Saturday the 24th of September in Swedish

Stockholm

Lidingöloppet
Lidingö
Lördag
(Sport)

 Image of Lidingöloppet

Kom och upplev världens största terränglopp i höst. Vi har klasser för nästan alla, från de minsta barnen i Knatteloppet upp till klassen Män 80 år. Hitta loppet som passar just dig på sidan Våra lopp här ovan i menyn.
Lidingöloppet är världens största terränglopp, noterat i Guinness Rekordbok. 2010 slog vi nytt deltagarrekord med 39 744 anmälda löpare. I år har antalet anmälningar ökat med 30% i 30 km klassen, i jämförelse med förra året. Varmt välkomna till 2011 års lopp!

Carmen
Kungliga Operan
Lördag
(Opera)

 Image of Carmen

I tobaksfabriken i Sevilla arbetar Carmen. Vacker och egensinnig är hon en erotisk dröm för soldaterna vid kasernen. Don José har aldrig upplevt något liknande när han hör henne sjunga om kärleken. Han glömmer sin trolovade Micaëla som väntar i hembyn och följer Carmens väg. Men Don José vill äga kärleken och Carmens hjärta måste få flyga fritt. Så dyker tjurfäktaren Escamillo upp, stolt och svårfångad är han en tvillingsjäl till Carmen …

Carmen vill älska vem hon vill, men får betala ett högt pris för sin kärlek. Georges Bizets musik är ömsom medryckande, ömsom demoniskt lidelsefull i operan som blivit världens kanske mest kända. Carmen är drömmen om Spanien – ett land som kompositören själv aldrig besökte.

Romeo & Juliet
Göta Lejon
Lördag
(Teater)

 Image of Romeo & Juliet

Musikalen Romeo & Julia – välkända hits, oförglömlig kärlek

På nyårsafton 2010 hade en helt ny musikal premiär på Göta Lejon. Musikalen Romeo & Julia är baserad på Shakespeares klassiska pjäs men med ny modern dialog och med musik som alla känner igen. Flera av tidernas största hits inom pop, rock och hiphop har fått nya spännande arrangemang.

På scenen ser vi Måns Zelmerlöw som Romeo och nya stjärnskottet Lisette Pagler som Julia. Lisette stod kvar som ensam vinnare bland över tusen sökande i SVTs Jakten på Julia. Deras förtrogne fader Laurence spelas av Loa Falkman. Mercutio spelas av Anton Lundqvist och som Amman ser vi Marianne Mörck. För regin står Morgan Alling och Calle Norlén har översatt. Jennie Widegren och Fredrik Rydman från Bounce koreograferar och Kristofer Nergårdh från Let’s Dance och Allsång på Skansen är musikaliskt ansvarig. Den fantastiska scenografin och kostymerna är gjorda av Lehna Edwall och tillsammans med Sara Klänges fantastifulla mask- och perukdesign skapar de en visuell fest för ögat.

Musik från bl a
Jackson 5
Metallica
Beach Boys
Kiss
Christina Aguilera
MC Hammer
Genesis
Spandau Ballet

Manus bearbetat från W. Shakespeares original: Ulfur Eldjarn
Översättning, bearbetning och sångtexter: Calle Norlén
Regi & bearbetning: Morgan Alling
Koreografi & bearbetning: Fredrik ”Benke” Rydman
Koreografi & bearbetning: Jennie Widegren
Musikaliskt ansvarig/musikarrangör: Kristofer Nergårdh
Scenografi & kostymdesign: Lehna Edwall
Mask & perukdesign: Sara Klänge
Ljusdesign: Ulf Englund
Ljuddesign: Jacob Julin

Zpanska flugan
China Teatern
Lördag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Riktiga Män
Maximteatern
Lördag
(Teater)

 Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

Unbeatable – An evening among the stars
Hamburger Börs
Lördag
(Show)

 Image of Unbeatable - An evening among the stars

Höstens storsatsning på Hamburger Börs vill du inte missa. En kavalkad av svenska stjärnor från olika genrer kommer tillsammans med ett fantastiskt husband i ledning av Marika Willstedt, känd från “Så ska det låta” bjuda på en oslagbar kombination av musik, humor, rock-pop-schlager, show och överraskningar.

Pernilla Andersson, Niklas Strömstedt, Petra Mede och Andreas Johnson utgör första uppställningen. Även en femte “hemlig” artist ska utses.

Fröken Frauke Presents Dark Fairytale!
Nalen
Lördag
(Show/Club)

 Image of Fröken Frauke Presents Dark Fairytale!

Fröken Frauke Presenterar Dark Fairytale!
Once opon a time in a land far far away…

Välkommen till ett sagoland! Fröken Frauke Presenterar förvandlas till ett förtrollat rike där allt kan hända. Möt alla möjliga och omöjliga sagoväsen, slappna av i vår sagohörna och våga äta förgiftade äpplen.
Som vanligt utlovar vi den bästa burlesqueunderhållningen, fantastisk musik och ett rejält party!

Burlesqueföreställning extraordinär med många nya ansikten för FFP´s scen…

Fräulein Frauke – Klassisk Disneyprinsessa kommer till liv. Premiär för Fraukes nya nummer med både sötma och mörker!

Miss Lily DeLuxe – En av de största burlesqueartisterna i Sverige kommer förtrolla er och kanske ge efter för era önskningar…

Swedish Siren – Burlesquepionjär från Göteborg. Internationell neo-burlesque artist som garanterat provocerar.

Curly Lou – vacker vintage sångfågel som med hjälp av mim och crossdressing berättar vår historia.

Dixie Belle – en av de sköna katterna i The Amazing Knicker Kittens har premiär för nytt barnförbjudet nummer!

Herr Strigel – Sveriges nya boylesquestar! Dramatiskt blir det när Herr Strigel entrar scenen

Jean Paul Bizarre – mörk berättare av saga för vuxna…

Vi har Janne Sjöblom ackompanjerades på piano och vår fantastiska DJ – Daniel the Bottomless Soldier som får era fötter att gunga!

Dress to impress..

Hans Edler´s Tribute to ELVIS
Tyrol
Lördag
(Konsert)

 Image of Hans Edler´s Tribute to ELVIS

Hans Edler presenterar Tribute to ELVIS på Tyrol. En helkväll på begäran med bara ELVIS-låtar på reportoaren.
Little Gerhard, Gunnar Kinch, Lennart Grahn, Janne Lucas Persson, Gert Lengstrand, Bengt Tärnhamn, Tom Rockers Band, m fl, totalt över 20 artister med Elvis på repertoaren och som alltid Er värd: Hans Edler.
Klä dig 50-tals inspirerat. Pris till bästa klädsel.

Göteborg

Pang på pensionatet
Liseberg
Lördag
(Teater)

 Image of Pang på pensionatet

På Vallarna firades det 15 år med en riktig buskisdeckare signerad Krister Classon. När föreställningen som slog alla tidigare publikrekord spelar på Lisebergsteatern blir det med våra största publikfavoriter. På scen ser vi Siw Carlsson, Ewa Roos, Mikael Riesebeck, Jan Holmquist, Anna Hallgren, Thomas Nystedt, Maria Mälson Nystedt och inte minst den omåttligt populära brevbäraren, Jojje Jönssons ”Dag-Otto Flinck”! Missa inte årets roligaste upplevelse och en sällsynt skrattfylld deckarintrig på ”Pensionat Solrosen”.

Skänk mig snarast sonsöner
Göteborgs Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Skänk mig snarast sonsöner

En dominant mor vill tvinga in sin homosexuella son i äktenskap för att han ska avla henne sonsöner. Tungt tyskt pansar kolliderar med elegant brittisk salongskomedi.

Fortplantnings uppdraget måste uppfyllas! En mor är fast besluten att skapa äktenskapliga förutsättningar för sin homosexuelle son att avla henne sonsöner. Sonen står stadigt på principfasta fötter och vägrar äktenskap trots att modern gett honom stärkande injektioner av manlighet och gjort sitt yttersta för att böja honom rätt mot uniformsklänningens pressveck… En burlesk och brutal färgsprakande cocktail där allt, precis allt kan hända!

För regi står Richard Turpin, en av grundarna av Teater Tribunalen i Stockholm. Richard Turpin var senast aktuell som skådespelare och dramatiker i Jan Schaman – Färdigflabbat! på Teater Tribunalen. Han har tidigare varit på Göteborgs Stadsteater, då som skådespelare i Tjechovs Måsen.

Pjäsen är skriven av den tyske dramatikern Thomas Jonigk och har översatts av Magnus Lindman. Thomas Jonigk är sedan 2007 husförfattare och dramaturg på Düsseldorfer Schauspielhaus. Skänk mig snarast sonsöner hade sin urpremiär 1994 på Schauspiel Bonn i Tyskland.

Påklädaren
Göteborgs Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Påklädaren

Tänk England 1942. Flyganfall och ransonering. En mindre landsortsteater förbereder kvällens föreställning, Shakespeares Kung Lear. Huvudrollsinnehavaren Sir John drabbas plötsligt av ett totalt sammanbrott. Påklädaren Norman sliter hårt för att mot alla odds ändå få honom att spela föreställningen… Kvällen blir för alla inblandade, på och bakom scenen, mycket dramatisk och oväntad.

Tänk sedan två av Sveriges mest folkkära skådespelare, Sven Wollter och Tomas von Brömssen, tillsammans igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Pjäsen skrevs på 80-talet av Ronald Harwood som själv arbetat som påklädare och byggt sin pjäs på egna minnen och erfarenheter. Hans kvicka och insiktsfulla porträtt av back-stage-livet på en teater har blivit en mycket hyllad och älskad pjäs.

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Lördag
(Konsert)

 Image of Ledin Showtime

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Sommaren är kort men i höst är han din! Och han kommer göra allt för att göra dig lycklig!

Festen börjar på RONDO den 22 september.

DEAD BY APRIL
Sticky Fingers
Lördag
(Konsert)

 Image of DEAD BY APRIL

Dead by April släppte 2009 sitt guldsäljande självbetitlade debutalbum. Men redan året innan debuten fick de utmärkelser för “Bästa nykomling” från “Swedish Metal Awards” och “Bandit Rock Awards”. Nu är de aktuella med en nysläppt EP ”Within My Heart” med låtar hämtade från det kommande albumet. I sommar gör bandet ett fåtal utvalda spelningar bl a på Sonisphere Festival den 9 juli och Ljungarocken den 13 augusti. Singeln ”Within My Heart” som släpptes i maj bevisar återigen Dead By Aprils styrka – en grym låt – hårt, energiskt och fantastiskt bra.
Bandet har på bara några få år nått stora framgångar och bandets turnéer lockar fulla hus vart de än kommer. Under hela 2010 befann sig Dead by April på turné i UK, Japan, Tyskland där de gjorde stor succé med listframgångar och utmärkelser.

Edguy(DE)
Trädgår’n
Lördag
(Konsert)

 Image of Edguy(DE)

Musik ska inte vara så jävla allvarlig hela tiden. Detta har tyska Edguy tagits fasta på.

I snart tjugo år har de levererat sin egna stil av powermetal, ofta med humor i lyriken. Edguy bildades 1992 i tyska Fulda av de då blott 14-åriga studenterna Tobias Sammet, Jens Ludwig, Dirk Sauer, and Dominik Storch. Debutalbumet ”Kingdom of Madness” släpptes 1997 och efter detta lämnade trummisen Dominik bandet. Han ersattes av Felix Bohnke och frontmannen Tobias övergav bassistrollen för att koncentrera sig enbart på sången. Basen togs över av nye medlemmen Tobias Exxel. Bandet har sedan dess haft samma sättning och tillhör idag det absoluta toppskiktet inom genren.

Under åren har Edguy släppt ytterligare sju studioalbum, varav det senaste ”Tinnitus Sanctus” kom 2008. I Augusti är det dags att avtäcka det nya alstret ”Age of the Joker”, och efter detta beger sig orkestern ut på en månadslång Europaturné. Sverige ingår givetvis i schemat även denna gång.

Med sig på turnén tar man Kottak, bandet bildat av Scorpions trummis James Kottak och hans fru, tillika Tommy Lee’s syster, Athena Kottak.

JOHN DAHLBÄCK
KLUBB STORA TEATERN
Lördag
(Club)

 

JOHN DAHLBÄCK

John Dahlbäck, född 1985, är en svensk housemusiker och discjockey som nått stora framgångar, innanför och utanför Sveriges gränser. John anses vara en av de mest talangfyllda svenskarna i sin genre, och har många välkända produktioner bakom sig, såsom “Hustle Up”, “Everywhere”, “Blink”, “Out There” och “Pyramid”.

John Dahlback – 2011 Previews

Malmö

Don Giovanni
Palladium
Lördag
(Opera)

 Image of Don Giovanni

Don Giovanni eller Den Bestraffade Vällustingen är en dramma giocoso – en kombination av allvarlig dramatisk handling och glädje – i två akter av Wolfgang Amadeus Mozart . Den här operan som är en av Mozarts mest älskade, fascinerar alla med historien om den den unge adelsmannen Don Giovanni och hans syndfulla liv och leverne.??

Don Giovanni är besatt av kvinnor och för att få de kroppsliga njutningar han vill ha är han beredd att gå över lik. En blandning av makt, intriger, komedi och kärlek har gjort den här legendariska skildringen till en av kultoperorna i historien!

Rollista

Don Giovanni – Tor Lind

Donna Anna – Åse Lugnér

Donna Elvira – Leena Malkki

Zerlina – Carolina Kaya

Don Ottavio – Staffan Lindberg

Kommendör/Masetto – Per-Anders Hedlund

Leporello – Christian Brage

Regi: Clas Sköld

Kapellmästare: Johan Reis

Kung Oidipus
Malmö Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Kung Oidipus

I Thebe härjar pesten. Det är gudarnas straff för att den gamle kungens mördare går fri. Mördaren finns i staden och för att rädda sitt folk måste Kung Oidipus hitta honom. Jakten på mördaren leder honom till oväntade insikter och dramatiska avslöjanden.

Det här är berättelsen om att vi inte kan fly från oss själva hur långt bort vi än reser. Livslögnen och självförnekandet sätts under lupp i ett psykologiskt drama och dansteaterföreställning signerad Kajsa Giertz.

Det här är tredje gången vi gästas av framgångsteamet som står bakom de tidigare prisbelönade uppsättningarna Snövit och Carmen – ett kammarspel om kärlek.

Prins Charles känsla
Malmö Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Prins Charles känsla

När Prins Charles precis förlovat sig med Diana, fick han på en presskonferens frågan: ”Are you in love?”. Han tvekade en stund och svarade sedan: ”Yes… whatever love means”.

Vad är egentligen kärlek? Prins Charles känsla söker nya svar på denna uråldriga fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, antiromantik, hjärtesorg, psykoanalys och personangrepp. Det ges även svar på en del andra frågor, till exempel: Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar alla kvinnor?

Pjäsen bygger på Malmöbaserade Liv Strömquists seriealbum med samma namn. Den är en humoristisk och historisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen.

Les Misérable
Malmö Operan
Lördag
(Teater)

 Image of Les Misérable

Musikalen Les Misérables baseras på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn (fransk originaltitel Les Misérables) som gavs ut 1862.

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

Historien börjar 1815 då Jean Valjean friges och slutar när han dör, arton år senare. Rollen som Jean Valjean spelas av Dan Ekborg. Fred Johanson gör Javert, polischefen som hela sitt liv jagar den försvunna straffången Jean Valjean. Det samvetslösa värdshusparet makarna Thénardier gestaltas av Marianne Mörck/Evamaria Björk och Peter Harryson. Fantine, fabriksarbeterskan som blir utstött när hennes kamrater får veta att hon har en dotter, Cosette. Jean Valjean lovar den döende Fantine att ta hand om Cosette som bor hos paret Thénardier som utnyttjar henne som piga medan deras dotter Éponine skäms bort. Musikalartisterna Karolin Funke och Annika Edstam delar på rollen som Fantine, Emmi Christensson och Mathilda Ahnell delar på rollen som Cosette och Ida Högberg sjunger rollen Éponine.

Förra året firade den brittiska musikalproducenten Cameron Macintosh 25-årsjubileum med Les Misérables. Då kunde det återigen konstateras att musikalen är en av världens mest älskade. Nästan 60 miljoner människor världen över har sett Les Misérables. Macintoshs signum är konceptmusikaler som ser exakt likadana ut världen över. När Les Misérables sätts upp i hösten 2011 behöver Malmö Opera inte följa originalkonceptet utan har fått förändra gestaltning och scenografi.

Les Misérables regisseras av Ronny Danielsson. Mats Rondin och Joakim Hallin turas om att
dirigera Malmö Operaorkester.

LARS WINNERBÄCK
Malmö Konserthus
Lördag
(Konsert)

 Image of LARS WINNERBÄCK

Lars Winnerbäck ger sig ut på intim höstturné i litet format.

För första gången på många år möter Lars Winnerbäck sin publik i enkel mindre sättning på små intima konserthus.

Hösten 2009 släppte Lars Winnerbäck sitt senaste album Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igen. Albumet följdes av en massiv turné i utsålda arenor i hela landet.
Tillsammans med ett stort turnésällskap bestående av handplockade artister var sommarturnén 2010 en egen festival som ambulerade riket runt.
Lars Winnerbäck hade ännu en gång cementerat sin position som Sveriges inte bara största utan också mest älskade artist, med en relation till en hängiven fanbas de flesta andra artister bara kan drömma om.

För sådana anhängare vill man göra något speciellt. Bara för inbjudna fans gjorde Lars Winnerbäck nyligen en rad hemliga spelningar på mycket små spelställen. Scener så små hade han inte stått på sedan karriärens början. Det var helt enkelt på tiden att göra närmare, mindre spelningar. Det som var tänkt som en engångsföreteelse i all enkelhet växte snart till att vilja låta fler ta del av det som utspelade sig det här magiska kvällarna. På kort distans mellan tanke och handling presenteras nu en mycket speciell höstturné.

I kontrast till de stora produktioner och turnésällskap Lasse rest med på senaste åren kommer han att hösten 2011 möta sin publik i ett mindre format med bara sångerna mellan honom och publiken. I små intima lokaler (med Winnerbäckska mått mätt förstås) kommer texterna och det rena musikaliska uttrycket stå i fokus. Naket och direkt.

Turnépremiär blir i Göteborg på Konserthuset för att sedan landa i Köpenhamn, Malmö, Bergen, Oslo och Umeå innan det hela avslutas på anrika Cirkus i Stockholm.

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Lördag
(Show)

 Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

The Quireboys
KB
Lördag
(Konsert)

 Image of The Quireboys

Londons legendariska rockband The Quireboys har från mitten av 80-talet gjort en ganska ovanlig resa. Med Sharon Osbourne som manager släppte de 1989 debutplattan “A Bit of What You Fancy” som sålde över en miljon exemplar och gjorde dem till rockstjärnor över stora delar av världen. De följande två åren spenderades på turnéer tillsammans med bland andra Rolling Stones, Aerosmith, Guns and Roses, Bon Jovi och David Bowie.

När det efter de massiva framgångarna var dags för uppföljaren “Bitter Sweet & Twisted” hamnade bandet i skuggan av grungevågen och plattans resultat nådde inte förväntningarna. I besvikelse lades bandet ned.

2001 tog bandet upp kontakten, spelade in några demos som ledde en återförening i full skala och albumet “This Is Rock n Roll”. Återigen gjorde bandet succé, nu bättre än någonsin. Stora turnéer har sedan dess följt, bland annat tillsammans med Alice Cooper och David Lee Roth. I slutet av 2007 nådde de för första gången KB och slog alla med häpnad men en helt fantastisk rock n roll-show inför fullpackad lokal. Det var även just i logen på KB de knäckte idén till titeln på albumet “Homewreckers & Heartbreakers” som släpptes året därpå.

The NRJ Experience
Baltiska Hallen
Lördag
(Club)

 Image of The NRJ Experience

Nu i höst kommer Stockholm, Malmö och Göteborg att få uppleva Sveriges genom tidernas största “Indoor Dance Event”: The NRJ Experience!

Upplev bland annat Rebecca & Fiona, Adrian Lux, Eric Amarillo, John Dahlbäck feat Erik Hassle, Michael Wermeets, Nause, Wildstylez, Wasted Penguinz och Knappen & Hakim från NRJ morgon med Knappen & Hakim, Anton D’Niice och många, många fler!
Nya DJs och artister tillkommer löpande, gilla din stads Facebook-event nedan för att få information först samt se vilka som kommer just till din stad.

Erkända DJs, massiva ljud- och ljusanläggningar, extrema lasershower, pyroteknik och visuella specialeffekter är bara en del av det som kommer att erbjudas i några av Sveriges största inomhusarenor med plats för flera tusen besökare!

Dagens Aktiviteter

 

 

Stockholm

Lidingöloppet
Hours: 09:00 – 17:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Vintage Fair
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
A U T O M O B I L
Hours: 12:00 – 16:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
BENGT COLLMAR with motives of Stockholm
Hours: 12:00 – 16:00
Pernilla Sylwan “GOLD & CANDY”
Hours: 12:00 – 16:00
DARIO FO FESTIVAL
Hours: 12:00 – 00:00
Colorful party with Stockholm Design
Hours: 12:00 – 16:00
Elmsta 3000 Horror Fest
Hours: 12:00 – 01:00
The greedy
Hours: 13:00 – 15:30
100 Year´s of giving
Hours: 13:00 – 18:00
Jeppe on the hill
Hours: 13:00 – 15:00
Rut & Ragnar
Hours: 14:00 – 15:00
GODS DUSK 2011
Hours: 14:30 – 02:00
Peter Carlsson & Blå Grodorna
Hours: 15:00 – 18:00
Eliasson’s Trombone Concerto
Hours: 15:00 – 17:30
Brahms second symphony
Hours: 15:00 – 16:30
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 15:00 – 17:00
Romeo & Juliet
Hours: 15:30 – 17:30
Zpanska flugan
Hours: 15:30 – 18:00
Riktiga Män
Hours: 16:00 – 18:30
The Merchant’s Contract
Hours: 18:00 – 20:00
Orestien
Hours: 18:00 – 20:00
Madame Butterfly
Hours: 18:00 – 20:20
DJUNGELBOKEN
Hours: 18:30 – 21:25
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Back to the 80s
Hours: 18:30 – 22:00
Carl Olof Berg/Maija Hirvanen/Hittekvinnan & Kari/ON ICE
Hours: 19:00 – 20:30
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
Carmen
Hours: 19:00 – 21:00
ME MAGAZIN’S EXECUTIVE LAUNCH PARTY
Hours: 19:00 – 01:00
Duett för en
Hours: 19:00 – 21:00
Gertrude Stein
Hours: 19:00 – 21:20
Romeo & Juliet
Hours: 19:30 – 21:30
Two masters servant
Hours: 19:30 – 21:30
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
Oana Catalina Chitu & Bucharest Tango
Hours: 19:30 – 21:00
Maria Möller
Hours: 19:30 – 22:00
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Hans Edler´s Tribute to ELVIS
Hours: 20:00 – 22:00
Westcoast – A Tribute
Hours: 20:00 – 22:00
Diva Cruz Goes Thaiboat!
Hours: 20:00 – 01:00
Club Barracuda
Hours: 21:00 – 03:00
DO ME TO THE MUSIC | XINOBI (PT) & FLASHWORX (CH)
Hours: 21:00 – 03:00
Fröken Frauke Presents Dark Fairytale!
Hours: 21:00 – 03:00
PONTUS WEEKENDS
Hours: 21:00 – 01:00
Museet’s Music Corner w.38
Hours: 21:00 – 01:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
Payday Saturday
Hours: 21:00 – 03:00
KUNDTJÄNST #2 SLAGVERK
Hours: 21:00 – 03:00
Toy Selectah @ Club Outernational
Hours: 21:00 – 03:00
Caribbean Nights: Tribute to Daddy Yankee
Hours: 22:00 – 03:00
JOEL MULL
Hours: 22:00 – 04:00
PREMIERE OF NIGHTCLUB AMNESIA | I’M AGENCY WITH FRIENDS
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at Undici
Hours: 22:00 – 03:00
Salary Weekend at Aveny | Nightclub – Alex Moreno!
Hours: 22:00 – 03:00
Friday & Saturday at PURE Nightclub Stockholm
Hours: 22:00 – 03:00
IMPERIET W. 38 – HAPPY BIRTHDAY IMPERIET, 4 YEARS THIS SATURDAY
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at Laroy
Hours: 22:00 – 03:00
DONT FORGETT TO BECOME A MEMBER. ACE VENTURA @ TECHNOSTATE
Hours: 22:00 – 05:00
Mums Mums
Hours: 22:00 – 03:00
ACE: STHLM INDIE (Premiere) – SHARKS! – STELLAN VON REYBEKIEL
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Magenta
Hours: 22:00 – 03:00
PREMIERE: GOOD TIMES
Hours: 22:00 – 03:00
Bombus, Spiders & Gordon Fights
Hours: 22:30 – 01:00
LOBBY Nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
A WEEKEND AT ROSE
Hours: 23:00 – 05:00
Solidarity this weekend …
Hours: 23:00 – 05:00
Club Soul
Hours: 23:30 – 03:00

Göteborg

Gothenburg Book Fair
Hours: 09:00 – 18:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 11:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 17:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
Emelie Lager
Hours: 12:00 – 15:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
ANNA RING
Hours: 12:00 – 16:00
Tommy Hilding
Hours: 12:00 – 16:00
Migratory birde with no sense of direction
Hours: 12:00 – 14:00
West Side Story
Hours: 15:00 – 18:00
Ledin Showtime
Hours: 15:00 – 16:30
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 15:30 – 17:30
POISON – a highly dangerous substance
Hours: 16:00 – 18:00
Pang på pensionatet
Hours: 16:00 – 18:30
Apathetic for beginners
Hours: 18:00 – 19:15
Skänk mig snarast sonsöner
Hours: 18:00 – 20:00
Påklädaren
Hours: 18:00 – 20:00
Love Letters
Hours: 18:30 – 20:30
Edguy(DE)
Hours: 19:00 – 21:00
JIMS COMBO
Hours: 19:00 – 21:00
Lisa Pedersens
Hours: 19:00 – 21:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
West Side Story
Hours: 19:30 – 22:30
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 19:30 – 21:30
Pang på pensionatet
Hours: 19:30 – 22:00
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
DEAD BY APRIL
Hours: 20:00 – 22:00
GENERAL KNAS & SYSTER SOL
Hours: 21:00 – 00:00
DANIELLA KRUTH
Hours: 21:00 – 23:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
Emmon & support
Hours: 22:00 – 03:00
Saturday PARTY BGC | RUSH NIGHT CLUB
Hours: 22:00 – 03:00
Downtown
Hours: 22:00 – 03:00
JOHN DAHLBÄCK @ KLUBB STORA TEATERN
Hours: 22:00 – 03:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
Klubb Parlour – BRENNAN GREEN (Us)
Hours: 23:58 – 04:00

Malmö

Rita Lundqvist
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Veli Granö
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Sigurdur Gudmundsson
Hours: 11:00 – 18:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Five cooks, a soup!
Hours: 12:00 – 13:00
THE MORE WE WANDER
Hours: 12:00 – 15:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 15:00 – 17:00
Les Misérable
Hours: 18:00 – 21:00
Kung Oidipus
Hours: 18:00 – 19:03
Malmö Gallery Night 2011
Hours: 18:00 – 00:00
BO MARKENHOLM
Hours: 18:00 – 00:00
Prins Charles känsla
Hours: 18:00 – 19:40
Styckmord (Dismemberment)
Hours: 19:00 – 20:30
Saturday Live: GRAFFITI SOULBAND, JAN WIFSTRAND, DAN HYLANDER, ILMAR REEPALU
Hours: 19:30 – 00:00
Don Giovanni
Hours: 19:30 – 21:30
LARS WINNERBÄCK
Hours: 19:30 – 21:30
The Quireboys
Hours: 20:00 – 22:00
The NRJ Experience
Hours: 20:00 – 02:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 04:00
Club Berlin: The big rainbow party
Hours: 22:00 – 04:00
Saturday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
CITY TO CITY – Sebasien Legér (FR)
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Breeze
Hours: 23:00 – 05:00
All Out Dubstep
Hours: 23:00 – 03:00
CLUB NIGHT FOR HEROES
Hours: 23:00 – 05:00
KB Nightclub
Hours: 23:00 – 03:00
WHITE – Every Saturday
Hours: 23:00 – 03:00
WONK goes PRIDE with Danny Saucedo & Straight Up!
Hours: 23:30 – 05:00
Mika Snickars weekend
Hours: 23:59 – 04:00

Oslo

Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 10:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
ART IN THE AUDITORIUM 3
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 12:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 12:00 – 17:00
Oslo Queer Festival
Hours: 12:00 – 00:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 12:00 – 16:00
RABINOWITZ
Hours: 14:00 – 15:15
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 16:00 – 18:00
Majken Christiansen kvintett (OJ)
Hours: 16:00 – 18:00
JT Lauritsen & The Buckshot Hunters
Hours: 16:00 – 18:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 16:30 – 18:30
RABINOWITZ
Hours: 18:00 – 19:15
Kong Sverre
Hours: 18:00 – 21:00
Woyzeck
Hours: 18:00 – 20:00
Istialia
Hours: 18:00 – 21:00
Condolences – Komilab 4.3
Hours: 18:00 – 19:10
REBEL HEART ROCK FESTIVAL
Hours: 18:00 – 01:00
This year will be modern
Hours: 18:30 – 20:30
The show must go on II
Hours: 18:30 – 20:30
Bye & Rønning – saves the world!
Hours: 19:00 – 21:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
Solo Cissokho
Hours: 20:00 – 23:00
Comedy Gala
Hours: 21:00 – 00:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Trummor & Orgel
Hours: 21:00 – 23:00
Torun Eriksen
Hours: 21:00 – 23:00
Club Classic
Hours: 22:00 – 03:00
Earth Died Screaming
Hours: 22:00 – 00:00
BIRDY NAM NAM
Hours: 22:00 – 00:00
Johanna Demker
Hours: 22:00 – 00:00
White Afro Club – Kentwist & Joao on percs
Hours: 22:00 – 03:00
OSLO SOUL EXPERIENCE
Hours: 22:00 – 03:00
Club Contagious
Hours: 23:00 – 03:00
Soultrain
Hours: 23:00 – 03:00

Köpenhamn

Copenhagen Bicycle Festival
Hours: 00:00 – 00:00
UCI Road Race World Championsship 2011
Hours: 00:00 – 00:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
The Opened Man
Hours: 10:00 – 20:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Annie
Hours: 15:00 – 17:40
Jesus Christ Superstar
Hours: 16:00 – 18:00
THE NORMAL LIFE
Hours: 17:00 – 19:00
ARE YOU DEAD
Hours: 17:00 – 19:00
Anna Karenina
Hours: 17:00 – 19:00
The pain
Hours: 17:00 – 18:30
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 00:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Jesus Christ Superstar
Hours: 20:00 – 22:00
Helmig Solo
Hours: 20:00 – 22:00
The Lesson and La Sylphide
Hours: 20:00 – 22:00
MTV HEADBANGERS BALL TOUR 2011
Hours: 20:00 – 01:00
KENDRA LOU: THE BILLIE HOLIDAY EXPERIENCE
Hours: 20:00 – 23:00
Apparat Organ Quartet
Hours: 21:00 – 23:00
DAF
Hours: 21:00 – 23:00
Moussa Diallo Mali Project (MLI)
Hours: 21:00 – 23:00
GUTTER CITY FESTIVAL
Hours: 21:00 – 03:00
ReBound Rubies
Hours: 21:00 – 23:00
Girls Night Out @ Nasa Featuring Deejay Syrock
Hours: 22:00 – 05:00
Svedhytten
Hours: 23:00 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s