Saturday the 13th of August in Swedish

Stockholm

Midnattsloppet Stockholm
Stockholm
Lördag
(Sport)

 Image of Midnattsloppet Stockholm

Midnattsloppet är ett av Sveriges största och roligaste motionsarrangemang där det är du som deltar som är i fokus. Inget annat arrangemang bjuder på samma stämning och atmosfär som Midnattsloppet med en inramning som slår det mesta.

Tillsammans med den stora publiken lovar vi att du kommer att få en fantastisk upplevelse utmed den 10 kilometer långa banan. Midnattsloppet passar alla som vill ha ett roligt mål med sin träning och samtidigt få en upplevelse på vägen.

2010 nådde vi taket för anmälningar den 4 juni och fick stänga anmälan när 21 000 var registrerade.

Les Petits Riens | Don Juan
Drottningholms Slott
Lördag
(Opera)

 Image of Les Petits Riens | Don Juan

Gästspel från Compagnie de dance l’Éventail, Frankrike i samproduktion med Drottningholms Slottsteater och Stockholm Baroque Dancers.
Med stöd av Carina Aris Minnesfond och Bicky Chakraborty.
Compagnie de dance l’Éventail erhåller bidrag från l’Institut Francais, Ministère des Affaires étrangères et européennes.

Den komiska balettpantomimen Les Petits Riens skapades i Paris 1778 av Noverre, till Mozarts musik. Temat är kärlek och dansen lätt och komisk. Don Juan skapades av Noverres rival Angiolini, balettmästare vid hovet i Wien, 1761. Gluck har komponerat musiken, som här är en viktig del av dansen i denna första ballet d’action.

– Mycket barock och klassisk musik har dans som inspirationskälla, men sällan har vi möjlighet att kunna bevittna tidstrogen teaterdans, säger teaterns konstnärlige ledare Mark Tatlow. Att spela på tidstrogna instrument har gett oss många nya insikter om hur äldre tiders musik kan kommunicera till dagens publik. Samspelet mellan dans och musik ger ytterligare en dimension till vår upplevelse av 1700-talets sceniska estetik.

Det vi kommer att få se på Drottningholm är koreografier skapade av Marie-Geneviève Massé, i tidens anda med respekt för dynamik och 1700-talets dansuttryck och i samspel med musikens rytm. Compagnie de danse l’Éventail är ett av de mest välrenommerade barockdanskompanierna och Marie-Geneviève Massé är en av de skickligaste och mest krävande koreograferna inom genren.

Tolv franska dansare från Compagnie de dance l’Éventail kompletteras med fyra svenska dansare från Stockholm Baroque Dancers.

Stockholm Fashion Week
Various places
Lördag
(Mode)

 Image of Stockholm Fashion Week

Här visas kollektionsnyheter för vår/sommar 2012 med närmare 800 varumärken. Arrangemangen äger rum runt om i staden med mässor, showroom, utställningar och modevisningar. Modeveckan inleds med invigning av Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och samtidigt utses en av de nominerade till “Årets Rookies 2011” – Erïk Bjerkesjö, Granfors, Karin Malm, Obscur och Josefin Strid. Det övergripande programmet finns under fliken “schema” och där är publika events särskilt markerade, schemat kommer att uppdateras löpande fram till v.32. Stockholm Fashion Week Magazine #7 finns på utvalda hotspots med start 8 augusti.

Stockholm October fest
Stockholmsmässan
Lördag
(Festival/Mässa)

 Image of Stockholm October fest

Njut av den fantastiska atmosfären på Oktoberfesten i Stockholm augusti 2011

Välkommen till Oktoberfesten i Stockholm! Beer Festival med läderbyxor, öl och schlagermusik, Den berömda Oktoberfesten kommer till Stockholm. Vi firar festivalen i ett tält för 2400 personers och med glatt humör.

Entrén är gratis och öl och mat kan köpas. Alternativt erbjuder vi mat, öl och platsbokning för SEK 375. Ölfesten hittar man på Stockholmsmässan med fantastisk Tyrolermusik och öl, som serveras av öljungfrur i Dirndl och killar i Lederhosen. Festivalen hålls i augusti, som vi har tänkt nu, om vädret tillåter, 11-13/8 .2011 och 18-20/8.2011. Två helger efter varandra torsdag, fredag och lördag kl. 16 till 23 – lördag dock från kl. 13 till 23. Kom och upplev den fantastiska stämningen! Du kan få ett smakprov av atmosfären under Oktoberfesten på videon här:

Nordic Shoe & Bag Fair
Nacka Strandsmässan
Lördag
(Mässa)

 Image of Nordic Shoe & Bag Fair

Nordic Shoe & Bag Fair, Bomullsbörsen Tradeshow och Stockholm Skohus presenterar det senaste från hundratals varumärken inom framförallt skor och väskor, men även accessoarer och konfektion under
Stockholm Fashion Week

Utrensning
Stockholms Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Utrensning

Aliide hittar en ung kvinna – sönderslagen och livrädd – i sin trädgård. Hon heter Zara och säger att hon är på flykt från sin man. Aliide har aldrig träffat flickan förut men hennes estniska klingar avlägset bekant.
Mötet med Zara får Aliide att känna lukten av död. Men i hennes liv är ett mirakel på väg att ske.

SCANDINAVIAN SUPERJAM
Stockholms Stadsteater at VITABERGSPARKEN
Lördag
(Dans)

 Image of SCANDINAVIAN SUPERJAM

Streetdansare och crews från Europa intar scenen i ett gigantiskt tvådagarsjam, där shower (Progressive People, Left Sound, Mario P Amigo) och svettiga battles (Power to the People, Breaking Finnkamp, Bonnie & Clyde) avlöser varandra.

Liebe @ F12 with Özze, Jola & Paus -Myten Lever
F12 Terrassen
Lördag
(Club)

 

Hejsan vänner!

Den mytomspunna klubben kommer till F12 igen på lördag. De tre kära vännerna Niklas Paus, Jola Bola och Özgür Can kommer och spelar på sin mysklubb Liebe! Världsmästerskap i Back2Back-spel och fireballsvep! ”Vi vill bara folk skall vara glada o kramas. Kom å dansa med oss!”

Göteborg

Way out West
Göteborg
Lördag
(Festival)

 Image of Way out West

Nu räknar vi snart ner i timmar istället för dagar. Way Out West 2011 står onekligen för dörren och vi känner att det är hög tid att fylla på schemat ytterligare, samt kasta in våra nya kompisklubbar i mixen.

Q-Tip ställde tyvärr in för andra året i rad. Men vi har ordnat ersättare av rang – MF Doom! Maskerad hip-hop av bästa skolan. MF Doom kör på Linné och Wiz Khalifa tar klivet upp till Azalea.

Wu Lyf må göra fantastisk musik men det var tyvärr inte en “match made in heaven” att placera dem i Domkyrkan, så nu spelar de istället på Trädgården kl 01 på fredag. Ersätter i kyrkan gör Glasser.

Lite olika småfix av schemat har gjorts, både i Slottsskogen och på klubbarna, så ta en titt på www.wayoutwest.se/schema för aktuellt läge. Längst ner på den sidan finns även spelschemat som PDF.

Lorden från gränden
Gunnebo Slott
Lördag
(Teater)

 Image of Lorden från gränden

Lorden från gränden med Claes Malmberg, Sofi e Lindberg, Claes Månsson, Jill Ung och Stefan Ljungkvist i de bärande rollerna borgar för en riktig skrattfest på midsommarängen till sommaren. Historien om Bill Snibson, den enkle mannen av folket, som får ärva både hertigtitel, anrikt gods och en större förmögenhet om han lär sig att föra sig som en riktig lord, är en hejdlös drift med den engelska överklassen. Att pjäsen dessutom kryddats med medryckande sångnummer gör inte saken sämre.

SEPTETO SANTIAGUERO
Nefertiti
Lördag
(Konsert)

 Image of SEPTETO SANTIAGUERO

I Santiago de Cuba, centrumet för öns finaste son, hittar man Septeto Santiguero som bildades 1995. De har en vacker respekt för traditionen men är också skönt visionära och sugna på nya musikaliska intryck. Bandet är ett riktigt dreamteam för kubansk son – och de anses vara på sin absoluta topp av sin karriär!

Fernando Dewar –tres, s.
Inocencio Heredia –s, perc.
Ismael Borges –s, perc.
Rudens Ma- tos –s, g.
Dairon Carlile Robert Salazar –b.
Alberto Castellanos –perc.
Eddy Lobaina –tp.

Stay Out West
Trädgår’n
Lördag
(Club)

 Image of Stay Out West

STAY OUT WEST
Klubbschemat börjar på torsdagen 11:e augusti och avslutas lördag kväll den 13:e (eller snarare söndag morgon den 14:e). Klubbartisterna spelar inte på festivalområdet i Slottsskogen. De spelar på olika ställen i stan. Vi meddelar senare vilka.

Festivalpasset gäller som inträde till klubbarna endast i mån av plats. Många av klubbarna kommer att bli fulla, och då kan man inte komma in även om man har festivalpass. Du måste ha festivalarmband för att komma in på klubbarna, biljett fungerar inte som entré.

Inga separata biljetter kommer att säljas till klubbarna, varken förköp eller i dörren. 18-årsgräns gäller på alla klubbar.

Downtown
Vasastan
Lördag
(Club)

 Image of Downtown

Varmt välkomna till den efterlängtade nya lördagsklubben Downtown, med 2 dj;s som spinner skivor varje vecka.

Varje lördag kl.22 öppnar vi portarna till Vasastans nya Lördagsklubb Downtown och hoppas på en oförglömlig kväll att minnas tillsammans med våra partyglada gäster som dansar och har kul ända fram till småtimmarna.

Varje lördag kommer vi spexa till den på Vasastan med nya teman, Dj;s, fräck inredning samt en del artistbokningar.

Ser framemot galna minnesvärda fester tillsammans med er härliga vänner.

Malmö

La Traviata
Palladium
Lördag
(Opera)

 Image of La Traviata

Skånska operan turnérar 2011 med Giuseppe Verdis La Traviata. Handlingen om kurtisanen Violetta Valéry utspelar sig i 1890-talets Paris.

Violetta, en kvinna utan varken börd, utbildning eller pengar, har lyckats etablera sig i toppen av Paris societet genom att använda sig av det hon har; social kompetens och en oemotståndligt skönhet.
Där lever hon ett liv fullt av fester och beundrare. Men så en dag drabbas hon av kärleken…..och inget blir längre som förut!

Njut av den hänförande vackra musiken och berörs av de omtumlande känslorna i Verdis mästerverk La Traviata. I Skånska Operans intima uppsättning blir ni en gäst på festen!

Sommarscen Malmö
Malmö
Lördag
(Festival)

 Image of Sommarscen Malmö

Varmt välkomna att njuta av allt från barnteater, dans, litterära vandringar, opera och jazz till film, pop, poetisk akrobatik, nycirkus, allsång och musik från hela världen.

Lättillgängligt blandas med upptäckarglädje, lokalt med globalt och känt med okänt — på Pildammsteatern, Hedmanska gården och i Malmös parker och kvarter.

SYNTH or HEAVY?
Deep Club
Lördag
(Club)

 Image of SYNTH or HEAVY?

Det var över 7 månader sedan sist, men nu på lördag, den 13:e augusti, är det åter dags att bekänna färg, genom att dyka upp och välja sida / dansgolv i denna tidlösa konflikt…

När vi säger “Synth eller Heavy?” menar vi i begreppens vidaste och samtidigt mest fördomsfulla bemärkelser, d.v.s. så som de ofta användes, på 80-talet, av mindre nogräknade personer.

Gillar du någon form av elektronisk musik? Då är du Synthoffer!
Gillar du någon form av rockmusik? Då är du Heavydrägg!

Och alla vet att det inte finns några andra alternativ. 😉

PÅ STORA DANSGOLVET
vankas såväl klassisk som modern hårdrock, punkrock och annan rock.

PÅ LILLA DANSGOLVET
serveras såväl tung och brutalt som trallvänligt och glädjesprudlande synth o.dyl. från då och nu.

I loungen, på ovanvåningen:
KARAOKE – med massor av både synth och rock.

Ordinarie pris är 80 kr, men

för er som kan visa upp medlemskort från Distortion, Neostalgia eller Vogon kostar det bara 60 kr och

KILOTON – Mihai Popoviciu (RO), Per Hammar, Radio Hysteria
Babel
Lördag
(Club)

 Image of  KILOTON - Mihai Popoviciu (RO), Per Hammar, Radio Hysteria

De feta bokningarna tar aldrig slut på KILOTON. Per Hammar har denna gång tittat mot de gamla öststaterna och letat upp och fångat in östeuropas skickligaste technoproducent och DJ; Mihai Popoviciu från Rumänien. I baren bjuder Radio Hysteria på hysterisk hiphop och RnB!

MIHAI POPOVICIU (RO)
Han växte upp mitt under 90-talets glada rave-glansdagar. Från Sibiu, Rumänien kommer Mihai Popoviciu, som under dom senaste 10 åren gjort sig känd som Östeuropas skickligaste technoproducent och DJ. Hans träffsäkra och snygga låtar lämnar få oberörda. Kanske är det också därför som världens DJ-elit konstant detonerar hans låtar på dansgolv världen över. Sedan 2004 har han hunnit släppa inte mindre än 150 spår, och i maj i år kom hans första album på Berlinbolaget Highgrade Records. Lyssna själv, så kommer du förstå.

Den här sommaren har han fullt upp med spelningar hemma i Rumänien, Amsterdam, London, Berlin, Ibiza och nu Malmö. Med andra ord, Kiloton skämmer bort er med ännu en pangbokning!

PER HAMMAR
Per Hammar ägnar sin sommar åt att spela på festivaler och klubbar i Europa. I augusti släpper han sin EP “Longo/Stay Black EP” inkl. en M.in remix på brittiska Mija Recordings. I samma veva släpps även hans remix på Adam Tenstas “Scared of the Dark”, i bra sällskap av Kleerup och Seba.

RADIO HYSTERIA
I baren kommer Helle Schunnesson, Lina Sandberg och Tove Hemmel att stöka runt med låtar som är lika många delar ljuva som hysteriska med fokus på hiphop och RnB. Sist de spelade fullkomligt exploderade baren i härlighet, svett och välbehag!

Kommentar på det?

“We’ll fuck you up (på det bra sättet). Kom så får ni se.” / Radio Hysteria

Transfett VJ’s krokar som vanligt dom bästa visualsen i hela stan. Dom ser till att kyrkan får en extra dimension när det är Kilotondags.

Dagens Aktiviteter

 

 

Stockholm

Stockholm Fashion Week
Hours: 00:00 – 00:00
Nordic Shoe & Bag Fair
Hours: 09:00 – 18:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lust & Last
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Lars Wallin Fashion Stories
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Vernissage Thomas Raschke “The Band”
Hours: 12:00 – 16:00
“The Band”
Hours: 12:00 – 16:00
Art of the Streets
Hours: 12:00 – 18:00
Moonligt 7 – LETS HELP AFRICA
Hours: 13:00 – 09:00
Stockholm October fest
Hours: 13:00 – 23:00
Backyard Beachclub
Hours: 14:00 – 05:00
Club 222
Hours: 14:00 – 03:00
Les Petits Riens | Don Juan
Hours: 16:00 – 17:45
Hotelliggaren
Hours: 17:00 – 19:40
Utrensning
Hours: 18:00 – 20:00
DJUNGELBOKEN
Hours: 19:00 – 21:55
SCANDINAVIAN SUPERJAM
Hours: 19:00 – 21:00
Gertrude Stein
Hours: 19:00 – 21:20
Sommar! | Live: Oh MY
Hours: 19:00 – 08:00
Lasse in the Park
Hours: 19:00 – 00:00
Music Is The Weapon
Hours: 20:00 – 22:00
Lucretia
Hours: 20:00 – 22:00
Madrigals – Concert with the Romeo & Juliet Choir
Hours: 20:00 – 21:30
The Bridge Summer Club
Hours: 21:00 – 03:00
SPLEEN
Hours: 21:00 – 03:00
Outernational
Hours: 21:00 – 01:00
Klubb Tropikerna
Hours: 21:00 – 01:00
Midnattsloppet Stockholm
Hours: 21:30 – 00:30
STUDIO / SLAKTHUSET – ABSTRAXION [UK] – LivE: TOMAS ANDERSSON [BPITCH CONTROL
Hours: 21:30 – 03:00
CARIBBEAN NIGHTS – MISS BOOTY Dance Competition
Hours: 22:00 – 03:00
Syrenbersån
Hours: 22:00 – 03:00
ATISH PARTY
Hours: 22:00 – 03:00
Friday & Saturday at PURE Summerclub!
Hours: 22:00 – 03:00
Raw Summer Beats – ZATOX
Hours: 22:00 – 03:00
Monday Bar WHITE WEEKEND
Hours: 22:00 – 03:00
Liebe @ F12 with Özze, Jola & Paus – Myten Lever
Hours: 22:00 – 03:00
IMPERIET W.32
Hours: 22:00 – 03:00
Nightclub ENTOURAGE | DJ ANDRES
Hours: 22:00 – 03:00
Bedroom Eyes
Hours: 22:00 – 03:00
Raw Fusion goes Thaiboat
Hours: 22:00 – 03:00
Let´s Bring It Back To The Club – Music Is The Key
Hours: 22:00 – 03:00
Revival at Aveny Nightclub
Hours: 22:00 – 03:00
Clandestino Sábado Tropical Saturday Salsa Caribbean
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at Laroy
Hours: 22:00 – 03:00
H1
Hours: 23:00 – 03:00
Welcome Back Weekend at SOLIDARITET !
Hours: 23:00 – 05:00
Club Soul
Hours: 23:30 – 03:00

Göteborg

Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
CAROLINA FALKHOLT
Hours: 11:00 – 17:00
IDRIS KHAN
Hours: 11:00 – 18:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Hours: 11:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Way out West
Hours: 13:00 – 03:00
Lorden från gränden
Hours: 15:00 – 18:00
Anna Järvinen
Hours: 15:00 – 17:00
Way Out West, Buddy Club Kontiki | 6 live bands & DJs, among others Ebbot
Hours: 17:00 – 02:00
Säkert!
Hours: 17:40 – 19:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
Wiz Khalifa
Hours: 18:50 – 19:30
Lorden från gränden
Hours: 19:00 – 22:00
SEPTETO SANTIAGUERO
Hours: 19:00 – 21:00
Way Out West Friends Club
Hours: 21:00 – 03:00
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
Yaki-Da Way out West- week
Hours: 22:00 – 04:00
Stay Out West
Hours: 22:00 – 03:00
Downtown
Hours: 22:00 – 03:00
Kanye West
Hours: 22:20 – 23:30
WAY OUT WEST – Club Night
Hours: 23:00 – 04:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
Simon Emanuel
Hours: 23:59 – 03:00

Malmö

Den hållbara staden
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
Sommarscen Malmö
Hours: 10:00 – 00:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
ANNA MARIA MAIOLINO
Hours: 11:00 – 17:00
POUL GERNES – Retrospective
Hours: 11:00 – 17:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Klubb Meadow
Hours: 17:00 – 01:00
La Traviata
Hours: 19:00 – 21:00
Symphonic pearls
Hours: 19:00 – 21:00
KILOTON – Mihai Popoviciu (RO), Per Hammar, Radio Hysteria
Hours: 21:00 – 03:00
Function goes Far i Hatten #2 !!
Hours: 22:00 – 01:00
Backbeat Evening
Hours: 22:00 – 03:00
Killer Queens – 3 Women Fronted Rock Bands!
Hours: 22:00 – 03:00
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 04:00
Party @ Breeze
Hours: 23:00 – 05:00
White Summer Edition
Hours: 23:00 – 03:00
SYNTH or HEAVY?
Hours: 23:00 – 05:00
Saturday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
KB Nightclub
Hours: 23:30 – 04:00
WONK
Hours: 23:30 – 05:00

Oslo

Oslo Chamber Music Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 09:30 – 17:30
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Erik Werenskiold 1855-1938
Hours: 11:00 – 17:00
Summer Exhibition
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
ERLING NEBYS SAMLING
Hours: 11:00 – 17:00
Øyafestivalen
Hours: 12:00 – 00:00
Snorre Ytterstad. SQUARED TARGET
Hours: 12:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 12:00 – 17:00
Yngve & His Boogie Legs
Hours: 16:00 – 18:00
TRANS- X
Hours: 20:00 – 22:00
Summer Stand Up on outdoors stage
Hours: 21:00 – 23:00
Håkan Hellström (SE)
Hours: 21:30 – 23:00
Touchdown (Fred fades & Dirty Hans)
Hours: 22:00 – 03:00
Club Classic
Hours: 22:00 – 03:00
Øya Night
Hours: 22:00 – 03:00
Orbo & The Longshots
Hours: 22:00 – 00:00

Köpenhamn

Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
Louisiana på papir: Josef Albers
Hours: 11:00 – 18:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 22:00
RAW CPH 2011
Hours: 18:00 – 03:00
KASSANDER LOVE DOLLARS
Hours: 19:00 – 23:30
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 00:00
Live Mixtape
Hours: 20:00 – 01:00
Catching the Bolero
Hours: 20:30 – 22:30
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros
Hours: 21:00 – 23:00
Science of Demise (S), 100 Knives Inside (DK) & Eldrimner (S)
Hours: 21:00 – 01:00
Svedhytten
Hours: 23:00 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s