Friday the 4th of November in Swedish

Stockholm

Carmen
Kungliga Operan
Fredag
(Opera)

 Image of Carmen

I cigarettfabriken i Sevilla arbetar Carmen. Vacker och egensinnig är hon en erotisk dröm för soldaterna vid kasernen. Don José har aldrig upplevt något liknande när han hör henne sjunga om kärleken. Han glömmer sin trolovade Micaëla som väntar i hembyn och följer Carmens väg. Men Don José vill äga kärleken och Carmens hjärta måste få flyga fritt. Så dyker tjurfäktaren Escamillo upp, stolt och svårfångad är han en tvillingsjäl till Carmen …

Carmen vill älska vem hon vill, men får betala ett högt pris för sin kärlek. Georges Bizets musik är ömsom medryckande, ömsom demoniskt lidelsefull i operan som blivit världens kanske mest kända. Carmen är drömmen om Spanien – ett land som kompositören själv aldrig besökte.

Romeo & Juliet
Göta Lejon
Fredag
(Teater)

 Image of Romeo & Juliet

Musikalen Romeo & Julia – välkända hits, oförglömlig kärlek

På nyårsafton 2010 hade en helt ny musikal premiär på Göta Lejon. Musikalen Romeo & Julia är baserad på Shakespeares klassiska pjäs men med ny modern dialog och med musik som alla känner igen. Flera av tidernas största hits inom pop, rock och hiphop har fått nya spännande arrangemang.

På scenen ser vi Måns Zelmerlöw som Romeo och nya stjärnskottet Lisette Pagler som Julia. Lisette stod kvar som ensam vinnare bland över tusen sökande i SVTs Jakten på Julia. Deras förtrogne fader Laurence spelas av Loa Falkman. Mercutio spelas av Anton Lundqvist och som Amman ser vi Marianne Mörck. För regin står Morgan Alling och Calle Norlén har översatt. Jennie Widegren och Fredrik Rydman från Bounce koreograferar och Kristofer Nergårdh från Let’s Dance och Allsång på Skansen är musikaliskt ansvarig. Den fantastiska scenografin och kostymerna är gjorda av Lehna Edwall och tillsammans med Sara Klänges fantastifulla mask- och perukdesign skapar de en visuell fest för ögat.

Musik från bl a
Jackson 5
Metallica
Beach Boys
Kiss
Christina Aguilera
MC Hammer
Genesis
Spandau Ballet

Manus bearbetat från W. Shakespeares original: Ulfur Eldjarn
Översättning, bearbetning och sångtexter: Calle Norlén
Regi & bearbetning: Morgan Alling
Koreografi & bearbetning: Fredrik ”Benke” Rydman
Koreografi & bearbetning: Jennie Widegren
Musikaliskt ansvarig/musikarrangör: Kristofer Nergårdh
Scenografi & kostymdesign: Lehna Edwall
Mask & perukdesign: Sara Klänge
Ljusdesign: Ulf Englund
Ljuddesign: Jacob Julin

Zpanska flugan
China Teatern
Fredag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Riktiga Män
Maximteatern
Fredag
(Teater)

 Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

Bob Dylan & Mark Knopfler
Ericsson Globe
Fredag
(Konsert)

 Image of Bob Dylan & Mark Knopfler

Mark Knopfler har som sångare i Dire Straits och flerfaldig grammisvinnare framgångsrikt kombinerat sina skeva texter med skickliga gitarrslingor för att skapa monsterhittar som Money For Nothing, Sultans Of Swing, Romeo And Juliet och Walk Of Life. Han har också producerat skivor för diverse storstjärnor, däribland Bob Dylan själv. Senast Knopfler var här var 2009 då han gjorde en omtalad spelning på Sofiero Slott.

Bob Dylan behöver knappast någon närmare presentation han heller. Han är musiker, sångare, poet, kompositör och en av den amerikanska populärmusikens mest betydelsefulla och inflytelserika låtskrivare. Dylan har belönats med allt från Grammys till Polarpriset.

Att återigen få ta emot giganten Bob Dylan på svensk mark, som uppenbarligen trots sina 70-år är i sitt livs form, och dessutom hälsa Mark Knopfler tillbaka känns både fantastisk kul, ärofyllt och riktigt stort. Vi kan se fram emot en magisk konsert.

Bon Iver
Annexet
Fredag
(Konsert)

 Image of Bon Iver

Bon Iver
+ support Kathleen Edwards
Historien är lika vacker återberättad; i sviterna av sjukdom, ett sprucket förhållande och ett nyligen splittrat band åker Justin Vernon år 2007 till sin fars ensligt belägna jaktstuga i Wisconsins skogar. Där kanaliserar han känslorna genom musiken och skapar under pseudonymen Bon Iver (efter franskans Bon Hiver, god vinter) albumet “For Emma, Forever Ago”.

Vännerna som får höra materialet övertalar honom att ge ut det, bloggarna börjar sprida ordet, lyssnarna snappar upp det och ett år senare är det lågmälda alstret, som andas amerikansk indiefolkmusik och Thoreaus subtila magnetism, ett av 2000-talets mest hyllade album.

På nya albumet Calgary kan man än en gång höra Wisconsins skogar blåsa i bakgrunden.

10 CC & GRAHAM GOULDMAN
Berns
Fredag
(Konsert)

 Image of 10 CC & GRAHAM GOULDMAN

Mellan 1972 och 1976 hade 10cc stora framgångar med ett antal hits. “I’m not in love”, “I’m mandy fly me”, “Wall Street Shuffle” med flera.

Nu återkommer storheterna med en efterlängtad spelning på Berns som kommer att väcka minnen och skapa nya fans. Den 4 november står de på vår stora scen. Varmt välkomna.

STOCKHOLMSSYNDROMET: HENRIC DE LA COUR & AUKRA and others
Slakthuset
Fredag
(Club)

 

Stockholmssyndromet är en av Slakthusets mest frekventa och publiktätaste klubbar. Från att ha arrangerat Slakthusets stora premiärkväll har klubben gått från klarhet till klarhet och under våren och sommaren bjudit på ett brett spektrum av kvalitativa bokningar. Därutöver huserar Stockholmssyndromet ett gäng högpresterande residenter som alltid spelar det bästa från dödselectro till twee och soul.

Göteborg

Salome
GöteborgsOperan
Fredag
(Opera)

 Image of Salome

Ända sedan urpremiären i Dresden 1905 har Richard Strauss Salome haft en aura av skandalsuccé över sig. Den unga Salome avvisas av Johannes döparen och begär hans huvud på ett fat av sin styvfar Herodes som belöning för sin dans. Den extatiska slutscenen brukar ta andan ur såväl publik som sångerska.
Till Oscar Wildes fin de siècle-text, ångande av dekadens och lusta, har varje tid haft att utforska vad som chockerar den samtida publiken. Har Herodes uppfostrat en kvinna till att bli så monstruös att han till sist måste ta livet av henne? Eller är snarare Johannes en väg ut för Salome, som i sitt tonårsuppror vill bort från den depraverade värld där hon hålls fången? Denna uppsättning handlar snarast om det sistnämnda, och i slutscenen anas faktiskt en strimma hopp och en väg ut ur det klaustrofobiska.

Planeta festival
Göteborg
Fredag
(Festival)

 Image of Planeta festival

I år finns fler än 40 programpunkter att välja mellan. Massor av konserter, danstillfällen, barnaktiviteter, workshops och en hel del annat. Från och med Kulturnatta i Göteborg den 14 oktober finns den lilla boken att hämta hos många av Planetas arrangörer

Pang på pensionatet
Liseberg
Fredag
(Teater)

 Image of Pang på pensionatet

Handlingen: Ett litet pensionat på den svenska landsbygden sommaren 1955. Låter det fridfullt och idylliskt? Det hade det kanske varit om inte ägarinnan kommit i akut ekonomiskt trångmål. Om inte pensionatets enda anställde bestämt sig för att ta den 94-åriga gästen av daga. Visst hade det varit fridfullt, om det inte kommit en bedragen och deprimerad gäst, som plötsligt visar sina känslor för en kvinnlig spion, som i sin tur blir störd av en mansgris som intresserar sig för yngre damer. Eller om det inte dykt upp en misstänksam pensionerad kommissarie som både hör skottlossningar och känner liklukt. Låter det invecklat? Om inte annat så blir det närmast kaotiskt när en brevbärare i kungliga postverkets tjänst, Dag-Otto Flink, bestämmer sig för att fira sin bemärkelsedag på just detta ställe, pensionatet Solrosen. Nu kan det väl ändå inte bli mer kaos? Jo, det kan det …

Hagmans konditori
Lorensbergsteatern
Fredag
(Teater)

 Image of Hagmans konditori

– en revyretro med kaffesmak av Claes Eriksson med After Shave och Anders Eriksson Pernilla Emme och Den Ofattbara Orkestern

Nypremiär 6 oktober!
Över 65 000 besökare har senaste året sett, jublat och skrattat åt Hagmans konditori. Nu spelar vi Hagmans från och med 6 oktober till och med 17 december i Göteborg, därefter flyttas den till Intiman i Stockholm med premiär den 5 januari.

Fyra herrar i övre medelåldern träffas av en högst osannolik slump på en hypermodern kaffebar. Det visar sig att dom känner varandra sedan ungdomsåren och upptäcker dessutom att kaffebaren är deras gamla favoritkondis. Dom drabbas då av minnen och nostalgi i så höga doser att dom häpnadsväckande plötsligt och inför allas ögon förflyttas tillbaka till sin egen tonårstid samtidigt som kaffebaren lika plötsligt blir Hagmans konditori. Alltsammans förvandlas till minnen och dåtid och rockabilly och 50- och 60-talspop i en enda virvlande mix av sång och dans och musik och skratt innan allt plötsligt är nutid igen och då är allt lika roligt i alla fall för då har Hagmans konditori återuppstått.

Heather Nova (US)
Trädgår’n
Fredag
(Konsert)

 Image of Heather Nova (US)

Världsartisten Heather Nova firar 20 år som artist och är aktuell med nytt album.
Förra året markerades med rött i kalendern då Heather Novas fantastiska karriär fyllde tjugo år. Under de två senaste årtiondena har Nova klättrat från ett liv i relativ obskyritet till att bli hyllad världsstjärna med en repertoar som är få förunnad. Vägen dit är kantad av många guldkorn, något hennes hängivna fanskara är mer än väl medveten om.

När nittiotalet var inne på sitt första år och Nova avslutat sina studier på Rhode Island School of Design satte hon kursen från New York mot Storbritannien och London i synnerhet. Efter att ha mött den lovande producenten Felix Tod skrev och spelade hon in sitt kritikerrosade debutalbum ”Glow Stars” som plöjde den europeiska vägen öppen. Efter att turné på turné avlöst varandra hade Nova skapat sig ett namn och en trogen publik i stora delar av Europa. När albumet ”Siren” dök upp på skivdiskarna 1998 och hitlåten ”London Rain” gick non-stop på radion, klättrade hon in på en artonde plats på den amerikanska Billboardlistan. Vi svenskar fick ett särskilt förhållande till Nova år 2002, då hon tillsammans med Eskobar dominerade de internationella singellistorna med den smått fantastiska hiten ”Someone New”.

I år släpptes hennes åttonde album, ”300 Days at Sea”, ett album som vittnar om hennes otroliga talang som låtskrivare och berättare. Albumet tar henne tillbaka till hennes uppväxt i Bermuda; en barndom som hon spenderade mestadels till havs på båten hennes far byggt. Albumet spelades in hemma hos Nova själv, oftast på natten, och målet var att skapa ett stort rockalbum. Med råge har hon gjort det och gått där förbi. De fantastiska melodierna bär upp hennes små noveller och letar sig in i hjärtat på lyssnaren. Det är skrämmande vackert!

I sedvanlig ordning kommer Nova att bege sig ut på vägarna med ”300 Day at Sea” i bagaget och i november dyker hon alltså upp i Sverige för tre spelningar, något vi är mer än bara tacksamma för. Det är något vi ser fram emot och vi räknar dagarna till dess.

TONBRUKET
Nefertiti
Fredag
(Konsert)

 Image of TONBRUKET

Tonbruket består av idel kända namn från den svenska musikvärlden; basisten Dan Berglund från e.s.t. i spetsen, gitarristen Johan Lindström som spelat med Ane Brun, Kristoffer Åström och Anna Ternheim, pianisten Martin Hederos från Soundtrack of Our Lives och sist men inte minst rytmmaskinen Andreas Werliin från duon Wildbirds & Peacedrums!

Med sin andra platta “Dig It To The End” befäster de sin plats som ett av landets mest energifyllda band. Debutalbumet vann en Grammis för “Årets Jazz” och nu är det alltså dags igen. Förbered er!

Dan Berglund –b.
Johan Lindström –g.
Martin Hederos –key.
Andreas Werliin –tr.

From Rolf to Ramel
Göteborgs Stadsteater
Fredag
(Show)

 Image of From Rolf to Ramel

Med anekdoter och kupletter tar han oss med på en underhållande resa genom 100 år av svenska revyer.
Från Emil Norlander, Ernst Rolf och Karl Gerhard till Kar de Mumma, Povel Ramel och Hasse å Tage.

Med Mattias Enn Vid pianot Thomas Sällström

BERSÅ FRIDAYS | NIKLAS KARTBERG
Berså
Fredag
(Club)

 

Tack alla som besökte oss i helgen med över 1500 gäster!
Nu är det alla helgons helgen, så alla ni som vill skoja till det på fredag och klä ut er har fri entré till midnatt!

Berså fridays är fredagsklubben som alltid är överhettad med dans, kärlek och snygga gäster oavsett om det är löning eller veckan före.

DJ är partylegenden Niklas Kartberg som kommer köra på det hela natten lång. Kartberg aka “Nick on Fire” har under sommaren varit resident på Grabbarna Grus Beach Club Magaluf.

Malmö

Legally Blonde – The Musical
Nöjesteatern
Fredag
(Musikal)

 Image of Legally Blonde - The Musical

Blonde, The Musical, för första gången i Skandinavien på Nöjesteatern i Malmö.

Musikalen har gått för slutsålda hus på Broadway och på sitt andra år i London där biljetterna är släppta fram till oktober 2011.

Kreativa teamet för den svenska uppsättningen är
Regissör: Anders Albien
Koreograf Siân Playsted
Kostymör Marianne Lunderquist
Peruk&mask Anita Agerlo & Monica Hägerström
Producent Julius Malmström

Med andra ord – samma kreativa team som ligger bakom succén Monty Phytonmusikalen Spamalot.
Rollistan: En helproffsig svensk uppsättning. Audition äger rum innan jul. Rollistan publiceras vartefter anställningskontrakt är klara.

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

Elle Woods är tjejen som har allt! En garderob att drömma om, en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ordförande för UCLA föreningen ”Delta Nu” och är därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös… Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa… Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harwards ”Legally Blonde”.

Prins Charles känsla
Malmö Stadsteater
Fredag
(Teater)

 Image of Prins Charles känsla

När Prins Charles precis förlovat sig med Diana, fick han på en presskonferens frågan: ”Are you in love?”. Han tvekade en stund och svarade sedan: ”Yes… whatever love means”.

Vad är egentligen kärlek? Prins Charles känsla söker nya svar på denna uråldriga fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, antiromantik, hjärtesorg, psykoanalys och personangrepp. Det ges även svar på en del andra frågor, till exempel: Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar alla kvinnor?

Pjäsen bygger på Malmöbaserade Liv Strömquists seriealbum med samma namn. Den är en humoristisk och historisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen.

Roxette
Malmö Arena
Fredag
(Konsert)

 Image of Roxette

Roxette skördar stora framgångar både med världsturnén och nya albumet “Charm School”. Första singeln “She’s Got Nothing On (but the Radio)” från nya albumet har nått höjder som inte setts till på nästan 20 år med otroliga listplaceringar runtom i Europa och på väg mot platinastatus här hemma i Sverige.

Hardcore Superstar
KB
Fredag
(Konsert)

 Image of Hardcore Superstar

Hardcore Superstar firar 10 år med skiva och exklusiv klubbturné

Efter sju skivor och sju världsturnéer firar Hardcore Superstar tio år med samlingsskivan ”The party ain’t over ’til we say so” som släpps 26 oktober. Skivan innehåller låtar ifrån samtliga skivor som bandet har släppt mellan åren 2000 – 2010 samt den helt nyskrivna låten ”We don’t need a cure”. Hardcore Superstar kommer även att ge sig ut på en exklusiv klubbturné tillsammans med supportakterna Avatar och Ammotrack.

– Vi ser verkligen framemot denna exklusiva klubbturnén. Det är en speciell känsla att få gå tillbaks och spela på små ”tighta” klubbar och komma fansen nära. Jocke Berg, HCSS

Avatar har turnerat flitigt runt om i världen med band som Megadeth, In Flames och Helloween. Bandet har precis avslutat inspelningen av kommande skiva tillsammans med producenten Tobias Lindell (Europe, Mustasch, Hardcore Superstar). En EP med låtar ifrån skivan släpps under hösten och skivan släpps i januari 2012.

Ammotrack har sedan debuten 2008 blivit omtalat som ett av Sveriges mest spännande hårdrocksband. Med deras kombination av tyngd, riktigt coola melodier och stenhårda rock’n’roll attityd är det inte svårt att förstå varför. Bandet är nu aktuellt med nya singeln ”Living like an angel” ifrån kommande skivan ”Come die with us” som släpps 12 oktober.

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Fredag
(Show)

 Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

AW Deluxe
Babel
Fredag
(Club)

 Image of AW Deluxe

AW Deluxe är en After Work där vi en fredag i månaden försöker samla människor som tycker att det är gött när det är gött. I samarbete med Nöjesguiden, Crowd, Media Evolution, Reklamöl i Malmö och Doc Lounge vill vi skapa en kreativ och intressant mötesplats för alla intresserade.

Smygläsning av Nöjesguiden # 10
Förutom att ha oslagbar koll på månadens bästa (och sämsta) mode, klubb, krog, scen, konst, café, film och musik i Malmö/Lund, Göteborg och Stockholm kommer Nöjesguidens nya nummer diskutera rasism och främlingsfientlighet. Nöjesguiden är partipolitiskt obundet men tar i nya numret ett kraftigt ställningstagande mot främlingsfientlighet. På AW Deluxe kommer du kunna du läsa tidningen före alla andra.

STELLA LUGOSI (SE) LIVE — http://www.myspace.com/ste?llalugosisweden
Norah Jones låg med Sparklehorse och nu gör deras avkommor lofi-hits i källaren — så hade man kunnat säga att Stella Lugosi låter… i alla fall nästan så. Du får en mer avskalad version, fast i en gammal kyrka!

CROWD visar upp 3D-Projicering
3D-projicering har de senaste åren varit en komplex historia med stora investeringar i både tid och pengar. Det är ett format som öppnar möjligheterna för att producera väldigt imponerande och iögonfallande installationer.

– Med projektor och en dator kan du projicera i stort sett oändligt antal ytor
– Projicera på redan tredimentionella föremål eller på en platt yta för att skapa illusionen av 3D
– Här kan du se smakprov på vad man kan göra:
http://www.youtube.com/wat?ch?v=ed8Iim8W_jw&feature=r?elated
http://www.youtube.com/wat?ch?v=be-f3-G1v44&feature=r?elated

Vi dricker öl till trevliga priser, bjuder på ett tilltugg eller två allt till tonerna av ljuv musik ifrån DJ-båset som befolkas av sköna Malmö-människor.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
GAMEX
Hours: 10:00 – 20:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
Anders Ljungberg
Hours: 11:00 – 18:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
Habemus Papam
Hours: 12:00 – 00:00
SHW’S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
I Riskojan
Hours: 12:00 – 16:00
A U T O M O B I L
Hours: 12:00 – 17:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Huvudjägarna
Hours: 12:00 – 00:00
The Ides of March
Hours: 12:00 – 00:00
Sveriges Radio Metropol 93,8 & Guests
Hours: 15:00 – 18:00
Finally Friday
Hours: 17:00 – 01:00
Gregorius
Hours: 18:00 – 19:25
Friends
Hours: 18:00 – 20:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Back to the 80s
Hours: 18:30 – 22:00
The night is today’s mother
Hours: 19:00 – 21:00
ÖZZ NÜJEN AT COMEDY CENTRAL LIVE
Hours: 19:00 – 03:00
The death of a Salesman
Hours: 19:00 – 21:40
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
Come Running
Hours: 19:00 – 21:00
Carmen
Hours: 19:00 – 21:45
Mormors svarta ögon
Hours: 19:00 – 20:30
The Half done sky
Hours: 19:00 – 21:00
In the next room
Hours: 19:00 – 21:30
Letter from Eric Ericson
Hours: 19:00 – 20:25
Hair
Hours: 19:00 – 21:40
Peter Carlsson & Blå Grodorna
Hours: 19:00 – 22:00
Friday & Saturday at PURE Nightclub Stockholm
Hours: 19:00 – 03:00
Arja Saijonmaa in concert
Hours: 19:00 – 21:30
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Jane Birkin
Hours: 19:30 – 21:00
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
Bob Dylan & Mark Knopfler
Hours: 19:30 – 21:00
Romeo & Juliet
Hours: 19:30 – 21:30
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Ebba Forsberg
Hours: 20:00 – 22:00
ACE this week – Baba Sonic – Daniel Öhrn – Blacklight – Rechord – Alex&Leo
Hours: 20:00 – 05:00
Ole Børud
Hours: 20:00 – 22:00
Ana Tijoux & Niña Dioz
Hours: 20:00 – 03:00
Bon Iver
Hours: 20:00 – 22:00
What we do is secret (WWDIS)
Hours: 21:00 – 03:00
Clandestino & Stockholm Salsa Dance -Viernes Friday 4 – Salsa & Caribbean
Hours: 21:00 – 03:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
Mvseets Music Corner this weekend with Hasse Shimoda, Jimmie D & Mo
Hours: 21:00 – 01:00
10 CC & GRAHAM GOULDMAN
Hours: 21:00 – 23:00
STOCKHOLMSSYNDROMET: HENRIC DE LA COUR & AUKRA and others
Hours: 21:00 – 03:00
CFT STHLM VS VISIONFRUIT
Hours: 21:00 – 03:00
Thomas Gylling & Mosquito!
Hours: 21:00 – 03:00
Viktor’s Show
Hours: 21:00 – 23:00
Carola – Elvis Barbra & Me
Hours: 21:30 – 23:00
NNEKA
Hours: 21:30 – 23:00
HALLOWEEN FEBER @ Nightclub N-TOURAGE
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Snaps
Hours: 22:00 – 03:00
Fucked Up & Terrible Feelings
Hours: 22:00 – 01:00
Red Bull pres: WORLD BEAT! XL halloween
Hours: 22:00 – 03:00
Skriet, Riddarna & Katharina Nuttall
Hours: 22:00 – 01:00
Scary Weekend at Laroy
Hours: 22:00 – 03:00
Berns Bistro & Bar v. 44
Hours: 22:00 – 02:00
Marie Laveau with CRISTIAN DINAMARCA & JENNY & ANGELICA
Hours: 22:00 – 03:00
DJ-MANIA
Hours: 22:00 – 05:00
THE WEEKEND AT NIGHTCLUB AMNESIA
Hours: 22:00 – 03:00
Movida Corona DJ Competition Final feat. SEBJAK
Hours: 22:00 – 03:00
Scary Weekend at Magenta
Hours: 22:00 – 03:00
Collage & Swarovskibaren W44
Hours: 23:00 – 05:00
AXEL BOMAN
Hours: 23:00 – 04:30
Banana Social Club
Hours: 23:00 – 04:00
HENRIK B at SOLIDARITET
Hours: 23:00 – 05:00
LOOK ROSE
Hours: 23:00 – 05:00
PREMIERE plus HENRIK B = True
Hours: 23:00 – 05:00

Göteborg

Planeta festival
Hours: 00:00 – 00:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
ELISABETH, KRISTINA & MARIE
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 19:00
Huvudjägarna
Hours: 12:00 – 00:00
The Ides of March
Hours: 12:00 – 00:00
Habemus Papam
Hours: 12:00 – 00:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
From Rolf to Ramel
Hours: 12:00 – 14:00
Björn Olsson
Hours: 12:00 – 16:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Seko! & Kani
Hours: 13:00 – 15:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
Antigone
Hours: 19:00 – 20:40
Processen
Hours: 19:00 – 21:00
Påklädaren
Hours: 19:00 – 21:00
TONBRUKET
Hours: 19:00 – 21:00
Pang på pensionatet
Hours: 19:30 – 22:00
UNDERMÄN – CIRKUS CIRKÖR
Hours: 19:30 – 21:30
Abjeez, Mahdar & Bardia
Hours: 19:30 – 21:30
Hagmans konditori
Hours: 19:30 – 22:00
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
Salome
Hours: 19:30 – 21:15
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 19:30 – 21:30
Heather Nova (US)
Hours: 20:00 – 22:00
Love Tip – Live: SLAG FRÅN HJÄRTAT & Rough Lynx & K-Flex
Hours: 20:00 – 02:00
MANOLITO Y SU TRABUCO (Cuba)
Hours: 20:00 – 22:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
VAINS OF JENNA
Hours: 21:00 – 23:00
RAIL BATTLE EVENT | LOOPTROOP ROCKERS
Hours: 21:00 – 04:00
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
NACHTMAHR
Hours: 22:00 – 00:00
Lounge(s) || W.44
Hours: 22:00 – 05:00
Jonathan Johansson
Hours: 22:00 – 00:00
TnT (Tech Noir & Tinitus)Halloweenparty Gothenburg
Hours: 22:00 – 04:00
BERSÅ FRIDAYS | NIKLAS KARTBERG
Hours: 22:00 – 05:00
a l l y o u n e e d i s l o v e | 1-year Party
Hours: 22:00 – 03:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
SKULL CLUB Invasionen
Hours: 23:58 – 04:00

Malmö

Graphics loves photography
Hours: 10:00 – 16:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Huvudjägarna
Hours: 12:00 – 00:00
The Ides of March
Hours: 12:00 – 00:00
Habemus Papam
Hours: 12:00 – 00:00
Carina Nordborg
Hours: 12:00 – 18:00
VACATION by Malin Gabriella Nordin
Hours: 14:00 – 17:00
A F T E R W O R K
Hours: 17:00 – 19:00
AW Deluxe
Hours: 18:00 – 21:00
Sleep on the marble floor
Hours: 19:00 – 21:00
HAZE
Hours: 19:00 – 20:20
Im are dreamers labyrinth
Hours: 19:00 – 21:00
Prins Charles känsla
Hours: 19:00 – 20:40
Les Misérable
Hours: 19:00 – 22:00
Legally Blonde – The Musical
Hours: 19:30 – 21:30
Roxette
Hours: 19:30 – 21:30
Alla dessa hål i livet
Hours: 19:30 – 21:30
Hardcore Superstar
Hours: 20:00 – 22:00
Cabaret Moulin
Hours: 20:00 – 22:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 03:00
Live From Jamaica MACKA DIAMOND & GMAC Alongside BOWDOWN (Sweden)
Hours: 22:00 – 03:00
Little Gang
Hours: 22:30 – 00:30
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
Party @ Breeze
Hours: 23:00 – 05:00
The Embassy
Hours: 23:00 – 01:00
Friday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 03:00
I ❤ Party – Every Friday
Hours: 23:03 – 04:00
Club Eightball
Hours: 23:30 – 04:00

Köpenhamn

Wundergrund
Hours: 00:00 – 00:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
Re:Constructed Landscapes
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Copenhagen Irish Festival
Hours: 10:00 – 02:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
Copenhagen Ink Expo 2011
Hours: 14:00 – 00:00
Scandinavian Custom Show
Hours: 15:00 – 20:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 00:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Mozart´s Requiem
Hours: 19:30 – 21:00
I I Lie Down With a Crocodile
Hours: 20:00 – 22:00
BRAZILIAN NIGHTS: VINI KJÆRSGAARD IUEL
Hours: 20:00 – 22:00
The Kooks
Hours: 20:00 – 22:00
Tosca
Hours: 20:00 – 22:40
Casper and Frank. Now as people!
Hours: 20:00 – 22:00
Black Book Lodge, The Golden Ratio, Dreaming Jericho & Vulture Club
Hours: 20:00 – 23:00
The good man from Sezuan
Hours: 20:00 – 22:00
Ground Girls
Hours: 20:00 – 21:40
Hectic Ginger Disco w. The Interbeing
Hours: 20:30 – 22:30
August Rosenbaums Hurrah Trio & DASK Strings
Hours: 21:00 – 23:00
The Eclectic Moniker & Kites and Komets
Hours: 21:00 – 23:00
Ting Festival, Nordic metal & Hip-Hop night
Hours: 21:00 – 23:00
Metallica Jam
Hours: 21:00 – 23:00
Aurelio & The Garifuna Soul Band
Hours: 21:00 – 23:00
THREE TRAPPED TIGERS (UK)
Hours: 21:00 – 23:00
Bernhoft
Hours: 21:00 – 23:00
Emma Acs
Hours: 21:00 – 23:00
Billy the Kid (CR)
Hours: 22:00 – 00:00
Hassan Khan
Hours: 22:00 – 00:00
MOHOMBI
Hours: 22:00 – 05:00
Gabriel Prokofiev & Messerkvartetten
Hours: 23:00 – 01:00
J DAG – METALLICA JAM AFTERPARTY
Hours: 23:00 – 03:00

Oslo

… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 11:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 11:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer
Hours: 11:00 – 17:00
Oslo Whiskyfestival
Hours: 17:00 – 21:00
Christmas Laughter 2011
Hours: 17:00 – 18:00
Oslo World Music Festival
Hours: 18:00 – 00:00
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
Swan Lake
Hours: 19:00 – 22:00
Christmas Laughter 2011
Hours: 19:00 – 23:00
YLVIS 4
Hours: 19:00 – 20:30
Comedy Gala 2011
Hours: 19:00 – 20:15
Babettes feast
Hours: 19:30 – 20:40
Wagner – Lidholm – Tsjaikovskij
Hours: 19:30 – 21:00
The Smashing Pumpkins
Hours: 19:30 – 21:00
Forever Young
Hours: 20:00 – 21:45
Oslo World Music Festival: OQUESTRADA
Hours: 20:00 – 22:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
Electrocutango
Hours: 20:30 – 22:30
HAKIM – OSLO WORLD MUSIC FESTIVAL
Hours: 21:00 – 23:00
Django Bates’ Belovèd Bird
Hours: 21:00 – 23:00
Comedy Gala 2011
Hours: 21:00 – 22:15
Imam Baildi (Hellas)
Hours: 21:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
JuJu (Justin Adams & Juldeh Camara)
Hours: 21:30 – 23:30
Sister Rain
Hours: 22:00 – 00:00
SHADOWLOVE
Hours: 22:00 – 03:00
Klubb: Hot Spot
Hours: 22:00 – 03:00
Dj Name @ Cafe Sør
Hours: 22:00 – 03:00
Bikube Night
Hours: 22:30 – 01:00
Koeju & Oslo World Music Festival – feat. DJ Baz. Rob Waring, Aissa Tobi
Hours: 23:00 – 02:00
Rolling Thunder
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s