Tuesday the 27th of September in Swedish

Stockholm

Zhejiang Symphony Orchestra
Konserthuset
Tisdag
(Klassiskt)

 Image of Zhejiang Symphony Orchestra

Stockholms Konserthus gästas av kinesiska Zhejiang Symphony Orchestra under ledning av dirigenten Muhai Tang, vilken vi senast mötte i Konserthuset under Tan Dun-festivalen 2007.

Zhejiang Symphony Orchestra
Dirigent Muhai Tang
Huang Danhong gaohu
Jiang Guoji bambuflöjt

Shi Wan-chun Festival Overture
Lü Wencheng Autumn Moon Over Calm Lake
Zhao Songting The Flying Partridge
Du Mingxin Peony Fairy
-Paus-
Dvorák Symfoni nr 8

Duett för en
Dramaten
Tisdag
(Teater)

 Image of Duett för en

För första gången i sitt liv besöker Stephanie Wilson en psykiatriker, Dr Feldmann. Sjukdomen MS har tvingat henne att ge upp karriären som violinist och fått henne att tvivla på sin identitet, sin inre styrka och sin mans kärlek. Hon har till och med övervägt självmord. Och ingen finns det att skylla olyckan på, bara sjukdomen som hon inte med all envishet i världen kan besegra.

Med förlösande tystnad och smärtsamma angrepp försöker psykiatrikern lotsa henne genom förnekelsen och ilskan.

Duett för en är ett kammarspel om hur ett livsavgörande problem tvingar oss att konfrontera våra innersta rädslor och ändra livsinställning, hur djupa sorger kan tvinga oss att se världen på nya sätt.

Pjäsen är inspirerad av den världsberömda cellisten Jacqueline du Prés liv och skriven av den brittiske dramatikern Tom Kempinski 1980. Duett för en blev en omedelbar succé i London och på Broadway. 2009 blev den åter en stor framgång i London när den togs upp på nytt. Den har också filmats med Max von Sydow och Julie Andrews.

Two masters servant
Dramaten
Tisdag
(Teater)

 Image of Two masters servant

En klassisk komedi i ny version. Fart, fest och färg! Morgan Alling kommer tillbaka till Dramaten som världens mest stressade tjänare, på besök i Venedig bland kanaler och gondoler.

Tjänaren Truffaldino avbryter Clarices och Silvios förlovning med en ytterst dålig nyhet. Clarices fästman, dödad i duell, är inte alls död. Han står i själva verket utanför dörren och väntar. Eller är det inte han?

Beatrice har bestämt sig för att, utklädd till sin dödade bror, söka sin älskade Florindo som flytt efter duellen. Och Truffaldino som gärna äter för två, passar på att dryga ut kassan och tar i hemlighet anställning hos en annan herre. Ett dubbelarbete som han nu måste dölja med hjälp av en rejäl dos uppfinningsrikedom. I komedins värld handlar allt om det grundläggande: mat, pengar och kärlek!

I “Två herrars tjänare” från 1745 bygger Venedigs store dramatiker Carlo Goldoni vidare på och moderniserar den gamla comedia dell´arte-traditionen. Det betyder fars och fysisk komedi. Nu i modern tappning med Peter Langdal som regissör. Danske Peter Langdal är chef på Betty Nansen -teatern i Köpenhamn. Hans första uppsättning på Dramaten var Jeppe på berget med Lena Nyman och Börje Ahlstedt 1986.

Airship
Debaser Slussen
Tisdag
(Konsert)

 Image of Airship

En av Manchesters bäst bevarade hemligheter kommer nu till Stockholm och Debaser Slussen.

Airship har sedan starten 2008 turnerat med band som Editors, Biffy Clyro, The Joy Formidable och Frightened Rabbit. Deras två självsläppta EPs har mötts av strålande kritik och nu är de på gång med debutalbumet ”Stuck in This Ocean”. Plattan, som kommer släppas via PIAS den 5 september, har producerats av Dan Austin (Doves/Cherry Ghost) och de har även tagit hjälp av Martin Rebelski (Doves) och Chris Urbanowicz (Editors).

Annis Brander
Södra Teatern
Tisdag
(Konsert)

 Image of Annis Brander

Annis Brander föddes i den lilla byn Baljered i Västergötland. Hon började tidigt spela piano och fiol, men musikintresset somnade in under början av tonåren, då det inte kändes tillräckligt coolt att bära runt på fiolfodralet i skolkorridoren.

Annis flyttade till Dalarna för att plugga till kock, men blev istället inspirerad av nya vänner som spelade musik. Med mammas gamla gitarr och en bok med ackord låste hon in sig på studentrummet. En vecka senare hade hon skrivit sin första låt, inspirerad av artister som Johnny Cash, Emmylou Harris, Patti Smith, Dolly Parton, Neil Young, Bob Dylan och Patsy Cline.

2006 flyttade Annis till Stockholm. Hon inledde ett samarbete med producenten Henrik Åström som producerat hennes två album.

I samma veva startade Annis sitt eget skivbolag “Lonely Road Records” och debutplattan If it’s a dead fish, it’s a dead fish utkom 2009 med gästinhopp av de två briljanta artisterna Thomas Denver Jonsson (numera I’m Kingfisher) och Titiyo.

Annis är nu redo att släppa sitt andra album och det firas med en releasespelning på Södran.

Det är till stor del en mörk platta som har lämnat studion vid St Eriksplan, säger Annis om det nya albumet, men det finns även hopp och ljus såsom i More than ice cream som också är albumets första singel. Texterna har fått en central del med ämnen som döden, barns utsatthet, vänskap, existentiella frågor och inte minst kärlek, lycklig som olycklig.

Bandet består av hela 6 musiker: Robin Tinglöf på gitarr, Christopher Anderzon på bas, Love Wikman Åbom på trummor, Pigge Mattis på Mandolin, Staffan Findin på Trombon och klaviatur och Adrian Jones på fiol.

Göteborg

If this had been a feel-good movie
Hagateatern
Tisdag
(Teater)

 Image of If this had been a feel-good movie

Vad händer om den personen du chattade med på nätet plötsligt dyker upp utanför din dörr och påstår sig vara din syster?

”Om det här hade varit en feel good film”  är en nyskriven pjäs om hur svårt det kan vara att navigera i tillvaron, när inget är helt svart eller vitt och där förändring är det enda vi kan lita på. Handlingen utspelar sig i ett litet samhälle i norrland där Rebecka och hennes bästa vän Sebastian går naturbruksgymnasiet. Rebecka har haft en minst sagt problematisk uppväxt och hennes världsbild är färgad svart av allt hon varit med om. Sebastian och hon ogillar människor, livet, facebook, ja faktiskt det mesta. Men så dyker plötsligt den levnadsglada Agnes upp. Med sprudlande energi är hon raka motsatsen till Rebecka och säger sig till råga på allt vara hennes syster. Det blir ett omtumlande möte där Rebecka, Sebastian och Agnes i speglingar av sig själva och varandra tvingas göra upp med sin egen identitet.

”Om det här hade varit en feel good film”… är en gripande historia med djärv rapp dialog, livemusik, intensiva dansnummer och svart humor som leker med feel good genren. Pjäsen vill svara på frågor som; vem vill jag vara, hur mycket av mig själv kan jag faktiskt förändra och vad betyder det att vara en god människa? Teater ACTA tar oss än en gång med på en intensiv, lekfull och interaktiv föreställning som uppmanar publiken till reflektion.

Apathetic for beginners
Folkteatern
Tisdag
(Teater)

 Image of Apathetic for beginners

Välkommen in i en manipulationsmaskin där sanningen vänds ut och in.
Vad är en sanning? Hur kan man veta vem som står bakom ett budskap? Vad säger ryktes-spridning om våra innersta, mest förbjudna åsikter? Vem har makten över vårt gemen-samma minne?
I ett flöde av absurda och komiska situationer får vi följa ”Utredarens” jakt på vad som hände med de apatiska flyktingbarnen i mitten av 00-talet. Skulden bollas fram och tillbaka mellan en familj, en tjänsteman och en politiker, allt medan verkligheten bit för bit krackelerar till något oigenkännligt. I denna svarta komedi, full av tempoväxlingar, kastas sex skådespelare mellan 34 olika roller.

Sams Playhouse
Nefertiti
Tisdag
(Konsert)

 Image of Sams Playhouse

Lågmäld upplyftande vokaljazz inleder kvällens jamsession! Vi möter en kittlande behagfull Pernilla, en passionerad experimenterande David, en passionerad jordad Samuel och en genuin kraftfull Edward. Därefter strömmar både lyssnare och utövare in i jazzens kroppspulsåder – jammet! Playhouse is the house to play in!

CLUB CENTURION
Sticky Fingers
Tisdag
(Club/Konsert)

 Image of CLUB CENTURION

ÖPPNAR 20.00

På scen:

VOID
Refusal Of Faith
Aardena
Aigo

Hemsida: http://www.clubcenturion.se

Malmö

China Today Arts Week 2011
Various locations
Tisdag
(Festival)

 Image of China Today Arts Week 2011

Missa inte chansen att uppleva kinesisk kultur när den är som bäst! Nu har turen kommit till Sverige – till Skåne och Malmö! China Today Arts Week arrangeras årligen i olika länder världen över och syftet är att visa både traditionell och nutida kinesisk kultur. Under sju dagar erbjuds ett fantastiskt program med häftiga musikupplevelser, samtida dans, dockteater i världsklass, det bästa av nutida kinesisk film och spännande föreläsningar. Under öppningsgalan får vi uppleva det världskända akrobatparet, Wu Zhengdan och Wei Baohua, som blev mycket uppmärksammat när de dansade för Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel under deras bröllopskonsert.  Välkommen till en unik vecka med kinesisk kultur i fokus!

Styckmord (Dismemberment)
Inkonst
Tisdag
(Teater)

 Image of Styckmord (Dismemberment)

Styckmord är ett kammarspel som utger sig för att vara en deckarhistoria. Två människor är inlåsta i ett rum som är ett slakthus som är ett obduktionsrum som är ett förhörsrum som är en domstol som är en steril hägring där ett mysterium måste lösas för att relationen ska kunna fortsätta eller avslutas. en av de två måste ta på sig skulden.

Styckmord är ett försök till ett utredande och en uppgörelse, ett nystande som snärjer sig till en snara kring figurerna och tvingar dem in i en skräckromantisk labyrint. Alla medel blir godtagbara i försöken att förstå rummets och kroppens upplösande konstruktion. Styckmord är en djupdykning i skräckfilmens land, i det ruttna köttet, i de plastiska uttrycken som dikterar den hygieniska drömmen tömd på begär och böjelser. När mysteriet avtäcks svämmar världen över.

Kung Oidipus
Malmö Stadsteater
Tisdag
(Teater)

 Image of Kung Oidipus

I Thebe härjar pesten. Det är gudarnas straff för att den gamle kungens mördare går fri. Mördaren finns i staden och för att rädda sitt folk måste Kung Oidipus hitta honom. Jakten på mördaren leder honom till oväntade insikter och dramatiska avslöjanden.

Det här är berättelsen om att vi inte kan fly från oss själva hur långt bort vi än reser. Livslögnen och självförnekandet sätts under lupp i ett psykologiskt drama och dansteaterföreställning signerad Kajsa Giertz.

Det här är tredje gången vi gästas av framgångsteamet som står bakom de tidigare prisbelönade uppsättningarna Snövit och Carmen – ett kammarspel om kärlek.

Five cooks, a soup!
Skånes Dansteater
Tisdag
(Show)

 Image of Five cooks, a soup!

Dans möter soppa ännu en gång. Fem av Skånes Dansteaters dansare tar chansen att koreografera för första gången och bjuder på fem korta dansstycken medan publiken äter sin soppa. Kom och se vad de har att bjuda på!

Vad händer när man sammanför Skånes Dansteater, filmarna Olof Werngren och Martin Lang samt Malmöbandet Gaby and the Guns? Jo, man får en film! Sju fina minuter kortfilm med åtta dansare, titelspåret Bränner staden från Gaby and the Guns senaste skiva och en hel drös Malmömiljöer, kända och okända. I samband med Lunchdans premiärvisar vi filmen. Se den först, se den hos oss!

En inspirerande och annorlunda lunchupplevelse med dans, rykande het soppa, bröd, kaffe och kaka för endast 150 kr! Sopporna varierar från dag till dag, är vegetariska och glutenfria. Välkommen!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Pernilla Sylwan “GOLD & CANDY”
Hours: 11:00 – 18:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
A U T O M O B I L
Hours: 12:00 – 16:00
Magritte & Foucault
Hours: 17:00 – 20:00
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
Huset Vid Flon
Hours: 18:00 – 20:30
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Golden Hits goes 80s
Hours: 18:30 – 22:00
Duett för en
Hours: 19:00 – 21:00
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
The Auditor
Hours: 19:00 – 21:00
Two masters servant
Hours: 19:00 – 21:00
Zhejiang Symphony Orchestra
Hours: 19:00 – 21:00
Annis Brander
Hours: 20:00 – 22:00
TALK & BRUS TRIO featuring Nordström & Äleklint
Hours: 20:00 – 00:00
Airship
Hours: 21:00 – 23:00

Göteborg

Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 18:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 18:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 18:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
ANNA RING
Hours: 12:00 – 16:00
Tommy Hilding
Hours: 12:00 – 18:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
In Magos guestbook
Hours: 12:00 – 14:00
If this had been a feel-good movie
Hours: 13:00 – 15:00
If this had been a feel-good movie
Hours: 19:00 – 21:00
Apathetic for beginners
Hours: 19:00 – 20:15
Sams Playhouse
Hours: 19:00 – 21:00
CLUB CENTURION
Hours: 20:00 – 02:00

Malmö

China Today Arts Week 2011
Hours: 00:00 – 00:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Five cooks, a soup!
Hours: 12:00 – 13:00
BO MARKENHOLM
Hours: 12:00 – 15:00
Kung Oidipus
Hours: 19:00 – 20:03
Styckmord (Dismemberment)
Hours: 19:00 – 20:30
All River Red & One Table N´Chairs – BeijingDance/LDTX
Hours: 19:30 – 21:30
DOC LOUNGE – Pang Pang Bröder
Hours: 20:00 – 22:00

Oslo

Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 10:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 11:00 – 17:00
ART IN THE AUDITORIUM 3
Hours: 11:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
Istialia
Hours: 12:00 – 14:00
Istialia
Hours: 18:00 – 20:00
Netherlands Dance Theater II
Hours: 19:00 – 21:30
Jazzaid
Hours: 19:30 – 21:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
Jeanne d’Arc
Hours: 19:30 – 21:30
Condolences – Komilab 4.3
Hours: 19:30 – 20:40
This year will be modern
Hours: 20:00 – 22:00
STEFAN SUNDSTRÖM
Hours: 20:00 – 22:00
Dj Bruno
Hours: 20:30 – 00:30
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Northern Ark
Hours: 21:00 – 23:00
Mini Club: de la Penha (PT) & guests
Hours: 22:00 – 03:00

Köpenhamn

The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Opened Man
Hours: 10:00 – 20:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Agnes Obel
Hours: 20:00 – 22:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 20:00 – 23:00
ARE YOU DEAD
Hours: 20:00 – 22:00
Tosca
Hours: 20:00 – 22:40
Anna Karenina
Hours: 20:00 – 22:00
The pain
Hours: 20:00 – 21:30
CHRISTIANIA 40 YEARS!!!
Hours: 21:00 – 01:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s