Wednesday the 7th of September in Swedish

Stockholm

Duett för en
Dramaten
Onsdag
(Teater)

Image of Duett för en

För första gången i sitt liv besöker Stephanie Wilson en psykiatriker, Dr Feldmann. Sjukdomen MS har tvingat henne att ge upp karriären som violinist och fått henne att tvivla på sin identitet, sin inre styrka och sin mans kärlek. Hon har till och med övervägt självmord. Och ingen finns det att skylla olyckan på, bara sjukdomen som hon inte med all envishet i världen kan besegra.

Med förlösande tystnad och smärtsamma angrepp försöker psykiatrikern lotsa henne genom förnekelsen och ilskan.

Duett för en är ett kammarspel om hur ett livsavgörande problem tvingar oss att konfrontera våra innersta rädslor och ändra livsinställning, hur djupa sorger kan tvinga oss att se världen på nya sätt.

Pjäsen är inspirerad av den världsberömda cellisten Jacqueline du Prés liv och skriven av den brittiske dramatikern Tom Kempinski 1980. Duett för en blev en omedelbar succé i London och på Broadway. 2009 blev den åter en stor framgång i London när den togs upp på nytt. Den har också filmats med Max von Sydow och Julie Andrews.

Sugarstar Sockerstjärna
Stockholms Stadsteater
Onsdag
(Teater)

Image of Sugarstar Sockerstjärna

Sugarstar i sitt svävande rosa flickrum fyllt av lådor. Berättelser, minnen, fantasier, uppgörelser, lögner, scener och bilder. Hon undersöker den del av sitt liv som kan kallas flickdomen – den tid då hon blev en flicka, formades till en flicka.

Sugarstar Sockerstjärna handlar om hur det kan kännas att bli gjord till flicka, till könet och gestalten flicka, av de man möter och det man är med om – Mamman, Pappan som inte är där, klasskompisarna, första kyssen, avskeden, cykelturen till stranden, bästa vännen, tolvårsförälskelsen, Han, den egna kroppen, hästarna, hångelpartyt…

Vad är det att vara flicka? Hur blir man en flicka? Hur känns det att vara flicka?

ESG & Neneh Cherry
Strand
Onsdag
(Konsert)

Image of ESG & Neneh Cherry

DRÖMKVÄLL på Strand för alla musikälskare!

Förutom att ESG och Neneh Cherry står för en ”kvinnlighet” med stort K eller Q:
de har var ju varit föredömen och ikoner för kvinnor i snart 30 år, så har deras respektive
musikaliska stilar påverkat många efterföljare bland artister i nästa alla läger och av båda könen!
Gemensamma faktorer är ju svänget och bångstyrigheten. ESG är ju sedan länge världens
svängigaste familj,  medan Neneh just nu håller på att spela in sitt första album på 15 år.

Det kommer att bli en klassisk kväll på Strand.

[youtubehttp://www.youtube.com/watch?v=JWsRz3TJDEY]

Michael Monroe & The Nomads
Debaser Medis
Onsdag
(Konsert)

Image of Michael Monroe & The Nomads

Band som Guns N’ Roses hade knappast existerat i samma form utan att glambandet Hanoi Rocks och deras banbrytande frontfigur Michael Monroe släppte lös en stor del av hårdrocken i Los Angeles på åttiotalet och en ändlös ström av sprethåriga hårdrockare hittade ett hem i deras musik. Den 7 september äntrar Michael Monroe tillsammans med sitt band scenen på Debaser Medis i Stockholm. Konserten blir dessutom den första Sverigespelningen där nytillkomna gitarristen Dregen medverkar. Biljetterna släpps den 5 augusti.

Under storhetsåren turnerade Hanoi Rocks runt om i världen, jobbade med monsterproducenten Bob Ezrin (Kiss, Pink Floyd, Aerosmith) och hade singlar som snabbt klättrade på listorna. Hanoi Rocks hade världen under sina fötter och framtiden såg ljus ut. Men när deras trummis Razzle och Vince Neil från Mötley Crüe kraschade med sin bil efter en fest och Razzle dessvärre dog kom allt till ett abrupt slut. Kommande turnéer ställdes in så när som på två spelningar. En av dessa var en tv-sänd gala, ”Europe A-Go-Go”, som sågs av mer än 200 miljoner tv-tittare!

Efter försök att hålla glöd i Hanoi Rocks, en glöd som snart svalnade, satsade Monroe på en solokarriär. Ett bra beslut visade det sig. Kontrakt skrevs med storbolag och Monroe spelade in sitt debutalbum. En god vän och stjärna på väg upp gästade albumet – Axl Rose. Plattan skapade ett antal mindre hits och han fortsatte att turnera världen runt.

Som soloartist har Monroe släppt åtta album och medverkat på ett flertal andra skivor, däribland Guns N’ Roses ”Use Your Illusion”. Hanoi Rocks har återförenats och gjort en succéartad comeback 2002 och förra året satte Monroe ihop nytt band ihop med medlemmar från Danzig, Samhain och The Wildhearts.

Efter en slutsåld och bejublad konsert på Debaser Slussen i Stockholm tidigare i år återvänder nu Michael Monroe och band till Debaser Medis i Stockholm. Denna gång har han med sig ingen mindre än Backyard Babies-gitarristen Dregen som nyligen tagit plats i Monroes band. Lita på en energisk och fartfylld show!

Sveriges bästa garagerockband, The Nomads, inleder denna kväll. Presentation överflödig!

DJ: Hubbe8ball

SIDSEL ENDRESEN & POMBO
Fasching
Onsdag
(Konsert)

Image of SIDSEL ENDRESEN & POMBO

Med fyra norska grammisar, två soloalbum på ECM och totalt 16 albumsläpp har Sidsel Endersen stått på framkanten på den norska scenen. Och det har hon gjort de senaste 30 åren. Hennes repertoar har sträckt sig från fusion och jazz-rock under 80-talet, till kammarjazz under 90-talet och nu inne i det nya milleniet hör vi hennes fria improvisationer.

Rösten är hennes soloinstrument och med hennes distinkta improvisationsstil utmanar hon den traditionella rollen av en sångerska.

Wayflower & Jaquline Ronneklew live at Ruby Wednesday!
Pet Sounds Bar
Onsdag
(Konsert)

Image of Wayflower & Jaquline Ronneklew live at Ruby Wednesday!

Under hela våren huserade vi i källaren på Pet Sounds varje tisdag i hopp om att sprida lite ljus i vardagstristessen.. Nu byter vi veckodag, Ruby Tuesday blir Ruby Wednesday och kommer att bjuda på livemusik varannan onsdag!

Ruby Wednesday är en klubb som vill förgylla din onsdagskväll, livemusiken står i fokus och det kommer i vanlig ordning att bjudas på band från vitt spridda genrer.

[youtuebe=http://www.youtube.com/watch?v=HIuppi4bCR4]

Alternative Soul Sessions
Scandic Anglais
Onsdag
(Konsert)

”onsdagar på Scandic-Anglais”

Under hösten 2011, med start den 7 september, kommer Stephen Simmonds tillsammans med några av Sveriges absolut främsta musiker genomföra ett antal unika och intima live-spelningar, ”Alternative Soul Sessions”, på Scandic-Anglais Hotel vid Stureplan i Stockholm.

I samband med detta uppmanar Stephen Simmonds att tänka på och skänka en slant till Stockholms Stadsmissions arbete mot barnfattigdomen.

Tidpunkten är onsdagar klockan 20.00–22.00

Fritt inträde.

Varmt välkommen!

THAT F*@#!NG PARTY present klubb “Tropikerna”
SPY BAR
Onsdag
(Club)

Image of THAT F*@#!NG PARTY present klubb "Tropikerna"

THAT F*@#!NG PARTY presenterar klubb “Tropikerna”

Onsdag : 00-05
SPY BAR
20 år
Osa för gratis lista till 01:00 på http://www.thatfuckingparty.se
Innan 20:00

Residents/Fjodor Nikolajev & Omid Khalvati

Vi förlänger sommaren lite och bjuder in klubben ” Tropikerna” för att spela glad house med oss i Vita Baren.
Klas Widestand och Pontus Ahlkvist spelar stråkdisco, trummaskinshouse och mysboogie. Det blir nytt från Axel Boman, Hunee och John Talabot samt ett gäng klassiska dängor från ett svunnet NYC.

Göteborg

WEDNESDAYS / 2 year / JOHAN WEDEL!
Bliss
Onsdag
(Club)

Wednesdays at Bliss fyller 2 år!!!

2 år har redan gått sen vi öppnade upp våra fantastiska dörrar till onsdagarna på Bliss. Det är fortfarande lika bra nu som då, om inte bättre!

Nu på onsdag är vi tillbaka i 2009, samma underbara bar line-up som då. Ingen mindre än Cleas Lindqvist svarvar fantastiska drinkar på förkvällen.
_____________________________

Låt oss skämmas bort även bakom spelarna.

Vi ger er JOHAN WEDEL, som försvunnit från Göteborg för att bosätta sin karriär i Cannes. Som support har han med sig Florian Picasso.

_____________________________

Så jag ber er att ladda upp för årets kväll!

Varmt Välkomna ner till Magasinsgatan 3 önskar,
Petter Källqvist, Teodor Svantesson & Robert Reutherborg

Wednesdayclub | DJ NADJA SEYER
Berså
Onsdag
(Club)

Nu börjar höstens onsdagar på riktigt!
Kom och tillbringa “lilllördag” på bästa sett med oss på Berså.
Musiken spelas av heta Nadja Seyer.

Var? Berså
Tid? 22-03
Ålder? 18

Emelie Lager
artspace plus us
Onsdag
(Konst)

Image of Emelie Lager

Emelie Lager har alltid inspirerats av stylingen och stämningen i TV-spelens fantasivärldar, där det inte finns någon gräns för hur många olika epoker och stilar som kan mötas i en och samma figur. I september visar Emelie Lager sina konstfoton på Artspace + us. Hon strävar efter ett tidlöst uttryck och det fotografiska hantverket bakom bilderna är mycket viktigt. Med diverse filter och rekvisita målar hon upp hela den färdiga bilden direkt i kameran, med ett resultat som skulle kunna liknas vid abstrakt måleri.

Emelie Lager har tidigare ställt ut på bl.a. SkarLiden galleri i Vara, Galleri Rönnquist & Rönnquist i Malmö, Göteborgs Konstförening och Peacock Dinner Club i Göteborg.

Destination X
Värdskulturmuseet
Onsdag
(Utställning)

Image of Destination X

Destination X är en utställning om människors drivkrafter att förflytta sig i världen. Den handlar om resande av nödvändighet, nyfikenhet, lust och leda. Om turister och migranter, globala familjer, affärsresenärer, flyktingar och äventyrare. Här känner du både igen dig och upptäcker nya, oväntade saker om resande. Du möter en maffig blandning av föremål, samtidskonst, film, foto och personliga berättelser om drömmen om ett bättre liv – någon annanstans.

Malmö

Dessa jävla människor
MAF
Onsdag
(Teater)

Image of Dessa jävla människor

I en sömnig småstad fastkilade mellan
fyra väggar möter vi Kent och bästa
vännen Kenny.
Det enkla, fria livet som efter gymnasiet
var ett hägrande skimmer för de två
vännerna har nu, nästan tio år senare,
förvandlats till en tjock, grå massa av
leda och slentrian. Livet är allt annat än
enkelt. Kent utkämpar en dåres kamp
mot förändringens väderkvarnar och
klamrar sig krampaktigt fast i minnet av
det liv han levde för tio år sen.
Kanske är det sant som det sägs; att
det är först när man förlorat allt som
man vågar vinna.

Lovisa Ståhl – Releaseaparty
Pub Kuntze
Onsdag
(Konser/Club)

 Image of Lovisa Ståhl - Releaseaparty

Ikväll blir det releasefest för första skivan med den lovande musikern Lovisa Ståhl från Karlshamn. Debutalbumet spelade hon in i Los Angeles med hjälp av den kände amerikanske sångaren Mark Boals. Han letade upp henne via Myspace och därefter har samarbetet fortsatt.

WARRIORS PR BATTLE -> EIGHT Vs TOP DOLLAR <- Dj´s Jepson&Axén (Ode To Joy)
Debaser
Onsdag
(Club)

Ok, party people!
Det är dags att köra igång sista omgången av Warriors.
Vi har 6 datum i höst och sedan tar vi semester.

Denna gången slår vi på stora trumman och bjuder in Malmös ledande PR byråer för att battla om vem som tar hem finalen i början av December.
Detta kommer att bli en väldigt prestigefylld battle och som sagt allt är tillåtet i kampen om Warriors titeln!

Via Dolorosa – Per Siwmark
Rönnquist & Rönnquist
Onsdag
(Konst)

Image of Via Dolorosa - Per Siwmark

Galleri Rönnquist & Rönnquist visar utställningen
Via Dolorosa [Smärtornas Väg] med skulpturer av Per Siwmark.
Vernissage i konstnärens närvaro Lördag 27 augusti 2011
klockan 12–15 på Isak Slaktaregatan 3, Gamla Väster, Malmö.

Öppet:
Tisdag–Fredag 12–18
Lördag–Söndag 12–15
och efter överenskommelse.
Utställningen pågår till Söndag 18 september 2011.

Hemsidor med bilder, cv etc:
Siwmark.SE  [SVENSKA] ·  PerSiwmark.COM  [English]

Om Ni vill ha mer information och bilder eller
komma i kontakt med konstnären, kontakta galleriet.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day of Brazil
Hours: 00:00 – 00:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
Margareth Sandström “Jewelry – wearable objects”
Hours: 11:00 – 18:00
Lars Wallin Fashion Stories
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
A U T O M O B I L
Hours: 12:00 – 17:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Launch Event for the Range Rover Evoque
Hours: 18:00 – 21:30
Huset Vid Flon
Hours: 18:00 – 20:00
Young Art
Hours: 18:00 – 20:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Two masters servant
Hours: 19:00 – 21:00
Sugarstar Sockerstjärna
Hours: 19:00 – 20:45
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
PETTER SEANDER @ FRITZ’S CORNER
Hours: 19:00 – 02:00
Duett för en
Hours: 19:00 – 21:00
ESG & Neneh Cherry
Hours: 19:00 – 01:00
Letter from Eric Ericson
Hours: 19:00 – 20:25
DJUNGELBOKEN
Hours: 19:00 – 21:55
Music in the Royal Castle
Hours: 19:30 – 21:00
Stockholm Blues Association celebrates their 40th anniversary
Hours: 20:00 – 00:00
PREMIERE MILK! ❤ FAMILJEN ❤ MILK COLLECTIVE ❤ NILOF
Hours: 20:00 – 02:00
Michael Monroe & The Nomads
Hours: 20:00 – 23:00
SIDSEL ENDRESEN & POMBO
Hours: 20:00 – 22:00
Wayflower & Jaquline Ronneklew live at Ruby Wednesday!
Hours: 20:00 – 01:00
Alternative Soul Sessions
Hours: 20:00 – 22:00
OMG
Hours: 22:00 – 03:00
Party at Café Opera
Hours: 22:00 – 03:00
Rose Wednesday – Late Nights Gone Stronger
Hours: 23:00 – 05:00
THAT F*@#!NG PARTY present klubb “Tropikerna”
Hours: 23:59 – 04:00

Gothenburg

The National Day of Brazil
Hours: 00:00 – 00:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
KRISTIAN KÖRNER
Hours: 12:00 – 16:00
Emelie Lager
Hours: 12:00 – 18:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
WEDNESDAYS / 2 year / JOHAN WEDEL!
Hours: 21:00 – 02:00
Wednesdayclub | DJ NADJA SEYER
Hours: 22:00 – 03:00

Malmoe

The National Day of Brazil
Hours: 00:00 – 00:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Via Dolorosa – Per Siwmark
Hours: 12:00 – 18:00
THE MORE WE WANDER
Hours: 17:00 – 20:00
Dessa jävla människor
Hours: 19:00 – 20:40
Lovisa Ståhl – Releaseaparty
Hours: 19:00 – 00:00
WARRIORS PR BATTLE -> EIGHT Vs TOP DOLLAR <- Dj´s Jepson&Axén (Ode To Joy)
Hours: 19:00 – 03:00

Oslo

The National Day of Brazil
Hours: 00:00 – 00:00
Erik Werenskiold 1855-1938
Hours: 10:00 – 18:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 10:00 – 17:00
Snorre Ytterstad. SQUARED TARGET
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
ERLING NEBYS SAMLING
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
ART IN THE AUDITORIUM 3
Hours: 11:00 – 17:00
Ronny Haugelands Bingo
Hours: 18:00 – 00:00
Magic Flute
Hours: 19:00 – 23:00
Marit Voldsæter – Skip the dance!
Hours: 19:00 – 21:00
Hedda Gabler
Hours: 19:30 – 21:00
A Long & Happy Life
Hours: 19:30 – 21:30
Kafka – Komilab 4.1
Hours: 19:30 – 21:30
The Name
Hours: 20:00 – 22:00
The Organ Club
Hours: 20:00 – 23:00
Nikolaisen, Arnesen, Venaas, Wahlen (OJ)
Hours: 20:00 – 22:00
Uhørt! Naoko Sakata Trio & Chili Vanilla
Hours: 20:00 – 22:00
This year will be modern
Hours: 20:00 – 22:00
SoulBase
Hours: 21:00 – 01:00
Terry Lee Hale (US)
Hours: 22:00 – 00:00

Copenhagen

The National Day of Brazil
Hours: 00:00 – 00:00
Zulu Comedy Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
HELL ON EARTH TOUR 2011
Hours: 19:00 – 23:00
Open Mike Nite
Hours: 19:30 – 22:30
Comedy for Grown-Ups
Hours: 20:00 – 00:00
Thomas Warberg, Omar Marzouk & Michael Schøt
Hours: 20:00 – 23:00
KLUB LIVSTRÆT #1 with BOTTOM FEEDER, TORCHLIGHT & SOLBRUD
Hours: 21:00 – 01:00
Why Not: Simon Lebon (Den Sorte Skole), AK*47 & Dj Graded
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s