Sunday the 6th of October in Swedish

Stockholm

FINA/ARENA Swimming World Cup
Eriksdalshallen
Söndag
(Sport)

 Image of FINA/ARENA Swimming World Cup

Idag går FINA/ARENA Swimming World Cup av stapeln i Eriksdalshallen. Boka biljetter dit och se en av årets största sim händelser inom sport.

Stockholm Open
Kungliga Tennishallen
Söndag
(Sport)

 Image of Stockholm Open

över 40 år har If Stockholm Open varit ett årligt återkommande evenemang för alla tennisintresserade. I slutet på 60-talet fick den gamle tennislegendaren Sven Davidson idén till att samla den internationella tenniseliten i Stockholm. Tillsammans med de övriga grundarna Hans-Åke Sturén, Börje Fornstedt, Göran Tholerus och Börje Lundin presenterade han den första upplagan av If Stockholm Open 1969. Segrade gjorde jugoslaven Nicola Pilic.

Sedan dess har tävlingen spelats varje år i Kungl. Tennishallen, med undantag för några år i Globen.

Madame Butterfly
Folkoperan
Söndag
(Opera)

 Image of Madame Butterfly

Hösten 2011 ger Folkoperan operan Madame Butterfly av Puccini i regi av Katharina Thoma från Tyskland. Tillsammans med scenografen och kostymören Julia Müer och ljusdesigner Olaf Winter kommer hon att skapa ett scenrum för Madame Butterfly i en modern japansk miljö.

Handling utspelar sig i modern japansk miljö i mötet mellan traditioner och drömmar om framtiden. Ett bröllop arrangeras mellan den amerikanske marinlöjtnanten Pinkerton och den unga kvinnan Butterfly. Butterfly längtar efter ett annat liv i en annan kultur. Men det blir inte som hon tänkt sig.

Katharina Thoma har tidigare regisserat operan “Vanessa” av Barber på Malmö Opera och “La Finta Giardiniera” av Mozart på Oper Frankfurt. Bland framtida engagemang kan nämnas produktioner på både Oper Frankfurt, Dortmund Theater och Glyndebourne Festival.

Musikaliskt ansvarig är Per-Otto Johansson. Han har dirigerat en rad operor på Malmö Opera såsom bland andra “Maskeradbalen”, “La Bohème” och “Dead Man Walking”. Han har dirigerat bland annat “La Bohème” på Wermland Opera och “Trollflöjten” på Den Jyske Opera i Köpenhamn dit han återvänder våren 2011 för att dirigera “Barberaren i Sevilla”.Han är även förste kapellmästare vid Theater Vorpommern i Tyskland.

Chokladfestivalen 2011
Nordiska museet
Söndag
(Festival)

 Image of Chokladfestivalen 2011

Nu är det äntligen dags för Chokladfestivalen!
I helgen går den tionde chokladfestivalen av stapeln på Nordiska museet. Kom och njut av praliner, bakverk och annan choklad från 50 olika utställare. Träffa experter, provsmaka, köp med hem – och njut

Chokladfestivalen är njutning och kvalitet. Att sprida kunskapen om kvalitetschoklad är just vad festivalen handlar om. Vi vill även synliggöra människor som jobbar med detta goda varje dag.
Magnus Johansson och Tony Olsson, festivalgeneraler.

Hem & Villa Stockholm
Stockholmsmässan
Söndag
(Mässa)

 Image of Hem & Villa Stockholm

Men Hem & Villa är så mycket mer än en mässa. Det är ett forum för inspiration, upplevelser, produktnyheter, seminarier och trender. Vår ambition är att beröra besökarnas fem sinnen, designa koncept och skapa plattformar som erbjuder besökaren ett utbud utöver det vanliga. En utmärkt plats för utställare att stärka sitt varumärke och öka försäljningen på ett långsiktigt plan.

Fakta: Hem & Villamässorna, som genomförs i Stockholm, Göteborg och Malmö, arrangeras av Stockholmsmässan och tidskriften Vi i Villa och ägs av Hem & Villa Europa HB, som i sin tur ägs av Stockholmsmässan AB och Bonnier Publications AB. Hem & Villa Malmö arrangeras på licensavtal av Numera Mässor AB.

Hair
Stockholms Stadsteater
Söndag
(Teater)

 Image of Hair

Age of Aquarius, Let the Sunshine In, I Got Life…
Absolut odödliga är låtarna i den största rockmusikalen av dem alla, Hair. Om ett
gäng unga hippies i New York i slutet av 60-talet som gör fingret åt vuxenvärldens
normer och begränsningar. Revolt, fritt sex, droger och fred på jorden
– allt är möjligt …

Britney Spears
Ericsson Globe
Söndag
(Konsert)

 Image of Britney Spears

Premiären för Femme Fatale Tour var i Kalifornien och den 16 oktober når turnén  Stockholm och Ericsson Globe.

Förband i Ericsson Globe är Destinee & Paris samt därefter Joe Jonas från popbandet Jonas Brothers. Joe Jonas är aktuell med sitt kommande solodebutalbum “Fastlife”, vars första singel “See No More” blivit nominerad till Teen Choice Award och har närmare 5 miljoner (!) visningar på YouTube och Vevo.

Ljust & Fräscht
Cirkus
Söndag
(Show)

 Image of Ljust & Fräscht

För att möta publiktrycket efter den press- och publikrosade premiären 28 januari förlängs nu showen med en höstsäsong och flyttar till Cirkus på Djurgården.
Ljust & Fräscht – En show om det perfekta boendet av och med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert

Vi svenskar måste vara världens trendängsligaste folk. Vi vågar snart inte ens köpa en soffkudde utan att rådfråga en expert.
Om du på något sätt tvivlar på att vi har blivit inredningsextremister kan du lyssna av konversationerna på närmsta latteställe där du får höra begrepp som bostadskarriär, ikeaväder, hemmafixaren, spishäll, containerfynda, hemnetknarkande, bostadsannonsporr, obduktionssalsminimalism, parmiddagsknäckare, master bedroom – ord som inte existerade för tio år sedan.
I årets stora underhållningsshow ska Fredrik Lindström och Henrik Schyffert försöka besvara frågor som varför klädkammaren har bytt namn till walk in closet? Är köket vårt nya finrum? Kommer dagens trendiga fondtapet en gång vara lika hopplöst ute som bidé?

Det här och mycket annat får du svar på när Sveriges två mest framstående komiker för första gången står på scen tillsammans!

Göteborg

Owe Thörnqvist “Eba Jaba Åsså Ni Ba”
Lorensbergsteatern
Söndag
(Show)

 Image of Owe Thörnqvist "Eba Jaba Åsså Ni Ba"

SKALDEN har under sin sedvanliga vinterförvaring i varmare klimat gjort rejäl självbiografisk inventering.
Vridit och vänt på hopsamlat stoff under sina 60 år som idog låtskrivare och underhållare. Tömt garderober, skrubbar,
byrålådor,vindsvåningar och källarutrymmen. Hittat hela nostalgiavsnitt som han laddat ner i sin nyinköpta iPad 2.
Med festliga bilder, ljud, ljus, tal, sång och musik går han i höst åter ut på turné. Med vad?
Jo, med en i pressrelaseögonblicket ännu så länge hemligstämplad “Spelevinkelshow”.

Leinonen/Franzén/Zappalà
GöteborgsOperan
Söndag
(Dans)

 Image of Leinonen/Franzén/Zappalà

Tre olika stilar men ändå en samklang när koreograferna och verken möter dansarna i GöteborgsOperans Balett. I säsongens första danspremiär möts två skandinaviska koreografer, en italiensk och tre kompositörer i en trippel full av rörelser, energi och nyskriven musik.

Educating Rita
Teater Aftonstjärnan
Söndag
(Teater)

 Image of Educating Rita

Rita 26 år, gift med Dennis, elektriker. Arbetar själv på en damfrisering. Alla, dvs Dennis och familjen, förväntar sig att hon skall bli med barn och drömma om ett eget hus precis som sin lillasyster.

Och så hade det kanske blivit om hon inte hade “fått för sig att hon ville ha mer att välja på än åtta nya ölsorter, sexton elbolag, två fotbollslag, smör eller margarin, ett dåligt arbete eller arbetslöshet.”

I stället vill hon växa, hitta sig själv, lära sig tala, lära sig tänka – lära sig kräva mer av livet. Hon anmäler sig till en kvällskurs/vuxenkurs i litteratur och får en något alkoholiserad universitetslärare, Frank som handledare.

Tillsammans med denne misslyckade poet (enligt honom själv) och cyniker (enligt exfrun) gör Rita en svindlande och krokig resa inne på Franks arbetsrum. Rita till språket och självkänslan. Frank till verkligheten och konsten att älska.

Destination X
Värdskulturmuseet
Söndag
(Konst)

 Image of Destination X

Destination X är en utställning om människors drivkrafter att förflytta sig i världen. Den handlar om resande av nödvändighet, nyfikenhet, lust och leda. Om turister och migranter, globala familjer, affärsresenärer, flyktingar och äventyrare. Här känner du både igen dig och upptäcker nya, oväntade saker om resande. Du möter en maffig blandning av föremål, samtidskonst, film, foto och personliga berättelser om drömmen om ett bättre liv – någon annanstans.

Malmö

Les Misérable
Malmö Operan
Söndag
(Teater)

 Image of Les Misérable

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

Historien börjar 1815 då Jean Valjean friges och slutar när han dör, arton år senare. Rollen som Jean Valjean spelas av Dan Ekborg. Fred Johanson gör Javert, polischefen som hela sitt liv jagar den försvunna straffången Jean Valjean. Det samvetslösa värdshusparet makarna Thénardier gestaltas av Marianne Mörck/Evamaria Björk och Peter Harryson. Fantine, fabriksarbeterskan som blir utstött när hennes kamrater får veta att hon har en dotter, Cosette. Jean Valjean lovar den döende Fantine att ta hand om Cosette som bor hos paret Thénardier som utnyttjar henne som piga medan deras dotter Éponine skäms bort. Musikalartisterna Karolin Funke och Annika Edstam delar på rollen som Fantine, Emmi Christensson och Mathilda Ahnell delar på rollen som Cosette och Ida Högberg sjunger rollen Éponine.

Francisca Skoogh
Malmö Konstmuseum
Söndag
(Konsert)

 Image of Francisca Skoogh

I år är det 200 år sedan Franz Liszt föddes. Han räknas till en av historiens främsta pianister. Hans opuslista med pianoverk är mycket omfattande, oerhört tekniskt krävande och lika nyskapande. Liszt var en av sin tids mest spektakulära virtuoser, en formidabel megastjärna i konsertsalar och salonger. Musikälskarna föll i trans under hans framträdanden, framför allt kvinnorna. Francisca Skoogh framför ”Années de Pèlerinage” (Pilgrimsåren), ett av Liszts mest visionära verk.

Francisca Skoogh debuterade vid 13 års ålder med Helsingborgs Symfoniorkester och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges främsta konsertpianister. Hon har studerat för en rad lärare såsom Romuald Sztern, Pascal Devoyon, Bohumila Jedlickova, Hans Pålsson och Dominique Merlet.

GREGORIAN – THE DARK SIDE OF THE CHANT
Malmö Konserthus
Söndag
(Konsert)

 Image of GREGORIAN - THE DARK SIDE OF THE CHANT

Ursprungligen var Gregorian tänkt som en mer pop-orienterad grupp i samma anda som Enigma. Enligt detta begrepp, spelade de i 1991 års album Sadisfaction, med sång av The Sisters of Oz: Susana Espelleta (Petersons hustru vid den tiden) och Birgit Freud. Detta var dock det enda album i den stilen.

År  1998 arrangerade Frank Petersson och hans musikalteam populära låtar i den gregoriaska musikstilen. Kriterierna för val av sånger var strikta och precisa för att överföras i  7-tonskalan. För varje album, var låtarna noga utvalda förutom egna låtar skrivna av Jan-Eric Kohrs, Amelia Brightman och Carsten Heussman. Tolv sångare – tidigare hyllad sessionen och körsångare  anställdes för att spela in sångerna.

Alla Gregorian album är inspelade digital hos Nemo Studios, Frank Petersons inseplningstudio i Hamburg. Samt inspelning i en kyrka för att fånga upp den rätta akustiken.
Konceptet visade sig vara framgångsrik, och gruppen fortsatte att spela in flera Masters of Chant album i samma stil. Deras 2004 album, The Dark Side, var en liten avvikelse från de andra, med en mörkare repertoar som överensstämmer med skivtiteln.

Mode utan Midja
Malmö Museer
Söndag
(Konst)

 Image of Mode utan Midja

Malmö Museer, andra våningen

Mode utan midja berättar om 1920-talets kvinnomode men sätter också in modet i ett socialt, ekonomiskt och kulturellt sammanhang. “Det glada 20-talet” var ett decennium som innehöll både orubblig framtidstro och historiens värsta börskrasch.
I utställningen visas ett stort antal 20-talskläder, både vardags- och festmode, samt ett urval målningar och skisser.

Dagens Aktiviteter

 

 

Stockholm

FINA/ARENA Swimming World Cup
Hours: 00:00 – 00:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Chokladfestivalen 2011
Hours: 10:00 – 18:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Hem & Villa Stockholm
Hours: 10:00 – 17:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
Stockholm Open
Hours: 10:00 – 20:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
YOUNG ART FOR A GOOD CAUSE
Hours: 11:00 – 18:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
Vernissage/Auktion
Hours: 11:00 – 18:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
SHE%u2019S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
Jeppe on the hill
Hours: 13:00 – 15:00
Huset Vid Flon
Hours: 14:00 – 16:00
Duett för en
Hours: 15:00 – 17:00
A MUSICAL NIGHT
Hours: 15:00 – 17:00
The Half done sky
Hours: 15:00 – 17:00
Philharmonic in close-up
Hours: 15:00 – 17:00
Arbitrary views of Momus
Hours: 15:00 – 18:00
Two masters servant
Hours: 15:00 – 17:00
Cash/Elvis
Hours: 16:00 – 18:00
Madame Butterfly
Hours: 16:00 – 18:20
Ljust & Fräscht
Hours: 17:00 – 19:00
Modren
Hours: 19:00 – 21:00
Grecco Buratto meets Daniel Lindström
Hours: 19:00 – 21:00
Hair
Hours: 19:00 – 21:40
Friends
Hours: 19:00 – 21:00
Danny Gordon “Gordon walks again”
Hours: 19:00 – 21:00
Britney Spears
Hours: 19:30 – 21:00
BigBenStandUp!
Hours: 20:00 – 22:30
Sondre Lerche & Young Dreams
Hours: 20:30 – 23:00
Open Mike
Hours: 21:00 – 23:00
SUPER SUNDAYS GRAND FINALE with ZOULIAS, TARO, CRONA, VIET-NAAM & MYGGAN!
Hours: 22:00 – 03:00
Dj-viet-naam
Hours: 22:00 – 02:00

Göteborg

Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 17:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 11:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 11:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
ANNA RING
Hours: 12:00 – 16:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Leinonen/Franzén/Zappalà
Hours: 18:00 – 20:30
Owe Thörnqvist “Eba Jaba Åsså Ni Ba”
Hours: 19:00 – 21:20
Educating Rita
Hours: 19:00 – 21:00

Malmö

Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
BO MARKENHOLM
Hours: 12:00 – 15:00
VACATION by Malin Gabriella Nordin
Hours: 12:00 – 15:00
Francisca Skoogh
Hours: 14:00 – 16:00
Les Misérable
Hours: 16:00 – 19:00
GREGORIAN – THE DARK SIDE OF THE CHANT
Hours: 18:00 – 20:00

Köpenhamn

The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
HERKULES
Hours: 12:00 – 14:20
Annie
Hours: 15:00 – 17:40
Anna Karenina
Hours: 15:00 – 17:00
HERKULES
Hours: 15:00 – 17:20
Così fan Tutte
Hours: 15:00 – 18:00
Kassander loves money
Hours: 19:30 – 21:30
Signe Svendsen w/ band
Hours: 20:00 – 22:00
Beady Eye
Hours: 20:00 – 22:00
Virtuose trin
Hours: 20:00 – 22:00
Kassander loves money
Hours: 21:30 – 23:30

Oslo

Films from the South Festival
Hours: 00:00 – 00:00
CODA Oslo International Dance Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Oslo Horse Show
Hours: 08:00 – 21:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 11:00 – 17:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 12:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 12:00 – 16:00
Absolutt installasjon
Hours: 12:00 – 17:00
Frank Znort Quartet
Hours: 18:00 – 01:00
The art to be tame
Hours: 19:00 – 21:00
Jarle Bernhoft
Hours: 19:00 – 21:00
Sunday Digestive: Andrea Dahle
Hours: 19:30 – 21:30
ALLAH MADE ME FUNNY
Hours: 20:00 – 23:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s