Wednesday the 19th of October in Swedish

Stockholm

Stockholm Open
Kungliga Tennishallen
Onsdag
(Sport)

 Image of Stockholm Open

över 40 år har If Stockholm Open varit ett årligt återkommande evenemang för alla tennisintresserade. I slutet på 60-talet fick den gamle tennislegendaren Sven Davidson idén till att samla den internationella tenniseliten i Stockholm. Tillsammans med de övriga grundarna Hans-Åke Sturén, Börje Fornstedt, Göran Tholerus och Börje Lundin presenterade han den första upplagan av If Stockholm Open 1969. Segrade gjorde jugoslaven Nicola Pilic.

Sedan dess har tävlingen spelats varje år i Kungl. Tennishallen, med undantag för några år i Globen.

Carmen
Kungliga Operan
Onsdag
(Opera)

 Image of Carmen

I cigarettfabriken i Sevilla arbetar Carmen. Vacker och egensinnig är hon en erotisk dröm för soldaterna vid kasernen. Don José har aldrig upplevt något liknande när han hör henne sjunga om kärleken. Han glömmer sin trolovade Micaëla som väntar i hembyn och följer Carmens väg. Men Don José vill äga kärleken och Carmens hjärta måste få flyga fritt. Så dyker tjurfäktaren Escamillo upp, stolt och svårfångad är han en tvillingsjäl till Carmen …

Carmen vill älska vem hon vill, men får betala ett högt pris för sin kärlek. Georges Bizets musik är ömsom medryckande, ömsom demoniskt lidelsefull i operan som blivit världens kanske mest kända. Carmen är drömmen om Spanien – ett land som kompositören själv aldrig besökte.

Hair
Stockholms Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of Hair

Age of Aquarius, Let the Sunshine In, I Got Life…
Absolut odödliga är låtarna i den största rockmusikalen av dem alla, Hair. Om ett
gäng unga hippies i New York i slutet av 60-talet som gör fingret åt vuxenvärldens
normer och begränsningar. Revolt, fritt sex, droger och fred på jorden
– allt är möjligt …

Syster Disel
Södra Teatern
Onsdag
(Teater)

 Image of Syster Disel

Syster Disel är en sträng kvinna i 50-årsåldern som lever kvar i det förgångna. Hon är nattsköterskan som styr sin akutavdelning med järnhand och hennes läkekonster är minst sagt tvivelaktiga…

Denna humorföreställning är en hejdlös drift med sjukvårdens alla klichéer om väluppfostrade sjuksköterskor och fingerfärdiga doktorer. Föreställningen ger symptom som ökad puls, en garanterad prozaceffekt och är en “riktig stämningshöjare”. Dekor och filmsnuttar hämtade ur verkliga sjukhusmiljöer blandas med välkända sånger!

För alla er som älskade “Scanbritt Andersson” i Scandal Airlines. Här har ni hennes helvetiska tvillingsyrra!

Mission: Laughter
Boulevardteatern
Onsdag
(Show)

 Image of Mission: Laughter

De handplockades för en uppgift. “Skriv den roligaste och personligaste standupshowen som gjorts”.

Ordern gick till erfarna rävar och hungriga rookies. Dom valdes ut för att dom har “det”.

I oktober visas resultaten. 10 komiker. 10 shower. Helt nyskrivna och våldsamt kul.

Med bland annat: Zinat Pirzadeh, Al Pitcher, Isak Jansson, Martin Lagos, Yvonne Skattberg, Yvonne Jonsson, Janne Westerlund, Cecilia von Strokirch, Anders Celin, Messiah, Christopher Linnell, Lisa Lundin och Mattias Boström.

Håkan Berg & a Star
Scalateatern
Onsdag
(Show)

 Image of Håkan Berg & a Star

Håkan Berg är en av Sveriges mest mångsidiga artister. Som ett yrväder virvlar han från en genre till en annan, i ena sekunden gör han trollerinummer i Tommy Coopers anda, i nästa sekund är han slipad nattklubbssångare och i den tredje sekunden är han aktör i en halsbrytande komisk sketch. Showkomikern Håkan Berg garanterar en underhållande blandning av galenskap och humor!

Sätt er i salongen och upplev en totalshow där de gästande stjärnorna Martin Stenmarck och Shirley Clamp framför sina favoriter och hamnar i situationer du aldrig tidigare sett dem!

Shirley Clamp – den 19 oktober

Som ständig sidekick: multimusikern Micke Svahn

Elvis
Ericsson Globe
Onsdag
(Show)

 Image of Elvis

Glada Hudik-teaterns hyllning till Elvis Presley i en föreställning med mycket humor, lite allvar, en del inblickar i hans liv, en del påhittat och naturligtvis mycket rock’n’roll.

Elvis var en lite annorlunda kille i det samhälle där han växte upp. Han hämtade inspiration från andra källor än de etablerade och lyckades på så sätt förändra världen med sin musik. Glada Hudik-teaterns skådespelare har på flera sätt en utgångspunkt som liknar Elvis situation i Memphis på femtiotalet. De är utstickare i dagens samhälle. Glada Hudik-teaterns föreställning skildrar Elvis resa från udda kille i high school till hyllad artist.

Claes Malmberg Still Alive
Rival
Onsdag
(Show)

 Image of Claes Malmberg Still Alive

Efter jättesuccén land och rike runt med ”Claes Malmberg Live” så kommer Claes i höst med en helt nyskriven föreställning, ”Claes Malmberg Still Alive” från Kajskjul 8 i Göteborg ut i Sverige.
En föreställning som Claes skrivit tillsammans med sin gamle kompanjon Lennie Norman. Allt bottnar i Claes lust att ge sig hän både komiskt och musikaliskt, hela tiden med publiken som inspirationskälla och bränsle. Det blir 90-100 minuter av musik från 70-talet och komik från 2011-talet med självironiska tillbakablickar från Claes brokiga karriär och uppväxt. Tänk er ett femmannaband där sångaren sjunger minst lika bra som dem flesta men har ett snack mellan låtarna som överträffar alla. Vill ni njuta av svängig musik och samtidigt få skratta er sönder och samman, ja men kom då! Publiken på Kajskjul8 har älskat den och här är vad tidningarna skrev efter premiären 11 mars:
”Att vara förband åt sig själv säger väldigt mycket om Claes Malmbergs scenkapacitet”/GP
”Hysteriskt roligt”/Aftonbladet
”Claes Malmberg i sin underbara vansinnighet. Späckad av högt tempo och svindlande ståuppkomik”GT/Expressen

Göteborg

Uppgifterna
Göteborgs Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of Uppgifterna

Styrd av slump och infall har koreografen Gunilla Heilborn delat ut uppgifter till skådespelarna att utföra: “Dansa så fort du kan i fem minuter”, “spela in ett telefonsamtal till en myndighet” eller “dö snyggast!”. Endast 16 föreställningar i en frimodig förening av dans, teater och performance!
Gunilla Heilborns unika sätt att kombinera text, rörelse, video och bild, har gett henne plats som en av Sveriges mest framstående scen- och filmkonstnärer. 2007 belönades hon med en Guldbagge för kortfilmen Hur man gör. I Göteborg var hon senast aktuell med succéföreställningen Alaska på Göteborgsoperan.

Skänk mig snarast sonsöner
Göteborgs Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of Skänk mig snarast sonsöner

Fortplantnings uppdraget måste uppfyllas! En mor är fast besluten att skapa äktenskapliga förutsättningar för sin homosexuelle son att avla henne sonsöner. Sonen står stadigt på principfasta fötter och vägrar äktenskap trots att modern gett honom stärkande injektioner av manlighet och gjort sitt yttersta för att böja honom rätt mot uniformsklänningens pressveck… En burlesk och brutal färgsprakande cocktail där allt, precis allt kan hända!

För regi står Richard Turpin, en av grundarna av Teater Tribunalen i Stockholm. Richard Turpin var senast aktuell som skådespelare och dramatiker i Jan Schaman – Färdigflabbat! på Teater Tribunalen. Han har tidigare varit på Göteborgs Stadsteater, då som skådespelare i Tjechovs Måsen.

Pjäsen är skriven av den tyske dramatikern Thomas Jonigk och har översatts av Magnus Lindman. Thomas Jonigk är sedan 2007 husförfattare och dramaturg på Düsseldorfer Schauspielhaus. Skänk mig snarast sonsöner hade sin urpremiär 1994 på Schauspiel Bonn i Tyskland.

West Side Story
GöteborgsOperan
Onsdag
(Musikal)

 Image of West Side Story

Kanske är det tidlösheten i temat: en konflikt mellan människor med olika bakgrund, en skildring av den tonårstid då allt är lika mycket på lek som på blodigt allvar, en berättelse om den andlösa, uppslukande kärleken och dess spegelvända motsvarighet – det förtärande hatet. Kanske är det formen: de stora dansnumren som genialiskt driver handlingen framåt lika mycket som dialogen och sången. Kanske är det den raffinerade musiken: komponerad av Leonard Bernstein då han stod på toppen av sin karriär och var en av världens främste dirigenter, lika bevandrad i den klassiska musiken som intresserad av att tolka och uttrycka sin egen tid musikaliskt. West Side Story kallas av en uppsjö av olika anledningar ”världens bästa musikal” och har sedan urpremiären 1957 tolkats och omtolkats, översatts, setts och älskats av människor över hela världen. Löst baserad på Shakespeares Romeo och Julia är det en tragisk kärlekshistoria i storstadsmiljö med två rivaliserande ungdomsgäng i fokus.

Shakin Stevens 30 years Anniversary Tour
Göteborgs Konserthus
Onsdag
(Konsert)

 Image of Shakin Stevens 30 years Anniversary Tour

Ett provsmak inför kvällen

Klubb – ICONA POP
Jazzhuset
Onsdag
(Club)

 

Veckans gå-ut-dag är på torsdag den här veckan !!!
Så är det. Så blir det. Vi har besök av Aino Jawo och Caroline Hjelt som tillsammans bildar ICONA POP.

ICONA POP
Via Kitsunés populära samlingsalbum slog ICONA POPs första singel MANNERS igenom stort bland elektroindiebloggarna. Efter det följde en del turnéande bl.a på New Yorks ruffigare barer. Nu kommer de till ruffiga Jazzhuset och frälser dig. Lyssna på senaste EPns via Spotfy. http://open.spotify.com/al?bum/0V1LLUEKPk9IsTywcFCBHZ

http://www.myspace.com/ico?napop
http://www.iconapop.com/

Malmö

Sopraner
Malmö Operan
Onsdag
(Opera)

 Image of Sopraner

Med komik och dramatik utforskar vi kvinnorollerna i operan. Prinsessor, pigor, sångerskor, hålldamer, prostituerade, hemmafruar, lärarinnor och en och annan cirkusartist. I Sopraner skärskådar vi operans olika kvinnoroller: Vilka liv lever de? Vad står på spel? Vem är kär i vem? Varför offras så många sopraner, är mezzosopranerna verkligen lika beskedliga som de verkar och drabbas alla koloratursopraner av hysteri och galenskap? För att inte tala om döden! På operascenen går sopranerna ofta en våldsam död till mötes – några blir kokta i olja, andra kastas till lejonen. Manon Lescaut dör i öknen av vätskebrist, Tosca hoppar ut från Castel Sant Angelo och Aida blir levande begravd i en krypta tillsammans med sin älskare.

Sopraner är en kärleksförklaring till operakonsten, dess oförglömliga huvudrollsinnehavare och birollerna, vars liv bara är en kort flämtning innan de kastas utanför kulissen och glöms bort i ett enda andetag. Med sången i centrum bjuder vi på arior och duetter ur bl a Tosca, Otello, Barberaren i Sevilla, Tannhäuser, Rucklarens väg och Così fan tutte.

Tirfing
Malmö Operan
Onsdag
(Opera)

 Image of Tirfing

Tirfing, av Wilhelm Stenhammar med text av Anna Boberg har inte spelats sceniskt sedan den sattes upp första gången på Kungliga Operan 1898-1901. När den nu kommer upp på Malmö Opera har ett viktigt historiskt arbete utförts med att överföra Stenhammars handskrift till modernt notmaterial.

Tirfing är i nordisk mytologi ett vackert magiskt svärd med fäste och klinga av guld. Den som svingar svärdet kommer obönhörligen att döda.

I förspelet till operan besöker Hervor sin ryktbare far Angantyrs vikingagrav. Hon får sin önskan uppfylld att ärva hans magiska svärd, Tirfing, mot att hon aldrig avslöjar att hon är kvinna. I akt I förbereder man till fest hos kung Gudmund. Hans dotter Gullväg har förälskat sig i sin bror Vidars bäste vän Hervardur. Hervardur är förstås den till man utklädda Hervor. Vidar känner sig kluven till denna förälskelse, han är glad för sin systers skull men samtidigt svartsjuk. När Hervardur/Hervor anländer inser hon att hon och Vidar älskar varandra. I andra aktens fest utlyser kungen en tävling där den som svarar rätt på tre frågor vinner Gullväg. Hervardur svarar rätt på gåtorna men vägrar ta emot priset. Vidar, förolämpad å sin systers och familjens vägnar, drar sitt svärd mot Hervardur. Vidar dör när Hervardur svingar Tirfing. Hervardur bryter ihop över Vidars kropp och den nu införstådda Gullväg hjälper henne att fly. Hervor tar livet av sig med Tirfing vid sin fars grav. På Malmö Opera utspelar sig händelserna i den tid då operan skrevs (1897-98) – den svenska nationalromantiken stod i full blom och vikingar var högsta modet.

Im are dreamers labyrinth
Malmö Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of Im are dreamers labyrinth

Under den sovjetiska ockupationen av Afghanistan blir studenten Farhad arresterad och torterad. Han räddas svårt skadad av en ung änka. Tillsammans och mot alla odds, släpar de sig igenom en labyrint av drömmar och mardrömmar. Till slut står Farhad inför det svåra beslutet om han ska våga livet och stanna, eller kapitulera och fly sitt hemland.

Jag är drømmarnas labyrint är en berättelse om terror, rädsla och kulturell identitet. Genom återblickar berättas historien av en äldre man som lever i exil i Paris.

Med musiker, dansare och skådespelare från Sverige, Danmark och Mellanöstern är det här en interkulturell musikföreställning. Den baseras på en roman av exilförfattaren Atiq Rahimi. Han är i dag internationellt erkänd för sina dokumentärfilmer och romaner och har tilldelats flera priser för sitt arbete både i Norden och runtom i världen.

The pain
Malmö Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of The pain

Våren 1945. Paris befrias. Marguerite väntar på livstecken från sin man, som sitter i tyskt koncentrationsläger. För dem som väntar är kriget inte över.

Upplev Ulla Henningsen i en gripande, självbiografisk kvinnoskildring skriven av den kontroversiella författaren Marguerite Duras, känd för bl a Hiroshima min älskade och Älskaren.

Dramatisering: Lucas Svensson
Regi: Madeleine Røn Juul
Scenografi och ljus: Kisser Rosenquist

Ganglians & Icona pop
Debaser
Onsdag
(Konsert)

 Image of Ganglians & Icona pop

Sacramentos stolthet Ganglians bryter två års tystnad med tredje skivan ‘Still Living’ (släpptes den 29:e augusti). En suverän uppföljare till ‘Monster Head Room’ och det självbetitlade debutalbumet. Genom att ta hjälp av producenten Robby Moncrieff (som också spelade en avgörande roll i The Dirty Projectors “Bitte Orca”) har de kvar samma lo-fi/psykadeliska rötter, men har lyckats ta ett steg längre till en mer stilren garage-psyche-pop. Nu är äntligen den skramliga popkvartetten tillbaka i Europa för en turné och besöker Sverige i mitten av oktober. Vi längtar redan!

‘…the airy Still Living brings their gently unfurling, sunlit melodies and towering blasts of harmony into sharp focus. Still Living’s cross-section of Byrdsian folk-psych, loose-limbed 80s indie rock, and fizzy Beach Boys-derived harmonies in the nouveau Grizzly Bear/Fleet Foxes mold finds the quietly confident Ganglians nimbly folding in one sliver of melody after another until their songs just glimmer.’ (Pitchfork)

‘Mellan Best Coasts kaliforniska sextiotal, Real Estates psykedeliska gitarrtwang och Vivian Girls skramliga lo-fi hittar vi Sacramentokvartetten Ganglians.’ (Sydsvenskan)

Icona Pop
Den svenska duon Icona Pop levererar elektronisk pop när den är som bäst och har hänfört bloggare, dansgolv och musikkritiker världen över. Med den första singeln “Manners” säkrade de en plats på franska labeln Kitsunés stilbildande samlingsserie. Den 3e oktober släppte duon sin efterlängtade debut EP “Nights Like This” och gör i samband med detta en klubbturné i Sverige innehållande stopp på Debaser Medis och Debaser Malmö.

Icona Pop, som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt, träffades av en slump i Stockholms nattliv i samband med att Aino tillfälligt behövde dränka sin hjärtesorg efter uppbrottet med dåvarande pojkvännen. Dagen efter vaknade Aino upp med en brutal baksmälla men även med en ny låtskrivarpartner – Caroline. Under den första dagen tillsammans upptäckte Aino och Caroline deras gemensamma kärlek för både popmusik och electronica och vips hade de skrivit den första låten som Icona Pop med hjälp av hyllade producenterna Patrik Berger som tidigare jobbat med bland annat Tove Styrke och Robyn.

Med succén “Manners” i bagaget som gavs ut på brittiska Neon Gold (Marina & The Diamonds, Passion Pit, Ellie Goulding, The Naked & Famous), flyttade tjejerna till London, där de förutom livespelningar på bland annat Club NME är flitigt bokade DJ:s.

Men i samband med releasen av “Night Like This” så lämnar duon London och kommer tillbaka till Sverige för en kortare klubbturné. Äntligen är det dags för Icona Pop att få dansgolven att fyllas och klubbtaken att lyfta med sin skimrande, fluorescerande, digitala pop.

Record Turnover spelar bortglömd psych-pop och garage, blandat med
nya förgängliga hits.

Steve Earle & The Dukes (and Duchesses) feat. Allison Moorer
KB
Onsdag
(Konsert)

 Image of Steve Earle & The Dukes (and Duchesses) feat. Allison Moorer

En outtröttligt turnerande hjälte, som till vår stora ära frekvent har besökt Sverige under sin karriär. En man som aldrig gett vika för sina starka ideologier eller som aktiv krigsmotståndare. Som musiker är Steve Earle enastående och har alltid hittat nya vägar genom countryn och rockmusikens landskap. Alltid personligt och högst angeläget. Hans sånger har tolkats av ett flertal välkända namn som Joan Baez, The Pretenders, The Highwaymen, Waylon Jennings, Emmylou Harris och Johnny Cash.

Albumdebuten kom med “Guitar Town” 1986. Ett album som toppade de amerikanska countrylistorna och omedelbart etablerat det nya uttrycket “new country”. Skivan sålde guld och nominerades dessutom till två Grammys. Genom åren har det blivit åtskilliga guldskivor och ytterligare 12 grammy-nomineringar, varav han också vunnit flera.

I våras släppte han sin första roman samtidigt som sitt fjortonde studioalbum. Båda med titeln “I’ll Never Get Out of This World Alive”. En ypperlig anledning till att bege sig ut på turné som tillsammans med hans band The Dukes (and Duchesses) och Allison Moorer tar honom till Stockholm, Göteborg och Malmö i oktober.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Stockholm Open
Hours: 10:00 – 20:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Peter Bauhuis
Hours: 11:00 – 18:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
SHW’S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
Mission: Laughter
Hours: 18:00 – 22:00
Release party for this year’s program!
Hours: 18:00 – 23:00
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
The Half done sky
Hours: 18:00 – 21:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Letter from Eric Ericson
Hours: 19:00 – 20:25
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
FEST CONCERT
Hours: 19:00 – 21:00
Two masters servant
Hours: 19:00 – 21:00
Fritz’s Corner | CONTAINERTERMINALEN
Hours: 19:00 – 02:00
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Håkan Berg & a Star
Hours: 19:00 – 23:00
Eric Ericson Chamber Choir
Hours: 19:00 – 23:00
Hair
Hours: 19:00 – 21:40
Madame Butterfly
Hours: 19:00 – 21:20
Carmen
Hours: 19:00 – 21:45
Duett för en
Hours: 19:00 – 21:00
Friends
Hours: 19:00 – 21:00
Marching for Life
Hours: 19:30 – 22:00
Elvis
Hours: 19:30 – 22:00
Claes Malmberg Still Alive
Hours: 19:30 – 21:00
Syster Disel
Hours: 20:00 – 22:00
Ljust & Fräscht
Hours: 20:00 – 22:00
LED by Peter Danemo
Hours: 20:00 – 22:00
Alternative Soul Sessions
Hours: 20:00 – 22:00
Los Jaivas
Hours: 21:00 – 23:00
We ❤ Snaps
Hours: 21:00 – 03:00
Jazz at Acoustic: Lili Araujo (BR)
Hours: 21:30 – 23:30
Wednesday@Laroy | Baby J | Back 2 Back | Alex Rosta
Hours: 22:00 – 03:00
Akademikerbaren goes Philips Grooming Awards 2011
Hours: 22:00 – 03:00
Rose wednesday – The Rose Treat “Part Two”
Hours: 23:00 – 05:00
THAT F*@#!NG PARTY – Present: TRACASSEUR DJs
Hours: 23:59 – 05:00

Göteborg

Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Eventdagarna 2011
Hours: 10:00 – 18:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 18:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 19:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 18:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 18:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Yes, of course it hurts
Hours: 12:00 – 14:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Apathetic for beginners
Hours: 19:00 – 20:15
Uppgifterna
Hours: 19:00 – 21:00
Educating Rita
Hours: 19:00 – 21:00
Skänk mig snarast sonsöner
Hours: 19:00 – 21:00
whatever LOVE means
Hours: 19:00 – 21:00
Allah Made Me Funny
Hours: 19:00 – 21:00
West Side Story
Hours: 19:30 – 22:30
Shakin Stevens 30 years Anniversary Tour
Hours: 19:30 – 21:30
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
ULRIKA NÄTTERDAL
Hours: 20:00 – 22:00
Dan Viktor Trio & Caj Karlsson
Hours: 20:00 – 22:00
Klubb – ICONA POP
Hours: 21:00 – 03:00
WEDNESDAYS @ BLISS WITH BSOMEWEAR & FRIENDS!
Hours: 21:00 – 02:00
Wednesday at BERSÅ
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
Prins Charles känsla
Hours: 13:00 – 14:40
VACATION by Malin Gabriella Nordin
Hours: 17:00 – 20:00
Im are dreamers labyrinth
Hours: 19:00 – 21:00
Tirfing
Hours: 19:00 – 22:00
The pain
Hours: 19:00 – 21:00
Sopraner
Hours: 19:00 – 20:45
Bohuslän Big Band with John Surman & John Warren
Hours: 19:30 – 21:30
Alla dessa hål i livet
Hours: 19:30 – 21:30
Steve Earle & The Dukes (and Duchesses) feat. Allison Moorer
Hours: 20:00 – 22:00
Peter Kasen
Hours: 20:00 – 22:00
Ganglians & Icona pop
Hours: 20:30 – 00:00
Little Saturday
Hours: 23:00 – 03:00

Oslo

CODA Oslo International Dance Festival
Hours: 00:00 – 00:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 11:00 – 17:00
Abrahams Children
Hours: 16:30 – 18:30
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
Comedy Gala 2011
Hours: 19:00 – 20:15
The art to be tame
Hours: 19:00 – 21:00
Babettes feast
Hours: 19:30 – 20:40
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
Fristil – Fire! & Ståle Storløkken solo
Hours: 20:00 – 22:00
Ditlef Eckhoff kvintett (OJ)
Hours: 20:00 – 22:00
BILL BURR
Hours: 20:00 – 22:00
RADIO NORGES TOP 1000
Hours: 20:00 – 22:00
RANDOM AXE
Hours: 20:00 – 22:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
Next to Normal
Hours: 20:00 – 22:25
Birgitte Karlsen & Stax Dept.
Hours: 21:00 – 23:00
DJ TIKI (Soulbase)
Hours: 21:00 – 01:00
Turning into saints
Hours: 21:00 – 22:30
Young Galaxy (Can) & Supp: Alfred Hall
Hours: 22:00 – 00:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
HERKULES
Hours: 12:00 – 14:20
HERKULES
Hours: 15:00 – 17:20
Kassander loves money
Hours: 19:30 – 21:30
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Ground Girls
Hours: 20:00 – 21:40
Anna Karenina
Hours: 20:00 – 22:00
The Baseballs (DE)
Hours: 20:00 – 22:00
Casper and Frank. Now as people!
Hours: 20:00 – 22:00
The good man from Sezuan
Hours: 20:00 – 22:00
Craft Spells
Hours: 21:00 – 23:00
The Subways
Hours: 21:00 – 23:00
Kassander loves money
Hours: 21:30 – 23:30
Why Not: Niklas (Live), John Vincent, AK*47 & Dj Graded
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s