Tuesday the 11th of October in Swedish

Stockholm

EM kval- Sweden – Holland
Råsunda Stadion
Tisdag
(Sport)

 Image of European Championship Qualifying / Sweden - Holland

Ikväll går vårat landslag upp mot Holland för att kvalificera sig för EM . Bänka dig framför TVen eller boka din biljett dit.

Marriage of Figaro
Operan
Tisdag
(Opera)

 Image of Marriage of Figaro

Det är Figaros och Susannas bröllopsdag. Men det är inte bara brudparet som längtar. Greven verkar lika intresserad av Susanna som ointresserad av Grevinnan. Marcellina vill snärja Figaro. Och Cherubino älskar alla. Begäret lurar bakom varje dörr. Vem får vem när dagen är slut och hur undviker man att bli lämnad och försmådd?

När Mozart och Da Ponte skapade sin opera ur en förbjuden pjäs var det revolutionerande att betjänten Figaro skulle vinna konflikten med Greven. Ole Anders Tandbergs uppsättning handlar om begärets mekanismer. Vem begär jag och varför? På Mozartvis uttrycker musiken de elva rollernas innersta tankar i en uppsättning som är lika komisk som allvarlig.

Two masters servant
Dramaten
Tisdag
(Teater)

 Image of Two masters servant

En klassisk komedi i ny version. Fart, fest och färg! Morgan Alling kommer tillbaka till Dramaten som världens mest stressade tjänare, på besök i Venedig bland kanaler och gondoler.

Tjänaren Truffaldino avbryter Clarices och Silvios förlovning med en ytterst dålig nyhet. Clarices fästman, dödad i duell, är inte alls död. Han står i själva verket utanför dörren och väntar. Eller är det inte han?

Beatrice har bestämt sig för att, utklädd till sin dödade bror, söka sin älskade Florindo som flytt efter duellen. Och Truffaldino som gärna äter för två, passar på att dryga ut kassan och tar i hemlighet anställning hos en annan herre. Ett dubbelarbete som han nu måste dölja med hjälp av en rejäl dos uppfinningsrikedom. I komedins värld handlar allt om det grundläggande: mat, pengar och kärlek!

I “Två herrars tjänare” från 1745 bygger Venedigs store dramatiker Carlo Goldoni vidare på och moderniserar den gamla comedia dell´arte-traditionen. Det betyder fars och fysisk komedi. Nu i modern tappning med Peter Langdal som regissör. Danske Peter Langdal är chef på Betty Nansen -teatern i Köpenhamn. Hans första uppsättning på Dramaten var Jeppe på berget med Lena Nyman och Börje Ahlstedt 1986.

Thieves
Dramaten
Tisdag
(Teater)

 Image of Thieves

Finn vaknar en morgon och bestämmer sig för att aldrig mer gå upp ur sängen. Linda lever ensam, men köper mat för en hel låtsasfamilj. Erwin sitter uttråkad och rastlös på ålderdomshemmet. Varför hör han inget från sin son? Herr och Fru Schmitt hittar mystiska spår i trädgården och undrar om deras tillvaro är hotad. Provrörsbarnet Mira är gravid men kan hon skaffa barn när hon inte känner sin egen pappa?  Ira saknar plötsligt sin man som aldrig kom tillbaka efter en promenad. Gaby och Rainer tittar på lägenhet tillsammans, men kommer de verkligen att flytta ihop? Och Monika får vaga antydningar om befordran och satsar allt.  ??

Tjuvar är en humoristisk samtidstragedi om tolv personer vars öden på olika vis korsas. Tolv personer som varken kan hantera sin ensamhet eller nära relationer, och som kanske lever mer i fantasin än i verkligheten. Pjäsen är både en smärtsam och rolig kritik av det moderna samhället, samtidigt som den ställer de eviga frågorna: vem är jag? Och vart är vi egentligen på väg?

– Tjuvar skildrar rätt solkiga, ömtåliga människor, men på ett sätt som gör att man samtidigt kan skratta. Dea Loher skriver pjäser med ett mångtydigt språk och en annorlunda, modern form. Jag tänker att det ska bli en vacker, ful, sorglig och absurt rolig föreställning. Och det är tolv riktigt bra roller i pjäsen för en stor skådespelarensemble, berättar regissören Jenny Andreasson.

Dea Loher är född 1964 och är en av Tysklands största samtida dramatiker. Hon ställer frågor om ensamhet och gemenskap, individ mot kollektiv och hur vårt moderna samhälle påverkar oss. Tjuvar gjorde succé vid premiären på Deutsches theater i Berlin 2010.

LARS WINNERBÄCK
Cirkus
Tisdag
(Konsert)

 Image of LARS WINNERBÄCK

Hösten 2009 släppte Lars Winnerbäck sitt senaste album Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igen. Albumet följdes av en massiv turné i utsålda arenor i hela landet. Tillsammans med ett stort turnésällskap bestående av handplockade artister var sommarturnén 2010 en egen festival som ambulerade riket runt.
Lars Winnerbäck hade ännu en gång cementerat sin position som Sveriges inte bara största utan också mest älskade artist, med en relation till en hängiven fanbas de flesta andra artister bara kan drömma om.

För sådana anhängare vill man göra något speciellt. Bara för inbjudna fans gjorde Lars Winnerbäck nyligen en rad hemliga spelningar på mycket små spelställen. Scener så små hade han inte stått på sedan karriärens början. Det var helt enkelt på tiden att göra närmare, mindre spelningar. Det som var tänkt som en engångsföreteelse i all enkelhet växte snart till att vilja låta fler ta del av det som utspelade sig det här magiska kvällarna. På kort distans mellan tanke och handling presenteras nu en mycket speciell höstturné.

I kontrast till de stora produktioner och turnésällskap Lasse rest med på senaste åren kommer han att hösten 2011 möta sin publik i ett mindre format med bara sångerna mellan honom och publiken. I små intima lokaler (med Winnerbäckska mått mätt förstås) kommer texterna och det rena musikaliska uttrycket stå i fokus. Naket och direkt.

Magnus Betnér
China Teatern
Tisdag
(Show)

 Image of Magnus Betnér

Stand up ska man se live. Därför är Sveriges bästa komiker tillbaka för ännu en stor turné med 80 minuter helt nyskrivet material du garanterat inte har sett i TV.

Som vanligt väjer Magnus Betnér inte för några ämnen och levererar sina skämt med sedvanligt stenansikte. Delar av föreställningen kommer att kretsa kring nyhetsåret 2011. Magnus valdes till årets manliga komiker både 2005 och 2010 på Svenska Standupgalan.

Red Hot Chili Peppers
Ericsson Globe
Tisdag
(Konsert)

 Image of Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers är sångaren Anthony Kiedis, Basisten Flea, trummisen Chad Smith och gitarristen Josh Klinghoffer. Som ett av de viktigaste och största rockbanden i rockhistorien har Red Hot Chili Peppers i nära 30 år bjudit på sin säregna blandning av psykedelisk rock, punk och funk.

Göteborg

Antigone
Göteborgs Stadsteater
Tisdag
(Teater)

 Image of Antigone

Den unga Antigone följer sin övertygelse och trotsar lagen, männen och makten. Hon vinner sin självständighet och folkets kärlek, men offrar sitt liv. Dramatik från teaterns vagga lyfts till brännande aktualitet.

Ett samarbete med Parapanda Theatre Lab, Tanzanias ledande teatergrupp. Med poesi, musik och storytelling framförs texten på både svenska och swahili av skådespelare från Parapanda och Göteborgs Stadsteater. För regi står Mgunga Mwa Mnyenyelwa från Parapanda tillsammans med Ronnie Hallgren, VD och Teaterchef på Göteborgs Stadsteater.

Parapanda Theatre Lab från Dar es Salaam i Tanzania är ett av landets ledande teatersällskap med målet att främja teatern i Tanzania. De utmärker sig från andra teaterutövare genom sin unika berättarteater, baserad på storytelling, poesi och musik. Förutom teater så håller gruppen på med ett stort socialt arbete och mycket barn- och ungdomsverksamhet och har under 10 år arbetat med kulturella och politiska frågor på ett innovativt sätt. Gruppen har turnerat mycket runt om i Tanzania, Kenya, Uganda, Zambia, Mozambique och Sydafrika.

Apathetic for beginners
Folkteatern
Tisdag
(Teater)

 Image of Apathetic for beginners

Vad är en sanning? Hur kan man veta vem som står bakom ett budskap? Vad säger ryktes-spridning om våra innersta, mest förbjudna åsikter? Vem har makten över vårt gemen-samma minne?
I ett flöde av absurda och komiska situationer får vi följa ”Utredarens” jakt på vad som hände med de apatiska flyktingbarnen i mitten av 00-talet. Skulden bollas fram och tillbaka mellan en familj, en tjänsteman och en politiker, allt medan verkligheten bit för bit krackelerar till något oigenkännligt. I denna svarta komedi, full av tempoväxlingar, kastas sex skådespelare mellan 34 olika roller.

Viktors Playhouse
Nefertiti
Tisdag
(Konsert)

 Image of Viktors Playhouse

Två PLAYHOUSARE och två utomstående bildar denna kvartett som botaniserar fritt bland jazzhistoriens gömda skatter och även plockar med sig en och annan rykande färsk bit! Konserten utgör en inkörsport till aftonens jam! Varmt välkomna!

Anders Gabrielsson -sx.
Rasmus Borg -p.
Viktor Skokic -b.
Lars Källfält -tr.

The British Pink Floyd Show (UK)
Trädgår’n
Tisdag
(Konsert)

 Image of The British Pink Floyd Show (UK)

THE BRITISH PINK FLOYD SHOW TILL SVERIGE
När Pink Floyd själva inte längre existerar så är det obevekligen fantastiskt att det finns hängivna musiker och konstnärer som dedicerar sina liv för att återskapa helheten och magin som Pink Floyd själva en gång skapade.
The British Pink Floyd Show består av, för att klargöra för den oinvigde, några av de musiker och kreativa team som sedan 1988 turnerat under namnet The Australian Pink Floyd Show. Det är ett band som tagit Pink Floyds musik till en helt ny nivå bland tribute-banden. Med konserter runtom hela världen bl a på Royal Albert Hall i London och med en komplett och väldigt spektakulär uppsättning av The Wall är det få band dag som för Pink Floyds arv vidare med mer känsla och mer autenticitet än The British Pink Floyd Show.
Med kunskap och en unik känsla för minsta detalj så har skaparna bakom The British Pink Floyd Show tidigare (då under namnet The Australian Pink Floyd Show) gjort succé med återskapandet av uppsättningarna som ”The Dark Side of The Moon”, ”Animals” och ”Wish You Were Here”. Både kritiker och fans av originalbandet Pink Floyd har blivit förbluffad över hur välspelat och äkta allt känns. Bara en sådan sak som att bandet 1996 spelade på David Gilmours 50-årsdag, något som vittnar om dess storhet och definitivt känns som en äkthetsstämpel om något.
The British Pink Floyd Show kommer att göra tre konserter i Sverige: Stockholm, Göteborg och Malmö. Förvänta er inget annat än en spektakulär show som kommer etsa sig fast i minnet för resten av livet.

Malmö

KOPAfestival 2011
Victoriateatern
Tisdag
(Festival)

 Image of KOPAfestival 2011

För sjätte året i rad anordnas denna festival. Ur programmet kan nämnas sångerskan Lena Willemark, engelske sångaren Cleveland Watkiss, organisten Tomas Willstedt, finske saxofonisten och flöjtisten Juhani Aaltonen.

Prins Charles känsla
Malmö Stadsteater
Tisdag
(Teater)

 Image of Prins Charles känsla

När Prins Charles precis förlovat sig med Diana, fick han på en presskonferens frågan: ”Are you in love?”. Han tvekade en stund och svarade sedan: ”Yes… whatever love means”.

Vad är egentligen kärlek? Prins Charles känsla söker nya svar på denna uråldriga fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, antiromantik, hjärtesorg, psykoanalys och personangrepp. Det ges även svar på en del andra frågor, till exempel: Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar alla kvinnor?

Pjäsen bygger på Malmöbaserade Liv Strömquists seriealbum med samma namn. Den är en humoristisk och historisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen.

Britney Spears
Malmö Arena
Tisdag
(Konsert)

 Image of Britney Spears

Britney Spears fortsätter att influera generationer av popfans med hennes redan rosade sjunde album, “Femme Fatale”, som släpptes i mars. Albumet gick direkt in på svenska albumlistans femte plats. Exekutiva producenter av “Femme Fatale” är Max Martin och Dr. Luke.

Första singeln från “Femme Fatale” – Hold It Against Me slog rekord i USA genom att vara den mest nedladdade singeln under en vecka, detta med imponerande 411 000 sålda digitala singlar. Den uppmärksammade videon till Hold It Against Me regisserades av Jonas Åkerlund. Den aktuella singeln, Till The World Ends, är en stor hit världen över och räknas idag som en av Britneys största radiohits. De dansvänliga låtarna på nya albumet ger oss tydliga hintar om att Britney Spears ger oss en fantastisk och energisk show med sin “Femme Fatale” Tour.

Britney har sålt mer än 67 miljoner album sedan debuten 1999 och hon har placerat mer än tjugofyra hits på Billboards Mainstream Top 40-lista. Britney Spears kan också stoltsera med att hon är den enda kvinnliga artisten som har gått in direkt som etta på Billboard Album Chart hela sex gånger.

Mode utan Midja
Malmö Museer
Tisdag
(Konst)

 Image of Mode utan Midja

Malmö Museer, andra våningen

Mode utan midja berättar om 1920-talets kvinnomode men sätter också in modet i ett socialt, ekonomiskt och kulturellt sammanhang. “Det glada 20-talet” var ett decennium som innehöll både orubblig framtidstro och historiens värsta börskrasch.
I utställningen visas ett stort antal 20-talskläder, både vardags- och festmode, samt ett urval målningar och skisser.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Joanna Rytel
Hours: 10:00 – 21:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Pernilla Sylwan “GOLD & CANDY”
Hours: 11:00 – 18:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Magritte & Foucault
Hours: 17:00 – 20:00
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
Orestien
Hours: 18:00 – 20:00
The Half done sky
Hours: 18:00 – 20:00
Back to the 80s
Hours: 18:30 – 22:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Thieves
Hours: 19:00 – 21:00
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
The Auditor
Hours: 19:00 – 21:00
Marriage of Figaro
Hours: 19:00 – 23:20
Friends
Hours: 19:00 – 21:00
Frauke Requardt/EPISODE
Hours: 19:00 – 20:00
Two masters servant
Hours: 19:00 – 21:00
Eva Funck – Successful Performance
Hours: 19:30 – 21:30
LARS WINNERBÄCK
Hours: 19:30 – 22:00
Magnus Betnér
Hours: 19:30 – 21:00
Red Hot Chili Peppers
Hours: 19:30 – 22:00
European Championship Qualifying / Sweden – Holland
Hours: 20:00 – 22:00
Charlee Porters Country House
Hours: 20:00 – 23:00
Thus:Owls
Hours: 20:00 – 22:00
Le Systeme, release concerts
Hours: 20:30 – 23:30
John Vanderslice
Hours: 20:30 – 23:00
CHRISTOFFER SKOUG (live!)
Hours: 21:00 – 23:00
Moder Svea
Hours: 21:00 – 23:00

Göteborg

18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 18:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 18:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Karl Gerhard to Woman
Hours: 12:00 – 14:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
ANNA RING
Hours: 12:00 – 16:00
whatever LOVE means
Hours: 13:30 – 16:00
Apathetic for beginners
Hours: 19:00 – 20:15
Viktors Playhouse
Hours: 19:00 – 21:00
Antigone
Hours: 19:00 – 20:40
The British Pink Floyd Show (UK)
Hours: 19:30 – 21:30
It´s TUESDAY | DJ FABE
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
BO MARKENHOLM
Hours: 12:00 – 15:00
Prins Charles känsla
Hours: 19:00 – 20:40
Britney Spears
Hours: 19:30 – 21:30
KOPAfestival 2011
Hours: 19:30 – 21:30

Oslo

Films from the South Festival
Hours: 00:00 – 00:00
CODA Oslo International Dance Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Oslo Horse Show
Hours: 08:30 – 21:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Woyzeck
Hours: 19:00 – 21:00
Antony and the Johnsons
Hours: 19:30 – 21:00
Babettes feast
Hours: 19:30 – 20:40
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
Larache
Hours: 19:30 – 21:00
Next to Normal
Hours: 20:00 – 22:25
ANNA CALVI
Hours: 20:00 – 22:00
Norway – Cyprus
Hours: 20:15 – 22:15
DJ Emma1212
Hours: 20:30 – 00:30
Ni Liv
Hours: 21:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
Così fan Tutte
Hours: 19:30 – 22:30
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 20:00 – 23:00
Ground Girls
Hours: 20:00 – 21:40
Jes Holtsø
Hours: 20:00 – 22:00
The Predatory
Hours: 20:00 – 22:00
Anna Karenina
Hours: 20:00 – 22:00
The pain
Hours: 20:00 – 21:30
ARE YOU DEAD
Hours: 20:00 – 22:00
Denmark – Portugal
Hours: 20:15 – 22:15
HANDSOME FURS (CAN)
Hours: 21:00 – 23:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s