Monday the 22nd of August in Swedish

Stockholm

NASA – A Human Adventure
Tekniska Museet
Måndag
(Utställning)

 Image of NASA - A Human Adventure

 århundraden har människan blickat mot stjärnorna och drömt om äventyr långt bortom vår planet. Nu har tidernas rymdutställning öppnat med världspremiär på Tekniska museet. I fantasifullt uppbyggda miljöer får du följa utforskningen av rymden på nära håll, från 60-talets explosionsartade utveckling till morgondagens rymdforskning.
Utställningen visas 28 januari – 6 november 2011

För att få en bra upplevelse av utställningen, rekommenderar vi att du påbörjar besöket  i utställningen senast en timme innan stängning.

I NASA –  A Human Adventure får du möta människorna och tekniken bakom månfärderna som gjorde NASA världsledande inom rymdforskning. Upplev utvecklingen från de första provraketerna till rymdfarkoster och dagens internationella rymdstationer. Fascineras över rymdkapslarna Apollo, Gemini och Mercury som visas i verklig storlek tillsammans med hundratals andra rymdföremål. I utställningen får du också möta astronauter från hela världen, titta in i en rymddräkt och se hur människan överlever i rymden. Följ astronauternas arbete i och utanför rymdskeppet.

NASA – A Human Adventure vill inspirera till fortsatt nyfikenhet på rymden och det universum som fortfarande utforskas.

StandUp @ Fåfängan!
Fåfängan
Måndag
(Show)

 Image of StandUp @ Fåfängan!

Under sommarmånaderna är det full fart på Fåfängan! Under juli och augusti är vardagskvällarna fulltecknade.
På måndagar kl 19:00 är det StåUpp med Özz Nûjen och vänner. Kom och möt bland andra Janne Westerlund, Karin Adelsköld, Thomas Oredsson och även långväga komiker som Al Pitcher från Nya Zeeland.

Marriage of Figaro
Operan
Måndag
(Opera)

 Image of Marriage of Figaro

Det är Figaros och Susannas bröllopsdag. Men det är inte bara brudparet som längtar. Greven verkar lika intresserad av Susanna som ointresserad av Grevinnan. Marcellina vill snärja Figaro. Och Cherubino älskar alla. Begäret lurar bakom varje dörr. Vem får vem när dagen är slut och hur undviker man att bli lämnad och försmådd?

När Mozart och Da Ponte skapade sin opera ur en förbjuden pjäs var det revolutionerande att betjänten Figaro skulle vinna konflikten med Greven. Ole Anders Tandbergs uppsättning handlar om begärets mekanismer. Vem begär jag och varför? På Mozartvis uttrycker musiken de elva rollernas innersta tankar i en uppsättning som är lika komisk som allvarlig.

Lillith Eve
Kungsträdgården
Måndag
(Konsert)

 Image of Lillith Eve

Lunchkonserter klockan 12.15 i Kungsträdgården

Måndag den 22 augusti

Jessica Rydén  www.myspace.com/jessicaryden
Anette Tarstad www.anettetarstad.se
Pop / Rock / Soul

Göteborg

PORT DU SOLEIL
Kajskjul 8
Måndag
(Club)

 Image of PORT DU SOLEIL

Port du Soleil är Sveriges i särklass bästa sommarupplevelse. Vi har laddat i ett år för att för andra sommaren öppna en restaurang och nattklubb i en uppgraderad kostym. Förra året besöktes vi av världens bästa DJs, serverade underbara mezes och gjorde livet mer underbart för alla som älskar oss. I år blir restaurangen större med fler bokningsmöjligheter för afterbeach, middag, senkväll och nattklubb. Alla står på tårna, fyllda med förtjusning och fullständigt överladdade för att ta hand om dig denna sommar – en sommar som kommer gå till historien – en gång till.

Thank God It’s Monday
Berså
Måndag
(Club)

 Image of Thank God It's MONDAY

Veckan börjar med att vi tackar gud för ännu en dag att festa på.
Har ni inte vart och besökt Måndagar än, då har ni missat en av veckans absolut bästa festdagar, härlig stämning med mycket restaurang folk som har jobbat hela helgen som behöver dansa av sig.
Varje måndag året runt!

Malmö

Malmöfestivalen
Olika Platser
Måndag
(Festival)

 Image of Malmöfestivalen

Unika konstverk, spännande teaterföreställningar, stora konserter, sportaktiviteter, intressanta debatter och samtal, internationella danstävlingar och uppvisningar.  Allt är gratis! Med över tusen programpunkter för alla åldrar och intressen kan du räkna med fest.

Var? Malmö – Posthusplatsen, Stortorget, Gustav Adolfs torg, Raoul Wallenbergs park, Södertull, Östra Slottsparken, Altonaparken
När? 19-26 augusti 2011
Hur länge har jag funnits? Sedan 1985!
Hur många brukar komma? 1 400 000 varje år

Vad kostar det? Malmöfestivalen är gratis för alla! Inga biljetter behöver köpas.

GAN – Gösta Adrian Nilsson
Malmö Konstmuseum
Måndag
(Konst)

 Image of GAN - Gösta Adrian Nilsson

Under sommaren 2011 presenterar Malmö Konstmuseum en stor utställning med verk av GAN – Gösta Adrian-Nilsson (1884-1965). GAN räknas i allmänhet till en av de mest betydande svenska modernisterna och i synnerhet till den mest säregna. Genom att kombinera futurism, kubism och expressionism skapade han en helt unik stil, en bildvärld lika intensiv i sin form som i sitt innehåll. Modernitet, elektricitet, ett dynamiskt kraftspel med pluralistiskt perspektiv, den fysiska rörelsen i hans motiv kan läsas symboliskt för den tid han verkade i, men även som en rörelse för hans inre liv. Med åren blev GAN:s pionjärinsatser halvt bortglömda och han blev allt mer ensam och isolerad. Det var först många år efter hans död som hans konstnärskap blev till fullt uppskattat.

I sin konst exploderade den blyge homosexuelle GAN. Hans vilda fantasier och begär tog plats på duken, den homoerotiska blicken för manlig kraft och manlighet levdes ut. Konsten blev en ventil för allt han annars inte kunde få utlopp för. GAN levde ett dubbelliv, ett liv i konsten och ett liv utanför. Hans bildvärld blir på så vis gåtfull och kryptisk, med dolda symboler och rebusliknade antydningar. Men för den som känner till hans bakgrund synliggörs det outsagda och blir både spännande och utmanande att försöka läsa av.

Malmö Konstmuseum ställer ut ett 100-tal verk av GAN. Ett 20-tal av dessa verk som betraktas som särskilt viktiga lyfts fram och beskrivs i utställningen. Man kan se utställningen som en historisk odyssé över GAN´s konstnärskap; hans tidiga bilder i symbolistisk romantisk anda, genombrottet under 1910-talet med kalejdoskopiska fartfyllda målningar, 1920-talets geometriskt slutna bildrum, andlighet och plangeometri, och slutligen, det surrealistiska som håller honom sysselsatt från 1930-talet fram till hans död, 1965.

Utställningen är ett samarbete mellan Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm, Malmö Konstmuseum och Norrköpings Konstmuseum.
Curator i Malmö är 1:e intendent Anders Rosdahl. Texter är skrivna av intendent Malin Forssell

Looptroop Rockers afterparty
Klaffbron
Måndag
(Club)

 

Efter förra årets succé med efterfester med de bästa artisterna på Malmöfestivalen kör vi igen med LOOPTROOP. Direkt efter spelningen på Stora Scenen bär det vidare till Klaffbron där Looptroop får stöd av ascoola M.E.S.S. som spelar så att det ryker! Häng ute eller inne. Nu är det fest hela måndagen ända till kl 03! Vi ses!

Den komiska tragedin
Malmö Stadsteater
Måndag
(Teater)

 Image of Den komiska tragedin

Den komiska tragedin är en varm hyllning till teatern som konstform. Det är en absurd komedi om Tiden och Kärleken. En ensam skådespelare fyller scenen med stor dramatik och massor av roller.

Långt bortom stjärnorna sitter Rollen och väntar på att någon ska gestalta den. Den behöver hitta sin Skådespelare för att kunna komma ner till människorna och ta sin plats i världen. Men vem är egentligen viktigast – Rollen eller Skådespelaren?

Den komiska tragedin skrevs 1988 av den belgiska konstnärsduon Yves Hunstad och Eve Bonfanti. I Sverige turnerade den med stor framgång av Anders Beckman från Skånska Teatern under början av 1990-talet.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Lillith Eve
Hours: 12:00 – 14:00
StandUp @ Fåfängan!
Hours: 19:00 – 21:00
Marriage of Figaro
Hours: 19:00 – 23:20
JONAS GARDELL – TRAFIKPLATS GLÄDJEN
Hours: 19:00 – 20:30
Stand Up at El Mundo 72 – Fall premiere
Hours: 20:00 – 22:00
Blindside
Hours: 20:00 – 22:00

Göteborg

PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
Thank God It’s MONDAY
Hours: 23:00 – 03:00

Malmö

Malmöfestivalen
Hours: 00:00 – 00:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
Blodsbröllop
Hours: 17:00 – 21:00
Bouncing Souls
Hours: 18:00 – 19:00
Looptroop Rockers
Hours: 19:00 – 20:00
No Use for A Name
Hours: 20:00 – 21:00
Looptroop Rockers afterparty
Hours: 20:30 – 03:00
Den komiska tragedin
Hours: 21:00 – 23:00

Oslo

Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 09:30 – 17:30
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
DSIM Awards
Hours: 16:00 – 19:00
DJ Emma1212
Hours: 20:30 – 00:30
Maridalsspillet
Hours: 21:00 – 00:00
Yngvil Vatn Guttu
Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

Who murdered Regitze Rio?
Hours: 20:00 – 22:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s