det hip hop, reggae & dancehall av yttersta kaliber när M.E.S.S. & Mr Jim tar över dj båset!

Vi ses på Babel, detta blir fett!

Dagens Aktiviteter

 

 

Stockholm

Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
GAMEX
Hours: 10:00 – 20:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
I Riskojan
Hours: 12:00 – 16:00
Anders Ljungberg
Hours: 12:00 – 16:00
Basar Under
Hours: 12:00 – 18:00
SHW’S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
A U T O M O B I L
Hours: 12:00 – 16:00
100 Year´s of giving
Hours: 13:00 – 18:00
The Auditor
Hours: 13:00 – 15:00
Gertrude Stein
Hours: 13:30 – 15:50
Movies about Photographs
Hours: 14:00 – 18:00
Björn Jansson & DJ Thomas Wingren
Hours: 15:00 – 18:00
Peter Carlsson & Blå Grodorna
Hours: 15:00 – 18:00
The Half done sky
Hours: 15:00 – 17:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 15:00 – 17:00
Dialogues des carmélites
Hours: 15:00 – 17:25
Jubilee concert
Hours: 15:00 – 17:00
Zpanska flugan
Hours: 15:30 – 18:00
Romeo & Juliet
Hours: 15:30 – 17:30
Riktiga Män
Hours: 16:00 – 18:30
Stockholm’s first Halloween Parade
Hours: 17:00 – 19:00
Gregorius
Hours: 18:00 – 19:25
The Half done sky
Hours: 18:00 – 20:00
Back to the 80s
Hours: 18:30 – 22:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
African Festival
Hours: 19:00 – 20:45
The death of a Salesman
Hours: 19:00 – 21:40
Lotta Melin
Hours: 19:00 – 20:30
In the next room
Hours: 19:00 – 21:30
Friday & Saturday at PURE Nightclub Stockholm
Hours: 19:00 – 03:00
Friends
Hours: 19:00 – 21:00
Top Shelf Party @ NEW Park Lounge
Hours: 19:00 – 01:00
Hair
Hours: 19:00 – 21:40
Kimura.se show UFC 138
Hours: 19:00 – 03:00
Come Running
Hours: 19:00 – 21:00
The night is today’s mother
Hours: 19:00 – 21:00
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
OqueStrada
Hours: 19:30 – 21:00
Romeo & Juliet
Hours: 19:30 – 21:30
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
ACE this week – Baba Sonic – Daniel Öhrn – Blacklight – Rechord – Alex&Leo
Hours: 20:00 – 05:00
Yellowjackets
Hours: 20:00 – 22:00
ORQUESTA ADOLESCENTES
Hours: 20:00 – 05:00
Aurelio Martinez
Hours: 20:00 – 22:00
Soultrain
Hours: 20:00 – 02:00
THE GOONIES with ALOWETHING, TARO & MYGGAN!
Hours: 21:00 – 03:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
DJ CARL-V @ Judith & Bertil
Hours: 21:00 – 01:00
Adrian Lux & Lucas Nord
Hours: 21:00 – 03:00
Scary Weekend at Undici
Hours: 21:00 – 02:00
Outernational
Hours: 21:00 – 03:00
Clandestino Sábado Saturday 5 – Salsa Caribbean Tropical
Hours: 21:00 – 05:00
Yes! In Concert
Hours: 21:00 – 23:00
Mvseets Music Corner this weekend with Hasse Shimoda, Jimmie D & Mo
Hours: 21:00 – 01:00
Carola – Elvis Barbra & Me
Hours: 21:30 – 23:00
Bangers ‘N’ Mash with SIDE EFFECTS (LIVE) & Nick Power & Phil Bridges
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Snaps
Hours: 22:00 – 03:00
Scary Weekend at Laroy
Hours: 22:00 – 03:00
Invasionen & Vånna Inget
Hours: 22:00 – 01:00
TnT (Tech Noir & Tinitus) Halloweenparty
Hours: 22:00 – 03:00
Berns Bistro & Bar v. 44
Hours: 22:00 – 02:00
SATURDAY Lattjo-Lajban-DISCO on Berns Terrace with DJ Krull
Hours: 22:00 – 06:00
HALLOWEEN FEBER @ Nightclub N-TOURAGE
Hours: 22:00 – 03:00
THE WEEKEND AT NIGHTCLUB AMNESIA
Hours: 22:00 – 03:00
Scary Weekend at Magenta
Hours: 22:00 – 03:00
Autumn’s scariest party
Hours: 22:00 – 03:00
Club Caribe Presenta : Tropical Fiesta Vacilon 100%
Hours: 22:00 – 03:00
Fatima & Linus
Hours: 22:00 – 03:00
Wye Oak
Hours: 23:00 – 01:00
LOOK ROSE
Hours: 23:00 – 05:00
We Are Techno #02
Hours: 23:00 – 05:00
PREMIERE plus HENRIK B = True
Hours: 23:00 – 05:00
Nightlife Sthlm | Saturday at Lobby Nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
Collage & Swarovskibaren W44
Hours: 23:00 – 05:00
MILK With Friends! | MILK COLLECTIVE | NIK ROWAN
Hours: 23:00 – 06:00
NIMA KHAK & NIHAD TULE
Hours: 23:00 – 04:30
Club Soul
Hours: 23:30 – 03:00
Caribbean Nights: Show Down UFC 138
Hours: 23:30 – 09:00

Göteborg

Planeta festival
Hours: 00:00 – 00:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 11:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 17:00
ELISABETH, KRISTINA & MARIE
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 17:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 11:00 – 17:00
Björn Olsson
Hours: 12:00 – 16:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Ledin Showtime
Hours: 15:00 – 16:30
West Side Story
Hours: 15:00 – 18:00
Guest performances by Norwegian Chamber Orchestra & Leif Ove Andsnes
Hours: 15:00 – 17:00
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 15:30 – 17:30
Pang på pensionatet
Hours: 16:00 – 18:30
Hagmans konditori
Hours: 16:00 – 18:30
Gothenburg Deathfest 2011
Hours: 17:00 – 01:00
Processen
Hours: 18:00 – 20:00
Påklädaren
Hours: 18:00 – 20:00
PIREUS & REBETORAMA DELUX
Hours: 19:00 – 21:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
R.E.A.
Hours: 19:00 – 23:30
EVERGREY
Hours: 19:00 – 21:00
Death-Metal
Hours: 19:00 – 00:00
UNDERMÄN – CIRKUS CIRKÖR
Hours: 19:30 – 21:30
Pang på pensionatet
Hours: 19:30 – 22:00
Hagmans konditori
Hours: 19:30 – 22:00
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 19:30 – 21:30
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
Gabriel Iglesias Live
Hours: 20:00 – 22:00
Veronica Maggio
Hours: 20:00 – 22:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
THE ANIMATION
Hours: 21:00 – 23:00
RUSH NIGHTCLUB Saturday
Hours: 21:00 – 05:00
BERSÅ SATURDAY NIGHT
Hours: 22:00 – 05:00
Jonathan Johansson
Hours: 22:00 – 00:00
LOREEN!!!
Hours: 22:00 – 06:00
Downtown
Hours: 22:00 – 03:00
Nattstad Unique VIP 2012
Hours: 22:00 – 06:00
HALLOWEEN PARTY @ VASASTAN
Hours: 22:00 – 03:00
LADIES NIGHT VOL.2 @ STARS N BARS
Hours: 22:00 – 03:00
Lounge(s) || W.44
Hours: 22:00 – 05:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00

Malmö

Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Graphics loves photography
Hours: 10:00 – 16:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
Malmö Tropikmässa
Hours: 11:00 – 16:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Carina Nordborg
Hours: 12:00 – 15:00
The arm
Hours: 13:00 – 15:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 15:00 – 17:00
Legally Blonde – The Musical
Hours: 15:00 – 17:00
VACATION by Malin Gabriella Nordin
Hours: 15:00 – 17:00
Les Misérable
Hours: 18:00 – 21:00
Legally Blonde – The Musical
Hours: 19:30 – 21:30
Alla dessa hål i livet
Hours: 19:30 – 21:30
Henric de la Cour (SE) & Masquer (SE) LIVE
Hours: 20:00 – 23:00
Heather Nova
Hours: 20:00 – 22:00
Tullamore Lads
Hours: 20:00 – 22:00
Makks & Joelito
Hours: 20:30 – 01:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
Deathcrush & Fossils
Hours: 21:30 – 00:00
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 03:00
Premiere of Happy Bar Saturdays
Hours: 22:00 – 03:00
Bloody Halloween Night
Hours: 22:00 – 04:00
Klubb SAVOY
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
Party @ Breeze
Hours: 23:00 – 05:00
Gozzip 25 Saturday with Dj Lucutz
Hours: 23:00 – 05:00
CITY TO CITY – Tube & Berger (DE)
Hours: 23:00 – 03:00
WHITE – Every Saturday
Hours: 23:00 – 03:00
ELECTRIC HALLOWEEN PARTY
Hours: 23:00 – 09:00
Saturday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 03:00
Club Eightball
Hours: 23:30 – 04:00
WONK HALLOWEEN 2011: LUNATIC ASYLUM
Hours: 23:30 – 05:00

Oslo

Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 11:00 – 17:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 12:00 – 17:00
Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer
Hours: 12:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 12:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 12:00 – 16:00
Swan Lake
Hours: 13:00 – 16:00
Oslo Whiskyfestival
Hours: 13:00 – 20:00
Abrahams Children
Hours: 14:00 – 16:00
Will Vinson Quartet (OJ)
Hours: 16:00 – 18:00
Erja Lyytinen
Hours: 16:00 – 18:00
Christmas Laughter 2011
Hours: 17:00 – 18:00
Bollywood Dreams: Bolly-Flex Dancers UK & X-RAY
Hours: 17:30 – 22:00
Babettes feast
Hours: 18:00 – 19:10
YLVIS 4
Hours: 18:00 – 19:30
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
Forever Young
Hours: 18:00 – 19:45
Oslo World Music Festival
Hours: 18:00 – 00:00
Sonic Hamlet
Hours: 18:30 – 20:00
Christmas Laughter 2011
Hours: 19:00 – 23:00
AV GATEN, FOR GATEN
Hours: 19:00 – 03:00
Comedy Gala 2011
Hours: 19:00 – 20:15
Sezen Aksu acoustic band feat. Fahir Atakoglu
Hours: 19:30 – 21:00
Froza
Hours: 19:30 – 21:30
DUNGEN
Hours: 20:00 – 22:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
1001 Night – Oslo Bellydance Festival
Hours: 20:00 – 00:00
Oslo World Music Festival: Ana Tijoux & Niña Dioz
Hours: 21:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Dhafer Youssef-kvartett (Tunis/Estonia/USA/Canada)
Hours: 21:00 – 23:00
Christmas Laughter 2011
Hours: 21:30 – 23:30
Skilla (S) & Ewert and the two dragons (Est)
Hours: 22:00 – 00:00
Club Classic
Hours: 22:00 – 03:00
Midival Punditz
Hours: 22:00 – 00:00
Vibro Kings
Hours: 23:00 – 03:00
Oslo World Music Festival afterparty: JUICY vs Midival Punditz
Hours: 23:00 – 03:00

Köpenhamn

Wundergrund
Hours: 00:00 – 00:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
Copenhagen Irish Festival
Hours: 10:00 – 02:00
Scandinavian Custom Show
Hours: 10:00 – 08:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Re:Constructed Landscapes
Hours: 10:00 – 17:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
Copenhagen Ink Expo 2011
Hours: 12:00 – 00:00
Annie
Hours: 15:00 – 17:40
I I Lie Down With a Crocodile
Hours: 17:00 – 19:00
Red
Hours: 17:00 – 19:00
The good man from Sezuan
Hours: 17:00 – 19:00
Ground Girls
Hours: 17:00 – 18:40
NIGHT OF THE CHAMPIONS – Kessler vs. Stieglitz
Hours: 18:45 – 21:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 00:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Bon Iver
Hours: 20:00 – 22:00
SMASHING PUMPKINS
Hours: 20:00 – 22:00
G.R.A.V.E.N, Al Agami, Madman Marconi & Delikatessen
Hours: 20:00 – 03:00
Danish Music Awards 2011
Hours: 20:00 – 22:00
Broadway for an evening
Hours: 20:00 – 22:10
BRAZILIAN NIGHTS: VINI KJÆRSGAARD IUEL
Hours: 20:00 – 22:00
Latin Festival 2011
Hours: 21:00 – 23:00
Supercharger & L.A. Prostitutes & Kings In Exile
Hours: 21:00 – 23:00
MarocDanissa (MAR/DK)
Hours: 21:00 – 23:00
Claus Hempler & Dicte
Hours: 21:00 – 23:00
Karkwa (CA)
Hours: 22:00 – 00:00
When Saints Go Machine
Hours: 22:45 – 00:45
THE ROCK CPH NIGHTCLUB
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s