Thursday the 11th of August in Swedish

Stockholm

Stockholm Fashion Week
Various places
Torsdag
(Mode)

 Image of Stockholm Fashion Week

Här visas kollektionsnyheter för vår/sommar 2012 med närmare 800 varumärken. Arrangemangen äger rum runt om i staden med mässor, showroom, utställningar och modevisningar. Modeveckan inleds med invigning av Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och samtidigt utses en av de nominerade till “Årets Rookies 2011” – Erïk Bjerkesjö, Granfors, Karin Malm, Obscur och Josefin Strid. Det övergripande programmet finns under fliken “schema” och där är publika events särskilt markerade, schemat kommer att uppdateras löpande fram till v.32. Stockholm Fashion Week Magazine #7 finns på utvalda hotspots med start 8 augusti.

Mercedes-Benz Fashion Week
Berns Salonger
Torsdag
(Mode)

 Image of Mercedes-Benz Fashion Week

Since the first event in 2005 the Mercedes-Benz Fashion Week Stockholm has grown to become one of the most important fashion weeks in Scandinavia.

Its main focus is to attract the international fashion community such as the press and fashion buyers to get a closer look at the Swedish fashion scene. The Mercedes-Benz Fashion Week Stockholm supports around forty local designers twice a year.

The main venues for Mercedes-Benz Fashion Week is at the well-renowned Berns Salonger in central Stockholm and at Kungsträdgården.

At Thursday, August 11th, Fashion Night will end the Mercedes-Benz Fashion Week. The shops at Biblioteksgatan will be open for after-hour shopping.

Stockholm October fest
Stockholmsmässan
Torsdag
(Festival/Mässa)

 Image of Stockholm October fest

Njut av den fantastiska atmosfären på Oktoberfesten i Stockholm augusti 2011

Välkommen till Oktoberfesten i Stockholm! Beer Festival med läderbyxor, öl och schlagermusik, Den berömda Oktoberfesten kommer till Stockholm. Vi firar festivalen i ett tält för 2400 personers och med glatt humör.

Entrén är gratis och öl och mat kan köpas. Alternativt erbjuder vi mat, öl och platsbokning för SEK 375. Ölfesten hittar man på Stockholmsmässan med fantastisk Tyrolermusik och öl, som serveras av öljungfrur i Dirndl och killar i Lederhosen. Festivalen hålls i augusti, som vi har tänkt nu, om vädret tillåter, 11-13/8 .2011 och 18-20/8.2011. Två helger efter varandra torsdag, fredag och lördag kl. 16 till 23 – lördag dock från kl. 13 till 23. Kom och upplev den fantastiska stämningen! Du kan få ett smakprov av atmosfären under Oktoberfesten på videon här:

Nordic Shoe & Bag Fair
Nacka Strandsmässan
Torsdag
(Mässa)

 Image of Nordic Shoe & Bag Fair

Nordic Shoe & Bag Fair, Bomullsbörsen Tradeshow och Stockholm Skohus presenterar det senaste från hundratals varumärken inom framförallt skor och väskor, men även accessoarer och konfektion under
Stockholm Fashion Week

Utrensning
Stockholms Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of Utrensning

Aliide hittar en ung kvinna – sönderslagen och livrädd – i sin trädgård. Hon heter Zara och säger att hon är på flykt från sin man. Aliide har aldrig träffat flickan förut men hennes estniska klingar avlägset bekant.
Mötet med Zara får Aliide att känna lukten av död. Men i hennes liv är ett mirakel på väg att ske.

Don Omar
Annexet
Torsdag
(Konsert)

 Image of Don Omar

Don Omar är en av reggaetons första internationella superstjärnor, tack vare sitt samarbete med Luny Tunes och Reggaeton Latino, (2005) en av stilens första äkta crossoverhits. I augusti får vi äntligen se Don Omar live i Annexet, då tillsammans med 8 dansare!

STOCKHOLMSNATT feat. SÅS x CALIROOTS FASHION WEEK PARTY
F12 TERRASSEN!
Torsdag
(Club)

 

Ännu är inte sommaren över! Vi har en hel månad kvar av fest på F12 Terrassen, så nu höjer vi tempo & temperatur och ser till att våra sista torsdagar på Fredsgatan 12 för i år blir sommarens allra bästa!

Hela ligan är på plats, dvs ALoweThing, Taro, Naomi Pilgrim, Sacha Jean-Baptiste, Myggan i sällskap av SÅS-representanten Jexpert! Rytm, bas, rap och allmänt bra stök som vanligt!

Dessutom joinas vi av våra vänner från Cali som modeveckan till ära styr bästa Fashion Week-firandet!

Göteborg

Göteborg Golf Cup
Flera Platser
Torsdag
(Sport)

 Image of Göteborg Golf Cup

Ca 40 lag är anmälda och tävlingen kommer att spelas på 12 golfbanor i Göteborgs Golfdistrikt.

Invigning sker måndag 8 augusti.

Golfdisco och Ledarträff med “Hit Ping Trophy” tisdag 9 augusti

Way out West
Göteborg
Torsdag
(Festival)

 Image of Way out West

Nu räknar vi snart ner i timmar istället för dagar. Way Out West 2011 står onekligen för dörren och vi känner att det är hög tid att fylla på schemat ytterligare, samt kasta in våra nya kompisklubbar i mixen.

Q-Tip ställde tyvärr in för andra året i rad. Men vi har ordnat ersättare av rang – MF Doom! Maskerad hip-hop av bästa skolan. MF Doom kör på Linné och Wiz Khalifa tar klivet upp till Azalea.

Wu Lyf må göra fantastisk musik men det var tyvärr inte en “match made in heaven” att placera dem i Domkyrkan, så nu spelar de istället på Trädgården kl 01 på fredag. Ersätter i kyrkan gör Glasser.

Lite olika småfix av schemat har gjorts, både i Slottsskogen och på klubbarna, så ta en titt på www.wayoutwest.se/schema för aktuellt läge. Längst ner på den sidan finns även spelschemat som PDF.

Lorden från gränden
Gunnebo Slott
Torsdag
(Teater)

 Image of Lorden från gränden

Lorden från gränden med Claes Malmberg, Sofi e Lindberg, Claes Månsson, Jill Ung och Stefan Ljungkvist i de bärande rollerna borgar för en riktig skrattfest på midsommarängen till sommaren. Historien om Bill Snibson, den enkle mannen av folket, som får ärva både hertigtitel, anrikt gods och en större förmögenhet om han lär sig att föra sig som en riktig lord, är en hejdlös drift med den engelska överklassen. Att pjäsen dessutom kryddats med medryckande sångnummer gör inte saken sämre.

BRITTA PERSSON
Parken
Torsdag
(Konsert)

 Image of BRITTA PERSSON

Parken är kompisklubb under Way out West!
-det betyder att du med WoW-biljett kommer in för nästan inga pengar alls men att även du utan festivalarmband har chans att komma in…

Britta Persson
Har beskrivits som en av Sveriges mest spännande artister. Blivit lovordad för hennes senaste album Current Affair Medium Rare.

“Att lyssna på Britta Persson är som att läsa en superlärd författare som aldrig blir mästrande och trist. Hon är helt enkelt bland det ballaste vi har i pop-Sverige. Lite, lite mer temperament bara så är hon allra bäst också”//DN
It’s a bird! It’s a plane!
Bandet som rivstartade sin karriär genom att vara förband åt Glasvegas.
Duons musik har en stark dragning mot det melankoliska och långsamma och resultatet blir fantastiskt!

DJ KARLBORG – Summer Thursdays
Valand
Torsdag
(Club)

 

Göteborgs bästa sommarklubb fortsätter! ?1 of them all!
Detta till all ära våra underbara gäster!

Torsdagen 11 Augusti står Karlborg bakom spelarna,
En man som ger allt för att pumpa igång gästerna!
Från norr till wästkusten så kommer Dan att bjuda på
Musik i alla dess former som garanterat får dig upp på
dansgolvet, kanske baren, vem vet! Hur som helst, kom
hit! Mingla, flirta, festa, dansa, hoppa, kröka, steka,
veva and on and on!! DENNA TORSDAG KÖR VI ALLL IN!!!!

Plats: Valand Nightclub / Vasagatan 41
Öppet: 22-03 / SUMMERHOUR MELLAN 22-00
Öl, vin, cider & kvällens drink 25:- / Alkoholfritt alternativ 15:-

Stay Out West
Trädgår’n
Torsdag
(Club)

 Image of Stay Out West

STAY OUT WEST
Klubbschemat börjar på torsdagen 11:e augusti och avslutas lördag kväll den 13:e (eller snarare söndag morgon den 14:e). Klubbartisterna spelar inte på festivalområdet i Slottsskogen. De spelar på olika ställen i stan. Vi meddelar senare vilka.

Festivalpasset gäller som inträde till klubbarna endast i mån av plats. Många av klubbarna kommer att bli fulla, och då kan man inte komma in även om man har festivalpass. Du måste ha festivalarmband för att komma in på klubbarna, biljett fungerar inte som entré.

Inga separata biljetter kommer att säljas till klubbarna, varken förköp eller i dörren. 18-årsgräns gäller på alla klubbar.

Malmö

Sommarscen Malmö
Malmö
Torsdag
(Festival)

 Image of Sommarscen Malmö

Varmt välkomna att njuta av allt från barnteater, dans, litterära vandringar, opera och jazz till film, pop, poetisk akrobatik, nycirkus, allsång och musik från hela världen.

Lättillgängligt blandas med upptäckarglädje, lokalt med globalt och känt med okänt — på Pildammsteatern, Hedmanska gården och i Malmös parker och kvarter.

Den komiska tragedin
Malmö Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of Den komiska tragedin

Den komiska tragedin är en varm hyllning till teatern som konstform. Det är en absurd komedi om Tiden och Kärleken. En ensam skådespelare fyller scenen med stor dramatik och massor av roller.

Långt bortom stjärnorna sitter Rollen och väntar på att någon ska gestalta den. Den behöver hitta sin Skådespelare för att kunna komma ner till människorna och ta sin plats i världen. Men vem är egentligen viktigast – Rollen eller Skådespelaren?

Den komiska tragedin skrevs 1988 av den belgiska konstnärsduon Yves Hunstad och Eve Bonfanti. I Sverige turnerade den med stor framgång av Anders Beckman från Skånska Teatern under början av 1990-talet.

Garyatrics
Pub Kuntze
Torsdag
(Konsert)

 Image of Garyatrics

Då är det åter dags för rockröjarna Garyatrics att spela de coolaste 60-70 talslåtarna. De säger: “Vi älskar allt som rockar och även musik från andra epoker förekommer. Vi vill sprida glädje så att ingen kan sitta still, vare sig det handlar om rockrökare eller smäktande ballader.”

Yo Majesty (US)
Babel
Torsdag
(Konsert)

 Image of Yo Majesty (US)

Den lesbiska rapduon Yo Majesty gör crunkig klubbrap med electrobeats och spottar rhymes som får de flesta att rodna.

Yo Majesty består av rapparna Shunda K och Shon B som signades till Domino Records 2007. Sedan dess har de rest runt jorden och spelat in med de bästa producenterna som bland anant Basement Jaxx, Sunship, Radio Clit, Deekline, Germany’s CLP, Canada’s Mercedeez Bendz och de som kommit att bli Yo Majestys “hemmalag” HardFeelings UK.

Över de sköna klubbeatsen lägger Yo Majesty provokativa rader om sexism för att utmana den manschauvinistiska normen inom hiphopen.

Debutskivan Never Be Afraid (2008) blev hyllad och Yo Majesty  blev utsedda till ett av USAs mest intressanta band. Duon har den senaste tiden spelat in sitt nya projekt och nya singeln Cherry Pop är en hård klubb-banger som kommer få er att dansa som galna.

Producenter på nya skivan är bland annat Treasure Fingers, Hudson Mohawke, Foamo, Malente, Randomer, Raffertie, Douster, Thurderbird Juiceboxx och såklart HardFeelings UK.

Är du något känslig för könsord och nakenhet ska nog hålla dig ifrån Yo Majesty! Gillar du däremot klubb, fest och sjukt tight och hård rap så är det bara att dyka upp!

San-One står för bootyskakarmusiken innan konserten så förbered er för en skön och hård uppvärmning!

Efter konserten tar Fröken Vegas Salong vid! Har man varit konserten är det bara att glida  upp till loungen och har man inte det så glider man som vanligt in via sidoingången och upp i loungen. Allas vår Staffan Lindberg spelar skivor på eftersläppet!

HOUSE OF HIP HOP PRES DJ AMATO
MORISKA PAVILJONGEN
Torsdag
(Club)

 

TACK alla som kom och svettades sist på House Of Hip Hop!
Stort TACK till den fantastiska Dj´n KCL från Köpenhamn, som fick hela stället att gunga.
Henne kommer vi att ta hit igen inom en snar framtid.

Nu på torsdag kommer legenden DJ AMATO och hälsar på oss.
Vet du inte vem Amato är, har du förmodligen legat under en sten dom senaste 15 åren.
Timbuktus officiella Dj, som bla. har vunnit DMC Sverige, och battlat mot världens främsta Dj´s.
Har kört det uppskattade programmet “P3 Hiphop” på tisdagar 21.03 i P3 tillsammans med Timbuktu, av vilken han ofta kallas Arne. Duon parodierades som “Timbuktu-smurfen och DJ Amato-smurfen” i radioprogrammet Deluxe.
Han bor numera i storstan Stockholm, och vi har fått honom för ett exclusivt set på House Of Hip Hop nu på torsdag.

Vi tar er med på en resa i Hip Hopens land och alla dess grannländer….
OBS! Kom i tid!
17-03
20 år, finns under 20 lista, maila till djroblove@gmail.com
Entré 60 pix GRATIS INNAN 22.30

Klubb Karneval Besh & Jesaja med gäster kör i stora rummet och sprider sommarvibbar a´la Brazil.

Vi ses på Moriska Paviljongen varje torsdag!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Mercedes-Benz Fashion Week
Hours: 00:00 – 00:00
Stockholm Fashion Week
Hours: 00:00 – 00:00
Nordic Shoe & Bag Fair
Hours: 09:00 – 18:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lars Wallin Fashion Stories
Hours: 11:00 – 17:00
Lust & Last
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Stockholm October fest
Hours: 16:00 – 23:00
Rut & Ragnar
Hours: 18:00 – 20:00
KLARA HUND
Hours: 18:30 – 19:20
Utrensning
Hours: 19:00 – 21:00
ROB COFFINSHAKER at Club Nuggets!
Hours: 19:00 – 22:00
Don Omar
Hours: 19:00 – 21:00
Lasse in the Park
Hours: 19:00 – 00:00
Hotelliggaren
Hours: 19:00 – 21:40
Lucretia
Hours: 20:00 – 22:00
BigBenStandUp
Hours: 20:00 – 22:30
THURSDAY AT FOTOGRAFISKA! Live: Side Child
Hours: 20:00 – 02:00
Titanix
Hours: 20:00 – 22:00
Kvalitäts
Hours: 21:00 – 01:00
Gérard Depardieu
Hours: 21:00 – 01:00
Club Love Call
Hours: 21:00 – 02:00
Fiesta @ OjOjOj
Hours: 21:00 – 03:00
STOCKHOLMSNATT feat. SÅS x CALIROOTS FASHION WEEK PARTY
Hours: 22:00 – 03:00
Dubblish: The Traffic dnb takeover feat. Systematic, Limbz, Yallow & more
Hours: 22:00 – 03:00
Zola Jesus
Hours: 23:00 – 01:00
Loveland
Hours: 23:00 – 03:00

Göteborg

Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Göteborg Golf Cup
Hours: 10:00 – 21:00
CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Hours: 11:00 – 18:00
CAROLINA FALKHOLT
Hours: 11:00 – 16:00
IDRIS KHAN
Hours: 11:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Way out West
Hours: 13:00 – 03:00
Way Out West, Buddy Club Kontiki | 6 live bands & DJs, among others Ebbot
Hours: 17:00 – 02:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
Lorden från gränden
Hours: 19:00 – 22:00
Art Of The Streets, Pump up the Jam, AOD & Traffic at Stay Out We
Hours: 21:00 – 03:00
BRITTA PERSSON
Hours: 21:00 – 23:00
Way Out West Friends Club
Hours: 21:00 – 03:00
DJ KARLBORG – Summer Thursdays
Hours: 22:00 – 03:00
Yaki-Da Way out West- week
Hours: 22:00 – 04:00
Stay Out West
Hours: 22:00 – 03:00
Berså Obsession
Hours: 22:00 – 03:00
WAY OUT WEST – Club Night
Hours: 23:00 – 04:00

Malmö

HOUSE OF HIP HOP PRES DJ AMATO
Hours: 06:56 – 06:56
Den hållbara staden
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Sommarscen Malmö
Hours: 10:00 – 00:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
ANNA MARIA MAIOLINO
Hours: 11:00 – 17:00
POUL GERNES – Retrospective
Hours: 11:00 – 17:00
Den komiska tragedin
Hours: 19:00 – 21:00
Summer Dance
Hours: 19:00 – 21:00
Garyatrics
Hours: 20:00 – 02:00
Yo Majesty (US)
Hours: 21:00 – 03:00
MORE FIRE! Wisemen Sound System and Friends
Hours: 22:00 – 03:00
Wake The President
Hours: 23:00 – 01:00

Oslo

Oslo Fashion Week
Hours: 00:00 – 00:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 09:30 – 17:30
Summer Exhibition
Hours: 10:00 – 21:00
Erik Werenskiold 1855-1938
Hours: 10:00 – 18:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
ERLING NEBYS SAMLING
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Snorre Ytterstad. SQUARED TARGET
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
Øyafestivalen
Hours: 12:00 – 00:00
Kon-Tiki Classical Music Fest
Hours: 15:00 – 20:00
The Convent
Hours: 19:00 – 20:00
Fleet Foxes (US)
Hours: 19:30 – 21:00
Ibsens Fjeldfuglen
Hours: 19:30 – 21:30
Janelle Monáe (US)
Hours: 19:55 – 21:00
DJ PURPLE
Hours: 21:00 – 01:00
Summer Stand Up on outdoors stage
Hours: 21:00 – 23:00
Kaizers Orchestra
Hours: 21:30 – 23:00
Aphex Twin (UK)
Hours: 21:40 – 23:00
Øya Night
Hours: 22:00 – 03:00
THE ANTLERS (US)
Hours: 22:00 – 00:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Louisiana på papir: Josef Albers
Hours: 11:00 – 18:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 22:00
KASSANDER LOVE DOLLARS
Hours: 19:00 – 23:30
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 00:00
Danish summer ballet
Hours: 19:30 – 21:00
Kristoffer Tophøj, Feng Li & Polyfon
Hours: 20:00 – 22:00
Catching the Bolero
Hours: 20:30 – 22:30
Kanye West
Hours: 22:00 – 00:00
Hussy
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s