Wednesday the 3rd of August in Swedish

Stockholm

Don Giovanni
Drottningholms Slottsteater
Onsdag
(Opera)

 Image of Don Giovanni

Dramma giocoso – i två akter av Wolfgang Amadeus Mozart
Libretto Lorenzo da Ponte
Textas till svenska. Speltid 3 tim 5 min inkl paus.

“Året är 1787 och världen står på randen till en omvälvande förändring. För den åldrade aristokraten Don Giovanni ter sig omgivningen allt mer främmande. Plötsligt har kvinnorna börjat krångla, betjänten vill ha löneförhöjning och pöbeln tar sig ton. Vi möter Don Giovanni under hans sista dygn i livet, när allt går på sniskan. Länge leve friheten!, sjunger han medan han svingar champagnen. Frihet för vem?”
Johanna Garpe, regissör

Dirigent • Mark Tatlow
Regissör • Johanna Garpe
Kostymer • Karin Erskine
Ljussättare • Thorsten Dahn

Personer:
Don Giovanni • Carl Johan Loa Falkman
Il Commendatore • Håvard Stensvold
Donna Anna • Marika Schönberg
Don Ottavio • Magnus Staveland
Donna Elvira • Miriam Treichl
Leporello • Lars Arvidson
Zerlina • Susanna Stern
Masetto • Håvard Stensvold

Drottningholmsteaterns kör
Drottningholmsteaterns orkester

Stockholm PRIDE
Stockholm
Onsdag
(Festival)

 Image of Stockholm PRIDE

Stockholm Pride är inte vilken sommarfestival som helst. För homosexuella, bisexuella och transpersoner över hela världen är firandet av Pride en lika välkänd och lika viktig högtid som jul- eller nyårsafton.

Pridefirandet har sitt ursprung i den amerikanska gayrörelsens födelse i New York den 27-29 juni 1969. Polisen ägnade sig åt omfattande trakasserier av HBT-samhället och gjorde den 27 juni ännu en razzia mot gaybaren Stonewall Inn på Christopher Street. Men för första gången satte sig gästerna dock på tvären och det utbröt kravaller som varade i tre dygn. Sedan dess har man över hela världen firat minnet av det tillfälle då HBT-samhället för första gången slog tillbaka mot trakasserierna och så starkt vågade vara stolta över sin identitet och sin kultur.

Pride firas över hela världen

Till en början firades minnet framför allt i form av politiska demonstrationer men under 80-talet ändrade manifestationerna karaktär och blev mer av folkfester och festivaler. Många stora städer, i länder där homosexuell kärlek inte är straffbelagd, har sitt Pridefirande och i städer som New York, London, Paris, Berlin, San Fransisco, Sao Paolo, Tel Aviv, Bangkok, Taipei och Sydney lockar dessa evenemang upp till flera hundra tusen deltagare.

I Sverige har Pride firats i många olika former och redan 1979 arrangerade RFSL (Riksförbundet för sexuellt likaberättigande) den första “Homosexuella Frigörelseveckan”. Sedan Kulturhuvudstadsåret 1998 och Stockholm EuroPride är det dock den helt fristående ideella Föreningen Stockholm Pride som står som arrangör. RFSL och en lång rad andra föreningar och enskilda personer ingår bland föreningens medlemmar.

ALL WE NEED IS LOVE
Stockholms Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of ALL WE NEED IS LOVE

Sex killar, sex liv och lika många berättelser
Vad är kärlek? Vi möter några killar som berättar om sina upplevelser.
En söker förälskelsen på nätet, en är rädd för sina känslor, en har blivit kallad
bög sedan barnsben och för en blir kärleken en våldsam erfarenhet.

Sex skådespelare framför en föreställning med rörelse, dans, och dramatik. Pjäsen kretsar kring män och deras upplevelser av kärlek och sexualitet.

Under de senaste åren har regissören Ronny Danielsson drivit flera projekt där Malmöbor berättat historier ur sina liv. Många av berättelserna har gripit honom starkt, inte minst de där livet prövats, ifrågasatts eller förnekats. Utifrån sex av dessa människoöden har dramatikern Klas Abrahamsson skrivit pjäsen All we need is love.

Lasse Stefanz
Gröna Lund
Onsdag
(Konsert)

 Image of Lasse Stefanz

Lasse Stefanz bildades 1967. Hasse, Lasse och Olle som då var 14 resp. 12 år gamla har varit med sedan starten, vilket gör Lasse Stefanz till ett av Sveriges mest rutinerade band. Och ett av landets mest populära band. I bagaget finns nu TJUGONIO guldskivor och denna framgångssaga kommer inte att vara över på mycket länge…

STHLM INDIE|FIRST LOVE, LAST RITES|DW|LA PETITE P&TRACASSEUR
Sommar!
Onsdag
(Club)

 

LIVE: FIRST LOVE, LAST RITES
LIVE: DW
STHLM INDIE DJs + VÄNNER
DJ: LA PETITE PUTAIN
DJ: TRACASSEUR
STHLM INDIE PINGIS

Göteborg

Lorden från gränden
Gunnebo Slott
Onsdag
(Teater)

 Image of Lorden från gränden

Lorden från gränden med Claes Malmberg, Sofi e Lindberg, Claes Månsson, Jill Ung och Stefan Ljungkvist i de bärande rollerna borgar för en riktig skrattfest på midsommarängen till sommaren. Historien om Bill Snibson, den enkle mannen av folket, som får ärva både hertigtitel, anrikt gods och en större förmögenhet om han lär sig att föra sig som en riktig lord, är en hejdlös drift med den engelska överklassen. Att pjäsen dessutom kryddats med medryckande sångnummer gör inte saken sämre.

SPLITSIDE & THE SECONDARY & SPEAKEASY
Sticky Fingers
Onsdag
(Konsert)

 Image of SPLITSIDE & THE SECONDARY & SPEAKEASY

SPLITSIDE
Sedan starten 2004 i Sölvesborg, Blekinge har bandet befunnit sig i ett mer eller mindre konstant turnerande tillstånd. Skandinavien, Storbritannien och Europa är de territorier som avverkats hittills. Utöver de egna ”headline”-turnéerna har de åkt som support åt bl.a. Anti-Flag, Time Again, The Aggrolites och The Levellers.
Splitside har även delat scen med några av genrens stora namn som Dropkick Murphys, Leftover Crack, The Unseen, The King Blues, Strung Out, Voodoo Glow Skulls, Left Alone, Twopointeight och Asta Kask för att nämna några. Även värt att nämna är att de 2008 medverkade på första upplagan av West Coast Riot tillsammans med NOFX, Bad Religion, Millencolin, Flogging Molly med flera. Med blicken fäst på nya territorium och kontinenter fortsätter turnén in i framtiden.
Lyssna på: www.myspace.com/splitside

THE SECONDARYS
I början av 2011 bestämde sig Dräparn, Jimmie (Fd. Sound of a revolution, Tomba Leo) och Jonte (Tear them down, Fd. Nemas) att det var dags att starta ett band. Ett punkband. I replokalen visade det sig att dom var gubbar och gubbpunkrock spelades istället. “5 rep, 5 låtar, 1 demo – Nu super vi!” tänkte världens längsta
gubbpunk trio, och spelade in sina 5 låtar. Nu är dom redo att förgylla eller förstöra din kväll på en scen nära dig!
Lyssna på: www.myspace.com/secondarys

SPEAKEASY
Lyssna på: www.myspace.com/speakeasyswe

PORT DU SOLEIL
Kajskjul 8
Onsdag
(Club)

 Image of PORT DU SOLEIL

Port du Soleil är Sveriges i särklass bästa sommarupplevelse. Vi har laddat i ett år för att för andra sommaren öppna en restaurang och nattklubb i en uppgraderad kostym. Förra året besöktes vi av världens bästa DJs, serverade underbara mezes och gjorde livet mer underbart för alla som älskar oss. I år blir restaurangen större med fler bokningsmöjligheter för afterbeach, middag, senkväll och nattklubb. Alla står på tårna, fyllda med förtjusning och fullständigt överladdade för att ta hand om dig denna sommar – en sommar som kommer gå till historien – en gång till.

DJ JOHN OLSSON
Berså!
Onsdag
(Club)

 

Vi slog rekord igen! Förra onsdagen var Berså’s bästa onsdag genom tiderna med över 600 partyglada gäster. DJ nu på onsdag 3 augusti är ingen mindre än John Olsson.

För er som inte känner till stans bästa onsdagsklubb på Berså kan vi beskriva den lite kortfattat:

– Härlig uteservering
– Snygga gäster
– Bra musik
– Trevlig personal
– Goda drinkar
– Fri entré till 23.30
– Helrätt!

Från och med förra veckan samarbetar vi med PC BAR och arrangerar förfesten där. Kom förbi på en skön förfest där vi senare på kvällen delar ut fribiljetter till Berså! PC bar har i dagsläget stans bästa priser!
http://www.pcbar.se/

Malmö

La Traviata, Festsalen
Ungdomens Hus
Onsdag
(Opera)

 Image of La Traviata

Handlingen utspelar sig i 1890-talets Paris. Violetta Valéry har återkommit till staden efter en tids lungsjukdom och firar detta med en stor fest hemma i sin luxiösa våning, som hennes älskare Baron Douphol betalar. En annan vän, greve Gastone de Létoriéres, presenterar Alfredo Germont för henne,en ung man som beundrat henne på avstånd i ett år. Under festens gång blir Violetta åter dålig och Alfredo stannar kvar hos henne och hjälper henne: Han förklarar att han älskar henne. Violetta blir påverkad av hans ärliga uppsåt, men vågar inte uppmuntra honom. Hon ger honom dock en vit kamelia och ber honom återlämna den till henne när den vissnat.

Sommarscen Malmö
Malmö
Onsdag
(Festival)

 Image of Sommarscen Malmö

Varmt välkomna att njuta av allt från barnteater, dans, litterära vandringar, opera och jazz till film, pop, poetisk akrobatik, nycirkus, allsång och musik från hela världen.

Lättillgängligt blandas med upptäckarglädje, lokalt med globalt och känt med okänt — på Pildammsteatern, Hedmanska gården och i Malmös parker och kvarter.

Den komiska tragedin
Malmö Stadsteater
Onsdag
(Teater)

 Image of Den komiska tragedin

Den komiska tragedin är en varm hyllning till teatern som konstform. Det är en absurd komedi om Tiden och Kärleken. En ensam skådespelare fyller scenen med stor dramatik och massor av roller.

Långt bortom stjärnorna sitter Rollen och väntar på att någon ska gestalta den. Den behöver hitta sin Skådespelare för att kunna komma ner till människorna och ta sin plats i världen. Men vem är egentligen viktigast – Rollen eller Skådespelaren?

Den komiska tragedin skrevs 1988 av den belgiska konstnärsduon Yves Hunstad och Eve Bonfanti. I Sverige turnerade den med stor framgång av Anders Beckman från Skånska Teatern under början av 1990-talet.

PRAISE THE LORD – Woo Banger, Common Strangers & guest
Babel
Onsdag
(Club)

 Image of PRAISE THE LORD - Woo Banger, Common Strangers  & guest

Praise The Lord lockar i dekadensens högborg Babel till dans, häng, glädje & kärlek VARJE ONSDAG hela sommaren!

Alltid med feta bokningar & gästpredikanter. Alltid med dans och fest i fokus.

JIMI DISKO (City To City)
Till onsdagens Praise The Lord får vi lov att presentera — mannen, myten, Mr Simpan himself — Jimi Disko. Klubbveteranen Jimi har senast med klubben CitytoCity tillsammans med gäster som Format B, Technasia, Minilogue och Justus Köhncke fått dansgolv på dansgolv i ren extas! Förvänta er alltså dansgolvssväng av högsta kvalitet då vi på onsdag gästas av en DJ som inte bara spelar svinfet musik utan som också gör en killer cappuccino.

WOO BANGER – Arrangörer/producenter/DJs, Malmös egna Woo Banger. Efter klubbsuccén med SMUTS drog Woo Banger sedan vidare och drog igång klubben Lights Out tillsammans med The Boom Bap. Woo Banger bjuder som alltid på världens bästa house. Nyckelord? Rytmiskt, tight och roligt.

AK*47 (WHY NOT/DK)
Den beryktade duon från köpenhamn som har längre spel-CV än många andra veteraner. Killarna som ligger bakom det fantastiska klubbconceptet WHYNOT på den tillika feta klubblokalen RUST. Turnerat land och rike och spelat på massiva ställen som tex VEGA, RITZ och Distortion Festivalen. Två killar som inte låter dig sitta ner en enda sekund och skulle de få beskriva sig själva så skulle det låta något i stil med:
“Ak * 47 hiphop freaks, gör mashups och är tokiga i bas, exotiska ljud och allt annat som passar dem — inget olagligt!” OBS FÅR INTE MISSAS FÖR ALLT I VÄRLDEN!

COMMON STRANGERS – “Hej, vi är två goa killar på sammanlagt femtio jordsnurr som går under namnet Common Strangers. Med ett lillfinger i varenda en syltburk i stan, kommer vi tillbaka med dunder och brak efter ett tvättäkta vagabondliv. Nu är det dags för oss att vända blad och ge oss in på okänd diskoteks-mark med fanan högt. Rustade med tonkonster från hiphop-världens alla hörn och kanter, har vi gett oss själve fa-an på att alla ska ha det riktigt kul bland rökmaskiner och nedtrampade sneakers. Helfestligt var det några som sa ett par gånger! Sen var det inte så mycket mer att tillägga. Ses i dimman.”

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Stockholm PRIDE
Hours: 00:00 – 00:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lust & Last
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Source Code
Hours: 12:00 – 00:00
CLEAN LOUNGE
Hours: 14:30 – 21:00
Hotelliggaren
Hours: 19:00 – 21:40
FRIDA SELANDER @ FRITZ’S CORNER
Hours: 19:00 – 03:00
STHLM INDIE| FIRST LOVE, LAST RITES| DW| LA PETITE P&TRACASSEUR
Hours: 19:00 – 03:00
ALL WE NEED IS LOVE
Hours: 19:00 – 21:30
Lasse Stefanz
Hours: 19:00 – 21:00
Don Giovanni
Hours: 19:30 – 22:30
Dear Joe & Doctors and dealers
Hours: 19:30 – 22:30
OMG//Warm-Up Bashment// Peetah & Gramps (fr.Morgan Heritage)
Hours: 21:00 – 03:00
Club King Kong
Hours: 21:00 – 01:00
Bomullsklubben
Hours: 21:00 – 01:00
Little Saturday with Dante & friends
Hours: 21:00 – 02:00
Yo Majesty
Hours: 22:00 – 03:00

Göteborg

Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
CAROLINA FALKHOLT
Hours: 11:00 – 18:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 18:00
CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Hours: 11:00 – 18:00
IDRIS KHAN
Hours: 11:00 – 17:00
Source Code
Hours: 12:00 – 00:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
Lorden från gränden
Hours: 19:00 – 22:00
SPLITSIDE & THE SECONDARY & SPEAKEASY
Hours: 22:00 – 03:00
DJ JOHN OLSSON
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
Sommarscen Malmö
Hours: 10:00 – 00:00
Den hållbara staden
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
ANNA MARIA MAIOLINO
Hours: 11:00 – 17:00
POUL GERNES – Retrospective
Hours: 11:00 – 17:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
Malmö City Horse Show
Hours: 11:00 – 19:00
Source Code
Hours: 12:00 – 00:00
Slow Fox
Hours: 17:00 – 03:00
Teaterrepubliken öppnar apotek
Hours: 19:00 – 21:00
Den komiska tragedin
Hours: 19:00 – 21:00
La Traviata
Hours: 19:00 – 21:00
PRAISE THE LORD – Woo Banger, Common Strangers & guest
Hours: 21:00 – 03:00
Edith Söderström
Hours: 21:00 – 23:00

Oslo

Summer Exhibition
Hours: 10:00 – 21:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Ronny Haugelands Bingo
Hours: 18:00 – 00:00
Prince
Hours: 19:30 – 21:30
Summer Stand Up on outdoors stage
Hours: 21:00 – 23:00
Wednesdayfestival 2011
Hours: 22:00 – 03:00
Romain Virgo
Hours: 22:00 – 00:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
Copenhagen Opera Festival 2011
Hours: 10:00 – 22:00
Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Louisiana på papir: Josef Albers
Hours: 11:00 – 18:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 18:00
Henrik Jansberg
Hours: 14:30 – 16:30
Copenhagen Summer Festival
Hours: 16:30 – 21:00
KASSANDER LOVE DOLLARS
Hours: 19:00 – 22:30
CONCERTO COPENHAGEN
Hours: 19:30 – 21:30
Why Not: AK*47 & Dj Graded
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s