Thursday the 4th of August in Swedish

Stockholm

Stockholm PRIDE
Stockholm
Torsdag
(Festival)

 Image of Stockholm PRIDE

Stockholm Pride är inte vilken sommarfestival som helst. För homosexuella, bisexuella och transpersoner över hela världen är firandet av Pride en lika välkänd och lika viktig högtid som jul- eller nyårsafton.

Pridefirandet har sitt ursprung i den amerikanska gayrörelsens födelse i New York den 27-29 juni 1969. Polisen ägnade sig åt omfattande trakasserier av HBT-samhället och gjorde den 27 juni ännu en razzia mot gaybaren Stonewall Inn på Christopher Street. Men för första gången satte sig gästerna dock på tvären och det utbröt kravaller som varade i tre dygn. Sedan dess har man över hela världen firat minnet av det tillfälle då HBT-samhället för första gången slog tillbaka mot trakasserierna och så starkt vågade vara stolta över sin identitet och sin kultur.

Pride firas över hela världen

Till en början firades minnet framför allt i form av politiska demonstrationer men under 80-talet ändrade manifestationerna karaktär och blev mer av folkfester och festivaler. Många stora städer, i länder där homosexuell kärlek inte är straffbelagd, har sitt Pridefirande och i städer som New York, London, Paris, Berlin, San Fransisco, Sao Paolo, Tel Aviv, Bangkok, Taipei och Sydney lockar dessa evenemang upp till flera hundra tusen deltagare.

I Sverige har Pride firats i många olika former och redan 1979 arrangerade RFSL (Riksförbundet för sexuellt likaberättigande) den första “Homosexuella Frigörelseveckan”. Sedan Kulturhuvudstadsåret 1998 och Stockholm EuroPride är det dock den helt fristående ideella Föreningen Stockholm Pride som står som arrangör. RFSL och en lång rad andra föreningar och enskilda personer ingår bland föreningens medlemmar.

ALL WE NEED IS LOVE
Stockholms Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of ALL WE NEED IS LOVE

Sex killar, sex liv och lika många berättelser
Vad är kärlek? Vi möter några killar som berättar om sina upplevelser.
En söker förälskelsen på nätet, en är rädd för sina känslor, en har blivit kallad
bög sedan barnsben och för en blir kärleken en våldsam erfarenhet.

Sex skådespelare framför en föreställning med rörelse, dans, och dramatik. Pjäsen kretsar kring män och deras upplevelser av kärlek och sexualitet.

Under de senaste åren har regissören Ronny Danielsson drivit flera projekt där Malmöbor berättat historier ur sina liv. Många av berättelserna har gripit honom starkt, inte minst de där livet prövats, ifrågasatts eller förnekats. Utifrån sex av dessa människoöden har dramatikern Klas Abrahamsson skrivit pjäsen All we need is love.

Lasse in the Park
Högalidsgatan 56
Torsdag
(Show/Konsert/Club)

 

4 augusti – Devolution akustiskt!
Devolution är en av klubbarna från Porter&Thorells Syndroms vinterscen The Southside Cavern. Akustisk livemusik blandas med Dj´s.

Kate Ryan
Café Opera
Torsdag
(Konsert/Club)

 Image of Kate Ryan

Världsstjärnan Kate Ryan kommer till Stockholm och Café Opera torsdagen den 4 augusti för ett exklusivt live uppträdande i samband med Priden.

Live på scen: ca kl 23.

OSA för gästlista och fri entré till kl 23 på länken nedan:
http://partynews.se/cafeop?era/_/kate-ryan-cafe-opera?-torsdag-4-augusti

Bordsbokningar

: nattklubb@cafeopera.se

Kirk Fletcher Band
Fasching
Torsdag
(Konsert)

 Image of Kirk Fletcher Band

As a two time W.C. Handy Award nominee, who has toured with Lynwood Slim, Janiva Magness, Charlie Musselwhite and The Fabulous Thunderbirds, as well as performing with James Cotton, Pine Top Perkins, Hubert Sumlin, Mojo Buford, Ted Harvey, Larry Carlton, Robben Ford, Michael Landau, Elvin Bishop, Ronnie Earl, Doyle Bramhall, Michelle Branch and many more… Kirk Fletcher is considered one of the best young guitar players on the blues scene today. The latest album “My Turn” was acclaimed by international media. We are lucky to catch him on his busy tour schedule.

STOCKHOLMSNATT feat. SÅS CREW
F12 TERRASSEN!
Torsdag
(Club)

 

Stockholm! Är ni redo för ännu en magisk natt med oss på F12 Terrassen? Nu på torsdag är hela Stockholmsnatt-possen – ALoweThing, Taro, Naomi Pilgrim, Sacha Jean-Baptiste, Myggan och special guest från vår kompis-klubb SÅS – tillbaka med maximal pepp för att stöka loss på stans bästa festadress Fredsgatan 12 igen.

Göteborg

Lorden från gränden
Gunnebo Slott
Torsdag
(Teater)

 Image of Lorden från gränden

Lorden från gränden med Claes Malmberg, Sofi e Lindberg, Claes Månsson, Jill Ung och Stefan Ljungkvist i de bärande rollerna borgar för en riktig skrattfest på midsommarängen till sommaren. Historien om Bill Snibson, den enkle mannen av folket, som får ärva både hertigtitel, anrikt gods och en större förmögenhet om han lär sig att föra sig som en riktig lord, är en hejdlös drift med den engelska överklassen. Att pjäsen dessutom kryddats med medryckande sångnummer gör inte saken sämre.

NUDITY IS NOT A CRIME
Sticky Fingers
Torsdag
(Konsert)

 Image of NUDITY IS NOT A CRIME

Nudity is not a Crime har sedan starten 2006 vuxit från ett band till ett fenomen och blivit ett av de mest lovande banden på den svenska västkusten. Sedan första singeln släpptes 2008 har de med ett svängigt sound, medryckande melodier och inlevelserika liveframträdanden vunnit en stabil och ständigt växande fanbase.

Tack vare orädd mångsidighet och glädjefyllt nyskapande kan bandet nu stoltsera med fyra släppta alster, turnéer genom Sverige.
Genom samarbeten med bland andra managern Anton Honkonen laddades det startskott som snart kommer fyras av. Detta gör det helt naturligt för dem att under 2011 återigen ta sig in i studion för att ge alla vad de väntat på; ett album som kommer sätta ribban högt för hur musik kommer att låta under det nya decenniet.

Nudity is not a Crime är den nya, hungriga funkmaskinen som ger någonting till alla, och inte visar tecken på att sluta innan hela planeten nickar med!

Hemsida: http://nudityisnotacrime.com

PORT DU SOLEIL
Kajskjul 8
Torsdag
(Club)

 Image of PORT DU SOLEIL

Port du Soleil är Sveriges i särklass bästa sommarupplevelse. Vi har laddat i ett år för att för andra sommaren öppna en restaurang och nattklubb i en uppgraderad kostym. Förra året besöktes vi av världens bästa DJs, serverade underbara mezes och gjorde livet mer underbart för alla som älskar oss. I år blir restaurangen större med fler bokningsmöjligheter för afterbeach, middag, senkväll och nattklubb. Alla står på tårna, fyllda med förtjusning och fullständigt överladdade för att ta hand om dig denna sommar – en sommar som kommer gå till historien – en gång till.

DJ ADZ | Summer Thursdays
VALAND
Torsdag
(Club)

 

Sommarvärmen har äntligen kommit! Göteborgs bästa sommarklubb fortsätter! ?1 of them all! Detta till all ära våra underbara gäster!

Torsdagen 4 Augusti står ADZ bakom spelarna, Adzin har spelat i över 10 år, detta på mängder olika klubbar i Sverige. Han lyckas alltid med att få igång de allra mest svårflirtade på dansgolvet. Att få Magnus Uggla att dansa nykter löser han ståendes på händerna! Han har spelat med namn såsom Axwell, Angello och många fler!

CLUB 112 | DJ JOHN OLSSON
BERSÅ
Torsdag
(Club)

 

Vi öppnar upp kvällen med en bjud buffé som alltid kl 21.00 och Happy Hour priser i baren till 00.00 & med special erbjudande för medlemmar.

Kvällens musik står DJ John Olsson för som garanterat kommer att få allas klackar att flyga i taket!

Club 112 bjuder alltid på god stämning, bra musik och en j*vla massa skoj.

Club112 återkommer varje torsdag under hela sommaren till Berså med grillkvällar, livemusik och roliga temakvällar & som ni vet så har vi stans bästa uteservering med egen bar & dansgolv!

•••••••

Club 112 är exklusivt för dig som jobbar/studerar inom polisen, brandkåren, sjukvården, militären, säkerhetstjänsten, veterinär, väktare eller liknande.
Lämna jobbet hemma för en kväll och kom istället till oss där det enda du behöver är din yrkesstolthet 🙂

Club 112 är endast till för personal inom “branschen”
Därför ber vi våra gäster att ta med något som bevisar att du arbetar inom nåt av de ovan nämnda yrkena.
För studenter gäller det att visa upp giltigt studentkort,
alternativt antagningsbevis eller Club112 kort.

Malmö

Sommarscen Malmö
Malmö
Torsdag
(Festival)

 Image of Sommarscen Malmö

Varmt välkomna att njuta av allt från barnteater, dans, litterära vandringar, opera och jazz till film, pop, poetisk akrobatik, nycirkus, allsång och musik från hela världen.

Lättillgängligt blandas med upptäckarglädje, lokalt med globalt och känt med okänt — på Pildammsteatern, Hedmanska gården och i Malmös parker och kvarter.

Den komiska tragedin
Malmö Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of Den komiska tragedin

Den komiska tragedin är en varm hyllning till teatern som konstform. Det är en absurd komedi om Tiden och Kärleken. En ensam skådespelare fyller scenen med stor dramatik och massor av roller.

Långt bortom stjärnorna sitter Rollen och väntar på att någon ska gestalta den. Den behöver hitta sin Skådespelare för att kunna komma ner till människorna och ta sin plats i världen. Men vem är egentligen viktigast – Rollen eller Skådespelaren?

Den komiska tragedin skrevs 1988 av den belgiska konstnärsduon Yves Hunstad och Eve Bonfanti. I Sverige turnerade den med stor framgång av Anders Beckman från Skånska Teatern under början av 1990-talet.

Pelle Lindberg band
Pub Kuntze
Torsdag
(Konsert)

 Image of Pelle Lindberg band

Pelle Lindberg Band står sig gott i den internationella bluesvärlden, enligt Rootsy.nu. “Det svänger grymt, bandet har en rejäl tyngd i sitt agerande och Lindberg själv är en sann begåvning både som låtskrivare och gitarrist.”

Kom och spana in bandet live i Pub Kuntze!

KARNEVAL – DJ EDGAR (RIO DE JANEIRO)
MORISKA PAVILJONGEN
Torsdag
(Club)

 

Med publikframgångar som Kärleksklubben, Hawaii och Cirkus ger vi er nu KARNEVAL!

Moriska Paviljongen är stadens finaste lokal mitt i Folkets Park.
Nyrenoverad med två stora uteserveringar och en atmosfär som slår allt!

Brasilien och Bailefunkens mest eminenta dj står för sommarens fetaste tillställning.

Edgar från Rio De Janeiro flyger ner till Malmö, Folkets Park för att skapa KARNEVAL i Moriska Paviljongen.

Han är givetvis uppbackad av inga mindre än dancehall ambassadörerna Safari Sound samt Kärleksklubbens Besh One, Jesaja och Jonas Arbsjö.

Dj Edgar älskar Malmö så mycket att han har åkt runt halva världen bara för att spela i Folkets Park.
Senast han besökte oss på Nöjesguidens Sommarfest fick vi bekräftat att ingen kan hålla stämningen vid liv som denna mannen.

Han har laddat upp med de tyngsta, svängigaste och råaste Bailefunken och kommer tillbaka för att visa Malmö vad han går för ännu en gång!

Den dynamiska duon Safari Sound är återförenade efter att ha stökat på var sitt håll under det senaste året. Efter en hektisk sommar då de har vänt uppochned på varenda liten stad i Sverige gör de en av få Malmö spelningar hos oss på Karneval.

Ni vet hur grabbarna gör det: jäklit mycket hardcore dancehall som kryddas med exklusiva dubplates och remixes av DJ Shirkhan som serveras med Sammy K´s hype.

För några dagar sedan släppte de vol.2 i Kingsize Ballads serien. Ladda ner mixen här och gör dig redo för dancehallkaos inför torsdag!

http://soundcloud.com/safa?risound/kingsize-ballads-v?ol-2-hosted

HOUSE OF HIP HOP (BISTRON)

Rob Love & Lil G.u.d har med klubben Warriors tagit Malmö med storm, och nu även Stockholm.

Veteraner i branchen med känsla för timing och dans får vilken fest som helst att bli bananas och spåra ur. Med feta mixar blandar dom ihop det bästa av det mesta. Men i House Of Hip Hop handlar det om renodlade nittiotals jams.

Den här torsdagen gästar några av Malmös bästa MC:s och Dj:s H.O.H i den läckra Bistron.

Karneval varje torsdag i Folkets Park!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Stockholm PRIDE
Hours: 00:00 – 00:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lust & Last
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
CLEAN LOUNGE
Hours: 14:30 – 21:00
Screamadelica
Hours: 15:00 – 03:00
ALL WE NEED IS LOVE
Hours: 18:00 – 20:30
Lasse in the Park
Hours: 19:00 – 00:00
Mister Ernest
Hours: 19:00 – 21:00
Hotelliggaren
Hours: 19:00 – 21:40
DJUNGELBOKEN
Hours: 19:00 – 21:55
Black Jack
Hours: 19:00 – 21:00
Thursdays at FOTOGRAFISKA! Live: Jörgen Kjellgren
Hours: 20:00 – 00:00
BigBenStandUp
Hours: 20:00 – 22:30
Kirk Fletcher Band
Hours: 20:00 – 22:00
Klubb Mother
Hours: 21:00 – 03:00
Girls ping-pong
Hours: 21:00 – 03:00
Kate Ryan
Hours: 22:00 – 03:00
STOCKHOLMSNATT feat. SÅS CREW
Hours: 22:00 – 04:00
BELLA KLUBB #5
Hours: 22:00 – 03:00
Dubblish: Subsonic pres: Swedish Filth; Bratkilla, Subcult, Linny Hex
Hours: 22:00 – 03:00
Modern Loves with Paul Weller Band (dj-set)
Hours: 22:00 – 03:00

Göteborg

Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
IDRIS KHAN
Hours: 11:00 – 17:00
CAROLINA FALKHOLT
Hours: 11:00 – 18:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Hours: 11:00 – 18:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
Lorden från gränden
Hours: 19:00 – 22:00
NUDITY IS NOT A CRIME
Hours: 20:00 – 22:00
DJ ADZ | Summer Thursdays
Hours: 22:00 – 03:00
CLUB 112 | DJ JOHN OLSSON
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
Sommarscen Malmö
Hours: 10:00 – 00:00
Den hållbara staden
Hours: 10:00 – 16:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
Malmö City Horse Show
Hours: 11:00 – 19:00
ANNA MARIA MAIOLINO
Hours: 11:00 – 17:00
POUL GERNES – Retrospective
Hours: 11:00 – 17:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
HOUSE OF HIP HOP – EVERY Thursday! PRES DJ KCL (DK)
Hours: 17:00 – 03:00
Teaterrepubliken öppnar apotek
Hours: 19:00 – 21:00
Den komiska tragedin
Hours: 19:00 – 21:00
Pelle Lindberg band
Hours: 20:00 – 22:00
Bomba Estéreo
Hours: 21:00 – 00:00
Marika Carlsson
Hours: 21:00 – 23:00
MORE FIRE! Wisemen Sound System and Friends
Hours: 22:00 – 03:00
KARNEVAL – DJ EDGAR (RIO DE JANEIRO)
Hours: 23:00 – 03:00

Oslo

Summer Exhibition
Hours: 10:00 – 21:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
RUNE OPDAHL, ALEX&CELIJUS & M.N.D (MAN NEXT DOOR)&SHARI
Hours: 18:30 – 03:00
Summer Stand Up on outdoors stage
Hours: 21:00 – 23:00
APEIRON RESTRAINT
Hours: 21:00 – 23:00
DJ Tony D & DJ Tony Anthun: Favorites
Hours: 22:00 – 03:00

Köpenhamn

Gallery Fashion Fair CPH
Hours: 09:00 – 19:00
CIFF
Hours: 09:00 – 18:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
Copenhagen Opera Festival 2011
Hours: 10:00 – 22:00
Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
Louisiana på papir: Josef Albers
Hours: 11:00 – 18:00
Copenhagen Fashion Week
Hours: 11:00 – 23:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 18:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Copenhagen Summer Festival
Hours: 16:30 – 21:00
KASSANDER LOVE DOLLARS
Hours: 19:00 – 22:30
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 23:00
ROBERTO ALAGNA
Hours: 19:30 – 21:30
Stand-up at Tivoli
Hours: 20:00 – 22:00
Dead Lovers & Jackstones & White Ocean
Hours: 21:00 – 23:00
Mademoistella & Cille Sessions
Hours: 21:00 – 23:00
Hussy: Drop Out Orchestra (S – nightconcert) & Resident DJ’s & Borneland, Rust
Hours: 23:00 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s