Friday the 21st of October in Swedish

Stockholm

Stockholm Open
Kungliga Tennishallen
Fredag
(Sport)

 Image of Stockholm Open

över 40 år har If Stockholm Open varit ett årligt återkommande evenemang för alla tennisintresserade. I slutet på 60-talet fick den gamle tennislegendaren Sven Davidson idén till att samla den internationella tenniseliten i Stockholm. Tillsammans med de övriga grundarna Hans-Åke Sturén, Börje Fornstedt, Göran Tholerus och Börje Lundin presenterade han den första upplagan av If Stockholm Open 1969. Segrade gjorde jugoslaven Nicola Pilic.

Sedan dess har tävlingen spelats varje år i Kungl. Tennishallen, med undantag för några år i Globen.

Madame Butterfly
Folkoperan
Fredag
(Opera)

 Image of Madame Butterfly

Hösten 2011 ger Folkoperan operan Madame Butterfly av Puccini i regi av Katharina Thoma från Tyskland. Tillsammans med scenografen och kostymören Julia Müer och ljusdesigner Olaf Winter har hon skapat ett scenrum för Madame Butterfly i en modern japansk miljö.

Handlingen utspelar sig i modern japansk miljö i mötet mellan traditioner och drömmar om framtiden. Ett bröllop arrangeras mellan den amerikanske marinlöjtnanten Pinkerton och den unga kvinnan Butterfly. Butterfly längtar efter ett annat liv i en annan kultur. Men det blir inte som hon tänkt sig.

Romeo & Juliet
Göta Lejon
Fredag
(Teater)

 Image of Romeo & Juliet

Musikalen Romeo & Julia – välkända hits, oförglömlig kärlek

På nyårsafton 2010 hade en helt ny musikal premiär på Göta Lejon. Musikalen Romeo & Julia är baserad på Shakespeares klassiska pjäs men med ny modern dialog och med musik som alla känner igen. Flera av tidernas största hits inom pop, rock och hiphop har fått nya spännande arrangemang.

På scenen ser vi Måns Zelmerlöw som Romeo och nya stjärnskottet Lisette Pagler som Julia. Lisette stod kvar som ensam vinnare bland över tusen sökande i SVTs Jakten på Julia. Deras förtrogne fader Laurence spelas av Loa Falkman. Mercutio spelas av Anton Lundqvist och som Amman ser vi Marianne Mörck. För regin står Morgan Alling och Calle Norlén har översatt. Jennie Widegren och Fredrik Rydman från Bounce koreograferar och Kristofer Nergårdh från Let’s Dance och Allsång på Skansen är musikaliskt ansvarig. Den fantastiska scenografin och kostymerna är gjorda av Lehna Edwall och tillsammans med Sara Klänges fantastifulla mask- och perukdesign skapar de en visuell fest för ögat.

Musik från bl a
Jackson 5
Metallica
Beach Boys
Kiss
Christina Aguilera
MC Hammer
Genesis
Spandau Ballet

Manus bearbetat från W. Shakespeares original: Ulfur Eldjarn
Översättning, bearbetning och sångtexter: Calle Norlén
Regi & bearbetning: Morgan Alling
Koreografi & bearbetning: Fredrik ”Benke” Rydman
Koreografi & bearbetning: Jennie Widegren
Musikaliskt ansvarig/musikarrangör: Kristofer Nergårdh
Scenografi & kostymdesign: Lehna Edwall
Mask & perukdesign: Sara Klänge
Ljusdesign: Ulf Englund
Ljuddesign: Jacob Julin

Zpanska flugan
China Teatern
Fredag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Riktiga Män
Maximteatern
Fredag
(Teater)

 Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

Mission: Laughter
Boulevardteatern
Fredag
(Show)

 Image of Mission: Laughter

De handplockades för en uppgift. “Skriv den roligaste och personligaste standupshowen som gjorts”.

Ordern gick till erfarna rävar och hungriga rookies. Dom valdes ut för att dom har “det”.

I oktober visas resultaten. 10 komiker. 10 shower. Helt nyskrivna och våldsamt kul.

Med bland annat: Zinat Pirzadeh, Al Pitcher, Isak Jansson, Martin Lagos, Yvonne Skattberg, Yvonne Jonsson, Janne Westerlund, Cecilia von Strokirch, Anders Celin, Messiah, Christopher Linnell, Lisa Lundin och Mattias Boström.

Elvis
Ericsson Globe
Fredag
(Show)

 Image of Elvis

Glada Hudik-teaterns hyllning till Elvis Presley i en föreställning med mycket humor, lite allvar, en del inblickar i hans liv, en del påhittat och naturligtvis mycket rock’n’roll.

Elvis var en lite annorlunda kille i det samhälle där han växte upp. Han hämtade inspiration från andra källor än de etablerade och lyckades på så sätt förändra världen med sin musik. Glada Hudik-teaterns skådespelare har på flera sätt en utgångspunkt som liknar Elvis situation i Memphis på femtiotalet. De är utstickare i dagens samhälle. Glada Hudik-teaterns föreställning skildrar Elvis resa från udda kille i high school till hyllad artist.

PJ Harvey
Filadelfiakyrkan
Fredag
(Konsert)

 Image of PJ Harvey

PJ HARVEY är en sällan sedd gäst på våra breddgrader. I somras uppträdde hon på Roskildefestivalen. Senaste Sverige besöket (med John Parish) var på Nalen i maj 2009. Det är därför ett nöje meddela att hon kommer till Sverige för en konsert i Stockholm. Den 21 oktober spelar PJ Harvey på Filadelfiakyrkan i Stockholm. Biljetterna släps den 8 augusti.
Med sitt åttonde studioalbum ”Let England Shake” bevisar PJ Harvey återigen sin storhet som singer/songwriter. Albumet är en intelligent och vass politisk kommentar både till världsläget och situationen i England. Recensionerna har varit strålande i såväl internationell som svensk press. Den belönades bl a med toppbetyg av NME.

Göteborg

Gothenburg Symphony Orchestra with Kristjan Järvi
Göteborgs Konserthus
Fredag
(Klassiskt)

 Image of Gothenburg Symphony Orchestra with Kristjan Järvi

Solist: Roger Carlsson, slagverk
Solist: Fredrik Björlin, slagverk
Solist: Kenneth Franzén, slagverk
Solist: Zhang Meng, kinesiska blåsinstrument
Solist: Morten Frank Larsen, baryton
Solist: Lars Cleveman, tenor
Dirigent: Kristjan Järvi
Göteborgs Symfoniker

Antigone
Göteborgs Stadsteater
Fredag
(Teater)

 Image of Antigone

Den unga Antigone följer sin övertygelse och trotsar lagen, männen och makten. Hon vinner sin självständighet och folkets kärlek, men offrar sitt liv. Dramatik från teaterns vagga lyfts till brännande aktualitet.

Ett samarbete med Parapanda Theatre Lab, Tanzanias ledande teatergrupp. Med poesi, musik och storytelling framförs texten på både svenska och swahili av skådespelare från Parapanda och Göteborgs Stadsteater. För regi står Mgunga Mwa Mnyenyelwa från Parapanda tillsammans med Ronnie Hallgren, VD och Teaterchef på Göteborgs Stadsteater.

Parapanda Theatre Lab från Dar es Salaam i Tanzania är ett av landets ledande teatersällskap med målet att främja teatern i Tanzania. De utmärker sig från andra teaterutövare genom sin unika berättarteater, baserad på storytelling, poesi och musik. Förutom teater så håller gruppen på med ett stort socialt arbete och mycket barn- och ungdomsverksamhet och har under 10 år arbetat med kulturella och politiska frågor på ett innovativt sätt. Gruppen har turnerat mycket runt om i Tanzania, Kenya, Uganda, Zambia, Mozambique och Sydafrika.

Hagmans konditori
Lorensbergsteatern
Fredag
(Teater)

 Image of Hagmans konditori

Fyra herrar i övre medelåldern träffas av en högst osannolik slump på en hypermodern kaffebar. Det visar sig att dom känner varandra sedan ungdomsåren och upptäcker dessutom att kaffebaren är deras gamla favoritkondis. Dom drabbas då av minnen och nostalgi i så höga doser att dom häpnadsväckande plötsligt och inför allas ögon förflyttas tillbaka till sin egen tonårstid samtidigt som kaffebaren lika plötsligt blir Hagmans konditori. Alltsammans förvandlas till minnen och dåtid och rockabilly och 50- och 60-talspop i en enda virvlande mix av sång och dans och musik och skratt innan allt plötsligt är nutid igen och då är allt lika roligt i alla fall för då har Hagmans konditori återuppstått.

Pang på pensionatet
Liseberg
Fredag
(Teater)

 Image of Pang på pensionatet

På Vallarna firades det 15 år med en riktig buskisdeckare signerad Krister Classon. När föreställningen som slog alla tidigare publikrekord spelar på Lisebergsteatern blir det med våra största publikfavoriter. På scen ser vi Siw Carlsson, Ewa Roos, Mikael Riesebeck, Jan Holmquist, Anna Hallgren, Thomas Nystedt, Maria Mälson Nystedt och inte minst den omåttligt populära brevbäraren, Jojje Jönssons ”Dag-Otto Flinck”! Missa inte årets roligaste upplevelse och en sällsynt skrattfylld deckarintrig på ”Pensionat Solrosen”.

Manus och regi: Krister Classon

Handlingen: Ett litet pensionat på den svenska landsbygden sommaren 1955. Låter det fridfullt och idylliskt? Det hade det kanske varit om inte ägarinnan kommit i akut ekonomiskt trångmål. Om inte pensionatets enda anställde bestämt sig för att ta den 94-åriga gästen av daga. Visst hade det varit fridfullt, om det inte kommit en bedragen och deprimerad gäst, som plötsligt visar sina känslor för en kvinnlig spion, som i sin tur blir störd av en mansgris som intresserar sig för yngre damer. Eller om det inte dykt upp en misstänksam pensionerad kommissarie som både hör skottlossningar och känner liklukt. Låter det invecklat? Om inte annat så blir det närmast kaotiskt när en brevbärare i kungliga postverkets tjänst, Dag-Otto Flink, bestämmer sig för att fira sin bemärkelsedag på just detta ställe, pensionatet Solrosen. Nu kan det väl ändå inte bli mer kaos? Jo, det kan det …

Eastpak Antidote Tour 2011
Brewhouse
Fredag
(Konsert)

 Image of Eastpak Antidote Tour 2011

Som tur är har Eastpak Antidote Tour återigen samlat ihop en stark spännande line up vilket gör årets turné en av hösten absoluta höjdpunkter. Det som gör det extra speciellt denna gång är att det faktiskt är sista gången någonsin turnén genomförs. Men man ska ju avsluta när man är på topp; Amerikanska post-hardcorebandet A Day To Remember avslutar varje kväll, dessförinnan spelar August Burns Red, The Ghost Inside och Living With Lions.

Floridabandet A day To Remember har sedan starten 2003 turnerat världen runt några gånger och skaffat sig en ordentlig skara fans. Nu är de aktuella med sitt fjärde album “ What Seperates Me from You” som släpptes förra året. Denna sommar är de en av huvudattraktionerna på klassiska Vans Warped Tour i USA, så de kommer varma i kläderna till Sverige i oktober med sin unika blandning av metalcore och pop-punk. Eller som sångaren Jeremy McKinnon beskriver det:

“It’s weird. When we started, this shit was not cool. Everyone told us mixing the two genres wouldn’t work. Hell, a lot of people still feel that way. We’ve just always played what we wanted to hear, and to be honest people weren’t doing it back then. We loved pop punk, we loved hardcore bands, and we couldn’t decide what to be. So we said fuck it. Let’s do them both”

De har på senare år bevisat flera gånger om att de lyckats.

Turnén bjuder även på amerikanska August Burns Red, ytterligare ett metalcore band från USA som det gått riktigt bra för. Med fyra album och flera listplaceringar i ryggen lär de lämna få oberörda. Det senaste albumet, ”Leveler”, släpptes för bara några veckor sedan och gick första veckan in som nummer 11 på amerikanska Billboardlistan.

Tillsammans med amerikanska The Ghost Inside och Living With Lions från Kanada blir det en helkväll med melodiös hardcore-punk av absoluta världsklass.

R.E.A.
Kajskjul 8
Fredag
(Show)

 Image of R.E.A.

Ingen annan krogshow har spelats så länge och dragit så stor publik under åren som R.E.A. Gruppen är nu inne på sitt tolfte år! Konceptet är enkelt – en riktigt rolig show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Original­ensemblen år 2000 var Anders Lundin, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Sissela Kyle och Jan Åström. Under åren har medlemmar kommit och gått – och kommit tillbaka.

R.E.A har också hunnit med två framgångsrika tv-serier som visades i SVT samtidigt som man spelade på Hamburger Börs.

Idag består R.E.A av Anders Lundin (Allsång på Skansen, programledare mm), Sussie Eriksson (Mamma Mia, Prima Donnor mm), Ola Forssmed (The Producers, Vita Hästen, Grease, Troll­karlen från Oz mm), Anna Carlsson (Ett makalöst bröllop, Solsting och snésprång mm) och de ser fantastiskt mycket fram emot att möta Sveriges gladaste publik.

Varmt välkomna till en rolig och minnesvärd helkväll med massor av underhållning, utsökt mat och som avslutas med dans!

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Fredag
(Konsert)

 Image of Ledin Showtime

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Sommaren är kort men i höst är han din! Och han kommer göra allt för att göra dig lycklig!

Festen börjar på RONDO den 22 september.

Kontiki’s Oktoberfest
Kontiki
Fredag
(Club)

 

För tredje året i rad förvandlar vi Kontiki till ett sydtyskt tyrolerparadis under två kvällar i oktober. Peppen för i år är minst sagt hög då vi tagit emot mängder med bokningar ända sen i augusti för årets upplaga. Vi radar upp långbord och har mat och dryckpaket för 139:- mellan 18.00-21.30, därefter blir det allsång och glada skålar hela natten lång. Datumen du skall lägga på minnet är fredag 21a och lördag 22a oktober.

Kvällens entertainer är åter igen DJ Thyroler Thyphone (DE) som bjuder på Tysk Schlager, Humpa-Bumpa & dansanta tyrolerhits.

BOKA ETT LÅNGBORD MED TYROLERPAKETET FÖR 139:-/PERSON!
Grillad bratwurst serveras med tysk potatissallad, surkål och en skummig 1/2 liters Kaltenberg starköl (paketet kan fås med en 1-liters öl för 189:-). Ring 031-821182 för bokning, paketet serveras mellan 18.00-21.30. Vegetariskt alternativ kommer finnas!

Malmö

Sopraner
Malmö Operan
Fredag
(Opera)

 Image of Sopraner

Med komik och dramatik utforskar vi kvinnorollerna i operan. Prinsessor, pigor, sångerskor, hålldamer, prostituerade, hemmafruar, lärarinnor och en och annan cirkusartist. I Sopraner skärskådar vi operans olika kvinnoroller: Vilka liv lever de? Vad står på spel? Vem är kär i vem? Varför offras så många sopraner, är mezzosopranerna verkligen lika beskedliga som de verkar och drabbas alla koloratursopraner av hysteri och galenskap? För att inte tala om döden! På operascenen går sopranerna ofta en våldsam död till mötes – några blir kokta i olja, andra kastas till lejonen. Manon Lescaut dör i öknen av vätskebrist, Tosca hoppar ut från Castel Sant Angelo och Aida blir levande begravd i en krypta tillsammans med sin älskare.

Sopraner är en kärleksförklaring till operakonsten, dess oförglömliga huvudrollsinnehavare och birollerna, vars liv bara är en kort flämtning innan de kastas utanför kulissen och glöms bort i ett enda andetag. Med sången i centrum bjuder vi på arior och duetter ur bl a Tosca, Otello, Barberaren i Sevilla, Tannhäuser, Rucklarens väg och Così fan tutte.

Legally Blonde – The Musical
Nöjesteatern
Fredag
(Musikal)

 Image of Legally Blonde - The Musical

Blonde, The Musical, för första gången i Skandinavien på Nöjesteatern i Malmö.

Musikalen har gått för slutsålda hus på Broadway och på sitt andra år i London där biljetterna är släppta fram till oktober 2011.

Kreativa teamet för den svenska uppsättningen är
Regissör: Anders Albien
Koreograf Siân Playsted
Kostymör Marianne Lunderquist
Peruk&mask Anita Agerlo & Monica Hägerström
Producent Julius Malmström

Med andra ord – samma kreativa team som ligger bakom succén Monty Phytonmusikalen Spamalot.
Rollistan: En helproffsig svensk uppsättning. Audition äger rum innan jul. Rollistan publiceras vartefter anställningskontrakt är klara.

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

Elle Woods är tjejen som har allt! En garderob att drömma om, en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ordförande för UCLA föreningen ”Delta Nu” och är därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös… Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa… Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harwards ”Legally Blonde”.

Les Misérable
Malmö Operan
Fredag
(Teater)

 Image of Les Misérable

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

Historien börjar 1815 då Jean Valjean friges och slutar när han dör, arton år senare. Rollen som Jean Valjean spelas av Dan Ekborg. Fred Johanson gör Javert, polischefen som hela sitt liv jagar den försvunna straffången Jean Valjean. Det samvetslösa värdshusparet makarna Thénardier gestaltas av Marianne Mörck/Evamaria Björk och Peter Harryson. Fantine, fabriksarbeterskan som blir utstött när hennes kamrater får veta att hon har en dotter, Cosette. Jean Valjean lovar den döende Fantine att ta hand om Cosette som bor hos paret Thénardier som utnyttjar henne som piga medan deras dotter Éponine skäms bort. Musikalartisterna Karolin Funke och Annika Edstam delar på rollen som Fantine, Emmi Christensson och Mathilda Ahnell delar på rollen som Cosette och Ida Högberg sjunger rollen Éponine.

Prins Charles känsla
Malmö Stadsteater
Fredag
(Teater)

 Image of Prins Charles känsla

När Prins Charles precis förlovat sig med Diana, fick han på en presskonferens frågan: ”Are you in love?”. Han tvekade en stund och svarade sedan: ”Yes… whatever love means”.

Vad är egentligen kärlek? Prins Charles känsla söker nya svar på denna uråldriga fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, antiromantik, hjärtesorg, psykoanalys och personangrepp. Det ges även svar på en del andra frågor, till exempel: Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar alla kvinnor?

Pjäsen bygger på Malmöbaserade Liv Strömquists seriealbum med samma namn. Den är en humoristisk och historisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen.

Claes Malmberg Still Alive
Luftkastellet in Slagthuset
Fredag
(Show)

 Image of Claes Malmberg Still Alive

Efter jättesuccén land och rike runt med ”Claes Malmberg Live” så kommer Claes i höst med en helt nyskriven föreställning, ”Claes Malmberg Still Alive” från Kajskjul 8 i Göteborg ut i Sverige.
En föreställning som Claes skrivit tillsammans med sin gamle kompanjon Lennie Norman. Allt bottnar i Claes lust att ge sig hän både komiskt och musikaliskt, hela tiden med publiken som inspirationskälla och bränsle. Det blir 90-100 minuter av musik från 70-talet och komik från 2011-talet med självironiska tillbakablickar från Claes brokiga karriär och uppväxt. Tänk er ett femmannaband där sångaren sjunger minst lika bra som dem flesta men har ett snack mellan låtarna som överträffar alla. Vill ni njuta av svängig musik och samtidigt få skratta er sönder och samman, ja men kom då! Publiken på Kajskjul8 har älskat den och här är vad tidningarna skrev efter premiären 11 mars:
”Att vara förband åt sig själv säger väldigt mycket om Claes Malmbergs scenkapacitet”/GP
”Hysteriskt roligt”/Aftonbladet
”Claes Malmberg i sin underbara vansinnighet. Späckad av högt tempo och svindlande ståuppkomik”GT/Expressen

Young Galaxy & When saints go machine
Debaser
Fredag
(Konsert)

 Image of Young Galaxy & When saints go machine

Freaks n’ Geeks presenterar stolt ett gäng älskade kanadensare! och några kära danskar!

Young Galaxy från Kanada och Vancouver numer bosatta i Montreal gjorde sig ett litet namn då de gjorde en cover på Madonnas “Open your Heart”. Bandet fick också en tydligare profil då svenska Dan Lassvik satte sig i Göteborg och producerade bandets tredje album, “Shapeshifting” som släpptes i början av detta året på den lilla etiketten Paper Bag Records. Denna utmärkta trio bestående av Stephen Ramsay , Catherine McCandless och Stephen Kamp målar upp drömska ljudlandskap som landar som bomull i själen. Ett perfekt och modernt litet band som i början av 90-talet hade placerats i samma fack som Lamb, Morcheba och Moloko.

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Fredag
(Show)

 Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

PLAY
Babel
Fredag
(Club)

 Image of PLAY

PLAY ger dig det bästa från den urbana musikscenen. Hiphop, rnb, dancehall, moombathon… ja är det urbant så kör vi!!!

BAD TASTE — WILLY THE FCK WHINO & SEMI-RETARD
Dessa killar lämnar ingen oberörd – oavsett om du diggar till musiken eller bara vill bounca med gal:en bredvid kommer WILLY THE FCK WHINO & SEMI-RETARD visa hur festen skall gå till. Efter att ha frälst Malmö’s clubhustlers och studenter runt om i Malmö på KB, Inkonst, Moriskan & Debaser intar Malmö-killarna baren där det bjuds på altt från funk, hip hop till moombahton och electronica – All love!

FUNKY NINJAS
Ninjor som älskar hip hop & RnB. DJ Kris och Kwick gör det dom kan bäst, få folk att dansa och tjuta av glädje. Dansgolvet fylls alltid snabbt när de två står bakom skivspelarna. I sin arsenal har de förutom nunchakus och kaststjärnor även tighta mixar och knivskarpa låtval från allt som Hip Hop & RnB och Dancehall har att erbjuda.

DJ BENEAF
Som resident och del av Malmös ledande urbana klubb– och eventkoncept, THE BOOM BAP®, är Beneaf ett uppskattat och återkommande inslag på tillställningar som värdesätter kvalitet och känsla.

BABY DOLL
I’m a DJ, lover, friend, hustler, creator and bringer of ruckus. Hiphop by nature and a freak by heart. I live by “each one, teach one”, as Zulu Nation said, and is grateful for every day I wake up breathin. Hoping for a better tomorrow but preparing for the worst. Nothin more, nothin less.

DENG DENG HIFI
Founded in 2005 by selectors and recordcollectors Jr Roots & Prince Michael and reggaesinger/singjay DannyLocks. Deng Deng was formed by the three members because of the lack of a real ”rootssoundsystem” in the south of Sweden. Deng Deng play Rootsmusic in a new, and classic way of a true soundsystem — militant style.

JAZZY BELLE JACKSON & RIJAL MBAMBA
Programledare för Din gata´s alltid lika uppskattade eftermiddagsshow. Lirar det bästa inom den urbana musikscenen och delar gärna med sig av sina personliga favoriter samt en rad partyklassiker.

MASAJADA
Producent, DJ och häftig kille från Stockholm som proddat åt bland andra Adam Tensta, Eboi, och Stor.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Stockholm Open
Hours: 10:00 – 20:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Peter Bauhuis
Hours: 11:00 – 18:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
SHW’S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
Apollo 18
Hours: 12:00 – 00:00
Born to be a star
Hours: 12:00 – 00:00
Contagion
Hours: 12:00 – 00:00
Paranormal activity 3
Hours: 12:00 – 00:00
I Riskojan
Hours: 12:00 – 16:00
Pina
Hours: 12:00 – 00:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Finally Friday
Hours: 17:00 – 01:00
VASSA EGGEN Friday with Jonas Kleerup, Kim & Krull
Hours: 18:00 – 02:00
Friends
Hours: 18:00 – 20:00
Mission: Laughter
Hours: 18:00 – 22:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Back to the 80s
Hours: 18:30 – 22:00
Letter from Eric Ericson
Hours: 19:00 – 20:25
Madame Butterfly
Hours: 19:00 – 21:20
The Half done sky
Hours: 19:00 – 21:00
Peter Carlsson & Blå Grodorna
Hours: 19:00 – 22:00
In the next room
Hours: 19:00 – 21:30
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
To play with fire
Hours: 19:00 – 20:05
The death of a Salesman
Hours: 19:00 – 21:40
Altro Canto, Sync
Hours: 19:00 – 20:50
Modren
Hours: 19:00 – 21:00
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
The night is today’s mother
Hours: 19:00 – 21:00
Thursday at FOTOGRAFISKA! Live: Little Gang
Hours: 19:00 – 23:00
Mormors svarta ögon
Hours: 19:00 – 20:30
Come Running
Hours: 19:00 – 21:00
Jeppe on the hill
Hours: 19:00 – 21:00
Elvis
Hours: 19:30 – 22:00
Maria Möller
Hours: 19:30 – 22:00
Jubilee Concert
Hours: 19:30 – 21:45
Monty Alexander Trio
Hours: 19:30 – 21:00
Romeo & Juliet
Hours: 19:30 – 21:30
Shirleys Vallentine
Hours: 19:30 – 21:30
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
PJ Harvey
Hours: 19:30 – 22:00
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
In EVENING DANCE
Hours: 19:30 – 03:00
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
Mi Salsa 2nd Anniversary Party. Dance Battle Cuba vs Brazil
Hours: 21:00 – 02:00
Clandestino & Stockholm Salsa Dance – Viernes Friday 21 Salsa & Caribbean
Hours: 21:00 – 03:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
Replayed presents: ALEKS, EBOI, ADAM KANYAMA & LAZEE
Hours: 21:00 – 03:00
CLEO
Hours: 21:00 – 23:00
MASH UP INTERNATIONAL & BEBBAN STENBORG & SIBILLE ATTAR
Hours: 21:00 – 03:00
Carola – Elvis Barbra & Me
Hours: 21:30 – 23:00
The Amazing, Pasadena & Little Children
Hours: 21:30 – 02:00
KLUBB FRESHEST
Hours: 22:00 – 03:00
All Out Dubstep: Jay5ive, Chefal, Dark Tantrum, Quest & Silkie – STOCKHOLM
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Laroy
Hours: 22:00 – 02:00
High Life
Hours: 22:00 – 03:00
Nype | 1 plus 1=2
Hours: 22:00 – 03:00
Ida upstairs
Hours: 22:00 – 03:00
SIDNEY SAMSON @ NIGHTCLUB AMNESIA
Hours: 22:00 – 03:00
Nightclub ENTOURAGE | DEFAULT SPINNERS
Hours: 22:00 – 03:00
IMPERIET W. 42 St. Göran, Danroth, Neil C-Word, Saxe, Robert Plaszyzck and others
Hours: 22:00 – 03:00
Berns Bistro & Bar W. 42
Hours: 22:00 – 02:00
Craft Spells & World Tour
Hours: 22:00 – 03:00
Aveny | Nightclub present – Samvice & DJ Manth
Hours: 22:00 – 03:00
Banana Social Club
Hours: 23:00 – 04:00
NIHAD TULE
Hours: 23:00 – 04:30
The Weekend at SOLIDARITET
Hours: 23:00 – 05:00

Göteborg

18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 19:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
Yes, of course it hurts
Hours: 12:00 – 14:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Apollo 18
Hours: 12:00 – 00:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Born to be a star
Hours: 12:00 – 00:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Contagion
Hours: 12:00 – 00:00
Paranormal activity 3
Hours: 12:00 – 00:00
Pina
Hours: 12:00 – 00:00
Kontiki’s Oktoberfest
Hours: 18:00 – 02:00
Gothenburg Symphony Orchestra with Kristjan Järvi
Hours: 18:00 – 20:00
R.E.A.
Hours: 19:00 – 23:30
Påklädaren
Hours: 19:00 – 21:00
Happy End- Für Alle
Hours: 19:00 – 21:00
Eastpak Antidote Tour 2011
Hours: 19:00 – 21:00
Apathetic for beginners
Hours: 19:00 – 20:15
Antigone
Hours: 19:00 – 20:40
BOHUSLÄN BIG BAND with JOHN SURMAN & JOHN WARREN
Hours: 19:00 – 21:00
whatever LOVE means
Hours: 19:00 – 21:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 19:30 – 21:30
Hagmans konditori
Hours: 19:30 – 22:00
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
Pang på pensionatet
Hours: 19:30 – 22:00
Leinonen/Franzén/Zappalà
Hours: 19:30 – 22:00
Bob Geldof & Band
Hours: 20:00 – 22:00
BGC! | WE GO BANANAS!
Hours: 20:00 – 01:00
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
AMMOTRACK
Hours: 21:00 – 23:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
Night Flight
Hours: 21:00 – 23:00
Rough Lynx Sound 8 year anniversary! Live: The Serengeti & many DJs
Hours: 22:00 – 03:00
BERSÅ FRIDAYS GOES JAPAN
Hours: 22:00 – 05:00
The Bubble Bar
Hours: 22:00 – 03:00
PREMIERE WONDERLAND
Hours: 23:00 – 05:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
STARDUST
Hours: 23:58 – 05:00

Malmö

Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
Apollo 18
Hours: 12:00 – 00:00
Born to be a star
Hours: 12:00 – 00:00
Contagion
Hours: 12:00 – 00:00
Paranormal activity 3
Hours: 12:00 – 00:00
Pina
Hours: 12:00 – 00:00
VACATION by Malin Gabriella Nordin
Hours: 14:00 – 17:00
A F T E R W O R K
Hours: 17:00 – 19:00
Prins Charles känsla
Hours: 19:00 – 20:40
Kung Oidipus
Hours: 19:00 – 20:10
Les Misérable
Hours: 19:00 – 22:00
Sopraner
Hours: 19:00 – 20:45
Claes Malmberg Still Alive
Hours: 19:30 – 21:30
ANDERS “ANKAN” JOHANSSON
Hours: 19:30 – 21:30
Legally Blonde – The Musical
Hours: 19:30 – 21:30
Allah Made Me Funny
Hours: 19:30 – 21:30
Alla dessa hål i livet
Hours: 19:30 – 21:30
Gran Milonga
Hours: 20:00 – 22:00
Manou Gallo & Women Band
Hours: 20:00 – 22:00
West of Eden
Hours: 20:00 – 22:00
Young Galaxy & When saints go machine
Hours: 20:30 – 00:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
Digitalism
Hours: 22:00 – 03:00
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 03:00
Friday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
PLAY
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Breeze
Hours: 23:00 – 05:00
I ❤ Party – Every Friday
Hours: 23:03 – 04:00
KB Nightclub
Hours: 23:30 – 04:00

Köpenhamn

Wundergrund
Hours: 00:00 – 00:00
Mix Copenhagen
Hours: 00:00 – 00:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
HERKULES
Hours: 12:00 – 14:20
Art, Food & Wine Festival
Hours: 14:00 – 19:00
HERKULES
Hours: 15:00 – 17:20
Kassander loves money
Hours: 16:00 – 18:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 00:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Symphony Concert # 1
Hours: 19:30 – 21:30
The good man from Sezuan
Hours: 20:00 – 22:00
Ground Girls
Hours: 20:00 – 21:40
LINDA P
Hours: 20:00 – 22:00
Anna Karenina
Hours: 20:00 – 22:00
DIAMANDA GALÁS / ATTILA / MAJA RATKJE
Hours: 20:00 – 22:00
Tori Amos
Hours: 20:00 – 22:00
Ane Brun
Hours: 20:00 – 22:00
Seagull
Hours: 20:00 – 21:44
Casper and Frank. Now as people!
Hours: 20:00 – 22:00
Persona
Hours: 21:00 – 03:00
Strubeband
Hours: 21:00 – 23:00
Terakaft
Hours: 21:00 – 23:00
Alcoholic Faith Mission & Deer Bear
Hours: 21:00 – 23:00
PAPIR & TROLDMAND & HEDGEHOGS
Hours: 21:00 – 23:00
BORN BAD CPH #5: BOB WAYNE AND THE OUTLAW CARNIES (US)
Hours: 21:00 – 23:00
Kashmir performing The Good Life
Hours: 21:00 – 23:00
Schlachthofbronx (D), Emil Lange, Oh Boy & StreetMekka B-Day
Hours: 23:00 – 03:00
Frankie Teardrop
Hours: 23:00 – 03:00
L-VIS 1990
Hours: 23:59 – 04:00

Oslo

CODA Oslo International Dance Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Oslo Operafestival
Hours: 00:00 – 00:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Next to Normal
Hours: 13:00 – 15:25
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
Oslo Opera Festival – Opening Gala
Hours: 19:00 – 22:00
The show must go on II
Hours: 19:00 – 21:00
Comedy Gala 2011
Hours: 19:00 – 20:15
The art to be tame
Hours: 19:00 – 21:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
Mumu
Hours: 19:30 – 21:00
Fundamentalists
Hours: 19:30 – 21:00
THE SUBWAYS
Hours: 20:00 – 22:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
Mini-metal Festivalen @ Skuret
Hours: 20:00 – 02:00
Abrahams Children
Hours: 20:00 – 22:00
Rumble in Rhodos & Ungdomskulen & Trésors(FR)
Hours: 20:00 – 22:00
MICHAEL WINSLOW
Hours: 20:00 – 22:00
CC COWBOYS
Hours: 20:00 – 22:00
Pelbo
Hours: 21:00 – 23:00
Comedy Gala 2011
Hours: 21:00 – 22:15
Jon Eberson Group
Hours: 21:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Turning into saints
Hours: 21:00 – 22:30
Klubb: Hot Spot
Hours: 22:00 – 03:00
Tweest And Shout! – 20 Years of Perfect Pop
Hours: 22:00 – 02:00
Antropófagos
Hours: 22:00 – 00:00
People Love Music feat. Dj Name
Hours: 22:00 – 02:00
Revyn, Boris and the Jeltsins
Hours: 22:00 – 00:00
More Styles
Hours: 22:00 – 03:00
Paradise Hotel with SIlje & Christine
Hours: 23:00 – 03:00
Seven Doors Hotel
Hours: 23:00 – 01:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s