Friday the 14th of October in Swedish

Stockholm

Madame Butterfly
Folkoperan
Fredag
(Opera)

 Image of Madame Butterfly

Hösten 2011 ger Folkoperan operan Madame Butterfly av Puccini i regi av Katharina Thoma från Tyskland. Tillsammans med scenografen och kostymören Julia Müer och ljusdesigner Olaf Winter kommer hon att skapa ett scenrum för Madame Butterfly i en modern japansk miljö.

Handling utspelar sig i modern japansk miljö i mötet mellan traditioner och drömmar om framtiden. Ett bröllop arrangeras mellan den amerikanske marinlöjtnanten Pinkerton och den unga kvinnan Butterfly. Butterfly längtar efter ett annat liv i en annan kultur. Men det blir inte som hon tänkt sig.

Katharina Thoma har tidigare regisserat operan “Vanessa” av Barber på Malmö Opera och “La Finta Giardiniera” av Mozart på Oper Frankfurt. Bland framtida engagemang kan nämnas produktioner på både Oper Frankfurt, Dortmund Theater och Glyndebourne Festival.

Musikaliskt ansvarig är Per-Otto Johansson. Han har dirigerat en rad operor på Malmö Opera såsom bland andra “Maskeradbalen”, “La Bohème” och “Dead Man Walking”. Han har dirigerat bland annat “La Bohème” på Wermland Opera och “Trollflöjten” på Den Jyske Opera i Köpenhamn dit han återvänder våren 2011 för att dirigera “Barberaren i Sevilla”.Han är även förste kapellmästare vid Theater Vorpommern i Tyskland.

Chokladfestivalen 2011
Nordiska museet
Fredag
(Festival)

 Image of Chokladfestivalen 2011

Nu är det äntligen dags för Chokladfestivalen!
I helgen går den tionde chokladfestivalen av stapeln på Nordiska museet. Kom och njut av praliner, bakverk och annan choklad från 50 olika utställare. Träffa experter, provsmaka, köp med hem – och njut

Chokladfestivalen är njutning och kvalitet. Att sprida kunskapen om kvalitetschoklad är just vad festivalen handlar om. Vi vill även synliggöra människor som jobbar med detta goda varje dag.
Magnus Johansson och Tony Olsson, festivalgeneraler.

Hem & Villa Stockholm
Stockholmsmässan
Fredag
(Mässa)

 Image of Hem & Villa Stockholm

Men Hem & Villa är så mycket mer än en mässa. Det är ett forum för inspiration, upplevelser, produktnyheter, seminarier och trender. Vår ambition är att beröra besökarnas fem sinnen, designa koncept och skapa plattformar som erbjuder besökaren ett utbud utöver det vanliga. En utmärkt plats för utställare att stärka sitt varumärke och öka försäljningen på ett långsiktigt plan.

Fakta: Hem & Villamässorna, som genomförs i Stockholm, Göteborg och Malmö, arrangeras av Stockholmsmässan och tidskriften Vi i Villa och ägs av Hem & Villa Europa HB, som i sin tur ägs av Stockholmsmässan AB och Bonnier Publications AB. Hem & Villa Malmö arrangeras på licensavtal av Numera Mässor AB.

Zpanska flugan
China Teatern
Fredag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Riktiga Män
Maximteatern
Fredag
(Teater)

 Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

Ladies Night
Ericsson Globe
Fredag
(Show)

 Image of Ladies Night

Ladies Night – årets härligaste tjejkväll bjuder på glamour, mingel, middag och show med några av Sveriges främsta manliga artister; Martin Stenmarck och hans gäster Brolle, Frank Andersson, Anders Timell och Thomas Järvheden! Killarna på scenen och tjejerna i publiken, som vanligt! Du och ditt tjejgäng får garanterat en unik och oförglömlig upplevelse.

Carola – Elvis Barbra & Me
Tyrol
Fredag
(Show)

 Image of Carola - Elvis Barbra & Me

Carola är en av Sveriges mest hyllade och bäst säljande artister genom tiderna. Hon har bjudit på allt från popmusik i Eurovision Song Contest, till rock, gospel, soul och folkballader. Här i sin första krogshow Elvis, Barbra & Jag hyllar hon föräldrarnas idoler, Elvis Presley och Barbra Streisand. Hon går tillbaka till sina musikaliska rötter där hon fann glädjen som tände lågan inom henne. Eller som Aftonbladet skrev när de gav henne fyra getingar: “Aldrig tidigare upplevt en konsert där hon utstrålat sådan intimitet, lekfullhet och, förstås sångglädje”. Missa inte denna hyllade show. Varmt välkomna till Carolas allra första krogshow!

Unbeatable – An evening among the stars
Hamburger Börs
Fredag
(Show)

 Image of Unbeatable - An evening among the stars

Höstens storsatsning på Hamburger Börs vill du inte missa. En kavalkad av svenska stjärnor från olika genrer kommetillsammans med ett fantastiskt husband i ledning av Marika Willstedt, känd från “Så ska det låta” bjuda på en oslagbar kombination av musik, humor, rock-pop-schlager, show och överraskningar.

Pernilla Andersson, Niklas Strömstedt, Petra Mede och Andreas Johnson utgör första uppställningen. Pernilla Andersson är med tom 12 november. Andreas Johnson är med tom 24 november. Nya artister tillkommer inom kort.

Göteborg

Kulturnatta
Göteborg
Fredag
(Festival)

 Image of Kulturnatta

Kulturnatta har i år rekordmånga medverkande – hela 125 arrangörer genomför tillsammans över 200 programpunkter. Och utbudet är tillsammans brett, smalt, djupt, skarpt, stort och smått. Under kvällen finns massor att uppleva och dessutom utlovas workshops för dig som vill prova-på. Ett par programpunkter finns det för de yngre kulturknattarna, kolla till exempel in Teater Sesam, Teater Jaguar och Bokskåpet. Vissa arrangemang har åldersgräns.

Några klassiker och favoriter i repris blir det naturligtvis – dansa dig svettig till Latinos, Latinos, Latinos på Musikens Hus, gå en guidad tur i vackra Börsen på Gustaf Adolfs Torg, fynda utgallrade böcker på Göteborgs Stadsbibliotek och lyssna till Rabalders körkonsert i Garaget på Magasinsgatan.

Det tillkommer guldkorn efter tryckstopp. Kolla därför in programmakaren.se för senaste ändringar. Här kan du också skriva ut ett skräddarsytt program, ladda ner till mobilen eller tipsa vänner på facebook. Programmakaren

Under Kulturnatta är öppettiderna generösa och arrangörerna som hoppas på både ny och gammal publik, bjuder ofta på något alldeles extra. Känn dig därför riktigt välkommen till Kulturnattas alla arrangörer – de kommer ta väl hand om dig!

Programmet är indelat i stadsområden, och i genre.
Behöver du hjälp att orientera dig? Kolla in på vår programmakaren.se – när du valt arrangemang syns placeringen på en karta. Skriv ut dina valda arrangemang och tillhörande karta.

Vi hoppas att du hittar till många nya fina aktörer och platser under Kulturnatta. Varmt välkommen!

Kulturnatta samordnas av Göteborgs Stads kulturförvaltning

Musical! with the Gothenburg Symphony Orchestra and Peter Jöback and others
Göteborgs Konserthus
Fredag
(Konsert)

 Image of Musical! with the Gothenburg Symphony Orchestra and Peter Jöback and others

Göteborgs Symfoniker
Dirigent: Nick Davies
Hannah Holgersson
Evelyn Jons
Peter Jöback

Konserten med de härligaste musikalnumren från West Side Story till Mamma Mia! Sånger som Tonight, Send in the Clowns, Phantom of the Opera och När guldet blev till sand ställer krav både på virtuositet och artistisk utstrålning. Och det kan vi utlova med solisterna Peter Jöback, Hannah Holgersson och Evelyn Jons.

Pang på pensionatet
Liseberg
Fredag
(Teater)

Image of Pang på pensionatet

På Vallarna firades det 15 år med en riktig buskisdeckare signerad Krister Classon. När föreställningen som slog alla tidigare publikrekord spelar på Lisebergsteatern blir det med våra största publikfavoriter. På scen ser vi Siw Carlsson, Ewa Roos, Mikael Riesebeck, Jan Holmquist, Anna Hallgren, Thomas Nystedt, Maria Mälson Nystedt och inte minst den omåttligt populära brevbäraren, Jojje Jönssons ”Dag-Otto Flinck”! Missa inte årets roligaste upplevelse och en sällsynt skrattfylld deckarintrig på ”Pensionat Solrosen”.

Manus och regi: Krister Classon

Handlingen: Ett litet pensionat på den svenska landsbygden sommaren 1955. Låter det fridfullt och idylliskt? Det hade det kanske varit om inte ägarinnan kommit i akut ekonomiskt trångmål. Om inte pensionatets enda anställde bestämt sig för att ta den 94-åriga gästen av daga. Visst hade det varit fridfullt, om det inte kommit en bedragen och deprimerad gäst, som plötsligt visar sina känslor för en kvinnlig spion, som i sin tur blir störd av en mansgris som intresserar sig för yngre damer. Eller om det inte dykt upp en misstänksam pensionerad kommissarie som både hör skottlossningar och känner liklukt. Låter det invecklat? Om inte annat så blir det närmast kaotiskt när en brevbärare i kungliga postverkets tjänst, Dag-Otto Flink, bestämmer sig för att fira sin bemärkelsedag på just detta ställe, pensionatet Solrosen. Nu kan det väl ändå inte bli mer kaos? Jo, det kan det …

Skänk mig snarast sonsöner
Göteborgs Stadsteater
Fredag
(Teater)

Image of Skänk mig snarast sonsöner

En dominant mor vill tvinga in sin homosexuella son i äktenskap för att han ska avla henne sonsöner. Tungt tyskt pansar kolliderar med elegant brittisk salongskomedi.

Fortplantnings uppdraget måste uppfyllas! En mor är fast besluten att skapa äktenskapliga förutsättningar för sin homosexuelle son att avla henne sonsöner. Sonen står stadigt på principfasta fötter och vägrar äktenskap trots att modern gett honom stärkande injektioner av manlighet och gjort sitt yttersta för att böja honom rätt mot uniformsklänningens pressveck… En burlesk och brutal färgsprakande cocktail där allt, precis allt kan hända!

För regi står Richard Turpin, en av grundarna av Teater Tribunalen i Stockholm. Richard Turpin var senast aktuell som skådespelare och dramatiker i Jan Schaman – Färdigflabbat! på Teater Tribunalen. Han har tidigare varit på Göteborgs Stadsteater, då som skådespelare i Tjechovs Måsen.

Pjäsen är skriven av den tyske dramatikern Thomas Jonigk och har översatts av Magnus Lindman. Thomas Jonigk är sedan 2007 husförfattare och dramaturg på Düsseldorfer Schauspielhaus. Skänk mig snarast sonsöner hade sin urpremiär 1994 på Schauspiel Bonn i Tyskland.

DAG VAG
Nefertiti
Fredag
(Konsert)

Image of DAG VAG

Dag Vag & De Svagsinta bildades 1977 och då var det punk som gällde. Snart försvann De Svarsinta och kvar blev Dag Vag men själva musiken breddades och svällde över av olika influenser. Reggae, rock, världsmusik. You name it. Följde gjorde samarbeten med folk som Don Cherry och de blev snabbt ett av landets mest älskade band och detta landet älskar dem fortfarande.

Stig Vig –s, b.
Zilverzurfarn –g, s.
Tage Z Dirty –tr.
Teka Pukk –s, g.

R.E.A.
Kajskjul 8
Fredag
(Show)

Image of R.E.A.

Ingen annan krogshow har spelats så länge och dragit så stor publik under åren som R.E.A. Gruppen är nu inne på sitt tolfte år! Konceptet är enkelt – en riktigt rolig show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Original­ensemblen år 2000 var Anders Lundin, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Sissela Kyle och Jan Åström. Under åren har medlemmar kommit och gått – och kommit tillbaka.

R.E.A har också hunnit med två framgångsrika tv-serier som visades i SVT samtidigt som man spelade på Hamburger Börs.

Idag består R.E.A av Anders Lundin (Allsång på Skansen, programledare mm), Sussie Eriksson (Mamma Mia, Prima Donnor mm), Ola Forssmed (The Producers, Vita Hästen, Grease, Troll­karlen från Oz mm), Anna Carlsson (Ett makalöst bröllop, Solsting och snésprång mm) och de ser fantastiskt mycket fram emot att möta Sveriges gladaste publik.

Varmt välkomna till en rolig och minnesvärd helkväll med massor av underhållning, utsökt mat och som avslutas med dans!

Gregorian
Liseberg
Fredag
(Konsert)

Image of Gregorian

Gregorian har sålt över 5 miljoner plattor med sitt mycket speciella sound. Ofta ballader inspelade i kyrkor med en stor värdighet och kyrkorummets stora rymd. Nu har man producerat en ny CD, den här gången med kända hårdrocksballader, arrangerade i gregoriansk körstil.

Nya CD:n The dark side of the chant, innehåller låtar av Nine Inch Nails, Sisters of Mercy The Rasmus och The Doors med flera.

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Fredag
(Konsert)

Image of Ledin Showtime

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Sommaren är kort men i höst är han din! Och han kommer göra allt för att göra dig lycklig!

Festen börjar på RONDO den 22 september.

Malmö

Soundtrack
Malmö Konserthus
Fredag
(Konsert)

Image of Soundtrack

Krig, tårar, kärlek, liv och död. Filmmusiken griper tag i de stora känslorna både på bio och i konsertsalongen. Blunda och du ser filmerna medan vi spelar den bästa musiken, både gammalt och nytt från kända, okända och älskade filmer.

Malmö SymfoniOrkester
Ingar Bergby, dirigent
Harald leander, presentatör

Ur programmet
20th Century fox Fanfar (arr Berglund)
Parade of the Charioteers från Ben Hur Miklos Rozsa
Onedinlinjen Chatjaturjan, “Adagio Spartacus”
Pirates of the Caribbean Klaus Badelt/Hans Zimmer
Eyes wide shut Vals nr 2 ur Jazzzvit nr 2 Sjostakovitj
Titanic James Horner
Go West!
The Sea Hawk Erich Wolfgang Korngold
Out of Africa John Barry
Paraplyerna i Cherbourg Michel Legrand
Indiana Jones John Williams
Schindlers list John Williams
Harry Potter John Williams
Star Wars John Williams

Sleep on the marble floor
Malmö Stadsteater
Fredag
(Teater)

Image of Sleep on the marble floor

En tragikomisk enaktare om två döende män som delar rum på sjukhuset i Malmö. Den ene är en välbärgad advokat och den andre är en hemlös man som hittats i en park.

”Under sina sista år låg min vän bokförläggare Bengt Forsberg en hel del på sjukhus. Vid ett tillfälle delade han sjukrum med en hemlös man. De båda herrarna började prata och kom efter ett tag fram till att de hade en gemensam vän. Den hemlöse och jag hade varit klasskamrater på Realskolan i Malmö.

Jag, som hittills mest sålt mina bitar till farsens estrader, greps nu av en obetvinglig lust att förvandla Bengts historia till en pjäs. Det gick trögt, ända tills jag erinrade mig att uteliggaren frågat förläggaren om han någonsin sovit på marmorgolv. Det hade han förstås inte, men nu fick han veta att marmorgolv hör till de mest hatade underlagen bland människor som tvingas tillbringa sin dygnsvila i portar och trappuppgångar.

När jag väl fått tag i titeln, Sova på marmorgolv, gick skrivandet av sig själv. Det blev en liten tragikomisk enaktare om två döende män. Bengt förvandlades till en välbärgad advokat med cancer i sista stadiet och döden lurande bak hörnet. Den hemlöse hade hittats i en park och förts till akuten med svårartad lunginflammation.

Att pjäsen utspelar sig på sjukhus gav mig associationer till Hjalmar Gullbergs dikt Till en näktergal i Malmö. Utan att det har ett smack med bokförläggare Forsberg eller min gamle vingbrutne klasskamrat att göra lät jag andra hälften av pjäsen bli nåt slags drömspel där advokaten förvandlas till skalden Gullberg, den hemlöse till överläkaren på avdelningen och sjuksköterskan till skaldens trolovade, grevinnan Greta Thott.

Var får man allt ifrån…?”

SEAN-MAGNUS Loves Men
Victoriateatern
Fredag
(Show)

Image of SEAN-MAGNUS Loves Men

Helaftonsföreställningen Sean-Magnus Älskar Man är en öm, burlesk och uppriktig hyllning till MANNEN. I en skön lounge-blandning av Ella’s, Billie’s och andra sångdivors melodiskatt ger sig Sean-Magnus i kast med att tolka kärlekshyllningarna på ett nytt och överraskande sätt.Till sin hjälp har de en jazzkvartett som förflyttar stämningen till ett dekadent Berlin eller en rökig jazzklubb i New York.

The Baseballs
KB
Fredag
(Konsert)

Image of The Baseballs

The Baseballs är tillbaka!
Bandet gjorde stor succé våren och sommaren 2010 i Sverige när de sålde ut fler än 10 konserter.

The Baseballs har på kort tid gått från att sitta hemma i föräldrahemmen och drömma om ett liv som rockstjärnor till att turnera världen runt och möta fans! De har gjort över 100 konserter och har sålt över en miljon ex av debutalbumet ”Strike”. I hemlandet, Tyskland, har de belönats med ett Echo Award för bästa nykomling! Nutida hits får ett skönt 50-tals sväng och de bevisar att en bra låt alltid är en bra låt, oavsett vilket årtionde den kläs i.

På det nya albumet ”Strings ´n´ Stripes” håller de fast vid 50-talskonceptet, vilket ligger dem alla varmt om hjärtat. Albumet innehåller bl.a. hits som ”California Girls” av Katy Perry, ”Quit Playing Games With My Heart” av Backstreet Boys och Paparazzi av Lady Gaga.

Första singel är Candy Shop som rapparen 50 Cent har gjort, The Baseballs version är så långt från gangsta-rap man kan komma. De har istället gjort låten till sin egen genom att 50-talisera den, soundet går inte att ta miste på.

The Baseballs är tillbaka med ett album fyllt av hits så räkna med fyra riktigt svettiga och svängiga spelningar i sommar och i höst!

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Fredag
(Show)

Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

SAVE A LOLLIPOP
Babel
Fredag
(Club)

Image of SAVE A LOLLIPOP

SAVE A LOLLIPOP är klubben som ger dig allt det där du vill ha när du går ut en fredag; bra musik, sköna människor och en fantastisk stämning. Med en härlig blandning av Elektronisk dansmusik kommer MATCHSTICK MEN tillsammans med LABAN FALK med gäster att ockupera Babel, skruva upp volymen, höja temperaturen, och skapa en vibe som får dig att dras mot dansgolvet.

PASTOR WIBERG
Det finns en man som är större, godare. starkare, vackrare, snällare osv än alla oss andra. Hans namn är Pastor Wiberg. Han skapade för många många år sen ett trossamfund som baserades på övertygelsen om att livet handlar om att dansa och skratta så mycket som möjligt. Pastorn har sedan samfundets skapelse rest över världen, framför allt runt om i Afrika tillsammans med Per Morberg för att sprida sin tro och samla på sig tung basbelastad musik. Pastor Wibergs tro baseras alltså på dans och skratt så hans lärljungarna som förmedlar hans läror på dansgolvet predikar genom basgångar och trams. Vill du vara med på detta korståg mot hippnez och pkizm och för urfkkning och glädje så är det bara att joina oss.

MATCHSTICK MEN
Matchstick Men som består av Ninjo Bergström och Pierre Zalas, ursprungligen från Hässleholm, har på kort tid etablerat sig på klubbscenen i Malmö. Arrangörer och residenter bakom SAVE A LOLLIPOP och delaktiga i konstellationen PRAISE THE LORD är, för att bara nämna något, vad de sysselsätter sig med. Dessa talanger har en energi utan dess like och få slår dem på fingrarna när det kommer till att få igång publiken. Matchstick Men spelar en intensiv blandning av Electro House och Ghetto Bass, och med dessa herrar bakom skivspelarna är festen alltid ett faktum.

SAN-ONE
Bootybass konnässören, den Warriors krönta dj-mästarinnan och mixgudinnan SAN-ONE har predikat booty-shakens lov från dj-bås på spridda sidor av sundet bland annat på egna Vega-klubben THE BOOTY & THE BEAT som senare flyttade till Babel och ver med och vann Warriors klubb-battle våren 2010. Nu är SAN-ONE tillbaka tillsammans med sin vapendragare LABAN FALK för att sprida kärlek, bas och rumpskak.

LABAN FALK
Få har spelat så länge och så frekvent som Laban. Med klubbar som MADE och SWIM FAST på CV:et visar det tydligt att Laban vet precis hur man får ut så mycket fest som möjligt utav en klubbkväll. Nu är han tillbaka på Babel efter en kortare tid som inkognito på klubbscenen i Malmö. Som resident i Baren på SAVE A LOLLIPOP kommer Laban att plocka in de absolut bästa gästerna eftersom ordet “lagom” inte finns i hans vokabulär. Med en salig blandning av musik kommer Laban se till att du inte kan sitta still utan dras mot dansgolvet.

SIGGE FALK
I våras sjutton år, och hade precis gjort sitt första designjobb åt IKEA. Idag efter en galen sommar med bland annat utställningar i London & Köpenhamn är han resident och initiativtagare bakom Malmös enda renodlade UK-Base klubb KRATER. På premiären hade de smockfullt och Sigge lekte med genrer som UK-Funky/Grime/UK-Garage. På SAVE A LOLLIPOP bjuder Sigge på lika delar Hip-Hop/Dancehall-anthems & Funky Funky Funky.

PETE THE HEAT
PETE THE HEAT (aka Jagkallaspiotrellerpete) är mannen som sätter F:et i Franskt. Pete utgör en fjärdedel i DJ-kollektivet GET GET SOUNDSYSTEM som under sommaren rockat fler festivaler än någon annan; Siesta, Where The Action Is, och Way Out West, för att bara nämna några. Denna oslipade diamant har mer vax än en ljusfabrik och bjuder alltid på något utöver det vanliga. Med en härlig mix av House och Electro tar han det tillbaka som ingen gjort förr.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Hem & Villa Stockholm
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Chokladfestivalen 2011
Hours: 10:00 – 18:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
YOUNG ART FOR A GOOD CAUSE
Hours: 11:00 – 18:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
Vernissage/Auktion
Hours: 11:00 – 18:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
SHE%u2019S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
One Day
Hours: 12:00 – 00:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Les émotifs anonymes
Hours: 12:00 – 00:00
Fright Night 3D
Hours: 12:00 – 00:00
Svensson Svensson – I nöd och lust
Hours: 12:00 – 00:00
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Back to the 80s
Hours: 18:30 – 22:00
Emanuel Gat Dance/Brilliant Corners
Hours: 19:00 – 20:00
Hair
Hours: 19:00 – 21:40
Altro Canto, Sync
Hours: 19:00 – 20:30
To play with fire
Hours: 19:00 – 20:05
Mormors svarta ögon
Hours: 19:00 – 20:30
Måns Möller & Anna-Lena Brundin at Comedy Central Live!
Hours: 19:00 – 03:00
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
The greedy
Hours: 19:00 – 21:30
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Ladies Night
Hours: 19:00 – 21:00
Madame Butterfly
Hours: 19:00 – 21:20
The death of a Salesman
Hours: 19:00 – 21:40
The Half done sky
Hours: 19:00 – 21:00
Awesome
Hours: 19:00 – 20:15
Romeo & Juliet
Hours: 19:30 – 21:30
Babben Larsson
Hours: 19:30 – 22:00
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Friends
Hours: 19:30 – 21:30
Jubilee Concert
Hours: 19:30 – 21:30
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
Fight Club
Hours: 19:30 – 21:00
Maria Möller
Hours: 19:30 – 22:00
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Girls’ Night Out
Hours: 20:00 – 01:00
Kittenville Back to the future
Hours: 21:00 – 03:00
Clandestino – Salsa & Caribbean – viernes Salsa Dance
Hours: 21:00 – 02:00
Club Killers
Hours: 21:00 – 03:00
Museet’s Music Corner W.41; Camilla Brinck,Jimmie D, Daniel Bultén,Mo
Hours: 21:00 – 01:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
Bambaataa Bambaataa
Hours: 21:00 – 01:00
Carola – Elvis Barbra & Me
Hours: 21:30 – 23:00
The weekend at Magenta
Hours: 22:00 – 03:00
AXEL BOMAN (STUDIO BARNHUS) & Movida Corona DJ Competition
Hours: 22:00 – 03:00
We Love Classix: Ladies Night Ft Håll käften och dansa
Hours: 22:00 – 03:00
Nightclub ENTOURAGE | LEONARDO CHAZARRETA
Hours: 22:00 – 03:00
The weekend at nightclub AMNESIA
Hours: 22:00 – 03:00
French Films
Hours: 22:00 – 00:00
Berns Bistro Bar week 41
Hours: 22:00 – 03:00
Caliente
Hours: 22:00 – 03:00
IMPERIET W.41 CALLE DERNULF, GUSTAV KJELIN, EMELIE PERSSON & GUSTAV GELIN
Hours: 22:00 – 03:00
PREMIERE: HUMANS ONLY! @ Kulturhuset
Hours: 22:00 – 03:00
The weekend at Avenue | Nightclub!
Hours: 22:00 – 03:00
ACE week 41 – MAYKA – PUSS – CCPV – PELLE HÖÖK – MADCHESTERTEMA
Hours: 22:00 – 03:00
Café Opera – Friday
Hours: 22:00 – 03:00
Release the Prisoners with Elin De Angelis & Martina Myrsell
Hours: 22:00 – 03:00
Swarovskibaren & Collage w41
Hours: 22:00 – 03:00
Amanda Mair
Hours: 22:00 – 23:00
Banana Social Club
Hours: 23:00 – 04:00
PARHAM SHAFTI
Hours: 23:00 – 04:30
We Are Techno #01
Hours: 23:00 – 07:00
Jam City
Hours: 23:00 – 01:00
CLUB WEEKEND at SOLIDARITET
Hours: 23:00 – 05:00
DOPPELBANGERS
Hours: 23:30 – 05:00

Göteborg

Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 17:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
One Day
Hours: 12:00 – 00:00
Les émotifs anonymes
Hours: 12:00 – 00:00
Fright Night 3D
Hours: 12:00 – 00:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
Svensson Svensson – I nöd och lust
Hours: 12:00 – 00:00
ANNA RING
Hours: 12:00 – 16:00
Karl Gerhard to Woman
Hours: 12:00 – 14:00
Kulturnatta
Hours: 12:00 – 00:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Locatelli W.41
Hours: 18:00 – 03:00
KULTURNATTA at Göteborgs stadsmuseum
Hours: 18:00 – 23:00
Musical! with the Gothenburg Symphony Orchestra and Peter Jöback and others
Hours: 18:00 – 20:00
DAG VAG
Hours: 19:00 – 01:00
R.E.A.
Hours: 19:00 – 23:30
Klungan
Hours: 19:00 – 20:40
Skänk mig snarast sonsöner
Hours: 19:00 – 21:00
Systrar – Tesoro III
Hours: 19:00 – 21:00
Uppgifterna
Hours: 19:00 – 21:00
whatever LOVE means
Hours: 19:00 – 21:03
Happy End- Für Alle
Hours: 19:00 – 21:00
Joshua Radin & Joseph Arthur
Hours: 19:00 – 21:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
Gregorian
Hours: 19:30 – 22:00
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 19:30 – 21:30
Hagmans konditori
Hours: 19:30 – 22:00
Leinonen/Franzén/Zappalà
Hours: 19:30 – 22:00
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
Pang på pensionatet
Hours: 19:30 – 22:00
KULTURNATTA – Latinos! Latinos! Latinos!
Hours: 20:00 – 00:00
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
BORIS & THE JELTSINS
Hours: 21:00 – 23:00
Night Flight
Hours: 21:00 – 23:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
Pre Night
Hours: 21:00 – 01:00
MONKEYBUSINEZZ!
Hours: 21:00 – 03:00
PUSH PLAY | Andreas Agurré
Hours: 22:00 – 03:00
Club Toppa Tings @ Calor – Dancehall, soca, Rnb
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Bryggeriet
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at STORA TEATERN – DON PALM
Hours: 22:00 – 03:00
Bubbelbaren present Filip Jenven
Hours: 22:00 – 03:00
FEEL NO GRIEF FOR ME GOTHENBURG
Hours: 22:00 – 03:00
LADIES NIGHT | FRIDAYS AT BERSÅ
Hours: 22:00 – 05:00
Parapanda Theatre Lab
Hours: 22:30 – 23:10
Superheroes
Hours: 23:00 – 05:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
Klubb MOLOTOV – Shir Khan (D)
Hours: 23:59 – 04:00

Malmö

Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
One Day
Hours: 12:00 – 00:00
Les émotifs anonymes
Hours: 12:00 – 00:00
Fright Night 3D
Hours: 12:00 – 00:00
Svensson Svensson – I nöd och lust
Hours: 12:00 – 00:00
BO MARKENHOLM
Hours: 12:00 – 15:00
A F T E R W O R K
Hours: 17:00 – 19:00
Sleep on the marble floor
Hours: 19:00 – 21:00
Dumbland – Jóhann & Lo
Hours: 19:00 – 03:00
Who is next?
Hours: 19:00 – 21:00
SEAN-MAGNUS Loves Men
Hours: 19:30 – 21:30
Soundtrack
Hours: 19:30 – 21:30
The Baseballs
Hours: 20:00 – 22:00
Fläsket Brinner
Hours: 21:00 – 23:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
Million Stylez & Gideon Rockers Band
Hours: 21:00 – 23:00
[re]form
Hours: 22:00 – 03:00
Friday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 04:00
Bojan “Boki” Stankovic & Maja Tijanic / Live Muzika / OZ Zurka
Hours: 23:00 – 03:00
SAVE A LOLLIPOP
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
Club Eightball
Hours: 23:30 – 04:00
I ❤ Party – Every Friday
Hours: 23:30 – 04:00
KB Nightclub
Hours: 23:30 – 04:00

Köpenhamn

The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Kassander loves money
Hours: 16:00 – 18:00
Sigurds Bear Trio
Hours: 17:00 – 18:30
Culture Night
Hours: 18:00 – 03:00
Shanes World
Hours: 19:00 – 20:00
Impro Comedy Teater
Hours: 19:00 – 22:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 23:00
HERKULES
Hours: 19:00 – 21:20
Così fan Tutte
Hours: 19:30 – 22:30
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
The pain
Hours: 20:00 – 21:30
Saints and Sinners
Hours: 20:00 – 21:00
ARE YOU DEAD
Hours: 20:00 – 22:00
Green Valley Gospel
Hours: 20:00 – 21:00
Casper and Frank. Now as people!
Hours: 20:00 – 22:00
CHRISTINA VON BÜLOW TRIO WITH JAN ALLAN
Hours: 20:00 – 22:00
Johan Svendsen’s strygeoktet
Hours: 20:00 – 22:00
Anna Karenina
Hours: 20:00 – 22:00
La Mer et l’Accordeon
Hours: 20:30 – 22:50
Fink (UK)
Hours: 21:00 – 23:00
Matona, Rajab & Mahenge Trio (Zanzibar)
Hours: 21:00 – 23:00
Powersolo & support: Tyrants & Kings
Hours: 21:00 – 23:00
HOLY LOW & THE SLEEPLES, BEAT BIZARRE & REEFER DEGREE
Hours: 21:00 – 03:00
TAAKE (NO), BYFROST (NO) & DONN THE PHILOSOPHY (UK
Hours: 21:00 – 01:00
When Saints Go Machine
Hours: 21:00 – 23:00
Polkageist Power Party
Hours: 21:00 – 22:30
Rammstein Jam
Hours: 21:30 – 01:00
Mathias Reumert
Hours: 22:30 – 23:15
Operakompagniet Danaopera
Hours: 22:30 – 23:45
Frankie Teardrop
Hours: 23:00 – 03:00

Oslo

CODA Oslo International Dance Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Films from the South Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Oslo Horse Show
Hours: 08:00 – 21:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Oktoberfest
Hours: 18:00 – 01:00
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
The show must go on II
Hours: 19:00 – 21:00
Comedy Gala 2011
Hours: 19:00 – 20:15
Jazzland 15 Years!
Hours: 19:00 – 01:00
The art to be tame
Hours: 19:00 – 21:00
Labero – 20 years later!
Hours: 19:30 – 22:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
OF – Haydn – Skrjabin – Berlioz
Hours: 19:30 – 22:00
Snoop Dogg “Get Wet Tour”
Hours: 19:30 – 21:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
MONTÉE
Hours: 20:00 – 22:00
GOLD PANDA
Hours: 20:00 – 22:00
Next to Normal
Hours: 20:00 – 22:25
Leif & the Future
Hours: 21:00 – 23:00
Elvis Forever – A Tribute to the King
Hours: 21:00 – 23:00
Jon Balke/Batagraf w/guests – Release party
Hours: 21:00 – 01:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Bolga Bluesband
Hours: 22:00 – 00:00
Klubb: Hot Spot
Hours: 22:00 – 03:00
Bikube Night
Hours: 22:30 – 01:00
Papaslide & The Master Mechanics
Hours: 23:00 – 01:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s