Saturday the 29th of October in Swedish

Stockholm

Opera Light l´Amour
Boulevardteatern
Lördag
(Opera)

 Image of Opera Light l´Amour

Glittrande och berusande upplevelse med operett, musikal, opera humor och dans.
Ni möts av underhållning med inslag av “Sound of Music”, “Carmen”, “The Phantom of the Opera” mm.

Medverkande
Alla Luks , Karin Nybom, Lars Fager, Mattias Nilsson, Dana Cinne, Andrej Bond, Eric Skarby /Maria Olofson, Isabel Blomme.

Fair Erotica
Alvik
Lördag
(Mässa)

 Image of Fair Erotica

Fre och Lör: Ett par av Europas bästa
manliga och kvinnliga strippartister,samt den
Svenska eliten.

Romeo & Juliet
Göta Lejon
Lördag
(Teater)

 Image of Romeo & Juliet

Musikalen Romeo & Julia – välkända hits, oförglömlig kärlek

På nyårsafton 2010 hade en helt ny musikal premiär på Göta Lejon. Musikalen Romeo & Julia är baserad på Shakespeares klassiska pjäs men med ny modern dialog och med musik som alla känner igen. Flera av tidernas största hits inom pop, rock och hiphop har fått nya spännande arrangemang.

På scenen ser vi Måns Zelmerlöw som Romeo och nya stjärnskottet Lisette Pagler som Julia. Lisette stod kvar som ensam vinnare bland över tusen sökande i SVTs Jakten på Julia. Deras förtrogne fader Laurence spelas av Loa Falkman. Mercutio spelas av Anton Lundqvist och som Amman ser vi Marianne Mörck. För regin står Morgan Alling och Calle Norlén har översatt. Jennie Widegren och Fredrik Rydman från Bounce koreograferar och Kristofer Nergårdh från Let’s Dance och Allsång på Skansen är musikaliskt ansvarig. Den fantastiska scenografin och kostymerna är gjorda av Lehna Edwall och tillsammans med Sara Klänges fantastifulla mask- och perukdesign skapar de en visuell fest för ögat.

Musik från bl a
Jackson 5
Metallica
Beach Boys
Kiss
Christina Aguilera
MC Hammer
Genesis
Spandau Ballet

Manus bearbetat från W. Shakespeares original: Ulfur Eldjarn
Översättning, bearbetning och sångtexter: Calle Norlén
Regi & bearbetning: Morgan Alling
Koreografi & bearbetning: Fredrik ”Benke” Rydman
Koreografi & bearbetning: Jennie Widegren
Musikaliskt ansvarig/musikarrangör: Kristofer Nergårdh
Scenografi & kostymdesign: Lehna Edwall
Mask & perukdesign: Sara Klänge
Ljusdesign: Ulf Englund
Ljuddesign: Jacob Julin

Zpanska flugan
China Teatern
Lördag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Riktiga Män
Maximteatern
Lördag
(Teater)

 Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

Elliott Murphy
Södra Teatern
Lördag
(Konsert)

 Image of Elliott Murphy

Elliott Murphy har en stadigt växande publik i Sverige vilket med all önskvärd tydlighet framgår av att han gör fler och fler spelningar här. Efter succéframträdandet på 2010 års Storsjöyra har Murphy gått från klarhet till klarhet och återvänder tillsammans med The Normandy All Stars till Södran i oktober. Som rubriken antyder har vi fått honom att spela piano på scen i år igen, något som han bara gör på den här spelningen i Stockholm en gång per år.

Tidigt i våras släppte Murphy sitt 31:a studioalbum, Elliott Murphy. Skivan har fått ett mycket bra mottagande i Europa och så även i Sverige. ”Den som är begiven på cool, übersmart vis-rock’n’roll dignande av populärkulturella referenser framförd med attityd och självklarhet – varsågoda, Elliott Murphy.” (Nils Ahnland, Lira 1/2011)

Elliott har uppnått kultstatus bland vänner av amerikansk rock med folkanslag. Trots han fyllt 62 år är han i princip ständigt på turné och gör runt 100 spelningar varje år. Med tanke på hur efterfrågad han är efter den nya skivan skulle det inte förvåna oss om slutar på en bit över 100 gig under 2011.

Hammerfall “European Outbreak”
Fryshuset
Lördag
(Konsert)

 Image of Hammerfall "European Outbreak"

HammerFall släppte i maj det kritikerrosade albumet ”Infected” som gick raka vägen in på albumlistans andraplats. Det är över två år sedan bandet uppträdde live i eget konsertformat i Sverige och bandets gitarrist Oscar Dronjak kommenterar det hela så här:

”Vi börjar turnén den 25 oktober och slutar den 10 december. Detta är den riktiga turnén för ’Infected’ och turnén heter European Outbreak. Vi kommer visa upp oss från vår bästa sida och vi har planerat några riktigt coola saker i produktionen den här gången. Ses i höst!”

HammerFall gjorde två mindre releasepartyn med livespelningar tidigare i år och Expressens Martin Carlsson gav bandet 4 starka getingar: “Efter 14 år har jag faktiskt aldrig sett bandet göra bättre ifrån sig”

Hot Salsa Weekend
Debaser Medis
Lördag
(Club)

 Image of Hot Salsa Weekend

“Det kokar i salsastockholm – Hot Salsa Weekend firar sitt sprakande 10-årsjubileum. Artister, arrangörer och instruktörer kommer att ge allt!

Ett decennium där salsan växt explosionsartat i Sverige och internationellt firas med ett återvändande till dansens och musikens karibiska rötter – ett kubanskt tema, tillsammans med stilarna från Puerto Rico, New York och Los Angeles!

Vad är Hot Salsa Weekend?

Fem galna festkvällar och nätter – shower och fester, två fullspäckade dagar med intensiva workshops. Lär dig kubansk salsa, LA Style och Mambo New York Style av instruktörer i den internationella eliten.”

Göteborg

Americana Roots Festival II
Frölunda kulturhus
Lördag
(Festival)

 

Vi var med på den första! Du kommer nog se oss i år igen!

“Här får du åka musikalsk tidsmaskin med start i den tidiga jazzen och bluesen genom country och rockabilly och i år slutar vi med ett galet surfband. Medverkande; The Archers, Gentlemen & Gangsters, Dusty Pipe. Entré 200 kr.”

Hem & Villa Göteborg
Svenska Mässan
Lördag
(Mässa)

 Image of Hem & Villa Göteborg

Men Hem & Villa är så mycket mer än en mässa. Det är ett forum för inspiration, upplevelser, produktnyheter, seminarier och trender. Vår ambition är att beröra besökarnas fem sinnen, designa koncept och skapa plattformar som erbjuder besökaren ett utbud utöver det vanliga. En utmärkt plats för utställare att stärka sitt varumärke och öka försäljningen på ett långsiktigt plan.

Pang på pensionatet
Liseberg
Lördag
(Teater)

 Image of Pang på pensionatet

Handlingen: Ett litet pensionat på den svenska landsbygden sommaren 1955. Låter det fridfullt och idylliskt? Det hade det kanske varit om inte ägarinnan kommit i akut ekonomiskt trångmål. Om inte pensionatets enda anställde bestämt sig för att ta den 94-åriga gästen av daga. Visst hade det varit fridfullt, om det inte kommit en bedragen och deprimerad gäst, som plötsligt visar sina känslor för en kvinnlig spion, som i sin tur blir störd av en mansgris som intresserar sig för yngre damer. Eller om det inte dykt upp en misstänksam pensionerad kommissarie som både hör skottlossningar och känner liklukt. Låter det invecklat? Om inte annat så blir det närmast kaotiskt när en brevbärare i kungliga postverkets tjänst, Dag-Otto Flink, bestämmer sig för att fira sin bemärkelsedag på just detta ställe, pensionatet Solrosen. Nu kan det väl ändå inte bli mer kaos? Jo, det kan det …

Hagmans konditori
Lorensbergsteatern
Lördag
(Teater)

 Image of Hagmans konditori

– en revyretro med kaffesmak av Claes Eriksson med After Shave och Anders Eriksson Pernilla Emme och Den Ofattbara Orkestern

Nypremiär 6 oktober!
Över 65 000 besökare har senaste året sett, jublat och skrattat åt Hagmans konditori. Nu spelar vi Hagmans från och med 6 oktober till och med 17 december i Göteborg, därefter flyttas den till Intiman i Stockholm med premiär den 5 januari.

Fyra herrar i övre medelåldern träffas av en högst osannolik slump på en hypermodern kaffebar. Det visar sig att dom känner varandra sedan ungdomsåren och upptäcker dessutom att kaffebaren är deras gamla favoritkondis. Dom drabbas då av minnen och nostalgi i så höga doser att dom häpnadsväckande plötsligt och inför allas ögon förflyttas tillbaka till sin egen tonårstid samtidigt som kaffebaren lika plötsligt blir Hagmans konditori. Alltsammans förvandlas till minnen och dåtid och rockabilly och 50- och 60-talspop i en enda virvlande mix av sång och dans och musik och skratt innan allt plötsligt är nutid igen och då är allt lika roligt i alla fall för då har Hagmans konditori återuppstått.

EBBA FORSBERG
Stora Teatern
Lördag
(Konsert)

 Image of EBBA FORSBERG

Efter framgångarna med ”Ta min vals”, skivan från 2009 där Ebba tolkade Leonard Cohen, och Mikael Wiehe-samarbetet ”Dylan på svenska” (2007), släpper nu Ebba Forsberg en skiva med eget material, den första sedan kritikerrosade ”Ebba Forsberg” som kom 2006.
Plattan ”Falling Folding Flipping Feeling” släpps 19 oktober på Ebba Forsbergs eget bolag EBOTH Productions (under licens av Cosmos Music Group).

Ebba Forsberg har ända sedan debuten ”Been there” (1997) gjort tidlös musik som berör och väcker starka känslor, och så även denna gång. Hon har återigen samarbetat med den guldbaggebelönade filmskaparen Björn Runge, och med på skivan finns två låtar specialskrivna för hans nya film ”Happy End”. Filmen är den avslutande delen i den så kallade ”Befrielsetrilogin” som har premiär 23 september. Både ledmotivet ”Baby Good Night” och låten ”Perfect Slumber” har gjorts i olika versioner till filmen och till plattan.

RAUL MIDON
Nefertiti
Lördag
(Konsert)

 Image of RAUL MIDON

New York-baserade sångaren, gitarristen och låtskrivaren Raul Midón i en intim solokonsert! Hans röst är silkeslen och själfylld och hans gitarrspel är otroligt rytmiskt med imponerande många lager. I hans musik finns flamenco, jazz, soul och en rad andra stilar. Midón är även mannen som kan leverera ett intensivt “trumpetsolo” i klassisk bebop stil, med sina läppar! En musikalisk virtuos, i full blom.

“One of those rare musical forces that reminds how strong and deep the connection between man and music can sometimes be.” – Guitar Player.

R.E.A.
Kajskjul 8
Lördag
(Show)

 Image of R.E.A.

Ingen annan krogshow har spelats så länge och dragit så stor publik under åren som R.E.A. Gruppen är nu inne på sitt tolfte år! Konceptet är enkelt – en riktigt rolig show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Original­ensemblen år 2000 var Anders Lundin, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Sissela Kyle och Jan Åström. Under åren har medlemmar kommit och gått – och kommit tillbaka.

R.E.A har också hunnit med två framgångsrika tv-serier som visades i SVT samtidigt som man spelade på Hamburger Börs.

Idag består R.E.A av Anders Lundin (Allsång på Skansen, programledare mm), Sussie Eriksson (Mamma Mia, Prima Donnor mm), Ola Forssmed (The Producers, Vita Hästen, Grease, Troll­karlen från Oz mm), Anna Carlsson (Ett makalöst bröllop, Solsting och snésprång mm) och de ser fantastiskt mycket fram emot att möta Sveriges gladaste publik.

Varmt välkomna till en rolig och minnesvärd helkväll med massor av underhållning, utsökt mat och som avslutas med dans!

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Lördag
(Konsert)

 Image of Ledin Showtime

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Sommaren är kort men i höst är han din! Och han kommer göra allt för att göra dig lycklig!

Festen börjar på RONDO den 22 september.

Malmö

Sopraner
Malmö Operan
Lördag
(Opera)

 Image of Sopraner

Med komik och dramatik utforskar vi kvinnorollerna i operan. Prinsessor, pigor, sångerskor, hålldamer, prostituerade, hemmafruar, lärarinnor och en och annan cirkusartist. I Sopraner skärskådar vi operans olika kvinnoroller: Vilka liv lever de? Vad står på spel? Vem är kär i vem? Varför offras så många sopraner, är mezzosopranerna verkligen lika beskedliga som de verkar och drabbas alla koloratursopraner av hysteri och galenskap? För att inte tala om döden! På operascenen går sopranerna ofta en våldsam död till mötes – några blir kokta i olja, andra kastas till lejonen. Manon Lescaut dör i öknen av vätskebrist, Tosca hoppar ut från Castel Sant Angelo och Aida blir levande begravd i en krypta tillsammans med sin älskare.

Sopraner är en kärleksförklaring till operakonsten, dess oförglömliga huvudrollsinnehavare och birollerna, vars liv bara är en kort flämtning innan de kastas utanför kulissen och glöms bort i ett enda andetag. Med sången i centrum bjuder vi på arior och duetter ur bl a Tosca, Otello, Barberaren i Sevilla, Tannhäuser, Rucklarens väg och Così fan tutte.

Legally Blonde – The Musical
Nöjesteatern
Lördag
(Musikal)

 Image of Legally Blonde - The Musical

Blonde, The Musical, för första gången i Skandinavien på Nöjesteatern i Malmö.

Musikalen har gått för slutsålda hus på Broadway och på sitt andra år i London där biljetterna är släppta fram till oktober 2011.

Kreativa teamet för den svenska uppsättningen är
Regissör: Anders Albien
Koreograf Siân Playsted
Kostymör Marianne Lunderquist
Peruk&mask Anita Agerlo & Monica Hägerström
Producent Julius Malmström

Med andra ord – samma kreativa team som ligger bakom succén Monty Phytonmusikalen Spamalot.
Rollistan: En helproffsig svensk uppsättning. Audition äger rum innan jul. Rollistan publiceras vartefter anställningskontrakt är klara.

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

Elle Woods är tjejen som har allt! En garderob att drömma om, en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ordförande för UCLA föreningen ”Delta Nu” och är därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös… Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa… Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harwards ”Legally Blonde”.

Prins Charles känsla
Malmö Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Prins Charles känsla

När Prins Charles precis förlovat sig med Diana, fick han på en presskonferens frågan: ”Are you in love?”. Han tvekade en stund och svarade sedan: ”Yes… whatever love means”.

Vad är egentligen kärlek? Prins Charles känsla söker nya svar på denna uråldriga fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, antiromantik, hjärtesorg, psykoanalys och personangrepp. Det ges även svar på en del andra frågor, till exempel: Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar alla kvinnor?

Pjäsen bygger på Malmöbaserade Liv Strömquists seriealbum med samma namn. Den är en humoristisk och historisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen.

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Lördag
(Show)

 Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

Ulrik Munther
KB
Lördag
(Konsert)

 Image of Ulrik Munther

På rekordkort tid har han gått från att vara en okänd musiker till en grymt populär och efterfrågad artist. I sommar har han rest Sverige runt och spelat på festivaler och skapat publikhysteri överallt I förra veckan släpptes Ulriks självbetitlade debutplatta som idag gick rakt in på första plats på Albumtopplistan. I dagarna har dessutom debutsingeln ”Boys Don’t Cry” sålt guld! Karriären kickade igång i början av 2011 då singeln och webvideon till ”Boys Don’t Cry” släpptes. Under första veckan blev det den mest sedda musikvideon på YouTube. Den blev också även uppmärksammad av flera stora amerikanska, engelska och svenska bloggar. Framgångarna på nätet fortsatte då Ulrik bestämde sig för att göra en cover på Lady Gagas ”Born This Way” – samma dag som hon släppte den officiellt. Än en gång blev det en nätsuccé med över 1 miljon views på några veckor och självaste Perez Hilton twittrade om hans version.

SOWETO GOSPEL CHOIR
Malmö Konserthus
Lördag
(Konsert)

 Image of SOWETO GOSPEL CHOIR

Flerfaldigt Grammybelönade Soweto Gospel Choir återvänder till Sverige med en helt ny konsert ”African Grace”

Världsmusik från Sydafrika. Gospel när den är som bäst. En musikupplevelse fylld med sprakande färger, afrikanska rytmer och en innerlighet som inte lämnar någon oberörd.

Genom vibrerande rytmer och berömd stämsång har Soweto Gospel Choir’s oefterhärmliga stil blivit ett världskänt fenomen. Sedan starten 2002 har kören uppträtt för utsålda hus runt om i världen och de har även delat scenen med superstjärnor som Bono, Celine Dion, Peter Gabriel, Josh Groban och Stevie Wonder. I samband med deras fjärde Grammy-nominering för senaste albumet ”African Grace” ger sig de 26 sångarna, dansarna och musikerna ut på turné för att leverera en perfekt blandning av traditionella och moderna sånger.

Soweto Gospel Choir är mästare på framförandet av sydafrikansk gospel. Körens medlemmar kommer från många olika bakgrunder, och därför sjunger kören på många olika språk, till exempel engelska, xhosa, zulu, och sotho.

År 2003 grundade kören en egen AIDS Barnhems stiftelse, Nkosi’s Haven Vukani, som har till uppgift att hjälpa familjer och organisationer i Sydafrika som erhåller lite eller inget statligt stöd i kampen mot fattigdom och sjukdom. Soweto Gospel Choir har till dags dato hjälpt dessa utblottade familjer och barn med över 1,5 miljoner dollar. 2011 års turné kommer även den att stödja Nkosi’s Haven Vukani men också World Vision.

Soweto Gospel Choir är hedrade över att ha ärkebiskop emeritus Desmond Tutu som sin beskyddare.

Ladies Night
Malmö Arena
Lördag
(Show)

 Image of Ladies Night

Årets härligaste tjejkväll bjuder på glamour, mingel, middag och show med några av Sveriges främsta manliga artister.

Som vanligt är det bara killar på scenen och endast tjejer i publiken. Du och ditt tjejgäng får garanterat en unik och oförglömlig upplevelse!

Sedan premiären 2006 har över 300 000 tjejer besökt Ladies Night för att njuta av en egen helkväll fylld med underhållning av världsklass, härlig gemenskap och fantastisk stämning.

Martin Stenmarck är klar för Ladies Night 2011. Flera artister presenteras senare.

Hålltider:
17.30 Ladies Lounge öppnar
19.00 Middag
19.30 Insläpp
21.00 Showen börjar (avslutas ca 22.45)

…Och efterfesten kan börja
Evenemanget har åldersgräns 18 år.

Missa inte efterfesten på Malmö Arena.

Åldersgräns 18 år

Inträde 100 kr (Fri entré för all publik som har sett showen)

Inträde betalas i entrén och insläppet börjar ca 22.45.

Arvingarna
Swedbank Stadion
Lördag
(Konsert)

 Image of Arvingarna

Den 29 oktober får Arvingarna Swedbank Stadion att dansa. Äntligen kan vi erbjuda riktigt bra dans i Malmö, i lättillgängliga moderna Swedbank Stadion.

Dagens Aktiviteter

 

 

Stockholm

The National Day Of Turkey
Hours: 00:00 – 00:00
Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Basar Under
Hours: 12:00 – 18:00
SHE’S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
I Riskojan
Hours: 12:00 – 16:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Peter Bauhuis
Hours: 12:00 – 16:00
Two masters servant
Hours: 13:00 – 15:00
100 Year´s of giving
Hours: 13:00 – 18:00
The Auditor
Hours: 13:00 – 15:00
Thieves
Hours: 13:00 – 15:00
Opera Light l´Amour
Hours: 14:00 – 16:00
Rut & Ragnar
Hours: 14:00 – 15:00
Peter Carlsson & Blå Grodorna
Hours: 15:00 – 18:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 15:00 – 17:00
Rossini´s Mass
Hours: 15:00 – 16:30
Dialogues des carmélites
Hours: 15:00 – 17:00
The Half done sky
Hours: 15:00 – 17:00
Klas Lindqvist & DJ Thomas Wingren
Hours: 15:00 – 18:00
Zpanska flugan
Hours: 15:30 – 18:00
Romeo & Juliet
Hours: 15:30 – 17:30
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 16:00 – 17:40
Riktiga Män
Hours: 16:00 – 18:30
Mission: Laughter
Hours: 18:00 – 22:00
Madame Butterfly
Hours: 18:00 – 20:20
Oscar and the Pink lady
Hours: 18:00 – 20:00
Fair Erotica
Hours: 18:00 – 01:00
The Half done sky
Hours: 18:00 – 20:00
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 21:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Modren
Hours: 19:00 – 21:00
Hammerfall “European Outbreak”
Hours: 19:00 – 22:00
Gregorius
Hours: 19:00 – 20:25
Empty the bar @ THAIBOAT
Hours: 19:00 – 03:00
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Elliott Murphy
Hours: 19:00 – 21:00
Come Running
Hours: 19:00 – 21:00
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
Hair
Hours: 19:00 – 21:40
Mohammad Reza Shajarian & The Shahnaz Ensemble
Hours: 19:00 – 22:00
The night is today’s mother
Hours: 19:30 – 21:30
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
Tango Mundial
Hours: 19:30 – 22:00
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Maria Möller
Hours: 19:30 – 22:00
The death of a Salesman
Hours: 19:30 – 22:10
Romeo & Juliet
Hours: 19:30 – 21:30
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
Halloween Party
Hours: 20:00 – 03:00
Roman Andrén
Hours: 20:00 – 22:00
Nicki Wicked from Crucified Barbara goes 8-Ball Club
Hours: 20:00 – 01:00
Rebecka Larsdotter & Anna Pauline
Hours: 20:00 – 22:00
The museum’s Music Corner: We welcome autumn-week!
Hours: 20:00 – 01:00
Technobilen at Ljunggren
Hours: 20:00 – 01:00
Hot Salsa Weekend
Hours: 21:00 – 01:00
Dan Hylander Band
Hours: 21:00 – 23:00
Jorn
Hours: 21:00 – 23:00
Clandestino 2-YEAR ANNIVERSARY & HALLOWEEN FIESTA
Hours: 21:00 – 04:00
Samling & The Skull Defekts
Hours: 21:00 – 03:00
The Black Banana Inn & Boom Boom & Doom & JACQUES GREENE (CAN)
Hours: 21:00 – 03:00
Outernational
Hours: 21:00 – 03:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
ROBBEN FORD/MICHAEL LANDAU
Hours: 21:00 – 23:00
Carola – Elvis Barbra & Me
Hours: 21:30 – 23:00
Collage & Swarovskibaren W43
Hours: 22:00 – 03:00
Traffic – 100% Drum n bass – Stockholm
Hours: 22:00 – 03:00
HALLOWEEN PARTY
Hours: 22:00 – 01:00
Beats at Bolero|Halloween Edition
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at Laroy
Hours: 22:00 – 03:00
Berns Bistro & Bar w. 43
Hours: 22:00 – 03:00
Salary weekend at Aveny | Halloween Edition!
Hours: 22:00 – 03:00
We celebrate Halloween with a costume party
Hours: 22:00 – 04:00
The Weekend at AMNESIA
Hours: 22:00 – 03:00
Mums Mums
Hours: 22:00 – 03:00
Live in the Swamp with SOUNDSTREAM live & Kornél Kovács & Nadja Chatti
Hours: 22:00 – 03:00
1 YEAR ANNIVERSARY | NIGHTCLUB N-TOURAGE | ALEX Sayz LIVE
Hours: 22:00 – 03:00
CARIBBEAN NIGHTS: HALLOWEEN SPECIAL
Hours: 22:00 – 03:00
PURE HALLOWEEN – SHINE IN THE DARK
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at Magenta
Hours: 22:00 – 03:00
GOOSEBUMP WEEKEND
Hours: 23:00 – 05:00
Sun Airway
Hours: 23:00 – 01:00
STEFFI
Hours: 23:00 – 04:30
LOBBY HALLOWEEN PARTY
Hours: 23:00 – 05:00
SOLIDARITET this weekend…
Hours: 23:00 – 05:00
Club Soul
Hours: 23:30 – 03:00

Göteborg

The National Day Of Turkey
Hours: 00:00 – 00:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 11:00 – 17:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
En galnings dagbok
Hours: 12:00 – 14:00
Björn Olsson
Hours: 12:00 – 16:00
West Side Story
Hours: 15:00 – 18:00
Apathetic for beginners
Hours: 15:00 – 16:15
Ledin Showtime
Hours: 15:00 – 16:30
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 15:30 – 17:30
Pang på pensionatet
Hours: 16:00 – 18:30
Hagmans konditori
Hours: 16:00 – 18:30
Uppgifterna
Hours: 18:00 – 20:00
Processen
Hours: 18:00 – 20:00
Skänk mig snarast sonsöner
Hours: 18:00 – 20:00
ChorusNight
Hours: 18:00 – 20:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
Hem & Villa Göteborg
Hours: 19:00 – 18:00
Americana Roots Festival II
Hours: 19:00 – 22:00
R.E.A.
Hours: 19:00 – 23:30
EBBA FORSBERG
Hours: 19:00 – 21:00
whatever LOVE means
Hours: 19:00 – 21:03
RAUL MIDON
Hours: 19:00 – 21:00
West Side Story
Hours: 19:30 – 22:30
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 19:30 – 21:30
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
Pang på pensionatet
Hours: 19:30 – 22:00
JOE FILISKO & ERIC NODEN (US) & PATRICIA PAGE & The PROPHETS
Hours: 20:00 – 22:00
ELECTRIC BOYS | TREADSTONE
Hours: 21:00 – 01:00
IMMANU EL- In passage
Hours: 21:00 – 23:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
KOWALSKI & SUPPORT THE TEAM
Hours: 21:00 – 00:00
HELL OF A HALLOWEEN PARTY
Hours: 21:00 – 03:00
Downtown
Hours: 22:00 – 03:00
The Zone – Premiere
Hours: 22:00 – 03:00
club KG goes H<3M<3 HALLOWEEN – live BETTY from L-WORD!
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Bryggeriet
Hours: 22:00 – 03:00
Halloween-Party
Hours: 22:00 – 03:00
HALLOWEEN
Hours: 22:00 – 03:00
Katzenjammer
Hours: 22:00 – 00:00
Trädgårn’s ANNUAL HALLOWEEN PARTY
Hours: 22:00 – 04:00
BERSÅ’S HALLOWEEN WEEKEND
Hours: 22:00 – 05:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
Klubb Parlour
Hours: 23:58 – 04:00
NICK ON FIRE WEEKEND BAKFICKAN
Hours: 23:59 – 05:00

Malmö

The National Day Of Turkey
Hours: 00:00 – 00:00
Graphics loves photography
Hours: 10:00 – 16:00
Love food!
Hours: 10:00 – 18:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
Carina Nordborg
Hours: 12:00 – 15:00
VACATION by Malin Gabriella Nordin
Hours: 12:00 – 15:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 15:00 – 17:00
Legally Blonde – The Musical
Hours: 15:00 – 17:00
Prins Charles känsla
Hours: 18:00 – 20:00
Tower Of Songs
Hours: 18:00 – 23:30
Sopraner
Hours: 18:00 – 19:45
Les Misérable
Hours: 18:00 – 21:00
Kung Oidipus
Hours: 18:00 – 19:30
Seven Sonnets
Hours: 19:00 – 20:00
Ulrik Munther
Hours: 19:00 – 21:00
Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
Hours: 19:30 – 21:30
SOWETO GOSPEL CHOIR
Hours: 19:30 – 21:30
Legally Blonde – The Musical
Hours: 19:30 – 21:30
GABY AND THE GUNS
Hours: 19:30 – 21:30
Oktoberfest
Hours: 20:00 – 03:00
Loney Dear
Hours: 20:00 – 22:00
Joe Spinaci Combo
Hours: 20:00 – 22:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
Ladies Night
Hours: 21:00 – 23:00
Arvingarna
Hours: 21:30 – 23:30
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 04:00
Klubb SAVOY
Hours: 22:00 – 03:00
Balkan Live Party
Hours: 22:00 – 03:00
Saturday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
KILOTON
Hours: 23:00 – 03:00
The Glitch Mob
Hours: 23:00 – 03:00
Noize Pres. max cooper
Hours: 23:00 – 03:00
WHITE – Every Saturday
Hours: 23:00 – 03:00
DISTORTED HALLOWEEN
Hours: 23:00 – 05:00
Wonk: Salary WEEKEND
Hours: 23:30 – 05:00
Anton Klint & Love bounce
Hours: 23:59 – 03:00

Oslo

The National Day Of Turkey
Hours: 00:00 – 00:00
Oslo Operafestival
Hours: 00:00 – 00:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
Oslo Motor Show
Hours: 10:00 – 19:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
ART IN THE AUDITORIUM 3
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 12:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 12:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer
Hours: 12:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 12:00 – 16:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 14:00 – 16:00
JW-Jones
Hours: 16:00 – 18:00
Winther / Illerhag / Mogensen feat. Petter Wettre (OJ)
Hours: 16:00 – 18:00
OSLO ROCK CITY JAMBOREE
Hours: 16:00 – 03:00
Fundamentalists
Hours: 17:30 – 19:00
Swan Lake
Hours: 18:00 – 21:00
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
Minus 2
Hours: 18:00 – 20:00
Next to Normal
Hours: 18:00 – 20:25
Alexx Alexxander: A Night of Illusions
Hours: 18:00 – 20:00
1000 ZASTO 1000 ZATO
Hours: 19:00 – 21:00
Comedy Gala 2011
Hours: 19:00 – 20:15
KRIK 30 years
Hours: 19:00 – 21:00
NAVIGATORS
Hours: 20:00 – 22:00
YUCK
Hours: 20:00 – 22:00
Comedy Gala 2011
Hours: 21:00 – 22:15
Bill Wells & Aidan Moffat (Arab Strap)
Hours: 21:00 – 23:00
Storm Weather Shanty Choir
Hours: 21:00 – 23:00
SONDRE LERCHE & support: YOUNG DREAMS
Hours: 21:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Susanna
Hours: 22:00 – 00:00
Club Classic
Hours: 22:00 – 03:00
Bryan Lee & Mike Zito
Hours: 22:00 – 00:00
Halloween Party M / Joe 2 Grand (Uk)
Hours: 22:00 – 03:00
Club Contagious
Hours: 23:00 – 03:00

Köpenhamn

Wundergrund
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day Of Turkey
Hours: 00:00 – 00:00
Mix Copenhagen
Hours: 00:00 – 00:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
CPH Moda Outlet
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
Seagull
Hours: 12:00 – 13:40
Annie
Hours: 15:00 – 17:40
Anna Karenina
Hours: 17:00 – 19:00
Ground Girls
Hours: 17:00 – 18:40
2620 Streetparty
Hours: 19:00 – 01:00
Sensation Denmark – Innerspace
Hours: 19:00 – 03:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 23:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
WOMEX
Hours: 20:00 – 00:00
JOSEFINE CRONHOLM / PAOLO RUSSO / TOMMY ANDERSSON
Hours: 20:00 – 22:00
Halloween
Hours: 20:00 – 03:00
Broadway for an evening
Hours: 20:00 – 22:10
The Predatory
Hours: 20:00 – 22:00
HALLOWEEN PARTY
Hours: 21:00 – 03:00
Sonja Kehler sings Brecht
Hours: 21:00 – 23:00
Jelena Jakubovitch
Hours: 21:00 – 22:00
Peter Murphy
Hours: 21:00 – 23:00
Worldtronica Summit 2011
Hours: 21:00 – 23:00
ABDULLAH S – STUNNGUNN – BUDA – T.O.M – DUBMONEY- LIVE
Hours: 21:00 – 23:00
Club 16
Hours: 22:00 – 00:00
Ibrahim Maalouf
Hours: 22:15 – 23:00
We Remember Natasja
Hours: 23:00 – 02:00
Svedhytten
Hours: 23:00 – 05:00
Ayarkhaan
Hours: 23:30 – 01:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s