Monday the 15th of August in Swedish

Stockholm

NASA – A Human Adventure
Tekniska Museet
Måndag
(Utställning)

 Image of NASA - A Human Adventure

 århundraden har människan blickat mot stjärnorna och drömt om äventyr långt bortom vår planet. Nu har tidernas rymdutställning öppnat med världspremiär på Tekniska museet. I fantasifullt uppbyggda miljöer får du följa utforskningen av rymden på nära håll, från 60-talets explosionsartade utveckling till morgondagens rymdforskning.
Utställningen visas 28 januari – 6 november 2011

För att få en bra upplevelse av utställningen, rekommenderar vi att du påbörjar besöket  i utställningen senast en timme innan stängning.

I NASA –  A Human Adventure får du möta människorna och tekniken bakom månfärderna som gjorde NASA världsledande inom rymdforskning. Upplev utvecklingen från de första provraketerna till rymdfarkoster och dagens internationella rymdstationer. Fascineras över rymdkapslarna Apollo, Gemini och Mercury som visas i verklig storlek tillsammans med hundratals andra rymdföremål. I utställningen får du också möta astronauter från hela världen, titta in i en rymddräkt och se hur människan överlever i rymden. Följ astronauternas arbete i och utanför rymdskeppet.

NASA – A Human Adventure vill inspirera till fortsatt nyfikenhet på rymden och det universum som fortfarande utforskas.

StandUp @ Fåfängan!
Fåfängan
Måndag
(Show)

 Image of StandUp @ Fåfängan!

Under sommarmånaderna är det full fart på Fåfängan! Under juli och augusti är vardagskvällarna fulltecknade.
På måndagar kl 19:00 är det StåUpp med Özz Nûjen och vänner. Kom och möt bland andra Janne Westerlund, Karin Adelsköld, Thomas Oredsson och även långväga komiker som Al Pitcher från Nya Zeeland.

Battles & Fire
Strand
Måndag
(Club/Konsert)

 Image of Battles & Fire

Battles is comprised of drummer John Stanier of Helmet and Tomahawk, guitarist/keyboardist Ian Williams of Don Caballero and Storm & Stress, guitarist David Konopka of Lynx. All members bring their honed-in musical skills of past glory to Battles. The Tras and EP C EPs were both released in June 2004 on Cold Sweat and Monitor respectively. The B EP followed on Dim Mak in September 2004. The Atlas EP followed in early 2007, followed in turn by the band’s proper full-length debut, Mirrored, in May 2007.

Fire!

Mats Gustafsson – Saxophones, etc. Plays with Sonic Youth, Yoshimi, Jim O’Rourke, The Thing, Peter Brötzmann, etc.
Andreas Werliin – Drums. Plays with Wildbirds & Peacedrums.
Johan Berthling – Bass, guitar, etc. Plays with Tape.

Music in the Royal Castle
Kungliga Slottet
Måndag
(Konsert)

 Image of Music in the Royal Castle

Den 41:a säsongen för Musik på Slottet inleds med Visor i sommarkvällen med Cajsa-Stina Åkerström m.fl, Säsongen avslutas sedvanligt med ett storslaget GRAND FINAL – som även i år har en överraskningssolist – tillsammans med Karl-Magnus Fredriksson och dirigent Mats Liljefors och Stockholms Ensemblen. Jazzkvällar med Svante Thuresson och Sofia Källgren som båda tar med sig Claes Crona med Trio och Kvartett, ReBaroque Stockholm, Ingrid Tobiasson, mezzosopran, Michael Weinius, tenor, Marcus Jupither, baryton tillsammans med St. Petersburgs Akademiska Orkester under ledning av dirigent Mats Liljefors är fler av årets artister. Kammerphilharmonie Leipzig med solister och Ballett Dortmund gästar Sverige och Musik på Slottet för första gången.

Vincent
Gröna Lund
Måndag
(Konsert)

 Image of Vincent

Roger Pontares son, Vincent, har de senaste fem åren smekt våra trumhinnor med härliga singlar som “Paradise”, “Dont hate on me” och “Miss Blue”. Nu är Vincent tillbaka och det smakar fortfarande lika gott

Göteborg

PORT DU SOLEIL
Kajskjul 8
Måndag
(Club)

 Image of PORT DU SOLEIL

Port du Soleil är Sveriges i särklass bästa sommarupplevelse. Vi har laddat i ett år för att för andra sommaren öppna en restaurang och nattklubb i en uppgraderad kostym. Förra året besöktes vi av världens bästa DJs, serverade underbara mezes och gjorde livet mer underbart för alla som älskar oss. I år blir restaurangen större med fler bokningsmöjligheter för afterbeach, middag, senkväll och nattklubb. Alla står på tårna, fyllda med förtjusning och fullständigt överladdade för att ta hand om dig denna sommar – en sommar som kommer gå till historien – en gång till.

OSKAR LINNROS
Liseberg
Måndag
(Konsert)

 Image of OSKAR LINNROS

Oskar Linnros släppte sitt hyllade debutalbum “Vilja Bli” i början av juni 2010. Albumet sålde snabbt guld och singeln “Från och med du” blev en av 2010 års allra mest spelade låtar. Skivan är skriven, inspelad och producerad av Oskar Linnros själv.

På Rockbjörnen i början av september blev Oskar galans stora kung och tog hem två Rockbjörnar, en för årets genombrott och en för årets låt med “Från och med du”. Oskar blev även Årets nykomling på Grammisgalan.

Malmö

ANNA MARIA MAIOLINO
Malmö konsthall
Måndag
(Konst)

 Image of ANNA MARIA MAIOLINO

Anna Maria Maiolino arbetar med poesi, skulptur, performance, installation, fotografi, film och framför allt teckning. Den stora variationen av motiv, material och stil i hennes verk följer inte en linjär utveckling. Snarare skapar hon genom mångfalden i sina arbeten ett nät, där teman och stil flätas samman samtidigt som betydelser glider mellan verken. På så sätt återkommer temat för hennes första träsnitt och reliefer från mitten av 1960-talet – att koppla ihop vad som kommer in i och ut ur kroppen – i senare verk.

I filmen In-Out (Antropofagia) / In-Ut (Antropofagi) från 1973 förenas språk och kropp genom saliv, samtidigt som hon talar om den då rådande censuren och bristen på frihet. I hennes verk förekommer ofta anspelningar på den politiska situationen i Brasilien under åren av diktatur.

POUL GERNES – Retrospective
Malmö konsthall
Måndag
(Konst)

 Image of POUL GERNES - Retrospective

Målaren, skulptören och filmaren Poul Gernes (1925-1996) anses tillhöra klassikerna inom den moderna konsten och räknas till Skandinaviens mest inflytelserika konstnärer. Han sökte hela tiden att med hjälp av färg och design förena konsten och livet. Under de 50 år som Gernes var verksam medverkade han i ett stort antal utställningar och han har utsmyckat mer än 150 byggnader i Danmark. Han har lämnat ett imponerande livsverk efter sig, som fascinerar genom sin extraordinära komplexitet.

GAN – Gösta Adrian Nilsson
Malmö Konstmuseum
Måndag
(Konst)

 Image of GAN - Gösta Adrian Nilsson

Under sommaren 2011 presenterar Malmö Konstmuseum en stor utställning med verk av GAN – Gösta Adrian-Nilsson (1884-1965). GAN räknas i allmänhet till en av de mest betydande svenska modernisterna och i synnerhet till den mest säregna. Genom att kombinera futurism, kubism och expressionism skapade han en helt unik stil, en bildvärld lika intensiv i sin form som i sitt innehåll. Modernitet, elektricitet, ett dynamiskt kraftspel med pluralistiskt perspektiv, den fysiska rörelsen i hans motiv kan läsas symboliskt för den tid han verkade i, men även som en rörelse för hans inre liv. Med åren blev GAN:s pionjärinsatser halvt bortglömda och han blev allt mer ensam och isolerad. Det var först många år efter hans död som hans konstnärskap blev till fullt uppskattat.

I sin konst exploderade den blyge homosexuelle GAN. Hans vilda fantasier och begär tog plats på duken, den homoerotiska blicken för manlig kraft och manlighet levdes ut. Konsten blev en ventil för allt han annars inte kunde få utlopp för. GAN levde ett dubbelliv, ett liv i konsten och ett liv utanför. Hans bildvärld blir på så vis gåtfull och kryptisk, med dolda symboler och rebusliknade antydningar. Men för den som känner till hans bakgrund synliggörs det outsagda och blir både spännande och utmanande att försöka läsa av.

Malmö Konstmuseum ställer ut ett 100-tal verk av GAN. Ett 20-tal av dessa verk som betraktas som särskilt viktiga lyfts fram och beskrivs i utställningen. Man kan se utställningen som en historisk odyssé över GAN´s konstnärskap; hans tidiga bilder i symbolistisk romantisk anda, genombrottet under 1910-talet med kalejdoskopiska fartfyllda målningar, 1920-talets geometriskt slutna bildrum, andlighet och plangeometri, och slutligen, det surrealistiska som håller honom sysselsatt från 1930-talet fram till hans död, 1965.

Utställningen är ett samarbete mellan Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm, Malmö Konstmuseum och Norrköpings Konstmuseum.
Curator i Malmö är 1:e intendent Anders Rosdahl. Texter är skrivna av intendent Malin Forssell

Manic Monday
Debaser
Måndag
(Club)

 Image of Manic Monday

Sommarens måndagar kommer att bjuda in till vågskvalp, solbrända djs, iskalla margaritapitchers, färska råvaror, mustig popmusik och häng med de bästa i världen, det vill säga du, ni och vi ihop. Varmt välkomna till mysiga maniska måndagskvällar.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day of South Korea
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Liechtenstein
Hours: 00:00 – 00:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
StandUp @ Fåfängan!
Hours: 19:00 – 21:00
Battles & Fire
Hours: 19:00 – 01:00
Music in the Royal Castle
Hours: 19:30 – 21:00
Vincent
Hours: 20:00 – 22:00

Göteborg

The National Day of South Korea
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Liechtenstein
Hours: 00:00 – 00:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
OSKAR LINNROS
Hours: 20:00 – 22:00
Thank God It’s Monday – 5 year anniversary
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

The National Day of South Korea
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Liechtenstein
Hours: 00:00 – 00:00
GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
ANNA MARIA MAIOLINO
Hours: 11:00 – 17:00
POUL GERNES – Retrospective
Hours: 11:00 – 17:00
Manic Monday
Hours: 17:00 – 01:00

Oslo

The National Day of Liechtenstein
Hours: 00:00 – 00:00
Oslo Chamber Music Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Oslo Jazzfestival
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of South Korea
Hours: 00:00 – 00:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 09:30 – 17:30
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Jazz at the Opera: Oslo Jazz Festival 25 years
Hours: 18:00 – 20:00
SoulBase
Hours: 20:30 – 00:30
Øystein Wingaard Wolf
Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

The National Day of South Korea
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Liechtenstein
Hours: 00:00 – 00:00
Strøm Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Danish summer ballet
Hours: 19:30 – 21:00
Live Mixtape
Hours: 20:00 – 01:00
Q-Tip w. liveband
Hours: 21:00 – 23:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s