Saturday the 1st of October in Swedish

Stockholm

Altro Canto, Sync
Kunliga Operan
Lördag
(Balett)

 Image of Altro Canto, Sync

ALTRO CANTO är speciell och ovanlig enligt koreografen Jean-Christoph Maillot, vars helaftonsbalett på temat Askungen, Cendrillon, dansats av Kungliga Baletten med stor framgång. ”Dansarna dansar med sina hjärtan i samklang med sina känslor för Monteverdis musik. Jag har inte på länge upplevt så engagerande musik”, fortsätter koreografen. Altro Canto är en abstrakt poetisk balett som uttrycker sambandet mellan musiken och de ljudande vibrationerna av dansarnas kroppar i rörelse. Den skapades 2006 för Maillots egen Monte Carlo-balett till kyrklig och världslig 1600-talsmusik, med kostymer av Karl Lagerfeld.

SYNC skapades 1996 av Nils Christe till den italienske tonsättaren Einaudis komposition ”Salgari”, som ibland är snabb, slagfärdig och energisk, ibland lyrisk och poetisk. En väldig stålkonstruktion över scenen ger baletten en känsla av high-tech, särskilt som den inte enbart är dekor utan ett spännande element i koreografin. Washington Ballet uruppförde SYNC som hittills dansats av elva kompanier över hela världen. SYNC står för syncronisation, syncopation, to be in sync. Kungliga  Baletten har framfört flera av Nils Christes verk, senast Moving Glass 2009.

Stockholm Beer & Whisky Festival
Nackastrandsmässan
Lördag
(Festival)

 Image of Stockholm Beer & Whisky Festival

När ni kommer till festivalen får ni ett provningsglas som ingår i entrépriset.
På glaset finns det två provsmakningsrender,5 cl och 15 cl.

Ni går sedan runt på festivalområdet och köper provsmakningar i de olika montrarna. det går dessutom att köpa ett whiskyglas för 40 kr.
Ett provsmak kostar från 10 kronor och uppåt, givetvis beroende av vad det är för produkt och sort.

Observera att det endast går att betala med kontanter. Det finns möjlighet till att göra uttag både utanför och inne på mässområdet, men vi rekommenderar att ta ut kontanter innan ni åker till festivalen.

Romeo & Juliet
Göta Lejon
Lördag
(Teater)

 Image of Romeo & Juliet

Musikalen Romeo & Julia – välkända hits, oförglömlig kärlek

På nyårsafton 2010 hade en helt ny musikal premiär på Göta Lejon. Musikalen Romeo & Julia är baserad på Shakespeares klassiska pjäs men med ny modern dialog och med musik som alla känner igen. Flera av tidernas största hits inom pop, rock och hiphop har fått nya spännande arrangemang.

På scenen ser vi Måns Zelmerlöw som Romeo och nya stjärnskottet Lisette Pagler som Julia. Lisette stod kvar som ensam vinnare bland över tusen sökande i SVTs Jakten på Julia. Deras förtrogne fader Laurence spelas av Loa Falkman. Mercutio spelas av Anton Lundqvist och som Amman ser vi Marianne Mörck. För regin står Morgan Alling och Calle Norlén har översatt. Jennie Widegren och Fredrik Rydman från Bounce koreograferar och Kristofer Nergårdh från Let’s Dance och Allsång på Skansen är musikaliskt ansvarig. Den fantastiska scenografin och kostymerna är gjorda av Lehna Edwall och tillsammans med Sara Klänges fantastifulla mask- och perukdesign skapar de en visuell fest för ögat.

Musik från bl a
Jackson 5
Metallica
Beach Boys
Kiss
Christina Aguilera
MC Hammer
Genesis
Spandau Ballet

Manus bearbetat från W. Shakespeares original: Ulfur Eldjarn
Översättning, bearbetning och sångtexter: Calle Norlén
Regi & bearbetning: Morgan Alling
Koreografi & bearbetning: Fredrik ”Benke” Rydman
Koreografi & bearbetning: Jennie Widegren
Musikaliskt ansvarig/musikarrangör: Kristofer Nergårdh
Scenografi & kostymdesign: Lehna Edwall
Mask & perukdesign: Sara Klänge
Ljusdesign: Ulf Englund
Ljuddesign: Jacob Julin

Zpanska flugan
China Teatern
Lördag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Riktiga Män
Maximteatern
Lördag
(Teater)

 Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

Lasse Berghagen
Scalateatern
Lördag
(Konsert)

 Image of Lasse Berghagen

Efter en bejublad turné med 50 utsålda hus nu Stockholmspremiär på Scalateatern!

-Med text och musik ska jag försöka förmedla mina tankar och funderingar. Göra en tillbakablick på åren som gått i musiken och Thalias tjänst.
Från mina första stapplande steg som textförfattare och kompositör till mina senaste spelningar. Det blir en resa i ballad och burlesk, säger Lasse Berghagen.

Lena Philipsson-My Dream Show
Cirkus
Lördag
(Show)

 Image of Lena Philipsson-My Dream Show

En av våra mest folkkära artister Lena Philipsson firar 25 år som artist och bjuder in till sitt livs drömshow!
Premiär 29 september 2011 på Cirkus i Stockholm.

BILJETTSLÄPP 21/3 kl 09.00
Den 8/8 släpps spelperiod 10/11 till 17/12

Lena Philipsson firar 25 år som artist och bjuder in till sitt livs drömshow på Cirkus i höst – en häpnadsväckande show där vad som helst kan hända!
Tillsammans med dansare, musiker och körsångare tar Lena oss med på en fantastisk drömresa genom sin karriär där hennes egna hits blandas med tolkningar av andra artisters låtar och galna överraskningar.

Lena slog igenom i en gul paljettkavaj med Kärleken är evig 1986. Låten kom på andra plats i Melodifestivalen som sändes från Cirkus i Stockholm. 25 år senare har Lena Philipsson uppnått det mesta som går att uppnå som artist i Sverige. Hon har gjort succé med krogshower som Lena PH 006 och Lena+Orup, varit programledare för Melodifestivalen tre gånger och 2004 vann hon själv tävlingen med Det gör ont.

Den 29 september är Lena Philipsson tillbaka på samma scen där allt började. Inför höstens show har Cirkus byggts om, scenen är placerad mitt bland publiken så att vi ska få komma ännu närmare Lena och vara med i hennes skruvade fantasivärld.

För regi och koreografi står Fredrik ”Benke” Rydman från dansgruppen Bounce. Scenograf är konstnären Ernst Billgren.

Carola – Elvis Barbra & Me
Tyrol
Lördag
(Show)

 Image of Carola - Elvis Barbra & Me

Carola är en av Sveriges mest hyllade och bäst säljande artister genom tiderna. Hon har bjudit på allt från popmusik i Eurovision Song Contest, till rock, gospel, soul och folkballader. Här i sin första krogshow Elvis, Barbra & Jag hyllar hon föräldrarnas idoler, Elvis Presley och Barbra Streisand. Hon går tillbaka till sina musikaliska rötter där hon fann glädjen som tände lågan inom henne. Eller som Aftonbladet skrev när de gav henne fyra getingar: “Aldrig tidigare upplevt en konsert där hon utstrålat sådan intimitet, lekfullhet och, förstås sångglädje”. Missa inte denna hyllade show. Varmt välkomna till Carolas allra första krogshow!

Göteborg

Skänk mig snarast sonsöner
Göteborgs Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Skänk mig snarast sonsöner

En dominant mor vill tvinga in sin homosexuella son i äktenskap för att han ska avla henne sonsöner. Tungt tyskt pansar kolliderar med elegant brittisk salongskomedi.

Fortplantnings uppdraget måste uppfyllas! En mor är fast besluten att skapa äktenskapliga förutsättningar för sin homosexuelle son att avla henne sonsöner. Sonen står stadigt på principfasta fötter och vägrar äktenskap trots att modern gett honom stärkande injektioner av manlighet och gjort sitt yttersta för att böja honom rätt mot uniformsklänningens pressveck… En burlesk och brutal färgsprakande cocktail där allt, precis allt kan hända!

För regi står Richard Turpin, en av grundarna av Teater Tribunalen i Stockholm. Richard Turpin var senast aktuell som skådespelare och dramatiker i Jan Schaman – Färdigflabbat! på Teater Tribunalen. Han har tidigare varit på Göteborgs Stadsteater, då som skådespelare i Tjechovs Måsen.

Pjäsen är skriven av den tyske dramatikern Thomas Jonigk och har översatts av Magnus Lindman. Thomas Jonigk är sedan 2007 husförfattare och dramaturg på Düsseldorfer Schauspielhaus. Skänk mig snarast sonsöner hade sin urpremiär 1994 på Schauspiel Bonn i Tyskland.

Påklädaren
Göteborgs Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Påklädaren

Tänk England 1942. Flyganfall och ransonering. En mindre landsortsteater förbereder kvällens föreställning, Shakespeares Kung Lear. Huvudrollsinnehavaren Sir John drabbas plötsligt av ett totalt sammanbrott. Påklädaren Norman sliter hårt för att mot alla odds ändå få honom att spela föreställningen… Kvällen blir för alla inblandade, på och bakom scenen, mycket dramatisk och oväntad.

Tänk sedan två av Sveriges mest folkkära skådespelare, Sven Wollter och Tomas von Brömssen, tillsammans igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Pjäsen skrevs på 80-talet av Ronald Harwood som själv arbetat som påklädare och byggt sin pjäs på egna minnen och erfarenheter. Hans kvicka och insiktsfulla porträtt av back-stage-livet på en teater har blivit en mycket hyllad och älskad pjäs.

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Lördag
(Konsert)

 Image of Ledin Showtime

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Sommaren är kort men i höst är han din! Och han kommer göra allt för att göra dig lycklig!

Festen börjar på RONDO den 22 september.

PAT MARTINO TRIO
Nefertiti
Lördag
(Konsert)

 Image of PAT MARTINO TRIO

Pat Martino föddes 1944 i Philadelphia. Sedan 60-talet har han varit en av jazzens viktigaste gitarrister och har hittats på inspelningar med Chick Corea, Woody Herman och Lloyd Price. Sedan han var 15 år gammal har han levt på musiken!

Han flyttade tidigt till Harlem för att dyka in i vad som blivit soul jazz och som 20-åring signades han av Prestige Records och skapade en av de första mötena mellan jazz och psykadelia.

När han 1976 turnérade flitigt med sitt fusionband Joyous Lake började han lida av svåra anfall. Diagnosen blev AVM (arteriovenös missbildning) – ett tillstånd i hjärnan som han föddes med. Till slut var man tvungna att operera akut och 60% av hans tinningsglob avlägsades och minnet försvann. Musiken blev en väg tillbaka. Gitarren blev ett viktigt verktyg.

1987 kom så återkomsten “The Return” och han återtog platsen som en av jazzens största.

“Mr. Martino is back and he is plotting new musical directions, adding more layers to his myth.” – New York Times.

Pat Martino –g.
Pat Bianchi –Hammond B3.
Shawn Hill –tr.

HANS EDLER present A Tribute to ELVIS
Trädgår’n
Lördag
(Konsert)

 Image of HANS EDLER present A Tribute to ELVIS

LOU JORDAN Englands bästa Elvis tolkare , Gunnar Kinch, Tommy Hansson och Janne Lucas Persson, Gert Lengstrand,Claes-Göran Hederström,Terry Wayne, The Adventures, Rock Olle, Tom Rockers Band m fl.
Totalt över 20 artister med Elvis på repertoaren och som alltid Er värd: Hans Edler.
Klä dig 50-tals inspirerat. Pris till bästa klädsel.

250 kg Kärlek
Parken
Lördag
(Konsert)

 Image of 250 kg Kärlek

250 kg kärlek är bandet alla har lyssnat på, antingen ni är medvetna om det eller inte. Detta kultband är aktuella med nysläppt skiva och ligger bakom “klassiker” och svenska monsterhits som “Naken” och “Bonka Bäver”! Lördagen den 1 oktober välkomnar vi stolt dessa galningar till Parken och det kommer bli en kväll vi sent kommer glömma!!

Saturday Party BGC | RUSH NIGHTCLUB!
BRYGGERIET
Lördag
(Club)

 

Vi kommer även att denna kväll också att dela ut BGC-Medlemskorten. Vi vill fortfarande se se vilka våra mest trogna BGC
members är för att ganska snart börja välja ut vilka som ska förgyllas med det vassare medlemskortet! Vi kommer att inta en plats inne på bryggan där vi kommer att sitta och dela ut VIP-KORTEN mot att man legitimerar sig och självklart att man då har skickat in en ansökan.
Vi vill också att alla BGC medlemmar skriver upp sig på wallen
för att ta pulsen lite samt för att drifta igång en riktigt sjuk kväll. 🙂
Glöm inte rösta fram BGC-drinkarna:
http://www.facebook.com/qu?estions/206347079432568/?q?a_ref=qd

Fest, rajj rajj och dans till allt mellan
schlager, house och pop i sommarnatt! Sköna priser i baren, skönt häng och mycket mer!

Vi kände att det saknades ett schysst ställe där alla kan festa till det på lördagar. 18 år uppåt, festen fortsätter helt enkelt!!
Vi har fått så pass många förfrågningar nu också från killar
som också vill ha BGC kortet, men ack så är det bara för tjejerna,
dock kommer vi nu inom kort att öppna BGC SUPPORTER CLUB
för grabbarna. Så håll ögonen öppna! 🙂

Vi kör 18 år i entrén från klockan 22.00-03.00
fri mellan 22-23!

JOHN DAHLBÄCK & DON PALM
Stora Teatern
Lördag
(Club)

 

John Dahlbäck, född 1985, är en svensk housemusiker och discjockey som nått stora framgångar, innanför och utanför Sveriges gränser. John anses vara en av de mest talangfyllda svenskarna i sin genre, och har många välkända produktioner bakom sig, såsom “Hustle Up”, “Everywhere”, “Blink”, “Out There” och “Pyramid”.

John Dahlback – 2011 Previews

Malmö

China Today Arts Week 2011
Various locations
Lördag
(Festival)

 Image of China Today Arts Week 2011

Missa inte chansen att uppleva kinesisk kultur när den är som bäst! Nu har turen kommit till Sverige – till Skåne och Malmö! China Today Arts Week arrangeras årligen i olika länder världen över och syftet är att visa både traditionell och nutida kinesisk kultur. Under sju dagar erbjuds ett fantastiskt program med häftiga musikupplevelser, samtida dans, dockteater i världsklass, det bästa av nutida kinesisk film och spännande föreläsningar. Under öppningsgalan får vi uppleva det världskända akrobatparet, Wu Zhengdan och Wei Baohua, som blev mycket uppmärksammat när de dansade för Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel under deras bröllopskonsert.  Välkommen till en unik vecka med kinesisk kultur i fokus!

Legally Blonde – The Musical
Nöjesteatern
Lördag
(Musikal)

 Image of Legally Blonde - The Musical

Publik- och kritikersuccén från Broadway och Londons West End – Legally Blonde, The Musical, har Skandinavienpremiär på Nöjesteatern i Malmö torsdagen den 29 september 2011.

Musikalen spelades i tre år på Broadway och är nu inne på sitt andra år i London där biljetter är släppta fram till
mars 2012.

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

Elle Woods är tjejen som har allt! En drömgarderob och en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ord­förande för UCLA-föreningen “Delta Nu” och därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös. Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa … Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harvards “Legally Blonde”.

Kung Oidipus
Malmö Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Kung Oidipus

I Thebe härjar pesten. Det är gudarnas straff för att den gamle kungens mördare går fri. Mördaren finns i staden och för att rädda sitt folk måste Kung Oidipus hitta honom. Jakten på mördaren leder honom till oväntade insikter och dramatiska avslöjanden.

Det här är berättelsen om att vi inte kan fly från oss själva hur långt bort vi än reser. Livslögnen och självförnekandet sätts under lupp i ett psykologiskt drama och dansteaterföreställning signerad Kajsa Giertz.

Det här är tredje gången vi gästas av framgångsteamet som står bakom de tidigare prisbelönade uppsättningarna Snövit och Carmen – ett kammarspel om kärlek.

Les Misérable
Malmö Operan
Lördag
(Teater)

 Image of Les Misérable

Musikalen Les Misérables baseras på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn (fransk originaltitel Les Misérables) som gavs ut 1862.

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

Historien börjar 1815 då Jean Valjean friges och slutar när han dör, arton år senare. Rollen som Jean Valjean spelas av Dan Ekborg. Fred Johanson gör Javert, polischefen som hela sitt liv jagar den försvunna straffången Jean Valjean. Det samvetslösa värdshusparet makarna Thénardier gestaltas av Marianne Mörck/Evamaria Björk och Peter Harryson. Fantine, fabriksarbeterskan som blir utstött när hennes kamrater får veta att hon har en dotter, Cosette. Jean Valjean lovar den döende Fantine att ta hand om Cosette som bor hos paret Thénardier som utnyttjar henne som piga medan deras dotter Éponine skäms bort. Musikalartisterna Karolin Funke och Annika Edstam delar på rollen som Fantine, Emmi Christensson och Mathilda Ahnell delar på rollen som Cosette och Ida Högberg sjunger rollen Éponine.

Förra året firade den brittiska musikalproducenten Cameron Macintosh 25-årsjubileum med Les Misérables. Då kunde det återigen konstateras att musikalen är en av världens mest älskade. Nästan 60 miljoner människor världen över har sett Les Misérables. Macintoshs signum är konceptmusikaler som ser exakt likadana ut världen över. När Les Misérables sätts upp i hösten 2011 behöver Malmö Opera inte följa originalkonceptet utan har fått förändra gestaltning och scenografi.

Les Misérables regisseras av Ronny Danielsson. Mats Rondin och Joakim Hallin turas om att
dirigera Malmö Operaorkester.

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Lördag
(Show)

 Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

OLA MAGNELL
Victoriateatern
Lördag
(Konsert)

 Image of OLA MAGNELL

En av de allra främsta kompositörerna vi har här i landet, oomtvistat. I våras släppes albumet Rolös. En fantastiskt album, kanske t o m ett av hans allra bästa. Totalt 12 starka spår med mycket snygga och fingertoppskänsliga arrangemang och gåshudsframkallande texter sjungna på ett oerhört vitalt och inspirerat sätt får gälla som varudeklaration. Ola var i år dubbelt grammisnominerad i kategorierna Årets textförfattare och Årets visa samt som Årets visalbum av Manifest. Vilken svensk rockartist och singer-songwriter som albumdebuterade i mitten på 1970-talet sitter på den starkaste sångkatalogen? Fråga yngre artister som Tomas Anderson Wij och Lars Winnerbäck. De svarar inte Ulf Lundell. De svarar Ola Magnell. “Ola Magnells sånger skulle kunna användas i en masterclassutbildning för låtskrivare. På sitt första album på sju år visar han också sitt mästerskap. Varje låt är ett underverk av destillerade känslor och total behärskning av uttrycket. Det tar många, många månader av hårt arbete att lära sig beskriva så stora känslor med så små medel. Ola Magnell beskriver även ett annat Sverige än sina kollegor. När framgångståget avgick på 1980-talet – ”Dörrarna stängs, tag plats” – blev han stående kvar på perrongen. Vad han i stället beskriver är Stockholm som det ser ut under viadukterna.” Jan Gradvall, DI Weekend

Sahara Hotnights (SE) LIVE
Babel
Lördag
(Konsert)

 Image of Sahara Hotnights (SE) LIVE

Efter en sommarturné med stopp på de flesta stora festivaler och med det nysläppta självbetitlade albumet välkomnar vi Sahara Hotnights till Babel för en tight klubbspelning i kyrkan.

Sahara Hotnights har efter nästan två decennier, sex album och med sina explosiva liveframträdande befäst sin ställning som ett av de viktigaste banden på den svenska rockscenen. Efter hits som ”Cheek– To-Cheek” och ”Visit To Vienna” fortsätter bandet sitt segertåg.

Att Sahara Hotnights gillar Malmö råder det inget tvivel om. När de skulle testa låtarna från nya skivan gjorde de det på Metro i Malmö och från senaste albumet har nyligen videon till singeln ”Vulture Feet” släppts och den är inspelad i kalkbrottet i Limhamn.

Vi ser fram emot en fantastisk kväll med Robertsforskvartetten, Maria Andersson (sång, gitarr), Jennie Asplund (gitarr, sång), Johanna Asplund (bas, sång) och Josephine Forsman (trummor).

Movida Corona Malmo – DJ Competition & Sebjak & Southside House Collective
Etage
Lördag
(Club)

 

Movida Corona är europas största DJ-tävling för amatörer.
I Sverige kommer det att hållas 4 deltävlingar i Malmö, Göteborg, Stockholm samt i Örebro.Finalen kommer sedan att hållas på Café Opera den 4 november.

Vinnaren går vidare till den stora Europafinalen som i år hålls i Madrid.
För segraren i Europafinalen öppnar sig en ny värld av möjligheter.
Vinnaren kommer bland annat att få spela inför ett packat Club Pachà på Ibiza, spela under Movida Corona-turnén 2012 samt släppa 3 CDs på Pacha Recordings!

JURY
I juryn sitter representanter från http://www.beatmyday.com/, ett av Sveriges absolut största house-forum, SEBJAK samt Anders Boström från SPG Live (Stureplansgruppen). SPG Live har tidigare gjort spelningar med Tiesto, David Guetta och Axwell.

TÄVLINGEN
Malmö är först ut lördagen den 1 oktober, tävlande DJs är:

Raymond Lam – http://www.imraymondlam.co?m/

Andreas Peev – http://soundcloud.com/andr?easpeev

Jonas Asp – http://soundcloud.com/asp_?jonas

Joel Smiel -http://joelsmiel.com/
MAIN ACT – SEBJAK
Movida Corona har det stora nöjet att presentera SEBJAK som main act i Malmö, Göteborg och Örebro!
Sebjak´s karriär går spikrakt uppåt med spelningar på bland annat Summerburst, Pacha Ibiza och Wheres The Party? By Carlsberg. Han har precis avslutat spelningar i Brasilien och Miami.

För mer information om Sveriges nya stjärnskott besök:

SEBJAK – http://sebjak.com/
WARM UP ACT
Southside House Collective – http://southsidehousecolle?ctive.se/
När: Lördagen den 1 oktober kl 23.00

Dagens Aktiviteter

 

 

Stockholm

The National Day Of Nigeria
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day Of China
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day Of Cyprus
Hours: 00:00 – 00:00
Höstsalongen
Hours: 10:00 – 18:00
Antiques & Curiosities
Hours: 10:00 – 18:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Pernilla Sylwan “GOLD & CANDY”
Hours: 12:00 – 16:00
Stockholm Beer & Whisky Festival
Hours: 12:00 – 00:00
Barnmark – photographer Mikael Andersson
Hours: 12:00 – 15:00
Two masters servant
Hours: 13:00 – 15:00
Jeppe on the hill
Hours: 13:00 – 14:50
100 Year´s of giving
Hours: 13:00 – 18:00
Rut & Ragnar
Hours: 14:00 – 15:00
Movies about Photographs
Hours: 14:00 – 18:00
Lasse Berghagen
Hours: 15:00 – 17:30
Atmosphéres
Hours: 15:00 – 17:00
BODYFEST
Hours: 15:00 – 01:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 15:00 – 17:00
This we should celebrate! Swedish Stars!
Hours: 15:00 – 17:00
Zpanska flugan
Hours: 15:30 – 18:00
Romeo & Juliet
Hours: 15:30 – 17:30
Riktiga Män
Hours: 16:00 – 18:30
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
Orestien
Hours: 18:00 – 20:00
Madame Butterfly
Hours: 18:00 – 20:20
Altro Canto, Sync
Hours: 18:00 – 19:50
Back to the 80s
Hours: 18:30 – 22:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
The Auditor
Hours: 19:00 – 21:00
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Friends
Hours: 19:00 – 21:00
Modren
Hours: 19:00 – 21:00
Duett för en
Hours: 19:00 – 21:00
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
Romeo & Juliet
Hours: 19:30 – 21:30
Romeo & Julia
Hours: 19:30 – 23:45
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
Maria Möller
Hours: 19:30 – 22:00
80-STYLE goes Le Bon Palais!
Hours: 19:30 – 03:00
The Ballroom Band Club
Hours: 20:00 – 01:00
Dag Vag
Hours: 20:00 – 23:00
Salsa Nights
Hours: 20:00 – 22:00
Shut up and Dance Goes ThaiBoat!
Hours: 20:00 – 01:00
THE BLACK BANANA INN: JOHANNA KNUTSSON (BERLIN) & 2X RELEASEPARTY!
Hours: 21:00 – 03:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
Outernational
Hours: 21:00 – 03:00
YELLE (FRA) @ Popaganda
Hours: 21:00 – 03:00
Carola – Elvis Barbra & Me
Hours: 21:30 – 23:00
Oktoberfest at Collage
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at Aveny | Nightclub – DJ Hångel & DJ Samvice
Hours: 22:00 – 03:00
The Icarus Line & Paper
Hours: 22:00 – 03:00
IMPERIET W. 39 Henrik Maneuver, Johan Murén, Ronny Elvebakk, Neil C-Word
Hours: 22:00 – 03:00
Nightclub ENTOURAGE | DJ BRAGMORE
Hours: 22:00 – 03:00
Beats at Bolero| Uk Funky Edition
Hours: 22:00 – 03:00
Caribbean Nights | Mixtape Release Party
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at Laroy
Hours: 22:00 – 03:00
ACE – LOURD – FILIPPA & SHELLEY – ALEX & LEO – FJODOR NIKOLAJEV
Hours: 22:00 – 03:00
Friday & Saturday at PURE Nightclub Stockholm
Hours: 22:00 – 03:00
Live in the Swamp with PORTABLE (Perlon) live & Kornél Kovács & Nadja Chatti
Hours: 22:00 – 03:00
CARL CRAIG (Planet-E) The Planet E 20th Anniversary tour
Hours: 23:00 – 04:30
Boris & the Jeltsins
Hours: 23:00 – 01:00
Party at Lobby Nightclub!
Hours: 23:00 – 05:00
Club Soul
Hours: 23:30 – 03:00
The Weekend at SOLIDARITET
Hours: 23:59 – 05:00

Göteborg

The National Day Of China
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day Of Cyprus
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day Of Nigeria
Hours: 00:00 – 00:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 11:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
In Magos guestbook
Hours: 12:00 – 14:00
ANNA RING
Hours: 12:00 – 16:00
Tommy Hilding
Hours: 12:00 – 16:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Gothenburg Symphony Orchestra with Leonidas Kavakos
Hours: 15:00 – 17:00
Ledin Showtime
Hours: 15:00 – 16:30
West Side Story
Hours: 15:00 – 18:00
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 15:30 – 17:30
Pang på pensionatet
Hours: 16:00 – 18:30
Påklädaren
Hours: 18:00 – 20:00
Klungan
Hours: 18:00 – 19:40
Skänk mig snarast sonsöner
Hours: 18:00 – 20:00
To turn over in someone’s arms
Hours: 18:30 – 19:50
PAT MARTINO TRIO
Hours: 19:00 – 21:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
AMIRA MEDUNJANIN
Hours: 19:00 – 21:00
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 19:30 – 21:30
West Side Story
Hours: 19:30 – 22:30
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
Pang på pensionatet
Hours: 19:30 – 22:00
HANS EDLER present A Tribute to ELVIS
Hours: 20:00 – 22:00
STINA STENERUD BAND
Hours: 20:00 – 22:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
Lo-Fi-FNK
Hours: 21:00 – 23:00
SOUND OF A REVOLUTION
Hours: 21:00 – 23:00
250 kg Kärlek
Hours: 21:00 – 05:00
Saturday Party BGC | RUSH NIGHTCLUB!
Hours: 21:00 – 03:00
Lotus Lounge (sneak preview)
Hours: 21:00 – 02:00
Downtown
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Bryggeriet
Hours: 22:00 – 03:00
JOHN DAHLBÄCK & DON PALM
Hours: 22:00 – 03:00
Niclas Frisk
Hours: 23:00 – 01:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00

Malmö

China Today Arts Week 2011
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day Of Nigeria
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day Of China
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day Of Cyprus
Hours: 00:00 – 00:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
BO MARKENHOLM
Hours: 12:00 – 15:00
THE MORE WE WANDER
Hours: 12:00 – 15:00
MUSICAL MATINEE
Hours: 15:00 – 17:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 15:00 – 17:00
Utlottningen
Hours: 15:00 – 16:10
An Inconvenient Truth – Al Gore & Hans Blix
Hours: 16:30 – 18:30
Utlottningen
Hours: 17:30 – 18:40
Kung Oidipus
Hours: 18:00 – 19:30
Prins Charles känsla
Hours: 18:00 – 19:40
Les Misérable
Hours: 18:00 – 21:00
Prins Charles känsla
Hours: 18:00 – 19:40
HAYA
Hours: 19:30 – 21:30
OLA MAGNELL
Hours: 19:30 – 21:30
Legally Blonde – The Musical
Hours: 19:30 – 21:30
Midaircondo feat. Michala Østergaard-Nielsen
Hours: 20:00 – 22:00
Sahara Hotnights (SE) LIVE
Hours: 20:30 – 22:30
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
Kriget & Tennis Bafra
Hours: 21:30 – 00:00
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 03:00
MADE – not for beginners!
Hours: 23:00 – 03:00
Saturday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 03:00
Movida Corona Malmo – DJ Competition & Sebjak & Southside House Collective
Hours: 23:00 – 05:00
Peer Pressure @ Klaffbron
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Breeze
Hours: 23:00 – 05:00
DISTORTED NIGHT
Hours: 23:00 – 01:00
Actress, Andy Stott
Hours: 23:00 – 03:00
WHITE – Every Saturday
Hours: 23:00 – 03:00
WONK: Anton Hysén
Hours: 23:30 – 05:00
Club Eightball
Hours: 23:30 – 04:00
KB Nightclub
Hours: 23:30 – 04:00

Oslo

The National Day Of Nigeria
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day Of China
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day Of Cyprus
Hours: 00:00 – 00:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 12:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 12:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 12:00 – 16:00
Netherlands Dance Theater II
Hours: 13:00 – 15:30
Laila Dalseth Kvintett (OJ)
Hours: 16:00 – 18:00
Solid Comfort
Hours: 16:00 – 18:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 16:30 – 18:30
The Name
Hours: 18:00 – 20:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 18:00 – 20:00
Folkelarm 2011
Hours: 18:00 – 00:00
Condolences – Komilab 4.3
Hours: 18:00 – 19:10
Jeanne d’Arc
Hours: 18:00 – 20:00
The show must go on II
Hours: 18:30 – 20:30
This year will be modern
Hours: 18:30 – 20:30
Support Concert For Africa: Øystein Greni w/Friends, Siri Nilsen, Jonas Alaska, Envy & Egil Olsen
Hours: 19:00 – 23:00
LARS WINNERBÄCK
Hours: 19:00 – 23:00
Bye & Rønning – saves the world!
Hours: 19:00 – 21:00
To be, means to resist, resist what you are not
Hours: 19:00 – 21:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
THE LAUNDERETTES & CABLES
Hours: 20:00 – 22:00
Omar Hakim – The Trio of Oz
Hours: 21:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Hans Bollandsås
Hours: 22:00 – 00:00
THE ALTERN80S
Hours: 22:00 – 03:00
Morten Vestly Band
Hours: 22:00 – 00:00
Club Classic
Hours: 22:00 – 03:00
GET READY!
Hours: 22:00 – 03:00
JUICY 7 YEARS: KOOL DJ RED ALERT (US – KISS FM) DJ SAMMY B (US – JUNGLE BROTHERS)
Hours: 22:30 – 00:00

Köpenhamn

The National Day Of Cyprus
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day Of Nigeria
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day Of China
Hours: 00:00 – 00:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
The Opened Man
Hours: 10:00 – 20:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
COPENHAGEN BLUES FESTIVAL
Hours: 11:00 – 00:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
Tosca
Hours: 12:00 – 14:40
Annie
Hours: 15:00 – 17:40
Ravels Bolero
Hours: 16:00 – 18:00
Anna Karenina
Hours: 17:00 – 19:00
The pain
Hours: 17:00 – 18:30
ARE YOU DEAD
Hours: 17:00 – 19:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 23:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
BOB GULLOTTI / BUTCH LACY WITH JESPER LØVDAL AND JONAS WESTERGAARD
Hours: 20:00 – 22:00
Mud Morganfield & Peter Nande Band [US/DK]
Hours: 20:00 – 22:00
The Predatory
Hours: 20:00 – 22:00
Virtuose trin
Hours: 20:00 – 22:00
The Foreign Resort Release
Hours: 20:00 – 22:00
Helmig Solo
Hours: 20:00 – 22:00
Around The World m. Afenginn
Hours: 21:00 – 23:00
Pirate Party
Hours: 21:00 – 03:00
Burnin Red Ivanhoe
Hours: 21:00 – 23:00
The Blue Van
Hours: 21:00 – 23:00
Sousou & Maher Cissoko (SEN/SWE)
Hours: 21:00 – 23:00
Keith Dunn Band [US/NL]
Hours: 22:00 – 00:00
DeMoov
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s