Saturday the 20th of August in Swedish

Stockholm

Stockholm Culture Festival
Various of places
Lördag
(Festival)

 Image of Stockholm Culture Festival

Stockholms Kulturfestival fyller gator och torg med alla former av kultur i alla genrer, för alla åldrar. 600 programstarter, under sex augustidagar för sjätte året i rad. Mitt i city och med fri entré! Från Sergels torg, över Brunkeberg till Gustav Adolfs torg med smakprov av all den kultur som finns att uppleva i Stockholm året runt, med gäster från alla jordens hörn.

Programmet släpptes den 15 juni, det uppdateras kontinuerligt här på webben. Från 10 augusti finns vår programtidning att hämta på Sergels torg, den kommer också med Dagens Nyheter 13 augusti. ?

I år möter vi Norge i festivalen. Norska inslag finns i alla delar av programmet. Kulturen, mötet mellan det norska och svenska, mellan norrmän och svenskar. Med Märkesåret 2009 blev det ett naturligt möte med den finska kulturen, med vårt grannland Finland. En spännande och berikande upplevelse. 2010 kikade vi närmare på Danmark bland annat genom ett samarbete med Roskildefestivalen, där ung svensk och dansk musik fick mötas. Sedan dess har vi planerat för Norge i Stockholms Kulturfestival. I dagarna har det arbetet fått nya perspektiv.

De fruktansvärda händelserna i Norge påverkar givetvis arbetet med festivalen. Våra tankar går till våra vänner i väst. Vi har funderat på hur programmet ser ut och om något ska ändras. Den kommande tiden får visa oss riktningen i det arbetet. Det vi vet med säkerhet, och som är självklart för oss och de samarbetspartner, gäster och artister som deltar i festivalen, är att festivalens norska tema kommer att bli av. Vi kommer att lyfta det norska och samtidigt visa vårt djupa deltagande.

Ung 08
Kungsträdgården
Lördag
(Festival)

 Image of Ung 08

Sedan år 2000 anordnar Stockholms stad en av Europas största ungdomsfestivaler: Ung08-festivalen. Festivalen går av stapeln varje år i Kungsträdgården i Stockholm, veckan innan höstterminens start.

Ung08-festivalen är till för alla ungdomar mellan 13-19 år. Festivalen öppnar mitt på dagen varje dag och stänger runt midnatt eller lite senare. Från ca klockan 21:00 vänder vi oss till er som är 15-19 år.

2010 hade festivalen 170 000 aktiva besökare, och en miljon människor som passerade området.

2011 äger Ung08-festivalen rum 16-20 augusti i Kungsträdgården.

Stockholm October fest
Stockholmsmässan
Lördag
(Festival)

 Image of Stockholm October fest

Njut av den fantastiska atmosfären på Oktoberfesten i Stockholm augusti 2011

Välkommen till Oktoberfesten i Stockholm! Beer Festival med läderbyxor, öl och schlagermusik, Den berömda Oktoberfesten kommer till Stockholm. Vi firar festivalen i ett tält för 2400 personers och med glatt humör.

Entrén är gratis och öl och mat kan köpas. Alternativt erbjuder vi mat, öl och platsbokning för SEK 375. Ölfesten hittar man på Stockholmsmässan med fantastisk Tyrolermusik och öl, som serveras av öljungfrur i Dirndl och killar i Lederhosen. Festivalen hålls i augusti, som vi har tänkt nu, om vädret tillåter, 11-13/8 .2011 och 18-20/8.2011. Två helger efter varandra torsdag, fredag och lördag kl. 16 till 23 – lördag dock från kl. 13 till 23. Kom och upplev den fantastiska stämningen! Du kan få ett smakprov av atmosfären under Oktoberfesten på videon här:

Voice’11
Kungsträdgården
Lördag
(Festival)

 Image of Voice'11

Nu börjar nedräkningen inför sommarens största gratiskonsert! För sjunde året i rad fyller vi Kungsan för att bjuda dig på tre grymma timmar med massor av artister på scen.
Under de senaste åren har varje konsert haft över 40 000 i publiken och i år kommer det bli minst lika mycket så kom i tid för att inte missa något!

Duett för en
Dramaten
Lördag
(Teater)

 Image of Duett för en

För första gången i sitt liv besöker Stephanie Wilson en psykiatriker, Dr Feldmann. Sjukdomen MS har tvingat henne att ge upp karriären som violinist och fått henne att tvivla på sin identitet, sin inre styrka och sin mans kärlek. Hon har till och med övervägt självmord. Och ingen finns det att skylla olyckan på, bara sjukdomen som hon inte med all envishet i världen kan besegra.

Med förlösande tystnad och smärtsamma angrepp försöker psykiatrikern lotsa henne genom förnekelsen och ilskan.

Duett för en är ett kammarspel om hur ett livsavgörande problem tvingar oss att konfrontera våra innersta rädslor och ändra livsinställning, hur djupa sorger kan tvinga oss att se världen på nya sätt.

Pjäsen är inspirerad av den världsberömda cellisten Jacqueline du Prés liv och skriven av den brittiske dramatikern Tom Kempinski 1980. Duett för en blev en omedelbar succé i London och på Broadway. 2009 blev den åter en stor framgång i London när den togs upp på nytt. Den har också filmats med Max von Sydow och Julie Andrews.

I rollerna Reine Brynolfsson, Melinda Kinnaman
Översättning Lars Björkman
Regi/bearbetning Björn Melander
Scenografi och kostym Jan Lundberg
Ljus Roger Larsson
Peruk och mask Lena Strandmark

VERONICA MAGGIO
Cirkus
Lördag
(Konsert)

 Image of VERONICA MAGGIO

Veronica Maggio har efter två album, ett halvt dussin singlar och ihärdigt turnerande mutat in en egen plats på den nordiska musikkartan. Med soulfärgade poplåtar med svenska texter förvaltar hon framgångsrikt arvet efter urbana poppionjärer som Mauro Scocco och Orup.

Nu är hon tillbaka med nya singeln “Jag kommer” som blev direkt en hit på radio i Sverige, Norge, Finland och Danmark, och sitt hyllade tredje album “Satan i Gatan” som släpptes den 27 april. Albumet är skrivet och producerat tillsammans med Christian Walz. Även Markus Krunegård medverkar som låtskrivare på skivan.

Skivan har vuxit fram i Christian Walz studio på Östermalm i Stockholm.
På femton trångbodda kvadratmeter – överbelamrade av pianon, orglar och effektboxar – har Veronica och Christian under ett knappt år skrivit och spelat in elva nya låtar. De handlar bland annat om sprucken kärlek, förlorad vänskap och känslan då man lämnar klubben och vandrar hem i natten med nytt sällskap.

CARIBBEAN NIGHTS – CAIPIRINHA
EGO
Lördag
(Club)

 

Ladies & gents! CARIBBEAN NIGHTS @ EGO klubben som ger dig den ultimata blandningen av Karibisk, Latin och Urban music.
Dom flesta är vid detta laget tillbaks in i livets sysselsättningar, så då längtar man till lördagen som aldrig förr!

Vi skålar och säger: Back to business…but don’t worry about the drink, it’s on us and Rón Brugal!

• Vi bjuder vi på en Caipirinha + fri entré innan 23.00!•

För dig som inte varit hos oss och ska komma denna lördag…
På dansgolvet är det 100% karibisk dansmusik, skön latin och senaste r&b:n!
I våran härliga uteservering kör vi för dig som har nostalgisk 90-tals hiphop, r&b närmast hjärtat!

Musik: Dancehall, Reggae, Soca, Latin, Zouk, Salsa, Baile Funk, Samba Reggaeton, Merengue, 90-tals HipHop, R&B.

DJ line-up:
• DJ AMILLIE (Spelat på klubben Spotlight, Cattelin, Nype, Göta källaren m. fl.)
• DJ EL-BRAVO (Spelat på bl.a Club Dem Bow (Manager), Mr Vegas, Kevin Lyttle, Dj Blass och Calle 13 konserterna)
• DJ PREVIEW (Spelat på bl.a. Don Omar, Jay-Z, Timbaland, P Diddy’s efterfester)

Adress: CARIBBEAN NIGHTS @ EGO, Kammakargatan 22, T-Rådmansgatan
• Datum & tid: Lördag 20:e august, 22-03.
• Entré 100kr (Fri entré före 23.00)
• Ålder: 23+ID (20+ID på gästlista. OSA via inbox med namn, efternamn till: djelbravo@facebook.com)
• Happy Hour i baren till 23.00.
• Vill du boka drinkbord, ring bordsbokningen: 08-24 84 00

• Vill du komma hit och äta finns det massa gott i menyn!
Köket är öppet från 16.00 – 23.00!
http://ego-sthlm.se/

Paus& Höi and others – Voulez Vous Dada Tanzen?
F12 Terrassen
Lördag
(Club)

 

Allt blir verklighet på lördagarna. Blaserat Tivoli, Collegefest, Kärlek, Megabokningar, Toppentjejer, Berlinkillar och Efterdojjor, Catwalk och Etikettbjudning.

Varje lördag hela sommaren med Andreas Höistad, Niklas Paus och deras lekkamrater.

Pang, en härlig stundande kväll där Paus & Höi har med sig en extravagant dj-duo från Berlin, Dada Disco!
Dessa två färgstarka, franska, gentlemän träffades i Berlin och började spela tillsammans som residenter på klassiska Bar25.

Iklädda diverse kostymer förvandlades de till olika karaktärer och smälte de in bland den redan färgstarka Bar25-publiken.
Just nu driver de sina egna kvällar på Katerholzig och “hostar” Comme Ci, Comme ca fester på olika ställen.

De spelar runt på klubbar som Watergate, Arena, Wilde Renate, Cookies eller på event som Cannes Filmfestival och Berlin Fashion Week. De har även tagit sin akt till bland annat Moskva, Milano och Amsterdam.

På lördag hör vi dem tillsammans med Paus & Höi på F12s Terrass! From Disco to Dada to Dada Disco!

• Djs

-Dada Disco (Bar25, Katerholzig, Berlin)
-Niklas Paus & Andreas Höistad

Göteborg

Attila
GöteborgsOperan
Lördag
(Opera)

 Image of Attila

Attila är en tidig Verdi-opera skriven under den tid som han själv kallade sina ”galärår” och följer helt formmönstret från Bellini och Donizetti. På senare år har den kommit att spelas allt oftare och har som en av få operor en bas i titelrollen, den mäktige hunnerhövdingen Attila. Anders Lorentzson får här ännu en utmaning efter förra säsongens Filip II i Don Carlos. Vänner av italienskt välljud kan också räkna med att få sitt lystmäte när Francesca Patané återkommer som den hämndlystna Odabella, ett dramatiskt koloratursopranparti som är minst lika krävande som Verdis Lady Macbeth, hennes senaste triumf i Göteborg. Odabellas älskade Foresto sjungs av husets ledande tenor Tomas Lind.

Slottsskogen Goes Progressive 2011
Villa Belparc
Lördag
(Festival)

 Image of Slottsskogen Goes Progressive 2011

Göteborgs Artrockförening presenterar stolt årets line-up till festivalen Slottsskogen Goes Progressive “tolfte” upplagan och som vanligt gäller fritt inträde!

Slottsskogen goes…indoors!
Av anledningar utom GARFs kontroll tvingas vi söka ny arena för vår
älskade festival.
Tyvärr var Scenen vid Björngårdsvilla redan bokad, och Azaleadalen
skulle medföra alltför stora kostnader för föreningen. Valet blev
Musikens Hus.
Vår målsättning är att återkomma till Slottsskogen och till Scenen
vid Björngårdsvillan redan nästa år!
Vi tackar Villa Belparc för sex härliga festivaler och blickar framåt.

Göteborgs Kulturfestival
Göteborg
Lördag
(Festival)

 Image of Göteborgs Kulturfestival

Balett och karneval, gatuteater och symfoniorkester, matkultur och jazz, film och karuseller, hiphop och dansband, saga och cirkus, stand up och skulptur, design och poesi, museer och marknad, världsartister och lokala band? I augusti exploderar Göteborg i hundratals aktiviteter för alla smaker och åldrar. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur – i ordets bredaste bemärkelse. Alla är bjudna och det är fri entré! Med 925 000 besök år 2010 och traditioner från början av 1990-talet är Göteborgs kulturkalas en av Sveriges största stadsfestivaler.

Lorden från gränden
Gunnebo Slott
Lördag
(Teater)

 Image of Lorden från gränden

Lorden från gränden med Claes Malmberg, Sofi e Lindberg, Claes Månsson, Jill Ung och Stefan Ljungkvist i de bärande rollerna borgar för en riktig skrattfest på midsommarängen till sommaren. Historien om Bill Snibson, den enkle mannen av folket, som får ärva både hertigtitel, anrikt gods och en större förmögenhet om han lär sig att föra sig som en riktig lord, är en hejdlös drift med den engelska överklassen. Att pjäsen dessutom kryddats med medryckande sångnummer gör inte saken sämre.

PUSH PLAY | Alle Tabrizi
AIR by PUSH
Lördag
(Club)

 

Vi bjuder på en sprakande festkväll helt dedikerad till kvalitativ housemusik. Vackert välkomna till klubbkonceptet PUSH PLAY.

Vi är stolta att presentera Stockholms och White Rooms stora stjärna, Alle Tabrizi!

Malmö

Malmöfestivalen
Malmö
Lördag
(Festival)

 Image of Malmöfestivalen

Unika konstverk, spännande teaterföreställningar, stora konserter, sportaktiviteter, intressanta debatter och samtal, internationella danstävlingar och uppvisningar.  Allt är gratis! Med över tusen programpunkter för alla åldrar och intressen kan du räkna med fest.

Var? Malmö – Posthusplatsen, Stortorget, Gustav Adolfs torg, Raoul Wallenbergs park, Södertull, Östra Slottsparken, Altonaparken
När? 19-26 augusti 2011
Hur länge har jag funnits? Sedan 1985!
Hur många brukar komma? 1 400 000 varje år

Vad kostar det? Malmöfestivalen är gratis för alla! Inga biljetter behöver köpas.

WeSC & Streetlab present MALMÖ ULTRA BOWL III PARTY!
Klaffbron
Lördag
(Club)

 

Nu på lördag 20/8 presenterar WeSC & Streetlab det officiella kaoset:

MALMÖ ULTRA BOWL III FEST!

Nu är det dags för Malmö Ultra Bowl III och finalen på Betongcupen 2011. Som vanligt är det WeSC och Streetlab som ställer till med efterfesten.

Världens bästa skatare samlas i Malmö och som alltid blir det en
turbofest på Klaffbron. Skatefesterna i samband med Ultra Bowl
brukar bli som gigantiska hemmafester med totalblandad musik, massor av dans och total glädje. Kanske är det därför det brukar bli fullt tidigt och packade dansgolv.

Följande har lovat att spela extremt roligt blandad musik:

Tone & Helle Schunnesson – aka systrarna som gud glömde (Nöjesguiden)
Jugga & Snygge-Fille (WeSC – Streetlab)
Matchstick Men (Babel)
Choritzo (World premiere)
Sizzle Dog (Hiphop bangers)

Utomhusdansgolv
Alltid stök – Alltid vinnare!

Bedroom Dancing with Sebastian (Function) & Lasse Bång (Malmö Parkas)
Club RETRO
Lördag
(Club)

 

Räkna med en helsikes mycket Northern Soul, Disco, Modern Soul!
Bastiano från Malmös (Sveriges?) bästa soulklubb FUNCTION och Lasse Bång, en MALMÖ PARKAS/FRIDAY CASUAL original som frekvent spelar på allt från Malmös soulklubbar till Weekenders i djupaste Storbritannien tar över Bedroom Dancing i källaren på Retro. Vilken dansfest!

Bedroom Dancing är Retros egna nattklubb där vi bjuder in DJs från de bästa klubbarna i Malmö till att släppa loss och köra sin grej i en mer intensiv klubbmiljö där publikens svett och dansmoves riskerar att välta skivbåset vilken minut som helst

DISTORTION – BACK FROM THE DEAD (New Season)
Deep Club
Lördag
(Club)

 

Mitt under Malmöfestivalen Lördagen 20e Augusti är det premiär för höstsäsongen på rockklubben Distortion, vilket blir dödskul hoppas vi. 🙂

Kvällen arrangeras i samarbete med Zombie Walk Skåne. Under sena eftermiddagen avgår en stor zombiewalk, vars uppslutning verkar bli enorm, med slutdestination Deep och Distortion arrangerar därefter fortsättningen.

Som vanligt har vi ingen dresscode. Du måste alltså inte spöka ut dig, men kom och bevittna, eller var själv en del av dom levande döda, när dom tar över djupen och skrämmer skiten ur vanliga dödliga. 😉 Hemskt fina priser utlovas till de som har de häftigaste och mest blodisande utstyrslarna!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s