Wednesday the 5th of October in Swedish

Stockholm

Madame Butterfly
Folkoperan
Onsdag
(Opera)

 Image of Madame Butterfly

Hösten 2011 ger Folkoperan operan Madame Butterfly av Puccini i regi av Katharina Thoma från Tyskland. Tillsammans med scenografen och kostymören Julia Müer och ljusdesigner Olaf Winter kommer hon att skapa ett scenrum för Madame Butterfly i en modern japansk miljö.

Handling utspelar sig i modern japansk miljö i mötet mellan traditioner och drömmar om framtiden. Ett bröllop arrangeras mellan den amerikanske marinlöjtnanten Pinkerton och den unga kvinnan Butterfly. Butterfly längtar efter ett annat liv i en annan kultur. Men det blir inte som hon tänkt sig.

Katharina Thoma har tidigare regisserat operan “Vanessa” av Barber på Malmö Opera och “La Finta Giardiniera” av Mozart på Oper Frankfurt. Bland framtida engagemang kan nämnas produktioner på både Oper Frankfurt, Dortmund Theater och Glyndebourne Festival.

Musikaliskt ansvarig är Per-Otto Johansson. Han har dirigerat en rad operor på Malmö Opera såsom bland andra “Maskeradbalen”, “La Bohème” och “Dead Man Walking”. Han har dirigerat bland annat “La Bohème” på Wermland Opera och “Trollflöjten” på Den Jyske Opera i Köpenhamn dit han återvänder våren 2011 för att dirigera “Barberaren i Sevilla”.Han är även förste kapellmästare vid Theater Vorpommern i Tyskland.

Syster Disel
Södra Teatern
Onsdag
(Teater)

 Image of Syster Disel

Sjuksköterskan från helvetet som ger dig både första och sista hjälpen!

Syster Disel är en sträng kvinna i 50-årsåldern som lever kvar i det förgångna. Hon är nattsköterskan som styr sin akutavdelning med järnhand och hennes läkekonster är minst sagt tvivelaktiga…

Denna humorföreställning är en hejdlös drift med sjukvårdens alla klichéer om väluppfostrade sjuksköterskor och fingerfärdiga doktorer. Föreställningen ger symptom som ökad puls, en garanterad prozaceffekt och är en “riktig stämningshöjare”. Dekor och filmsnuttar hämtade ur verkliga sjukhusmiljöer blandas med välkända sånger!

För alla er som älskade “Scanbritt Andersson” i Scandal Airlines. Här har ni hennes helvetiska tvillingsyrra!

Orestien
Stockholms Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of Orestien

Klytaimeistra har inget glömt.
Det är tio år sen hennes man Agamemnon, gav sig iväg för att vinna ett krig.
Nu är han tillbaka, segraren.
Som en gång offrade deras dotter Ifigenia för att säkra krigslyckan.
Tid för handling.
Två barn har de kvar i livet, Elektra och Orestes.
Orestes har heller inget glömt.
Skulden är moderns.
Vems annars?

THE CAVERN BEATLES
Berwaldhallen
Onsdag
(Konsert)

 Image of THE CAVERN BEATLES

Coverband från Liverpool som kommer

så nära originalet man kan komma.

Ljust & Fräscht
Cirkus
Onsdag
(Show)

 Image of Ljust & Fräscht

För att möta publiktrycket efter den press- och publikrosade premiären 28 januari förlängs nu showen med en höstsäsong och flyttar till Cirkus på Djurgården.
Ljust & Fräscht – En show om det perfekta boendet av och med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert

Vi svenskar måste vara världens trendängsligaste folk. Vi vågar snart inte ens köpa en soffkudde utan att rådfråga en expert.
Om du på något sätt tvivlar på att vi har blivit inredningsextremister kan du lyssna av konversationerna på närmsta latteställe där du får höra begrepp som bostadskarriär, ikeaväder, hemmafixaren, spishäll, containerfynda, hemnetknarkande, bostadsannonsporr, obduktionssalsminimalism, parmiddagsknäckare, master bedroom – ord som inte existerade för tio år sedan.
I årets stora underhållningsshow ska Fredrik Lindström och Henrik Schyffert försöka besvara frågor som varför klädkammaren har bytt namn till walk in closet? Är köket vårt nya finrum? Kommer dagens trendiga fondtapet en gång vara lika hopplöst ute som bidé?

Det här och mycket annat får du svar på när Sveriges två mest framstående komiker för första gången står på scen tillsammans!

Nightclub ENTOU-ROUGE | DJ REALITY
Victoria
Onsdag
(Club)

 

Vi på Nattklubb Entourage bjuder stolt in till Onsdagsklubb Entou-Rouge! Med temat: Dress 2 Impress!! Och Denna vecka gästas vi av Dj Reality som kommer få dansgolvet att fyllas och bjuder på en mix av gammal och ny musik inom house och RnB. Vi vill därmed välkomna in dig och dina vänner till en kväll som inte kan sluta annat än i succé!

Göteborg

I am a green bench in Paris
Göteborgs Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of I am a green bench in Paris

Om kvinnlig medelålder baserat på texter av Kerstin Thorwall Dagens lunchteaterprogram på Göteborgs Stadsteater.

Två roller gestaltar varsin del av samma kvinna. En kvinna med inre strider. Den handlar om att leva ut sina behov kontra att leva enligt konventionen och vilka konsekvenser det får. En bitsk, rolig och tankeväckande föreställning om den medelålders kvinnans rätt till kärlek, uppskattning och uppmärksamhet!

West Side Story
GöteborgsOperan
Onsdag
(Musikal)

 Image of West Side Story

Kanske är det tidlösheten i temat: en konflikt mellan människor med olika bakgrund, en skildring av den tonårstid då allt är lika mycket på lek som på blodigt allvar, en berättelse om den andlösa, uppslukande kärleken och dess spegelvända motsvarighet – det förtärande hatet. Kanske är det formen: de stora dansnumren som genialiskt driver handlingen framåt lika mycket som dialogen och sången. Kanske är det den raffinerade musiken: komponerad av Leonard Bernstein då han stod på toppen av sin karriär och var en av världens främste dirigenter, lika bevandrad i den klassiska musiken som intresserad av att tolka och uttrycka sin egen tid musikaliskt. West Side Story kallas av en uppsjö av olika anledningar ”världens bästa musikal” och har sedan urpremiären 1957 tolkats och omtolkats, översatts, setts och älskats av människor över hela världen. Löst baserad på Shakespeares Romeo och Julia är det en tragisk kärlekshistoria i storstadsmiljö med två rivaliserande ungdomsgäng i fokus.

Påklädaren
Göteborgs Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of Påklädaren

Tänk England 1942. Flyganfall och ransonering. En mindre landsortsteater förbereder kvällens föreställning, Shakespeares Kung Lear. Huvudrollsinnehavaren Sir John drabbas plötsligt av ett totalt sammanbrott. Påklädaren Norman sliter hårt för att mot alla odds ändå få honom att spela föreställningen… Kvällen blir för alla inblandade, på och bakom scenen, mycket dramatisk och oväntad.

Tänk sedan två av Sveriges mest folkkära skådespelare, Sven Wollter och Tomas von Brömssen, tillsammans igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Pjäsen skrevs på 80-talet av Ronald Harwood som själv arbetat som påklädare och byggt sin pjäs på egna minnen och erfarenheter. Hans kvicka och insiktsfulla porträtt av back-stage-livet på en teater har blivit en mycket hyllad och älskad pjäs.

Tommy Körberg – in concert
Göteborgs Konserthus
Onsdag
(Konsert)

 Image of Tommy Körberg - in concert

Välkomna till en magisk afton med en av Sveriges största artister genom tiderna. Tommy Körberg med sitt band tar er med på en resa som sent ska glömmas, publiken bjuds på klassiker men också musik från Tommys senaste album.

STAND UP COMEDY – Thomas Petersson
Parken
Onsdag
(Show)

 Image of STAND UP COMEDY - Thomas Petersson

På scen: THOMAS PETERSSON & Anders Kettunen
Konferencier: Riku Koponen

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Onsdag
(Konsert)

 Image of Ledin Showtime

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Sommaren är kort men i höst är han din! Och han kommer göra allt för att göra dig lycklig!

Festen börjar på RONDO den 22 september.

Malmö

Kung Oidipus
Malmö Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of Kung Oidipus

I Thebe härjar pesten. Det är gudarnas straff för att den gamle kungens mördare går fri. Mördaren finns i staden och för att rädda sitt folk måste Kung Oidipus hitta honom. Jakten på mördaren leder honom till oväntade insikter och dramatiska avslöjanden.

Det här är berättelsen om att vi inte kan fly från oss själva hur långt bort vi än reser. Livslögnen och självförnekandet sätts under lupp i ett psykologiskt drama och dansteaterföreställning signerad Kajsa Giertz.

Det här är tredje gången vi gästas av framgångsteamet som står bakom de tidigare prisbelönade uppsättningarna Snövit och Carmen – ett kammarspel om kärlek.

48 minutes for Palestine
Malmö Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of 48 minutes for Palestine

Ett ordlöst drama om en kvinna och en man som bor tillsammans mot deras vilja. Kvinnan bor till en början ensam, men en dag kommer en man in i hennes hus. Hon vet inte vem mannen är, men det är uppenbart att han betraktar stället som sitt hem.

Paret ingår ett tvångsäktenskap som ingen av dem vill ha, på en plats som ingen av dem kommer att lämna. De börjar en maktkamp om utrymmet, samtidigt som temperaturen stiger och vattnet sinar.

Palestinska teatergruppen Ashtar har spelat sin 48 minutes for Palestine över hela världen. Efter att föreställningen gästat oss flyttar den till Moriskan i Folkets Park och ger en offentlig föreställning lördag 8 oktober.

ELDKVARN
Victoriateatern
Onsdag
(Konsert)

 Image of ELDKVARN

5-8/10 ELDKVARN
Picknickföreställning
Insläpp kl 19.00 på scen kl 19.30
Pris: 325 kr

Narcissus – Pacific! feat El Perro Del Mar & Olof Persson
Palladium
Onsdag
(Konsert)

 Image of Narcissus - Pacific! feat El Perro Del Mar & Olof Persson

Electropop-duon Pacific! tar ut svängarna rejält i gränsöverskridande projektet Narcissus. Det är inte romantisk electropop eller avantgarde-balett; det är både och.

Hösten 2010 släppte de det kritikerrosade albumet Narcissus på den franska house-legenden Alan Braxes skivbolag Vulture. Pacific! har bjudit in El Perro Del Mar och koreografen Olof Persson med två dansare att tolka musiken. Med en scenografi som bygger på spegling i högblank yta, berättar bandet och dansarna den tidlösa historien om nymfen Echo och hennes älskade Narcissus. Deras relation tar upp många av de problem människor ställs inför även idag – ytlighetens lockelse, rädslan för att sticka ut och vara sig själv och den tillrättalagda självbildens förtrollning.

U.D.O
KB
Onsdag
(Konsert)

 Image of U.D.O

I höst är det så dags för tyska metalhjälten Udo Dirkschneider och hans band U.D.O. att komma till Sverige igen.

Det är 24 år sedan Udo lämnade Accept. Under den tiden har bandet U.D.O. släppt tolv plattor och i slutet av maj kommer den trettonde skivan som fått namnet ”Rev-Raptor”. Alla som sett en konsert med U.D.O. vet att heavy metal blir inte mycket bättre än så här.

MAKE UP STORE 15year ANNIVERSARY GALA
AMIRALEN
Onsdag
(Show/Club)

 Image of MAKE UP STORE 15year ANNIVERSARY GALA

15 städer – 50modeller – 15 år av fashion!

Malmö blev en av de 15 städer runt om i hela världen som
får visa Make Up Stores största jubileumsshow någonsin!

En kväll som innehåller förmingel, röda mattan, artister, uppträdande av Nikita Nox,50 modeller som bildar en fantastisk show där Larsson & Lange stylar frisyrer, specialdesignade kläder och den senaste trenden av makeup kreationer visas!
Vi utlovar er en fantastisk afton!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
Pernilla Sylwan “GOLD & CANDY”
Hours: 11:00 – 18:00
A U T O M O B I L
Hours: 12:00 – 17:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
Orestien
Hours: 18:00 – 20:00
Brahms Symphony No. 1
Hours: 18:00 – 19:00
MOI! Form meets Sound
Hours: 18:30 – 22:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Architecture in Helsinki & Treefight for Sunlight
Hours: 19:00 – 01:00
Ne Dersin Azizim
Hours: 19:00 – 21:00
Thieves
Hours: 19:00 – 21:00
Fritz’s Corner | SIMIAN GHOST
Hours: 19:00 – 02:00
Jeppe on the hill
Hours: 19:00 – 21:00
Madame Butterfly
Hours: 19:00 – 21:20
Two masters servant
Hours: 19:00 – 21:00
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
Friends
Hours: 19:00 – 21:00
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Eva Funck – Successful Performance
Hours: 19:30 – 21:30
THE CAVERN BEATLES
Hours: 19:30 – 21:00
THE GINGER & AWAY live at Ruby Wednesday!
Hours: 20:00 – 01:00
Ljust & Fräscht
Hours: 20:00 – 22:00
Shai Maestro Trio feat. Jorge Roender & Ziv Ravitz
Hours: 20:00 – 22:00
Beckmans Bar
Hours: 20:00 – 02:00
Syster Disel
Hours: 20:00 – 22:00
One Night Only: Milf – Hanna Hedlund
Hours: 21:00 – 22:30
Barrence Whitfield and the Savages
Hours: 21:00 – 23:00
Owl City & Unicorn Kid
Hours: 21:00 – 23:00
Snaps ❤ Wednesday
Hours: 21:00 – 03:00
Rewoke – Laroy Monster Wednesdays
Hours: 22:00 – 05:00
Opening ceremony at Berns Bistro Bar
Hours: 22:00 – 02:00
Party @ Café Opera
Hours: 22:00 – 05:00
Nightclub ENTOU-ROUGE | DJ REALITY
Hours: 22:00 – 03:00
Rose Wednesday – The late night experience
Hours: 23:00 – 05:00

Gothenburg

18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 19:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 18:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 18:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
Tommy Hilding
Hours: 12:00 – 18:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
ANNA RING
Hours: 12:00 – 16:00
I am a green bench in Paris
Hours: 12:00 – 14:00
Varsel
Hours: 18:30 – 20:10
Apathetic for beginners
Hours: 19:00 – 20:15
Systrar – Tesoro III
Hours: 19:00 – 21:00
Påklädaren
Hours: 19:00 – 21:00
West Side Story
Hours: 19:30 – 22:30
Tommy Körberg – in concert
Hours: 19:30 – 21:30
SARAH LEE GUTHRIE & JOHNNY IRION (US)
Hours: 21:00 – 02:00
STAND UP COMEDY – Thomas Petersson
Hours: 21:00 – 00:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
Wednesdays @ Bliss
Hours: 21:00 – 02:00
Wednesday Club
Hours: 22:00 – 03:00

Malmoe

Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
48 minutes for Palestine
Hours: 11:00 – 11:48
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
48 minutes for Palestine
Hours: 13:00 – 13:48
Hannas Orkester
Hours: 19:00 – 21:00
Kung Oidipus
Hours: 19:00 – 21:00
Hang the DJ – Paulina plays Polish indie
Hours: 19:00 – 03:00
ELDKVARN
Hours: 19:30 – 21:30
Narcissus – Pacific! feat El Perro Del Mar & Olof Persson
Hours: 19:30 – 21:30
U.D.O
Hours: 20:00 – 22:00
MAKE UP STORE 15year ANNIVERSARY GALA
Hours: 20:00 – 00:00
Bendik (NO)
Hours: 21:00 – 23:00
Little Saturday
Hours: 23:00 – 03:00

Oslo

… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
The City & Blindern
Hours: 11:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
OKTOBERFEST 2011
Hours: 15:00 – 00:00
Ronny Haugelands Bingo
Hours: 18:00 – 00:00
Woyzeck
Hours: 19:00 – 21:00
Bye & Rønning – saves the world!
Hours: 19:00 – 21:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
Young Powell Vespestad (OJ)
Hours: 20:00 – 22:00
Abrahams Children
Hours: 20:00 – 22:00
CHARLIE MURPHY’S ACID TRIP
Hours: 20:00 – 22:00
MEZZOFORTE
Hours: 20:00 – 22:00
MARIA ORIETA
Hours: 20:00 – 22:00
1982
Hours: 20:00 – 22:00
This year will be modern
Hours: 20:00 – 22:00
The Name
Hours: 20:00 – 22:00
Stephen Simmons
Hours: 21:00 – 23:00
The Organ Club – Organizm 2
Hours: 21:00 – 23:00

Copenhagen

The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Anna Karenina
Hours: 20:00 – 22:00
The pain
Hours: 20:00 – 21:30
Tosca
Hours: 20:00 – 22:40
Anna Gourari – Piano
Hours: 20:00 – 22:00
Tony Bennett
Hours: 20:00 – 22:00
ARE YOU DEAD
Hours: 20:00 – 22:00
Why Not:AK*47 & Dj Graded
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s