Wednesday the 24th of August in Swedish

Stockholm

Stockholm Fringe Fest (Stoff 2011)
Kulturhuset Stockholm
Onsdag
(Festival)

 Image of Stockholm Fringe Fest (Stoff 2011)

Stockholm Fringe Fest ( Stoff ) är en ideell organisation vars helhjärtad ambition är att stödja framväxande innovativa artister som kämpar för att utveckla sitt arbete och / eller för att hålla det vid liv. Stockholms Fringe Fest uppdrag är att forma en kreativ plattform värd konstnärer från hela världen. Stoff välkomnar unga, gamla och alla däremellan. Den Fest är för dem som vill utforska, kritisera, utbyte, fråga, njuta, bli överraskad och för dem som bara vill vara en del av en spännande atmosfär där allt är möjligt. Med andra ord – Fest är för alla! Vad aning skiljer Stoff från en traditionell Fringe Festival är att vår nuvarande primära fokus är på att främja teater och installation-art, den nya, innovativa och i framkant. Som Stoff växer hoppas vi kunna diversifiera ytterligare och bli ett Fringe Festival öppen för alla former av konstnärliga uttryck.

Stockholm All Star Festival
Skeppsholmen
Onsdag
(Festival)

 Image of Stockholm All Star Festival

Stockholm All Star Festival är en femdagars festival som har någonting för alla. Festivalen äger rum på Skeppsholmen som kommer få ett nytt utseende under dessa dagar. Hela området kommer vara fullt med marknadsstånd, spännande mat från hela världen, öltält, workshops och mycket annat.

Varje dag är anpassad unikt för sitt tema. Vi inleder festivalen med en tung hiphop kväll där vi bl.a. ser T-Pain som gör sin första stora Sverige spelning någonsin för att sedan fortsätta i gitarrens anda under torsdags kvällen. Där har vi samlat delar av Sveriges gitarrelit och bjudit in världsartisterna Tommy Emmanuel och Joe Robinson. På fredagen öppnar vi området redan kl 15 för att bjuda på en hel reggaedag med legenden Alpha Blondy intar scenen tillsammans med Gondwana och många av Sveriges hyllade reggaeband. Sista dagen ägnar vi åt barnfamiljerna. Vi börjar med Nickelodeondagen som har sitt sista turné stopp på sin sommarturné och avslutar kvällen med en stor eldshow med Burnt Out Punks.

BRAD PAISLEY
Cirkus
Onsdag
(Konsert)

Image of BRAD PAISLEY

En av de starkast lysande countrystjärnorna i USA kommer till Sverige för första gången. Brad Paisley är en fantastisk gitarrist och låtskrivare med en underbar röst. Avgudad av kvinnor och beundrad av killar, har Brad Paisley snabbt blivit en av de absolut största inom modern amerikansk country.
Konserten varar i ca 2 tim utan paus.
Special guest: Darius Rucker

Marriage of Figaro
Operan
Onsdag
(Opera)

 Image of Marriage of Figaro

Det är Figaros och Susannas bröllopsdag. Men det är inte bara brudparet som längtar. Greven verkar lika intresserad av Susanna som ointresserad av Grevinnan. Marcellina vill snärja Figaro. Och Cherubino älskar alla. Begäret lurar bakom varje dörr. Vem får vem när dagen är slut och hur undviker man att bli lämnad och försmådd?

När Mozart och Da Ponte skapade sin opera ur en förbjuden pjäs var det revolutionerande att betjänten Figaro skulle vinna konflikten med Greven. Ole Anders Tandbergs uppsättning handlar om begärets mekanismer. Vem begär jag och varför? På Mozartvis uttrycker musiken de elva rollernas innersta tankar i en uppsättning som är lika komisk som allvarlig.

Mormors svarta ögon
Dramaten
Onsdag
(Teater)

 Image of Mormors svarta ögon

”Någonstans i mig så gömmer sig de finska orden. Om jag bara hittar ingången så kommer jag höra min mun säga ljuden och mitt öra kommer att förstå.”

Tanja Lorentzon, skådespelerska på Dramaten, debuterar som dramatiker med  en monolog om sig själv, sin mamma och sin mormor.

Finland 1939 under vinterkriget. Mirjam försöker överleva med sina två barn i huset mitt i skogen. Ska hon slakta grisen? Kommer han till jul? ”Mig får man inte vänta till permission. Idag briserade två bomber endast tjugo meter ifrån mig. Försök behålla huset även om jag inte kommer hem.”

Året är 1963. Mirjams dotter Terttu, hennes man och barn har kommit till Sverige med den stora arbetskraftsinvandringen. ”Här ska man bygga en miljon lägenheter!  Hur länge skall vi stanna? Vi har det ju bra här. Du måste börja prata svenska! Du måste sluta säga att vi skall flytta tillbaka när vi aldrig gör det!”

Tumba 1981. ”Jag blir kallad finnen, finnpajsarn, finnjävel. Folk spelar upp fulla finnar för mig, och till vilken nytta? Jag är ju bara en fuskfinne som inte ens kan finska. Vad spelar det för roll att vi har bytt till ett svenskt efternamn så länge jag heter Tanja i förnamn?”.

Personligt, humoristiskt och rörande blir det när Tanja Lorentzon går på spaning i sin egen familjs historia och berättar en historia om identitet och känslan av förlust.

Koncept, scenbild och kostym Tanja Lorentzon
Personregi Lotta Tejle

Bearbetning Tanja Lorenzon, Lotta Tejle
Animation Per Johansson
Maskör Mimmi Lindell

I rollerna Tanja Lorentzon, Jukka Korpi (inspelad röst)

Kapten Röd & Movits
Södra Teatern
Onsdag
(Konsert)

 Image of Kapten Röd & Movits

Kapten Röd slog igenom med dunder och brak 2007 när debutplattan Stjärnorna Finns Här släpptes. Han turnerade land och rike runt i över ett år, sedan dess har han mest ägnat sig åt att producera rytmer och låtar åt andra artister. Flera av hans låtar har utsetts till årets svenska reggaelåt, och hans debutalbum till 00-talets bästa svenska reggaeskiva. Sommaren 2011 släpps Kapten Röds efterlängtade andra album. Och du kan se honom live på Terrassen.

Alla Kapten Röds fans eller reggaeintresserade har dock med glädje uppmärksammat att han ändå gjort enstaka låtar de sista åren som Okänt nummer från producenten Partillos samling Högre Standard eller låten Delelelelelikat tillsammans med GeneralKnas. Båda låtar har i olika sammanhang utnämnts till årets svenska reggaelåt såväl 2008 som 2009.

Sommaren 2010 gjorde Kapten Röd turnécomeback och bjöd på en massa nytt material från den kommande plattan på ett antal svårslagna och mäktiga konserter på flera festivaler. På hans hemmaplan Göteborg kom 25 000 personer till Kulturkalaset och stan fick spärras av. Större delen av publiken kunde varken se eller höra konserten så Liseberg bokade snabbt in en extrainsatt turnéavslutning ett par veckor senare. Vid årets slut tog Kapten Röd även hem utmärkelsen 00-talets Svenska Reggaeskiva med debuten i en omröstning anordnad av Svenska Reggaebloggen.

Kapten Röd kallar sitt liveband för Ribbit Boom Band och turnésällskapet utgörs av den absoluta eliten ur det svenska reggaegardet med Partillo på trummor, Lars på bas (Svenska Akademien), Hofmästarn på gitarr, André Roots och Ant-1 på keyboards.

Movits!
Movits! är tillbaka med sin andra skiva Ut Ur Min Skalle som släpptes 23:e mars 2011. Två och ett halvt år efter debuten Äppelknyckarjazz släpps uppföljaren och det är med nya referenser som bandet har spelat in nya skivan.

Efter att ha haft stora internationella framgångar med debuten, spenderat hela 2010 på internationell mark och spelat på tre kontinenter, valde Movits! att gå in i studion.
Ut Ur Min Skalle är en utveckling av bandets karakteristiska sound, en blandning av swingjazz och hiphop. Beatet har blivit tyngre och mer klubbetonat, medan harmoniken har fler influenser än förut. Swingen finns kvar, men inte lika överbetonat och det lånas mer från 50-talet än 30-talet. Allt med en Movits!prägel och allt med Johan Jivin’s samtidsreflekterande texter.

Som det utpräglade liveband Movits! är, har man återigen fokuserat på att göra dansanta låtar. Fuck art, let’s dance!

Göteborg

PORT DU SOLEIL
Kajskjul 8
Onsdag
(Club)

 Image of PORT DU SOLEIL

Port du Soleil är Sveriges i särklass bästa sommarupplevelse. Vi har laddat i ett år för att för andra sommaren öppna en restaurang och nattklubb i en uppgraderad kostym. Förra året besöktes vi av världens bästa DJs, serverade underbara mezes och gjorde livet mer underbart för alla som älskar oss. I år blir restaurangen större med fler bokningsmöjligheter för afterbeach, middag, senkväll och nattklubb. Alla står på tårna, fyllda med förtjusning och fullständigt överladdade för att ta hand om dig denna sommar – en sommar som kommer gå till historien – en gång till.

Terrazza Campari & Peroni
Bliss
Onsdag
(Club)

 Image of Terrazza Campari & Peroni

Nu börjar årets sommarturné gå mot sitt slut. Det är nu dags att dela ut alla priserna som ni tävlat om i sommar. Bilder från tidigare event visas upp och vi tackar alla i Göteborg med en avslutningsfest på Terrazza Campari & Peroni-turnén.
Vi ses på Bliss onsdagen den 24 augusti kl 21.00 där du med vänner är varmt välkomna.
Aperitivos, fräscha drycker och god musik utlovas

Våra värdinnor för kvällen som bär Tom Fords solglasögon tar emot Er vid ankomst och lockar sedan med härliga överraskningar under kvällen. Vill man köpa ett par solglasögon så finns butiken Contacta Eye Wear på plats.

I samarbete med Italienska turistbyrån kommer någon vinna en flygresa till Italien och under hela Terrazza-roadshowen i sommar kommer två personer vinna boende för en långweekend någonstans i det underbara landet Italien

Adress: Magasinsgatan 3

Anmäl dig och dina vänner på terrazza@whatsgoing.com

Mer

information om sommarens turné Terrazza Campari & Peroni finner du på följande
Facebooksidor Campari Sverige Campari Sverige eller What´s Going

Filminbjudan

Benvenuto, Välkomna, Welcome

Wednesday Rendevouz
Berså
Onsdag
(Club)

 Image of Wednesday Rendevouz

Tid: 22.00-03.00
Vart: Berså, Kungsportplatsen 1
Ålder: 20+
När: Året om

CAROLINA FALKHOLT
Göteborgs konstmuseum
Onsdag
(Konst)

 Image of CAROLINA FALKHOLT

Konstnären Carolina Falkholt (f 1977) har med sin bakgrund i graffiti, performance
och elektronika utvecklat en arbetsmetod som på ett särpräglat sätt involverar
bild, musik och rumsligheter i ett kreativt och dynamiskt flöde. I den aktuella
utställningen Materialutmattning i Stenasalen blandar Carolina Falkholt nya
arbeten med omkonfigurerade verk från tidigare projekt. Presentationen innehåller
en ny platsspecifik väggmålning med skulpturala element, storskaliga målningar
på formskurna linoleummattor från konstnärens utställning på Klippans konsthall
tidigare i år, och från projektet Grafitti Mariestad har Falkholt hämtat arkitekt-
ritningar som hittades inne i silon och på vilka hon och konstnärskollegan
Magnus Gustafsson har målat och tecknat. Carolina Falkholt sammanfogar
dessa uttryck till en helhet, ett collage där ord, motiv, samarbeten och ljud
befruktar varandra, återupprepas och hybridiseras, vilket skapar strukturer,
rytm och mening.

Malmö

Malmöfestivalen
Olika Platser
Onsdag
(Festival)

Image of Malmöfestivalen

Unika konstverk, spännande teaterföreställningar, stora konserter, sportaktiviteter, intressanta debatter och samtal, internationella danstävlingar och uppvisningar.  Allt är gratis! Med över tusen programpunkter för alla åldrar och intressen kan du räkna med fest.

Var? Malmö – Posthusplatsen, Stortorget, Gustav Adolfs torg, Raoul Wallenbergs park, Södertull, Östra Slottsparken, Altonaparken
När? 19-26 augusti 2011
Hur länge har jag funnits? Sedan 1985!
Hur många brukar komma? 1 400 000 varje år

Vad kostar det? Malmöfestivalen är gratis för alla! Inga biljetter behöver köpas.

PRAISE THE LORD – The Boom Bap, Matchstick Men & Guest
Babel
Onsdag
(Club)

 Image of PRAISE THE LORD - The Boom Bap, Matchstick Men & Guest

Praise The Lord lockar i dekadensens högborg Babel till dans, häng, glädje & kärlek VARJE ONSDAG hela sommaren! Denna vecka gästas vi av DJ More-10 och Pastor Wiberg!

DJ MORE-10
Sedan tidigt 90-tal har More-10 varit aktiv på den Skånska hiphopkartan. Som DJ´n bakom den legendariska hiphopduon Chords & Scissors, som mannen bakom diverse produktioner åt Advance Patrol och som klubb-DJ´n med hundratals spelningar på repertoaren är han en av södra Sveriges mest rutinerade och ständigt lika uppskattade inslag i DJ-båset. Från New Jack Swing till R&B till hiphop, More-10 har gjort det mesta och har inga planer på att sluta.

PASTOR WIBERG
Det finns en man som är större, godare. starkare, vackrare, snällare osv än alla oss andra. Hans namn är Pastor Wiberg. Pastor Wiberg skapade för många många år sen ett trossamfund som baserades på övertygelsen om att livet handlar om att dansa och skratta så mycket som möjligt. Pastorn har sedan samfundets skapelse rest över världen, framför allt runt om i Afrika tillsammans med Per Morberg och spridit sin tro. Pastor Wibergs tro baseras på dans och skratt så lärljungarna som förmedlar hans läror på hemsidan, i etern och på dansgolvet predikar genom basgångar och trams. Vill du vara med på detta korståg mot hippnez och pkizm och för urfkkning och glädje så är det bara att joina oss.

THE BOOM BAP®
Malmös ledande hiphopklubbkoncept och dj-duo (Rome & Beneaf) som likt inga andra serverar och förför alla er som har saknat ett renodlat, kanske smått nostalgiskt, hiphoptillhåll bland stadens utbud. Kompromisslös hiphop har tack vare THE BOOM BAP® blivit lika med fest i denna del av landet. Är du gammal räv, mittemellan eller grön spelar ingen roll. Kliv över tröskeln in i hip hop heaven…

MATCHSTICK MEN
Matchstick Men består av Ninjo Bergström och Pierre Zalas, ursprungligen från Hässleholm. De har på kort tid etablerat sig på klubbscenen i Malmö och lockar för tillfället folk till deras egen klubb “Save A Lollipop” på Babel. Dessa talanger har en energi utan dess like och få slår dem på fingrarna när det kommer till att få igång publiken. Matchstick Men spelar en intensiv blandning av House, Electro och Hip-Hop, och med dessa herrar bakom skivspelarna är festen alltid ett faktum.

Den komiska tragedin
Malmö Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of Den komiska tragedin

Den komiska tragedin är en varm hyllning till teatern som konstform. Det är en absurd komedi om Tiden och Kärleken. En ensam skådespelare fyller scenen med stor dramatik och massor av roller.

Långt bortom stjärnorna sitter Rollen och väntar på att någon ska gestalta den. Den behöver hitta sin Skådespelare för att kunna komma ner till människorna och ta sin plats i världen. Men vem är egentligen viktigast – Rollen eller Skådespelaren?
Den komiska tragedin skrevs 1988 av den belgiska konstnärsduon Yves Hunstad och Eve Bonfanti. I Sverige turnerade den med stor framgång av Anders Beckman från Skånska Teatern under början av 1990-talet.

GAN – Gösta Adrian Nilsson
Malmö Konstmuseum
Onsdag
(Konst)

 Image of GAN - Gösta Adrian Nilsson

Under sommaren 2011 presenterar Malmö Konstmuseum en stor utställning med verk av GAN – Gösta Adrian-Nilsson (1884-1965). GAN räknas i allmänhet till en av de mest betydande svenska modernisterna och i synnerhet till den mest säregna. Genom att kombinera futurism, kubism och expressionism skapade han en helt unik stil, en bildvärld lika intensiv i sin form som i sitt innehåll. Modernitet, elektricitet, ett dynamiskt kraftspel med pluralistiskt perspektiv, den fysiska rörelsen i hans motiv kan läsas symboliskt för den tid han verkade i, men även som en rörelse för hans inre liv. Med åren blev GAN:s pionjärinsatser halvt bortglömda och han blev allt mer ensam och isolerad. Det var först många år efter hans död som hans konstnärskap blev till fullt uppskattat.

I sin konst exploderade den blyge homosexuelle GAN. Hans vilda fantasier och begär tog plats på duken, den homoerotiska blicken för manlig kraft och manlighet levdes ut. Konsten blev en ventil för allt han annars inte kunde få utlopp för. GAN levde ett dubbelliv, ett liv i konsten och ett liv utanför. Hans bildvärld blir på så vis gåtfull och kryptisk, med dolda symboler och rebusliknade antydningar. Men för den som känner till hans bakgrund synliggörs det outsagda och blir både spännande och utmanande att försöka läsa av.

Malmö Konstmuseum ställer ut ett 100-tal verk av GAN. Ett 20-tal av dessa verk som betraktas som särskilt viktiga lyfts fram och beskrivs i utställningen. Man kan se utställningen som en historisk odyssé över GAN´s konstnärskap; hans tidiga bilder i symbolistisk romantisk anda, genombrottet under 1910-talet med kalejdoskopiska fartfyllda målningar, 1920-talets geometriskt slutna bildrum, andlighet och plangeometri, och slutligen, det surrealistiska som håller honom sysselsatt från 1930-talet fram till hans död, 1965.

Utställningen är ett samarbete mellan Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm, Malmö Konstmuseum och Norrköpings Konstmuseum.
Curator i Malmö är 1:e intendent Anders Rosdahl. Texter är skrivna av intendent Malin Forssell

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day of Ukraine
Hours: 00:00 – 00:00
World Championship mini golf
Hours: 00:00 – 00:00
Stockholm Fringe Fest (Stoff 2011)
Hours: 00:00 – 00:00
Stockholm All Star Festival
Hours: 00:00 – 00:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lars Wallin Fashion Stories
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
“The Band”
Hours: 11:00 – 18:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
Lillith Eve
Hours: 12:00 – 14:00
Yes open air with Petter, T-Pain (USA) & The Streets (UK)
Hours: 15:00 – 01:00
Magic Bus
Hours: 15:00 – 03:00
SILJA GALAXY PREMIERE | ERIC AMARILLO, BRAGMORE, AURELLE
Hours: 18:00 – 18:00
Huset Vid Flon
Hours: 18:00 – 20:00
DAYS FLOWN AWAY
Hours: 18:00 – 02:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Kapten Röd & Movits
Hours: 19:00 – 21:00
Mormors svarta ögon
Hours: 19:00 – 20:30
Maria Callas
Hours: 19:00 – 21:25
Marriage of Figaro
Hours: 19:00 – 23:20
ÖSTBLOCKET ORIENTAL PARTY DELUXE
Hours: 19:00 – 20:30
SCRAPS OF TAPE @ FRITZ’S CORNER
Hours: 19:00 – 02:00
Mister Ernest
Hours: 19:00 – 21:00
BRAD PAISLEY
Hours: 19:30 – 21:30
Fusion Night: Jonathan Lundberg Band & Majestic 12
Hours: 20:00 – 23:00
Club King Kong
Hours: 21:00 – 03:00
Kärleksdöden
Hours: 21:00 – 03:00
Fire Music
Hours: 21:00 – 02:00
KOMO @ STOFF
Hours: 21:30 – 23:00
OMG Reggae Splash Warm-Up Party
Hours: 22:00 – 03:00
Wednesday at Laroy
Hours: 22:00 – 03:00
Nightclub ENTOU-ROUGE | ALEX D’ROSSO
Hours: 22:00 – 03:00
Rose Wednesdays – A little longer, just as good
Hours: 23:00 – 05:00
That F*@#!ng Party
Hours: 23:59 – 05:00

Göteborg

The National Day of Ukraine
Hours: 00:00 – 00:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
CAROLINA FALKHOLT
Hours: 11:00 – 16:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
KRISTIAN KÖRNER
Hours: 12:00 – 16:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
Terrazza Campari & Peroni
Hours: 21:00 – 02:00
Wednesdayclub at BRYGGERIET
Hours: 22:00 – 03:00
Wednesday Rendevouz
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

Malmöfestivalen
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Ukraine
Hours: 00:00 – 00:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Treenigheten
Hours: 19:00 – 21:00
Eric Saade
Hours: 19:00 – 21:00
Lisa Miskovsky
Hours: 21:00 – 22:00
Den komiska tragedin
Hours: 21:00 – 23:00
PRAISE THE LORD – The Boom Bap, Matchstick Men & Guest
Hours: 21:00 – 03:00
September
Hours: 21:03 – 22:45
Club Lembrando Brasil
Hours: 22:00 – 03:00
Hyllad! Nina Persson
Hours: 22:00 – 00:00
The Cave Singers
Hours: 22:00 – 23:00

Oslo

The National Day of Ukraine
Hours: 00:00 – 00:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 09:30 – 17:30
Erik Werenskiold 1855-1938
Hours: 10:00 – 18:00
Snorre Ytterstad. SQUARED TARGET
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
ERLING NEBYS SAMLING
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Ronny Haugelands Bingo
Hours: 18:00 – 00:00
SEXHIBITION
Hours: 18:00 – 03:00
Christian Reim Trio (OJ)
Hours: 20:00 – 22:00
Curfew Steppas Sound from out of Norway.
Hours: 21:00 – 01:00
Maridalsspillet
Hours: 21:00 – 00:00

Köpenhamn

The National Day of Ukraine
Hours: 00:00 – 00:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 22:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
A.Robert Champagne Launch Party
Hours: 19:00 – 02:00
Afenginn
Hours: 19:30 – 21:00
Why Not: AK*47 & Dj Graded
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s