Thursday the 27th of October in Swedish

Stockholm

Dialogues des carmélites
Kungliga Operan
Torsdag
(Opera)

 Image of Dialogues des carmélites

Regissören Johanna Garpe tar sig an Francis Poulencs opera från 1957 och ställer franska revolutionens paroller om frihet, jämlikhet och broderskap på sin spets. Var står vi i förhållande till de orden i Europa idag? Är jag beredd att försvara allas rätt till frihet även om jag inte står bakom dem det handlar om? Eller ens tycker om dem? Operan är baserad på verkliga händelser under franska revolutionen när 16 nunnor i ett kloster dömdes till döden eftersom de fortsatt utöva sin religion trots rådande förbud. I operan ställs andlighet mot materialism – och plötsligt måste man välja sida.

Fair Erotica
Alvik
Torsdag
(Mässa)

 Image of Fair Erotica

Tor:Tjejkväll med ett par av Europas bästa
manliga samt Sveriges bästa manliga strippor.
Efter 22 e killar välkomna och då fyller vi på med tjejer på scen.

Zpanska flugan
China Teatern
Torsdag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Monty Python´s SPAMALOT
Oscarsteatern
Torsdag
(Teater)

 Image of Monty Python´s SPAMALOT

Spamalot tillhör 2000-talets mest prisade musikaler. När föreställningen spelades på Broadway nominerades den 2005 till hela 14 Tony Awards – fler än någon annan musikal det året. Sverigepremiären gick av stapeln på Nöjesteatern i Malmö under hösten 2010 och även här blev musikalen en stor publik och kritikersuccé. Under hösten 2011 är det äntligen dags för musikalen att inta anrika Oscarsteatern i Stockholm.
Spamalot är en kärleksfull rip-off av filmen “Monty Python and the Holy Grail” (Monty Pythons galna värld). Spamalot är den legendariska berättelsen om Kung Arthur (Henrik Dorsin) och riddarna av det runda bordet: Sir Robin (Johan Glans), Sir Lancelot (Adde Malmberg), Sir Galahad (Robert Rydberg) och Sir Bedevere (Henrik Hjelt) som slår sina mer eller mindre kloka huvuden ihop i jakten på den heliga graalen. Dessutom ingår en mycket sexig balett (med damer!). För att inte tala om kossor, mördarkaniner, fransmän och Damen i sjön (Nina Söderquist). Kung Arthurs häst och tjänare spelas av Kim Sulocki och som prins Herbert ser vi Mattias Linderoth.
Biljetterna släpps den 15 mars och premiären äger rum den 15 september 2011.

Within Temptation
Fryshuset
Torsdag
(Konsert)

 Image of Within Temptation

Sångerskan Sharon den Adel i Within Temptation har idag gått ut och berättat på bandets hemsida att hon är gravid och att vårens turné flyttas fram.

Nytt datum 27 okt 2011

Det var några år sen vi såg Within Temptation på svenska scener. Då, 2007, skickade nederländarna ut sin nuförtiden välkända goth-metal raka vägen till ett så gott som fullsatt Arenan i Stockholm.

NAZARETH
Berns
Torsdag
(Konsert)

 Image of NAZARETH

Den skotska hårdrockskvartetten Nazareth levererade ett antal hits under 70-talet varav vi nog alla känner till monsterballaden “Love Hurts”. Killarna bildade sitt band 1968 men det var under 70-talet som de etablerade sig som ett internationellt hårdrocksband med miljoner sålda album.

Efter ett turbulent 80-tal gjorde de sin comeback under det färgglada 90-talet. Berns Salonger har nu äran att presentera en tidsresa som sträcker sig över generationer. Så är du nostalgiskt lagd eller bara hårdrocksälskare ska du inte missa Nazareth på Berns. Välkomna.

RAW Comedy Club
Tyrol
Torsdag
(Show)

 Image of RAW Comedy Club

Under fyra tillfällen under hösten med start den 25 augusti spelas säsong 5 av RAW Comedy Club in för Kanal 5s räkning från Tyrol.
Utöver detta kör kör RAW Comedy Club stand up varje fredag och lördag på Gröna Lundsteatern fram till den 19 november! Biljetter till evenemangen köpes på ticnet.

RAW Comedy Club är Sveriges största och mest kända stand-up comedy klubb. På RAW blandas Sveriges största komiker med internationella superstjärnor och de hetaste nya talangerna. Några komiker som uppträtt på RAW sedan starten 2004 är Jerry Seinfeld, Eddie Izzard, Dylan Moran, Lewis Black, Henrik Schyffert, Petra Mede, Björn Gustafsson och många fler.

At home with Fredrika & Walter
Livingroom
Torsdag
(Club)

 Image of At home with Fredrika & Walter

Kära vänner, hjärtligt välkomna till “Hemma hos Fredrika & Walter” på Livingroom torsdag 27 oktober från klockan 17.00 till sent.

Ta med vänner och kollegor och titta förbi direkt efter jobbet, innan middag eller senare under kvällen. Hemma hos Fredrika & Walter är en afterwork som mynnar ut i torsdagsfest. Vi håller öppet hus hela kvällen, så kom som ni är, när ni vill!

I samarbete med Gudruns bjuder vi på lite AW-mat och de som vill kan lämna ett valfritt bidrag till Hungerprojektet och deras effektiva upplägg.

Kvällens warmup DJS är Stina Bengtson & Sara Nyberg aka Balance superstars och 21.00 kommer Ricardo Ferreira och ökar takten lagom till femte skålen för Maria Marko som fyller år – så räkna med fullt ös även denna torsdag!

Vi har länge tänkt på att Stockholm saknar det självklara torsdagsstället där alla våra vänner kan samlas. Därför har vi nu startat våra egna torsdagar med konceptet “Hemma-hos-känsla med nice price i baren och lite bjudmat”. Man kan säga att vi har hittat hem till Livingroom, och vi hoppas att även ni kommer att känna er som hemma hos oss varje torsdag framöver.

Hjärtligt välkomna!
Fredrika Johnson, Walter Carvajal & Ulf Frederick von Roth

Göteborg

Hem & Villa Göteborg
Svenska Mässan
Torsdag
(Mässa)

 Image of Hem & Villa Göteborg

Men Hem & Villa är så mycket mer än en mässa. Det är ett forum för inspiration, upplevelser, produktnyheter, seminarier och trender. Vår ambition är att beröra besökarnas fem sinnen, designa koncept och skapa plattformar som erbjuder besökaren ett utbud utöver det vanliga. En utmärkt plats för utställare att stärka sitt varumärke och öka försäljningen på ett långsiktigt plan.

Påklädaren
Göteborgs Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of Påklädaren

Tänk England 1942. Flyganfall och ransonering. En mindre landsortsteater förbereder kvällens föreställning, Shakespeares Kung Lear. Huvudrollsinnehavaren Sir John drabbas plötsligt av ett totalt sammanbrott. Påklädaren Norman sliter hårt för att mot alla odds ändå få honom att spela föreställningen… Kvällen blir för alla inblandade, på och bakom scenen, mycket dramatisk och oväntad.

Tänk sedan två av Sveriges mest folkkära skådespelare, Sven Wollter och Tomas von Brömssen, tillsammans igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Pjäsen skrevs på 80-talet av Ronald Harwood som själv arbetat som påklädare och byggt sin pjäs på egna minnen och erfarenheter. Hans kvicka och insiktsfulla porträtt av back-stage-livet på en teater har blivit en mycket hyllad och älskad pjäs.

Skänk mig snarast sonsöner
Göteborgs Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of Skänk mig snarast sonsöner

Fortplantnings uppdraget måste uppfyllas! En mor är fast besluten att skapa äktenskapliga förutsättningar för sin homosexuelle son att avla henne sonsöner. Sonen står stadigt på principfasta fötter och vägrar äktenskap trots att modern gett honom stärkande injektioner av manlighet och gjort sitt yttersta för att böja honom rätt mot uniformsklänningens pressveck… En burlesk och brutal färgsprakande cocktail där allt, precis allt kan hända!

För regi står Richard Turpin, en av grundarna av Teater Tribunalen i Stockholm. Richard Turpin var senast aktuell som skådespelare och dramatiker i Jan Schaman – Färdigflabbat! på Teater Tribunalen. Han har tidigare varit på Göteborgs Stadsteater, då som skådespelare i Tjechovs Måsen.

Pjäsen är skriven av den tyske dramatikern Thomas Jonigk och har översatts av Magnus Lindman. Thomas Jonigk är sedan 2007 husförfattare och dramaturg på Düsseldorfer Schauspielhaus. Skänk mig snarast sonsöner hade sin urpremiär 1994 på Schauspiel Bonn i Tyskland.

Ulrik Munther
Brewhouse
Torsdag
(Konsert)

 Image of Ulrik Munther

På rekordkort tid har han gått från att vara en okänd musiker till en grymt populär och efterfrågad artist. I sommar har han rest Sverige runt och spelat på festivaler och skapat publikhysteri överallt.  I höst kommer han att ge sig ut på höstturné med premiär på Brewhouse i Göteborg den 27 oktober.

I förra veckan släpptes Ulriks självbetitlade debutplatta som idag gick rakt in på första plats på Albumtopplistan. I dagarna har dessutom debutsingeln ”Boys Don’t Cry” sålt guld! Karriären kickade igång i början av 2011 då singeln och webvideon till ”Boys Don’t Cry” släpptes. Under första veckan blev det den mest sedda musikvideon på YouTube. Den blev också även uppmärksammad av flera stora amerikanska, engelska och svenska bloggar. Framgångarna på nätet fortsatte då Ulrik bestämde sig för att göra en cover på Lady Gagas ”Born This Way” – samma dag som hon släppte den officiellt. Än en gång blev det en nätsuccé med över 1 miljon views på några veckor och självaste Perez Hilton twittrade om hans version. Totalt har Ulrik över 5 miljoner views på Youtube och 37 000 fans på Facebook.

R.E.A.
Kajskjul 8
Torsdag
(Show)

 Image of R.E.A.

Ingen annan krogshow har spelats så länge och dragit så stor publik under åren som R.E.A. Gruppen är nu inne på sitt tolfte år! Konceptet är enkelt – en riktigt rolig show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Original­ensemblen år 2000 var Anders Lundin, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Sissela Kyle och Jan Åström. Under åren har medlemmar kommit och gått – och kommit tillbaka.

R.E.A har också hunnit med två framgångsrika tv-serier som visades i SVT samtidigt som man spelade på Hamburger Börs.

Idag består R.E.A av Anders Lundin (Allsång på Skansen, programledare mm), Sussie Eriksson (Mamma Mia, Prima Donnor mm), Ola Forssmed (The Producers, Vita Hästen, Grease, Troll­karlen från Oz mm), Anna Carlsson (Ett makalöst bröllop, Solsting och snésprång mm) och de ser fantastiskt mycket fram emot att möta Sveriges gladaste publik.

Varmt välkomna till en rolig och minnesvärd helkväll med massor av underhållning, utsökt mat och som avslutas med dans!

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Torsdag
(Konsert)

 Image of Ledin Showtime

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Sommaren är kort men i höst är han din! Och han kommer göra allt för att göra dig lycklig!

Festen börjar på RONDO den 22 september.

Malmö

Sopraner
Malmö Operan
Torsdag
(Opera)

 Image of Sopraner

Med komik och dramatik utforskar vi kvinnorollerna i operan. Prinsessor, pigor, sångerskor, hålldamer, prostituerade, hemmafruar, lärarinnor och en och annan cirkusartist. I Sopraner skärskådar vi operans olika kvinnoroller: Vilka liv lever de? Vad står på spel? Vem är kär i vem? Varför offras så många sopraner, är mezzosopranerna verkligen lika beskedliga som de verkar och drabbas alla koloratursopraner av hysteri och galenskap? För att inte tala om döden! På operascenen går sopranerna ofta en våldsam död till mötes – några blir kokta i olja, andra kastas till lejonen. Manon Lescaut dör i öknen av vätskebrist, Tosca hoppar ut från Castel Sant Angelo och Aida blir levande begravd i en krypta tillsammans med sin älskare.

Sopraner är en kärleksförklaring till operakonsten, dess oförglömliga huvudrollsinnehavare och birollerna, vars liv bara är en kort flämtning innan de kastas utanför kulissen och glöms bort i ett enda andetag. Med sången i centrum bjuder vi på arior och duetter ur bl a Tosca, Otello, Barberaren i Sevilla, Tannhäuser, Rucklarens väg och Così fan tutte.

Legally Blonde – The Musical
Nöjesteatern
Torsdag
(Musikal)

 Image of Legally Blonde - The Musical

Blonde, The Musical, för första gången i Skandinavien på Nöjesteatern i Malmö.

Musikalen har gått för slutsålda hus på Broadway och på sitt andra år i London där biljetterna är släppta fram till oktober 2011.

Kreativa teamet för den svenska uppsättningen är
Regissör: Anders Albien
Koreograf Siân Playsted
Kostymör Marianne Lunderquist
Peruk&mask Anita Agerlo & Monica Hägerström
Producent Julius Malmström

Med andra ord – samma kreativa team som ligger bakom succén Monty Phytonmusikalen Spamalot.
Rollistan: En helproffsig svensk uppsättning. Audition äger rum innan jul. Rollistan publiceras vartefter anställningskontrakt är klara.

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

Elle Woods är tjejen som har allt! En garderob att drömma om, en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ordförande för UCLA föreningen ”Delta Nu” och är därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös… Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa… Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harwards ”Legally Blonde”.

Prins Charles känsla
Malmö Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of Prins Charles känsla

När Prins Charles precis förlovat sig med Diana, fick han på en presskonferens frågan: ”Are you in love?”. Han tvekade en stund och svarade sedan: ”Yes… whatever love means”.

Vad är egentligen kärlek? Prins Charles känsla söker nya svar på denna uråldriga fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, antiromantik, hjärtesorg, psykoanalys och personangrepp. Det ges även svar på en del andra frågor, till exempel: Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar alla kvinnor?

Pjäsen bygger på Malmöbaserade Liv Strömquists seriealbum med samma namn. Den är en humoristisk och historisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen.

The Eastpak Antidote Tour 2011
KB
Torsdag
(Konsert)

 Image of The Eastpak Antidote Tour 2011

Eastpak Antidote Tour återvänder med en ny upplaga av årets hetaste rockpaket. En line-up som i år är den mest intressanta på flera år, gör ett nedslag på KB i Malmö den 27 oktober. A Day To Remember, August Burns Red, The Ghost Inside och Living With Lions!

A Day To Remember
Hardcorebandet A Day To Remember från Florida började sin karriär med att styra upp en DIY-turné på mer än 200 spelningar över hela USA och gjorde sig snabbt ett namn. Något som resulterade i debutskivan “And Their Name Was Treason”. Inför andra albumet “For Those Who Have Heart” skrev de kontrakt med Victory Records som innebar ett rejält lyft för bandet. Med uppföljaren “Homesick” lossnade allt. Skivan, där de jobbade med Adam Dutkiewicz från Killswitch Engage, tog dem till den amerikanska independentlistans topp.

Nu aktuella med albumet “What Separates Me from You” som när den släpptes var den elfte mest sålda plattan i USA!

August Burns Red
Genombrottet kom för ett par år sedan med plattan “Constellations”. Sedan dess har August Burns Red befunnit sig på resande fot över hela världen och tagit sig till toppen av hårdrocksberget.

När det var dags att spela in sitt fjärde fullängdsalbum, “Leveler”, hade det varit ett säkert kort att surfa vidare på framgångsreceptet genom att göra en “Constellations II”. Istället, efter åtta år och en kvarts miljoner sålda album, följde de vart deras sound ledde dem. Resultatet är deras bästa alster hittills.

Tillsammans med amerikanska The Ghost Inside och Living With Lions från Kanada blir det en helkväll med melodiös hardcore-punk av absoluta världsklass.

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Torsdag
(Show)

 Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

KICK-START LIVEKLUBB – Rise Above, HAVS, Kept
Babel
Torsdag
(Konsert/Club)

 Image of KICK-START LIVEKLUBB - Rise Above, HAVS, Kept

Kick-Start presenterar, som alltid, de bästa lokala livebanden varvat med enstaka intressanta liveband utifrån på Babels fantastiska scen.

RISE ABOVE
Rise Above spelar punkrock med energi och med texter om världen vi alla lever i. Med tunga gitarrer, fartfyllda melodier och kraft gör Jesper, Malin, Samir och John det de vill i ett rasande tempo; här är enkelheten en vinnare med ärlighet och riktig punkkänsla. Att sätta mer ord på detta behövs inte, musiken talar sitt tydliga språk.

HAVS
HAVS är ett nystartat band från Skåne som spelar psych/post-rock. Senast såg ni dem på Gastefestivalen och Creative Gathering, nu kommer dom till kick-start och bjuder på några nya låtar som skapats i replokalen i höst.
Facebooksida: http://www.facebook.com/pages/HAVS/195668387142155
Soundcloud: http://soundcloud.com/havs

KEPT
Kept är ett melodiöst punkband med influenser från rockens breda spektrum. Kvartetten från Malmö lämnar med sina energiska liveframtädanden och högoktaniga låtar ingen oberörd. På meritlistan finns medverkan på ett antal samlingskivor samt 2 släppta EPs varav den senaste “Detours & Sidetracks” fått en hel del speltid på P3. Ett live-band du inte vill missa!
http://www.myspace.com/keptpunk

Kick-Start är ett samarbete med Studiefrämjandet och sponsras av Three Towns Original Lager

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
Peter Bauhuis
Hours: 11:00 – 18:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
SHE’S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
I Riskojan
Hours: 12:00 – 18:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Hamlet – a standup
Hours: 13:00 – 15:00
Nicke Borg
Hours: 17:00 – 18:00
At home with Fredrika & Walter
Hours: 17:00 – 03:00
Magritte & Foucault
Hours: 17:00 – 20:00
Gertrude Stein
Hours: 18:00 – 20:20
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
Jubilee Concert 4
Hours: 18:00 – 20:15
Fair Erotica
Hours: 18:00 – 01:00
Muse Me Rocks Fashion!
Hours: 18:00 – 21:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Amsterdam Unplugged present: Linnea Södahl
Hours: 18:30 – 21:00
Concert Fantastique
Hours: 19:00 – 21:00
Dialogues des carmélites
Hours: 19:00 – 21:00
Mormors svarta ögon
Hours: 19:00 – 20:30
The Half done sky
Hours: 19:00 – 21:00
Madame Butterfly
Hours: 19:00 – 21:20
Peter Carlsson & Blå Grodorna
Hours: 19:00 – 22:00
In the next room
Hours: 19:00 – 21:30
Two masters servant
Hours: 19:00 – 21:00
White, rich, free
Hours: 19:00 – 20:15
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
BOB WAYNE & THE OUTLAW CARNIES (US) på Club Nuggets!
Hours: 19:00 – 02:00
Hamlet – a standup
Hours: 19:00 – 21:00
Klubb Rassle
Hours: 19:00 – 03:00
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
Within Temptation
Hours: 19:30 – 21:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
Maria Möller
Hours: 19:30 – 22:00
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
NAZARETH
Hours: 20:00 – 03:00
HAYSTACK: Howlin’ Mules
Hours: 20:00 – 01:00
Matt Lavelle & The Blessing
Hours: 20:00 – 22:00
Ann Westin’s Revenge
Hours: 20:00 – 22:00
Josefin & Johan
Hours: 20:30 – 23:00
Nöjesguiden x Puma Social Bowling Grand Prix – afterparty
Hours: 21:00 – 02:00
The Psychedelic Furs
Hours: 21:00 – 23:00
RAW Comedy Club
Hours: 21:00 – 23:00
Hot Salsa Weekend
Hours: 21:00 – 01:00
Södrans ReggaeBar
Hours: 21:00 – 03:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
Peter Murphy
Hours: 21:30 – 23:00
TnT THURSDAYS with TONY ZOULIAS & TARO!
Hours: 22:00 – 03:00
Berns Bistro & Bar w. 43
Hours: 22:00 – 03:00
SOLIDARITET this weekend…
Hours: 23:00 – 05:00
BUY LOCAL Premiere – Dida, Nice Kombo, Doppelbangers
Hours: 23:30 – 05:00

Göteborg

Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 18:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 18:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 18:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 18:00
Hem & Villa Göteborg
Hours: 11:00 – 19:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Björn Olsson
Hours: 12:00 – 16:00
En galnings dagbok
Hours: 12:00 – 14:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
MOVE 3
Hours: 14:00 – 14:45
Påklädaren
Hours: 19:00 – 21:00
NINA RAMSBY & LUDVIG BERGHE
Hours: 19:00 – 21:00
Apathetic for beginners
Hours: 19:00 – 20:15
Skänk mig snarast sonsöner
Hours: 19:00 – 21:00
Processen
Hours: 19:00 – 21:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
Muhammad Reza Shajarian & Shahnaz Ensemble
Hours: 19:00 – 21:00
Ulrik Munther
Hours: 19:00 – 21:00
R.E.A.
Hours: 19:00 – 23:30
whatever LOVE means
Hours: 19:00 – 21:03
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
Leinonen/Franzén/Zappalà
Hours: 19:30 – 22:00
Awesome party
Hours: 19:30 – 22:30
NEW WESTERN THREE
Hours: 20:00 – 22:00
TOP FLOOR OPEN!
Hours: 20:00 – 02:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
T H U R S D A Y S
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Carina Nordborg
Hours: 12:00 – 18:00
The Eastpak Antidote Tour 2011
Hours: 19:00 – 21:00
Songs by the sea
Hours: 19:00 – 21:00
Kung Oidipus
Hours: 19:00 – 21:00
Hang the dj – Jonas Appelqvist
Hours: 19:00 – 03:00
Prins Charles känsla
Hours: 19:00 – 20:40
Sopraner
Hours: 19:00 – 20:45
Legally Blonde – The Musical
Hours: 19:30 – 21:30
Maria Lindström & Sven Kristersson
Hours: 19:30 – 21:30
Alla dessa hål i livet
Hours: 19:30 – 21:30
Dr Rock – Fluke
Hours: 20:00 – 22:00
Anna-Lena Brundin & Niklas Folkegård
Hours: 20:00 – 22:00
HOUSE OF HIP HOP
Hours: 20:00 – 03:00
KICK-START LIVEKLUBB – Rise Above, HAVS, Kept
Hours: 21:00 – 23:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
Bob Geldof
Hours: 21:30 – 00:00
MORE FIRE! Wisemen Sound System and Friends
Hours: 22:00 – 03:00

Oslo

Oslo Operafestival
Hours: 00:00 – 00:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
ART IN THE AUDITORIUM 3
Hours: 11:00 – 17:00
Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer
Hours: 11:00 – 17:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 11:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
Comedy Gala 2011
Hours: 19:00 – 20:15
MELISSA HORN
Hours: 19:00 – 22:00
Alexx Alexxander: A Night of Illusions
Hours: 19:00 – 21:00
1000 ZASTO 1000 ZATO
Hours: 19:00 – 21:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
Fundamentalists
Hours: 19:30 – 21:00
OF – Sjostakovitsj – Wallin
Hours: 19:30 – 21:00
Babettes feast
Hours: 19:30 – 20:40
Next to Normal
Hours: 20:00 – 22:25
HAMMERFALL
Hours: 20:00 – 22:00
KESERA RELEASEPARTY
Hours: 20:00 – 22:00
Jim Stärk
Hours: 20:00 – 22:00
Marius Neset Golden Xplosion
Hours: 20:00 – 22:00
Ale Møller / Eric Bibb / Knut Reiersrud
Hours: 20:00 – 22:00
Movida World DJ tournament
Hours: 20:00 – 01:00
Christiania 12
Hours: 20:00 – 22:00
DJ Sergio & Taste-It
Hours: 21:00 – 01:00
Oslo Opry
Hours: 21:00 – 23:00
Barn Owl (US)
Hours: 22:00 – 00:00
DJ Tony D & DJ Tony Anthun: Favorites
Hours: 22:00 – 03:00

Köpenhamn

Wundergrund
Hours: 00:00 – 00:00
Mix Copenhagen
Hours: 00:00 – 00:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
The neglected Spring
Hours: 12:00 – 12:50
Laima Jansone
Hours: 13:00 – 14:00
Hess is more
Hours: 19:30 – 22:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Così fan Tutte
Hours: 19:30 – 22:30
WOMEX
Hours: 20:00 – 00:00
Anna Karenina
Hours: 20:00 – 22:00
The neglected Spring
Hours: 20:00 – 20:50
Casper and Frank. Now as people!
Hours: 20:00 – 22:00
The good man from Sezuan
Hours: 20:00 – 22:00
BILLY BOY IN POISON
Hours: 20:00 – 22:00
Ground Girls
Hours: 20:00 – 21:40
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 20:00 – 00:00
JAKOB BRO: BALLADEERING WITH JEFF BALLARD (US)
Hours: 20:00 – 22:00
Sahara Hotnights
Hours: 21:00 – 23:00
Skvulp & Gunni & Nitterne & Folkeklubben
Hours: 21:00 – 23:00
Spil Dansk Dagen m. Sebastian Lind & support: Emma Sehested Høeg
Hours: 21:00 – 23:00
AIDAN MOFFAT & BILL WELLS (SCOT)
Hours: 21:00 – 23:00
L.O.C.
Hours: 21:00 – 23:00
Sun Airway
Hours: 22:00 – 00:00
Máirtín O’Connor Band
Hours: 22:15 – 23:00
Hussy: Kúra & TMX (HU)
Hours: 23:00 – 01:00
FUNK me tender – feat. George Doumani (AU/DK)
Hours: 23:00 – 03:00
Duquende
Hours: 23:59 – 02:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s