Saturday the 22nd of October in Swedish

Stockholm

 

 

 

Stockholm Open
Kungliga Tennishallen
Lördag
(Sport)

 Image of Stockholm Open

över 40 år har If Stockholm Open varit ett årligt återkommande evenemang för alla tennisintresserade. I slutet på 60-talet fick den gamle tennislegendaren Sven Davidson idén till att samla den internationella tenniseliten i Stockholm. Tillsammans med de övriga grundarna Hans-Åke Sturén, Börje Fornstedt, Göran Tholerus och Börje Lundin presenterade han den första upplagan av If Stockholm Open 1969. Segrade gjorde jugoslaven Nicola Pilic.

Sedan dess har tävlingen spelats varje år i Kungl. Tennishallen, med undantag för några år i Globen.

 

Opera Light l´Amour
Boulevardteatern
Lördag
(Opera)

 Image of Opera Light l´Amour

Glittrande och berusande upplevelse med operett, musikal, opera humor och dans.
Ni möts av underhållning med inslag av “Sound of Music”, “Carmen”, “The Phantom of the Opera” mm.

 

Romeo & Juliet
Göta Lejon
Lördag
(Teater)

 Image of Romeo & Juliet

Musikalen Romeo & Julia – välkända hits, oförglömlig kärlek

På nyårsafton 2010 hade en helt ny musikal premiär på Göta Lejon. Musikalen Romeo & Julia är baserad på Shakespeares klassiska pjäs men med ny modern dialog och med musik som alla känner igen. Flera av tidernas största hits inom pop, rock och hiphop har fått nya spännande arrangemang.

På scenen ser vi Måns Zelmerlöw som Romeo och nya stjärnskottet Lisette Pagler som Julia. Lisette stod kvar som ensam vinnare bland över tusen sökande i SVTs Jakten på Julia. Deras förtrogne fader Laurence spelas av Loa Falkman. Mercutio spelas av Anton Lundqvist och som Amman ser vi Marianne Mörck. För regin står Morgan Alling och Calle Norlén har översatt. Jennie Widegren och Fredrik Rydman från Bounce koreograferar och Kristofer Nergårdh från Let’s Dance och Allsång på Skansen är musikaliskt ansvarig. Den fantastiska scenografin och kostymerna är gjorda av Lehna Edwall och tillsammans med Sara Klänges fantastifulla mask- och perukdesign skapar de en visuell fest för ögat.

Musik från bl a
Jackson 5
Metallica
Beach Boys
Kiss
Christina Aguilera
MC Hammer
Genesis
Spandau Ballet

Manus bearbetat från W. Shakespeares original: Ulfur Eldjarn
Översättning, bearbetning och sångtexter: Calle Norlén
Regi & bearbetning: Morgan Alling
Koreografi & bearbetning: Fredrik ”Benke” Rydman
Koreografi & bearbetning: Jennie Widegren
Musikaliskt ansvarig/musikarrangör: Kristofer Nergårdh
Scenografi & kostymdesign: Lehna Edwall
Mask & perukdesign: Sara Klänge
Ljusdesign: Ulf Englund
Ljuddesign: Jacob Julin

 

Zpanska flugan
China Teatern
Lördag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

 

Riktiga Män
Maximteatern
Lördag
(Teater)

 Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

 

Crosby & Nash
Stockholm Waterfront
Lördag
(Konsert)

 Image of Crosby & Nash

Crosby & Nashs legendariska vokala harmonier står självklart i fokus men på denna turné har de med sig ett par fantastiska musiker: James Raymond, keyboards, Dean Parks, gitarr, Kevin McCormick, bass och Steve Di Stanislao, trummor.

Konserten blir en blandning av akustiska och elektriska låtar.

 

PJ Harvey
Filadelfiakyrkan
Lördag
(Konsert)

 Image of PJ Harvey

PJ HARVEY är en sällan sedd gäst på våra breddgrader. I somras uppträdde hon på Roskildefestivalen. Senaste Sverige besöket (med John Parish) var på Nalen i maj 2009. Det är därför ett nöje meddela att hon kommer till Sverige för en konsert i Stockholm. Den 21 oktober spelar PJ Harvey på Filadelfiakyrkan i Stockholm. Biljetterna släps den 8 augusti.
Med sitt åttonde studioalbum ”Let England Shake” bevisar PJ Harvey återigen sin storhet som singer/songwriter. Albumet är en intelligent och vass politisk kommentar både till världsläget och situationen i England. Recensionerna har varit strålande i såväl internationell som svensk press. Den belönades bl a med toppbetyg av NME.

 

Killer Queen Full Stage Show
Annexet
Lördag
(Show/Konsert)

 Image of Killer Queen Full Stage Show

Killer Queen tar sitt uppdrag på största allvar. Allt ifrån Brian Mays svallande lockar och Freddie Mercurys karaktäristiska tandrader fram till konsertens sista ackord är i det närmaste identiskt med förebilden. Fler band än någonsin turnerar runt med Queens låtar på repertoaren och engelska Killer Queen fick ett stort erkännande när de tog hem utmärkelsen “Worldwide Tribute Band of the Year” 2010.

 

 

 

Göteborg

 

 

 

 

Salome
GöteborgsOperan
Lördag
(Opera)

 Image of Salome

Ända sedan urpremiären i Dresden 1905 har Richard Strauss Salome haft en aura av skandalsuccé över sig. Den unga Salome avvisas av Johannes döparen och begär hans huvud på ett fat av sin styvfar Herodes som belöning för sin dans. Den extatiska slutscenen brukar ta andan ur såväl publik som sångerska.
Till Oscar Wildes fin de siècle-text, ångande av dekadens och lusta, har varje tid haft att utforska vad som chockerar den samtida publiken. Har Herodes uppfostrat en kvinna till att bli så monstruös att han till sist måste ta livet av henne? Eller är snarare Johannes en väg ut för Salome, som i sitt tonårsuppror vill bort från den depraverade värld där hon hålls fången? Denna uppsättning handlar snarast om det sistnämnda, och i slutscenen anas faktiskt en strimma hopp och en väg ut ur det klaustrofobiska.

 

Antigone
Göteborgs Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Antigone

Den unga Antigone följer sin övertygelse och trotsar lagen, männen och makten. Hon vinner sin självständighet och folkets kärlek, men offrar sitt liv. Dramatik från teaterns vagga lyfts till brännande aktualitet.

Ett samarbete med Parapanda Theatre Lab, Tanzanias ledande teatergrupp. Med poesi, musik och storytelling framförs texten på både svenska och swahili av skådespelare från Parapanda och Göteborgs Stadsteater. För regi står Mgunga Mwa Mnyenyelwa från Parapanda tillsammans med Ronnie Hallgren, VD och Teaterchef på Göteborgs Stadsteater.

Parapanda Theatre Lab från Dar es Salaam i Tanzania är ett av landets ledande teatersällskap med målet att främja teatern i Tanzania. De utmärker sig från andra teaterutövare genom sin unika berättarteater, baserad på storytelling, poesi och musik. Förutom teater så håller gruppen på med ett stort socialt arbete och mycket barn- och ungdomsverksamhet och har under 10 år arbetat med kulturella och politiska frågor på ett innovativt sätt. Gruppen har turnerat mycket runt om i Tanzania, Kenya, Uganda, Zambia, Mozambique och Sydafrika.

 

Hagmans konditori
Lorensbergsteatern
Lördag
(Teater)

 Image of Hagmans konditori

Fyra herrar i övre medelåldern träffas av en högst osannolik slump på en hypermodern kaffebar. Det visar sig att dom känner varandra sedan ungdomsåren och upptäcker dessutom att kaffebaren är deras gamla favoritkondis. Dom drabbas då av minnen och nostalgi i så höga doser att dom häpnadsväckande plötsligt och inför allas ögon förflyttas tillbaka till sin egen tonårstid samtidigt som kaffebaren lika plötsligt blir Hagmans konditori. Alltsammans förvandlas till minnen och dåtid och rockabilly och 50- och 60-talspop i en enda virvlande mix av sång och dans och musik och skratt innan allt plötsligt är nutid igen och då är allt lika roligt i alla fall för då har Hagmans konditori återuppstått.

 

Pang på pensionatet
Liseberg
Lördag
(Teater)

 Image of Pang på pensionatet

På Vallarna firades det 15 år med en riktig buskisdeckare signerad Krister Classon. När föreställningen som slog alla tidigare publikrekord spelar på Lisebergsteatern blir det med våra största publikfavoriter. På scen ser vi Siw Carlsson, Ewa Roos, Mikael Riesebeck, Jan Holmquist, Anna Hallgren, Thomas Nystedt, Maria Mälson Nystedt och inte minst den omåttligt populära brevbäraren, Jojje Jönssons ”Dag-Otto Flinck”! Missa inte årets roligaste upplevelse och en sällsynt skrattfylld deckarintrig på ”Pensionat Solrosen”.

Manus och regi: Krister Classon

Handlingen: Ett litet pensionat på den svenska landsbygden sommaren 1955. Låter det fridfullt och idylliskt? Det hade det kanske varit om inte ägarinnan kommit i akut ekonomiskt trångmål. Om inte pensionatets enda anställde bestämt sig för att ta den 94-åriga gästen av daga. Visst hade det varit fridfullt, om det inte kommit en bedragen och deprimerad gäst, som plötsligt visar sina känslor för en kvinnlig spion, som i sin tur blir störd av en mansgris som intresserar sig för yngre damer. Eller om det inte dykt upp en misstänksam pensionerad kommissarie som både hör skottlossningar och känner liklukt. Låter det invecklat? Om inte annat så blir det närmast kaotiskt när en brevbärare i kungliga postverkets tjänst, Dag-Otto Flink, bestämmer sig för att fira sin bemärkelsedag på just detta ställe, pensionatet Solrosen. Nu kan det väl ändå inte bli mer kaos? Jo, det kan det …

 

DAN HYLANDER with band
Musikens Hus
Lördag
(Konsert)

 Image of DAN HYLANDER with band

Dan Hylander – en av landets främsta låtskrivare och artister äntligen på Musikens hus med ett nytt band!
Aktuell med nya plattan “Den Försenade Mannen” som rönt fina recensioner.

Det stora genombrottet för Dan Hylander kom med Raj Montana Band 1979-84, två rockbjörnar i bagaget och en handfull guld o platinaskivor… för att inte nämna alla otaliga turneér.

Ur låtskatten kan nämnas: “Skuggor i skymningen”, “Vykort, vykort”, “Svart kaffe”, Mamma tro mig”, “Varje gång hon går förbi”. Och som låtskrivare till andra har han bl.a. skrivit till Tomas Ledin, Totta Näslund och Sven-Ingvars.

 

SAHARA HOTNIGHTS
Sticky Fingers
Lördag
(Konsert)

 Image of SAHARA HOTNIGHTS

Efter en sommarturné med stopp på de flesta stora festivaler och med det nysläppta självbetitlade albumet väntar nu en klubbturné i höst för Sahara Hotnights.

Sahara Hotnights har efter nästan två decennier, sex album och med sina explosiva liveframträdande befäst sin ställning som ett av de viktigaste banden på den svenska rockscenen. Efter hits som ”Cheek- To-Cheek” och ”Visit To Vienna” fortsätter bandet sitt segertåg. Från senaste albumet har nyligen videon till singeln ”Vulture Feet” släppts. Den är inspelad i ett kalkbrott utanför Malmö och regissör är Johan Tholson.

Robertsforskvartetten består av Maria Andersson (sång, gitarr), Jennie Asplund (gitarr, sång), Johanna Asplund (bas, sång) och Josephine Forsman (trummor).

 

THOMAS DI LEVA
Stora Teatern
Lördag
(Konsert)

 Image of THOMAS DI LEVA

PK Muisk & United Stage presenterar:
Tomas Di Leva

 

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Lördag
(Konsert)

 Image of Ledin Showtime

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Sommaren är kort men i höst är han din! Och han kommer göra allt för att göra dig lycklig!

Festen börjar på RONDO den 22 september.

 

 

 

 

Malmö

 

 

 

 

Tirfing
Malmö Operan
Lördag
(Opera)

 Image of Tirfing

Tirfing, av Wilhelm Stenhammar med text av Anna Boberg har inte spelats sceniskt sedan den sattes upp första gången på Kungliga Operan 1898-1901. När den nu kommer upp på Malmö Opera har ett viktigt historiskt arbete utförts med att överföra Stenhammars handskrift till modernt notmaterial.

Tirfing är i nordisk mytologi ett vackert magiskt svärd med fäste och klinga av guld. Den som svingar svärdet kommer obönhörligen att döda.

I förspelet till operan besöker Hervor sin ryktbare far Angantyrs vikingagrav. Hon får sin önskan uppfylld att ärva hans magiska svärd, Tirfing, mot att hon aldrig avslöjar att hon är kvinna. I akt I förbereder man till fest hos kung Gudmund. Hans dotter Gullväg har förälskat sig i sin bror Vidars bäste vän Hervardur. Hervardur är förstås den till man utklädda Hervor. Vidar känner sig kluven till denna förälskelse, han är glad för sin systers skull men samtidigt svartsjuk. När Hervardur/Hervor anländer inser hon att hon och Vidar älskar varandra. I andra aktens fest utlyser kungen en tävling där den som svarar rätt på tre frågor vinner Gullväg. Hervardur svarar rätt på gåtorna men vägrar ta emot priset. Vidar, förolämpad å sin systers och familjens vägnar, drar sitt svärd mot Hervardur. Vidar dör när Hervardur svingar Tirfing. Hervardur bryter ihop över Vidars kropp och den nu införstådda Gullväg hjälper henne att fly. Hervor tar livet av sig med Tirfing vid sin fars grav. På Malmö Opera utspelar sig händelserna i den tid då operan skrevs (1897-98) – den svenska nationalromantiken stod i full blom och vikingar var högsta modet.

 

Legally Blonde – The Musical
Nöjesteatern
Lördag
(Musikal)

 Image of Legally Blonde - The Musical

Blonde, The Musical, för första gången i Skandinavien på Nöjesteatern i Malmö.

Musikalen har gått för slutsålda hus på Broadway och på sitt andra år i London där biljetterna är släppta fram till oktober 2011.

Kreativa teamet för den svenska uppsättningen är
Regissör: Anders Albien
Koreograf Siân Playsted
Kostymör Marianne Lunderquist
Peruk&mask Anita Agerlo & Monica Hägerström
Producent Julius Malmström

Med andra ord – samma kreativa team som ligger bakom succén Monty Phytonmusikalen Spamalot.
Rollistan: En helproffsig svensk uppsättning. Audition äger rum innan jul. Rollistan publiceras vartefter anställningskontrakt är klara.

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

Elle Woods är tjejen som har allt! En garderob att drömma om, en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ordförande för UCLA föreningen ”Delta Nu” och är därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös… Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa… Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harwards ”Legally Blonde”.

 

Prins Charles känsla
Malmö Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Prins Charles känsla

När Prins Charles precis förlovat sig med Diana, fick han på en presskonferens frågan: ”Are you in love?”. Han tvekade en stund och svarade sedan: ”Yes… whatever love means”.

Vad är egentligen kärlek? Prins Charles känsla söker nya svar på denna uråldriga fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, antiromantik, hjärtesorg, psykoanalys och personangrepp. Det ges även svar på en del andra frågor, till exempel: Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar alla kvinnor?

Pjäsen bygger på Malmöbaserade Liv Strömquists seriealbum med samma namn. Den är en humoristisk och historisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen.

 

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Lördag
(Show)

 Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

 

Vit Päls
Inkonst
Lördag
(Konsert)

 Image of Vit Päls

Historien om Vit Päls tåls att återupprepa. Med enkla medel spelade Carl Johan Lundgren in egensinniga poplåtar i samma takt som Lil Wayne eller Bob Dylan. Det må ha varit opolerat men ärligt. Musiken siktade rakt fram. Många fick upp öronen och det skrevs flitigt om den på diverse bloggar. En som fått upp öronen var Karl Jonas Winqvist (First Floor Power och Blood Music), som i egenskap av curator satte ihop en samling på 21 låtar och Nu var det i alla fall så gavs ut på Make It Happen våren 2010. Recensenterna var mycket positiva, 7 Sonic, 4 DN, 4 GP, 5 SvD, 4 Syd SvD, 4 Nöjesguiden.
Den omedelbara succén var ett faktum och samma år spelade bandet på ställen som Way Out West, Popaganda och som förband till Vampire Weekend på Debaser Medis mm.

 

Scraps of Tape (SE) LIVE – Releasefest – Guest: Cilihili (SE)
Babel
Lördag
(Konsert)

 Image of Scraps of Tape (SE) LIVE - Releasefest - Guest: Cilihili (SE)

Efter 10 år som band, tre album, otaliga turnéer genom Europa och Japan har Scraps Of Tape återvänt till sina rötter och gjort ett album tillsammans med producenten Per Stålberg (Division Of Laura Lee) som låter mer rått och energiskt än någonsin.

Scraps of Tape skapar emotionell musik, fylld av lekfullhet och energi. Klangen är dragen åt det dystra och desperata hållet, medan melodierna skapar hopp och känslan av att kunna komma över alla höga hinder och nå varje mål i livet.

Allt knyts ihop av en stor mängd energi och kreativitet. Musiken kategoriseras ofta som postrock, men det är bara att skrapa på ytan av de vitt spridda influenserna som formar Scraps of Tape.

På deras första album lät de som en instrumentell crossover mellan bob hund och Mogwai. På den andra skivan blev tyngden tyngre och klangen mer harmonisk. Den fick många att tänka på Isis och på samma gång Joan of Arc. På tredje albumet Grand Letdown har Scraps of Tape samlat allt detta, stoppat det i en mixer och skapat en kompakt, mogen och självsäker musik. Den 22/10 firar vi Scraps Of Tape’s fjärde skiva Resident Flux på Babel! På Scraps Of Tape ‘s fjärde skiva “Resident Flux” är det tydligt att bandet tagit sin energiska liveakt in i studion och bjudit dit vännerna Mattias Alkberg och Cecilia Nordlund för att tillsammans skapa en skiva full av överraskningar! Året till ära.

CILIHILI
Cecilia Nordlund spelar och sjunger både rock, pop och elektronisk musik. Känd från band som Souls, Monkeystrikes, numera aktuell med solobandet Cilihili och discopunkbandet Sunshine Rabbits. Skriver även musik för både film och teater. Har gjort musikaliska samarbeten med bla. Marit Bergman och Karin Dreijer (The Knife). Under 2011 medverkar Nordlund i dokumentärfilmen Jag är min egen Dolly Parton som sig själv tillsammans med Nina Persson, Helena Josefsson, Lotta Wenglén samt Gudrun Hauksdottir.

Att det är ett första samarbete mellan Cecilia och Scraps Of Tape är svårt att förstå, musikaliskt är det helt gjutet. Det har gjort en fantastisk låt tillsammans. Och för de som missade Souls på 90-talet, så är detta en liten glimt av vad det handlade om. På scen tillsammans med Scraps Of Tape och med egna soloprojektet Cilihili.

 

WorldMix2011 – deTemps Antan
Palladium
Lördag
(Konsert)

 Image of WorldMix2011 - deTemps Antan

Gruppen från Quebec, Kanada, drabbar oss med traditionell och nyskriven musik från hemtrakterna. Det är explosiv glädje och allvar från bland annat fiol, dragspel, sång, munspel, bouzouki och feet tapping, låtar från förr och sånger från idag, doserat med okontrollerade skratt, djupt rotade kupletter och plötsliga improvisationer – detta är summan av De Temps Antan!

Sedan 2003 har Éric Beaudry, André Brunet och Pierre-Luc Dupuis på ett lysande sätt utforskat och utfört en traditionell repertoar från Quebecs musikaliska förflutna. Med en explosion av fiol, sång, dragspel, munspel, gitarr och bouzouki och med fötterna smattrandes rytmer har de tre virtuoserna blandat gränslös energi med den omisskännliga livsglädje som finns i traditionell musik från Quebec

De Temps Antan ger folk världen över en musikalisk upptäcktsresa av högsta dignitet och deras framträdanden är något man bär med sig länge. Deras namn, De Temps Antan, betyder bland annat “från en tid till en annan” vilket ju är precis vad de gjort med musiken, förflyttade den från förr till nu. ”För oss är det inte bara historien av musiken som vi vill berätta, utan vi försöker också leva i historien på scenen, för att verkligen nå ut till folk och att de ska förstå vad de hör och känner.” säger Pierre-Luc. Nu är det din tur att komma och spendera en kväll olik alla andra med De Temps Antan, för det enda som just nu saknas i den här magnifika musikaliska blandningen är Du!

 

FUNCTION
Babel
Lördag
(Club)

 Image of FUNCTION

Wouff, nu kan vi äntligen bjussa på lite Russian love i Malmö! Function är tillbaks med råge lör 22 okt på Babel. Med oss i dj-stallarna har vi inga mindre än Rysslands störste soul-mogul Dj Chak aka The Fabulous Mr C ända från St Petersburg samt Malmös disco boy #1 Daniel Stahre!

På stora golvet vankas det toksvettigt 60’ & 70’s NORTHERN MELTDOWN med Dj Chak, som också lovat ladda skivboxen med deep funk, latin soul plus lite smutsig r&b för den där totalt euforiska dansupplevelsen. Ta med talkburken o svettbandet!

I baren härjar guldgossen Daniel Stahre fritt i dj-båset och vi väntar oss inget annat än galet glittrigt DISCO MAYHEM! Glad disco, pumpande disco, sentimental disco och monumental disco från ’77 till idag for your divine pleasure only <3.

Function residents är som alltid på plats för ett varmt välkomnande av DIG!

Dj Chak aka The Fabulous Mr C
Dj Chak är otvivelaktigt Rysslands främste soul/funk-dj och –skivsamlare, som i över ett decennium har varit den största drivkraften bakom den ryska scenen. I sin hemstad St Petersburg kör han klubben Fun City Shingaling (www.djchak.spb.ru/) med tonvikt på obskyra musikskatter inom 60’s & 70’s soul, funk, latin soul, jazz och r&b. Självklart på originalvinyl. Han har även producerat ett par nya släpp för bland andra Funk Night Records i Detroit, samt startat sitt egna skivbolag Fun Club med begränsade, eftertraktade vinylsläpp från ryska soulcombon The Soul Surfers.

The Fabulous Mr C själv har naturligtvis gästspelat på alla soul/funk-klubbar i Europa och Ryssland värda namnet, förutom på Function! Det är dessutom första gången han spelar i Sverige överhuvudtaget och det är inte utan att vara rätt rejält stolta vi nu presenterar denne exotiske herre från öst på Babel!

 

 

 

 

Dagens Aktiviteter

 

 

 

 

Stockholm

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s