Thursday the 29th of September in Swedish

Stockholm

Carmen
Kungliga Operan
Torsdag
(Opera)

 Image of Carmen

I tobaksfabriken i Sevilla arbetar Carmen. Vacker och egensinnig är hon en erotisk dröm för soldaterna vid kasernen. Don José har aldrig upplevt något liknande när han hör henne sjunga om kärleken. Han glömmer sin trolovade Micaëla som väntar i hembyn och följer Carmens väg. Men Don José vill äga kärleken och Carmens hjärta måste få flyga fritt. Så dyker tjurfäktaren Escamillo upp, stolt och svårfångad är han en tvillingsjäl till Carmen …

Carmen vill älska vem hon vill, men får betala ett högt pris för sin kärlek. Georges Bizets musik är ömsom medryckande, ömsom demoniskt lidelsefull i operan som blivit världens kanske mest kända. Carmen är drömmen om Spanien – ett land som kompositören själv aldrig besökte.

Stockholm Beer & Whisky Festival
Nackastrandsmässan
Torsdag
(Festival)

 Image of Stockholm Beer & Whisky Festival

När ni kommer till festivalen får ni ett provningsglas som ingår i entrépriset.
På glaset finns det två provsmakningsrender,5 cl och 15 cl.

Ni går sedan runt på festivalområdet och köper provsmakningar i de olika montrarna. det går dessutom att köpa ett whiskyglas för 40 kr.
Ett provsmak kostar från 10 kronor och uppåt, givetvis beroende av vad det är för produkt och sort.

Observera att det endast går att betala med kontanter. Det finns möjlighet till att göra uttag både utanför och inne på mässområdet, men vi rekommenderar att ta ut kontanter innan ni åker till festivalen.

Romeo & Juliet
Göta Lejon
Torsdag
(Teater)

 Image of Romeo & Juliet

Musikalen Romeo & Julia – välkända hits, oförglömlig kärlek

På nyårsafton 2010 hade en helt ny musikal premiär på Göta Lejon. Musikalen Romeo & Julia är baserad på Shakespeares klassiska pjäs men med ny modern dialog och med musik som alla känner igen. Flera av tidernas största hits inom pop, rock och hiphop har fått nya spännande arrangemang.

På scenen ser vi Måns Zelmerlöw som Romeo och nya stjärnskottet Lisette Pagler som Julia. Lisette stod kvar som ensam vinnare bland över tusen sökande i SVTs Jakten på Julia. Deras förtrogne fader Laurence spelas av Loa Falkman. Mercutio spelas av Anton Lundqvist och som Amman ser vi Marianne Mörck. För regin står Morgan Alling och Calle Norlén har översatt. Jennie Widegren och Fredrik Rydman från Bounce koreograferar och Kristofer Nergårdh från Let’s Dance och Allsång på Skansen är musikaliskt ansvarig. Den fantastiska scenografin och kostymerna är gjorda av Lehna Edwall och tillsammans med Sara Klänges fantastifulla mask- och perukdesign skapar de en visuell fest för ögat.

Musik från bl a
Jackson 5
Metallica
Beach Boys
Kiss
Christina Aguilera
MC Hammer
Genesis
Spandau Ballet

Manus bearbetat från W. Shakespeares original: Ulfur Eldjarn
Översättning, bearbetning och sångtexter: Calle Norlén
Regi & bearbetning: Morgan Alling
Koreografi & bearbetning: Fredrik ”Benke” Rydman
Koreografi & bearbetning: Jennie Widegren
Musikaliskt ansvarig/musikarrangör: Kristofer Nergårdh
Scenografi & kostymdesign: Lehna Edwall
Mask & perukdesign: Sara Klänge
Ljusdesign: Ulf Englund
Ljuddesign: Jacob Julin

Zpanska flugan
China Teatern
Torsdag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Riktiga Män
Maximteatern
Torsdag
(Teater)

 Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

MICS Stockholm Party
Collage Club
Torsdag
(Club)

 Image of MICS Stockholm Party at Collage Club

MICS is a platform and a tree day conference for DJ equipment, beverage brands, nightclubs, cars, fashion shows and some of the worlds best DJ’s to meet and celebrate the best of the nightclub industry.

Prior to this year’s main event in Monaco November 9 to 11, MICS has implemented a number of events in several capital cities worldwide. Thursday 29th September, is Stockholm and Collage Club’s turn.

The evening at Collage Club will offer different themes, with a mix of Monaco, London and Sweden.

Lasse Berghagen
Scalateatern
Torsdag
(Konsert)

 Image of Lasse Berghagen

Efter en bejublad turné med 50 utsålda hus nu Stockholmspremiär på Scalateatern!

-Med text och musik ska jag försöka förmedla mina tankar och funderingar. Göra en tillbakablick på åren som gått i musiken och Thalias tjänst.
Från mina första stapplande steg som textförfattare och kompositör till mina senaste spelningar. Det blir en resa i ballad och burlesk, säger Lasse Berghagen.

Royal Republic
Debaser Slussen
Torsdag
(Konsert)

 Image of Royal Republic

Det har gått fort för Malmöbaserade Royal Republic. Med sitt debutalbum ”We Are The Royal” från 2010 har de vunnit en massa priser, slagit radiorekord och nu börjar ”det hända” även utanför Sveriges gränser. I höst gör de två spelningar här hemma.
Den 28 september spelar de på Debaser Malmö och dagen efter gör de sin första headline-spelning i Stockholm hittills, på Debaser Slussen. Biljetterna släpps på torsdag den 19 maj kl 10.00.

De startade i slutet av 2007. I början av 2010 kom debutalbumet ”We Are The Royal”. Ett album som genererade i fyra st singelsläpp under samma år med tillhörande musikvideor, varav tre är regisserade av självaste Bingo Rimér. Låtarna ”All Because Of You”, ”Tommy-Gun”, ”Full Steam Spacemachine” samt ”Underwear” gjorde att Royal Republic vann pris på Bandit Rock Awards som det mest spelade bandet på Bandit Radio under hela 2010.

På samma gala var de nominerade till pris för ”Bästa svenska grupp”, ”Bästa svenska liveakt” och ”Bästa svenska skiva”. Till detta kan man addera en nominering i P3 Guld-kategorin ”Årets nykomling”. Priser i all ära, men det är via sina livespelningar de har fått ett rykte om sig att vara helt fantastiska. Och det stämmer. Så, vi ses på Debaser i höst!

Göteborg

Skänk mig snarast sonsöner
Göteborgs Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of Skänk mig snarast sonsöner

En dominant mor vill tvinga in sin homosexuella son i äktenskap för att han ska avla henne sonsöner. Tungt tyskt pansar kolliderar med elegant brittisk salongskomedi.

Fortplantnings uppdraget måste uppfyllas! En mor är fast besluten att skapa äktenskapliga förutsättningar för sin homosexuelle son att avla henne sonsöner. Sonen står stadigt på principfasta fötter och vägrar äktenskap trots att modern gett honom stärkande injektioner av manlighet och gjort sitt yttersta för att böja honom rätt mot uniformsklänningens pressveck… En burlesk och brutal färgsprakande cocktail där allt, precis allt kan hända!

För regi står Richard Turpin, en av grundarna av Teater Tribunalen i Stockholm. Richard Turpin var senast aktuell som skådespelare och dramatiker i Jan Schaman – Färdigflabbat! på Teater Tribunalen. Han har tidigare varit på Göteborgs Stadsteater, då som skådespelare i Tjechovs Måsen.

Pjäsen är skriven av den tyske dramatikern Thomas Jonigk och har översatts av Magnus Lindman. Thomas Jonigk är sedan 2007 husförfattare och dramaturg på Düsseldorfer Schauspielhaus. Skänk mig snarast sonsöner hade sin urpremiär 1994 på Schauspiel Bonn i Tyskland.

Påklädaren
Göteborgs Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of Påklädaren

Tänk England 1942. Flyganfall och ransonering. En mindre landsortsteater förbereder kvällens föreställning, Shakespeares Kung Lear. Huvudrollsinnehavaren Sir John drabbas plötsligt av ett totalt sammanbrott. Påklädaren Norman sliter hårt för att mot alla odds ändå få honom att spela föreställningen… Kvällen blir för alla inblandade, på och bakom scenen, mycket dramatisk och oväntad.

Tänk sedan två av Sveriges mest folkkära skådespelare, Sven Wollter och Tomas von Brömssen, tillsammans igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Pjäsen skrevs på 80-talet av Ronald Harwood som själv arbetat som påklädare och byggt sin pjäs på egna minnen och erfarenheter. Hans kvicka och insiktsfulla porträtt av back-stage-livet på en teater har blivit en mycket hyllad och älskad pjäs.

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Torsdag
(Konsert)

 Image of Ledin Showtime

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Sommaren är kort men i höst är han din! Och han kommer göra allt för att göra dig lycklig!

Festen börjar på RONDO den 22 september.

RÄFVEN Releaseparty
Trädgår’n
Torsdag
(Konsert)

 Image of RÄFVEN Releaseparty

Räfven firar sitt fjärde album Svensk kultur och anordnar releasefest tillsammans med PK Musik på Trädgår´n. Vi utlovar en hysterisk konsert, ett osannolikt dansgolv och hemliga gäster!
Produktionen är en kommentar till Sverigedemokraternas syn på kultur, influenser och svenskhet. Räfven utlovar en vansinnig och vildvuxen blandning av folkmusik inspirerad av resor och möten med människor från stora delar av världen; gypsypunk, klezmer & balkan beats. Daniel Poohl, chefredaktör för tidskriften Expo och som tidigare bott tillsammans med Räfven har skrivit albumets förord.
Under hösten 2011 gör Räfven en landsomfattande Sverigeturné. Svensk kultur släpps även i Japan under våren 2011. Under sommaren gör Räfven dessutom turnéer i bland annat Japan, England och USA

Cabaret Lorensberg
Park Lane
Torsdag
(Show)

 Image of Cabaret Lorensberg

Efter hundratusentals besökare, mängder av getingar, fyrar och andra symboler från lyriska recensenter (vi har till och med fått en guldmask av stockholmarna) vågar vi nu sticka ut hakan och säga att i år, när vi firar 15 års jubileum, så presenterar vi den bästa showen vi någonsin gjort. Fler artister som serverar och uppträder, ännu godare mat och massor av glädje. Så boka in en helkväll och besök Göteborgs främsta krogshow för det här är toppklass.

ALEXANDRA STAN – MR SAXOBEAT
VALAND
Torsdag
(Club/Konsert)

 

Torsdag 29e september är det premiär för höstens stora klubbsatsning LIVE! på Valand. Vi slår på stort direkt med en show av Alexandra Stan (Mr. Saxobeat). Rumänskan slog igenom med monsterhiten Mr. Saxobeat som nu har över 80 (!!) miljoner visningar på Youtube och legat etta på ett flertals länders toplistor (bl.a US Hot Dance Airplay Chart). Efter Mr. Saxobeat har Stan släppt ännu en låt på väg mot succé, “Get back”.

För att inte missa hennes första LIVE spelning här någonsin se till att skaffa dig biljett här:
http://www.tickster.com/ev?ents/h7pygyjjtvccb89

CLUB LIVE! Kommer att gästa oss varje Torsdag i hjärtat av
Göteborg dvs mitt på avenyn på Valand! Under dessa kvällar kommer det större artister, deejays och riktigt stora bokningar att gästa oss
för att sätta guldkant på tillvaron!

Malmö

China Today Arts Week 2011
Various locations
Torsdag
(Festival)

 Image of China Today Arts Week 2011

Missa inte chansen att uppleva kinesisk kultur när den är som bäst! Nu har turen kommit till Sverige – till Skåne och Malmö! China Today Arts Week arrangeras årligen i olika länder världen över och syftet är att visa både traditionell och nutida kinesisk kultur. Under sju dagar erbjuds ett fantastiskt program med häftiga musikupplevelser, samtida dans, dockteater i världsklass, det bästa av nutida kinesisk film och spännande föreläsningar. Under öppningsgalan får vi uppleva det världskända akrobatparet, Wu Zhengdan och Wei Baohua, som blev mycket uppmärksammat när de dansade för Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel under deras bröllopskonsert.  Välkommen till en unik vecka med kinesisk kultur i fokus!

Legally Blonde – The Musical
Nöjesteatern
Torsdag
(Musikal)

 Image of Legally Blonde - The Musical

Publik- och kritikersuccén från Broadway och Londons West End – Legally Blonde, The Musical, har Skandinavienpremiär på Nöjesteatern i Malmö torsdagen den 29 september 2011.

Musikalen spelades i tre år på Broadway och är nu inne på sitt andra år i London där biljetter är släppta fram till
mars 2012.

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

Elle Woods är tjejen som har allt! En drömgarderob och en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ord­förande för UCLA-föreningen “Delta Nu” och därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös. Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa … Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harvards “Legally Blonde”.

Styckmord (Dismemberment)
Inkonst
Torsdag
(Teater)

 Image of Styckmord (Dismemberment)

Styckmord är ett kammarspel som utger sig för att vara en deckarhistoria. Två människor är inlåsta i ett rum som är ett slakthus som är ett obduktionsrum som är ett förhörsrum som är en domstol som är en steril hägring där ett mysterium måste lösas för att relationen ska kunna fortsätta eller avslutas. en av de två måste ta på sig skulden.

Styckmord är ett försök till ett utredande och en uppgörelse, ett nystande som snärjer sig till en snara kring figurerna och tvingar dem in i en skräckromantisk labyrint. Alla medel blir godtagbara i försöken att förstå rummets och kroppens upplösande konstruktion. Styckmord är en djupdykning i skräckfilmens land, i det ruttna köttet, i de plastiska uttrycken som dikterar den hygieniska drömmen tömd på begär och böjelser. När mysteriet avtäcks svämmar världen över.

Kung Oidipus
Malmö Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of Kung Oidipus

I Thebe härjar pesten. Det är gudarnas straff för att den gamle kungens mördare går fri. Mördaren finns i staden och för att rädda sitt folk måste Kung Oidipus hitta honom. Jakten på mördaren leder honom till oväntade insikter och dramatiska avslöjanden.

Det här är berättelsen om att vi inte kan fly från oss själva hur långt bort vi än reser. Livslögnen och självförnekandet sätts under lupp i ett psykologiskt drama och dansteaterföreställning signerad Kajsa Giertz.

Det här är tredje gången vi gästas av framgångsteamet som står bakom de tidigare prisbelönade uppsättningarna Snövit och Carmen – ett kammarspel om kärlek.

Yelle
Debaser
Torsdag
(Konsert)

 Image of Yelle

Yelle, denna fantastiska franska pop- och danstrio som får vem som helst att vilja lyfta på fötterna kommer äntligen till Debaser Malmö! Bered er på ett dansmusiks-inferno i stil med Robyn, fast på franska då.

Bandet blev känt efter att de lagt upp en tidig version av låten ”Je Veux Te Voir” på sin Myspace i september 2005, en låt som senare kom att hamna bland top 5 i Frankrike. Framgången med låten på Myspace fick skivbolag att intressera sig för bandet och 2007 släppte de sitt första album ”Pop Up”. Efter framgången med första albumet och flitigt turnerande är Yelle nu aktuella med nya plattan ”Safari Disco Club”.

“The second Yelle album is essential for anyone who appreciates dancefloor-friendly European synth pop. Budet comes on like a Francophone hybrid of Ladyhawke and Peaches, with her in-your-face delivery and gloriously high-on-E-numbers sense of melody. It helps, too, that her syntax is simple enough for anyone with rusty French to pick up what she’s on about.” – The Independent

Den megabra duon Pop Tarts (Anna Granlund & Erik Pettersson) förgyller kvällen med skivspelande.

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Torsdag
(Show)

 Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Pernilla Sylwan “GOLD & CANDY”
Hours: 11:00 – 18:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lunch with Börje – Guest Erik Lallerstedt
Hours: 12:00 – 13:30
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
A U T O M O B I L
Hours: 12:00 – 16:00
Stockholm Beer & Whisky Festival
Hours: 15:00 – 00:00
Magritte & Foucault
Hours: 17:00 – 20:00
MICS Stockholm Party at Collage Club
Hours: 17:00 – 03:00
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Madame Butterfly
Hours: 19:00 – 21:20
Apolodor
Hours: 19:00 – 21:00
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
In The Memory Of An Angel
Hours: 19:00 – 20:45
The greedy
Hours: 19:00 – 21:30
Carmen
Hours: 19:00 – 21:00
Modren
Hours: 19:00 – 21:00
Lasse Berghagen
Hours: 19:00 – 21:30
Jeppe on the hill
Hours: 19:00 – 21:00
UMEÅ @ STRAND
Hours: 19:00 – 01:00
Friends
Hours: 19:00 – 21:00
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Thursday at FOTOGRAFISKA! Live: Vandring
Hours: 19:00 – 23:30
The death of a Salesman
Hours: 19:00 – 21:40
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
This we should celebrate! Swedish Stars!
Hours: 19:30 – 21:30
Maria Möller
Hours: 19:30 – 22:00
Huset Vid Flon
Hours: 19:30 – 22:00
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Humormaffian’s fall premiere
Hours: 19:30 – 22:00
Romeo & Juliet
Hours: 19:30 – 21:30
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
Darwin
Hours: 19:30 – 22:00
BigBenStandUp
Hours: 20:00 – 22:30
Erik Söderlind Band
Hours: 20:00 – 22:00
SoFo nr2 Release party
Hours: 20:00 – 01:00
Haystack: Jim and Pat Garrett Show – EP Release!!
Hours: 20:00 – 01:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
MONOSCREAM
Hours: 21:00 – 23:00
RAW Comedy Club
Hours: 21:00 – 23:00
Södrans ReggaeBar
Hours: 21:00 – 03:00
Royal Republic
Hours: 21:30 – 23:00
Hot Wire My Heart
Hours: 22:00 – 03:00
Di 100% Dancehall Club
Hours: 22:00 – 02:00
The Weekend at SOLIDARITET
Hours: 23:59 – 05:00
Party with the Babes | DJ.s Mijo | and Emma H & co
Hours: 23:59 – 05:00

Göteborg

Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 18:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 18:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 18:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
ANNA RING
Hours: 12:00 – 16:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
In Magos guestbook
Hours: 12:00 – 14:00
Tommy Hilding
Hours: 12:00 – 19:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Apathetic for beginners
Hours: 13:00 – 14:15
To turn over in someone’s arms
Hours: 18:30 – 19:50
Skänk mig snarast sonsöner
Hours: 19:00 – 21:00
Systrar – Tesoro III
Hours: 19:00 – 21:00
In a Silent Way
Hours: 19:00 – 21:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
Påklädaren
Hours: 19:00 – 21:00
West Side Story
Hours: 19:30 – 22:30
Gothenburg Symphony Orchestra with Leonidas Kavakos
Hours: 19:30 – 21:03
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
PRIMALIMPRO
Hours: 20:00 – 22:00
KLUBB TOTAL / ENDORFINE
Hours: 20:00 – 02:00
ALEXANDRA STAN – MR SAXOBEAT
Hours: 21:00 – 03:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
RÄFVEN Releaseparty
Hours: 21:00 – 02:00
T H U R S D A Y S // PREMIERE – LIVE THE BARLEYS
Hours: 22:00 – 03:00
Klubb – Niva & Vanligt Folk. Djs Daniel (PACIFIC), Nor Toma and others
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

China Today Arts Week 2011
Hours: 00:00 – 00:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
BO MARKENHOLM
Hours: 12:00 – 15:00
ROBINS
Hours: 17:30 – 21:30
Styckmord (Dismemberment)
Hours: 19:00 – 20:30
Kung Oidipus
Hours: 19:00 – 20:03
Legally Blonde – The Musical
Hours: 19:30 – 21:30
Dr Rock – Skånska Maffian
Hours: 20:00 – 22:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
Syster Sol & General Knas
Hours: 21:00 – 03:00
KICK-START LIVEKLUBB – Arcane Willow, Crying Day Care Choir, Idle Hands
Hours: 21:00 – 00:00
Yelle
Hours: 21:30 – 00:00
HOUSE OF HIP HOP PRES TABLETURNAH & ROB LOVE & PAP & EMBLEM
Hours: 22:00 – 03:00

Oslo

Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 10:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 11:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
ART IN THE AUDITORIUM 3
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
Istialia
Hours: 12:00 – 14:00
Istialia
Hours: 18:00 – 20:00
Folkelarm 2011
Hours: 18:00 – 00:00
To be, means to resist, resist what you are not
Hours: 19:00 – 21:00
The show must go on II
Hours: 19:00 – 21:00
Netherlands Dance Theater II
Hours: 19:00 – 21:30
LARS WINNERBÄCK
Hours: 19:00 – 23:00
Bye & Rønning – saves the world!
Hours: 19:00 – 21:00
OF – Wagner – Schönberg – Beethoven
Hours: 19:30 – 21:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
Condolences – Komilab 4.3
Hours: 19:30 – 20:40
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
Abrahams Children
Hours: 20:00 – 22:00
Jazzin’ Babies
Hours: 20:00 – 23:00
Chet does not play here
Hours: 20:00 – 21:20
IDA JENSHUS
Hours: 20:00 – 22:00
Young Werthers suffering
Hours: 20:00 – 21:35
LAMA
Hours: 20:00 – 22:00
New York is Now! Tony Malaby’s Tamarindo
Hours: 20:00 – 22:00
This year will be modern
Hours: 20:00 – 22:00
LUCKY LK (Treat4Feet / Tranby)
Hours: 21:00 – 01:00
J*U*I*C*Y : Pusha – T (US/Clipse), Patski Love & Chris Stallion
Hours: 22:00 – 03:00
DJ Tony D & DJ Tony Anthun: Favorites
Hours: 22:00 – 03:00

Köpenhamn

French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Opened Man
Hours: 10:00 – 20:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
COPENHAGEN BLUES FESTIVAL
Hours: 16:30 – 00:00
Janice Harrington & Kenn Lending Blues Band [US/DK]
Hours: 17:30 – 22:00
Louisiana Red & Paul Lamb [US/UK]
Hours: 19:00 – 21:00
Ravels Bolero
Hours: 19:30 – 21:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Tosca
Hours: 20:00 – 22:40
The Predatory
Hours: 20:00 – 22:00
The Raveonettes
Hours: 20:00 – 22:00
Helmig Solo
Hours: 20:00 – 22:00
BLACK ROSE (DK)
Hours: 20:00 – 22:00
Anna Karenina
Hours: 20:00 – 22:00
MADS VINDING INTRODUCING CARL WINTHER
Hours: 20:00 – 22:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 20:00 – 00:00
The pain
Hours: 20:00 – 21:30
ARE YOU DEAD
Hours: 20:00 – 22:00
Laust Sonne
Hours: 21:00 – 23:00
CHRISTIANIA 40 YEARS!!!
Hours: 21:00 – 01:00
Lisa Alma, Peter Brandt & Høj Tinding
Hours: 21:00 – 01:00
The Blue Van
Hours: 21:00 – 23:00
Hussy: Kidnap Kid (UK), Jkamata (Hyperdub), A Void, Borneland & Emil Lange among others
Hours: 23:00 – 03:00
FUNK me tender – Pirate Edition
Hours: 23:00 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s