Thursday the 13th of October in Swedish

Stockholm

Birgit Nilsson Prize
Kungliga Operan
Torsdag
(Award/Klassiskt)

 Image of Birgit Nilsson Prize

Den framstående amerikanska sopranen Sondra Radvanovsky från Metropolitan Opera i New York, kommer att framföra Leonoras aria „Tacea la notte placida? från första akten ur Verdis Trubaduren, ackompanjerad av Kungliga Hovkapellet under ledning av den italienske dirigenten Gianandrea Noseda.

Under kvällen kommer Birgitta Svendén, Kungliga Operans VD/Operachef, att hålla ett hyllningstal till Maestro Riccardo Muti som därefter mottar priset ur H.M. Kung Carl XVI Gustafs hand. Vid prisceremonin kommer även Kungliga Operans Kör att framträda tillsammans med Radiokören. Kvällens konferencier är Niklas Lindblad.

Dörrarna öppnas kl. 17.00 och ceremonin börjar kl. 18.00 på Kungliga Operan. Efter ceremonin kommer en officiell mottagning för publiken att äga rum på Kungliga Operan, arrangerad av the Birgit Nilsson Foundation.

Madame Butterfly
Folkoperan
Torsdag
(Opera)

 Image of Madame Butterfly

Hösten 2011 ger Folkoperan operan Madame Butterfly av Puccini i regi av Katharina Thoma från Tyskland. Tillsammans med scenografen och kostymören Julia Müer och ljusdesigner Olaf Winter kommer hon att skapa ett scenrum för Madame Butterfly i en modern japansk miljö.

Handling utspelar sig i modern japansk miljö i mötet mellan traditioner och drömmar om framtiden. Ett bröllop arrangeras mellan den amerikanske marinlöjtnanten Pinkerton och den unga kvinnan Butterfly. Butterfly längtar efter ett annat liv i en annan kultur. Men det blir inte som hon tänkt sig.

Katharina Thoma har tidigare regisserat operan “Vanessa” av Barber på Malmö Opera och “La Finta Giardiniera” av Mozart på Oper Frankfurt. Bland framtida engagemang kan nämnas produktioner på både Oper Frankfurt, Dortmund Theater och Glyndebourne Festival.

Musikaliskt ansvarig är Per-Otto Johansson. Han har dirigerat en rad operor på Malmö Opera såsom bland andra “Maskeradbalen”, “La Bohème” och “Dead Man Walking”. Han har dirigerat bland annat “La Bohème” på Wermland Opera och “Trollflöjten” på Den Jyske Opera i Köpenhamn dit han återvänder våren 2011 för att dirigera “Barberaren i Sevilla”.Han är även förste kapellmästare vid Theater Vorpommern i Tyskland.

Hem & Villa Stockholm
Stockholmsmässan
Torsdag
(Mässa)

 Image of Hem & Villa Stockholm

Men Hem & Villa är så mycket mer än en mässa. Det är ett forum för inspiration, upplevelser, produktnyheter, seminarier och trender. Vår ambition är att beröra besökarnas fem sinnen, designa koncept och skapa plattformar som erbjuder besökaren ett utbud utöver det vanliga. En utmärkt plats för utställare att stärka sitt varumärke och öka försäljningen på ett långsiktigt plan.

Fakta: Hem & Villamässorna, som genomförs i Stockholm, Göteborg och Malmö, arrangeras av Stockholmsmässan och tidskriften Vi i Villa och ägs av Hem & Villa Europa HB, som i sin tur ägs av Stockholmsmässan AB och Bonnier Publications AB. Hem & Villa Malmö arrangeras på licensavtal av Numera Mässor AB.

Romeo & Juliet
Göta Lejon
Torsdag
(Teater)

 Image of Romeo & Juliet

Musikalen Romeo & Julia – välkända hits, oförglömlig kärlek

På nyårsafton 2010 hade en helt ny musikal premiär på Göta Lejon. Musikalen Romeo & Julia är baserad på Shakespeares klassiska pjäs men med ny modern dialog och med musik som alla känner igen. Flera av tidernas största hits inom pop, rock och hiphop har fått nya spännande arrangemang.

På scenen ser vi Måns Zelmerlöw som Romeo och nya stjärnskottet Lisette Pagler som Julia. Lisette stod kvar som ensam vinnare bland över tusen sökande i SVTs Jakten på Julia. Deras förtrogne fader Laurence spelas av Loa Falkman. Mercutio spelas av Anton Lundqvist och som Amman ser vi Marianne Mörck. För regin står Morgan Alling och Calle Norlén har översatt. Jennie Widegren och Fredrik Rydman från Bounce koreograferar och Kristofer Nergårdh från Let’s Dance och Allsång på Skansen är musikaliskt ansvarig. Den fantastiska scenografin och kostymerna är gjorda av Lehna Edwall och tillsammans med Sara Klänges fantastifulla mask- och perukdesign skapar de en visuell fest för ögat.

Musik från bl a
Jackson 5
Metallica
Beach Boys
Kiss
Christina Aguilera
MC Hammer
Genesis
Spandau Ballet

Manus bearbetat från W. Shakespeares original: Ulfur Eldjarn
Översättning, bearbetning och sångtexter: Calle Norlén
Regi & bearbetning: Morgan Alling
Koreografi & bearbetning: Fredrik ”Benke” Rydman
Koreografi & bearbetning: Jennie Widegren
Musikaliskt ansvarig/musikarrangör: Kristofer Nergårdh
Scenografi & kostymdesign: Lehna Edwall
Mask & perukdesign: Sara Klänge
Ljusdesign: Ulf Englund
Ljuddesign: Jacob Julin

Zpanska flugan
China Teatern
Torsdag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Riktiga Män
Maximteatern
Torsdag
(Teater)

 Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

The Baseballs
Fryshuset
Torsdag
(Konsert)

 Image of The Baseballs

The Baseballs har på kort tid gått från att sitta hemma i föräldrahemmen och drömma om ett liv som rockstjärnor till att turnera världen runt, spela in musikvideos och möta fans! De har gjort över 100 konserter och har sålt över en miljon ex av debutalbumet ”Strike”. I hemlandet, Tyskland, har de belönats med ett Echo Award för bästa nykomling! Nutida hits får ett skönt 50-tals sväng och de bevisar att en bra låt alltid är en bra låt, oavsett vilket årtionde den kläs i.

På det nya albumet ”Strings ´n´ Stripes” (som släpps i maj) håller de fast vid 50-talskonceptet, vilket ligger dem alla varmt om hjärtat. Albumet innehåller bl.a. hits som ”California Girls” av Katy Perry, ”Quit Playing Games With My Heart” av Backstreet Boys och Paparazzi av Lady Gaga.  Första singel är Candy Shop som rapparen 50 Cent har gjort, The Baseballs version är så långt från gansta-rap man kan komma. De har istället gjort låten till sin egen genom att 50-talisera den, soundet går inte att ta miste på. The Baseballs är tillbaka med ett album fyllt av hits, perfekt att dansa in i sommaren till.

Lena Philipsson-My Dream Show
Cirkus
Torsdag
(Show)

 Image of Lena Philipsson-My Dream Show

En av våra mest folkkära artister Lena Philipsson firar 25 år som artist och bjuder in till sitt livs drömshow!
Premiär 29 september 2011 på Cirkus i Stockholm.

BILJETTSLÄPP 21/3 kl 09.00
Den 8/8 släpps spelperiod 10/11 till 17/12

Lena Philipsson firar 25 år som artist och bjuder in till sitt livs drömshow på Cirkus i höst – en häpnadsväckande show där vad som helst kan hända!
Tillsammans med dansare, musiker och körsångare tar Lena oss med på en fantastisk drömresa genom sin karriär där hennes egna hits blandas med tolkningar av andra artisters låtar och galna överraskningar.

Lena slog igenom i en gul paljettkavaj med Kärleken är evig 1986. Låten kom på andra plats i Melodifestivalen som sändes från Cirkus i Stockholm. 25 år senare har Lena Philipsson uppnått det mesta som går att uppnå som artist i Sverige. Hon har gjort succé med krogshower som Lena PH 006 och Lena+Orup, varit programledare för Melodifestivalen tre gånger och 2004 vann hon själv tävlingen med Det gör ont.

Den 29 september är Lena Philipsson tillbaka på samma scen där allt började. Inför höstens show har Cirkus byggts om, scenen är placerad mitt bland publiken så att vi ska få komma ännu närmare Lena och vara med i hennes skruvade fantasivärld.

För regi och koreografi står Fredrik ”Benke” Rydman från dansgruppen Bounce. Scenograf är konstnären Ernst Billgren.

Göteborg

Antigone
Göteborgs Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of Antigone

Den unga Antigone följer sin övertygelse och trotsar lagen, männen och makten. Hon vinner sin självständighet och folkets kärlek, men offrar sitt liv. Dramatik från teaterns vagga lyfts till brännande aktualitet.

Ett samarbete med Parapanda Theatre Lab, Tanzanias ledande teatergrupp. Med poesi, musik och storytelling framförs texten på både svenska och swahili av skådespelare från Parapanda och Göteborgs Stadsteater. För regi står Mgunga Mwa Mnyenyelwa från Parapanda tillsammans med Ronnie Hallgren, VD och Teaterchef på Göteborgs Stadsteater.

Parapanda Theatre Lab från Dar es Salaam i Tanzania är ett av landets ledande teatersällskap med målet att främja teatern i Tanzania. De utmärker sig från andra teaterutövare genom sin unika berättarteater, baserad på storytelling, poesi och musik. Förutom teater så håller gruppen på med ett stort socialt arbete och mycket barn- och ungdomsverksamhet och har under 10 år arbetat med kulturella och politiska frågor på ett innovativt sätt. Gruppen har turnerat mycket runt om i Tanzania, Kenya, Uganda, Zambia, Mozambique och Sydafrika.

West Side Story
GöteborgsOperan
Torsdag
(Musikal)

 Image of West Side Story

Kanske är det tidlösheten i temat: en konflikt mellan människor med olika bakgrund, en skildring av den tonårstid då allt är lika mycket på lek som på blodigt allvar, en berättelse om den andlösa, uppslukande kärleken och dess spegelvända motsvarighet – det förtärande hatet. Kanske är det formen: de stora dansnumren som genialiskt driver handlingen framåt lika mycket som dialogen och sången. Kanske är det den raffinerade musiken: komponerad av Leonard Bernstein då han stod på toppen av sin karriär och var en av världens främste dirigenter, lika bevandrad i den klassiska musiken som intresserad av att tolka och uttrycka sin egen tid musikaliskt. West Side Story kallas av en uppsjö av olika anledningar ”världens bästa musikal” och har sedan urpremiären 1957 tolkats och omtolkats, översatts, setts och älskats av människor över hela världen. Löst baserad på Shakespeares Romeo och Julia är det en tragisk kärlekshistoria i storstadsmiljö med två rivaliserande ungdomsgäng i fokus.

Hagmans konditori
Lorensbergsteatern
Torsdag
(Teater)

 Image of Hagmans konditori

Fyra herrar i övre medelåldern träffas av en högst osannolik slump på en hypermodern kaffebar. Det visar sig att dom känner varandra sedan ungdomsåren och upptäcker dessutom att kaffebaren är deras gamla favoritkondis. Dom drabbas då av minnen och nostalgi i så höga doser att dom häpnadsväckande plötsligt och inför allas ögon förflyttas tillbaka till sin egen tonårstid samtidigt som kaffebaren lika plötsligt blir Hagmans konditori. Alltsammans förvandlas till minnen och dåtid och rockabilly och 50- och 60-talspop i en enda virvlande mix av sång och dans och musik och skratt innan allt plötsligt är nutid igen och då är allt lika roligt i alla fall för då har Hagmans konditori återuppstått.

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Torsdag
(Konsert)

 Image of Ledin Showtime

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Sommaren är kort men i höst är han din! Och han kommer göra allt för att göra dig lycklig!

Festen börjar på RONDO den 22 september.

Musical! with the Gothenburg Symphony Orchestra and Peter Jöback and others
Göteborgs Konserthus
Torsdag
(Konsert)

 Image of Musical! with the Gothenburg Symphony Orchestra and Peter Jöback and others

Göteborgs Symfoniker
Dirigent: Nick Davies
Hannah Holgersson
Evelyn Jons
Peter Jöback

Konserten med de härligaste musikalnumren från West Side Story till Mamma Mia! Sånger som Tonight, Send in the Clowns, Phantom of the Opera och När guldet blev till sand ställer krav både på virtuositet och artistisk utstrålning. Och det kan vi utlova med solisterna Peter Jöback, Hannah Holgersson och Evelyn Jons.

R.E.A.
Kajskjul 8
Torsdag
(Show)

 Image of R.E.A.

Ingen annan krogshow har spelats så länge och dragit så stor publik under åren som R.E.A. Gruppen är nu inne på sitt tolfte år! Konceptet är enkelt – en riktigt rolig show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Original­ensemblen år 2000 var Anders Lundin, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Sissela Kyle och Jan Åström. Under åren har medlemmar kommit och gått – och kommit tillbaka.

R.E.A har också hunnit med två framgångsrika tv-serier som visades i SVT samtidigt som man spelade på Hamburger Börs.

Idag består R.E.A av Anders Lundin (Allsång på Skansen, programledare mm), Sussie Eriksson (Mamma Mia, Prima Donnor mm), Ola Forssmed (The Producers, Vita Hästen, Grease, Troll­karlen från Oz mm), Anna Carlsson (Ett makalöst bröllop, Solsting och snésprång mm) och de ser fantastiskt mycket fram emot att möta Sveriges gladaste publik.

Varmt välkomna till en rolig och minnesvärd helkväll med massor av underhållning, utsökt mat och som avslutas med dans!

T H U R S D A Y S
BERSÅ
Torsdag
(Club)

 

Det kommer bjudas på livespelningar, sköna djs och massvis med tokiga happenings på torsdagarna @ Berså!

Denna torsdag spelar John Olsson, det blir allt ifrån 80-90 talet till dagens partyhits! Han kommer garanterat få alla att slå klackarna i taket!

Malmö

Sleep on the marble floor
Malmö Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of Sleep on the marble floor

En tragikomisk enaktare om två döende män som delar rum på sjukhuset i Malmö. Den ene är en välbärgad advokat och den andre är en hemlös man som hittats i en park.

”Under sina sista år låg min vän bokförläggare Bengt Forsberg en hel del på sjukhus. Vid ett tillfälle delade han sjukrum med en hemlös man. De båda herrarna började prata och kom efter ett tag fram till att de hade en gemensam vän. Den hemlöse och jag hade varit klasskamrater på Realskolan i Malmö.

Jag, som hittills mest sålt mina bitar till farsens estrader, greps nu av en obetvinglig lust att förvandla Bengts historia till en pjäs. Det gick trögt, ända tills jag erinrade mig att uteliggaren frågat förläggaren om han någonsin sovit på marmorgolv. Det hade han förstås inte, men nu fick han veta att marmorgolv hör till de mest hatade underlagen bland människor som tvingas tillbringa sin dygnsvila i portar och trappuppgångar.

När jag väl fått tag i titeln, Sova på marmorgolv, gick skrivandet av sig själv. Det blev en liten tragikomisk enaktare om två döende män. Bengt förvandlades till en välbärgad advokat med cancer i sista stadiet och döden lurande bak hörnet. Den hemlöse hade hittats i en park och förts till akuten med svårartad lunginflammation.

Att pjäsen utspelar sig på sjukhus gav mig associationer till Hjalmar Gullbergs dikt Till en näktergal i Malmö. Utan att det har ett smack med bokförläggare Forsberg eller min gamle vingbrutne klasskamrat att göra lät jag andra hälften av pjäsen bli nåt slags drömspel där advokaten förvandlas till skalden Gullberg, den hemlöse till överläkaren på avdelningen och sjuksköterskan till skaldens trolovade, grevinnan Greta Thott.

Var får man allt ifrån…?”

Afenginn
Klaffbron
Torsdag
(Konsert)

 Image of Afenginn

Afenginn bildades 2002 och 5-mannabandet har med åren lyckats skapa sig ett rykte som ett virtuost och lysande liveband. Afenginn betyder berusning och styrka på fornnordiska, deras varumärke är originalitet och intensitet och deras musik har vuxit fram ur världsmusik, punk och nordisk folkmusik. Med en bredd från känslig pianissimo till vilda och brusande passager, hembärandes deras unika stil.?

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Torsdag
(Show)

 Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

Hang the DJ – Sanna & Staffan
Debaser
Torsdag
(Club)

 Image of Hang the DJ - Sanna & Staffan

Detta blir en kväll i psychens och rockens tecken! Drick en isande Brooklyn tillsammans med Sanna & Staffan och lyssna till Velvet Underground, Black Flag och 16 Horsepower. Kanske blir det spontandans på småtimmarna.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Hem & Villa Stockholm
Hours: 11:00 – 19:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Vernissage/Auktion
Hours: 11:00 – 18:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
SHE%u2019S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Lunch with Börje – Guest Hasse Wallman
Hours: 12:00 – 13:30
Hamlet – a standup
Hours: 13:00 – 15:00
Magritte & Foucault
Hours: 17:00 – 20:00
Linnea Henriksson
Hours: 17:00 – 18:00
RADIOKÖREN & REBAROQUE
Hours: 18:00 – 19:15
Birgit Nilsson Prize
Hours: 18:00 – 23:00
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Hamlet – a standup
Hours: 19:00 – 21:00
Modren
Hours: 19:00 – 21:00
Bix Ballroom
Hours: 19:00 – 22:00
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
Mormors svarta ögon
Hours: 19:00 – 20:30
The greedy
Hours: 19:00 – 21:30
NAO & Crying Day Care Choir
Hours: 19:00 – 23:30
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
The Half done sky
Hours: 19:00 – 21:00
The death of a Salesman
Hours: 19:00 – 21:40
Madame Butterfly
Hours: 19:00 – 21:20
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
Romeo & Juliet
Hours: 19:30 – 21:30
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
Gertrude Stein
Hours: 19:30 – 21:50
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Babben Larsson
Hours: 19:30 – 22:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Maria Möller
Hours: 19:30 – 22:00
The Baseballs
Hours: 19:30 – 21:00
BigBenStandUp
Hours: 20:00 – 22:30
The Quiet Nights Orchestra
Hours: 20:00 – 22:00
Charlee & Me at Story Hotel
Hours: 20:00 – 23:00
Joshua Radin
Hours: 20:00 – 22:00
KWJAZ & Sand Circles
Hours: 20:30 – 23:00
The Beeters
Hours: 20:30 – 01:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
Södrans Reggae Club
Hours: 21:00 – 01:00
Museet’s Music Corner W.41; Camilla Brinck,Jimmie D, Daniel Bultén,Mo
Hours: 21:00 – 01:00
IMPERIET W.41 CALLE DERNULF, GUSTAV KJELIN, EMELIE PERSSON & GUSTAV GELIN
Hours: 22:00 – 03:00
TnT THURSDAYS with TONY ZOULIAS & TARO!
Hours: 22:00 – 03:00
Berns Bistro Bar week 41
Hours: 22:00 – 03:00
CLUB WEEKEND at SOLIDARITET
Hours: 23:00 – 05:00

Göteborg

Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 18:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 18:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 18:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 18:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Karl Gerhard to Woman
Hours: 12:00 – 14:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
ANNA RING
Hours: 12:00 – 16:00
Locatelli W.41
Hours: 18:00 – 03:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
R.E.A.
Hours: 19:00 – 23:30
Klungan
Hours: 19:00 – 20:40
Antigone
Hours: 19:00 – 20:40
Systrar – Tesoro III
Hours: 19:00 – 21:00
whatever LOVE means
Hours: 19:00 – 21:03
Musical! with the Gothenburg Symphony Orchestra and Peter Jöback and others
Hours: 19:30 – 21:30
West Side Story
Hours: 19:30 – 22:30
Hagmans konditori
Hours: 19:30 – 22:00
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
THE SILENT FOOL
Hours: 20:00 – 22:00
KLUBB TOTAL
Hours: 20:00 – 02:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
RUBY STAND UP – Soran Ismail/Ann Westin/Robert Larsson
Hours: 21:00 – 23:00
THUS:OWLS live & Karl (Ram Di Dam) DJ
Hours: 22:00 – 03:00
T H U R S D A Y S
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
BO MARKENHOLM
Hours: 12:00 – 15:00
Sleep on the marble floor
Hours: 19:00 – 21:00
Hang the DJ – Sanna & Staffan
Hours: 19:00 – 03:00
Tobias Persson and others
Hours: 20:00 – 22:00
Mika Vainio/Bio Ectoplasm Girls
Hours: 20:00 – 22:00
Dr Rock – Freaks for the Festival 60’s Show
Hours: 20:00 – 22:00
Afenginn
Hours: 20:00 – 22:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
MORE FIRE! Wisemen Sound System and Friends
Hours: 22:00 – 03:00

Oslo

CODA Oslo International Dance Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Films from the South Festival
Hours: 00:00 – 00:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Oslo Horse Show
Hours: 12:00 – 21:00
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
Jazzland 15 Years!
Hours: 19:00 – 01:00
Comedy Gala 2011
Hours: 19:00 – 20:15
The show must go on II
Hours: 19:00 – 21:00
New French Extremity: Baise-moi
Hours: 19:00 – 21:00
Dr. Bekken & Richard Gjems
Hours: 19:00 – 21:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
OF – Haydn – Skrjabin – Berlioz
Hours: 19:30 – 22:00
SAHARA HOTNIGHTS
Hours: 20:00 – 22:00
HANDSOME FURS & BASIA BULAT
Hours: 20:00 – 23:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
Next to Normal
Hours: 20:00 – 22:25
The Grascals
Hours: 21:00 – 23:00
Dj Sharkara
Hours: 21:00 – 01:00
Kristian Anttila
Hours: 21:00 – 01:00
DJ Tony D & DJ Tony Anthun: Favorites
Hours: 22:00 – 03:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
Wundergrund Festival
Hours: 19:00 – 01:00
HERKULES
Hours: 19:00 – 21:20
English Comedy Night
Hours: 19:30 – 21:30
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Verdis Requiem
Hours: 19:30 – 21:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 20:00 – 00:00
Seagull
Hours: 20:00 – 22:00
Casper and Frank. Now as people!
Hours: 20:00 – 22:00
The good man from Sezuan
Hours: 20:00 – 22:00
Ground Girls
Hours: 20:00 – 21:40
Anna Karenina
Hours: 20:00 – 22:00
Snoop Dogg
Hours: 20:00 – 22:00
The pain
Hours: 20:00 – 21:30
ARE YOU DEAD
Hours: 20:00 – 22:00
The Stokholm Promise
Hours: 20:00 – 22:00
CHRISTINA VON BÜLOW TRIO WITH JAN ALLAN
Hours: 20:00 – 22:00
Orange Monks & The Boombox Hearts
Hours: 21:00 – 23:00
Camille Jones
Hours: 21:00 – 23:00
MARK MCGUIRE (US)
Hours: 21:00 – 00:00
Hussy
Hours: 23:00 – 04:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s