Sunday the 21st of August in Swedish

Stockholm

Rhapsody Lounge “Close Up Sunday’s”
Engelen
Söndag
(Konsert)

 Image of Rhapsody Lounge "Close Up Sunday's"

Efter många års turnerande både i Sverige och utlandet, 18 CD-produktioner och skapandet av min internetbaserade pianoskola ”King of piano” blir nu Engelen i Gamla Stan, Stockholm, fylld av pianomusik året om. Vi bygger en exklusiv pianobar RHAPSODY LOUNGE och varje vecka avslutas med CLOSE UP SUNDAY’S på scenen. Kända musiker och artister förvandlar Engelen till ett Greenwich Village i New York. Högt i tak, många goda skratt och jamsessions utan pekpinnar. Allt i musikens tecken för publiken. Möt mig, Robert Wells, på scenen varvat med kollegor från när och fjärran.

AXA Stockholm Triathlon
Sjöhistoriska muséet
Söndag
(Sport)

 Image of AXA Stockholm Triathlon

Triathlon är en uthållighetsidrott där momenten simning, cykel och löpning utförs i en följd. Det är en modern livsstilsidrott som kännetecknas av fart, styrka och uthållighet. Triathleter är målmedvetna och prioriterar en aktiv fritid, en sund livsstil och välbefinnande.
Triathlon passar utmärkt både för motionären som tycker om allsidig träning och den topptränade elitidrottaren. Genom sin variation är det också en mycket rolig idrott för barn och ungdomar.

Man tävlar på en mängd olika distanser. Allt från tävlingar som tar under en timma att genomföra, till tävlingar som eliten avverkar på över 8 timmar. Den klart övervägande delen av tävlingarna arrangeras på kortare distanser. När man tränar inför tävling genomförs oftast momenten var för sig, även om man ibland kör så kallade övergångspass simning-cykel eller cykel-löpning.

Stockholm Culture Festival
Various of places
Söndag
(Festival)

 Image of Stockholm Culture Festival

Stockholms Kulturfestival fyller gator och torg med alla former av kultur i alla genrer, för alla åldrar. 600 programstarter, under sex augustidagar för sjätte året i rad. Mitt i city och med fri entré! Från Sergels torg, över Brunkeberg till Gustav Adolfs torg med smakprov av all den kultur som finns att uppleva i Stockholm året runt, med gäster från alla jordens hörn.

Programmet släpptes den 15 juni, det uppdateras kontinuerligt här på webben. Från 10 augusti finns vår programtidning att hämta på Sergels torg, den kommer också med Dagens Nyheter 13 augusti. ?

I år möter vi Norge i festivalen. Norska inslag finns i alla delar av programmet. Kulturen, mötet mellan det norska och svenska, mellan norrmän och svenskar. Med Märkesåret 2009 blev det ett naturligt möte med den finska kulturen, med vårt grannland Finland. En spännande och berikande upplevelse. 2010 kikade vi närmare på Danmark bland annat genom ett samarbete med Roskildefestivalen, där ung svensk och dansk musik fick mötas. Sedan dess har vi planerat för Norge i Stockholms Kulturfestival. I dagarna har det arbetet fått nya perspektiv.

De fruktansvärda händelserna i Norge påverkar givetvis arbetet med festivalen. Våra tankar går till våra vänner i väst. Vi har funderat på hur programmet ser ut och om något ska ändras. Den kommande tiden får visa oss riktningen i det arbetet. Det vi vet med säkerhet, och som är självklart för oss och de samarbetspartner, gäster och artister som deltar i festivalen, är att festivalens norska tema kommer att bli av. Vi kommer att lyfta det norska och samtidigt visa vårt djupa deltagande.

Duett för en
Dramaten
Söndag
(Teater)

 Image of Duett för en

För första gången i sitt liv besöker Stephanie Wilson en psykiatriker, Dr Feldmann. Sjukdomen MS har tvingat henne att ge upp karriären som violinist och fått henne att tvivla på sin identitet, sin inre styrka och sin mans kärlek. Hon har till och med övervägt självmord. Och ingen finns det att skylla olyckan på, bara sjukdomen som hon inte med all envishet i världen kan besegra.

Med förlösande tystnad och smärtsamma angrepp försöker psykiatrikern lotsa henne genom förnekelsen och ilskan.

Duett för en är ett kammarspel om hur ett livsavgörande problem tvingar oss att konfrontera våra innersta rädslor och ändra livsinställning, hur djupa sorger kan tvinga oss att se världen på nya sätt.

Pjäsen är inspirerad av den världsberömda cellisten Jacqueline du Prés liv och skriven av den brittiske dramatikern Tom Kempinski 1980. Duett för en blev en omedelbar succé i London och på Broadway. 2009 blev den åter en stor framgång i London när den togs upp på nytt. Den har också filmats med Max von Sydow och Julie Andrews.

I rollerna Reine Brynolfsson, Melinda Kinnaman
Översättning Lars Björkman
Regi/bearbetning Björn Melander
Scenografi och kostym Jan Lundberg
Ljus Roger Larsson
Peruk och mask Lena Strandmark

I love Sundays at Thaiboat with Stockholm Underground
Thaiboat
Söndag
(Club)

 

Nu på söndag gästas båten av Stockholm Underground med Kenuna & Drakenberg med very special guest. Skynda skynda hit innan sommaren är slut!

Vi börjar på stranden vid 19 för att fortsätta in på dansgolvet vid 22.

Fri entré
23 år

Göteborg

Attila
GöteborgsOperan
Söndag
(Opera)

 Image of Attila

Attila är en tidig Verdi-opera skriven under den tid som han själv kallade sina ”galärår” och följer helt formmönstret från Bellini och Donizetti. På senare år har den kommit att spelas allt oftare och har som en av få operor en bas i titelrollen, den mäktige hunnerhövdingen Attila. Anders Lorentzson får här ännu en utmaning efter förra säsongens Filip II i Don Carlos. Vänner av italienskt välljud kan också räkna med att få sitt lystmäte när Francesca Patané återkommer som den hämndlystna Odabella, ett dramatiskt koloratursopranparti som är minst lika krävande som Verdis Lady Macbeth, hennes senaste triumf i Göteborg. Odabellas älskade Foresto sjungs av husets ledande tenor Tomas Lind.

Göteborgs Kulturfestival
Göteborg
Söndag
(Festival)

 Image of Göteborgs Kulturfestival

Balett och karneval, gatuteater och symfoniorkester, matkultur och jazz, film och karuseller, hiphop och dansband, saga och cirkus, stand up och skulptur, design och poesi, museer och marknad, världsartister och lokala band? I augusti exploderar Göteborg i hundratals aktiviteter för alla smaker och åldrar. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur – i ordets bredaste bemärkelse. Alla är bjudna och det är fri entré! Med 925 000 besök år 2010 och traditioner från början av 1990-talet är Göteborgs kulturkalas en av Sveriges största stadsfestivaler.

Lorden från gränden
Gunnebo Slott
Söndag
(Teater)

 Image of Lorden från gränden

Lorden från gränden med Claes Malmberg, Sofi e Lindberg, Claes Månsson, Jill Ung och Stefan Ljungkvist i de bärande rollerna borgar för en riktig skrattfest på midsommarängen till sommaren. Historien om Bill Snibson, den enkle mannen av folket, som får ärva både hertigtitel, anrikt gods och en större förmögenhet om han lär sig att föra sig som en riktig lord, är en hejdlös drift med den engelska överklassen. Att pjäsen dessutom kryddats med medryckande sångnummer gör inte saken sämre.

RIX FM Festival
Kungstorget
Söndag
(Festival)

 Image of RIX FM Festival

Spelplats: Kungstorget

Konsertstart: 16.00

Artister: Danny, Erik Hassle, Chris Medina, Andreas Johnson, Ulrik Munther, Love Generation, Broken Door, Erik Segerstedt och Nicke Borg.

Redan klockan 11.00 kan ni träffa våra partners i vår upplevelseby. Kom och testa, tävla och smaka! Förhoppningsvis så får ni även möjlighet att träffa någon av våra artister.

13.00 signerar Ulrik Munther på Lilla Scenen i Upplevelsebyn!

SVEN-BERTIL TAUBE
Liseberg
Söndag
(Konsert)

 Image of SVEN-BERTIL TAUBE

Som son till Astri och Evert Taube behöver Sven-Bertil inte någon närmare beskrivning. Som musiker och tolkare av bl.a. sin fars musik har Sven-Bertil underhållit sin svenska publik i decennier. Sven-Bertil spelade in sin första skiva redan 1954. Han fick 2008 års Lisebergsapplåd för sina många år som publikfavorit och estradör.

Malmö

Chamber Philharmonic Europe
Palladium
Söndag
(Klassiskt)

 Image of Chamber Philharmonic Europe

Kammerphilharmonie Europa kommer från Köln i Tyskland och är en av de mest intressanta och internationella kammarmusikorkestrarna, som just avslutat en bejublad konsertturné i Storbritannien och Irland. Och nu kommer de till Malmöfestivalen och Malmö!

Kammerphilharmonie Europa grundades 2006 av slagverkaren och orkesterledaren Leonid Tritus, och framträder i Malmö med två välmeriterade unga solister, Pawel Zuzanski (violin) från Polen och Kyrill Gusarov (trumpet) från Ryssland. Programmet består av klassiska “hits” av bl.a. Vivaldi, Grieg och Bach. Kom och se dem och få gåshud!

Program:
T. Albinoni – Concerto Saint Marc in B Major, for trumpet and orchestra?.
Soloists Kirill Gusarov, trumpet (Russia)?
Vivaldi – Concerto for Two Violins in A Minor RV522 Op.3 No. 8 “L’estro Armonico”
?Soloists Fédor Roudine, violin (France) and Pawel Zuzanski, violin (Poland)?
J. S. Bach – Double Concerto For Two Violins In D Minor BWV 1043?
Soloist Pawel Zuzanski, violin (Poland) and Fédor Roudine, violin (France)
J. S. Bach – Concerto for Oboe and Violine c-Moll BWV 1060?
Soloists Ezgi Akin, oboe (Turkey) and Fédor Roudine, violin (France)?
G. Faure – Pavane Op. 50
E. Grieg – Holberg-Suite Op.40

Malmöfestivalen
Malmö
Söndag
(Festival)

 Image of Malmöfestivalen

Unika konstverk, spännande teaterföreställningar, stora konserter, sportaktiviteter, intressanta debatter och samtal, internationella danstävlingar och uppvisningar.  Allt är gratis! Med över tusen programpunkter för alla åldrar och intressen kan du räkna med fest.

Var? Malmö – Posthusplatsen, Stortorget, Gustav Adolfs torg, Raoul Wallenbergs park, Södertull, Östra Slottsparken, Altonaparken
När? 19-26 augusti 2011
Hur länge har jag funnits? Sedan 1985!
Hur många brukar komma? 1 400 000 varje år

Vad kostar det? Malmöfestivalen är gratis för alla! Inga biljetter behöver köpas.

Party @ Breeze
Breeze
Söndag
(Club)

 Image of Party @ Breeze

Klubben för branschfolk och alla andra partysugna. Varje Söndag året om!

GAN – Gösta Adrian Nilsson
Malmö Konstmuseum
Söndag
(Konst)

 Image of GAN - Gösta Adrian Nilsson

Under sommaren 2011 presenterar Malmö Konstmuseum en stor utställning med verk av GAN – Gösta Adrian-Nilsson (1884-1965). GAN räknas i allmänhet till en av de mest betydande svenska modernisterna och i synnerhet till den mest säregna. Genom att kombinera futurism, kubism och expressionism skapade han en helt unik stil, en bildvärld lika intensiv i sin form som i sitt innehåll. Modernitet, elektricitet, ett dynamiskt kraftspel med pluralistiskt perspektiv, den fysiska rörelsen i hans motiv kan läsas symboliskt för den tid han verkade i, men även som en rörelse för hans inre liv. Med åren blev GAN:s pionjärinsatser halvt bortglömda och han blev allt mer ensam och isolerad. Det var först många år efter hans död som hans konstnärskap blev till fullt uppskattat.

I sin konst exploderade den blyge homosexuelle GAN. Hans vilda fantasier och begär tog plats på duken, den homoerotiska blicken för manlig kraft och manlighet levdes ut. Konsten blev en ventil för allt han annars inte kunde få utlopp för. GAN levde ett dubbelliv, ett liv i konsten och ett liv utanför. Hans bildvärld blir på så vis gåtfull och kryptisk, med dolda symboler och rebusliknade antydningar. Men för den som känner till hans bakgrund synliggörs det outsagda och blir både spännande och utmanande att försöka läsa av.

Malmö Konstmuseum ställer ut ett 100-tal verk av GAN. Ett 20-tal av dessa verk som betraktas som särskilt viktiga lyfts fram och beskrivs i utställningen. Man kan se utställningen som en historisk odyssé över GAN´s konstnärskap; hans tidiga bilder i symbolistisk romantisk anda, genombrottet under 1910-talet med kalejdoskopiska fartfyllda målningar, 1920-talets geometriskt slutna bildrum, andlighet och plangeometri, och slutligen, det surrealistiska som håller honom sysselsatt från 1930-talet fram till hans död, 1965.

Utställningen är ett samarbete mellan Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm, Malmö Konstmuseum och Norrköpings Konstmuseum.
Curator i Malmö är 1:e intendent Anders Rosdahl. Texter är skrivna av intendent Malin Forssell

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Stockholm Culture Festival
Hours: 00:00 – 00:00
AXA Stockholm Triathlon
Hours: 08:00 – 18:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Lars Wallin Fashion Stories
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
Rut & Ragnar
Hours: 14:00 – 16:00
Mormors svarta ögon
Hours: 16:00 – 17:30
Madrigals – Concert with the Romeo & Juliet Choir
Hours: 16:00 – 17:30
DJUNGELBOKEN
Hours: 18:00 – 20:55
Mister Ernest
Hours: 18:00 – 20:00
Duett för en
Hours: 18:00 – 20:00
I love Sundays at Thaiboat with Stockholm Underground
Hours: 19:00 – 01:00
Rhapsody Lounge “Close Up Sunday’s”
Hours: 19:00 – 21:00
Music in the Royal Castle
Hours: 19:30 – 21:00
BigBenStandUp
Hours: 20:00 – 22:30

Göteborg

Göteborgs Kulturfestival
Hours: 00:00 – 00:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Hours: 11:00 – 17:00
IDRIS KHAN
Hours: 11:00 – 17:00
CAROLINA FALKHOLT
Hours: 11:00 – 17:00
KRISTIAN KÖRNER
Hours: 12:00 – 16:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
RIX FM Festival
Hours: 16:00 – 20:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
Lorden från gränden
Hours: 18:00 – 21:00
Attila
Hours: 18:00 – 20:15
SVEN-BERTIL TAUBE
Hours: 19:00 – 21:00
DJ JOEL SAMUELSSON & SWEDISH DJ SCHOOL
Hours: 22:00 – 03:00
Summer Sundays – Afterparty – RIX FM festival
Hours: 22:00 – 03:00
Where’s the Party by Carlsberg
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

Malmöfestivalen
Hours: 00:00 – 00:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
ANNA MARIA MAIOLINO
Hours: 11:00 – 17:00
POUL GERNES – Retrospective
Hours: 11:00 – 17:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Chamber Philharmonic Europe
Hours: 17:00 – 19:20
Best Coast
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Breeze
Hours: 23:00 – 05:00

Oslo

Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 09:30 – 17:30
ERLING NEBYS SAMLING
Hours: 11:00 – 17:00
Summer Exhibition
Hours: 11:00 – 17:00
Erik Werenskiold 1855-1938
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
Snorre Ytterstad. SQUARED TARGET
Hours: 12:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 12:00 – 17:00
DSIM Awards
Hours: 13:00 – 18:00
Jöback, Bjørnov & Oslo Fagottkor
Hours: 15:00 – 17:00
Frank Znort Quartet
Hours: 18:00 – 01:00
Bernhard Seland Orkester
Hours: 20:00 – 22:00
Maridalsspillet
Hours: 21:00 – 00:00

Köpenhamn

Copenhagen Pride
Hours: 00:00 – 00:00
Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 18:00
Copenhagen Wine Forum
Hours: 12:00 – 17:00
Who murdered Regitze Rio?
Hours: 20:00 – 22:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s