Friday the 16th of September in Swedish

Stockholm

Swan Lake
Kungliga Operan
Fredag
(Balett/Opera)

 Image of Swan Lake

Prins Siegfried grips av legenden om en prinsessa förtrollad till svan. Ensam beger han sig till sjön om natten. Där visar sig Svanprinsessan vara verklig, men endast sann kärlek kan rädda henne från förbannelsen och den onde trollkarlen.

En rysk folksaga har med Pjotr Tjajkovskijs dramatiska och romantiska musik blivit baletternas balett. Dubbelrollen som den vita och den svarta svanen är en av den klassiska balettens mest krävande. Skapad för Kungliga Baletten 1964 av den ryska koreografen Natalia Conus är det svenska kompaniet fortfarande det enda i världen som dansar just denna ljusa, klassiska tolkning.

Zpanska flugan
China Teatern
Fredag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Riktiga Män
Maximteatern
Fredag
(Teater)

 Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

Monty Python´s SPAMALOT
Oscarsteatern
Fredag
(Teater)

 Image of Monty Python´s SPAMALOT

En ny musikal och kärleksfull rip-off av filmen “Monty Python and the Holy Grail” (Monty Pythons galna värld).

Spamalot är den legendariska berättelsen om Kung Arthur och riddarna av det runda bordet: sir Robin, sir Lancelot, sir Galahad och sir Bedevere. Dessutom ingår en mycket sexig balett (med damer!). För att inte tala om kossor, mördarkaniner, fransmän och Damen i sjön.

Unbeatable – An evening among the stars
Hamburger Börs
Fredag
(Show)

 Image of Unbeatable - An evening among the stars

Höstens storsatsning på Hamburger Börs vill du inte missa. En kavalkad av svenska stjärnor från olika genrer kommer tillsammans med ett fantastiskt husband i ledning av Marika Willstedt, känd från “Så ska det låta” bjuda på en oslagbar kombination av musik, humor, rock-pop-schlager, show och överraskningar.

Pernilla Andersson, Niklas Strömstedt, Petra Mede och Andreas Johnson utgör första uppställningen. Även en femte “hemlig” artist ska utses.

Maria Möller
Intiman
Fredag
(Show)

 Image of Maria Möller

Komik och allvar i tvära kast och inte minst musik, massor av musik! Det blandas utan respekt för genrer; opera, soul, jazz och rock om vartannat. Men denna gång får vi även stifta bekantskap med en kanske lite personligare Maria. Inte minst genom några fantastiska, nyskrivna låtar som vi får höra för första gången. Vi kommer att få se imitationer och nya karaktärer som trängs inom Marias kropp och slåss om att få vara med. Vara med och ge liv åt Marias lite absurda syn på livet. Hur har vi det egentligen? Vad är det som driver oss? Och vem är Gerd?
Bandet består av några av Sveriges bästa och mest mångsidiga musiker. Mångsidighet är ett måste i denna show, som är precis som livet, där allt ska med.
Hur får man ordning på ett liv där allt ska med? Hur får man ordning på en show där alla ska med? Man tar en bit i taget och sedan tar man mod till sig och bjuder in på resan.
Det är få artister som besitter en så musikalisk bredd och det är få som rymmer så många. Detta blir en resa som du kan bara kan ta med Maria Möller!
Orkester under ledning av Carina E Nilsson
Manus Maria Möller
Regissör Lars Bethke

The Ark
Gröna Lund
Fredag
(Konsert)

 Image of The Ark

Gröna Lunds Stora Scen blir platsen för The Arks stora grande finale. I slutet av 2010 meddelade The Ark att bandet skulle upphöra efter 20 år tillsammans. I sommar vinkar The Ark hejdå till alla fans med en stor avskedsturné. Spelningen på Gröna Lund den 16 september är den absolut sista chansen att se bandet live. Missa inte en historisk konsert på Gröna Lund.

October Fest
Nype
Fredag
(Club)

Fredagen den 16 september närmar sig med stormsteg, och vi på Nype står redo för fest. Denna fredag hämtar vi inspiration från sydliga bredgrader och slår till med en traditionsenlig oktoberfest på Nype. Oktoberfest – som är världens största ölfest firar vi på Nype med förmånliga ölpriser hela kvällen till våra kära gäster.

Varmt välkomna till Nype denna kväll då vi som vanligt levererar fest med vänner, röj och kärlek på Stockholms bästa fredagsklubb.

Discjockeys kvällen till ära är:
Leonardo Chazarreta på House-golvet
DJ Jamalde på R&B-golvet
David G på Nostalgi-golvet

Göteborg

Gothenburg Rockfest
Parken
Fredag
(Festival)

Image of Gothenburg Rockfest

Göteborg Rockfest är två-dagars festivalen för dig som uppskattar den oerhört höga kvalitet som dom Svenska Rock/Hårdrock banden håller.
Insiativet är taget av medlemmar från bandet Siphon Fuel och ett sammarbete med Club Centurion har gjort denna rockfest möjlig.
-”Vi som spelar i band säger hela tiden till varandra att det hade varit så kul att hitta på något tillsammans. Det är på tiden att ta tag i det och äntligen samla gänget.”säger Martin Englund, basist i Siphon Fuel och den drivande bakom festivalen.

Göteborg Rockfest har lyckats samla flera av Sveriges största framtidshopp inom genren och är du en rocker är detta något du kommer älska att besöka!
Högkvallitativ rock´n roll från tidig eftermiddag till sen kväll, no stop.
-”Det har varit fantastiskt stort intresse från band att vara med och vi har fått tacka nej till flera riktigt bra band. Det bådar gott för en fortsättning.”
/Göteborg Rockfest

Skänk mig snarast sonsöner
Göteborgs Stadsteater
Fredag
(Teater)

Image of Skänk mig snarast sonsöner

En dominant mor vill tvinga in sin homosexuella son i äktenskap för att han ska avla henne sonsöner. Tungt tyskt pansar kolliderar med elegant brittisk salongskomedi.

Fortplantnings uppdraget måste uppfyllas! En mor är fast besluten att skapa äktenskapliga förutsättningar för sin homosexuelle son att avla henne sonsöner. Sonen står stadigt på principfasta fötter och vägrar äktenskap trots att modern gett honom stärkande injektioner av manlighet och gjort sitt yttersta för att böja honom rätt mot uniformsklänningens pressveck… En burlesk och brutal färgsprakande cocktail där allt, precis allt kan hända!

För regi står Richard Turpin, en av grundarna av Teater Tribunalen i Stockholm. Richard Turpin var senast aktuell som skådespelare och dramatiker i Jan Schaman – Färdigflabbat! på Teater Tribunalen. Han har tidigare varit på Göteborgs Stadsteater, då som skådespelare i Tjechovs Måsen.

Pjäsen är skriven av den tyske dramatikern Thomas Jonigk och har översatts av Magnus Lindman. Thomas Jonigk är sedan 2007 husförfattare och dramaturg på Düsseldorfer Schauspielhaus. Skänk mig snarast sonsöner hade sin urpremiär 1994 på Schauspiel Bonn i Tyskland.

Love Letters
Folkteatern
Fredag
(Teater)

Image of Love Letters

En brevväxling i två akter om två människor och deras medvetna eller omedvetna val under 52 års tid. De trevar hit och dit i sina respektive liv, breven böljar fram och tillbaka. Ett helt kärleksliv på två timmar. Här finns inget sentimentalt eller sockersött, bara en drastisk, dråplig och disharmonisk brevväxling.

Påklädaren
Göteborgs Stadsteater
Fredag
(Teater)

Image of Påklädaren

Tänk England 1942. Flyganfall och ransonering. En mindre landsortsteater förbereder kvällens föreställning, Shakespeares Kung Lear. Huvudrollsinnehavaren Sir John drabbas plötsligt av ett totalt sammanbrott. Påklädaren Norman sliter hårt för att mot alla odds ändå få honom att spela föreställningen… Kvällen blir för alla inblandade, på och bakom scenen, mycket dramatisk och oväntad.

Tänk sedan två av Sveriges mest folkkära skådespelare, Sven Wollter och Tomas von Brömssen, tillsammans igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Pjäsen skrevs på 80-talet av Ronald Harwood som själv arbetat som påklädare och byggt sin pjäs på egna minnen och erfarenheter. Hans kvicka och insiktsfulla porträtt av back-stage-livet på en teater har blivit en mycket hyllad och älskad pjäs.

Lars Winnerbäck
Göteborgs Konserthus
Fredag
(Konsert)

Image of Lars Winnerbäck

För första gången på många år möter Lars Winnerbäck sin publik i enkel mindre sättning på små intima konserthus.

Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Teater Aftonstjärnan
Fredag
(Show)

Image of Carl-einar Häckner - Swedish Meatballs With Lingonberry

Efter vårens succéturne i Australien är det dags för ett svenskt gästspel på Aftonstjärnan i Göteborg.En nyskriven helaftonsföreställning i två akter. Mirakel och musik och en publik som är med och skapar det som händer på scen.

HÅKAN HELLSTRÖM
Liseberg
Fredag
(Konsert)

Image of HÅKAN HELLSTRÖM

Han gjorde succé på Slottskogsvallen och nu kommer han att bjuda göteborgarna på ytterligare en konsert i sommar. Den 16 september spelar han på Liseberg.

Senast Håkan Hellström spelade på Liseberg var 2009. Då lockade han 20 000 personer till Stora Scenen.

SIN CITY
BRYGGERIET
Fredag
(Club)

Till en början så vill vi som vanligt tacka alla underbara gäster som gjorde helgen till 2 dagars fullt ös med Göteborgs skönaste feeling!
Denna kväll så gör vi stan, heeeela stan! I syndens tecken besöker vi förkrökastället Restaurang Victoria för förfest, sedan dansar vi vidare till bryggan 21-03 och pumpar upp till 1000 och avslutar natten på Berså mellan 03-05!

Vi har haft fullt hus sen vi körde igång på bryggan och stämningen är helt fantastisk! Så kom i tid denna kväll så gör vi det vi är bäst på!
ATT FIIIIEEEESSSSTA!!

Malmö

Les Misérable
Malmö Operan
Fredag
(Teater)

Image of Les Misérable

Musikalen Les Misérables baseras på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn (fransk originaltitel Les Misérables) som gavs ut 1862.

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

Historien börjar 1815 då Jean Valjean friges och slutar när han dör, arton år senare. Rollen som Jean Valjean spelas av Dan Ekborg. Fred Johanson gör Javert, polischefen som hela sitt liv jagar den försvunna straffången Jean Valjean. Det samvetslösa värdshusparet makarna Thénardier gestaltas av Marianne Mörck/Evamaria Björk och Peter Harryson. Fantine, fabriksarbeterskan som blir utstött när hennes kamrater får veta att hon har en dotter, Cosette. Jean Valjean lovar den döende Fantine att ta hand om Cosette som bor hos paret Thénardier som utnyttjar henne som piga medan deras dotter Éponine skäms bort. Musikalartisterna Karolin Funke och Annika Edstam delar på rollen som Fantine, Emmi Christensson och Mathilda Ahnell delar på rollen som Cosette och Ida Högberg sjunger rollen Éponine.

Förra året firade den brittiska musikalproducenten Cameron Macintosh 25-årsjubileum med Les Misérables. Då kunde det återigen konstateras att musikalen är en av världens mest älskade. Nästan 60 miljoner människor världen över har sett Les Misérables. Macintoshs signum är konceptmusikaler som ser exakt likadana ut världen över. När Les Misérables sätts upp i hösten 2011 behöver Malmö Opera inte följa originalkonceptet utan har fått förändra gestaltning och scenografi.

Les Misérables regisseras av Ronny Danielsson. Mats Rondin och Joakim Hallin turas om att
dirigera Malmö Operaorkester.

Weeping Willows
Babel
Fredag
(Konsert)

Image of Weeping Willows

Weeping Willows är efter mycket om och men äntligen tillbaka och vi har den stora glädjen att bjuda upp Magnus Carlson och hans mannar på Babels scen!

Weeping Willows slog igenom med dunder och brak med debutalbumet Broken Promise Land 1997. Deras storslagna och melankoliska 60-talspop har sedan dess blandats med blue eyed soul, gitarrpop och en del synthpop. Detta har genom åren renderat i flera #1 album och några riktigt stora radiohits, framförallt Touch Me och Stairs. 2005 släpptes samlingsskivan Singles Again och 2007 kom deras senaste kritikerrosade album Fear & Love. En skiva som producerades av Andy Bell i Oasis.

Sedan några år tillbaka har bandet varit relativt vilande. Endast ett fåtal spelningar har gjorts sedan dess. Anders Hernestam är numera trummis både i Thåströms och Lars Winnerbäcks band. De senaste åren har sångaren Magnus Carlson gjort flera samarbeten med olika artister (Axwell, Petter, Trummor&Orgel mfl) men framförallt släppt två hyllade och grammisnominerade jazzalbum med sitt band The Moon Ray Quintet. Under hösten 2011 kommer Weeping Willows att spela mer regelbundet igen. De kommer dessutom att spela in nya låtar för en kommande skiva.

WILLE CRAFOORD & PEDDA P I JUST D KIG COMEBACK
Victoriateatern
Fredag
(Konsert)

Image of WILLE CRAFOORD & PEDDA P I JUST D KIG COMEBACK

Lite för gamla.
Lite för småpackade.
Lågbudget.
Torftig scenshow.
Inga nya låtar.
Nån medlem saknas.
Inte så mycket publik men ändå det är JUST D-KIG COMEBACK med Pedda P & Wille C!

In it for life
Debaser
Fredag
(Konsert)

Image of In it for life

Suicide Syndicate släpper albumet ”Bad Wolves Eat Small Pigs”

Malmöbandet Suicide Syndicate har sedan senaste släppet EP´n ”Dead generation” gjort två europaturneér och spelat flitigt i Sverige och Danmark. Efter många vändor och otaliga besvikelser ser nu debutalbumet dagens ljus. ”Bad Wolves Eat Small Pigs” släpps 16 september och firas med ett hejdundrade party på Debaser. Man har inte bara lyckats med att dra ihop ett sylvasst startfält med de bästa punkrockbanden i Sverige utan kommer dessutom att gästas av legenden amerikanskan Texas Terri och andra i nuläget hemliga legender.

Malmös hardcorehjältar Slöa Knivar kommer till Debaser med LP´n “Ingen klass, ingen stil” i bagaget. Superenergiska sångerska Patricia ger inte tid för eftertanke. Slöa Knivar är allt annat än Slöa.

Stockholms stoltheter Antipati gästar Malmö. Klassisk skinheadpunk – öl, arbetarromantik och livet i sig framfört av grabbar med hjärna, muskler och attityd.

SAVE A LOLLIPOP – FRIDAY TAKEOVER
Babel
Fredag
(Club)

Image of SAVE A LOLLIPOP - FRIDAY TAKEOVER

Save A Lollipop började som en bejublad onsdagsklubb under våren 2011 på Babel, men från och med i höst kommer vi att ta över era fredagar. SAVE A LOLLIPOP är klubben som ger dig allt det där du vill ha när du går ut en fredag; bra musik, sköna människor och en fantastisk stämning. Med en härlig blandning av Elektronisk dansmusik kommer MATCHSTICK MEN tillsammans med LABAN FALK och gäster att ockupera Babel, skruva upp volymen, höja temperaturen, och skapa en vibe som får dig att dras mot dansgolvet.

THE SQUATTERS (UK)
Vi är mycket stolta över att kunna presentera Storbritanniens nya stora stjärnskott — The Squatters. Oliver Portamento och Alex Powell hade arbetat tillsammans i många år med att driva klubbar och event samt producera musik innan de satte sig ner och la fram taktiken för vad som idag är en av de brittiska öarnas mest eftertraktade akt. Dessa up-and-coming DJs upptäcktes först av Radio One’s egna Kissy Sell Out, och har idag spelat på ställen som Ministry Of Sound, Mixmag Warehouse, Privilege, samt Eden, och tillsammans med stora namn som Tiësto, 2ManyDJs, Annie Mac, Fake Blood och Jack Beats för att bara nämna några.
Tillsammans har de tagit fram ett big-room-sound för att skapa ett riktigt tryck på dansgolvet, i klassen tungvikt.

MATCHSTICK MEN
Matchstick Men som består av Ninjo Bergström och Pierre Zalas, ursprungligen från Hässleholm, har på kort tid etablerat sig på klubbscenen i Malmö. Arrangörer och residenter bakom SAVE A LOLLIPOP och delaktiga i konstellationen PRAISE THE LORD är, för att bara nämna något, vad de sysselsätter sig med. Dessa talanger har en energi utan dess like och få slår dem på fingrarna när det kommer till att få igång publiken. Matchstick Men spelar en intensiv blandning av Electro House och Ghetto Bass, och med dessa herrar bakom skivspelarna är festen alltid ett faktum.

LABAN FALK
Få har spelat så länge och så frekvent som Laban. Med klubbar som MADE och SWIM FAST på CV:et visar det tydligt att Laban vet precis hur man får ut så mycket fest som möjligt utav en klubbkväll. Nu är han tillbaka på Babel efter en kortare tid som inkognito på klubbscenen i Malmö. Som resident i Baren på SAVE A LOLLIPOP kommer Laban att plocka in de absolut bästa gästerna eftersom ordet “lagom” inte finns i hans vokabulär. Med en salig blandning av musik kommer Laban se till att du inte kan sitta still utan dras mot dansgolvet.

M.E.S.S.
Maria & Erika i M.E.S.S. har det senaste åren entrat dj-bås efter dj-bås och varit varit ett älskvärt stående inslag på Malmös klubbscen på grund av sina mad skills. Stadens okrönta Hip-Hop-drottningar gör såväl den extremt danssugne som hiphopnörden tillfredställd med en toppselektion av bangers och classics som bereder vägen för såväl fotarbete som rumpskak. Utan tvekan märker man snabbt att denna superduon är där för musiken, publiken, glädjen och dansen, så förbered dig på ett fantastiskt & smakfullt DJ-set i groovets tecken.

WILLY THE ‘FCK’ WHINO
Mannen med det fruktansvärt svåra namnet har setts överallt från KB och Inkonst, till Debaser och Babel. Efter att gång på gång ha frälst Malmös studenter samt satt kyrkan i gungning under våren på SAVE A LOLLIPOP är han nu tillbaka som resident på höstens tyngsta fredagsklubb. Willy The ‘Fck’ Whino sätter perspektiv på “skills to pay the bills” och med en bländande teknik blandar han friskt mellan Electro, Latin House, och Moombahton på ett sätt som andra DJs bara önskar att de kunde.

FLANELL CASTRO
Lite som Kung Midas har Flanell Castro den där gyllene handen varpå allt han rör vid blir till guld. Tillsammans med publiksuccén THIRSTY på Belle Epoque har han även som den ena halvan i Hip-Hop-kollektivet Common Strangers fått jorden att gå runt den gångna sommaren på PRAISE THE LORD på Babel. Flanell Castro är fullkomligt unik, en av sitt slag, och ingen levererar en så skön blandning av Hip-Hop, Funk och Soul som denna person.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day of Mexico
Hours: 00:00 – 00:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
Lars Wallin Fashion Stories
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Margareth Sandström “Jewelry – wearable objects”
Hours: 11:00 – 18:00
Jane Eyre
Hours: 12:00 – 00:00
Spy Kids 4D
Hours: 12:00 – 00:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
God Bless America VERNISSAGE in Kungsträdgården
Hours: 12:00 – 22:00
BENGT COLLMAR with motives of Stockholm
Hours: 12:00 – 16:00
Colombiana
Hours: 12:00 – 00:00
A U T O M O B I L
Hours: 12:00 – 17:00
Friends with Benefits
Hours: 12:00 – 00:00
Young Art
Hours: 12:00 – 18:00
Letter from Eric Ericson
Hours: 16:00 – 17:25
FOTOGRAFISKAS AFTER WORK
Hours: 16:00 – 21:00
After work with guest Dj:s & Singha Beer
Hours: 18:00 – 03:00
Golden Hits goes 80s
Hours: 18:30 – 22:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Mister Ernest
Hours: 19:00 – 21:00
Duett för en
Hours: 19:00 – 21:00
Red
Hours: 19:00 – 20:30
Cirkus Cirkör: Wear it like a crown
Hours: 19:00 – 21:00
Swan Lake
Hours: 19:00 – 23:10
PONTUS WEEKENDS
Hours: 19:00 – 01:00
Jeppe on the hill
Hours: 19:00 – 21:00
Hopp, hot & humor with QUARTO
Hours: 19:00 – 21:00
Stockholm Highlighted
Hours: 19:00 – 22:00
Two masters servant
Hours: 19:00 – 21:00
Madame Butterfly
Hours: 19:00 – 21:20
Peter Carlsson & Blå Grodorna
Hours: 19:00 – 22:00
Gertrude Stein
Hours: 19:00 – 21:20
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
Miss Julie
Hours: 19:30 – 21:30
Fight Club
Hours: 19:30 – 00:00
Maria Möller
Hours: 19:30 – 22:00
THE VOICE OF EDITH PIAF
Hours: 19:30 – 21:15
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Rocketroom # 29
Hours: 20:00 – 03:00
A Beautiful Friend
Hours: 20:00 – 22:00
The Ark
Hours: 20:00 – 22:00
Ljust & Fräscht
Hours: 20:00 – 22:00
Clandestino Viernes 16 Sábado 17 – Friday 16 Saturday 17
Hours: 20:00 – 03:00
püssy a Go Go vs. Who Killed Marilyn?!
Hours: 21:00 – 03:00
REPLAYED presents: PETTER
Hours: 21:00 – 03:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
Bambaataa Bambaataa
Hours: 21:00 – 03:00
MAC MILLER
Hours: 21:00 – 23:00
October Fest
Hours: 22:00 – 03:00
Nightclub ENTOURAGE | VINCENT BLAKE
Hours: 22:00 – 03:00
NIHAD TULE
Hours: 22:00 – 04:00
We Love Classix|Ladies Night
Hours: 22:00 – 03:00
High Life
Hours: 22:00 – 03:00
Café Opera Friday
Hours: 22:00 – 03:00
ACE – TEAM ROCKET – DOPPELBANGERS – PELLE HÖÖK – N ROENNMARK
Hours: 22:00 – 03:00
Marie Laveau with MARCUS PRICE (Basutbudet, Fattaru) & CLEA & GUNNAR
Hours: 22:00 – 03:00
Girls just wanna have fun
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Magenta
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at Aveny | Nightclub
Hours: 22:00 – 03:00
Ford & Lopatin
Hours: 23:00 – 01:00
Solidaritet This Weekend…
Hours: 23:00 – 05:00
Party @ Lobby!
Hours: 23:00 – 05:00

Göteborg

The National Day of Mexico
Hours: 00:00 – 00:00
Göteborg International Organ Academy 2011
Hours: 08:15 – 22:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Colombiana
Hours: 12:00 – 00:00
Pandemonium: Art in a Time of “Creativity Fever”
Hours: 12:00 – 17:00
Friends with Benefits
Hours: 12:00 – 00:00
Jane Eyre
Hours: 12:00 – 00:00
Spy Kids 4D
Hours: 12:00 – 00:00
KRISTIAN KÖRNER
Hours: 12:00 – 16:00
Emelie Lager
Hours: 12:00 – 18:00
Gothenburg Rockfest
Hours: 18:00 – 00:00
Love Letters
Hours: 18:30 – 20:30
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
BOHUSLÄN BIG BAND with NILS LANDGREN & IDA SAND
Hours: 19:00 – 21:00
Påklädaren
Hours: 19:00 – 21:00
Skänk mig snarast sonsöner
Hours: 19:00 – 21:00
Systrar – Tesoro III
Hours: 19:00 – 21:00
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 19:30 – 21:30
Lars Winnerbäck
Hours: 19:30 – 21:30
Balkan Beat Party
Hours: 20:00 – 02:00
WITHIN Y RELEASEPARTY
Hours: 20:00 – 22:00
HÅKAN HELLSTRÖM
Hours: 20:00 – 22:00
SIN CITY
Hours: 20:00 – 22:00
Premiere: Slam
Hours: 21:00 – 03:00
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
Locatelli W.37
Hours: 22:00 – 03:00
SWANKY TUNES / BAUER&LANFORD
Hours: 22:00 – 03:00
DJ FLIP(IRE)
Hours: 22:00 – 05:00
SWANKY TUNES (RUS)
Hours: 22:00 – 03:00
Revival PUSH | PREMIERE Range Rover Evoque
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Bryggeriet
Hours: 22:00 – 03:00
The Bubble Bar
Hours: 22:00 – 03:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
Freaky Friday
Hours: 23:00 – 05:00

Malmö

The National Day of Mexico
Hours: 00:00 – 00:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Colombiana
Hours: 12:00 – 00:00
Friends with Benefits
Hours: 12:00 – 00:00
Via Dolorosa – Per Siwmark
Hours: 12:00 – 18:00
Jane Eyre
Hours: 12:00 – 00:00
Spy Kids 4D
Hours: 12:00 – 00:00
Five cooks, a soup!
Hours: 12:00 – 13:00
THE MORE WE WANDER
Hours: 14:00 – 17:00
A F T E R W O R K
Hours: 17:00 – 19:00
Les Misérable
Hours: 19:00 – 22:00
In it for life
Hours: 19:00 – 03:00
WILLE CRAFOORD & PEDDA P I JUST D KIG COMEBACK
Hours: 19:30 – 21:30
The Queen Symphony – Lunds Akademiska Blåsarsymfoniker (LABS)
Hours: 20:00 – 22:00
Weeping Willows
Hours: 20:00 – 22:00
Trauma Machine & Vaganza Trailerpark
Hours: 22:00 – 03:00
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 03:00
The Gold Club Johanna Olofsson – Sandra Mosh
Hours: 22:00 – 03:00
HEDONISM #3 with ANDREAS PEEV & JOEL SMIEL
Hours: 23:00 – 05:00
Klubb Aura
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
SAVE A LOLLIPOP – FRIDAY TAKEOVER
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Breeze
Hours: 23:00 – 05:00
KB Nightclub
Hours: 23:30 – 04:00
I ❤ Party – Every Friday
Hours: 23:30 – 04:00
Club Eightball
Hours: 23:30 – 04:00

Oslo

The National Day of Mexico
Hours: 00:00 – 00:00
Oslo Book Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Oslo Open
Hours: 00:00 – 00:00
ULTIMA Oslo Contemporary Music Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 10:00 – 17:00
Snorre Ytterstad. SQUARED TARGET
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
ART IN THE AUDITORIUM 3
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Afrikan History Week
Hours: 12:00 – 00:00
Oslo Culture Night
Hours: 17:00 – 03:00
Istialia
Hours: 18:00 – 20:00
Queer Movies: Oslo Gay & Lesbian Film Festival
Hours: 19:00 – 00:00
Alexx Alexxander: A Night of Illusions
Hours: 19:00 – 21:00
Bye & Rønning – saves the world!
Hours: 19:00 – 21:00
Magic Flute
Hours: 19:00 – 22:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
OF – Hillborg – Mozart – Tsjaikovskij
Hours: 19:30 – 21:00
Jeanne d’Arc
Hours: 19:30 – 21:30
Eiketreet – Komilab 4.2
Hours: 19:30 – 21:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
Young Werthers suffering
Hours: 20:00 – 21:35
Fractured bones/let’s get lost
Hours: 20:00 – 22:00
BARE EGIL BAND
Hours: 20:00 – 22:00
TORCH
Hours: 20:00 – 22:00
This year will be modern
Hours: 20:00 – 22:00
Hanne Tveter “Cruxando Fronteraz”
Hours: 21:00 – 23:00
Hayden Powell “The Attic” (Oslo Culture Night)
Hours: 21:00 – 00:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Klubb: Hot Spot
Hours: 22:00 – 03:00
Øyvind Haga Band w/ Bent Patey
Hours: 22:00 – 00:00
19th Street Red
Hours: 22:00 – 00:00
Oh Mama
Hours: 22:00 – 03:00
Friendly Fires
Hours: 23:00 – 03:00

Köpenhamn

The National Day of Mexico
Hours: 00:00 – 00:00
Golden Days
Hours: 00:00 – 00:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
ART Copenhagen
Hours: 16:00 – 20:00
Ishøj Revyen 2011
Hours: 18:00 – 20:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 23:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
THE NORMAL LIFE
Hours: 20:00 – 22:00
Tosca
Hours: 20:00 – 22:40
The Predatory
Hours: 20:00 – 22:00
JESPER BODILSEN
Hours: 20:00 – 22:00
Helmig Solo
Hours: 20:00 – 22:00
Artificial Brothers & Ladysmith & Santiago
Hours: 20:00 – 22:00
The Specials
Hours: 20:00 – 22:00
Lyngby-Taarbæk Jazzklub: Mads Kjølby 4-tet
Hours: 20:00 – 22:00
LOVE INKS (US)
Hours: 21:00 – 23:00
HATE (PL) & VESANIA (PL)
Hours: 21:00 – 00:00
Nanne Emelie
Hours: 21:00 – 23:00
Tenzin Gönpo (TIBET)
Hours: 21:00 – 23:00
Gustav Foss
Hours: 22:00 – 00:00
L.O.C.
Hours: 22:00 – 00:00
Frankie Teardrop
Hours: 23:00 – 03:00
DIOR Resort – A Summer Soirée
Hours: 23:30 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s