Wednesday the 17th of August in Swedish

Stockholm

Stockholm Culture Festival
Various of places
Onsdag
(Festival)

 Image of Stockholm Culture Festival

Stockholms Kulturfestival fyller gator och torg med alla former av kultur i alla genrer, för alla åldrar. 600 programstarter, under sex augustidagar för sjätte året i rad. Mitt i city och med fri entré! Från Sergels torg, över Brunkeberg till Gustav Adolfs torg med smakprov av all den kultur som finns att uppleva i Stockholm året runt, med gäster från alla jordens hörn.

Programmet släpptes den 15 juni, det uppdateras kontinuerligt här på webben. Från 10 augusti finns vår programtidning att hämta på Sergels torg, den kommer också med Dagens Nyheter 13 augusti. ?

I år möter vi Norge i festivalen. Norska inslag finns i alla delar av programmet. Kulturen, mötet mellan det norska och svenska, mellan norrmän och svenskar. Med Märkesåret 2009 blev det ett naturligt möte med den finska kulturen, med vårt grannland Finland. En spännande och berikande upplevelse. 2010 kikade vi närmare på Danmark bland annat genom ett samarbete med Roskildefestivalen, där ung svensk och dansk musik fick mötas. Sedan dess har vi planerat för Norge i Stockholms Kulturfestival. I dagarna har det arbetet fått nya perspektiv.

De fruktansvärda händelserna i Norge påverkar givetvis arbetet med festivalen. Våra tankar går till våra vänner i väst. Vi har funderat på hur programmet ser ut och om något ska ändras. Den kommande tiden får visa oss riktningen i det arbetet. Det vi vet med säkerhet, och som är självklart för oss och de samarbetspartner, gäster och artister som deltar i festivalen, är att festivalens norska tema kommer att bli av. Vi kommer att lyfta det norska och samtidigt visa vårt djupa deltagande.

Ung 08
Kungsträdgården
Onsdag
(Festival)

 Image of Ung 08

Sedan år 2000 anordnar Stockholms stad en av Europas största ungdomsfestivaler: Ung08-festivalen. Festivalen går av stapeln varje år i Kungsträdgården i Stockholm, veckan innan höstterminens start.

Ung08-festivalen är till för alla ungdomar mellan 13-19 år. Festivalen öppnar mitt på dagen varje dag och stänger runt midnatt eller lite senare. Från ca klockan 21:00 vänder vi oss till er som är 15-19 år.

2010 hade festivalen 170 000 aktiva besökare, och en miljon människor som passerade området.

2011 äger Ung08-festivalen rum 16-20 augusti i Kungsträdgården.

Marriage of Figaro
Operan
Onsdag
(Opera)

 Image of Marriage of Figaro

Det är Figaros och Susannas bröllopsdag. Men det är inte bara brudparet som längtar. Greven verkar lika intresserad av Susanna som ointresserad av Grevinnan. Marcellina vill snärja Figaro. Och Cherubino älskar alla. Begäret lurar bakom varje dörr. Vem får vem när dagen är slut och hur undviker man att bli lämnad och försmådd?

När Mozart och Da Ponte skapade sin opera ur en förbjuden pjäs var det revolutionerande att betjänten Figaro skulle vinna konflikten med Greven. Ole Anders Tandbergs uppsättning handlar om begärets mekanismer. Vem begär jag och varför? På Mozartvis uttrycker musiken de elva rollernas innersta tankar i en uppsättning som är lika komisk som allvarlig.

Rut & Ragnar
Stockholms Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of Rut & Ragnar

En dag för länge sen lovade Rut och Ragnar varandra evig kärlek. Nu har det blivit hög tid att avge ett nytt löfte. Att för alltid lämna varandra ifred.
De börjar dela upp sina gemensamma ägodelar. Men hur ska de dela upp drömmarna? Och de gemensamma minnena?

Stefan Sundström
Södra Teatern
Onsdag
(Konsert)

 Image of Stefan Sundström

Skramlande politisk visa

Stefan Sundström beskriver sig själv och sitt band såhär:

”Jag kallas för Kungen av Vispop och det här är mitt band, Jonny Dunders Elektriska Cirkus.

Det skramlar så hårt för att det ska skava i Reinfeldts maskineri.
Vi är flugan i soppan, plumpen i protokollet, vi är sömnlösa nätter på Rosenbad. Vi är läckaget i Carl Bildts blöjor, den libyska oljan som läcker ut från Lundin Oil. Vi är dom som läcker från Prime. Vi är Dunderleaks! Watch Out!”

DANIEL JOHNSTON
Berns
Onsdag
(Konsert)

 Image of DANIEL JOHNSTON

Daniel Johnston föddes i Sacramento, Kalifornien 1961, som det yngsta av fem barn i ett fundamentalistiskt kristet hem. Han och hans familj flyttade snart till New Cumberland, West Virginia. Daniel började teckna långt innan han började med musik, men upptäckte snart artister som John Lennon, Yoko Ono, Bob Dylan, David Bromberg, Queen, Neil Young, Sex Pistols, och framför allt Beatles. “När jag var 19 ville jag vara Beatles. Jag blev besviken när jag märkte att jag inte kunde sjunga.” Denna liverpoolkvartett fortsätter att inspirera Daniel, som idag sjunger, “Mitt hjärta tog till sig konsten och jag upptäckte Beatles / Åh Gud, jag var och är en sann anhängare av Rock ‘n’ roll.”

Daniel började tidigt att skriva musik. “När jag var liten, troligen nio, jag brukade slå på pianot, och göra skräckfilmsteman. När jag blev lite äldre hittade jag på låtar som jag sjöng medan jag klippte gräset, när ingen kunde höra mig över gräsklipparen.” Som tonåring började Daniel och hans vänner att spela in sina egna kassettband och byta med varandra. Efter gymnasiet gick han några konstkurser men tillbringade större delen av sin tid i familjens källare, med att skriva och spela in låtar som “Songs of Pain” och “More Songs of Pain”.

Nightclub ENTOU-ROUGE | ALEX D’ROSSO
Victoria
Onsdag
(Club)

 

NATTKLUBB ENTOURAGE presenterar stolt Onsdagsklubben ENTOU-ROUGE!! Nu är Stockholms kanske mest efterfrågade klubb tillbaka, Entou-Rouge Enda Klubben med Sann Moulin Rouge anda!! Så tjejer leta fram Er sexigaste korsett o killar ni ska inte heller få undkomma, utan Er vill vi se riktigt uppklädda då dress code är: Moulin Rouge (elegant, uppklätt, sexig & stilig)

Datum: Onsdag 17 Augusti
Tid: 22.00 – 03.00
Plats: Kungsträdgården 3
Åldersgräns: 20+

Bordsbokning hänvisas till Bord@Nattklubbentourage.se

Ansök

om plats på gästlistan genom att skriva namn på dig och ditt sällskap på wallen här. Gästlistan ger er fri entré HELA KVÄLLEN!!!

Nattklubb Entourage | Kungsträdgården 3 | Vårdad klädsel | Åldersgräns: 20+

Varmt välkomna tillbaka till nya Nattklubb Entou-Rouge!!

Göteborg

Göteborgs Kulturfestival
Göteborg
Onsdag
(Festival)

 Image of Göteborgs Kulturfestival

Balett och karneval, gatuteater och symfoniorkester, matkultur och jazz, film och karuseller, hiphop och dansband, saga och cirkus, stand up och skulptur, design och poesi, museer och marknad, världsartister och lokala band? I augusti exploderar Göteborg i hundratals aktiviteter för alla smaker och åldrar. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur – i ordets bredaste bemärkelse. Alla är bjudna och det är fri entré! Med 925 000 besök år 2010 och traditioner från början av 1990-talet är Göteborgs kulturkalas en av Sveriges största stadsfestivaler.

Lorden från gränden
Gunnebo Slott
Onsdag
(Teater)

 Image of Lorden från gränden

Lorden från gränden med Claes Malmberg, Sofi e Lindberg, Claes Månsson, Jill Ung och Stefan Ljungkvist i de bärande rollerna borgar för en riktig skrattfest på midsommarängen till sommaren. Historien om Bill Snibson, den enkle mannen av folket, som får ärva både hertigtitel, anrikt gods och en större förmögenhet om han lär sig att föra sig som en riktig lord, är en hejdlös drift med den engelska överklassen. Att pjäsen dessutom kryddats med medryckande sångnummer gör inte saken sämre.

Eldkvarn
Göteborg-Götaplatsen
Onsdag
(Konsert)

 Image of Eldkvarn

Ikväll har du chansen att se Eldkvarn, här kommer ett litet smakprov inför kvällen

EXCLUSIVE FERRARI EVENING
Berså
Onsdag
(Show/Club)

 

Onsdag 17 augusti presenterar vi en exklusiv Ferrari kväll på Berså!
Ferraribilarna är på plats, humöret är på topp och klackarna slår i taket.

Vi kommer att lotta ut två åkturer i en riktigt fet Ferrari under kvällen! Var med om utlottningen genom att skriva upp dig på gästlistan. Vinnarna kommer att presenteras kl: 19.00 på onsdag.

DJ är ingen mindre än Bassam Janine.

Dresscode: Elegant
Tid: 22-03
Onsdag 17 aug

Malmö

Afrocubism
KB
Onsdag
(Konsert)

 Image of Afrocubism

Redan 1996 planerades mötet mellan några av Malis och Kubas främsta musiker. Av någon anledning kom det afrikanska gänget aldrig iväg till Havanna. Projektet ställdes in och istället föddes Buena Vista Social Club, som sålde miljoner album och blev världsmusikens allra största framgång.

Mötet mellan Kuba och Mali var en idé för bra för att bara ge upp och förra året gjordes ett försök att skaka liv i det inställda projektet. Man lyckades samla de inbjudna gästerna, nu tillsammans med några nytillkomna talanger. Tillsammans spelade de in det förlorade albumet, fjorton år efter första försöket. Denna gång med fantastiskt resultat!

De kubanska musikerna frontas av sångaren och gitarristen Eliades Ochoa, rösten från Buena Vista Social Clubs “Chan Chan”. Mali representeras av den mångfaldigt belönade ngoni-lut-mästaren Bassekou Kouyate och Rail Bands extraordinära gitarrist Djelimady Tounkara. De får sällskap av en av Kubas mest älskade grupper Eliades band Patria och kora-geniet Toumani Diabaté. Och inte minst hörs den legendariske Mali griot-sångaren Kassy Mady Diabaté, samt den nyskapande balafon- spelaren Lassana Diabaté.

Ett magisk möte, fyllt av energi och bländande musikalisk kemi.

Queen Josephine & the Blues Trail
Pub Kuntze
Onsdag
(Konsert)

 Image of Queen Josephine & the Blues Trail

Blues med Chicagorötter blir det när Queen Josephine och bluesträlarna kommer till oss! Bandet får sin inspiration från bl a Sonny Boy Williamson, Muddy Waters och Freddie King.

Terrazza Campari & Peroni
Izakaya Koi
Onsdag
(Club)

 Image of Terrazza Campari & Peroni

BOA & Henrik José
Debaser
Onsdag
(Konsert/Club)

 Image of BOA & Henrik José

Skivobolaget Jämmerdosa presenterar en symfoni av utmanande pop och hjärttechno under två kvällar i sommar på Debaser.

BOA (GOT)
P3rotationen har blivit lite av ett startskott för popundret BOA. Med sin första singel Push markerade bandet en tydlig ny era för vad som kommer hända med den svenska musikrörelsen det närmaste. Drömskt, trallvänligt och mjukt, dessutom är fulllängdaren på gång. Nämnde vi förresten att de är från Transylvanien?

Henrik José (BER)
Det går bra nu. När Henrik inte blir omnämnd flera gånger av Rex the Dog som det mest lovande på länge (eller för all del har med två låtar i hans senaste mixtape) så frågar folk om de får gifta sig till hans musik. Överallt syns Henrik som med sin sovrumspop leverar drömska melodier och ärlig texter om allt mellan himmel och jord.
Resident DJs: Kalter, SHEASHEASHEA & Åbäke

PRAISE THE LORD – Woo Banger, Common Strangers & Guest
Babel
Onsdag
(Club)

 Image of PRAISE THE LORD - Woo Banger, Common Strangers & Guest

Praise The Lord lockar i dekadensens högborg Babel till dans, häng, glädje & kärlek VARJE ONSDAG hela sommaren!

Alltid med feta bokningar & gästpredikanter. Alltid med dans och fest i fokus.

Olle Bergkvist (NOIZE)
Till veckans Praise The Lord har vi äran att presentera grymma succéklubben Noizes frontfigur i form av lockige deep-house hjälten Olle Bergkvist. Tillsammans med Woobanger kommer han i kyrkan på onsdag bjuda på ett så sexigt, så svängigt och så så så djupt set att det kommer få stilla havet att framstå som långgrunt.

WOO BANGER
Malmös egna, Top Billin-aktuella Woo Banger, bjuder som alltid på världens bästa house och rör sig enkelt mellan såväl tropiska rytmer som djup och sexxxig slow-housee och electrostök. Efter klubbsuccén med SMUTS drog Woo Banger sedan vidare och drog igång klubben Lights Out tillsammans med The Boom Bap. Nyckelord? Rytmiskt, astight och roligt

DJ EGO
Inte nog med att DJ Ego strosar runt med titlar som “Sveriges DMC mästare 2007? i framfickan utan han är även en jätte trevlig typ. Mannen som anspråkslöst vinner Scratch tävlingar, rappar, sjunger, MC:ar och till och med helt obesvärat spelar piano-harminer du sällan hört. En musikalisk överdängare som sist han gästade det beryktade WARRIORS, satte hela stället på snärt. Om Ego själv fick välja skulle det allt låta typ så här:

“Ego lever i sin egna värld och du kan få följa med om du vill!
I Egos värld finns det rum för alla fina, trevliga danssugna människor och där bjuds det på alla låtar du vill höra med extra mycket bas! Välkomna till en eufori-utopi!”

COMMON STRANGERS – “Hej, vi är två goa killar på sammanlagt femtio jordsnurr som går under namnet Common Strangers. Med ett lillfinger i varenda en syltburk i stan, kommer vi tillbaka med dunder och brak efter ett tvättäkta vagabondliv. Nu är det dags för oss att vända blad och ge oss in på okänd diskoteks-mark med fanan högt. Rustade med tonkonster från hiphop-världens alla hörn och kanter, har vi gett oss själve fa-an på att alla ska ha det riktigt kul bland rökmaskiner och nedtrampade sneakers. Helfestligt var det några som sa ett par gånger! Sen var det inte så mycket mer att tillägga. Ses i dimman.”

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Stockholm Culture Festival
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Indonesia
Hours: 00:00 – 00:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
“The Band”
Hours: 11:00 – 18:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Lars Wallin Fashion Stories
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Rise of the Planet of the Apes
Hours: 12:00 – 00:00
Ung 08
Hours: 12:00 – 00:00
Magic Bus
Hours: 15:00 – 03:00
Rut & Ragnar
Hours: 18:00 – 19:00
Marriage of Figaro
Hours: 19:00 – 23:20
EPIDEMICS @ FRITZ’S CORNER
Hours: 19:00 – 02:00
STHLM INDIE – NON TIQ – FLORENCE VALENTIN DJS – TRACASSEUR
Hours: 19:00 – 02:00
Lasse in the Park
Hours: 19:00 – 00:00
Stefan Sundström
Hours: 19:00 – 21:00
DJUNGELBOKEN
Hours: 19:00 – 21:55
Mister Ernest
Hours: 19:00 – 21:00
CLUB KILLERS
Hours: 19:00 – 20:30
Rikard Wolff meets Kari Bremnes (NO) (Stockholm Culture Festival)
Hours: 19:30 – 20:45
Radio Muezzin
Hours: 20:30 – 22:00
DANIEL JOHNSTON
Hours: 21:00 – 23:00
Todo Enrolado
Hours: 21:00 – 02:00
Club Russian Spring Break
Hours: 21:00 – 03:00
Happy Endings present: “Versus” feat. Rocket Boy
Hours: 21:00 – 02:00
Wednesday at Laroy
Hours: 22:00 – 03:00
Boom Boom & Doom (dj-set) & Natten (live)
Hours: 22:00 – 03:00
club CONNECTION
Hours: 22:00 – 03:00
Summer Nights at Café Opera(SU)
Hours: 22:00 – 03:00
Conan the Barbarian
Hours: 22:00 – 03:00
Nightclub ENTOU-ROUGE | ALEX D’ROSSO
Hours: 22:00 – 03:00
Imagine if every day were like Wednesdays – Rose Wednesdays
Hours: 23:00 – 03:00
‘Inplugged Allstars’ @ Pub Anchor!!!
Hours: 23:30 – 03:00

Göteborg

Göteborgs Kulturfestival
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Indonesia
Hours: 00:00 – 00:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Hours: 11:00 – 18:00
IDRIS KHAN
Hours: 11:00 – 17:00
CAROLINA FALKHOLT
Hours: 11:00 – 18:00
Rise of the Planet of the Apes
Hours: 12:00 – 00:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
Lorden från gränden
Hours: 19:00 – 22:00
RUBY STAND UP
Hours: 19:15 – 21:00
PARKEN JAZZ SESSION
Hours: 20:00 – 00:00
Eldkvarn
Hours: 20:00 – 22:00
Långfinger & Rocketpeople
Hours: 21:00 – 00:00
WEDNESDAYS @ BLISS // CHRISTOFFER MALM
Hours: 21:00 – 02:00
EXCLUSIVE FERRARI EVENING
Hours: 22:00 – 03:00
SUMMER BREEZE
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

The National Day of Indonesia
Hours: 00:00 – 00:00
GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
POUL GERNES – Retrospective
Hours: 11:00 – 17:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
ANNA MARIA MAIOLINO
Hours: 11:00 – 17:00
Rise of the Planet of the Apes
Hours: 12:00 – 00:00
Afrocubism
Hours: 20:00 – 22:00
Queen Josephine & the Blues Trail
Hours: 20:00 – 22:00
PRAISE THE LORD – Woo Banger, Common Strangers & Guest
Hours: 21:00 – 03:00
Terrazza Campari & Peroni
Hours: 21:00 – 00:00
BOA & Henrik José
Hours: 23:00 – 02:00

Oslo

Oslo Jazzfestival
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Indonesia
Hours: 00:00 – 00:00
Oslo Chamber Music Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 09:30 – 17:30
Erik Werenskiold 1855-1938
Hours: 10:00 – 18:00
Summer Exhibition
Hours: 10:00 – 21:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Snorre Ytterstad. SQUARED TARGET
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
ERLING NEBYS SAMLING
Hours: 11:00 – 17:00
Bjørn Eidsvåg
Hours: 19:00 – 21:00
Driving Miles
Hours: 19:00 – 20:00
LILL LINDFORS
Hours: 19:30 – 21:00
Ibsens Fjeldfuglen
Hours: 19:30 – 21:30
Dj hWah
Hours: 21:00 – 01:00
Summer Stand Up on outdoors stage
Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

The National Day of Indonesia
Hours: 00:00 – 00:00
Copenhagen Pride
Hours: 00:00 – 00:00
Strøm Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 18:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Sepultura
Hours: 19:00 – 22:00
Danish summer ballet
Hours: 19:30 – 21:00
Why Not: Strøm Afterparty, AK*47 & Dj Graded
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s