Thursday the 1st of September in Swedish

Stockholm

Östersjöfestivalen 2011
Berwaldhallen
Torsdag
(Festival)

 Image of Östersjöfestivalen 2011

Östersjöfestivalen grundades 2003 av Michael Tydén, Berwaldhallens konserthuschef, Esa-Pekka Salonen, dirigent och kompositör och Valery Gergiev, dirigent och chef för Mariinskijteatern i St Petersburg.

I år samlas för nionde gången dirigenter, ensembler och solister från Europas alla hörn till ett musikaliskt möte med publiken i Berwaldhallen. Förutom klassisk musik är festivalens hörnstenar engagemanget för Östersjöns känsliga miljö och att med musiken som utgångspunkt agera för ett altruistiskt ledarskap.

Formex
Stockholms Mässan
Torsdag
(Mässa)

 Image of Formex

Formex är den största branschmässan för nordisk inredningsdesign. Här möter 850 utställare kring 24 000 nationella och internationella fackbesökare och över 700 medierepresentanter.

Formex anordnas två gånger per år, i januari och augusti. På mässan samlas agenter, grossister, importörer, formgivare, producenter och inköpare från nordiska inrednings- och presentbranschen.

The greedy
Dramaten
Torsdag
(Teater)

 Image of The greedy

Succén återkommer på Stora scenen i höst!

Molière (1622-1673) är teatermannen som i en omvälvande tid skrev och iscensatte en lång rad märkvärdiga teaterpjäser som aldrig upphör att fängsla teaterpubliken – för många är Den girige den allra märkvärdigaste.

Hur kan man vara så fantastiskt omåttligt urbota snål och girig att pengahungern förpestar alla mänskliga relationer in i minsta själsskrymsle. Ja, hur kan den girige Harpagon vara så otroligt förälskad i sitt eget kassaskrin att han går i blodigt krig med sin egen son Cléante och sin dotter Elise – och är blind för deras unga längtan efter kärlek och eget liv?

Publiken häpnar och förskräcks, men känner också att Molière har förmågan att rikta strålkastarljuset mot sig själv, för den girige Harpagon är ett kusligt självporträtt. Och strålkastarljuset riktas vidare ut mot oss i publiken, ingen går fri. Komiskt blandas med tragiskt, man skrattar men ibland fastnar skrattet i halsen.

Duett för en
Dramaten
Torsdag
(Teater)

 Image of Duett för en

För första gången i sitt liv besöker Stephanie Wilson en psykiatriker, Dr Feldmann. Sjukdomen MS har tvingat henne att ge upp karriären som violinist och fått henne att tvivla på sin identitet, sin inre styrka och sin mans kärlek. Hon har till och med övervägt självmord. Och ingen finns det att skylla olyckan på, bara sjukdomen som hon inte med all envishet i världen kan besegra.

Med förlösande tystnad och smärtsamma angrepp försöker psykiatrikern lotsa henne genom förnekelsen och ilskan.

Duett för en är ett kammarspel om hur ett livsavgörande problem tvingar oss att konfrontera våra innersta rädslor och ändra livsinställning, hur djupa sorger kan tvinga oss att se världen på nya sätt.

Pjäsen är inspirerad av den världsberömda cellisten Jacqueline du Prés liv och skriven av den brittiske dramatikern Tom Kempinski 1980. Duett för en blev en omedelbar succé i London och på Broadway. 2009 blev den åter en stor framgång i London när den togs upp på nytt. Den har också filmats med Max von Sydow och Julie Andrews.

I rollerna Reine Brynolfsson, Melinda Kinnaman
Översättning Lars Björkman
Regi/bearbetning Björn Melander
Scenografi och kostym Jan Lundberg
Ljus Roger Larsson
Peruk och mask Lena Strandmark

Oskar Linnros
Gröna Lund
Torsdag
(Konsert)

 Image of Oskar Linnros

Oskar Linnros skördade stora framgångar i Sverige under 2010. I juni debuterade han som soloartist med sitt hyllade album ”Vilja Bli”. Albumet sålde guld och singeln ”Från och med du” blev sedermera en av fjolårets mest spelade låtar. Linnros hann belönas med två Rockbjörnar och tilldelas pris som textförfattare innan året var slut. 2011 ser ut att fortsätta i samma tecken. Tidigare Stockholmskonserter har varit stora succéer med flera slutsålda spelningar som följd. Den 1 september kliver Oskar Linnros på Grönans Stora Scen för sommarens enda konsert i Stockholm.

Peter Carlsson & Blå Grodorna
Scala Teatern
Torsdag
(Show)

 Image of Peter Carlsson & Blå Grodorna

“Magnifikt Peter!” Aftonbladet
“Hans scennärvaro är total, hans tilltal exakt, hans förankring i Svensk underhållningstradition är fullständig.” DN
“De har inga föregångare och inte några efterföljare heller. De är helt unika i sin egen genre.” Norrbottenskuriren

Medverkande:
Peter Carlsson
Staffan Wiklander
Kristin Stenerhag
Kjell Gustavsson
Pär Grebacken

BELLA KLUBB – GRAND FINALE
F12 Salongen
Torsdag
(Club)

 

På torsdag kör vi BELLA Klubb på sommarens sista torsdag i F12 Salongen. Tack för en fantastisk sommar!!! Och låt oss göra den sista gången till den bästa!

Giulio är snygg och spelar rock, Linda spelar hiphop och dancy och Doppelbangers röjer inpå småtimmarna med dunkadunk! Efter tar vi årets sista nattbad!

NO TOMORROW!

Göteborg

SNAKE OIL PEDDLERS
Musikens Hus
Torsdag
(Konsert)

 Image of SNAKE OIL PEDDLERS

Snake Oil Peddlers – Country & eastern från bakgården.

Inga grepp är för låga och inga ord för stora. Musikaliskt kvacksalveri för brustna hjärtan och klena nerver.
En femmanna orkesterl spelar eget material på bouzouki, dragspel, kontrabas, gitarr, sång och slagverk
Smäktande melodier och pumpande rytmer inspirerade av allt mellan Austin och Alexandria.

Simon Larsson- Gitarr, sång
Joakim Fogelqvist- Elgitarr, bouzouki
Palle Karlsson- Kontrabas
Anders Eriksson- Durspel, ukulele, darbuka, autoharpa
Dennis Andreasson- Trummor, slagverk, klockspel, elgitarr, sång

VIC TORIOUS
Sticky Fingers
Torsdag
(Konsert)

 Image of VIC TORIOUS

Efter en vår av låtskrivande och inspelning av nya singeln “A Glimpse Of Life” , kommer Vic Torious till Sticky Fingers denna torsdagkväll för att bjuda på en musikalisk kärleksförklaring. Bandets musik har fått bra respons i både tidningar och radio där den bl.a. beskrivits som “Vital refrängrock”. Missa inte Vic Torious denna afton!
Lyssna på: www.myspace.com/victoriousofsweden

Hemsida: http://www.victoriousband.com

Howard Jones
Liseberg
Torsdag
(Konsert)

 Image of Howard Jones

Det har gått nästan 30 år sedan Howard Jones släppte sitt första album Human’s Lib och hans synthslingor spred sig som en löpeld över världen. Plattan sålde guld i flera länder och när uppföljaren Dream Into Action med hits som Like To Get To Know You Well och Things Can Only Get Better släpptes var succén ett faktum.

2010 släpptes senaste skivan Ordinary Heroes och den 1 september står den kultförklarade artisten på Lisebergs Stora Scen.

NK goes lounge (S) – AFTERPARTY FOR THE FALL OF THE YEAR PRESENTATION
LOUNGES
Torsdag
(Club)

 

Missa inte årets efterfest för NK’s Höstvisning
“Den som har stil begår inga brott” på Lounge(s).
En hyllning till de som vågar bryta stilbrotten genom att just ha stil!

Festen drar igång vid midnatt och avrundas först klockan tre.

Mode, trend och mingel under clubbiga former

I diskjockeybåset finner vi inga mindre än Gonzo, Topsy och Orange Muse!

Välkomna!

//Lounge(s)

CLUB 112 | DJ JOHN OLSSON
BERSÅ
Torsdag
(Club)

 

Vi öppnar upp kvällen med en bjud buffé kl 22.00 och Happy Hour priser i baren till 00.00 & med special erbjudande för medlemmar.

Kvällens musik står DJ John Olsson för som garanterat kommer att få allas klackar att flyga i taket!

Club 112 bjuder alltid på god stämning, bra musik och en j*vla massa skoj.

Club112 återkommer varje torsdag under hela sommaren till Berså med grillkvällar, livemusik och roliga temakvällar & som ni vet så har vi stans bästa uteservering med egen bar & dansgolv!

Club 112 är exklusivt för dig som jobbar/studerar inom polisen, brandkåren, sjukvården, militären, säkerhetstjänsten, veterinär, väktare eller liknande.
Lämna jobbet hemma för en kväll och kom istället till oss där det enda du behöver är din yrkesstolthet 🙂

Club 112 är endast till för personal inom “branschen”
Därför ber vi våra gäster att ta med något som bevisar att du arbetar inom nåt av de ovan nämnda yrkena.
För studenter gäller det att visa upp giltigt studentkort,
alternativt antagningsbevis eller Club112 kort.

CLUB 112 KORT
Som medlem i Club 112 behöver du inte ta med passérkort etc.
Du får ta del av olika erbjudanden i baren, lägre entré och du får ta med dig en vän på klubben som inte jobbar inom branchen.
Medlemskapet kostar 100kr.

Malmö

Music Doc Moviefestival
Malmö
Torsdag
(Festival)

 Image of Music Doc Moviefestival

Music Doc är Nordens ledande festival för musikdokumentärer och musikrelaterad film och drivs som en icke vinstdrivande ideell förening.
Vi har sedan starten för 6 år sedan växt från ett litet frö, sått under en storslagen kväll i goda filmvänners lag i Barcelona, till en festival
som numera förutom i Malmö även finns i Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, New York, Washington DC och i Sydamerika from 2012.

Festivalen hålls 31 Augusti-4 September i Malmö men vi presenterar även utspridda filmvisningar under året. På sommaren visar vi film på olika platser utomhus runt om i Skåne och på våren genomför vi en internationell turne med nedslag i Brasilien (Mars 2012), New York & Washington DC (Maj 2012) samt i Havanna på Kuba (November 2012). Internationellt samarbetar vi bla. med Rooftop Films, Svenska, Finska & Norska Konsulatet i New York, House Of Sweden i Washington DC samt Kulturorganisationen Retazos på Kuba. Festivalen i Stockholm har genomförts under 3 år i samarbete med Tempo Dokumentärfilmsfestival.

Music Doc bjuder in till personligt präglade upplevelser utan likhet med tvära genrekast och förkärlek till olika musikstilar. Varje år presenterar vi ett mångfacetterat och unikt program där vi tänjer på alla gränser och där Music Doc tar med sin publik ut från de ordinarie biosalongerna och guidar den genom staden till nya outforskade platser.
Music Doc är mer än bara film! Kring vår filmiska kärna växer filmvisningar med olika upplevelser upp och de flesta musikfilmerna har aldrig visats i Malmö eller Sverige tidigare.

Music Doc 2011 genomförs med stöd av: Malmö Stad, Film i Skåne, Region Skåne & Folkuniversitetet.

Lidia & Ben
Skånes Dansteater
Torsdag
(Dans)

 Image of Lidia & Ben

I Lidia & Ben ges två starka koreografpersonligheter plats på scen. Tillsammans bjuder de på en kväll full av kontraster, lekfullhet, närhet och energi.

Lidia Wos tillhör Skånes Dansteaters fasta ensemble och är en stor koreografisk talang. Hon har gjort inte mindre än fem kortare verk till Skånes Dansteaters Lunchdanser och får nu tillfälle att komponera sin första lite längre koreografi med titeln Who Let the Dogs Out? Lidia hälsar välkommen till sitt eget fiktiva universum. Fem dansare, två dörrar, en skrivmaskin, diverse stolar och lampor skapar tillsammans sju tablåer som växlar mellan eftertänksam melankoli, utåtriktad energi och skruvad humor. Nykomponerad musik av Marcin Brycki.

Den brittiske koreografen Ben Wright samarbetade med Skånes Dansteater hösten 2010 i två uppsättningar, Between Silence and Stillness och Hemma hos. Här gör han en återuppsättning av två av koreografierna: The Ghost Spot till musik av Karin Rehnqvist och The Summoning till musik av Qigang Chen. Två verk fulla av kontraster där rörelsen och musiken springer ur stunden mellan tystnaden och stillheten.

”…Wright och kompani visar strålande prov på högt tempo, vältrimmat samspel, pulserande utagerande rörelsemönster och kontrastrik variation.”   Norra Skåne

Delta Saints
Pub Kuntze
Torsdag
(Konsert)

 Image of Delta Saints

The Delta Saints spelar en skön mix av traditionell soul och energisk funk, som sägs vara allra bäst live när de släpper loss sina grusiga röster och skrikande gitarrer. De har jämförts med Joe Cocker, men även Kansas and The Band. Kom till Sankt Gertrud och avgör själv!

KICK-START LIVEKLUBB – The Jangeltones, Vaganza Trailerpark, The Shy Lads – Fallpremiere
Babel
Torsdag
(Konsert/Club)

 Image of KICK-START LIVEKLUBB - The Jangeltones, Vaganza Trailerpark, The Shy Lads - Fallpremiere

Kick-Start presenterar, som alltid, de bästa lokala livebanden varvat med enstaka intressanta liveband utifrån på Babels fantastiska scen.

THE JANGLETONES
The Jangletones ser kanske ut som ett gäng unga, griniga kedjerökare. Det är de också, men när Victor Hanning med vapendragare får instrument i händerna så blir det blodigt, hjärtligt allvar. Malmöbandets mörka, stökiga och egensinniga postrock har fångat publiken både på Siesta, Debaser och ute i Europa. Den infiltrerar din hjärna, slingrar sig som en igel kring ditt hjärta och pulserar genom dina ben.

VAGANZA TRAILERPARK
Vaganza Trailerpark är ett rockband som levererar multifärgad hård-rock n’ roll som inte lämnar någon oberörd. Musiken är driven av svängiga rock n’ roll-riff, intressanta rytmer, bra melodier och av den starka och karaktäristiskt känslomässiga sången från sångerskan Jessica. Bandets variationsrika rockmusik skapas med influenser ifrån bland annat 70-talets flummiga rock n’ roll och dels dagens mer moderna rock; samtidigt som du i många av låtarna hör tydliga influenser ifrån både surf, blues och punk.

THE SHY LADS
Direkt från studion till scenen. Sista ackordet har knappt hunnit klinga ut i studion innan The Shy Lads åter ställer sig på scenen. Missa inte Garagerocken från Ronneby som får PSL att bli helt tossiga i bollen.

Vi ses den 1:e september!

Kick-Start är ett samarbete med Studiefrämjandet.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day of Slovakia
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Libya
Hours: 00:00 – 00:00
Östersjöfestivalen 2011
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Uzbekistan
Hours: 00:00 – 00:00
Formex
Hours: 09:30 – 20:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lars Wallin Fashion Stories
Hours: 11:00 – 17:00
Magritte & Foucault
Hours: 17:00 – 20:00
100% PARTY – XTREEM
Hours: 17:30 – 10:30
Stefan hedström
Hours: 18:00 – 20:00
How sustainable is the art? – Opening, debate and concert
Hours: 18:00 – 20:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Golden Hits goes 80s
Hours: 18:30 – 22:00
THURSDAY AT FOTOGRAFISKA! Live: Armand Mirpour
Hours: 19:00 – 23:00
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
The greedy
Hours: 19:00 – 21:30
Utrensning
Hours: 19:00 – 21:15
Peter Carlsson & Blå Grodorna
Hours: 19:00 – 22:00
DJUNGELBOKEN
Hours: 19:00 – 21:55
Sarek
Hours: 19:00 – 21:00
Mister Ernest
Hours: 19:00 – 21:00
Mormors svarta ögon
Hours: 19:00 – 20:30
Duett för en
Hours: 19:00 – 21:00
Göta Rock, Primate X, Ritextledge & Carubine
Hours: 20:00 – 22:00
BigBenStandUp
Hours: 20:00 – 22:30
Willie Colons pre party thursday night!!
Hours: 20:00 – 03:00
The Ballroom Band Club
Hours: 20:00 – 01:00
BE FIVE
Hours: 20:00 – 22:00
Oskar Linnros
Hours: 20:00 – 22:00
Diamond Dogs & Frida Selander
Hours: 20:30 – 23:00
BELLA KLUBB – GRAND FINALE
Hours: 22:00 – 03:00
SEASON CLOSING! STOCKHOLMSNATT feat. SÅS
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at SOLIDARITET !!!
Hours: 23:00 – 05:00

Göteborg

The National Day of Uzbekistan
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Slovakia
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Libya
Hours: 00:00 – 00:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
KRISTIAN KÖRNER
Hours: 12:00 – 16:00
Summer concert with the Gothenburg Symphony Orchestra
Hours: 19:30 – 21:30
SNAKE OIL PEDDLERS
Hours: 20:00 – 22:00
VIC TORIOUS
Hours: 20:00 – 22:00
Howard Jones
Hours: 20:00 – 22:00
CLUB 112 | DJ JOHN OLSSON
Hours: 22:00 – 03:00
Berså Obsession
Hours: 22:00 – 03:00
NK goes lounge (S) – AFTERPARTY FOR THE FALL OF THE YEAR PRESENTATION
Hours: 23:30 – 03:00

Malmö

The National Day of Uzbekistan
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Slovakia
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Libya
Hours: 00:00 – 00:00
Music Doc Moviefestival
Hours: 00:00 – 00:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
Via Dolorosa – Per Siwmark
Hours: 12:00 – 18:00
Lidia & Ben
Hours: 19:00 – 20:20
Future Shorts
Hours: 19:00 – 23:00
KICK-START LIVEKLUBB – The Jangeltones, Vaganza Trailerpark, The Shy Lads – Fallpremiere
Hours: 20:00 – 03:00
Delta Saints
Hours: 20:00 – 22:00
MUSIC VIDEO MARATHON
Hours: 20:00 – 00:00
HOUSE OF HIP HOP
Hours: 22:00 – 03:00
MORE FIRE! Wisemen Sound System and Friends
Hours: 22:00 – 03:00
Sic Alps
Hours: 22:30 – 00:30

Oslo

The National Day of Uzbekistan
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Slovakia
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Libya
Hours: 00:00 – 00:00
Erik Werenskiold 1855-1938
Hours: 10:00 – 18:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 10:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
Snorre Ytterstad. SQUARED TARGET
Hours: 11:00 – 17:00
ART IN THE AUDITORIUM 3
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
ERLING NEBYS SAMLING
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Thursday´s @ BAR Vulkan
Hours: 17:00 – 03:00
Istialia
Hours: 18:00 – 20:00
Marit Voldsæter – Skip the dance!
Hours: 19:00 – 21:00
ZOO
Hours: 19:00 – 21:00
Magic Flute
Hours: 19:00 – 22:00
Kafka – Komilab 4.1
Hours: 19:30 – 21:30
Hedda Gabler
Hours: 19:30 – 21:00
The piece of night
Hours: 19:30 – 21:00
September Dance 2011
Hours: 19:30 – 21:00
OF – Bruckner
Hours: 19:30 – 21:00
URBAN TUNÉLLS
Hours: 20:00 – 22:00
Jazz-P.I.L.S. & Andratx
Hours: 20:00 – 22:00
This year will be modern
Hours: 20:00 – 22:00
Synkoke & The World Service Project (UK) Support: Thea Hjelmeland
Hours: 20:00 – 22:00
Christiania 12
Hours: 20:00 – 22:00
DJ Tony D & DJ Tony Anthun: Favorites
Hours: 22:00 – 03:00

Köpenhamn

The National Day of Slovakia
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Libya
Hours: 00:00 – 00:00
Zulu Comedy Festival
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Uzbekistan
Hours: 00:00 – 00:00
Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
CODE11 – Copenhagen Design Fair
Hours: 10:00 – 18:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Macbeth by William Shakespeare
Hours: 18:00 – 20:00
Wade McElwain
Hours: 19:00 – 01:00
Magnus Betnér – Zulu Canal Tours
Hours: 19:00 – 21:00
Steen ”Nalle” Nielsen
Hours: 19:00 – 21:00
Alexander Shelley
Hours: 19:30 – 21:03
Oh Land
Hours: 20:00 – 22:00
Stand-up in Tivoli with Simon Talbot, Martin Høgsted & Jacob Wilson
Hours: 20:00 – 01:00
THOMAS CLAUSEN: TRIBUTE TO BILL EVANS
Hours: 20:00 – 23:00
KILL-TOWN FEST WARM-UP
Hours: 21:00 – 00:00
Love Technique, Waldo & Marsha & Lasse Matthiessen
Hours: 21:00 – 01:00
Sunshine Breakdown
Hours: 21:00 – 02:00
Wild Nothing
Hours: 21:00 – 23:00
FUNK me tender feat. Rob Love(SE) & SunnyGroover(AU)
Hours: 23:00 – 02:00
Hussy: Seams, Mikkel Holtoug, Waqar, Witzansky, Emilio & Borneland among others
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s