Wednesday the 31st of August in Swedish

Stockholm

Rockbjörnen
Gröna Lund
Onsdag
(Awards)

 Image of Rockbjörnen

I över tre decennier har den belönat skivor, album och låtar och nu ska detta ske på en av Sveriges bästa livescener. Sista kvällen i augusti intar Rockbjörnen Gröna Lund för årets musikfest.

Galan, som är öppen för alla musikälskare, pågår hela kvällen och den 2 september sänds de bästa delarna i Kanal 5.

Östersjöfestivalen 2011
Berwaldhallen
Onsdag
(Festival)

 Image of Östersjöfestivalen 2011

Östersjöfestivalen grundades 2003 av Michael Tydén, Berwaldhallens konserthuschef, Esa-Pekka Salonen, dirigent och kompositör och Valery Gergiev, dirigent och chef för Mariinskijteatern i St Petersburg.

I år samlas för nionde gången dirigenter, ensembler och solister från Europas alla hörn till ett musikaliskt möte med publiken i Berwaldhallen. Förutom klassisk musik är festivalens hörnstenar engagemanget för Östersjöns känsliga miljö och att med musiken som utgångspunkt agera för ett altruistiskt ledarskap.

Bohème
Operan
Onsdag
(Opera)

 Image of Bohème

Ungdom i storstaden, fattigdom, förhoppningar, kärlek och död handlar det om i en av förra seklets mest populära operor. Ett glatt och fruktansvärt liv kallade Henri Murger Parisbohemens tillvaro i sin roman från 1840-talet. Giacomo Puccini komponerade 1896 historien med både humoristisk och smärtsamt skön musik. Ibland kallas Bohème sentimental – i sin koncentrerade realism är det en stark modern opera. Idag utspelas den varsomhelst dit unga människor flytt på jakt efter ett eget liv.

Mormors svarta ögon
Dramaten
Onsdag
(Teater)

 Image of Mormors svarta ögon

”Någonstans i mig så gömmer sig de finska orden. Om jag bara hittar ingången så kommer jag höra min mun säga ljuden och mitt öra kommer att förstå.”

Tanja Lorentzon, skådespelerska på Dramaten, debuterar som dramatiker med  en monolog om sig själv, sin mamma och sin mormor.

Finland 1939 under vinterkriget. Mirjam försöker överleva med sina två barn i huset mitt i skogen. Ska hon slakta grisen? Kommer han till jul? ”Mig får man inte vänta till permission. Idag briserade två bomber endast tjugo meter ifrån mig. Försök behålla huset även om jag inte kommer hem.”

Året är 1963. Mirjams dotter Terttu, hennes man och barn har kommit till Sverige med den stora arbetskraftsinvandringen. ”Här ska man bygga en miljon lägenheter!  Hur länge skall vi stanna? Vi har det ju bra här. Du måste börja prata svenska! Du måste sluta säga att vi skall flytta tillbaka när vi aldrig gör det!”

Tumba 1981. ”Jag blir kallad finnen, finnpajsarn, finnjävel. Folk spelar upp fulla finnar för mig, och till vilken nytta? Jag är ju bara en fuskfinne som inte ens kan finska. Vad spelar det för roll att vi har bytt till ett svenskt efternamn så länge jag heter Tanja i förnamn?”.

Personligt, humoristiskt och rörande blir det när Tanja Lorentzon går på spaning i sin egen familjs historia och berättar en historia om identitet och känslan av förlust.

Koncept, scenbild och kostym Tanja Lorentzon
Personregi Lotta Tejle

Bearbetning Tanja Lorenzon, Lotta Tejle
Animation Per Johansson
Maskör Mimmi Lindell

I rollerna Tanja Lorentzon, Jukka Korpi (inspelad röst)

Georg Jojje Wadenius with friends
Fasching
Onsdag
(Konsert)

 Image of Georg Jojje Wadenius with friends

Jojje Wadenius spelar musik, som rör sig i landskapet mellan jazz och rock. Sveriges kanske mest kända musiker (i utlandet), som spelat leadgitarr med bl.a. Blood, Sweat & Tears, Steely Dan samt rythmgitarr med allt från Simon & Garfunkel till Aretha Franklin och Dr. John, framför dels egna kompositioner – dels annat som han funnit vara inspirerande på vägen.

Det blir musik som spänner över 35 år – från det första “Made in Sweden” bandet till nutid, där Jojje’s karaktäristiska spelstil står i centrum.

club Connection DJ INCA
Storkyrkobrinken 9
Onsdag
(Club)

 

Club Connection har öppnat igen!!
Varje onsdag kan du och dina vänner festa på club Connection i samma lokaler som klubben alltid har varit i, Cattelin i Gamla Stan. Vi välkomnar alla kön, HBTQ samt Open-Minded. Innergården är öppen för alla som vill röka och dricka samtidigt. Varje vecka kommer vi ha duktiga DJ’s samt välkända ansiken i baren och i kassan.

Göteborg

COLORS Adam Tensta
Nefertiti
Onsdag
(Konsert)

 Image of COLORS Adam Tensta

Augusti går mot sitt slut och de sista resterna av sommaren gör sitt bästa för att kika fram mellan molnen. Trots mediokert sommarväder har vi haft fantastiska kvällar på Colors, där ni trogna gäster har varit ovärderliga i att uppehålla vår unika stämning. I år har vi bjudits på en extra onsdag den allra sista dagen i augusti och den dagen är dedikerad till er!

För att riktigt krama ur den sista sommarstämningen avslutar vi med Multi Colors. Ta fram era allra färgstarkaste plagg och matcha så galet ni kan! På onsdag firar vi av sommaren med så mycket färgprakt, värme och fest som vi kan åstadkomma! En sista praktfest och sedan kan vi alla vila ut fram tills nästa sommar!

Live på scen har vi en av landets stoltheter: ADAM TENSTA. Adam slog igenom 2001 med “Its a Tensta Thing”. Han vann en gratis 2008 och har sedan dess turnerat flitigt i USA och Europa samt bland annat delat scen med Rick Ross, öppnat för Jay-Z, Rihanna m.fl. Hans nya album “Scared of the Dark” släpptes i april och med singlar som “Ok WOW” och “Like A Punk” har han fått grymma reviews världen över. Nu på Colors sista kväll för säsongen så har vi alltså äran att ösa till Adam Tensta med band.

Vi kommer dessutom bjuda tidiga gäster på mat, öl och annat kul för att fira årets säsong.

Vi vill även passa på att åter tacka våra sponsorer och vänner för stöd och lyckat samarbete under säsongen: Grolsch, Alcro, Puma, Macforum, The North Face, Tryckakuten, GoodWood, Street Fashion, Frctn Store, Megalaser, Shelta, Child Store, Bazar, No Problems, Nefertiti, Juicy och ett enormt tack till Mikel Nilsson, Edvin Thungren och Tom Surma.

CLUB CENTURION
Sticky Fingers
Onsdag
(Konsert)

 Image of CLUB CENTURION

På scen:

Falska Rävar
www.myspace.com/falskaravar

Black Suit Order
www.myspace.com/blacksuitorder

Revolver Eleven
www.facebook.com/RevolverEleven

Payback Sixxty
www.myspace.com/paybacksixxty

Amnesia
www.myspace.com/amnesiaswe

MIKAEL LÖNNSJÖ
Musikens Hus
Onsdag
(Konsert)

 Image of MIKAEL LÖNNSJÖ

Mikael Lönnsjö sjunger på svenska och ackompanjerar sig själv på gitarr och munspel. Han tolkar andras material – även i översättning – men framför också egna kompositioner.
I programmet “Visor från rännstenen” spelar han bland annat sånger av Cornelis Vreeswijk och Vladimir Vysotskij.

Club Corazon – Grand Finale
El Corazón
Onsdag
(Club)

 

Club Corazóns era lider mot sitt slut liksom vår allt för korta svenska sommar. I och med detta så slår vi till med en storslagen avskedsfest på onsdag. Så nu ber vi alla stammisar, kroglejon, semesterfirare, krogfolk, partyproffs och bara allmänt sköna onsdagsklubbare att ta er till oss och fira av sommarens bästa onsdagsklubb!

I Dj-båset så finner ni alla stjärnor som fått huset att gunga under sommaren under regi av Arastou Erik våran resident DJ. Att han fyller år gör inte saken sämre! Han ska firas, och det lovas euforisk dans tills myndigheterna stänger ner oss.

! Stor risk för att det blir fullsatt, kom i tid !

Kompisitörer:
Jules “The Juice” Antoine – Arastou “Giggedy” Erik – DJ Behrouz – Sia Talebi – The Hansson Sisters – DJ Elias – DJ Jossip

Startenders:
Nicole – Marcel – Martina – Jean

Malmö

Music Doc Moviefestival
Malmö
Onsdag
(Festival)

 Image of Music Doc Moviefestival

Music Doc är Nordens ledande festival för musikdokumentärer och musikrelaterad film och drivs som en icke vinstdrivande ideell förening.
Vi har sedan starten för 6 år sedan växt från ett litet frö, sått under en storslagen kväll i goda filmvänners lag i Barcelona, till en festival
som numera förutom i Malmö även finns i Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, New York, Washington DC och i Sydamerika from 2012.

Festivalen hålls 31 Augusti-4 September i Malmö men vi presenterar även utspridda filmvisningar under året. På sommaren visar vi film på olika platser utomhus runt om i Skåne och på våren genomför vi en internationell turne med nedslag i Brasilien (Mars 2012), New York & Washington DC (Maj 2012) samt i Havanna på Kuba (November 2012). Internationellt samarbetar vi bla. med Rooftop Films, Svenska, Finska & Norska Konsulatet i New York, House Of Sweden i Washington DC samt Kulturorganisationen Retazos på Kuba. Festivalen i Stockholm har genomförts under 3 år i samarbete med Tempo Dokumentärfilmsfestival.

Music Doc bjuder in till personligt präglade upplevelser utan likhet med tvära genrekast och förkärlek till olika musikstilar. Varje år presenterar vi ett mångfacetterat och unikt program där vi tänjer på alla gränser och där Music Doc tar med sin publik ut från de ordinarie biosalongerna och guidar den genom staden till nya outforskade platser.
Music Doc är mer än bara film! Kring vår filmiska kärna växer filmvisningar med olika upplevelser upp och de flesta musikfilmerna har aldrig visats i Malmö eller Sverige tidigare.

Music Doc 2011 genomförs med stöd av: Malmö Stad, Film i Skåne, Region Skåne & Folkuniversitetet.

M. Ward – Solo
KB
Onsdag
(Konsert)

 Image of M. Ward - Solo

Se framför er en mörk kalufs som sticker upp från skivbackarna, ler vid tillfälle, plockar upp en skiva, inspekterar den noga, lägger den i en stor hög och bläddrar sedan systematiskt vidare för att hitta guldkornen som han vet finns där. M. Ward är just denne man. Numera även känd som ena halvan av She & Him med Zooey Deschanel, eller som en del av supergruppen Monsters of Folk.

Från Portland, Oregon, där regnet strilar ner ungefär varannan dag har M. Ward sin hemvist, men i motsats till det lokala vädret är det mycket som andas solsken i hans musik. Det finns en genuin kärlek till 50-talet, gospel och doo-wop som på ett vördnadsfullt sätt används som en slags lekfull musikalisk kuliss. När man lyssnar till hans alster så kan det kännas som om de små anekdoter som berättas med hans spruckna och säregna röst är skrivna direkt för en själv. Intimitet och själfullhet är nyckelord för att kunna beskriva M. Wards värld. Sedan debuten 1998, ”Duets for Guitars #2”, så har M. Ward släppt sex album och samarbetat med fler musiker än man kan hålla räkningen på. ”Hold Time” är hans senaste verk som pendlar mellan en orkestrerad ”wall of sound”-affär till en naken americana roots historia. Men känner man M. Ward så är det som att komma hem och alla vet hur skön den känslan är.

The singles night
Debaser
Onsdag
(Club)

 Image of The singles night

Premiären var megabra! Nu kör vi igen innan sommaren säger hejdå.

För första gången i Malmö presenterar vi en klubb där gästerna helt bestämmer musiken, genom att ta med sig 1-3 av sina egna favoritvinylsinglar, som sedan blir uppspelade av värdinnorna. Förbered dig för en blandning av bortglömda aha-upplevelser, förträngda synthslingor och mintdoftande slickepinnar i formatet sju tum, allt går! Efter midnatt kommer DJ Schwärze spela sina egna favoritsinglar från 60 – 00-talet.

Inomhus spelar Martin Prahl plus sidekick en massa finfin indiepop, indierock, electro, och där är det de själva som bestämmer skivorna…

Lidia & Ben
Skånes Dansteater
Onsdag
(Dans)

 Image of Lidia & Ben

I Lidia & Ben ges två starka koreografpersonligheter plats på scen. Tillsammans bjuder de på en kväll full av kontraster, lekfullhet, närhet och energi.

Lidia Wos tillhör Skånes Dansteaters fasta ensemble och är en stor koreografisk talang. Hon har gjort inte mindre än fem kortare verk till Skånes Dansteaters Lunchdanser och får nu tillfälle att komponera sin första lite längre koreografi med titeln Who Let the Dogs Out? Lidia hälsar välkommen till sitt eget fiktiva universum. Fem dansare, två dörrar, en skrivmaskin, diverse stolar och lampor skapar tillsammans sju tablåer som växlar mellan eftertänksam melankoli, utåtriktad energi och skruvad humor. Nykomponerad musik av Marcin Brycki.

Den brittiske koreografen Ben Wright samarbetade med Skånes Dansteater hösten 2010 i två uppsättningar, Between Silence and Stillness och Hemma hos. Här gör han en återuppsättning av två av koreografierna: The Ghost Spot till musik av Karin Rehnqvist och The Summoning till musik av Qigang Chen. Två verk fulla av kontraster där rörelsen och musiken springer ur stunden mellan tystnaden och stillheten.

”…Wright och kompani visar strålande prov på högt tempo, vältrimmat samspel, pulserande utagerande rörelsemönster och kontrastrik variation.”   Norra Skåne

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Östersjöfestivalen 2011
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Trinidad & Tobago
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Malaysia
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Kyrgyzstan
Hours: 00:00 – 00:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
“The Band”
Hours: 11:00 – 18:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lars Wallin Fashion Stories
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Tea Room with Siri Derkert
Hours: 15:00 – 17:00
Magic Bus
Hours: 15:00 – 03:00
Utrensning
Hours: 18:00 – 20:15
STHLM INDIE FESTIVAL! – 2011 – SEASON CLOSURE August
Hours: 18:00 – 21:00
DJUNGELBOKEN
Hours: 18:00 – 20:55
Golden Hits goes 80s
Hours: 18:30 – 22:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Mister Ernest
Hours: 19:00 – 21:00
MACKAPER & HAPPINESS @ FRITZ’S CORNER
Hours: 19:00 – 01:00
Mormors svarta ögon
Hours: 19:00 – 20:30
Maria Callas
Hours: 19:00 – 21:25
Bohème
Hours: 19:00 – 21:15
The greedy
Hours: 19:00 – 21:30
Polar Music Prize with Patti Smith
Hours: 19:30 – 22:00
Zero Silence
Hours: 20:00 – 23:00
Georg Jojje Wadenius with friends
Hours: 20:00 – 23:00
Rockbjörnen
Hours: 20:00 – 23:00
Klubb Russian Spring Break
Hours: 21:00 – 03:00
Fly Interzone
Hours: 21:00 – 03:00
Little Saturday with Dante & Friends
Hours: 21:00 – 02:00
Klubb Karavan
Hours: 22:00 – 03:00
club Connection DJ INCA
Hours: 22:00 – 03:00
Welcome to the inauguration!
Hours: 22:00 – 03:00
Premiere of Graduates bar (SU)
Hours: 22:00 – 03:00
Wednesday at Laroy
Hours: 22:00 – 03:00
Rose Wednesdays – Now we go even stronger
Hours: 23:00 – 05:00
THAT F*@#!NG PARTY – – with STHLM INDIE FESTIVAL
Hours: 23:59 – 05:00

Göteborg

The National Day of Trinidad & Tobago
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Malaysia
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Kyrgyzstan
Hours: 00:00 – 00:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Eleganta Ekipage
Hours: 11:00 – 16:30
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
KRISTIAN KÖRNER
Hours: 12:00 – 16:00
MIKAEL LÖNNSJÖ
Hours: 20:00 – 22:00
CLUB CENTURION
Hours: 21:00 – 00:00
COLORS Adam Tensta
Hours: 21:00 – 02:00
Club Corazon – Grand Finale
Hours: 22:00 – 03:00
Wednesdayclub at BERSÅ
Hours: 22:00 – 03:00
WEDNESDAYS @ BLISS
Hours: 22:00 – 03:00
The Last SUMMER BREEZE
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

The National Day of Trinidad & Tobago
Hours: 00:00 – 00:00
Music Doc Moviefestival
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Malaysia
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Kyrgyzstan
Hours: 00:00 – 00:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Lidia & Ben
Hours: 19:00 – 20:20
M. Ward – Solo
Hours: 20:00 – 22:00
The singles night
Hours: 22:00 – 03:00

Oslo

The National Day of Trinidad & Tobago
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Malaysia
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Kyrgyzstan
Hours: 00:00 – 00:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 09:30 – 17:30
Erik Werenskiold 1855-1938
Hours: 10:00 – 18:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
ART IN THE AUDITORIUM 3
Hours: 11:00 – 17:00
ERLING NEBYS SAMLING
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Snorre Ytterstad. SQUARED TARGET
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
Istialia
Hours: 18:00 – 20:00
Jeanne d’Arc
Hours: 19:00 – 21:00
The piece of night
Hours: 19:30 – 21:00
OF – Bruckner
Hours: 19:30 – 21:00
This year will be modern
Hours: 20:00 – 22:00
Dj Bruno
Hours: 21:00 – 01:00
Paradise Mountain Boys & Deadwood
Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

The National Day of Kyrgyzstan
Hours: 00:00 – 00:00
Zulu Comedy Festival
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Trinidad & Tobago
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Malaysia
Hours: 00:00 – 00:00
Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Audrey
Hours: 19:00 – 21:00
Jamie Kennedy
Hours: 19:30 – 21:30
Roben & Knud
Hours: 20:00 – 22:00
Jason Rouse & Friends
Hours: 21:00 – 23:00
Why Not: Eaggerman, Dixone, AK*47, DJ Graded & Bassment Relaunch
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s