Thursday the 20th of October in Swedish

Stockholm

Stockholm Open
Kungliga Tennishallen
Torsdag
(Sport)

Image of Stockholm Open

I över 40 år har If Stockholm Open varit ett årligt återkommande evenemang för alla tennisintresserade. I slutet på 60-talet fick den gamle tennislegendaren Sven Davidson idén till att samla den internationella tenniseliten i Stockholm. Tillsammans med de övriga grundarna Hans-Åke Sturén, Börje Fornstedt, Göran Tholerus och Börje Lundin presenterade han den första upplagan av If Stockholm Open 1969. Segrade gjorde jugoslaven Nicola Pilic.

Sedan dess har tävlingen spelats varje år i Kungl. Tennishallen, med undantag för några år i Globen.

Haenchen conducts Strauss
Konserthuset
Torsdag
(Klassisk)

Image of Haenchen conducts Strauss

Den tyske dirigenten Hartmut Haenchen gjorde sin debut med Kungliga Filharmonikerna i mars 2009 med ett digert Richard Wagner-program. Hans repertoar är omfattande, men den tyska och österrikiska senromantiken och tidiga modernismen hör till hörnpelarna. Vid sidan av sina aktiviteter som dirigent är Hartmut Haenchen författare till en rad böcker om musik, däribland studier av Wagners och Mahlers musik.

När han nu återvänder till Konserthuset sker det med en annan av hans specialiteter, och en annan Richard – nämligen Strauss. Här leder han alltså orkestern i bland annat sviten ur Rosenkavaljeren och Till Eulenspiegels lustige Streiche. I januari är han tillbaka och då i sällskap av sopranen Erika Sunnegårdh, som bland annat gör Slutscenen ur Strauss opera Capriccio

Orestien
Stockholms Stadsteater
Torsdag
(Teater)

Image of Orestien

Klytaimeistra har inget glömt.
Det är tio år sen hennes man Agamemnon, gav sig iväg för att vinna ett krig.
Nu är han tillbaka, segraren.
Som en gång offrade deras dotter Ifigenia för att säkra krigslyckan.
Tid för handling.
Två barn har de kvar i livet, Elektra och Orestes.
Orestes har heller inget glömt.
Skulden är moderns.
Vems annars?

Zpanska flugan
China Teatern
Torsdag
(Teater)

Image of Zpanska flugan

Zpanska flugan är en älskad komedi, som tack vare sin popularitet gjorts i flera versioner, denna gång i en ny, uppfriskande bearbetning av Peter Dalle och Robert Gustafsson.

Intrigen kretsar kring ett oönskat faderskap som flera av de manliga huvudpersonerna försöker svära sig fria ifrån, däribland den halvt hysteriske senapsdirektören Stark, spelad av Peter Dalle. Hans vassa och bitska hustru görs av Suzanne Reuter och i rollen som Molgan Ribba, deras dotters friare, ser vi högaktuelle komikern Per Andersson.

Elvis
Ericsson Globe
Torsdag
(Show)

Image of Elvis

Glada Hudik-teatern avrundar bejublade Sverigeturnén Elvis med storstilad grand final vid tre föreställningar i Ericsson Globe!
Glada hudik-teatern på turné!

Glada Hudik-teaterns hyllning till Elvis Presley i en föreställning med mycket humor, lite allvar, en del inblickar i hans liv, en del påhittat och naturligtvis mycket rock’n’roll.

DIGITALISM (DE)
Strand
Torsdag
(Konsert)

Image of DIGITALISM (DE)

Tyskland har en stark fascination för raka led och elektronisk musik och historien visar hur det blå skåpet har placerats mitt i rummet för att beskådas av alla hängivna pedanter. Och i det blå skåpet bor för tillfället en duo som valt att kallas sig Digitalism.

Digitalism, som består av Jens Moelle och Ismail Tüfekçi, har på några få korta ögonblick mättat och samtidigt skapat ett större behov av indietronica för världens klubbkids. I det musikaliska släktträdet finner vi äpplen som Daft Punk och päron som Death From Above 1979 och denna lilla hybrid eller cocktail tilltalar mer än bara din nördige hipstergranne. Med debuten ”Idealism” körde de över både en större publik och kritiker som därefter intog bryggposition. Livet lekte och för att bevisa sig värdiga sin nyvunna status släppte de nyss album nummer två, ”I Love You Dude”, ett album som trots att det bara släpptes för en vecka sedan har spelats sönder så till den grad att ett andra exemplar var tvunget att inhandlas.

När vi nu erbjuder Digitalism Sverige så se då till att gå man ur huse för att missar ni det här så kommer skammen leda till tårar och molokna miner och sedan svämmas vår gästbok över av förfrågningar om när de kommer tillbaka. Seså, gå!

Sunrise Avenue
Göta Källare
Torsdag
(Konsert)

Image of Sunrise Avenue

Det finska popbandet Sunrise Avenue är aktuella med sin megahitt Hollywood Hills. Låten spelas flitigt på de flesta svenska radiostatt ionerna och den har redan mer än fem miljoner visningar på YouTube.

The Real Thing
Fasching
Torsdag
(Konsert)

Image of The Real Thing

The Real Thing är ett fenomen i skandinavisk jazzflora: två exilsvenskar i Oslo som i 1992 tillsammans med två norrmän startar en smokingklädd orgelsouljazzgrupp. Gruppen ger ut åtta skivor som har sålts i över 50 000 ex. och spelar mer än 1200 konserter innan katastrofen inträffar; saxofonisten Sigurd Køhn är en av de förolyckade i tsunamin 2004.

Nu har The Real Thing återförenats: Palle Wagnberg på orgel, Staffan William-Olsson på gitarr, Torstein Ellingsen på trummor och nytillskottet Dave Edge på saxar och flöjt. The Real Thing upptäckte till sin stora lättnad att medlemmarna trots stigande ålder över huvud taget inte blivit vuxnare eller mognare på något område. Ny CD “Back On Track” släpps 27. september på Real Records.

Göteborg

Göteborgs Symfoniker med Kristjan Järvi
Göteborgs Konserthus
Torsdag
(Klassisk)

Image of Gothenburg Symphony Orchestra with Kristjan Järvi

TAN DUN  Earth concerto 32 min

MAHLER  Das Lied von der Erde 59 min

Solist: Roger Carlsson, slagverk
Solist: Fredrik Björlin, slagverk
Solist: Kenneth Franzén, slagverk
Solist: Zhang Meng, kinesiska blåsinstrument
Solist: Morten Frank Larsen, baryton
Solist: Lars Cleveman, tenor
Dirigent: Kristjan Järvi
Göteborgs Symfoniker

Michael Weinius ersätter Lars Cleveman som lämnat återbud på grund av sjukdom.

Eventdagarna 2011
Svenska Mässan
Torsdag
(Mässa)

Image of Eventdagarna 2011

Eventdagarna är Skandinaviens enda heltäckande fackmässa inom event marketing, event management, sponsring, underhållning, möten och evenemang.
När kommunikationen blir alltmer digital blir behovet av att mötas allt större. En bra affär skapas genom relationer. Det är vad event marketing handlar om. Eventdagarna är mötesplatsen där kommunikatörer och strateger möts för att diskutera och åskådliggöra framtidens marknadsföring och evenemang.

Eventdagarna arrangeras av Peterson & Heijel events and fairs AB på Svenska Mässan i Göteborg den 19-20 oktober 2011.

“Vår passion är att visa företag och organisationer hur man med hjälpa av evenemang och möten kan göra bättre affärer och samtidigt stärka relationer till kunder, medarbetare, varumärke och omvärld”.

Hagmans konditori
Lorensbergsteatern
Torsdag
(Teater)

Image of Hagmans konditori

– en revyretro med kaffesmak av Claes Eriksson med After Shave och Anders Eriksson Pernilla Emme och Den Ofattbara Orkestern
Nypremiär 6 oktober!
Över 65 000 besökare har senaste året sett, jublat och skrattat åt Hagmans konditori. Nu spelar vi Hagmans från och med 6 oktober till och med 17 december i Göteborg, därefter flyttas den till Intiman i Stockholm med premiär den 5 januari.

Fyra herrar i övre medelåldern träffas av en högst osannolik slump på en hypermodern kaffebar. Det visar sig att dom känner varandra sedan ungdomsåren och upptäcker dessutom att kaffebaren är deras gamla favoritkondis. Dom drabbas då av minnen och nostalgi i så höga doser att dom häpnadsväckande plötsligt och inför allas ögon förflyttas tillbaka till sin egen tonårstid samtidigt som kaffebaren lika plötsligt blir Hagmans konditori. Alltsammans förvandlas till minnen och dåtid och rockabilly och 50- och 60-talspop i en enda virvlande mix av sång och dans och musik och skratt innan allt plötsligt är nutid igen och då är allt lika roligt i alla fall för då har Hagmans konditori återuppstått.

Rollistan:
Jan Rippe (äldre herre) spelas av Per Fritzell.
Per Fritzell (annan äldre herre) spelas av Knut Agnred.
Knut Agnred (också äldre herre) spelas av Anders Eriksson.
Anders Eriksson (en ännu äldre herre) spelas av Jan Rippe.
Fru Hagman och fröken Hagman spelas av Pernilla Emme.

Dessutom medverkar 5 dansare (tre damer och två herrar) och Den Ofattbara Orkestern förstärkta med två saxofoner.

Manus och regi: Claes Eriksson
Regiassistent: Kerstin Granlund
Koreografi: Lisa Alvgrim

Dansare:
Daniel Larsson
Anders Wängdahl
Frida Atterfors
Terese Ewaldsson
Susanna Holm

CROSS KITCHEN
Musikens Hus
Torsdag
(Konsert)

Image of CROSS KITCHEN

Tre hiphop-akter samt tre pop-akter delar musikens hus scen under en magisk kväll.
Alla är välkomna och entrén är gratis – free for all helt enkelt!
Med under kvällen är bland andra Broshan crew – vinnare av årets GP Scen, samt Göteborgs nya pophopp, Bobastian.
Portarna slår upp klockan 19.00 och stänger ca 23.00.
För mer information, kolla facebookeventet som kommer inom kort…

Fri entré. Insläpp kl. 19.00 Ingen åldergräns, ej bar.
På stora scen

R.E.A.
Kajskjul 8
Torsdag
(Stand Up)

Image of R.E.A.

Sveriges största showsuccé genom tiderna lämnar Stockholm för första gången och kommer i höst till Kajskjul 8.

Ingen annan krogshow har spelats så länge och dragit så stor publik under åren som R.E.A. Gruppen är nu inne på sitt tolfte år! Konceptet är enkelt – en riktigt rolig show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Original­ensemblen år 2000 var Anders Lundin, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Sissela Kyle och Jan Åström. Under åren har medlemmar kommit och gått – och kommit tillbaka.

R.E.A har också hunnit med två framgångsrika tv-serier som visades i SVT samtidigt som man spelade på Hamburger Börs.

Idag består R.E.A av Anders Lundin (Allsång på Skansen, programledare mm), Sussie Eriksson (Mamma Mia, Prima Donnor mm), Ola Forssmed (The Producers, Vita Hästen, Grease, Troll­karlen från Oz mm), Anna Carlsson (Ett makalöst bröllop, Solsting och snésprång mm) och de ser fantastiskt mycket fram emot att möta Sveriges gladaste publik.

Varmt välkomna till en rolig och minnesvärd helkväll med massor av underhållning, utsökt mat och som avslutas med dans!

Ta en närmare

FASTER PUSSYCAT (us)
Sticky Fingers
Torsdag
(Konsert)

Image of FASTER PUSSYCAT (us)

Faster Pussycat grundades 1986 i Los Angeles, Kalifornien av sångaren Taime Downe. Bandet bestod då även av Greg Steele och Brent Muscat. Namnet, Faster Pussycat, kommer från filmen Faster, Pussycat! Kill! Kill!, från 1965.

Faster Pussycat testade många olika musiker innan den klassiska line-upen var spikad, bestående av Taime Downe (sång), Greg Steele (gitarr), Brent Muscat (gitarr), Eric Stacy (bas) och Mark Michals (trummor).

1987 släppte Faster Pussycat ett självbetitlat debutalbum, Faster Pussycat.
Faster Pussycat fick videohits som Cathouse, Dont Change That Song och Bathroom Wall. Under det kommande året turnerade bandet med Motörhead, Alice Cooper och David Lee Roth.

Två år senare släppte Faster Pussycat sitt hittills mest framgångsrika album, Wake Me When Its Over. Albumet såldes i över 500.000 exemplar. Låten House Of Pain blev en mega-hit och spelades flitigt på MTV. Även Poison Ivy blev mycket populär.
Bandet åkte på turne med band som KISS och Mötley Crue.

1992 släpptes plattan Whipped!

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Torsdag
(Show/Konsert)

Image of Ledin Showtime

DET LIGGER I LUFTEN. NÅNTING ÄR PÅ GÅNG.

Han är en av landets mesta hitmakare och har släppt över 30 album. Under snart fyra decennier har han sålt 2,7 miljoner skivor och haft mängder med listettor.

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.
Ledin Showtime spelas onsdag till lördag under hösten 2011, med  premiär torsdagen den 22 september och spelas tom 17 december . Showen fortsätter sedan spela på våren med start den 19 januari och spelas tom 31 mars.

Kvällsshowen startar kl. 21:00 (lördagsmatinén startar 15:00) och pågår i ca 1, 5 timme utan paus. Rondo öppnar kvällstid klockan 18:00 och lördag matiné 13:00.

T H U R S D A Y S
BERSÅ
Torsdag
(Club)

T H U R S D A Y S på Berså

Det kommer bjudas på livespelningar, sköna djs och massvis med tokiga happenings på torsdagarna @ Berså!

Det blir allt ifrån 80-90 talet till dagens partyhits! Vi kommer garanterat få alla att slå klackarna i taket!

✓ Happy Hour priser i baren till 24.00
✓Fri entré till 23.30 för er som skriver upp er på “wallen”

Tid: 22-05
Entré: 80:-
(student 50:- vid uppvisande av t.ex CSN kort)

Varmt välkomna!

Malmö

SYMPHONIC Dances
Malmö Konserthus
Torsdag
(Klassisk)

Image of SYMPHONIC Dances

Sjostakovitj ger alltid lyssnaren starka musikaliska upplevelser. Inte minst första violinkonserten, som innehåller många vackra, ibland vemodiga, ibland vilda och fantasieggande passager. Här finns också anspelningar på såväl Beethovens Ödessymfoni som Stravinskijs Petrusjka och som så ofta välkända DSCH-motivet (Sjostakovitj initialer), vilket är hans speciella sätt att signera sina verk.

Les Misérable
Malmö Operan
Torsdag
(Musikal)

Image of Les Misérable

Musikalen Les Misérables baseras på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn (fransk originaltitel Les Misérables) som gavs ut 1862.

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

Historien börjar 1815 då Jean Valjean friges och slutar när han dör, arton år senare. Rollen som Jean Valjean spelas av Dan Ekborg. Fred Johanson gör Javert, polischefen som hela sitt liv jagar den försvunna straffången Jean Valjean. Det samvetslösa värdshusparet makarna Thénardier gestaltas av Marianne Mörck/Evamaria Björk och Peter Harryson. Fantine, fabriksarbeterskan som blir utstött när hennes kamrater får veta att hon har en dotter, Cosette. Jean Valjean lovar den döende Fantine att ta hand om Cosette som bor hos paret Thénardier som utnyttjar henne som piga medan deras dotter Éponine skäms bort. Musikalartisterna Karolin Funke och Annika Edstam delar på rollen som Fantine, Emmi Christensson och Mathilda Ahnell delar på rollen som Cosette och Ida Högberg sjunger rollen Éponine.

Förra året firade den brittiska musikalproducenten Cameron Macintosh 25-årsjubileum med Les Misérables. Då kunde det återigen konstateras att musikalen är en av världens mest älskade. Nästan 60 miljoner människor världen över har sett Les Misérables. Macintoshs signum är konceptmusikaler som ser exakt likadana ut världen över. När Les Misérables sätts upp i hösten 2011 behöver Malmö Opera inte följa originalkonceptet utan har fått förändra gestaltning och scenografi.

Smerten
Malmö Stadsteater
Torsdag
(Teater)

Image of The pain

GÄSTSPEL AV TEATER FÅR 302 FRÅN KÖPENHAMN. MED ULLA HENNINGSEN (MATADOR) I HUVUDROLLEN.
Våren 1945. Paris befrias. Marguerite väntar på livstecken från sin man, som sitter i tyskt koncentrationsläger. För dem som väntar är kriget inte över.

Upplev Ulla Henningsen i en gripande, självbiografisk kvinnoskildring skriven av den kontroversiella författaren Marguerite Duras, känd för bl a Hiroshima min älskade och Älskaren.

Dramatisering: Lucas Svensson
Regi: Madeleine Røn Juul
Scenografi och ljus: Kisser Rosenquist

I rollen: Ulla Henningsen

Nisse Hellberg & Band
Palladium
Torsdag
(Konsert)

Image of Nisse Hellberg & Band

När Nisse Hellberg i slutet av september släpper sitt nya album “Flod av eld” är titeln hämtad från en het upplevelse vid vulkanen Kilauea på Hawaii några veckor efter att denna haft utbrott vid senaste årsskiftet.
“En vulkan innebär oändlig symbolik som fungerar på många plan där den pyser och glimmar. Flöden av ilska, flöden av kärlek. Jag är även oändligt tacksam att mitt musikflöde aldrig upphör” summerar Hellberg titellåten på sitt totalt sjätte egna album.

“Flod av eld” är det fjärde albumet i en svit soloalbum som han inledde med “Snackbar blues” år 2006. Såväl “Snackbar blues” som uppföljarna “En tiger i tanken” och “En modern man” har belönats med guldskivor. Hösten 2010 underströks suget efter skåningens blågula/rödgula rootssväng när samlingen “Tufft jobb” även den nådde guldstatus.

Om musiken på “Flod av eld” säger Nisse:
“Förra plattan var ju helt akustisk. Nu är det inte alls så. Det är tyngre. Lite mustigare. Lite mer “Wilmerskt” kanske”, fortsätter Hellberg med referens till bandet som gjorde honom folkkär, Wilmer X.

Void Ov Voices
Inkonst
Torsdag
(Konsert)

Image of Void Ov Voices

Void Ov Voices är Attila Csihars (HU) soloprojekt. Redan 1992 blev han medlem i inflytelserika black metal-bandet Mayhem (NO) och sedan 2004 är han även vokalist i doom/drone-bandet Sunn0))).  Attila har även samarbetat med bl a japanska noiseprojektet Merzbow. Med Dimanda Galás som ständig inspiration är VoV ett projekt där Attila använder röst, loopmaskin och effekter som enda instrument. Void Ov Voices är konsertupplevelsen som möter religiös rit.

Craft Spells & World Tour
Debaser
Torsdag
(Konsert)

Image of Craft Spells & World Tour

Craft Spells från Stockton i Kalifornien är de mest omedelbara favoriter vi hört på länge och kommer att vara manna för själen för alla fans av självklar gitarrpop. Deras debutskiva Idle Labor som släppts på fina lo-fi-poplabeln Captured Tracks är en hyllning till Cocteau Twins, New Order, The Smiths och hela den lite skramligare C-86-scenen. Låten Scandinavian Crush avslöjar också en stor kärlek för svensk pop. Sångaren Justin Paul Vallesteros kan sin Joy Division och påminner en del om Ian Curtis. Men även om referenserna är tydliga är Craft Spells en stark akt väl grundad i nuet och lika självklara och ljuva som The Radio Dept., The Embassy och The Pains Of Being Pure At Heart. Och fan vet om de inte är lika bra. Craft Spells kommer till Sverige efter en lång turné i USA och vi räknar med popmagi.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Craft Spells (US)

Craft Spells kommer från USA och består av Justin Vallesteros, Jack Smith, Peter Michel och Javier Suarez. 2009 började Justin på det projekt som senare kom att bli Craft Spells. 2011 släppte de plattan “Idle Labor” via lo-fi-poplabeln Captured Tracks.

20:30 World Tour

World Tour kommer från Östersund och har sina rötter i elektropopduon I Always Wanted A Pony som förra året hade en dansgolvshit med låten ”The Weekend”. Under hösten 2010 slutade dock medlemmarna Felix Hedberg och Tobias Gerhardsson och bildade istället trion World Tour tillsammans med Merike Kjaergaard. I november 2010 kom låten “Sparks” och bandet blev signade till Cascine. I september 2011 släpps bandets debut-EP men redan nu i juni släpps den digitalt.

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Torsdag
(Show)

Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

HOUSE OF HIP HOP PRES
Moriska Paviljongen
Torsdag
(Club)

Image of HOUSE OF HIP HOP

Varje vecka så bjuder House of Hip Hop på nya, feta dj:s som spelar musik att dansa, trängas och flirta till.

House of Hip Hop är Moriska Paviljongens torsdagsklubb som har varit med huset sedan starten. Resident dj:s är Lil Gud & Rob Love.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Stockholm Open
Hours: 10:00 – 20:00
Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Peter Bauhuis
Hours: 11:00 – 18:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
SHW’S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
I Riskojan
Hours: 12:00 – 18:00
Lunch with Börje – Guest Vicky Von Der Lancken
Hours: 12:00 – 13:30
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Hamlet – a standup
Hours: 13:00 – 15:00
Älvsborgsbron
Hours: 13:00 – 15:00
Orestien
Hours: 18:00 – 20:00
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
The Half done sky
Hours: 19:00 – 21:00
Jeppe on the hill
Hours: 19:00 – 21:00
In the next room
Hours: 19:00 – 21:30
Peter Carlsson & Blå Grodorna
Hours: 19:00 – 22:00
Madame Butterfly
Hours: 19:00 – 21:20
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Haenchen conducts Strauss
Hours: 19:00 – 21:30
Friends
Hours: 19:00 – 21:00
Hamlet – a standup
Hours: 19:00 – 21:00
The death of a Salesman
Hours: 19:00 – 21:40
Altro Canto, Sync
Hours: 19:00 – 20:50
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
SU-EN Butoh Company/ Rapture
Hours: 19:00 – 20:10
Come Running
Hours: 19:00 – 21:00
Mormors svarta ögon
Hours: 19:00 – 20:30
The greedy
Hours: 19:00 – 21:30
Marching for Life
Hours: 19:30 – 22:00
Elvis
Hours: 19:30 – 22:00
Maria Möller
Hours: 19:30 – 22:00
Humormaffian at Judy´s
Hours: 19:30 – 21:30
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
David Hofman-Bang & The Train live
Hours: 20:00 – 23:30
DIGITALISM (DE)
Hours: 20:00 – 22:00
Ann Westin’s Revenge
Hours: 20:00 – 22:00
Ganglians & The Doits
Hours: 20:00 – 23:00
The Real Thing
Hours: 20:00 – 22:00
Sunrise Avenue
Hours: 21:00 – 23:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
IMPERIET W. 42 St. Göran, Danroth, Neil C-Word, Saxe, Robert Plaszyzck and others
Hours: 22:00 – 03:00
Berns Bistro & Bar W. 42
Hours: 22:00 – 02:00
TnT THURSDAYS with TONY ZOULIAS & TARO!
Hours: 22:00 – 03:00

Gothenburg

18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Eventdagarna 2011
Hours: 10:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 18:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 18:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 19:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 18:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Yes, of course it hurts
Hours: 12:00 – 14:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
THE PUSHER & MAP OF MOSCOW
Hours: 18:30 – 20:30
Happy End- Für Alle
Hours: 19:00 – 21:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
Educating Rita
Hours: 19:00 – 21:00
R.E.A.
Hours: 19:00 – 23:30
The Paper Gods
Hours: 19:00 – 20:20
CROSS KITCHEN
Hours: 19:00 – 21:00
Påklädaren
Hours: 19:00 – 21:00
Apathetic for beginners
Hours: 19:00 – 20:15
Skänk mig snarast sonsöner
Hours: 19:00 – 21:00
whatever LOVE means
Hours: 19:00 – 21:00
Pang på pensionatet
Hours: 19:30 – 22:00
Leinonen/Franzén/Zappalà
Hours: 19:30 – 22:00
Gothenburg Symphony Orchestra with Kristjan Järvi
Hours: 19:30 – 21:30
Hagmans konditori
Hours: 19:30 – 22:00
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
FASTER PUSSYCAT (us)
Hours: 20:00 – 22:00
KLUBB TOTAL
Hours: 20:00 – 02:00
YOUNG GALAXY
Hours: 21:00 – 23:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
T H U R S D A Y S
Hours: 22:00 – 03:00

Malmoe

Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
Prins Charles känsla
Hours: 13:00 – 14:40
Im are dreamers labyrinth
Hours: 19:00 – 21:00
The pain
Hours: 19:00 – 21:00
Les Misérable
Hours: 19:00 – 22:00
SYMPHONIC Dances
Hours: 19:03 – 21:30
Claes Malmberg Still Alive
Hours: 19:30 – 21:30
Sarah MacDougall
Hours: 19:30 – 21:30
Nisse Hellberg & Band
Hours: 19:30 – 21:30
Alla dessa hål i livet
Hours: 19:30 – 21:30
Void Ov Voices
Hours: 20:00 – 22:00
Ingrid Savbrant Band
Hours: 20:00 – 22:00
Lasse Nilsen and others
Hours: 20:00 – 22:00
HOUSE OF HIP HOP
Hours: 20:00 – 03:00
Lilla Tant Skratt
Hours: 20:00 – 22:00
Craft Spells & World Tour
Hours: 20:30 – 00:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
MORE FIRE! Wisemen Sound System and Friends
Hours: 22:00 – 03:00

Oslo

CODA Oslo International Dance Festival
Hours: 00:00 – 00:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 11:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 11:00 – 17:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
Abrahams Children
Hours: 16:30 – 18:30
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
Fundamentalists
Hours: 19:00 – 20:30
Comedy Gala 2011
Hours: 19:00 – 20:15
The show must go on II
Hours: 19:00 – 21:00
Tango for 3
Hours: 19:00 – 23:00
The art to be tame
Hours: 19:00 – 21:00
OF – Strauss – Liszt
Hours: 19:30 – 21:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
Minus 2
Hours: 19:30 – 21:30
TORI AMOS
Hours: 20:00 – 22:00
Next to Normal
Hours: 20:00 – 22:25
Ana Popovic Band
Hours: 20:00 – 22:00
LADY MOSCOW & SUPPORT: DEPUI
Hours: 20:00 – 22:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
Jazz Jam
Hours: 20:00 – 22:00
Pretty Young Pettys
Hours: 20:00 – 01:00
New York is Now! Antonio Sanchez and Migrations
Hours: 20:00 – 22:00
Valkyrien Allstars
Hours: 20:00 – 22:00
Dj Bright Eyés
Hours: 21:00 – 01:00
Turning into saints
Hours: 21:00 – 22:30
Wolves Like Us, Blood Command & Gerilja
Hours: 21:00 – 01:00
Comedy Gala 2011
Hours: 21:00 – 22:15
DJ Tony D & DJ Tony Anthun: Favorites
Hours: 22:00 – 00:00

Copenhagen

The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
HERKULES
Hours: 12:00 – 14:20
HERKULES
Hours: 15:00 – 17:20
Kassander loves money
Hours: 16:00 – 18:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 00:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Anna Karenina
Hours: 20:00 – 22:00
LINDA P
Hours: 20:00 – 22:00
Tosca
Hours: 20:00 – 22:40
Milow (BE)
Hours: 20:00 – 22:00
What Worms Inherit & Fall Of Pantheon
Hours: 20:00 – 22:00
Casper and Frank. Now as people!
Hours: 20:00 – 22:00
The good man from Sezuan
Hours: 20:00 – 22:00
The Predatory
Hours: 20:00 – 22:20
Ground Girls
Hours: 20:00 – 21:40
Cheikh Lô
Hours: 21:00 – 23:00
MIXTUNE FOR CULLY & ARTIFICIAL BROTHERS & SONG TO THE SIREN
Hours: 21:00 – 23:00
Per Vers
Hours: 21:00 – 23:00
Ida Gard, The Jellies & Julie Ellinor
Hours: 21:00 – 23:00
FUNK me tender feat. Sohail(DK) & Prestige(DK) & SunnyGroover(AU)
Hours: 21:00 – 02:00
Hussy: The Swiss (AUS), Copenheavy, Namunël Dj Team, Emil Lange & Borneland
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s