Saturday the 15th of October in Swedish

Stockholm

FINA/ARENA Swimming World Cup
Eriksdalshallen
Lördag
(Sport)

 Image of FINA/ARENA Swimming World Cup

Idag går FINA/ARENA Swimming World Cup av stapeln i Eriksdalshallen. Boka biljetter dit och se en av årets största sim händelser inom sport.

Stockholm Open
Kungliga Tennishallen
Lördag
(Sport)

 Image of Stockholm Open

över 40 år har If Stockholm Open varit ett årligt återkommande evenemang för alla tennisintresserade. I slutet på 60-talet fick den gamle tennislegendaren Sven Davidson idén till att samla den internationella tenniseliten i Stockholm. Tillsammans med de övriga grundarna Hans-Åke Sturén, Börje Fornstedt, Göran Tholerus och Börje Lundin presenterade han den första upplagan av If Stockholm Open 1969. Segrade gjorde jugoslaven Nicola Pilic.

Sedan dess har tävlingen spelats varje år i Kungl. Tennishallen, med undantag för några år i Globen.

Carmen
Kungliga Operan
Lördag
(Opera)

 Image of Carmen

I cigarettfabriken i Sevilla arbetar Carmen. Vacker och egensinnig är hon en erotisk dröm för soldaterna vid kasernen. Don José har aldrig upplevt något liknande när han hör henne sjunga om kärleken. Han glömmer sin trolovade Micaëla som väntar i hembyn och följer Carmens väg. Men Don José vill äga kärleken och Carmens hjärta måste få flyga fritt. Så dyker tjurfäktaren Escamillo upp, stolt och svårfångad är han en tvillingsjäl till Carmen …

Carmen vill älska vem hon vill, men får betala ett högt pris för sin kärlek. Georges Bizets musik är ömsom medryckande, ömsom demoniskt lidelsefull i operan som blivit världens kanske mest kända. Carmen är drömmen om Spanien – ett land som kompositören själv aldrig besökte.

Chokladfestivalen 2011
Nordiska museet
Lördag
(Festival)

 Image of Chokladfestivalen 2011

Nu är det äntligen dags för Chokladfestivalen!
I helgen går den tionde chokladfestivalen av stapeln på Nordiska museet. Kom och njut av praliner, bakverk och annan choklad från 50 olika utställare. Träffa experter, provsmaka, köp med hem – och njut

Chokladfestivalen är njutning och kvalitet. Att sprida kunskapen om kvalitetschoklad är just vad festivalen handlar om. Vi vill även synliggöra människor som jobbar med detta goda varje dag.
Magnus Johansson och Tony Olsson, festivalgeneraler.

Hem & Villa Stockholm
Stockholmsmässan
Lördag
(Mässa)

 Image of Hem & Villa Stockholm

Men Hem & Villa är så mycket mer än en mässa. Det är ett forum för inspiration, upplevelser, produktnyheter, seminarier och trender. Vår ambition är att beröra besökarnas fem sinnen, designa koncept och skapa plattformar som erbjuder besökaren ett utbud utöver det vanliga. En utmärkt plats för utställare att stärka sitt varumärke och öka försäljningen på ett långsiktigt plan.

Fakta: Hem & Villamässorna, som genomförs i Stockholm, Göteborg och Malmö, arrangeras av Stockholmsmässan och tidskriften Vi i Villa och ägs av Hem & Villa Europa HB, som i sin tur ägs av Stockholmsmässan AB och Bonnier Publications AB. Hem & Villa Malmö arrangeras på licensavtal av Numera Mässor AB.

Romeo & Juliet
Göta Lejon
Lördag
(Teater)

 Image of Romeo & Juliet

Musikalen Romeo & Julia – välkända hits, oförglömlig kärlek

På nyårsafton 2010 hade en helt ny musikal premiär på Göta Lejon. Musikalen Romeo & Julia är baserad på Shakespeares klassiska pjäs men med ny modern dialog och med musik som alla känner igen. Flera av tidernas största hits inom pop, rock och hiphop har fått nya spännande arrangemang.

På scenen ser vi Måns Zelmerlöw som Romeo och nya stjärnskottet Lisette Pagler som Julia. Lisette stod kvar som ensam vinnare bland över tusen sökande i SVTs Jakten på Julia. Deras förtrogne fader Laurence spelas av Loa Falkman. Mercutio spelas av Anton Lundqvist och som Amman ser vi Marianne Mörck. För regin står Morgan Alling och Calle Norlén har översatt. Jennie Widegren och Fredrik Rydman från Bounce koreograferar och Kristofer Nergårdh från Let’s Dance och Allsång på Skansen är musikaliskt ansvarig. Den fantastiska scenografin och kostymerna är gjorda av Lehna Edwall och tillsammans med Sara Klänges fantastifulla mask- och perukdesign skapar de en visuell fest för ögat.

Musik från bl a
Jackson 5
Metallica
Beach Boys
Kiss
Christina Aguilera
MC Hammer
Genesis
Spandau Ballet

Manus bearbetat från W. Shakespeares original: Ulfur Eldjarn
Översättning, bearbetning och sångtexter: Calle Norlén
Regi & bearbetning: Morgan Alling
Koreografi & bearbetning: Fredrik ”Benke” Rydman
Koreografi & bearbetning: Jennie Widegren
Musikaliskt ansvarig/musikarrangör: Kristofer Nergårdh
Scenografi & kostymdesign: Lehna Edwall
Mask & perukdesign: Sara Klänge
Ljusdesign: Ulf Englund
Ljuddesign: Jacob Julin

Ladies Night
Ericsson Globe
Lördag
(Show)

 Image of Ladies Night

Ladies Night – årets härligaste tjejkväll bjuder på glamour, mingel, middag och show med några av Sveriges främsta manliga artister; Martin Stenmarck och hans gäster Brolle, Frank Andersson, Anders Timell och Thomas Järvheden! Killarna på scenen och tjejerna i publiken, som vanligt! Du och ditt tjejgäng får garanterat en unik och oförglömlig upplevelse.

Carola – Elvis Barbra & Me
Tyrol
Lördag
(Show)

 Image of Carola - Elvis Barbra & Me

Carola är en av Sveriges mest hyllade och bäst säljande artister genom tiderna. Hon har bjudit på allt från popmusik i Eurovision Song Contest, till rock, gospel, soul och folkballader. Här i sin första krogshow Elvis, Barbra & Jag hyllar hon föräldrarnas idoler, Elvis Presley och Barbra Streisand. Hon går tillbaka till sina musikaliska rötter där hon fann glädjen som tände lågan inom henne. Eller som Aftonbladet skrev när de gav henne fyra getingar: “Aldrig tidigare upplevt en konsert där hon utstrålat sådan intimitet, lekfullhet och, förstås sångglädje”. Missa inte denna hyllade show. Varmt välkomna till Carolas allra första krogshow!

Göteborg

Salome
GöteborgsOperan
Lördag
(Opera)

 Image of Salome

Ända sedan urpremiären i Dresden 1905 har Richard Strauss Salome haft en aura av skandalsuccé över sig. Den unga Salome avvisas av Johannes döparen och begär hans huvud på ett fat av sin styvfar Herodes som belöning för sin dans. Den extatiska slutscenen brukar ta andan ur såväl publik som sångerska.
Till Oscar Wildes fin de siècle-text, ångande av dekadens och lusta, har varje tid haft att utforska vad som chockerar den samtida publiken. Har Herodes uppfostrat en kvinna till att bli så monstruös att han till sist måste ta livet av henne? Eller är snarare Johannes en väg ut för Salome, som i sitt tonårsuppror vill bort från den depraverade värld där hon hålls fången? Denna uppsättning handlar snarast om det sistnämnda, och i slutscenen anas faktiskt en strimma hopp och en väg ut ur det klaustrofobiska.

Musical! with the Gothenburg Symphony Orchestra and Peter Jöback and others
Göteborgs Konserthus
Lördag
(Konsert)

 Image of Musical! with the Gothenburg Symphony Orchestra and Peter Jöback and others

Göteborgs Symfoniker
Dirigent: Nick Davies
Hannah Holgersson
Evelyn Jons
Peter Jöback

Konserten med de härligaste musikalnumren från West Side Story till Mamma Mia! Sånger som Tonight, Send in the Clowns, Phantom of the Opera och När guldet blev till sand ställer krav både på virtuositet och artistisk utstrålning. Och det kan vi utlova med solisterna Peter Jöback, Hannah Holgersson och Evelyn Jons.

Pang på pensionatet
Liseberg
Lördag
(Teater)

 Image of Pang på pensionatet

På Vallarna firades det 15 år med en riktig buskisdeckare signerad Krister Classon. När föreställningen som slog alla tidigare publikrekord spelar på Lisebergsteatern blir det med våra största publikfavoriter. På scen ser vi Siw Carlsson, Ewa Roos, Mikael Riesebeck, Jan Holmquist, Anna Hallgren, Thomas Nystedt, Maria Mälson Nystedt och inte minst den omåttligt populära brevbäraren, Jojje Jönssons ”Dag-Otto Flinck”! Missa inte årets roligaste upplevelse och en sällsynt skrattfylld deckarintrig på ”Pensionat Solrosen”.

Manus och regi: Krister Classon

Handlingen: Ett litet pensionat på den svenska landsbygden sommaren 1955. Låter det fridfullt och idylliskt? Det hade det kanske varit om inte ägarinnan kommit i akut ekonomiskt trångmål. Om inte pensionatets enda anställde bestämt sig för att ta den 94-åriga gästen av daga. Visst hade det varit fridfullt, om det inte kommit en bedragen och deprimerad gäst, som plötsligt visar sina känslor för en kvinnlig spion, som i sin tur blir störd av en mansgris som intresserar sig för yngre damer. Eller om det inte dykt upp en misstänksam pensionerad kommissarie som både hör skottlossningar och känner liklukt. Låter det invecklat? Om inte annat så blir det närmast kaotiskt när en brevbärare i kungliga postverkets tjänst, Dag-Otto Flink, bestämmer sig för att fira sin bemärkelsedag på just detta ställe, pensionatet Solrosen. Nu kan det väl ändå inte bli mer kaos? Jo, det kan det …

Skänk mig snarast sonsöner
Göteborgs Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Skänk mig snarast sonsöner

En dominant mor vill tvinga in sin homosexuella son i äktenskap för att han ska avla henne sonsöner. Tungt tyskt pansar kolliderar med elegant brittisk salongskomedi.

Fortplantnings uppdraget måste uppfyllas! En mor är fast besluten att skapa äktenskapliga förutsättningar för sin homosexuelle son att avla henne sonsöner. Sonen står stadigt på principfasta fötter och vägrar äktenskap trots att modern gett honom stärkande injektioner av manlighet och gjort sitt yttersta för att böja honom rätt mot uniformsklänningens pressveck… En burlesk och brutal färgsprakande cocktail där allt, precis allt kan hända!

För regi står Richard Turpin, en av grundarna av Teater Tribunalen i Stockholm. Richard Turpin var senast aktuell som skådespelare och dramatiker i Jan Schaman – Färdigflabbat! på Teater Tribunalen. Han har tidigare varit på Göteborgs Stadsteater, då som skådespelare i Tjechovs Måsen.

Pjäsen är skriven av den tyske dramatikern Thomas Jonigk och har översatts av Magnus Lindman. Thomas Jonigk är sedan 2007 husförfattare och dramaturg på Düsseldorfer Schauspielhaus. Skänk mig snarast sonsöner hade sin urpremiär 1994 på Schauspiel Bonn i Tyskland.

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Lördag
(Konsert)

 Image of Ledin Showtime

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Sommaren är kort men i höst är han din! Och han kommer göra allt för att göra dig lycklig!

Festen börjar på RONDO den 22 september.

R.E.A.
Kajskjul 8
Lördag
(Show)

 Image of R.E.A.

Ingen annan krogshow har spelats så länge och dragit så stor publik under åren som R.E.A. Gruppen är nu inne på sitt tolfte år! Konceptet är enkelt – en riktigt rolig show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Original­ensemblen år 2000 var Anders Lundin, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Sissela Kyle och Jan Åström. Under åren har medlemmar kommit och gått – och kommit tillbaka.

R.E.A har också hunnit med två framgångsrika tv-serier som visades i SVT samtidigt som man spelade på Hamburger Börs.

Idag består R.E.A av Anders Lundin (Allsång på Skansen, programledare mm), Sussie Eriksson (Mamma Mia, Prima Donnor mm), Ola Forssmed (The Producers, Vita Hästen, Grease, Troll­karlen från Oz mm), Anna Carlsson (Ett makalöst bröllop, Solsting och snésprång mm) och de ser fantastiskt mycket fram emot att möta Sveriges gladaste publik.

Varmt välkomna till en rolig och minnesvärd helkväll med massor av underhållning, utsökt mat och som avslutas med dans!

Dia Psalma
Trädgår’n
Lördag
(Konsert)

 Image of Dia Psalma

Dia Psalma bildades 1993 ur askan av Strebers och nådde ofantliga framgångar med debutalbumet ”Gryningstid” som till dags dato sålt över 100,000 exemplar i Sverige. Svenska punkklassiker såsom “Balladen om lilla Elsa”, “Tro rätt tro fel”, “Hon får” var en del av framgången som fick Dia Psalma upp på de stora scenerna i Sverige och bandet har till dags dato sålt över 150,000 album.

Dia Psalma har nu tagit ett beslut att uppträda live med ”Gryningstid” albumet i sin helhet samt ett fåtal av de allra mest bekanta klassikerna under sommaren 2011 samt ett fåtal konserter under Oktober som slutligen kommer att avrunda Dia Psalma för all framtid.
”Efter nästan 20 år som band känner vi att det är dags att lämna plats för andra och har kommit till en punkt där vi känner att vi kommer gigga 2011 med glädje och stor entusiasm, men efter det så kilar vi vidare med andra upptåg och projekt.” kommenterar Stipen Karlsson, trummis i Dia Psalma, samt kommenterar vidare ”Vi kommer som avrundning spela hela Gryningstid från 1994 i oklippt version under dessa gig, och därmed runda av med det som gjorde att vi haft chansen att få lira riktigt jävla bra musik för er.”

”Tackar ödmjukast för att ni stått ut med oss. Vi ses på finalen!!!!” låter Ulke, Stipen, Pontus och Ztikkan hälsa i ett gemensam uttalande.

RUSH NIGHTCLUB
BRYGGERIET
Lördag
(Club)

 Image of RUSH NIGHTCLUB

Vi bjuder in till fest, rajj rajj och dans till allt mellan
schlager, house och pop i sommarnatt! Sköna priser i baren, skönt häng och mycket mer!

Vi kände att det saknades ett schysst ställe där alla kan festa till det på lördagar. 18 år uppåt, festen fortsätter helt enkelt!!
Vi har fått så pass många förfrågningar nu också från killar
som också vill ha BGC kortet, men ack så är det bara för tjejerna,
dock kommer vi nu inom kort att öppna BGC SUPPORTER CLUB
för grabbarna. Så håll ögonen öppna! 🙂

Malmö

Tirfing
Malmö Operan
Lördag
(Opera)

 Image of Tirfing

TTirfing, av Wilhelm Stenhammar med text av Anna Boberg har inte spelats sceniskt sedan den sattes upp första gången på Kungliga Operan 1898-1901. När den nu kommer upp på Malmö Opera har ett viktigt historiskt arbete utförts med att överföra Stenhammars handskrift till modernt notmaterial.

Tirfing är i nordisk mytologi ett vackert magiskt svärd med fäste och klinga av guld. Den som svingar svärdet kommer obönhörligen att döda.

I förspelet till operan besöker Hervor sin ryktbare far Angantyrs vikingagrav. Hon får sin önskan uppfylld att ärva hans magiska svärd, Tirfing, mot att hon aldrig avslöjar att hon är kvinna. I akt I förbereder man till fest hos kung Gudmund. Hans dotter Gullväg har förälskat sig i sin bror Vidars bäste vän Hervardur. Hervardur är förstås den till man utklädda Hervor. Vidar känner sig kluven till denna förälskelse, han är glad för sin systers skull men samtidigt svartsjuk. När Hervardur/Hervor anländer inser hon att hon och Vidar älskar varandra. I andra aktens fest utlyser kungen en tävling där den som svarar rätt på tre frågor vinner Gullväg. Hervardur svarar rätt på gåtorna men vägrar ta emot priset. Vidar, förolämpad å sin systers och familjens vägnar, drar sitt svärd mot Hervardur. Vidar dör när Hervardur svingar Tirfing. Hervardur bryter ihop över Vidars kropp och den nu införstådda Gullväg hjälper henne att fly. Hervor tar livet av sig med Tirfing vid sin fars grav. På Malmö Opera utspelar sig händelserna i den tid då operan skrevs (1897-98) – den svenska nationalromantiken stod i full blom och vikingar var högsta modet.

Regisserar gör Per-Erik Öhrn och musikalisk ledare och dirigent är Arnold Östman. Båda har varit konstnärliga ledare för NorrlandsOperan, Vadstena-Akademien och Drottningholms Slottsteater. I rollen som Hervor/Hervardur hör vi den dramatiska mezzosopranen Martina Dike, internationellt etablerad Wagnersångerska som bla återkommande medverkar vid festspelen i Bayreuth. På Malmö Opera har hon tidigare upplevts som Kompositören i Ariadne på Naxos 2003. Hervors älskade Vidar sjungs av barytonen Daniel Hällström som vid Malmö Opera tidigare medverkat i bl a. Rucklarens väg och Träskoprinsessan.

Soundtrack
Malmö Konserthus
Lördag
(Konsert)

 Image of Soundtrack

Krig, tårar, kärlek, liv och död. Filmmusiken griper tag i de stora känslorna både på bio och i konsertsalongen. Blunda och du ser filmerna medan vi spelar den bästa musiken, både gammalt och nytt från kända, okända och älskade filmer.

Malmö SymfoniOrkester
Ingar Bergby, dirigent
Harald leander, presentatör

Ur programmet
20th Century fox Fanfar (arr Berglund)
Parade of the Charioteers från Ben Hur Miklos Rozsa
Onedinlinjen Chatjaturjan, “Adagio Spartacus”
Pirates of the Caribbean Klaus Badelt/Hans Zimmer
Eyes wide shut Vals nr 2 ur Jazzzvit nr 2 Sjostakovitj
Titanic James Horner
Go West!
The Sea Hawk Erich Wolfgang Korngold
Out of Africa John Barry
Paraplyerna i Cherbourg Michel Legrand
Indiana Jones John Williams
Schindlers list John Williams
Harry Potter John Williams
Star Wars John Williams

Im are dreamers labyrinth
Malmö Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Im are dreamers labyrinth

Under den sovjetiska ockupationen av Afghanistan blir studenten Farhad arresterad och torterad. Han räddas svårt skadad av en ung änka. Tillsammans och mot alla odds, släpar de sig igenom en labyrint av drömmar och mardrömmar. Till slut står Farhad inför det svåra beslutet om han ska våga livet och stanna, eller kapitulera och fly sitt hemland.

Jag är drømmarnas labyrint är en berättelse om terror, rädsla och kulturell identitet. Genom återblickar berättas historien av en äldre man som lever i exil i Paris.

Med musiker, dansare och skådespelare från Sverige, Danmark och Mellanöstern är det här en interkulturell musikföreställning. Den baseras på en roman av exilförfattaren Atiq Rahimi. Han är i dag internationellt erkänd för sina dokumentärfilmer och romaner och har tilldelats flera priser för sitt arbete både i Norden och runtom i världen.

SEAN-MAGNUS Loves Men
Victoriateatern
Lördag
(Show)

 Image of SEAN-MAGNUS Loves Men

Helaftonsföreställningen Sean-Magnus Älskar Man är en öm, burlesk och uppriktig hyllning till MANNEN. I en skön lounge-blandning av Ella’s, Billie’s och andra sångdivors melodiskatt ger sig Sean-Magnus i kast med att tolka kärlekshyllningarna på ett nytt och överraskande sätt.Till sin hjälp har de en jazzkvartett som förflyttar stämningen till ett dekadent Berlin eller en rökig jazzklubb i New York.

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Lördag
(Show)

 Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

Roffe Wikström
KB
Lördag
(Konsert)

 Image of Roffe Wikström

Med en 30 år lång karriär som omfattas av otroliga 27 album. Roffe Wikström har alltid turnerat flitigt och med en sisådär 3 500 konserter är han utan tvekan Sveriges okrönte blueskung, med fans långt utanför landets gränser.

En unik gitarrist som länge varit ledande inom svensk blues. Med sin patenterade hantering av elgitarren, sin kraftfulla röst, sina egna texter och låtar kan han snart jämföras med de riktigt stora inom genren.

Musikaliskt formades han tidigt. Det fanns dock ingen skivspelare i det Wikströmska hemmet i Stockholm. Roffe fick låna en gitarr av en morbror. Han började ta ut melodier som han hört Shadows, Spotnicks eller Violents spela i radio. Det blev sologitarr direkt, att det gick att spela ackord kände denne autodidakt inte till. Som 14-åring köpte han sin första elgitarr och karriären var så smått igång.

Nu aktuell med sitt första album på flera år, “Istället för tystnad”, som hyllas som en mycket efterlängtad återkomst.

“En återkomst från en svensk bluesman som känns oväntat angelägen.” – Dagens Nyheter

“Det tar 62 år att skriva sånger som ”I ställer för tystnad” och ”När vi har kommit hem”.” – Dagens Industri

“Han transformerar känslorna till musik som kan intas istället för stärkande medicin eller lugnande tabletter.” – Gaffa

“En suverän platta…” – Barometern

“Han är ju en gudabenådad bluesman på sin gitarr.” Uppsala Nya Tidning

DISTORTED BASH
Deep Club
Lördag
(Club)

 Image of DISTORTED BASH

På lilla dansgolvet spelas en skön blandning av hårdrock, punk och annan rock av det mer klassiska slaget (med fokus på 50-tal till 80-tal).

På stora dansgolvet serveras mer moderna motsvarigheter (från 90-tal till nutid).

För er som vill ha hård och alternativ metal finns fortfarande DUNGEON, där även köerna till baren brukar vara kortare.

och i loungen på ovanvåningen vankas, som alltid på Distortion, ROCK-KARAOKE.
Ordinarie entrépris är 80 kr

Men med Distortions medlemskort, som även ger företräde i kön, kostar det bara 60 kr och du som tackar ja till detta event senast kl. 23 på lördag och dyker upp före kl. 01 kommer in för futtiga 40 kr!

Dagens Aktiviteter

 

 

Stockholm

FINA/ARENA Swimming World Cup
Hours: 00:00 – 00:00
Hem & Villa Stockholm
Hours: 09:00 – 18:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
Chokladfestivalen 2011
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
Stockholm Open
Hours: 10:00 – 20:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
Vernissage/Auktion
Hours: 11:00 – 18:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
YOUNG ART FOR A GOOD CAUSE
Hours: 11:00 – 18:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Peter Bauhuis
Hours: 12:00 – 16:00
Basar Under
Hours: 12:00 – 18:00
SHE%u2019S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
BasarUnder Special!
Hours: 12:00 – 03:00
The Auditor
Hours: 13:00 – 15:00
100 Year´s of giving
Hours: 13:00 – 18:00
The death of a Salesman
Hours: 13:00 – 15:40
Carmen
Hours: 15:00 – 17:00
The Half done sky
Hours: 15:00 – 17:00
DJ-happening
Hours: 15:00 – 18:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 15:00 – 17:00
Jubilee Concert
Hours: 15:00 – 17:00
Romeo & Juliet
Hours: 15:30 – 17:30
Zpanska flugan
Hours: 15:30 – 18:00
Riktiga Män
Hours: 16:00 – 18:30
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
Shirleys Vallentine
Hours: 18:00 – 20:00
To play with fire
Hours: 18:00 – 19:05
Madame Butterfly
Hours: 18:00 – 20:20
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Back to the 80s
Hours: 18:30 – 22:00
Letter from Eric Ericson
Hours: 19:00 – 20:25
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Friends
Hours: 19:00 – 21:00
Emanuel Gat Dance/Brilliant Corners
Hours: 19:00 – 20:00
Hair
Hours: 19:00 – 21:40
Ladies Night
Hours: 19:00 – 21:00
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
Duett för en
Hours: 19:30 – 21:30
Two masters servant
Hours: 19:30 – 21:30
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
Romeo & Juliet
Hours: 19:30 – 21:30
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
Maria Möller
Hours: 19:30 – 22:00
Nils Landgren Quartet
Hours: 19:30 – 22:30
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Babben Larsson
Hours: 19:30 – 22:00
SAHARA HOTNIGHTS
Hours: 20:00 – 22:00
Re:Orient club: Abjeez
Hours: 20:00 – 01:00
Bar Brasil
Hours: 20:00 – 03:00
Pat Martino Trio
Hours: 20:00 – 22:00
Sambaia goes Thaiboat!
Hours: 20:00 – 01:00
Nalen TV S01E02 Game of thrones
Hours: 21:00 – 03:00
YOUNG GALAXY (CA), CMG, The Whendays at Fritz´s Corner & SvMk
Hours: 21:00 – 03:00
Outernational
Hours: 21:00 – 03:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
Museet’s Music Corner W.41; Camilla Brinck,Jimmie D, Daniel Bultén,Mo
Hours: 21:00 – 01:00
Studio / Slakthuset | Moullinex [Gomma/Portugal]
Hours: 21:00 – 03:00
Clandestino
Hours: 21:00 – 04:00
Carola – Elvis Barbra & Me
Hours: 21:30 – 23:00
GIRLS JUST WANNA HAVE FUN | ALEX MORENO
Hours: 22:00 – 03:00
IT’S CLEAN @ GK BITCHES!!
Hours: 22:00 – 03:00
Caribbean Nights | Dancehall X-TRA Part II
Hours: 22:00 – 03:00
Studio Barnhus releaseparty for BARN 006
Hours: 22:00 – 03:00
Nightclub ENTOURAGE | SAMSAMI N’ APIWAT
Hours: 22:00 – 03:00
Berns Bistro Bar week 41
Hours: 22:00 – 03:00
Mums Mums
Hours: 22:00 – 03:00
MEDINA LIVE
Hours: 22:00 – 03:00
IMPERIET W.41 CALLE DERNULF, GUSTAV KJELIN, EMELIE PERSSON & GUSTAV GELIN
Hours: 22:00 – 03:00
The weekend at Avenue | Nightclub!
Hours: 22:00 – 03:00
ACE week 41 – MAYKA – PUSS – CCPV – PELLE HÖÖK – MADCHESTERTEMA
Hours: 22:00 – 03:00
Swarovskibaren & Collage w41
Hours: 22:00 – 03:00
The weekend at Magenta
Hours: 22:00 – 03:00
The weekend at nightclub AMNESIA
Hours: 22:00 – 03:00
An evening of Wolfgang Flür – Kraftwerk and Beyond
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ U N D I C I
Hours: 22:00 – 02:00
BOYS CLUB – THE MOLE (WAGON REPAIR, CAN)
Hours: 22:00 – 03:00
Icona Pop & Caotico
Hours: 22:30 – 01:00
JESPER DAHLBÄCK, NIMA KHAK & PHONOGENIC ISL LABEL NIGHT
Hours: 23:00 – 04:30
CLUB WEEKEND at SOLIDARITET
Hours: 23:00 – 05:00
Roll the Dice
Hours: 23:00 – 01:00
Club Soul
Hours: 23:30 – 03:00

Göteborg

Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 11:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 11:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 17:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
Karl Gerhard to Woman
Hours: 12:00 – 14:00
ANNA RING
Hours: 12:00 – 16:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Klungan
Hours: 14:00 – 16:00
Shirley Bassey – a tribute to…
Hours: 15:00 – 17:00
Musical! with the Gothenburg Symphony Orchestra and Peter Jöback and others
Hours: 15:00 – 17:00
Ledin Showtime
Hours: 15:00 – 16:30
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 15:30 – 17:30
whatever LOVE means
Hours: 16:00 – 18:03
Pang på pensionatet
Hours: 16:00 – 18:30
Hagmans konditori
Hours: 16:00 – 18:30
Happy End- Für Alle
Hours: 18:00 – 20:00
Locatelli W.41
Hours: 18:00 – 03:00
Salome
Hours: 18:00 – 19:45
Skänk mig snarast sonsöner
Hours: 18:00 – 20:00
Klungan
Hours: 18:00 – 19:40
Uppgifterna
Hours: 18:00 – 20:00
Musical! with the Gothenburg Symphony Orchestra and Peter Jöback and others
Hours: 19:00 – 21:00
LE SYSTEME
Hours: 19:00 – 21:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
Shirley Bassey – a tribute to…
Hours: 19:00 – 21:00
R.E.A.
Hours: 19:00 – 23:30
Hagmans konditori
Hours: 19:30 – 22:00
Pang på pensionatet
Hours: 19:30 – 22:00
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 19:30 – 21:30
Dia Psalma
Hours: 20:00 – 22:00
LOTUS LOUNGE
Hours: 20:00 – 02:00
LA GUNS (us)
Hours: 20:00 – 22:00
Club Centurion
Hours: 20:00 – 00:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
RUSH NIGHTCLUB
Hours: 21:00 – 03:00
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
Downtown
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Bryggeriet
Hours: 22:00 – 03:00
BERSÅ SATURDAY NIGHT
Hours: 22:00 – 05:00
John Vanderslice
Hours: 22:00 – 00:00
CIVIL CIVIC (AUS/UK) live
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at STORA TEATERN – DON PALM
Hours: 22:00 – 03:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
Dan Berglund
Hours: 23:00 – 01:00

Malmö

Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
BO MARKENHOLM
Hours: 12:00 – 15:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 15:00 – 17:00
Im are dreamers labyrinth
Hours: 18:00 – 20:00
Tirfing
Hours: 18:00 – 21:00
Soundtrack
Hours: 18:00 – 20:00
Sleep on the marble floor
Hours: 18:00 – 20:00
VACATION by Malin Gabriella Nordin
Hours: 19:00 – 22:00
Who is next?
Hours: 19:00 – 21:00
SEAN-MAGNUS Loves Men
Hours: 19:30 – 21:30
Roffe Wikström
Hours: 20:00 – 22:00
Blues Sisters
Hours: 20:00 – 22:00
Goran Kajfes
Hours: 20:00 – 22:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
Pascal & Boris & the Jeltsins
Hours: 21:30 – 00:00
HELP AFRICA – A Tribute To Africa
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
DISTORTED BASH
Hours: 23:00 – 01:00
WHITE – Every Saturday
Hours: 23:00 – 03:00
VERSUS – BACK2BACK CLASSICS
Hours: 23:00 – 03:00
KB Nightclub
Hours: 23:00 – 03:00
CIRKUS #6
Hours: 23:00 – 03:00
Saturday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 03:00
Club Eightball
Hours: 23:30 – 04:00
WONK
Hours: 23:30 – 05:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
HERKULES
Hours: 12:00 – 14:20
HERKULES
Hours: 15:00 – 17:20
Annie
Hours: 15:00 – 17:40
Verdis Requiem
Hours: 16:00 – 17:30
ARE YOU DEAD
Hours: 17:00 – 19:00
Ground Girls
Hours: 17:00 – 18:40
Anna Karenina
Hours: 17:00 – 19:00
The pain
Hours: 17:00 – 18:30
Os To
Hours: 19:00 – 01:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 23:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
“BO STIEF NEW DREAMS TRIO” – featuring FREDRIK LUNDIN & OLIVIER ANTUNES and PLAY!GROUND 2011
Hours: 20:00 – 22:00
Casper and Frank. Now as people!
Hours: 20:00 – 22:00
The Predatory
Hours: 20:00 – 22:00
Virtuose trin
Hours: 20:00 – 22:00
LMFAO
Hours: 20:00 – 22:00
SIAMESE FIGHTING FISH (DK)
Hours: 21:00 – 23:00
Xander
Hours: 21:00 – 23:00
Vinter Tam Tam 2011
Hours: 21:00 – 03:00
I Got You On Tape
Hours: 21:00 – 23:00
I Go Shout Plenty
Hours: 21:00 – 03:00
Hymns From Nineveh & support: Munich
Hours: 21:00 – 23:00
SONDRE LERCHE (NO)
Hours: 21:00 – 23:00
Kassander loves money
Hours: 21:30 – 23:30
Svedhytten
Hours: 23:00 – 05:00

Oslo

CODA Oslo International Dance Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Films from the South Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Oslo Horse Show
Hours: 08:00 – 21:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 11:00 – 17:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Crafts 2011
Hours: 12:00 – 16:00
Absolutt installasjon
Hours: 12:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 12:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Larsen, Hovensjø & Jenssen
Hours: 16:00 – 18:00
Woodwork (OJ)
Hours: 16:00 – 18:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 16:30 – 18:30
Oktoberfest
Hours: 18:00 – 01:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 18:00 – 20:00
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
Sebastian Waldejer
Hours: 18:00 – 20:00
Minus 2
Hours: 18:00 – 20:00
Next to Normal
Hours: 18:00 – 20:25
The show must go on II
Hours: 18:30 – 20:30
Comedy Gala 2011
Hours: 19:00 – 20:15
GROWN INTO NOTHING, CHARCOAL SUICIDE & DESTROY ALL EVIDENCE
Hours: 19:00 – 23:00
The art to be tame
Hours: 19:00 – 21:00
THE SAVAGE ROSE
Hours: 19:30 – 21:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
DI DERRE
Hours: 20:00 – 22:00
ANNA JÄRVINEN
Hours: 20:00 – 22:00
Joddski w/Staalfroköst & Support: Dannyboy & Pumba
Hours: 21:00 – 01:00
Elephant9
Hours: 21:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Club Classic
Hours: 22:00 – 03:00
Sunkissed
Hours: 22:00 – 03:00
The Hidden Cameras (CAN)
Hours: 22:00 – 00:00
Dj hWah
Hours: 22:00 – 03:00
Inception
Hours: 23:00 – 01:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s