Friday the 30th of September in Swedish

Stockholm

Madame Butterfly
Folkoperan
Fredag
(Opera)

Image of Madame Butterfly

Hösten 2011 ger Folkoperan operan Madame Butterfly av Puccini i regi av Katharina Thoma från Tyskland. Tillsammans med scenografen och kostymören Julia Müer och ljusdesigner Olaf Winter har hon skapat ett scenrum för Madame Butterfly i en modern japansk miljö.

Handling utspelar sig i modern japansk miljö i mötet mellan traditioner och drömmar om framtiden. Ett bröllop arrangeras mellan den amerikanske marinlöjtnanten Pinkerton och den unga kvinnan Butterfly. Butterfly längtar efter ett annat liv i en annan kultur. Men det blir inte som hon tänkt sig.

Katharina Thoma har tidigare regisserat operan “Vanessa” av Barber på Malmö Opera och “La Finta Giardiniera” av Mozart på Oper Frankfurt. Bland framtida engagemang kan nämnas produktioner på både Oper Frankfurt, Dortmund Theater och Glyndebourne Festival.

Musikalisk ledare är Per-Otto Johansson. Han har dirigerat en rad operor på Malmö Opera såsom bland andra “Maskeradbalen”, “La Bohème” och “Dead Man Walking”. Han har dirigerat bland annat “La Bohème” på Wermland Opera och “Trollflöjten” på Den Jyske Opera i Köpenhamn dit han återvänder våren 2011 för att dirigera “Barberaren i Sevilla”.Han är även förste kapellmästare vid Theater Vorpommern i Tyskland.

Antik & Kuriosa
Kista Mässan
Fredag
(Mässa)

Image of Antiques & Curiosities

Antikt, vintage och retro

Besök mässan med antikviteter, design och inredning!

Platsen för alla som älskar retro, form och nostalgi. Här kan du botanisera bland utbudet hos hundratalet handlare, inspireras av utställningar och lära dig mer om stilhistoria och formgivning.

Parallellt med höstens Antik & Kuriosamässa arrangeras Konstnärernas Höstsalong – platsen där enskilda konstnärer presenterar och säljer sina verk. Välkomna den 30 september – 2 oktober 2011.

Höstsalongen
Kista Mässan
Fredag
(Mässa)

Image of Höstsalongen

För tredje året i rad arrangeras Höstsalongen – konstmässan i Kista. Varje konstnär har sin egen utställningsmonter där verken presenteras och säljs. Här finner du allt från måleri, akvarell, teckningar, foto, skulptur, grafik, glas , textil och keramik, mm. Ta del av konstnärernas egna berättelser och förklaringar av sina verk. Köp av konstnärerna direkt och få med dig det konstverk just du fastnade för till ditt hem, till er konstförening eller till ert företag. Allt är till salu!

Missa inte våra specialutställningar;
– Polismuseet visar beslagtagna konstförfalskningar
– Paintings for Peace – ett konstprojekt för fred
– De blev vänner…grafik av “Så mycket bättre-gänget”
– En pedagogisk utställning avLumphé Litografiska – hur ett grafiskt verk växer fram

Varmt välkommen till höstens stora konstfest den 30 september-2 oktober 2011!

Orestien
Stockholms Stadsteater
Fredag
(Teater)

Image of Orestien

Klytaimeistra har inget glömt.
Det är tio år sen hennes man Agamemnon, gav sig iväg för att vinna ett krig.
Nu är han tillbaka, segraren.
Som en gång offrade deras dotter Ifigenia för att säkra krigslyckan.
Tid för handling.
Två barn har de kvar i livet, Elektra och Orestes.
Orestes har heller inget glömt.
Skulden är moderns.
Vems annars?

Lasse Berghagen
Scalateatern
Fredag
(Show/Konsert)

Image of Lasse Berghagen

Efter en bejublad turné med 50 utsålda hus nu Stockholmspremiär på Scalateatern!

-Med text och musik ska jag försöka förmedla mina tankar och funderingar. Göra en tillbakablick på åren som gått i musiken och Thalias tjänst.
Från mina första stapplande steg som textförfattare och kompositör till mina senaste spelningar. Det blir en resa i ballad och burlesk, säger Lasse Berghagen.

Nominerad till ”bästa föreställning 2010” – publikens val www.nummer.se

”En tvättäkta entertainer på segertåg”
Östersundsposten

”en lysande historieberättare”
Västerbottens Folkblad

”Efteråt känner man sig alldeles varm inombord, sådär som man ska en fredagskväll.”
Dalademokraten.

OBS: DN-kortebjudandet kan endast bokas fr o m tisdagen den 16 augusti då vår biljettkassa öppnar.

Musiker:
Kapellmästare/piano Benneth Fagerlund
Trummor Lasse Persson
Gitarr Martin Tallström

Föreställningens längd c:a 2.30 inkl paus.
Föreställningsperiod: 29 sept – 8 okt

Lena Philipsson-My Dream Show
Cirkus
Fredag
(Show/Konsert)

Image of Lena Philipsson-My Dream Show

En av våra mest folkkära artister Lena Philipsson firar 25 år som artist och bjuder in till sitt livs drömshow!
Premiär 29 september 2011 på Cirkus i Stockholm.

BILJETTSLÄPP 21/3 kl 09.00
Den 8/8 släpps spelperiod 10/11 till 17/12

Lena Philipsson firar 25 år som artist och bjuder in till sitt livs drömshow på Cirkus i höst – en häpnadsväckande show där vad som helst kan hända!
Tillsammans med dansare, musiker och körsångare tar Lena oss med på en fantastisk drömresa genom sin karriär där hennes egna hits blandas med tolkningar av andra artisters låtar och galna överraskningar.

Lena slog igenom i en gul paljettkavaj med Kärleken är evig 1986. Låten kom på andra plats i Melodifestivalen som sändes från Cirkus i Stockholm. 25 år senare har Lena Philipsson uppnått det mesta som går att uppnå som artist i Sverige. Hon har gjort succé med krogshower som Lena PH 006 och Lena+Orup, varit programledare för Melodifestivalen tre gånger och 2004 vann hon själv tävlingen med Det gör ont.

Den 29 september är Lena Philipsson tillbaka på samma scen där allt började. Inför höstens show har Cirkus byggts om, scenen är placerad mitt bland publiken så att vi ska få komma ännu närmare Lena och vara med i hennes skruvade fantasivärld.

För regi och koreografi står Fredrik ”Benke” Rydman från dansgruppen Bounce. Scenograf är konstnären Ernst Billgren.

Showen är cirka 1 timme och 40 minuter lång, ingen paus.

Club Selam: El Général
Södra Teatern
Fredag
(Konsert)

Image of Club Selam: El Général

El Général eller Hamada Ben Amor som han egentligen heter, är den 21-åriga tunisiska rapparen som skrev låten Rais Lebled (Republikens president), som kom att bli det arabiska upprorets raphymn både i Tunisien och i Egypten.

Nu kommer han till Sverige och uppträder på Klubb Selam på Etablissemanget!
Konserten inleds med ett samtal med artisten. El Général listades i dagarna som en av världens 100 mest inflytelserika personer av den amerikanska tidningen Time.

Om El Général
El Général började rappa vid 18 års ålder, 2008. Han var emot regimen på grund av korruptionen. El General är starkt influerad av rapartisten Tupac Shakur. ”Tupacs rap var revolutionär. När jag blev rappare, var jag inte ute efter att bli ”populär”, jag ville verkligen nå människor med mitt budskap! ”
Vid 18 års ålder skrev han låten Sidi Rais, sin första låt om president Ben Ali.
”Det var en vädjan till presidenten om att bekämpa korruption. Jag trodde fortfarande att han kunde göra något, jag insåg först senare att han själv var inblandad.”

Sidi Rais var ett slags förspel till den låt som kom att bli raphymnen för Jasminrevolutionen i Tunisien och för demonstranterna på Tahrir Torget i Kairo: Rais Lebled . Temat är detsamma: ”Korruptionen fanns överallt i samhället, på gatan kunde man tydligt se polisens bristande respekt för medborgarna, i domstolen lät sig domarna mutas medan de fattiga som inte hade råd kastades i fängelse.”

El General blev portad från att uppträda, nekad tillträde till inspelningsstudios och från att spelas i tunisisk radio – medan han i Europa har många anhängare genom radiokanaler som franska NovaFM. “När någon organiserade en konsert och mitt namn stod med på programmet vägrade regeringen att bevilja tillstånd. De sa att mina låtar var politiska och att jag hade ett dåligt rykte. Censur och förbud har hindrat mig från att ge konserter och göra skivor. ”

Därför vände han sig till de sociala medierna.
“Jag använde min personliga Facebook-sida för att göra mig hörd. En vän filmade mina låtar på en liten videokamera och en annan vän redigerade och lade ut på YouTube.”
Det var även på nätet han laddade upp sin låt Rais Lebled med texter som starkt kritiserade den tunisiske presidenten Zine el-Abidine Ben Ali och dennes regim.

Regeringen stängde snabbt ned El Générals Facebooksida, men låten hade redan spridit sig till andra platser på nätet – det var för sent att stoppa utvecklingen. Under denna period laddade han även upp fler låtar, som ledde till att han greps av polis och fängslades i flera dagar

Från att ha varit censurerad, utestängd och tom fängslad, är han idag en känd och beundrad person. Nyligen kom hans första cd ut med låtar som hittills bara funnits på nätet.

Carola – Elvis Barbra & Me
Tyrol
Fredag
(Konsert)

Image of Carola - Elvis Barbra & Me

Carola har dragit storpublik till Gröna Lunds scener sedan 80-talet. När hon nu återvänder till tivolit är det för sin första krogshow någonsin – Carola Häggkvists succéturné Elvis, Barbra & Jag sätts nämligen upp som krogshow på Tyrol hösten 2011.

Carola är en av Sveriges mest hyllade och bäst säljande artister genom tiderna. Hon har bjudit på allt från popmusik i Eurovision Song Contest, till rock, gospel, soul, folkballader och gospel. Här i sin första krogshow Elvis, Barbra & Jag hyllar hon föräldrarnas idoler, Elvis Presley och Barbra Streisand. Hon går tillbaka till sina musikaliska rötter där hon fann glädjen som tände lågan inom henne. Eller som Aftonbladet skrev när de gav henne fyra getingar: Aldrig tidigare upplevt en konsert där hon utstrålat sådan intimitet, lekfullhet och, förstås sångglädje. Missa inte denna hyllade show. Varmt välkomna till Carolas allra första krogshow!

Göteborg

FRÖLUNDA INDIANS vs NEW YORK RANGERS
Scandinavium
Fredag
(Sport)

Image of FRÖLUNDA INDIANS vs NEW YORK RANGERS

Vänskapsmatch i ishockey mellan NHL-laget New York Rangers och Frölunda Indians.
Ett av världens just nu bästa klubblag, med en av NHL:s främsta målvakter Henrik Lundqvist vaktandes New York Rangers målbur, spelar en vänskapsmatch i Scandinavium mot Frölunda Indians.
7 och 8 oktober är det NHL-premiär i Ericsson Globe, New York Rangers, Los Angeles Kings och Anaheim Ducks

Pang på pensionatet
Liseberg
Fredag
(Teater)

Image of Pang på pensionatet

På Vallarna firades det 15 år med en riktig buskisdeckare signerad Krister Classon. När föreställningen som slog alla tidigare publikrekord spelar på Lisebergsteatern blir det med våra största publikfavoriter. På scen ser vi Siw Carlsson, Ewa Roos, Mikael Riesebeck, Jan Holmquist, Anna Hallgren, Thomas Nystedt, Maria Mälson Nystedt och inte minst den omåttligt populära brevbäraren, Jojje Jönssons ”Dag-Otto Flinck”! Missa inte årets roligaste upplevelse och en sällsynt skrattfylld deckarintrig på ”Pensionat Solrosen”.

Manus och regi: Krister Classon

Handlingen: Ett litet pensionat på den svenska landsbygden sommaren 1955. Låter det fridfullt och idylliskt? Det hade det kanske varit om inte ägarinnan kommit i akut ekonomiskt trångmål. Om inte pensionatets enda anställde bestämt sig för att ta den 94-åriga gästen av daga. Visst hade det varit fridfullt, om det inte kommit en bedragen och deprimerad gäst, som plötsligt visar sina känslor för en kvinnlig spion, som i sin tur blir störd av en mansgris som intresserar sig för yngre damer. Eller om det inte dykt upp en misstänksam pensionerad kommissarie som både hör skottlossningar och känner liklukt. Låter det invecklat? Om inte annat så blir det närmast kaotiskt när en brevbärare i kungliga postverkets tjänst, Dag-Otto Flink, bestämmer sig för att fira sin bemärkelsedag på just detta ställe, pensionatet Solrosen. Nu kan det väl ändå inte bli mer kaos? Jo, det kan det …

Påklädaren
Göteborgs Stadsteater
Fredag
(Teater)

Image of Påklädaren

Regi Eva Bergman. I rollerna bl a Marie Delleskog, Sven Wollter och Tomas von Brömssen.
Tänk England 1942. Flyganfall och ransonering. En mindre landsortsteater förbereder kvällens föreställning, Shakespeares Kung Lear. Huvudrollsinnehavaren Sir John drabbas plötsligt av ett totalt sammanbrott. Påklädaren Norman sliter hårt för att mot alla odds ändå få honom att spela föreställningen… Kvällen blir för alla inblandade, på och bakom scenen, mycket dramatisk och oväntad.

Tänk sedan två av Sveriges mest folkkära skådespelare, Sven Wollter och Tomas von Brömssen, tillsammans igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Pjäsen skrevs på 80-talet av Ronald Harwood som själv arbetat som påklädare och byggt sin pjäs på egna minnen och erfarenheter. Hans kvicka och insiktsfulla porträtt av back-stage-livet på en teater har blivit en mycket hyllad och älskad pjäs.

ANNA LUNDQVIST QUARTET feat Björn Almgren
Nefertiti
Fredag
(Konsert)

Image of ANNA LUNDQVIST QUARTET feat Björn Almgren

Kompositören och sångerskan Anna Lundqvist leder ett gäng som vill ge publiken en jazzupplevelse utöver det vanliga!

De har släppt två uppmärksammade skivor med egensinnig och karaktärsstark jazz och i kväll får Nefertiti uppleva material från dessa två plattor samt helt ny musik som kommer att hamna på deras tredje album som kommer nästa år!

P2 spelar in!

Anna Lundqvist –s.
Fabian Kallerdahl –p.
Mattias Grönroos –b.
Jon-Erik Björnänge –tr.
Björn Almgren –sx.

ROCK 4 CHILDREN`S RIGHTS, ENGEL and others
Sticky Fingers
Fredag
(Konsert)

Image of ROCK 4 CHILDREN`S RIGHTS, ENGEL  and others

ENGEL bildades 2004 utav gitarristerna Niclas Engelin och Marcus Sunesson, båda redan veteraner på Göteborgs metalscen. Efter ett par demosläpp kom det kritikerrosade debutalbumet ”Absolute Design” hösten 2007.

Våren 2009 släpps singeln ”Sense the Fire” som ett första smakprov från det inspelade och klara, andra albumet ”Threnody”. Låten vevas flitigt på Bandit Rock.

Under året turnerar också Niclas med In Flames som ersättare för deras gitarrist Jesper Strömblad.

Men nu är alltså Threnody släppts, franska Seasons of Mist i ryggen. Återigen hyllas ENGEL av både fans och kritiker.

ENGEL, har med sin industridoftande melodiska dödsmetal, skapat sin egen nisch inom det så kallade Göteborgssoundet. Kommersiellt lättfångat utan att ge något som helst avkall på det råa och hårda i musiken. Dessutom skulle bandet, med tanke på medlemmarnas gemensamma meritlistor, med lätthet kunna kalla sig för en svensk supergrupp. Men det gör de inte gärna, utan låter hellre musiken tala för sig själv istället.
Lyssna: www.engelpropaganda.com
…………………………………………………

* KATANA
Katana är nu på allas läppar, som det hetaste tillskottet i vågen av unga klassiska heavy metalband som sveper över Sverige.

Med en klockren liveshow som lämnar ingen oberörd intar de den 30 e september Sticky Fingers Top Floor!
Lyssna: http://www.myspace.com/bladeofkatana
…………………………………………………

* ITCHY DAZE
ITCHY DAZE har två album i ryggen “Daze Of Our Lives” från 2009 och “Promise Little, Ruin Much” från 2011.

“Promise Little, Ruin Much” är hårdare och har ett mer modernare ös än den första plattans mer skatepunkiga inriktning.

Bandets mest kända låt är balladen “Monster” som snurrat flitigt på Bandit Rock och andra radiokanaler.

HELL BOUND NIGHT !
Musikens Hus
Fredag
(Konsert)

Image of HELL BOUND NIGHT !

An American Metal Night !
På scen: PLANTERA (a tribute to Pantera) + STRIPEBOUND

PLANTERA från GBG – världens bästa Pantera tribute band – har spelat för fulla hus i Finland & Danmark. Flera gånger har de gästat Hårdrock-klubben Belsepub men tyvärr har inte alla fansen lyckats få plats… Denna afton står de på Musikens Hus eminenta scen. Levererar de givna Pantera hitsen som: Walk, Fucking Hostile, Mouth for War, Becoming, Five Minutes Alone, Hell Bound etc
Spana in Live video “Five minutes Alone”: www.youtube.com

STRIPEBOUND
Stripebound från GBG levererar Metal av bästa slag!
Med starka influenser av Pantera så pulvriserar de allt motstånd.
Hemsida: www.myspace.com/stripebound

DJ Fucking Hostile lirar Metal hela kvällen, innan, efter och mellan banden.

Entré: 100:- Förköp#
Vi öppnar kl. 20.00 Åldergräns 18 år. Meny & bar

BONAFIDE & DEBBIE RAY
Sticky Fingers
Fredag
(Konsert)

Image of BONAFIDE & DEBBIE RAY

Bonafide har med två album och en färsk ep i bagaget gått från klarhet till klarhet. Med sin skitiga hårda rock, utmärkta låtar och tonvis av attityd och scennärvaro har dom spelat sig igenom stora delar av Europas klubbscener. Hela fem europasvängar har det blivit, och supportslots till bla Deep Purple, The Quireboys och åtskilliga festivalslots. Debuten, som släpptes hösten 2007, gav bandet en rivstart, med många klubbgig runtom i Sverige. Uppföljaren “Somethings Dripping”, placerade sig högt på svenska albumlistan och åtföljdes av ett intensivt turnerande även utomlands.

I höst/vinter går bandet åter in i studio för att spela in sin tredje fullängdare. Nu aktuella ep´n “Fill your head with Rock: Old, New, Tried & True” släpptes i februari i år, gick rakt in på såväl hårdrockslistans – som midpricelistans förstaplats och innehåller bla tre grymma covers, samt låten “No doubt about it”, som spelats flitigt på radio.

Lyssna på: www.myspace.com/bonafiderocks

Support: DEBBIE RAY
Debbie Ray bildades 2005 av fyra Herrljungakillar:
Reine Heyer, Andy Heleander, H-Can Strind och Manx Gustavsson.
Medlemmarna hade vid det laget bred erfarenhet av metalscenen.
Reine och Andy i det relativt framgångsrika Plan 9 och H-Can i den göteborgska heavy metalakten Iron Ware.

Debbie Ray började spela i göteborgstrakterna och skapade sig, tack vare sin renodlade stil av hårdrock/metal, snabbt en trogen fanskara
Inspirerade av klassiska band som Mötley Crüe, Skid Row, Guns n Roses, Backyard Babies och Pantera, visste de erfarna medlemmarna i Debbie Ray exakt vilken riktning deras sound skulle komma att ta.

2008 skrev Debbie Ray på ett skivkontrakt med amerikanska Demon Doll Records, och därmed började inspelningen av vad som skulle komma att bli albumet Artificial Misery.
Albumet släpptes i Nordamerika i november 2009, och fick lysande recensioner.

Basisten Manx lämnade bandet 2010 och ersattes permanent av Martin Söderqvist, före detta vokalist och gitarrist i det göteborgska metalbandet Hostile Cell.

Under 2011 fokuserar bandet på att skriva nytt material till sitt kommande album samt att jobba med NM Management för att nå nästa steg i sin karriär.

Det spelar ingen roll vart de spelar – Debbie Ray levererar alltid en grym liveakt.

Popical – Oh Harry
Göteborgs Konserthus
Fredag
(Konsert)

Image of Popical - Oh Harry

Musik har alltid varit en viktig del i Harriet Ohlssons liv. Från tjejband via punkband, klezmerband och mjuk hårdrock tog hon för två år sen steget ut till soloprojektet Oh Harry. Harriet Ohlsson ville göra en helt egen skiva och hon samlade in ljud och spelade in med en gammal synt som hon köpt på loppis. Resultatet blev skivan Arena Rock som släpptes i augusti 2010. All musik på skivan är skriven av Harriet Ohlsson förutom en cover. Hon sjunger, spelar piano och syntar, dragspel, melodica, saxofon, slagverk, gitarr och ukulele och hon har spelat in skivan med det enkla musikprogrammet Garageband. När låtarna från skivan framförs live blir det en helt annan upplevelse.

– Att spela på konserthuset med symfonikerna är som att bli bjuden på en stor godispåse och kunna välja de bästa bitarna och skapa spännande blandningar. Jag har dessutom med mig fyra musiker: Gustav Svedung, Kristofer Göransson, David Byström och en hemlig gäst.
Som barn gick Harriet Ohlsson på Waldorfskola och där var musik en självklar del i undervisningen. Först ut bland instrumenten hon prövade var nybörjarklassikern blockflöjt innan hon gick över till oboe (Harriet Ohlsson är en av de få som spelat oboe i ett punkband) och senare saxofon. Hemma lyssnade föräldrarna mycket på klassisk musik men att själv spela och sjunga blev hennes helt egna värld. Som tonåring kände Harriet Ohlsson att hon ville berätta sina historier. Hon prövade olika vägar som teater och musik. Hon startade olika band och turnerade i flera år med klezmerbandet Chutzpah, hon gick på visskola, spelade jazz och hamnade till slut på musikhögskolan där hon fördjupade sig i balkanmusik. Sakta blev sången mer och mer Harriet Ohlssons sätt att berätta. 2004-2009 var hon sångerska i bandet Hellsongs (som hon har gjort en Popicalkonsert med tidigare!). Harriet Ohlsson tror att anledningen till att det finns så få kvinnor på den göteborgska musikscenen är att det inte finns så många platser för tjejer att spela på. Under hennes uppväxt var replokalerna på fritidsgårdarna ofta upptagna av killar och tjejerna tittade på eller dansade, men få spelade själva.

– Jag är uppvuxen i Majorna och spelade i ett “tjejband” i Partille, och det var långt att åka bara för att få spela. Men jag har alltid sökt upp det jag vill göra eller själv startat ett band.
Popmusiken ligger Harriet Ohlsson allra närmast om hjärtat men hon har också skrivit och medverkar i Jag är här, en musikteaterföreställning för mellanstadiet. Låtarna på Popicalkonserten kommer framförallt från skivan Arena Rock och den beskriver Harriet Ohlsson så här:

– Jag har skrivit, framfört, spelat in och producerat allting och detta är hur jag säger det. Det är sånger som kommit till i köket, på en cykel, mitt i gråten, mitt i maten, mellan Berlin och Göteborg och med hjälp av vänner. Det är berättelser på liv och död och direkt från hjärtat.

Malmö

China Today Arts Week 2011
Malmö
Fredag
(Festival)

Image of China Today Arts Week 2011

Missa inte chansen att uppleva kinesisk kultur när den är som bäst! Nu har turen kommit till Sverige – till Skåne och Malmö! China Today Arts Week arrangeras årligen i olika länder världen över och syftet är att visa både traditionell och nutida kinesisk kultur. Under sju dagar erbjuds ett fantastiskt program med häftiga musikupplevelser, samtida dans, dockteater i världsklass, det bästa av nutida kinesisk film och spännande föreläsningar. Under öppningsgalan får vi uppleva det världskända akrobatparet, Wu Zhengdan och Wei Baohua, som blev mycket uppmärksammat när de dansade för Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel under deras bröllopskonsert.  Välkommen till en unik vecka med kinesisk kultur i fokus!

Styckmord
Inkonst
Fredag
(Teater)

Image of Styckmord (Dismemberment)

Styckmord är ett kammarspel som utger sig för att vara en deckarhistoria. Två människor är inlåsta i ett rum som är ett slakthus som är ett obduktionsrum som är ett förhörsrum som är en domstol som är en steril hägring där ett mysterium måste lösas för att relationen ska kunna fortsätta eller avslutas. en av de två måste ta på sig skulden.

Styckmord är ett försök till ett utredande och en uppgörelse, ett nystande som snärjer sig till en snara kring figurerna och tvingar dem in i en skräckromantisk labyrint. Alla medel blir godtagbara i försöken att förstå rummets och kroppens upplösande konstruktion. Styckmord är en djupdykning i skräckfilmens land, i det ruttna köttet, i de plastiska uttrycken som dikterar den hygieniska drömmen tömd på begär och böjelser. När mysteriet avtäcks svämmar världen över.

Legally Blonde – The Musical
Nöjesteatern
Fredag
(Musikal)

Image of Legally Blonde - The Musical

Publik- och kritikersuccén från Broadway och Londons West End – Legally Blonde, The Musical, har Skandinavienpremiär på Nöjesteatern i Malmö torsdagen den 29 september 2011.

Musikalen spelades i tre år på Broadway och är nu inne på sitt andra år i London där biljetter är släppta fram till
mars 2012.

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

Elle Woods är tjejen som har allt! En drömgarderob och en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ord­förande för UCLA-föreningen “Delta Nu” och därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös. Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa … Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harvards “Legally Blonde”.

CATHRINE LEGARDH (DK) SINGS ZETTERLUND
Victoriateatern
Fredag
(Konsert)

Image of CATHRINE LEGARDH (DK) SINGS ZETTERLUND

Zetterlund är en av mina favoriter och det krävs mycket för att jag ska bli imponerad…men Legardh imponerar.Hon har en fantastisk stämma med ett relativt stort röstomfång och visst påminner den lite om Zetterlunds’men den är fortfarande personlig.” ****ORKESTERJOURNALEN, Josephine Stensson, Nov. 2010

Cathrine Legardh tar lyssnaren på en spännande resa genom Monica Zetterlunds karriär där erfarna jazzmusiker tolkar hennes mest kända sånger. Ingen kan glömma texter av Olle Adolphsons och Beppe Wolgers som till exempel ‘Monicas Vals’ och ‘Sakta vi gå genom stan’ men vi får även höra succelåtar som ‘Once Upon a Summertime’ och ‘As T ime Goes By’ ur hennes internationella karriär. Cathrine Legardh samarbetar med många av jazzens storheter och hon har uppträtt på de internationella jazzfestivalerna bland annat i Kina, UK, Island och Skandinavien. Just nu är hon aktuell med sin tredje CD ’LAND SKY’ (Storyville Records) producerad tillsammans med isländska altsaxofonisten Sigurdur Flosason Cathrine Legardh (voc); Francesco Calì (piano & trekspel); Jakob Dinesen (saxofon); Hugo Rasmussen (bas).

Shantala Subramanyam
Klaffbron
Fredag
(Konsert)

Image of Shantala Subramanyam

Grandeur of South Indian Music.

Traditionella kompositioner kombineras med kreativa musikaliska stycken där man blandar melodi med slagverk, detta är essensen av Södra Indien. Bambuflöjtisten Shantala Subramanyam, föddes in i en lysande musikerfamilj. Redan som 4-åring började hon sin formella utbildning i klassisk sydindisk vokalmusik. Vid 11 år ålder började hon spela flöjt och utbildades av framstående artister och berömda slagverkare. Då fanns det bara en handfull kvinnliga flöjtister. Hennes bror och far såg till att ta tillvara på den talang som Shantaala visade redan som barn och antog rollerna som hennes lärare.

Shantala är mycket uppskattad för sina melodiska presentationer som kombineras med komplicerade rytmiska mönster. Med sig har hon violinisten Akkarai Sornalatha och slagverkaren K. Sai Giridhar.

Sousou & Maher Cissoko
Moriska Paviljongen
Fredag
(Konsert)

Image of Sousou & Maher Cissoko

ajabu! presenterar en releasekonsert på Moriska Paviljongen med Sousou & Maher Cissoko för nya skivan Stockholm-Dakar.¨

NOIZE! – Solomun (DE)
Babel
Fredag
(Club)

Image of NOIZE! - Solomun (DE)

Från Hamburg kommer en av den europeiska dansscenens viktigaste spelare de senaste åren, Solomun. Genom egna produktioner och remixer har han format en funkig, drivig och högst dansant stil vilket såklart utmärker hans DJ-set.

Solomuns egna label Diynamic går från klarhet till klarhet och har de senaste åren fostrat succéer som Stimming, HOSH, Ost & Kjex, Uner och nu senast David August. Nu är han också hyperaktiell med nya labeln 2DIY4 som är den framtida experimentlådan för Diynamic-gänget.

Solomuns nyöppnade klubb EGO i Hamburg är ännu ett bevis över Solomuns passion för bra klubbmusik — Ego är utan tvekan Hamburgs bästa klubb och på god väg att etablera sig bland de stora.

Solomuns debutalbum ‘Dance Baby” fick full support från bl a Steve Bug, Loco Dice och Ricardo Villalobos samtidigt som det toppade försäljningslistor — t om på iTunes. Som DJ gästar Solomun frekvent klubbar som Watergate, Warung Beach Club, Studio80, D-Edge och givetvis Ego. Nu hälsar vi honom välkommen till Noize! och Babel.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day of Botswana
Hours: 00:00 – 00:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Höstsalongen
Hours: 10:00 – 18:00
Antiques & Curiosities
Hours: 10:00 – 18:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
MARCEL DUCHAMP & ULF LINDE
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Pernilla Sylwan “GOLD & CANDY”
Hours: 11:00 – 18:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
En enkel till Antibes
Hours: 12:00 – 00:00
Animals United
Hours: 12:00 – 00:00
The Three Musketeers
Hours: 12:00 – 00:00
What’s your number
Hours: 12:00 – 00:00
A U T O M O B I L
Hours: 12:00 – 16:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Stockholm Beer & Whisky Festival
Hours: 15:00 – 00:00
PONTUS WEEKENDS
Hours: 17:00 – 01:00
Orestien
Hours: 18:00 – 20:00
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
This we should celebrate! Swedish Stars!
Hours: 18:00 – 23:00
Back to the 80s
Hours: 18:30 – 22:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Two masters servant
Hours: 19:00 – 21:00
Madame Butterfly
Hours: 19:00 – 21:20
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
Lasse Berghagen
Hours: 19:00 – 21:30
Gertrude Stein
Hours: 19:00 – 21:20
Sweden’s funniest woman at Comedy Central Live!
Hours: 19:00 – 22:00
DJUNGELBOKEN
Hours: 19:00 – 21:55
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
Duett för en
Hours: 19:00 – 21:00
Modren
Hours: 19:00 – 21:00
Altro Canto, Sync
Hours: 19:00 – 20:30
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Maria Möller
Hours: 19:30 – 22:00
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Romeo & Juliet
Hours: 19:30 – 21:30
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
Blue House Jazz Orchestra with Deborah Brown
Hours: 19:30 – 22:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
LOST IN SPACE – Random Bastards & Pirate Movie Production premiere
Hours: 20:00 – 03:00
Club Selam: El Général
Hours: 20:00 – 03:00
Technobilen 2 year (Per QX, Pleasurekraft, Zoo Brazil)
Hours: 20:00 – 22:00
Happy Birthday Party -> Party at Conejo <- Fiesta Latina
Hours: 20:00 – 03:00
PANIK DISCO & MAHOYO present COCOTAXI, DOPPELBANGERS, BEZI, XoXo LOFFE
Hours: 20:00 – 01:00
Eavesdrop # 11: Happy Endings presents Lilla Sällskapet
Hours: 21:00 – 02:00
Nemis
Hours: 21:00 – 01:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
Safe House Staff & Sås Crew och The Soul Lounge
Hours: 21:00 – 03:00
Bambaataa Bambaataa
Hours: 21:00 – 03:00
Calle Real
Hours: 21:00 – 23:00
Clandestino – Viernes Friday 30 Salsa & Caribbean Tropical!!!!
Hours: 21:00 – 01:00
Carola – Elvis Barbra & Me
Hours: 21:30 – 23:00
Björn Awesome & RAT [HEJ VÅLD!]
Hours: 21:30 – 00:30
Friday at Café Opera
Hours: 22:00 – 03:00
Blog Party!
Hours: 22:00 – 02:00
NIGHTCLUB ENTOURAGE | DJ REALITY & PHILIP WALLIN
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at Laroy
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at Aveny | Nightclub – DJ Hångel & DJ Samvice
Hours: 22:00 – 03:00
ACE – LOURD – FILIPPA & SHELLEY – ALEX & LEO – FJODOR NIKOLAJEV
Hours: 22:00 – 03:00
We Love Classix ft Dj Phil| Ajje skoghag B-day Bash
Hours: 22:00 – 03:00
club CONNECTION
Hours: 22:00 – 03:00
All Out Dubstep / Traffic pres: Joe nice (US) & Seba
Hours: 22:00 – 03:00
Friday & Saturday at PURE Nightclub Stockholm
Hours: 22:00 – 03:00
The Russian Connection – on the top of Kaknästornet
Hours: 22:00 – 03:00
Ludwig Bell & BOA
Hours: 22:00 – 01:00
Graveyard & Horisont
Hours: 22:00 – 01:00
KARLSSON & Winnberg & GUESTS
Hours: 22:00 – 03:00
Jack Rocks vol. 3
Hours: 22:00 – 03:00
No one does it better
Hours: 22:00 – 03:00
PREMIERE: PopSystemet @ Studion (Kulturhuset)
Hours: 22:00 – 03:00
Banana Social Club
Hours: 23:00 – 04:00
DAMIAN LAZARUS (Crosstown rebel)
Hours: 23:00 – 04:30
Party at Lobby Nightclub!
Hours: 23:00 – 05:00
The Weekend at SOLIDARITET
Hours: 23:59 – 05:00

Gothenburg

The National Day of Botswana
Hours: 00:00 – 00:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
ANNA RING
Hours: 12:00 – 16:00
En enkel till Antibes
Hours: 12:00 – 00:00
Animals United
Hours: 12:00 – 00:00
Tommy Hilding
Hours: 12:00 – 16:00
The Three Musketeers
Hours: 12:00 – 00:00
What’s your number
Hours: 12:00 – 00:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
In Magos guestbook
Hours: 12:00 – 14:00
After Work with the Gothenburg Symphony Orchestra
Hours: 18:00 – 20:00
To turn over in someone’s arms
Hours: 18:30 – 19:50
FRÖLUNDA INDIANS vs NEW YORK RANGERS
Hours: 19:00 – 22:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
ANNA LUNDQVIST QUARTET feat Björn Almgren
Hours: 19:00 – 21:00
The Paper Gods
Hours: 19:00 – 20:20
Påklädaren
Hours: 19:00 – 21:00
Skänk mig snarast sonsöner
Hours: 19:00 – 21:00
Systrar – Tesoro III
Hours: 19:00 – 21:00
Klungan
Hours: 19:00 – 20:40
Pang på pensionatet
Hours: 19:30 – 22:00
West Side Story
Hours: 19:30 – 22:30
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 19:30 – 21:30
HELL BOUND NIGHT !
Hours: 20:00 – 23:00
ROCK 4 CHILDREN`S RIGHTS, ENGEL and others
Hours: 20:00 – 00:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
Popical – Oh Harry
Hours: 21:00 – 23:00
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
F*UCK YOU IAM FROM GOTHENBURG!
Hours: 21:00 – 03:00
BONAFIDE & DEBBIE RAY
Hours: 21:00 – 00:00
Princesse Charm
Hours: 22:00 – 00:00
SWEDISH DJ SCHOOL GRADUATION
Hours: 22:00 – 01:00
JOHN DAHLBÄCK & DON PALM
Hours: 22:00 – 03:00
Toppa Tings! @ Calor. Dancehall/soca/Rnb
Hours: 22:00 – 03:00
KLUBB PERSONAL – Premiere!
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Bryggeriet
Hours: 22:00 – 03:00
Friday I’m In Love: Trummor & Orgel
Hours: 22:00 – 00:00
The Bubble Bar
Hours: 22:00 – 03:00
Club Nostalgia
Hours: 22:00 – 03:00
NHL challenge after game
Hours: 23:00 – 05:00
Klubb Karamell
Hours: 23:58 – 04:00

Malmoe

China Today Arts Week 2011
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Botswana
Hours: 00:00 – 00:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
En enkel till Antibes
Hours: 12:00 – 00:00
Animals United
Hours: 12:00 – 00:00
BO MARKENHOLM
Hours: 12:00 – 15:00
The Three Musketeers
Hours: 12:00 – 00:00
What’s your number
Hours: 12:00 – 00:00
THE MORE WE WANDER
Hours: 14:00 – 17:00
A F T E R W O R K
Hours: 17:00 – 19:00
Les Misérable
Hours: 19:00 – 22:00
Kung Oidipus
Hours: 19:00 – 20:03
Here We Go – club premiere
Hours: 19:00 – 03:00
Styckmord (Dismemberment)
Hours: 19:00 – 20:30
CATHRINE LEGARDH (DK) SINGS ZETTERLUND
Hours: 19:30 – 21:30
Legally Blonde – The Musical
Hours: 19:30 – 21:30
Shantala Subramanyam
Hours: 20:00 – 22:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
Kiss Night
Hours: 21:00 – 00:00
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 03:00
Sousou & Maher Cissoko
Hours: 22:00 – 00:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
Klubb Krater
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Breeze
Hours: 23:00 – 05:00
Friday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 04:00
NOIZE! – Solomun (DE)
Hours: 23:00 – 03:00
I ❤ Party – Every Friday
Hours: 23:30 – 04:00
HEDONISM #5: HEAVEN & HELL: Djs: Chris Night & John Eltong
Hours: 23:30 – 05:00
Club Eightball
Hours: 23:30 – 04:00
KB Nightclub
Hours: 23:30 – 04:00

Oslo

The National Day of Botswana
Hours: 00:00 – 00:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 10:00 – 17:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
ART IN THE AUDITORIUM 3
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Folkelarm 2011
Hours: 18:00 – 00:00
The show must go on II
Hours: 19:00 – 21:00
LARS WINNERBÄCK
Hours: 19:00 – 23:00
Bye & Rønning – saves the world!
Hours: 19:00 – 21:00
To be, means to resist, resist what you are not
Hours: 19:00 – 21:00
Jeanne d’Arc
Hours: 19:03 – 21:30
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
Condolences – Komilab 4.3
Hours: 19:30 – 20:40
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
Abrahams Children
Hours: 20:00 – 22:00
STAUT
Hours: 20:00 – 22:00
ROYAL REPUBLIC
Hours: 20:00 – 22:00
This year will be modern
Hours: 20:00 – 22:00
The Name
Hours: 20:00 – 22:00
YELLE (FR)
Hours: 21:00 – 23:00
Trondheim Jazz Orchestra with Elin Rosseland
Hours: 21:00 – 23:00
A-laget
Hours: 21:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Rex Rudi
Hours: 22:00 – 00:00
More Styles
Hours: 22:00 – 03:00
Günther Nielsen
Hours: 22:00 – 00:00
Klubb: Hot Spot
Hours: 22:00 – 03:00
Bikube Night
Hours: 22:30 – 01:00
Paradise HOETELL with SIlje & Christine
Hours: 23:00 – 03:00

Copenhagen

The National Day of Botswana
Hours: 00:00 – 00:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Opened Man
Hours: 10:00 – 20:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
COPENHAGEN BLUES FESTIVAL
Hours: 16:30 – 00:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 23:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
THIS YEARS DANISH BLUES NAME
Hours: 20:00 – 23:00
Virtuose trin
Hours: 20:00 – 22:00
Lips & support
Hours: 20:00 – 22:00
The Predatory
Hours: 20:00 – 22:00
Hymns from Nineveh
Hours: 20:00 – 22:00
Helmig Solo
Hours: 20:00 – 22:00
Anna Karenina
Hours: 20:00 – 22:00
The pain
Hours: 20:00 – 21:30
BOB GULLOTTI / BUTCH LACY WITH JESPER LØVDAL AND JONAS WESTERGAARD
Hours: 20:00 – 22:00
ARE YOU DEAD
Hours: 20:00 – 22:00
Joe Louis Walker [US]
Hours: 21:00 – 23:00
Skate Afterparty
Hours: 21:00 – 03:00
Sain Zahoor (PAK)
Hours: 21:00 – 23:00
CHRISTIANIA 40 YEARS!!!
Hours: 21:00 – 01:00
20 YEARS ANNIVERSARY Tour 2011: ILLDISPOSED (DK) & RAUNCHY (DK)
Hours: 21:00 – 03:00
PowerSolo
Hours: 21:00 – 23:00
Candies Friday
Hours: 23:00 – 05:00
Frankie Teardrop
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s