Sunday the 7th of August in Swedish

Stockholm

Don Giovanni
Drottningholms Slottsteater
Söndag
(Opera)

 Image of Don Giovanni

Dramma giocoso – i två akter av Wolfgang Amadeus Mozart
Libretto Lorenzo da Ponte
Textas till svenska. Speltid 3 tim 5 min inkl paus.

“Året är 1787 och världen står på randen till en omvälvande förändring. För den åldrade aristokraten Don Giovanni ter sig omgivningen allt mer främmande. Plötsligt har kvinnorna börjat krångla, betjänten vill ha löneförhöjning och pöbeln tar sig ton. Vi möter Don Giovanni under hans sista dygn i livet, när allt går på sniskan. Länge leve friheten!, sjunger han medan han svingar champagnen. Frihet för vem?”
Johanna Garpe, regissör

Dirigent • Mark Tatlow
Regissör • Johanna Garpe
Kostymer • Karin Erskine
Ljussättare • Thorsten Dahn

Personer:
Don Giovanni • Carl Johan Loa Falkman
Il Commendatore • Håvard Stensvold
Donna Anna • Marika Schönberg
Don Ottavio • Magnus Staveland
Donna Elvira • Miriam Treichl
Leporello • Lars Arvidson
Zerlina • Susanna Stern
Masetto • Håvard Stensvold

Drottningholmsteaterns kör
Drottningholmsteaterns orkester

Stockholm PRIDE
Stockholm
Söndag
(Festival)

 Image of Stockholm PRIDE

Stockholm Pride är inte vilken sommarfestival som helst. För homosexuella, bisexuella och transpersoner över hela världen är firandet av Pride en lika välkänd och lika viktig högtid som jul- eller nyårsafton.

Pridefirandet har sitt ursprung i den amerikanska gayrörelsens födelse i New York den 27-29 juni 1969. Polisen ägnade sig åt omfattande trakasserier av HBT-samhället och gjorde den 27 juni ännu en razzia mot gaybaren Stonewall Inn på Christopher Street. Men för första gången satte sig gästerna dock på tvären och det utbröt kravaller som varade i tre dygn. Sedan dess har man över hela världen firat minnet av det tillfälle då HBT-samhället för första gången slog tillbaka mot trakasserierna och så starkt vågade vara stolta över sin identitet och sin kultur.

Pride firas över hela världen

Till en början firades minnet framför allt i form av politiska demonstrationer men under 80-talet ändrade manifestationerna karaktär och blev mer av folkfester och festivaler. Många stora städer, i länder där homosexuell kärlek inte är straffbelagd, har sitt Pridefirande och i städer som New York, London, Paris, Berlin, San Fransisco, Sao Paolo, Tel Aviv, Bangkok, Taipei och Sydney lockar dessa evenemang upp till flera hundra tusen deltagare.

I Sverige har Pride firats i många olika former och redan 1979 arrangerade RFSL (Riksförbundet för sexuellt likaberättigande) den första “Homosexuella Frigörelseveckan”. Sedan Kulturhuvudstadsåret 1998 och Stockholm EuroPride är det dock den helt fristående ideella Föreningen Stockholm Pride som står som arrangör. RFSL och en lång rad andra föreningar och enskilda personer ingår bland föreningens medlemmar.

Gertrude Stein
Stockholms Stadsteater
Söndag
(Teater)

 Image of Gertrude Stein

Det regnar. Och i morgon ska Gertrude Stein och Alice B Toklas flytta ut från 27, Rue de Fleurus. Det är mycket som måste packas men det är förstås Alice uppgift. Gertrude Stein röker och tänker på åren som gått och människor som hon mött. Hon tyckte mycket om Picasso! Och om Hemingway och Scott Fitzgerald – även om det var svårt att stå ut med deras fruar. Framför allt tänker hon på det anspråksfulla i att vara ett geni.

Sean-Magnus Loves Men
Södra Teatern
Söndag
(Show)

 Image of Sean-Magnus Loves Men

Den kritikerrosade duon spelade för utsålda hus på Södran våren 2011, nu kommer de tillbaka med föreställningen Sean-Magnus Älskar Man – en kärlekskrank afton tillägnad mannen.

Med kittlande ekivoka texter och hjärtekrossande kärleksballader tar Sean-Magnus med sig publiken på en romantisk odyssé. Man upplever svunna tider, kanske en doft av Hasse och Tages revyer, kanske ett dekadent Berlin eller en rökig jazzklubb i New York.

”Vi tycker att det är dags att den utskällda mannen får en rejäl dos av kärlek. Och vi ser det som vår plikt och hedersamma uppgift att ge dem det! Nu har vi stulit tjejernas sånger och gjort dem till våra!” säger Sean & Magnus.

Med stor humor och innerlig värme sjunger och skämtar Sean-Magnus om männen, drömmarna, besvikelserna och kärlekens löften och omöjlighete

Rhapsody Lounge “Close Up Sunday’s”
Engelen
Söndag
(Konsert)

 Image of Rhapsody Lounge "Close Up Sunday's"

Efter många års turnerande både i Sverige och utlandet, 18 CD-produktioner och skapandet av min internetbaserade pianoskola ”King of piano” blir nu Engelen i Gamla Stan, Stockholm, fylld av pianomusik året om. Vi bygger en exklusiv pianobar RHAPSODY LOUNGE och varje vecka avslutas med CLOSE UP SUNDAY’S på scenen. Kända musiker och artister förvandlar Engelen till ett Greenwich Village i New York. Högt i tak, många goda skratt och jamsessions utan pekpinnar. Allt i musikens tecken för publiken. Möt mig, Robert Wells, på scenen varvat med kollegor från när och fjärran.

Göteborg

Lorden från gränden
Gunnebo Slott
Söndag
(Teater)

 Image of Lorden från gränden

Lorden från gränden med Claes Malmberg, Sofi e Lindberg, Claes Månsson, Jill Ung och Stefan Ljungkvist i de bärande rollerna borgar för en riktig skrattfest på midsommarängen till sommaren. Historien om Bill Snibson, den enkle mannen av folket, som får ärva både hertigtitel, anrikt gods och en större förmögenhet om han lär sig att föra sig som en riktig lord, är en hejdlös drift med den engelska överklassen. Att pjäsen dessutom kryddats med medryckande sångnummer gör inte saken sämre.

PORT DU SOLEIL
Kajskjul 8
Söndag
(Club)

 Image of PORT DU SOLEIL

Port du Soleil är Sveriges i särklass bästa sommarupplevelse. Vi har laddat i ett år för att för andra sommaren öppna en restaurang och nattklubb i en uppgraderad kostym. Förra året besöktes vi av världens bästa DJs, serverade underbara mezes och gjorde livet mer underbart för alla som älskar oss. I år blir restaurangen större med fler bokningsmöjligheter för afterbeach, middag, senkväll och nattklubb. Alla står på tårna, fyllda med förtjusning och fullständigt överladdade för att ta hand om dig denna sommar – en sommar som kommer gå till historien – en gång till.

PARTYSUNDAY
BERSÅ
Söndag
(Club)

 

Denna söndag 7 augusti lämnar vi housen för en kväll och tar in DJ Torbjörn Lindkvist som kommer spela allt ifrån 80-90 talet till dagens partyhits!

Torbjörn är en sann legend inom Göteborgs nattliv. Han har spelat på alla nattklubbar i stan och har bäst koll på all musik från 80-90 talet fram till dagens radiohits! Torbjörn hälsar “det kommer bli en lika galen stämning som en kväll på smögenbryggan”=)

CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Göteborgs konstmuseum
Söndag
(Konst)

Image of CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE

Close your eyes and tell me what you see är en grupputställning med inter-
nationell samtidskonst. Tolv konstnärer från tio länder medverkar. Gemensamt
för konstnärerna är ett intresse för blick,perception, landskap och materialitet.
Ett genomgående tema är kopplingen mellan seende och kunskap, mellan öga
och värld. Ett flertal verk berör också det hisnande – svindel, synrubbningar,
hallucinationer. Merparten av verken som ingår i presentationen är från de senaste
åren och utställningen rymmer även några helt nya verk, särskilt producerade för
detta projekt.

Malmö

Sommarscen Malmö
Malmö
Söndag
(Festival)

 Image of Sommarscen Malmö

Varmt välkomna att njuta av allt från barnteater, dans, litterära vandringar, opera och jazz till film, pop, poetisk akrobatik, nycirkus, allsång och musik från hela världen.

Lättillgängligt blandas med upptäckarglädje, lokalt med globalt och känt med okänt — på Pildammsteatern, Hedmanska gården och i Malmös parker och kvarter.

ANNA MARIA MAIOLINO
Malmö konsthall
Söndag
(Konst)

 Image of ANNA MARIA MAIOLINO

Anna Maria Maiolino arbetar med poesi, skulptur, performance, installation, fotografi, film och framför allt teckning. Den stora variationen av motiv, material och stil i hennes verk följer inte en linjär utveckling. Snarare skapar hon genom mångfalden i sina arbeten ett nät, där teman och stil flätas samman samtidigt som betydelser glider mellan verken. På så sätt återkommer temat för hennes första träsnitt och reliefer från mitten av 1960-talet – att koppla ihop vad som kommer in i och ut ur kroppen – i senare verk.

I filmen In-Out (Antropofagia) / In-Ut (Antropofagi) från 1973 förenas språk och kropp genom saliv, samtidigt som hon talar om den då rådande censuren och bristen på frihet. I hennes verk förekommer ofta anspelningar på den politiska situationen i Brasilien under åren av diktatur.

POUL GERNES – Retrospective
Malmö konsthall
Söndag
(Konst)

 Image of POUL GERNES - Retrospective

Målaren, skulptören och filmaren Poul Gernes (1925-1996) anses tillhöra klassikerna inom den moderna konsten och räknas till Skandinaviens mest inflytelserika konstnärer. Han sökte hela tiden att med hjälp av färg och design förena konsten och livet. Under de 50 år som Gernes var verksam medverkade han i ett stort antal utställningar och han har utsmyckat mer än 150 byggnader i Danmark. Han har lämnat ett imponerande livsverk efter sig, som fascinerar genom sin extraordinära komplexitet.

Marcel Duchamp
Moderna museét
Söndag
(Konst)

 Image of Marcel Duchamp

Marcel Duchamp anses idag vara en av 1900-talets mest tongivande förnyare av konsten och hans välkända verk Fontän har utsetts till förra århundradets mest inflytelserika konstverk. Under våren och fram till tidig höst har du chans att på Moderna Museet Malmö bekanta dig med ett egensinnigt konstnärskap som under sin tid ständigt bröt ny mark.

Marcel Duchamp (1887-1968) betonade vikten av idén i konstverket, och var en av de tidigaste förespråkarna för den öppna konsten, där betraktarens eller eftervärldens tolkningar bidrar till den kreativa akten och därmed till betydelsen av konstverket. Moderna Museets samling med Marcel Duchampverk är en av världens främsta, och på Moderna Museet Malmö presenteras nu fjorton av dessa verk.

Dagens Aktiviteter

 

 

 

Stockholm

Stockholm PRIDE
Hours: 00:00 – 00:00
The National Day of Ivory Coast
Hours: 00:00 – 00:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Stockholm PRIDE at Södra Teatern
Hours: 10:00 – 01:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Lars Wallin Fashion Stories
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lust & Last
Hours: 11:00 – 17:00
Cornelisdagen
Hours: 14:00 – 22:00
SALONG NORMAL
Hours: 14:00 – 14:45
CLEAN LOUNGE
Hours: 14:30 – 21:00
Don Giovanni
Hours: 16:00 – 19:05
Mister Ernest
Hours: 18:00 – 20:00
Gertrude Stein
Hours: 18:00 – 20:20
DJUNGELBOKEN
Hours: 18:00 – 20:55
Rhapsody Lounge “Close Up Sunday’s”
Hours: 19:00 – 21:00
I love Sundays at Thaiboat
Hours: 19:00 – 01:00
Sean-Magnus Loves Men
Hours: 19:30 – 21:10
BigBenStandUp
Hours: 20:00 – 22:30
Lucretia
Hours: 20:00 – 22:00
SUPER SUNDAYS with TONY ZOULIAS, VIET-NAAM, TARO & MYGGAN!
Hours: 22:00 – 03:00

Göteborg

The National Day of Ivory Coast
Hours: 00:00 – 00:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Hours: 11:00 – 17:00
IDRIS KHAN
Hours: 11:00 – 17:00
CAROLINA FALKHOLT
Hours: 11:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
Lorden från gränden
Hours: 18:00 – 21:00
PARTYSUNDAY
Hours: 22:00 – 03:00
Sunday @ Berså
Hours: 22:00 – 03:00
SUMMER SUNDAYS
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

The National Day of Ivory Coast
Hours: 00:00 – 00:00
GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
Den hållbara staden
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Sommarscen Malmö
Hours: 10:00 – 00:00
Malmö City Horse Show
Hours: 11:00 – 19:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
ANNA MARIA MAIOLINO
Hours: 11:00 – 17:00
POUL GERNES – Retrospective
Hours: 11:00 – 17:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Outdoor Cinema – The Tree
Hours: 22:00 – 00:00

Oslo

The National Day of Ivory Coast
Hours: 00:00 – 00:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 09:30 – 17:30
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Summer Exhibition
Hours: 11:00 – 17:00
Erik Werenskiold 1855-1938
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
ERLING NEBYS SAMLING
Hours: 11:00 – 17:00
Snorre Ytterstad. SQUARED TARGET
Hours: 12:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 12:00 – 17:00
Frank Znort Quartet
Hours: 18:00 – 01:00

Köpenhamn

The National Day of Ivory Coast
Hours: 00:00 – 00:00
Copenhagen Historic Grand Prix
Hours: 08:30 – 17:30
CIFF
Hours: 09:00 – 18:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Louisiana på papir: Josef Albers
Hours: 11:00 – 18:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 18:00
Copenhagen Fashion Week
Hours: 11:00 – 23:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
NPG Festival
Hours: 13:00 – 00:00
KASSANDER LOVE DOLLARS
Hours: 14:00 – 16:30
Catching the Bolero
Hours: 17:00 – 19:00
Warren Haynes (US)
Hours: 20:00 – 22:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s