Friday the 7th of October in Swedish

Stockholm

NHL-premiere
Ericsson Globe
Fredag
(Sport)

Image of NHL-premiere

HL-premiär i Ericsson Globe 2011
För fjärde året i rad blir det NHL-premiär i Ericsson Globe och en verklig hockeyfest väntar. Båda matcherna startar kl 19:00!

Altro Canto, Sync
Kunliga Operan
Fredag
(Opera)

Image of Altro Canto, Sync

ALTRO CANTO är speciell och ovanlig enligt koreografen Jean-Christoph Maillot, vars helaftonsbalett på temat Askungen, Cendrillon, dansats av Kungliga Baletten med stor framgång. ”Dansarna dansar med sina hjärtan i samklang med sina känslor för Monteverdis musik. Jag har inte på länge upplevt så engagerande musik”, fortsätter koreografen. Altro Canto är en abstrakt poetisk balett som uttrycker sambandet mellan musiken och de ljudande vibrationerna av dansarnas kroppar i rörelse. Den skapades 2006 för Maillots egen Monte Carlo-balett till kyrklig och världslig 1600-talsmusik, med kostymer av Karl Lagerfeld.

SYNC skapades 1996 av Nils Christe till den italienske tonsättaren Einaudis komposition ”Salgari”, som ibland är snabb, slagfärdig och energisk, ibland lyrisk och poetisk. En väldig stålkonstruktion över scenen ger baletten en känsla av high-tech, särskilt som den inte enbart är dekor utan ett spännande element i koreografin. Washington Ballet uruppförde SYNC som hittills dansats av elva kompanier över hela världen. SYNC står för syncronisation, syncopation, to be in sync. Kungliga  Baletten har framfört flera av Nils Christes verk, senast Moving Glass 2009.

Stockholm Beer & Whisky Festival
Nackastrandsmässan
Fredag
(Festival)

Image of Stockholm Beer & Whisky Festival

När ni kommer till festivalen får ni ett provningsglas som ingår i entrépriset.
På glaset finns det två provsmakningsrender,5 cl och 15 cl.

Ni går sedan runt på festivalområdet och köper provsmakningar i de olika montrarna. det går dessutom att köpa ett whiskyglas för 40 kr.
Ett provsmak kostar från 10 kronor och uppåt, givetvis beroende av vad det är för produkt och sort.

Observera att det endast går att betala med kontanter. Det finns möjlighet till att göra uttag både utanför och inne på mässområdet, men vi rekommenderar att ta ut kontanter innan ni åker till festivalen.

Romeo & Juliet
Göta Lejon
Fredag
(Teater)

Image of Romeo & Juliet

Musikalen Romeo & Julia – välkända hits, oförglömlig kärlek

På nyårsafton 2010 hade en helt ny musikal premiär på Göta Lejon. Musikalen Romeo & Julia är baserad på Shakespeares klassiska pjäs men med ny modern dialog och med musik som alla känner igen. Flera av tidernas största hits inom pop, rock och hiphop har fått nya spännande arrangemang.

På scenen ser vi Måns Zelmerlöw som Romeo och nya stjärnskottet Lisette Pagler som Julia. Lisette stod kvar som ensam vinnare bland över tusen sökande i SVTs Jakten på Julia. Deras förtrogne fader Laurence spelas av Loa Falkman. Mercutio spelas av Anton Lundqvist och som Amman ser vi Marianne Mörck. För regin står Morgan Alling och Calle Norlén har översatt. Jennie Widegren och Fredrik Rydman från Bounce koreograferar och Kristofer Nergårdh från Let’s Dance och Allsång på Skansen är musikaliskt ansvarig. Den fantastiska scenografin och kostymerna är gjorda av Lehna Edwall och tillsammans med Sara Klänges fantastifulla mask- och perukdesign skapar de en visuell fest för ögat.

Musik från bl a
Jackson 5
Metallica
Beach Boys
Kiss
Christina Aguilera
MC Hammer
Genesis
Spandau Ballet

Manus bearbetat från W. Shakespeares original: Ulfur Eldjarn
Översättning, bearbetning och sångtexter: Calle Norlén
Regi & bearbetning: Morgan Alling
Koreografi & bearbetning: Fredrik ”Benke” Rydman
Koreografi & bearbetning: Jennie Widegren
Musikaliskt ansvarig/musikarrangör: Kristofer Nergårdh
Scenografi & kostymdesign: Lehna Edwall
Mask & perukdesign: Sara Klänge
Ljusdesign: Ulf Englund
Ljuddesign: Jacob Julin

Zpanska flugan
China Teatern
Fredag
(Teater)

Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Riktiga Män
Maximteatern
Fredag
(Teater)

Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

Lena Philipsson-My Dream Show
Cirkus
Fredag
(Show)

Image of Lena Philipsson-My Dream Show

En av våra mest folkkära artister Lena Philipsson firar 25 år som artist och bjuder in till sitt livs drömshow!
Premiär 29 september 2011 på Cirkus i Stockholm.

BILJETTSLÄPP 21/3 kl 09.00
Den 8/8 släpps spelperiod 10/11 till 17/12

Lena Philipsson firar 25 år som artist och bjuder in till sitt livs drömshow på Cirkus i höst – en häpnadsväckande show där vad som helst kan hända!
Tillsammans med dansare, musiker och körsångare tar Lena oss med på en fantastisk drömresa genom sin karriär där hennes egna hits blandas med tolkningar av andra artisters låtar och galna överraskningar.

Lena slog igenom i en gul paljettkavaj med Kärleken är evig 1986. Låten kom på andra plats i Melodifestivalen som sändes från Cirkus i Stockholm. 25 år senare har Lena Philipsson uppnått det mesta som går att uppnå som artist i Sverige. Hon har gjort succé med krogshower som Lena PH 006 och Lena+Orup, varit programledare för Melodifestivalen tre gånger och 2004 vann hon själv tävlingen med Det gör ont.

Den 29 september är Lena Philipsson tillbaka på samma scen där allt började. Inför höstens show har Cirkus byggts om, scenen är placerad mitt bland publiken så att vi ska få komma ännu närmare Lena och vara med i hennes skruvade fantasivärld.

För regi och koreografi står Fredrik ”Benke” Rydman från dansgruppen Bounce. Scenograf är konstnären Ernst Billgren.

Carola – Elvis Barbra & Me
Tyrol
Fredag
(Show)

Image of Carola - Elvis Barbra & Me

Carola är en av Sveriges mest hyllade och bäst säljande artister genom tiderna. Hon har bjudit på allt från popmusik i Eurovision Song Contest, till rock, gospel, soul och folkballader. Här i sin första krogshow Elvis, Barbra & Jag hyllar hon föräldrarnas idoler, Elvis Presley och Barbra Streisand. Hon går tillbaka till sina musikaliska rötter där hon fann glädjen som tände lågan inom henne. Eller som Aftonbladet skrev när de gav henne fyra getingar: “Aldrig tidigare upplevt en konsert där hon utstrålat sådan intimitet, lekfullhet och, förstås sångglädje”. Missa inte denna hyllade show. Varmt välkomna till Carolas allra första krogshow!

Göteborg

Påklädaren
Göteborgs Stadsteater
Torsdag
(Teater)

Image of Påklädaren

Tänk England 1942. Flyganfall och ransonering. En mindre landsortsteater förbereder kvällens föreställning, Shakespeares Kung Lear. Huvudrollsinnehavaren Sir John drabbas plötsligt av ett totalt sammanbrott. Påklädaren Norman sliter hårt för att mot alla odds ändå få honom att spela föreställningen… Kvällen blir för alla inblandade, på och bakom scenen, mycket dramatisk och oväntad.

Tänk sedan två av Sveriges mest folkkära skådespelare, Sven Wollter och Tomas von Brömssen, tillsammans igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Pjäsen skrevs på 80-talet av Ronald Harwood som själv arbetat som påklädare och byggt sin pjäs på egna minnen och erfarenheter. Hans kvicka och insiktsfulla porträtt av back-stage-livet på en teater har blivit en mycket hyllad och älskad pjäs.

Hagmans konditori
Lorensbergsteatern
Fredag
(Teater)

Image of Hagmans konditori

Fyra herrar i övre medelåldern träffas av en högst osannolik slump på en hypermodern kaffebar. Det visar sig att dom känner varandra sedan ungdomsåren och upptäcker dessutom att kaffebaren är deras gamla favoritkondis. Dom drabbas då av minnen och nostalgi i så höga doser att dom häpnadsväckande plötsligt och inför allas ögon förflyttas tillbaka till sin egen tonårstid samtidigt som kaffebaren lika plötsligt blir Hagmans konditori. Alltsammans förvandlas till minnen och dåtid och rockabilly och 50- och 60-talspop i en enda virvlande mix av sång och dans och musik och skratt innan allt plötsligt är nutid igen och då är allt lika roligt i alla fall för då har Hagmans konditori återuppstått.

Pang på pensionatet
Liseberg
Fredag
(Teater)

Image of Pang på pensionatet

På Vallarna firades det 15 år med en riktig buskisdeckare signerad Krister Classon. När föreställningen som slog alla tidigare publikrekord spelar på Lisebergsteatern blir det med våra största publikfavoriter. På scen ser vi Siw Carlsson, Ewa Roos, Mikael Riesebeck, Jan Holmquist, Anna Hallgren, Thomas Nystedt, Maria Mälson Nystedt och inte minst den omåttligt populära brevbäraren, Jojje Jönssons ”Dag-Otto Flinck”! Missa inte årets roligaste upplevelse och en sällsynt skrattfylld deckarintrig på ”Pensionat Solrosen”.

Manus och regi: Krister Classon

Handlingen: Ett litet pensionat på den svenska landsbygden sommaren 1955. Låter det fridfullt och idylliskt? Det hade det kanske varit om inte ägarinnan kommit i akut ekonomiskt trångmål. Om inte pensionatets enda anställde bestämt sig för att ta den 94-åriga gästen av daga. Visst hade det varit fridfullt, om det inte kommit en bedragen och deprimerad gäst, som plötsligt visar sina känslor för en kvinnlig spion, som i sin tur blir störd av en mansgris som intresserar sig för yngre damer. Eller om det inte dykt upp en misstänksam pensionerad kommissarie som både hör skottlossningar och känner liklukt. Låter det invecklat? Om inte annat så blir det närmast kaotiskt när en brevbärare i kungliga postverkets tjänst, Dag-Otto Flink, bestämmer sig för att fira sin bemärkelsedag på just detta ställe, pensionatet Solrosen. Nu kan det väl ändå inte bli mer kaos? Jo, det kan det …

R.E.A.
Kajskjul 8
Fredag
(Show)

Image of R.E.A.

Ingen annan krogshow har spelats så länge och dragit så stor publik under åren som R.E.A. Gruppen är nu inne på sitt tolfte år! Konceptet är enkelt – en riktigt rolig show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Original­ensemblen år 2000 var Anders Lundin, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Sissela Kyle och Jan Åström. Under åren har medlemmar kommit och gått – och kommit tillbaka.

R.E.A har också hunnit med två framgångsrika tv-serier som visades i SVT samtidigt som man spelade på Hamburger Börs.

Idag består R.E.A av Anders Lundin (Allsång på Skansen, programledare mm), Sussie Eriksson (Mamma Mia, Prima Donnor mm), Ola Forssmed (The Producers, Vita Hästen, Grease, Troll­karlen från Oz mm), Anna Carlsson (Ett makalöst bröllop, Solsting och snésprång mm) och de ser fantastiskt mycket fram emot att möta Sveriges gladaste publik.

Varmt välkomna till en rolig och minnesvärd helkväll med massor av underhållning, utsökt mat och som avslutas med dans!

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Fredag
(Konsert)

Image of Ledin Showtime

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Sommaren är kort men i höst är han din! Och han kommer göra allt för att göra dig lycklig!

Festen börjar på RONDO den 22 september.

Ane Brun
Trädgår’n
Fredag
(Konsert)

Image of Ane Brun

”I september släpper Ane Brun ett nytt album och beger sig sedan ut på Europaturné, den 7 oktober spelar Ane Brun med band på Trägår’n i Göteborg.”

NILS PETTER MOLVAER
Nefertiti
Fredag
(Konsert)

Image of NILS PETTER MOLVAER

Nils Petter Molvaer har sedan sedan sent 90-tal varit en av de absolut viktigaste visionärerna inom den europeiska jazzen. Han har varit lyhörd för influenser från den elektroniska musiken, ambient och house och genom detta uppmärksamma lyssnande skapat en unik och dramatisk musik. Och detta med en enorm intensitet och en sällsynt närvaro.

Äntligen kommer han till Nef i trioform tillsammans med Stian Westerhus på gitarr som är välkänd för sina explosiva soloattacker och sitt medverkande i band som Monolithic och Puma. Hans “Pitch Black Star Spangled” på Rune Grammofon är en milstolpe i modern experimentell jazz, noise och improv. På trummor, Erland Dahlen är en prisbelönt trumslagare som spelat med en rad norska band, från KAADA till Hanne Hukkelberg!

Missa inte. En konsertpärla i hösten.

Nils Petter Molvaer –tp.
Stian Westerhus –g.
Erland Dahlen –tr.

OKTOBERGFEST | F*UCK YOU IAM FROM GOTHENBURG
BRYGGERIET
Fredag
(Club)

Succéfenomenet fortsätter i all dess ära! Vi kommer att lotta ut två sällskap bland de första 100 som skriver upp sig på wallen att slå sig ned på VIP-HYLLAN tillsammans med arrangörerna och BGC-CREW.

Vi fortsätter att dela ut medlemskorten till alla älskade medlemmar!
Eftersom vi firar oktoberfest denna kväll så kommer vi inte bara bjuda på riktigt skön plock mat ala oktoberfest och “tyska” priser i baren utan även lotta ut presentkort till några av våra samarbetspartners. Föregående vecka utsåg vi 2 lyckligt lottade som kommer att få följa med arrangörerna till Ibiza, denna vecka kommer verkligen inte hamna i underkant. Vi kommer under kvällen helt spontant att överaska lite olika sällskap med diverse överraskningar som kommer att sätta guldkant på tillvaron!

Vi har haft fullt hus sen vi körde igång på bryggan och stämningen är helt fantastisk! OSA namn + antal på wallen för denna kväll så gör vi det vi är bäst på! ATT FEIERN!!

Vi kör 18 år i entrén från klockan 19.00-03.00
fri mellan 19-23 om du skrivit upp dig på wallen.!
Klockan 22.00 drar nattklubben igång i fullmunderad
Oktoberfest style!

Malmö

Legally Blonde – The Musical
Nöjesteatern
Fredag
(Musikal)

Image of Legally Blonde - The Musical

Publik- och kritikersuccén från Broadway och Londons West End – Legally Blonde, The Musical, har Skandinavienpremiär på Nöjesteatern i Malmö torsdagen den 29 september 2011.

Musikalen spelades i tre år på Broadway och är nu inne på sitt andra år i London där biljetter är släppta fram till
mars 2012.

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

Elle Woods är tjejen som har allt! En drömgarderob och en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ord­förande för UCLA-föreningen “Delta Nu” och därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös. Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa … Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harvards “Legally Blonde”.

Kung Oidipus
Malmö Stadsteater
Fredag
(Teater)

Image of Kung Oidipus

I Thebe härjar pesten. Det är gudarnas straff för att den gamle kungens mördare går fri. Mördaren finns i staden och för att rädda sitt folk måste Kung Oidipus hitta honom. Jakten på mördaren leder honom till oväntade insikter och dramatiska avslöjanden.

Det här är berättelsen om att vi inte kan fly från oss själva hur långt bort vi än reser. Livslögnen och självförnekandet sätts under lupp i ett psykologiskt drama och dansteaterföreställning signerad Kajsa Giertz.

Det här är tredje gången vi gästas av framgångsteamet som står bakom de tidigare prisbelönade uppsättningarna Snövit och Carmen – ett kammarspel om kärlek.

Les Misérable
Malmö Operan
Fredag
(Teater)

Image of Les Misérable

Musikalen Les Misérables baseras på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn (fransk originaltitel Les Misérables) som gavs ut 1862.

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

Historien börjar 1815 då Jean Valjean friges och slutar när han dör, arton år senare. Rollen som Jean Valjean spelas av Dan Ekborg. Fred Johanson gör Javert, polischefen som hela sitt liv jagar den försvunna straffången Jean Valjean. Det samvetslösa värdshusparet makarna Thénardier gestaltas av Marianne Mörck/Evamaria Björk och Peter Harryson. Fantine, fabriksarbeterskan som blir utstött när hennes kamrater får veta att hon har en dotter, Cosette. Jean Valjean lovar den döende Fantine att ta hand om Cosette som bor hos paret Thénardier som utnyttjar henne som piga medan deras dotter Éponine skäms bort. Musikalartisterna Karolin Funke och Annika Edstam delar på rollen som Fantine, Emmi Christensson och Mathilda Ahnell delar på rollen som Cosette och Ida Högberg sjunger rollen Éponine.

Förra året firade den brittiska musikalproducenten Cameron Macintosh 25-årsjubileum med Les Misérables. Då kunde det återigen konstateras att musikalen är en av världens mest älskade. Nästan 60 miljoner människor världen över har sett Les Misérables. Macintoshs signum är konceptmusikaler som ser exakt likadana ut världen över. När Les Misérables sätts upp i hösten 2011 behöver Malmö Opera inte följa originalkonceptet utan har fått förändra gestaltning och scenografi.

Les Misérables regisseras av Ronny Danielsson. Mats Rondin och Joakim Hallin turas om att
dirigera Malmö Operaorkester.

ELDKVARN
Victoriateatern
Fredag
(Konsert)

Image of ELDKVARN

5-8/10 ELDKVARN
Picknickföreställning
Insläpp kl 19.00 på scen kl 19.30
Pris: 325 kr

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Fredag
(Show)

Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

Architecture in Helsinki
KB
Fredag
(Konsert)

Image of Architecture in Helsinki

ed senaste och fjärde plattan “Moment Bends” gör Architecture in Helsinki ett slags dansmusik för människor som älskar popmusik med hjärtat utanpå skjortan.

Det här bandet från Melbourne, Australien, förstår mycket väl att melankoliska själar behöver gå på disco och samtidigt förlora sig i undersköna melodier. Syntharna tar stor plats i ljudbilden, men får sällskap av både falsettsång och panflöjter. De har sagt sig vilja skapa årets ”första stora modernistiska album”. Det är svårt att förneka att de lyckats, men det är på många sätt också klassiska skapelser som Architecture in Helsinki levererar.

Architecture in Helsinki slog igenom på allvar i mitten av 00-talet. De jämfördes med kanadensiska Arcade Fire och gjorde sig kända som ett musikerkollektiv som tycktes ha fått tillgång till alla möjliga instrument i en musiksal där de skapade ”okonventionell men trallvänlig pop”, som en recensent uttryckte saken.

Förband båda kvällarna är de hajpade danskarna Treefight for Sunlight.

TRICKS/TRICKS/TRICKS – MUNK (DE)
Babel
Fredag
(Club)

Image of TRICKS/TRICKS/TRICKS - MUNK (DE)

TRICKS/TRICKS/TRICKS har äntligen äran att presentera MUNK. MUNK är Mathias Modica från tyskland, en av männen bakom skivbolaget Gomma (som kan beskrivas som en europeisk version av new yorks DFA).

T/T/T – MUNK (DE) – 7 oktoberUnder sitt alias MUNK kreerar han funkig själfull framtidsdisko. Av NME har han kallats den mest inflytelserika tyska diskoakten sen Giorgio Moroder, och det är inte att säga lite! Inspirationen från 70-talsdiskon är tydlig men han gör sin egen uppdaterade version och har en förmåga att se förbi trenderna och skapa något eget och nytt.

När de kalla höstvindarna sveper in över Malmö samlas vi i kyrkan och låter MUNK värma oss med sin heta disko, musik som påminner om sommaren som varit. Vi kommer att svettas som om det vore högsommar (alternativt som om vi dansar i något av alla dessa ösregn som denna sommaren bestått av).

Och glöm för allt i världen inte: “you are not alone in the disco, baby”

    Dagens Aktiviteter

    Stockholm

    Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Pernilla Sylwan “GOLD & CANDY”
Hours: 11:00 – 18:00
A U T O M O B I L
Hours: 12:00 – 17:00
Abduction
Hours: 12:00 – 00:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
If not us, who
Hours: 12:00 – 00:00
Johnny English Reborn
Hours: 12:00 – 00:00
SHE%u2019S IN THE PICTURE
Hours: 12:00 – 16:00
Straw dogs
Hours: 12:00 – 00:00
Stockholm Beer & Whisky Festival
Hours: 15:00 – 00:00
Huset Vid Flon
Hours: 18:00 – 20:00
Bittersweet Album Tour with Rodriguez Jr and Bambook & Netzell
Hours: 18:00 – 02:00
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Back to the 80s
Hours: 18:30 – 22:00
The death of a Salesman
Hours: 19:00 – 21:40
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
The Auditor
Hours: 19:00 – 21:00
Lasse Berghagen
Hours: 19:00 – 21:30
The Half done sky
Hours: 19:00 – 21:00
NHL-premiere
Hours: 19:00 – 21:00
Gertrude Stein
Hours: 19:00 – 21:20
Mormors svarta ögon
Hours: 19:00 – 20:30
Altro Canto, Sync
Hours: 19:00 – 20:50
Modren
Hours: 19:00 – 21:00
Sweden’s most fun after work with Comedy Central Live!
Hours: 19:00 – 22:00
The greedy
Hours: 19:00 – 21:30
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Madame Butterfly
Hours: 19:00 – 21:20
Welcome to a Weekend of PURE Joy, Excitement & Euphoria!
Hours: 19:00 – 02:00
Romeo & Juliet
Hours: 19:30 – 21:30
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
Jubilee Concert
Hours: 19:30 – 21:45
Maria Möller
Hours: 19:30 – 22:00
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Rumble in Rhodos (N), Traktor, Soviac & El-SD
Hours: 20:00 – 03:00
Moi! Stockholm
Hours: 20:00 – 03:00
IT’S THE GOONIES – Taro, ALoweThing & Myggan!
Hours: 21:00 – 02:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
Fall premiere for What We Do Is Secret: Division Of Laura Lee & Daniel Gilbert
Hours: 21:00 – 03:00
Viktors Variety
Hours: 21:00 – 23:00
Clandestino – Salsa Caribbean & Tropical
Hours: 21:00 – 02:00
XOVP: CHILDREN(Enzio & Stefan, Adg..) Evelina Nilsson, Daniella Johnsson
Hours: 21:30 – 00:00
Carola – Elvis Barbra & Me
Hours: 21:30 – 23:00
We Love Classix: The DAVID JAY “So Disrespectful mixtape” Releaseparty
Hours: 22:00 – 03:00
Nightclub AMNESIA | BINGO RIMÉR ON TOUR | DJ SAMVICE
Hours: 22:00 – 03:00
CHASE Presents vol. 3 – Lunde Bros. @ Magenta
Hours: 22:00 – 03:00
The Embassy & Forest
Hours: 22:00 – 01:00
Nightclub ENTOURAGE – DJ ALEX MORENO
Hours: 22:00 – 03:00
Let us blow you away
Hours: 22:00 – 03:00
Friday @ Café Opera
Hours: 22:00 – 03:00
JOHANNA BECKMAN & AGNES-LO ÅKERLIND
Hours: 22:00 – 03:00
RELEASEFEST APLACE MAGAZINE #4 LIVE: KITE
Hours: 22:00 – 03:00
AXEL BOMAN
Hours: 23:00 – 04:30
READ BETWEEN THE LINES WEEKEND AT ROSE CLUB
Hours: 23:00 – 05:00
Swarovskibaren
Hours: 23:00 – 03:00
SUPERWEEKEND at SOLIDARITET
Hours: 23:00 – 05:00
Fashion show at Lobby Nightclub!
Hours: 23:00 – 05:00
Banana Social Club
Hours: 23:00 – 04:00

    Göteborg

    18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 19:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
ANNA RING
Hours: 12:00 – 16:00
I am a green bench in Paris
Hours: 12:00 – 14:00
Abduction
Hours: 12:00 – 00:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Tommy Hilding
Hours: 12:00 – 16:00
If not us, who
Hours: 12:00 – 00:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Johnny English Reborn
Hours: 12:00 – 00:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Straw dogs
Hours: 12:00 – 00:00
Gothenburg Symphony Orchestra with Andrew Manze
Hours: 18:00 – 20:00
Ane Brun
Hours: 19:00 – 21:00
Apathetic for beginners
Hours: 19:00 – 20:15
OKTOBERGFEST | F*UCK YOU IAM FROM GOTHENBURG
Hours: 19:00 – 02:00
NILS PETTER MOLVAER
Hours: 19:00 – 21:00
Systrar – Tesoro III
Hours: 19:00 – 21:00
Revival! Love Tip! Releasfest: General Trix ls Rough Lynx & Partillo
Hours: 19:00 – 02:00
whatever LOVE means
Hours: 19:00 – 21:03
Happy End- Für Alle
Hours: 19:00 – 21:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
Påklädaren
Hours: 19:00 – 21:00
R.E.A.
Hours: 19:00 – 23:30
West Side Story
Hours: 19:30 – 22:30
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 19:30 – 21:30
Hagmans konditori
Hours: 19:30 – 22:00
MAX RAABE & PALAST ORCHESTER
Hours: 19:30 – 21:30
Pang på pensionatet
Hours: 19:30 – 22:00
SPARZANZA & WOLF & HELLENIUM
Hours: 21:00 – 00:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
The Bubble Bar
Hours: 22:00 – 03:00
Klubb Boris with Stig´s corner
Hours: 22:00 – 03:00
KORSETTEN.se FASHION SHOW | PREMIERE FRIDAYS AT BERSÅ
Hours: 22:00 – 05:00
MOVIDA CORONA DJ CHALLENGE // SEBJAK
Hours: 23:00 – 05:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
SKULL CLUB – VANLIGT FOLK & Dimitrios K & Idealist
Hours: 23:58 – 04:00

    Malmö

    Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
Straw dogs
Hours: 12:00 – 00:00
Abduction
Hours: 12:00 – 00:00
If not us, who
Hours: 12:00 – 00:00
Johnny English Reborn
Hours: 12:00 – 00:00
A F T E R W O R K
Hours: 17:00 – 19:00
Kung Oidipus
Hours: 19:00 – 21:00
Sleep on the marble floor
Hours: 19:00 – 21:00
Les Misérable
Hours: 19:00 – 22:00
ELDKVARN
Hours: 19:30 – 21:30
Amira
Hours: 19:30 – 21:30
Legally Blonde – The Musical
Hours: 19:30 – 21:30
Thorbjørn Risager & Emil Balsgaard
Hours: 20:00 – 22:00
Cabaret Moulin
Hours: 20:00 – 22:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 04:00
Friday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 03:00
TRICKS/TRICKS/TRICKS – MUNK (DE)
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
Housse de Racket
Hours: 23:00 – 01:00
Magic Spin
Hours: 23:00 – 03:00
Architecture in Helsinki
Hours: 23:00 – 01:00
Party @ Breeze
Hours: 23:00 – 05:00
I ❤ Party – Every Friday
Hours: 23:03 – 04:00
KB Nightclub
Hours: 23:30 – 04:00

    Köpenhamn

    Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 00:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
The pain
Hours: 20:00 – 21:30
RACHEL Z AND HER “TRIO OF OZ”
Hours: 20:00 – 22:00
Casper and Frank. Now as people!
Hours: 20:00 – 22:00
ARE YOU DEAD
Hours: 20:00 – 22:00
Seagull
Hours: 20:00 – 22:00
The Lesson and La Sylphide
Hours: 20:00 – 22:00
Anna Karenina
Hours: 20:00 – 22:00
DENMARK ROCK FESTIVAL
Hours: 20:00 – 01:00
Progressive Vibrations 3!
Hours: 21:00 – 05:00
Son Palenque (COL)
Hours: 21:00 – 00:00
Ignug & support: LIPS
Hours: 21:00 – 01:00
SARAH LEE GUTHRIE & JOHNNY IRION (US)
Hours: 21:00 – 23:00
Frankie Teardrop
Hours: 23:00 – 03:00
Cyberinvasion Festival
Hours: 23:59 – 03:00

    Oslo

    Oslo Beer Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Films from the South Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 11:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
OKTOBERFEST 2011
Hours: 15:00 – 00:00
ElektroStat 2011
Hours: 15:00 – 00:00
Bye & Rønning – saves the world!
Hours: 19:00 – 21:00
Crap åppå park – A kind of Humour Festival
Hours: 19:00 – 23:00
Alexx Alexxander: A Night of Illusions
Hours: 19:00 – 21:00
Condolences – Komilab 4.3
Hours: 19:30 – 20:40
Babettes feast
Hours: 19:30 – 20:40
Larache
Hours: 19:30 – 21:00
Chet does not play here
Hours: 19:30 – 20:50
COMMUNIC & SUPPORT
Hours: 20:00 – 22:00
TRAFIKPLATS GLÄDJEN
Hours: 20:00 – 22:00
This year will be modern
Hours: 20:00 – 22:00
The Name
Hours: 20:00 – 22:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
KATZENJAMMER
Hours: 20:00 – 22:00
EL CUERO
Hours: 20:00 – 22:00
THE BRITISH PINK FLOYD SHOW
Hours: 21:00 – 23:00
Tog
Hours: 21:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Klubb: Hot Spot
Hours: 22:00 – 03:00
Fett Nok
Hours: 22:00 – 01:00
Miki N’Doye
Hours: 22:00 – 00:00
Eric “Slim” Zahl & The South West Swingers
Hours: 22:00 – 00:00
Bikube Night
Hours: 22:30 – 01:00
Dj Rubius
Hours: 23:00 – 03:00
Kids Love Bass: Dj Nuhhh & Seth
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s