Tuesday the 4th of October in Swedish

Stockholm

Altro Canto, Sync
Kunliga Operan
Tisdag
(Balett)

 Image of Altro Canto, Sync

ALTRO CANTO är speciell och ovanlig enligt koreografen Jean-Christoph Maillot, vars helaftonsbalett på temat Askungen, Cendrillon, dansats av Kungliga Baletten med stor framgång. ”Dansarna dansar med sina hjärtan i samklang med sina känslor för Monteverdis musik. Jag har inte på länge upplevt så engagerande musik”, fortsätter koreografen. Altro Canto är en abstrakt poetisk balett som uttrycker sambandet mellan musiken och de ljudande vibrationerna av dansarnas kroppar i rörelse. Den skapades 2006 för Maillots egen Monte Carlo-balett till kyrklig och världslig 1600-talsmusik, med kostymer av Karl Lagerfeld.

SYNC skapades 1996 av Nils Christe till den italienske tonsättaren Einaudis komposition ”Salgari”, som ibland är snabb, slagfärdig och energisk, ibland lyrisk och poetisk. En väldig stålkonstruktion över scenen ger baletten en känsla av high-tech, särskilt som den inte enbart är dekor utan ett spännande element i koreografin. Washington Ballet uruppförde SYNC som hittills dansats av elva kompanier över hela världen. SYNC står för syncronisation, syncopation, to be in sync. Kungliga  Baletten har framfört flera av Nils Christes verk, senast Moving Glass 2009.

Orestien
Stockholms Stadsteater
Tisdag
(Teater)

 Image of Orestien

Klytaimeistra har inget glömt.
Det är tio år sen hennes man Agamemnon, gav sig iväg för att vinna ett krig.
Nu är han tillbaka, segraren.
Som en gång offrade deras dotter Ifigenia för att säkra krigslyckan.
Tid för handling.
Två barn har de kvar i livet, Elektra och Orestes.
Orestes har heller inget glömt.
Skulden är moderns.
Vems annars?

Two masters servant
Dramaten
Tisdag
(Teater)

 Image of Two masters servant

En klassisk komedi i ny version. Fart, fest och färg! Morgan Alling kommer tillbaka till Dramaten som världens mest stressade tjänare, på besök i Venedig bland kanaler och gondoler.

Tjänaren Truffaldino avbryter Clarices och Silvios förlovning med en ytterst dålig nyhet. Clarices fästman, dödad i duell, är inte alls död. Han står i själva verket utanför dörren och väntar. Eller är det inte han?

Beatrice har bestämt sig för att, utklädd till sin dödade bror, söka sin älskade Florindo som flytt efter duellen. Och Truffaldino som gärna äter för två, passar på att dryga ut kassan och tar i hemlighet anställning hos en annan herre. Ett dubbelarbete som han nu måste dölja med hjälp av en rejäl dos uppfinningsrikedom. I komedins värld handlar allt om det grundläggande: mat, pengar och kärlek!

I “Två herrars tjänare” från 1745 bygger Venedigs store dramatiker Carlo Goldoni vidare på och moderniserar den gamla comedia dell´arte-traditionen. Det betyder fars och fysisk komedi. Nu i modern tappning med Peter Langdal som regissör. Danske Peter Langdal är chef på Betty Nansen -teatern i Köpenhamn. Hans första uppsättning på Dramaten var Jeppe på berget med Lena Nyman och Börje Ahlstedt 1986.

Charlie Murphy
China Teatern
Tisdag
(Show)

 Image of Charlie Murphy

Efter sina senaste utsålda turnéer “I will not apologize” och “I´m the ritch Bitch” återvänder nu Charlie Murphy (äldre bror till skådespelaren Eddie Murphy) till Skandinavien med en helt ny föreställning. Det är andra gången som Charlie Murphy turnérar i Skandinavien, senast 2008 då biljetterna såldes slut på några dagar.

I den nya föreställningen får vi även se komikern Freez Luv a.k.a Paul Farmer (Def Comedy Jam)

Ane Brun
Cirkus
Tisdag
(Konsert)

 Image of Ane Brun

Ane Bruns debutalbum “Spending Time With Morgan” gavs ut 2003 på egna etiketten DetErMineRecords. Det var under en tid då det plötsligt vimlade av pojkar och flickor med akustiska gitarrer, och alla skulle släppa egna skivor. De flesta av dem är numera bara en parantes i musikhistorien. Andra har fortsatt, släppt skivor och turnérat. Några har blivit framgångsrika och Ane Brun är definitivt en av de sistnämnda.

BRAIN BOOGIE
Scalateatern
Tisdag
(Show)

 Image of BRAIN BOOGIE

Sveriges främsta hypnotisör, Fredrik Praesto, tillsammans med Ulf Sandström och otroligt svängiga Jump4Joy vecklar ut hjärnans möjligheter inför dina häpna ögon, öron och inre känslor.En makalöst rolig resa.

Låt duken falla från handpåläggning till operationer utan ingrepp i en oförutsägbar och fotstampande upptäcksfärd där du har möjlighet att medverka eller bara häpna när världens bästa purjolökslyftare tävlar mot utomjordisk dans – till juryns oförställda frustration, förutom en….

Är detta rimligt? Kan alla hypnotiseras? Hur fungerar hypnos egentligen och vilken nytta kan vi ha av det i vardagen? Hur långt sträcker sig placebo och vad är motsatsen? Får man ha så här roligt samtidigt som insikterna står på kö?

Official After party for Charlie Murphy @ Freedom OF Beats!
The Soap Bar
Tisdag
(Club)

 Image of Official After party for Charlie Murphy @ Freedom OF Beats!

Come join us and party with Charlie Murphy after his show at the China Teatern! Fresh Beats served all night by 1210 Jazz, Dj Technical & Baby J!

Göteborg

I am a green bench in Paris
Göteborgs Stadsteater
Tisdag
(Teater)

 Image of I am a green bench in Paris

Om kvinnlig medelålder baserat på texter av Kerstin Thorwall Dagens lunchteaterprogram på Göteborgs Stadsteater.

Två roller gestaltar varsin del av samma kvinna. En kvinna med inre strider. Den handlar om att leva ut sina behov kontra att leva enligt konventionen och vilka konsekvenser det får. En bitsk, rolig och tankeväckande föreställning om den medelålders kvinnans rätt till kärlek, uppskattning och uppmärksamhet!

West Side Story
GöteborgsOperan
Tisdag
(Musikal)

 Image of West Side Story

Kanske är det tidlösheten i temat: en konflikt mellan människor med olika bakgrund, en skildring av den tonårstid då allt är lika mycket på lek som på blodigt allvar, en berättelse om den andlösa, uppslukande kärleken och dess spegelvända motsvarighet – det förtärande hatet. Kanske är det formen: de stora dansnumren som genialiskt driver handlingen framåt lika mycket som dialogen och sången. Kanske är det den raffinerade musiken: komponerad av Leonard Bernstein då han stod på toppen av sin karriär och var en av världens främste dirigenter, lika bevandrad i den klassiska musiken som intresserad av att tolka och uttrycka sin egen tid musikaliskt. West Side Story kallas av en uppsjö av olika anledningar ”världens bästa musikal” och har sedan urpremiären 1957 tolkats och omtolkats, översatts, setts och älskats av människor över hela världen. Löst baserad på Shakespeares Romeo och Julia är det en tragisk kärlekshistoria i storstadsmiljö med två rivaliserande ungdomsgäng i fokus.

GILBY CLARKE (ex Guns N Roses)
Sticky Fingers
Tisdag
(Konsert)

 Image of GILBY CLARKE (ex Guns N Roses)

Han kommer då att utföra klassiker från Gilby Clarke och GNRs katalog…

Under sin tidiga karriär var Clarke medlem i bandet Candy och Kill for Thrills. Han fick sitt genombrott när han började som kompgitarrist i rockbandet Guns N Roses 1991. Han ersatte Izzy Stradlin, som hade hoppat av bandet, och medverkade på albumet The Spaghetti Incident? (1993).

Han har även spelat i bandet Slashs Snakepit för vilka han medverkade på skivan Its Five OClock Somewhere 1995, och har släppt ett antal soloalbum.

2006 deltog Clarke tillsammans med Tommy Lee (tidigare i Mötley Crüe) och Jason Newsted (tidigare i Metallica) i dokusåpan Rock Star Supernova, där de sökte efter en sångare till ett gemensamt band.

Diskografi, solo
1994 – Pawnshop Guitars
1995 – Blooze (EP)
1997 – The Hangover
1998 – Rubber
1999 – 99 Live
2002 – Swag
2007 – Gilby Clarke

TANGO & TORTURE
Pusterviksbaren
Tisdag
(Show)

 Image of TANGO & TORTURE

Tango & Tortyr är en föreställning som börjar i militärkuppens Chile 1973 och slutar i Malmö idag. En natt vaknar en flicka av hårda röster och stöveltramp, av militärpolisens brutala intrång hos familjen. Hennes mamma förs bort och hon bestämmer sig för att leta efter henne. Det skulle kunna vara en berättelse med ett lyckligt slut. Hon hittar sin mamma. De lyckas fly undan Pinochet, tortyr och förnedring. Alla i familjen överlever. Men räcker det att överleva? Det har gått snart fyrtio år sedan kuppen. Flickan som såg sin mor gripas har själv blivit mamma. En kväll samlas tre generationer kvinnor vid middagsbordet. Militärkuppen är ingenting man pratar om. Det finns en tyst överenskommelse i familjen. Det mormor varit med om ska vi inte nämna vid namn. Ikväll har barnbarnet Alicia bestämt sig för att bryta tystnaden.
Föreställningen Tango & Tortyr handlar om arvet efter militärdiktaturen och de samtal som aldrig ägt rum. Varför är det så svårt att prata? Är det bättre att glömma och gå vidare? Går det?

Malmö

48 minutes for Palestine
Malmö Stadsteater
Tisdag
(Teater)

 Image of 48 minutes for Palestine

Ett ordlöst drama om en kvinna och en man som bor tillsammans mot deras vilja. Kvinnan bor till en början ensam, men en dag kommer en man in i hennes hus. Hon vet inte vem mannen är, men det är uppenbart att han betraktar stället som sitt hem.

Paret ingår ett tvångsäktenskap som ingen av dem vill ha, på en plats som ingen av dem kommer att lämna. De börjar en maktkamp om utrymmet, samtidigt som temperaturen stiger och vattnet sinar.

Palestinska teatergruppen Ashtar har spelat sin 48 minutes for Palestine över hela världen. Efter att föreställningen gästat oss flyttar den till Moriskan i Folkets Park och ger en offentlig föreställning lördag 8 oktober.

Blow Up
Malmö Stadsteater
Tisdag
(Teater)

 Image of Blow Up

Malmö Stadsteaters humorkollektiv Blow Up synar verklighetens folk i sömmarna. En gång i månaden ger de en slipad rapport med dokumentärt material, uppsnappat på bussen, kaféet eller i kön på snabbköpet. Inget är heligt och ingen skonas. Varje gång nyskrivet och varje gång unikt.

Idén till Blow Up väcktes hösten 2010: Malmö Stadsteaters skådespelare skulle själva skriva och framföra sketcher med verklighetsbakgrund. Konceptet blev med en gång en publiksuccé, och resten av säsongen spelades inför överfulla salonger.

Narcissus – Pacific! feat El Perro Del Mar & Olof Persson
Palladium
Tisdag
(Konsert)

 Image of Narcissus - Pacific! feat El Perro Del Mar & Olof Persson

Electropop-duon Pacific! tar ut svängarna rejält i gränsöverskridande projektet Narcissus. Det är inte romantisk electropop eller avantgarde-balett; det är både och.

Hösten 2010 släppte de det kritikerrosade albumet Narcissus på den franska house-legenden Alan Braxes skivbolag Vulture. Pacific! har bjudit in El Perro Del Mar och koreografen Olof Persson med två dansare att tolka musiken. Med en scenografi som bygger på spegling i högblank yta, berättar bandet och dansarna den tidlösa historien om nymfen Echo och hennes älskade Narcissus. Deras relation tar upp många av de problem människor ställs inför även idag – ytlighetens lockelse, rädslan för att sticka ut och vara sig själv och den tillrättalagda självbildens förtrollning.

Mode utan Midja
Malmö Museer
Tisdag
(Konst)

 Image of Mode utan Midja

Malmö Museer, andra våningen

Mode utan midja berättar om 1920-talets kvinnomode men sätter också in modet i ett socialt, ekonomiskt och kulturellt sammanhang. “Det glada 20-talet” var ett decennium som innehöll både orubblig framtidstro och historiens värsta börskrasch.
I utställningen visas ett stort antal 20-talskläder, både vardags- och festmode, samt ett urval målningar och skisser.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Pernilla Sylwan “GOLD & CANDY”
Hours: 11:00 – 18:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
A U T O M O B I L
Hours: 12:00 – 17:00
Orestien
Hours: 18:00 – 20:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Back to the 80s
Hours: 18:30 – 22:30
BRAIN BOOGIE
Hours: 19:00 – 21:00
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
Friends
Hours: 19:00 – 21:00
Altro Canto, Sync
Hours: 19:00 – 20:50
Jeppe on the hill
Hours: 19:00 – 21:00
Two masters servant
Hours: 19:00 – 21:00
Thieves
Hours: 19:00 – 21:00
Artistry Jazz Group
Hours: 19:30 – 21:00
Ane Brun
Hours: 19:30 – 21:00
Eva Funck – Successful Performance
Hours: 19:30 – 21:30
New Rose
Hours: 20:00 – 22:00
Elin Larsson Group
Hours: 20:00 – 22:00
Charlie Murphy
Hours: 20:00 – 22:00
Sarah Lee Guthrie & Johnny Irion
Hours: 21:00 – 23:00
Deadman
Hours: 21:00 – 23:00
Releasefest for – Daltone & Denniz Prime – En Bira i Bastun EP
Hours: 22:00 – 03:00
Official After party for Charlie Murphy @ Freedom OF Beats!
Hours: 23:00 – 03:00

Göteborg

Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 19:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 18:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 18:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
Tommy Hilding
Hours: 12:00 – 18:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
ANNA RING
Hours: 12:00 – 16:00
I am a green bench in Paris
Hours: 12:00 – 14:00
Apathetic for beginners
Hours: 19:00 – 20:15
TANGO & TORTURE
Hours: 19:00 – 20:00
Doc Lounge: There Once Was An Island
Hours: 19:00 – 21:00
The Paper Gods
Hours: 19:00 – 20:20
Christians Playhouse
Hours: 19:00 – 21:00
West Side Story
Hours: 19:30 – 22:30
GILBY CLARKE (ex Guns N Roses)
Hours: 20:00 – 22:00
It’sTuesday
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
48 minutes for Palestine
Hours: 11:00 – 11:48
48 minutes for Palestine
Hours: 13:00 – 13:48
Narcissus – Pacific! feat El Perro Del Mar & Olof Persson
Hours: 19:30 – 21:30
DOC LOUNGE – 2 steg från Håkan
Hours: 20:00 – 22:00
Blow Up
Hours: 21:00 – 23:00

Oslo

… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
The City & Blindern
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Woyzeck
Hours: 19:00 – 21:00
Jeanne d’Arc
Hours: 19:30 – 21:30
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
Condolences – Komilab 4.3
Hours: 19:30 – 20:40
This year will be modern
Hours: 20:00 – 22:00
Abrahams Children
Hours: 20:00 – 22:00
Young Werthers suffering
Hours: 20:00 – 21:35
Bill Booth w/Band
Hours: 21:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
1349 (NO)
Hours: 19:00 – 21:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
The Predatory
Hours: 20:00 – 22:20
ARE YOU DEAD
Hours: 20:00 – 22:00
Anna Karenina
Hours: 20:00 – 22:00
The pain
Hours: 20:00 – 21:30
Owl City
Hours: 20:00 – 22:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 20:00 – 00:00
Keri Hilson (US)
Hours: 20:00 – 22:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s