Sunday the 28th of August in Swedish

Stockholm

Rhapsody Lounge “Close Up Sunday’s”
Engelen
Söndag
(Konsert)

 Image of Rhapsody Lounge "Close Up Sunday's"

Efter många års turnerande både i Sverige och utlandet, 18 CD-produktioner och skapandet av min internetbaserade pianoskola ”King of piano” blir nu Engelen i Gamla Stan, Stockholm, fylld av pianomusik året om. Vi bygger en exklusiv pianobar RHAPSODY LOUNGE och varje vecka avslutas med CLOSE UP SUNDAY’S på scenen. Kända musiker och artister förvandlar Engelen till ett Greenwich Village i New York. Högt i tak, många goda skratt och jamsessions utan pekpinnar. Allt i musikens tecken för publiken. Möt mig, Robert Wells, på scenen varvat med kollegor från när och fjärran.

Östersjöfestivalen 2011
Berwaldhallen
Söndag
(Festival)

 Image of Östersjöfestivalen 2011

Östersjöfestivalen grundades 2003 av Michael Tydén, Berwaldhallens konserthuschef, Esa-Pekka Salonen, dirigent och kompositör och Valery Gergiev, dirigent och chef för Mariinskijteatern i St Petersburg.

I år samlas för nionde gången dirigenter, ensembler och solister från Europas alla hörn till ett musikaliskt möte med publiken i Berwaldhallen. Förutom klassisk musik är festivalens hörnstenar engagemanget för Östersjöns känsliga miljö och att med musiken som utgångspunkt agera för ett altruistiskt ledarskap.

Stockholm Ink Bash
Münchenbryggeriet
Söndag
(Mässa)

Image of Stockholm Ink Bash

12.00 The Convention Opens
14.00 Best of Large
15.00 SanaXXX
16.00 Best of Back
17.00 Henry Bowers
18.00 Best of Show
19.00 Closing Time

Stockholm All Star Festival
Skeppsholmen
Söndag
(Festival)

 Image of Stockholm All Star Festival

Stockholm All Star Festival är en femdagars festival som har någonting för alla. Festivalen äger rum på Skeppsholmen som kommer få ett nytt utseende under dessa dagar. Hela området kommer vara fullt med marknadsstånd, spännande mat från hela världen, öltält, workshops och mycket annat.

Varje dag är anpassad unikt för sitt tema. Vi inleder festivalen med en tung hiphop kväll där vi bl.a. ser T-Pain som gör sin första stora Sverige spelning någonsin för att sedan fortsätta i gitarrens anda under torsdags kvällen. Där har vi samlat delar av Sveriges gitarrelit och bjudit in världsartisterna Tommy Emmanuel och Joe Robinson. På fredagen öppnar vi området redan kl 15 för att bjuda på en hel reggaedag med legenden Alpha Blondy intar scenen tillsammans med Gondwana och många av Sveriges hyllade reggaeband. Sista dagen ägnar vi åt barnfamiljerna. Vi börjar med Nickelodeondagen som har sitt sista turné stopp på sin sommarturné och avslutar kvällen med en stor eldshow med Burnt Out Punks.

Scandinavian Sport & Fitness Festival
Kistamässan
Söndag
(Festival)

 Image of Scandinavian Sport & Fitness Festival

Festivalen kommer att bjuda på ett späckat program med bl.a. några av världens mest kända aktörer inom sina respektive områden. Missa inte detta

Duett för en
Dramaten
Söndag
(Teater)

 Image of Duett för en

För första gången i sitt liv besöker Stephanie Wilson en psykiatriker, Dr Feldmann. Sjukdomen MS har tvingat henne att ge upp karriären som violinist och fått henne att tvivla på sin identitet, sin inre styrka och sin mans kärlek. Hon har till och med övervägt självmord. Och ingen finns det att skylla olyckan på, bara sjukdomen som hon inte med all envishet i världen kan besegra.

Med förlösande tystnad och smärtsamma angrepp försöker psykiatrikern lotsa henne genom förnekelsen och ilskan.

Duett för en är ett kammarspel om hur ett livsavgörande problem tvingar oss att konfrontera våra innersta rädslor och ändra livsinställning, hur djupa sorger kan tvinga oss att se världen på nya sätt.

Pjäsen är inspirerad av den världsberömda cellisten Jacqueline du Prés liv och skriven av den brittiske dramatikern Tom Kempinski 1980. Duett för en blev en omedelbar succé i London och på Broadway. 2009 blev den åter en stor framgång i London när den togs upp på nytt. Den har också filmats med Max von Sydow och Julie Andrews.

I rollerna Reine Brynolfsson, Melinda Kinnaman
Översättning Lars Björkman
Regi/bearbetning Björn Melander
Scenografi och kostym Jan Lundberg
Ljus Roger Larsson
Peruk och mask Lena Strandmark

Göteborg

Göteborgs Jazzfestival
Olika Platser
Söndag
(Festival)

 Image of Gothenburgs Jazz Festival

Välkommen till den 23:e upplagan av Göteborgs Jazzfestival. På åtta olika scener i centrala Göteborg kommer det under tre dagar att spelas Swing, New Orleansjazz, Gospel och Blues.

DOLLY PARTON
Scandinavium
Söndag
(Konsert)

 Image of DOLLY PARTON

Missa inte countrydrottningens storslagna show i Scandinavium.
Med hits som “9 to 5”, “Here You Come Again”, “Jolene” och den fantastiska “I Will Always Love You” kommer hon att bjuda publiken på en makalös konsertkväll. Det blir en helt ny show, nya kläder och med musik från kommande albumet ”Better Day” blir det en oförglömlig kväll för alla fans. Hennes senaste två europeiska turnéer har varit helt utsålda och extra datum adderades för att fler fans skulle få se henne.

“I had a great time when we were in Europe on the last Backwoods Barbie tour and I expect to have even more fun on the up and coming ‘A Better Day Tour’. I’m really looking forward to this and I can’t wait to see all the fans again. We have a lot fun things for everybody ! Get ready cos here I come again!”, hälsar Dolly.

Hon har skrivit över 4.000 låtar, haft ett oräkneligt antal hits, vunnit Grammys, CMA och ACM Awards och hennes album har sålt Guld och Platina flera gånger om.
Dolly Parton är den mest framgångsrika kvinnliga artisten genom tiderna. Hon har fått 25 RIAA-certifierade guld-, platina- och multi-platinautmärkelser. Hon har haft 25 låtar på första plats på Billboard Country diagram, vilket ingen annan kvinnlig artist lyckats med. Hon har haft 41 album på Top Tio listan, ett rekord som ingen annan artist slår. Hon har haft 110 singlar på listan under de senaste 40 åren. Hon har sålt över 100 miljoner album världen över världen över.
Hon har tilldelats 7 Grammy Awards, 10 Country Music Association Awards, 5 Academy of Country Music Awards, 3 American Music Awards och hon är en av endast fem kvinnliga artister som erhållit utmärkelsen Country Music Association’s Entertainer of the Year Award.

CAROLINA FALKHOLT
Göteborgs konstmuseum
Söndag
(Konst)

 Image of CAROLINA FALKHOLT

Konstnären Carolina Falkholt (f 1977) har med sin bakgrund i graffiti, performance
och elektronika utvecklat en arbetsmetod som på ett särpräglat sätt involverar
bild, musik och rumsligheter i ett kreativt och dynamiskt flöde. I den aktuella
utställningen Materialutmattning i Stenasalen blandar Carolina Falkholt nya
arbeten med omkonfigurerade verk från tidigare projekt. Presentationen innehåller
en ny platsspecifik väggmålning med skulpturala element, storskaliga målningar
på formskurna linoleummattor från konstnärens utställning på Klippans konsthall
tidigare i år, och från projektet Grafitti Mariestad har Falkholt hämtat arkitekt-
ritningar som hittades inne i silon och på vilka hon och konstnärskollegan
Magnus Gustafsson har målat och tecknat. Carolina Falkholt sammanfogar
dessa uttryck till en helhet, ett collage där ord, motiv, samarbeten och ljud
befruktar varandra, återupprepas och hybridiseras, vilket skapar strukturer,
rytm och mening.

Destination X
Värdskulturmuseet
Söndag
(Konst)

 Image of Destination X

Om vår lust att resa
Destination X är en utställning om människors drivkrafter att förflytta sig i världen. Den handlar om resande av nödvändighet, nyfikenhet, lust och leda. Om turister och migranter, globala familjer, affärsresenärer, flyktingar och äventyrare. Här känner du både igen dig och upptäcker nya, oväntade saker om resande. Du möter en maffig blandning av föremål, samtidskonst, film, foto och personliga berättelser om drömmen om ett bättre liv – någon annanstans.

Malmö

Party @ Breeze
Breeze
Söndag
(Club)

 Image of Party @ Breeze

Klubben för branschfolk och alla andra partysugna. Varje Söndag året om!

Carron & Widlund
Palladium
Söndag
(Konsert)

 Image of Carron & Widlund

Den redan legendariske flöjtisten Tobias Carron kommer till Palladium i sällskap med den fenomenale pianisten Mats Widlund. Deras samarbete sträcker sig många år tillbaka i tiden och de har tillsammans skapat Sandvikens Kammarmusikfestival, en av Sveriges finaste sommarfestivaler. Den mest älskade flöjtrepertoaren bjuder dessa båda herrar på!

Musik av bl a Fauré och Debussy

GAN – Gösta Adrian Nilsson
Malmö Konstmuseum
Söndag
(Konst)

 Image of GAN - Gösta Adrian Nilsson

Under sommaren 2011 presenterar Malmö Konstmuseum en stor utställning med verk av GAN – Gösta Adrian-Nilsson (1884-1965). GAN räknas i allmänhet till en av de mest betydande svenska modernisterna och i synnerhet till den mest säregna. Genom att kombinera futurism, kubism och expressionism skapade han en helt unik stil, en bildvärld lika intensiv i sin form som i sitt innehåll. Modernitet, elektricitet, ett dynamiskt kraftspel med pluralistiskt perspektiv, den fysiska rörelsen i hans motiv kan läsas symboliskt för den tid han verkade i, men även som en rörelse för hans inre liv. Med åren blev GAN:s pionjärinsatser halvt bortglömda och han blev allt mer ensam och isolerad. Det var först många år efter hans död som hans konstnärskap blev till fullt uppskattat.
I sin konst exploderade den blyge homosexuelle GAN. Hans vilda fantasier och begär tog plats på duken, den homoerotiska blicken för manlig kraft och manlighet levdes ut. Konsten blev en ventil för allt han annars inte kunde få utlopp för. GAN levde ett dubbelliv, ett liv i konsten och ett liv utanför. Hans bildvärld blir på så vis gåtfull och kryptisk, med dolda symboler och rebusliknade antydningar. Men för den som känner till hans bakgrund synliggörs det outsagda och blir både spännande och utmanande att försöka läsa av.
Malmö Konstmuseum ställer ut ett 100-tal verk av GAN. Ett 20-tal av dessa verk som betraktas som särskilt viktiga lyfts fram och beskrivs i utställningen. Man kan se utställningen som en historisk odyssé över GAN´s konstnärskap; hans tidiga bilder i symbolistisk romantisk anda, genombrottet under 1910-talet med kalejdoskopiska fartfyllda målningar, 1920-talets geometriskt slutna bildrum, andlighet och plangeometri, och slutligen, det surrealistiska som håller honom sysselsatt från 1930-talet fram till hans död, 1965.
Utställningen är ett samarbete mellan Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm, Malmö Konstmuseum och Norrköpings Konstmuseum.
Curator i Malmö är 1:e intendent Anders Rosdahl. Texter är skrivna av intendent Malin Forssell

Mode utan Midja
Malmö Museer
Söndag
(Konst)

 Image of Mode utan Midja

Malmö Museer, andra våningen

Mode utan midja berättar om 1920-talets kvinnomode men sätter också in modet i ett socialt, ekonomiskt och kulturellt sammanhang. “Det glada 20-talet” var ett decennium som innehöll både orubblig framtidstro och historiens värsta börskrasch.
I utställningen visas ett stort antal 20-talskläder, både vardags- och festmode, samt ett urval målningar och skisser.

Dagens Aktiviteter

 

 

Stockholm

Östersjöfestivalen 2011
Hours: 00:00 – 00:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Scandinavian Sport & Fitness Festival
Hours: 10:00 – 20:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lars Wallin Fashion Stories
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Stockholm Ink Bash
Hours: 12:00 – 19:00
DJUNGELBOKEN
Hours: 13:00 – 15:55
Filmstadens Dag!
Hours: 13:00 – 21:00
Nickelodeondagen with Markoolio & Amy Diamond
Hours: 14:00 – 17:00
Stockholm All Star Festival
Hours: 14:00 – 00:00
Duett för en
Hours: 15:00 – 17:00
The greedy
Hours: 15:00 – 17:30
Exclusive Tiki appearance
Hours: 17:00 – 01:00
Circus fire night
Hours: 18:00 – 00:00
Utrensning
Hours: 18:00 – 20:00
I love Sundays at Thai Boat with Radio 4by4 season finale
Hours: 19:00 – 01:00
Rhapsody Lounge “Close Up Sunday’s”
Hours: 19:00 – 21:00
Balkongen|Lydmar|Sonntags 2011.-LAST CALL FOR ALCOHOL. Closing Party
Hours: 19:00 – 01:00
Mister Ernest
Hours: 19:00 – 21:00
Gertrude Stein
Hours: 19:00 – 21:20
Tales From The Club
Hours: 19:00 – 03:00
Sweden’s National Youth Symphony Orchestra
Hours: 19:30 – 22:00
BigBenStandUp
Hours: 20:00 – 22:30
Outernational
Hours: 21:00 – 03:00
COTTON CLUB
Hours: 21:00 – 23:00

Göteborg

18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Eleganta Ekipage
Hours: 11:00 – 16:30
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
CAROLINA FALKHOLT
Hours: 11:00 – 17:00
Max Lagers New Orleans Stompers
Hours: 12:00 – 15:00
Paul Harrison Band
Hours: 12:00 – 15:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Gothenburgs Jazz Festival
Hours: 12:00 – 17:00
KRISTIAN KÖRNER
Hours: 12:00 – 16:00
Mystos Hot Lips
Hours: 15:30 – 17:00
DOLLY PARTON
Hours: 19:30 – 21:30
LAST SUMMER SUNDAY AT GOTHENBURGs Sunday CLUB
Hours: 23:59 – 03:00

Malmö

No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Carron & Widlund
Hours: 15:00 – 17:00
Party @ Breeze
Hours: 23:00 – 05:00

Oslo

DEPUI
Hours: 00:00 – 00:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 09:30 – 17:30
Erik Werenskiold 1855-1938
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
ERLING NEBYS SAMLING
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Snorre Ytterstad. SQUARED TARGET
Hours: 12:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 12:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 12:00 – 17:00
SEXHIBITION
Hours: 17:00 – 00:00
Frank Znort Quartet
Hours: 18:00 – 00:00
You are Knut
Hours: 18:00 – 20:00
You are Knut
Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

Zulu Comedy Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Copenhagen Jewellery Fair
Hours: 09:00 – 18:00
Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 22:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Brad Paisley
Hours: 19:30 – 21:00
Black Conscience
Hours: 20:00 – 22:00
Zulu Comedy Gala 2011
Hours: 20:00 – 22:00
Primal Scream
Hours: 20:00 – 22:00
Front Line Assembly (CA)
Hours: 20:00 – 22:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s