Friday the 29th of July in Swedish

Stockholm

DN Galan
Stadion
Fredag
(Sport)

Image of DN Galan

DN Galan är Sveriges största årligen återkommande sportevenemang och genomförs på anrika Stockholms Stadion som uppfördes till OS 1912. Genom åren har inte mindre än 83 världsrekord satts på Stadion vilket är långt fler än på någon annan arena i världen!

Hotelliggaren
Fjäderholmarna
Fredag
(Teater)

Image of Hotelliggaren

En minister tänker tillbringa en natt med sin älskarinna på ett hotell trots att frun är med. Ja, mer behövs inte för att förväxlingskarusell ska dra i gång i komediklassikern ”Hotelliggaren”.
I detta vågade hotellprassel ser vi Kim Sulocki, Fredrik Dolk, Sanna Ekman, Andreas Andersson, Anna-Lena Hemström och Hans Wahlgren.

Kort sagt: ”Hotelliggaren” i regi av Sven Melander innehåller alla ingredienser som en sommarkomedi på Skärgårdsteatern Fjäderholmarna ska ha.

Matanza
Södra Bar
Fredag
(Konsert)

Image of Matanza

Chilenska Matanza är gruppen som tar Folktronic och Digital Cumbia ytterligare ett steg. Just nu är de ute på sin första Europaturné och fredag 29 juli passerar de Stockholm och Södra Bar! Ryktet säger att dessa herrar är musikaliska shamaner vars tropiska house kan få t o m de döda att dansa… Fan tro’t. Men vi vågar utlova ett galet dansgolv och en natt som tar dig med djupt in i hjärtat av Amazonas!

Vivian Girls
Debaser Slussen
Fredag
(Konsert)

Image of Vivian Girls

Poppunk trion Vivian Girls från Brooklyn i New York skulle mycket väl kunna ha kommit från England runt slutet av 80-talet då band som Shop Assistants, Talulah Gosh, Lush m fl åkte runt på de brittiska öarna och letade efter det stora genombrottet. Vivian Girls är nämligen precis lika sköra och charmiga i kanten som dessa NME C86-band. De är dessutom ett väldigt produktivt band med en rad singlar och album sedan starten 2007. Och när de inte befinner sig i studion eller på turné är samtliga medlemmar inblandade i diverse olika sidoprojekt. Det mest kända är Katy Goodman (Kickball Katy) projekt All Saints Day tillsammans med Gregg Foreman från Cat Power.

ERUP LIVE – NUH LINGA/SUMMER BREEZIN
MANGO BAR
Fredag
(Konsert)

Fredagen den 29 juli öppnar vi upp dörrarna på Mango bar igen. Denna gång för ingen mindre än ERUP.
ERUP har släppt många hitlåtar så som “Click Mi Finger, “Pop The Bottle”, “Drop Down”, “Gun Sound” och såklart “Unite My People”.

TILL VON SEIN
Berns
Fredag
(Club)

Image of TILL VON SEIN

Till Von Sein är arrogansens mästare och gav ut sin själfulla och popinfluerade Berlin-klingande tech house 2009. Hans samarbetade med bland andra Catz ‘n Dogz, Tigerskin och Chopstick som han även fortsatt att jobba med.

Hans Sundowna Release på Supplement Facts var en av de mest omtalade 12inches under våren 2010.

R.&.B & We ❤ Classix
EGO!
Fredag
(Club)

Efter den grymma nystarten av We Classix i fredags på EGO så är vi tillbaka nu på fredag igen. Lönen är inne på kontot, halva stan är tillbaka från semestern och alla är laddade till tänderna!

Vi bjuder även den här veckan in till vår fräscha stora uteserveringen med exotiska palmer och soffgrupper där ni kan chilla hela natten till toner av old school R&B, Soul och Disco som levereras av DJ Zen.

Göteborg

CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY
Liseberg
Fredag
(Show)

Image of CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY

Barnen har ingen ålder. Varietén är tidlös. Varietén är gränslös.

Jag säger välkomna! Det var inte svårt.
Vad är klockan egentligen? Inte viktigt! Vi behöver ingen klocka. Det spelar inte
alltid roll vad klockan är. Bara man är i tid. Hoppas ni sitter bra. Sitter ni bra?
Har tåget gått redan? Kommer tåget gå? När går tåget?
Det spelar ingen roll, bara vi är här och nu.
Nu är det underhållning. Nu är det sommarlov. Nu är det varieté.

Det förflutna kommer tillbaka i år.
Ibland vill man vara framme innan man är där. Men vi kommer aldrig fram.
Livet är en resa, en väntan, ett sökande och ett görande.
Vi kan aldrig veta när tåget går. Om det kommer något tåg, om vi måste
hoppa på det eller om det redan gått. Men alla tåg går ändå till Mölndal.

Lorden från gränden
Gunnebo Slott
Fredag
(Teater)

Image of Lorden från gränden

Lorden från gränden med Claes Malmberg, Sofi e Lindberg, Claes Månsson, Jill Ung och Stefan Ljungkvist i de bärande rollerna borgar för en riktig skrattfest på midsommarängen till sommaren. Historien om Bill Snibson, den enkle mannen av folket, som får ärva både hertigtitel, anrikt gods och en större förmögenhet om han lär sig att föra sig som en riktig lord, är en hejdlös drift med den engelska överklassen. Att pjäsen dessutom kryddats med medryckande sångnummer gör inte saken sämre.

FATBOY
Liseberg
Fredag
(Konsert)

Image of FATBOY

Fatboy är rockabilly när den är som bäst – tidlös och med en kraft starkare än svartsjuka. Gruppens första fullängdsalbum “Steelhearted” släpptes i slutet av 2004. Hösten 2008 kom uppföljaren “In My Bones” som gav Fatboy ett smärre genombrott. Skivan nådde topp tio på albumlistan, gruppen nominerades bland annat till en Grammis i kategorin “Årets grupp” och recensionerna, både för plattan och efterföljande konserter, kan enklast beskrivas som en hyllningsorgie.

MATS ÖBERG TRIO
Nefertiti
Fredag
(Konsert)

Image of MATS ÖBERG TRIO

Pianisten, multi-instrumentalisten och kompositören Mats Öberg är kanske mest känd som halva Mats & Morgan, och han har spelat med alla från Frank Zappa till Carola . Detta musikaliska under började sin bana som liten pojk, mötte Morgan Ågren som 9-åring och ett livslångt samarbete inleddes. I kväll möter vi Mats egna trio!

SOLITUDE
Sticky Fingers
Fredag
(Konsert)

Image of SOLITUDE

Solitude är den melodiska och samtidigt stenhårda metalkvintetten från Värnamo som med sin debutplatta förväntas sätta sin lilla hemstad på metalvärldens karta.

Efter en sommar och hösts skrivande i kombination med en vinters inspelande i Studio Fredman (Bring Me The Horizon, In Flames, Soilwork etc.) med studiogururna Henrik Udd och Fredrik Nordström, är första fullängdaren äntligen redo att lanseras! ”Tied to the anchor” är namnet på vad som förväntas vara en energisk men samtidigt melodisk debutplatta från Värnamogänget.

CROSSFIRE LIVE | Summer Fridays
BERSÅ
Fredag
(Konsert/Club)

Efter fullsatta fredagar på Berså har vi äran att välkomna Crossfire LIVE fredag 29 juli! Med succélåtar som “Lady”, “On fire”, “Hot Hot Hot” kan vi garantera en show utan dess like! Gruppens sångare är Rigo, grundare av Latin Kings & Infinite Mass.

Crossfire har spelat världen över och varit förband till artister som bl.a Chris Brown och Pitbull.
Deras största hit är “Lady”, med över en halv miljon visningar på Youtube.

Secret SUPER-DJ
AIR by PUSH
Fredag
(Club)

AIR by PUSH och SPG LIVE presenterar stolt en fest som alla sent kommer glömma!

Vi är glada att en av världens bästa Dj:s valt att spela hos oss denna kväll. . .

Malmö

Sommarscen Malmö
Malmö
Fredag
(Show/Konsert)

Image of Sommarscen Malmö

Sommarscen 10 juni-14 augusti 2011
Nu är Sommarscens program för 2011 släppt. Med start den 10 juni fylls åter Malmös parker och kvarter med scenkonst, konserter och underhållning. Årets program presenterar 190 föreställningar på 40 spelplatser över hela Malmö. Utomhus och alltid fri entré.

Teaterrepubliken öppnar apotek
Skånes universitetssjukhus
Fredag
(Teater)

Image of Teaterrepubliken öppnar apotek

Den uppmärksammade och hyllade föreställningen är tillbaka i Malmö. Teaterrepubliken följer strömmen och diversifierar sin verksamhet genom att öppna apotek. Möt tre skådespelare som tänker lämna utanförskapet och istället skapa framtidens kulturentreprenörer. Med Torbjörn Lindberg, August Lindmark och Jörgen Thorsson. Manus och regi av August Lindmark. I samarbete med Skånes universitetssjukhus. Obs! Begränsat antal platser.

Vinnie Who
Hedmanska gården
Fredag
(Konsert)

Image of Vinnie Who

Multitalangen och keyboardisten från andra sidan sundet som på kort tid har erövrat de danska hitlistorna med sin sjuttiotalsinfluerade elektropop med diskovibbar.

NOIZE! presents Guy J (Bedrock Records/ISR)
Babel
Fredag
(Club)

Guy J is a young, much-in-demand Producer, DJ and Live Act whose infectious production talents, busy worldwide touring schedule, electric live shows and groundbreaking debut album on Bedrock have all contributed to the success he’s currently experiencing. Along with a handful of his fellow countrymen, the Israeli is now at the forefront of a movement towards the melody-rich and emotionally charged roots of the House music spectrum. Guy’s productions have earned praise for their tight, driving beats, shimmering, warm synths and blossoming, journey like arrangements. Straddling the lively, timeless space between ambient, house, techno and electronica he constantly maintains a melodic and highly emotive core to his music.

SOPHIE RIMHEDEN DJ-SET
Debaser
Fredag
(Club)

Image of SOPHIE RIMHEDEN DJ-SET

Skånska electroproducenten Sophie Rimheden gör det mesta inom musik; producerar, remixar, skriver, kursledare, dj:ar, med mera i Stockholm. Till hösten kommer äntligen nytt material att släppas för att spridas genom spelningar och annat i hela världen.

Kvällen kommer förgyllas med något nytt litet smakprov, och massor med electro, dubstep, reggae, hip-hop, dansmusik, med mera!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day Of Faroe Islands
Hours: 00:00 – 00:00
STOCKHOLM vs NEW YORK
Hours: 10:00 – 17:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lust & Last
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Green Lantern
Hours: 12:00 – 00:00
Kyss mig
Hours: 12:00 – 00:00
Tropa de Elite 2
Hours: 12:00 – 00:00
DN Galan
Hours: 18:30 – 22:00
Hotelliggaren
Hours: 19:00 – 21:40
NÄSTAN EN HELKVÄLL
Hours: 19:00 – 20:00
Lasse in the Park
Hours: 19:00 – 00:00
Friday Cruisin with Missdj & Bon Chance & Ted (Yakumbé)
Hours: 20:00 – 01:00
Johan Gunnarsson
Hours: 20:00 – 01:00
Matanza
Hours: 21:00 – 23:00
Suck My Disco
Hours: 21:00 – 01:00
Klubb 360
Hours: 21:00 – 03:00
THE BRIDGE Friday & Saturday
Hours: 21:00 – 03:00
Last Waltz
Hours: 21:00 – 01:00
Club Valparaiso Presenta : Fiesta Reggaeton || Fiesta Latina !!!
Hours: 21:00 – 03:00
Club King Kong
Hours: 21:00 – 01:00
Friday & Saturday PURE feat. The Voice Summerclub!
Hours: 22:00 – 03:00
TILL VON SEIN
Hours: 22:00 – 04:00
ERUP LIVE – NUH LINGA/SUMMER BREEZIN
Hours: 22:00 – 03:00
PARHAM, MAD MATZ & TOOLI
Hours: 22:00 – 04:00
Salary Weekend
Hours: 22:00 – 02:00
R.&.B & We ❤ Classix
Hours: 22:00 – 03:00
Café Opera – Friday
Hours: 22:00 – 03:00
Salary Weekend at Nype Summer Club
Hours: 22:00 – 03:00
Fire Music
Hours: 22:00 – 03:00
Friday: CASTLE – QUEENS NIGHT OUT – Premiere for “THE COOL DOWN ZONE”
Hours: 22:00 – 03:00
NIGHTCLUB Entourage | Salary Friday | VINCENT BLAKE
Hours: 22:00 – 03:00
Vivian Girls
Hours: 23:00 – 01:00
Banana Social Club
Hours: 23:00 – 04:00
Last weekend of JULY @ SOLIDARITET
Hours: 23:00 – 05:00

Gothenburg

The National Day Of Faroe Islands
Hours: 00:00 – 00:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
IDRIS KHAN
Hours: 11:00 – 18:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Hours: 11:00 – 17:00
CAROLINA FALKHOLT
Hours: 11:00 – 17:00
Tropa de Elite 2
Hours: 12:00 – 00:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Green Lantern
Hours: 12:00 – 00:00
Kyss mig
Hours: 12:00 – 00:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY
Hours: 18:00 – 19:30
MATS ÖBERG TRIO
Hours: 19:00 – 21:00
FATBOY
Hours: 19:00 – 21:00
Lorden från gränden
Hours: 19:00 – 22:00
Kristian Anttila, Guldapan & Carl Davidsson live
Hours: 19:00 – 02:00
CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY
Hours: 20:30 – 22:00
SOLITUDE
Hours: 21:00 – 00:00
CROSSFIRE LIVE | Summer Fridays
Hours: 22:00 – 05:00
Secret SUPER-DJ
Hours: 22:00 – 03:00
BAD SANTA
Hours: 22:00 – 03:00
ELDEN – FOX MACHINE & Max Skiba (Gomma) & Artur8 (King of Kong)
Hours: 23:00 – 03:00

Malmoe

The National Day Of Faroe Islands
Hours: 00:00 – 00:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
GAN – Gösta Adrian Nilsson
Hours: 10:00 – 16:00
Sommarscen Malmö
Hours: 10:00 – 00:00
Den hållbara staden
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
ANNA MARIA MAIOLINO
Hours: 11:00 – 17:00
POUL GERNES – Retrospective
Hours: 11:00 – 17:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Green Lantern
Hours: 12:00 – 00:00
Kyss mig
Hours: 12:00 – 00:00
Tropa de Elite 2
Hours: 12:00 – 00:00
Min gamla hud är nu för stor
Hours: 14:00 – 17:00
Teaterrepubliken öppnar apotek
Hours: 19:00 – 21:00
Vinnie Who
Hours: 21:00 – 23:00
NOIZE! presents Guy J (Bedrock Records/ISR)
Hours: 21:00 – 03:00
SOPHIE RIMHEDEN DJ-SET
Hours: 22:00 – 03:00
KB Nightclub
Hours: 23:30 – 04:00

Oslo

The National Day Of Faroe Islands
Hours: 00:00 – 00:00
Summer Exhibition
Hours: 10:00 – 21:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Våre Hellige Rom
Hours: 11:00 – 17:00
THE CARBURETORS
Hours: 20:00 – 22:00
AUTONOMIA & ALL THOSE MYRIADS
Hours: 20:00 – 22:00
Oslo Middelaldermusikkdager
Hours: 20:00 – 00:00
Curfew Steppas Sound from out of Norway
Hours: 21:00 – 01:00

Copenhagen

The National Day Of Faroe Islands
Hours: 00:00 – 00:00
Copenhagen Opera Festival 2011
Hours: 10:00 – 22:00
Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 22:00
Louisiana på papir: Josef Albers
Hours: 11:00 – 18:00
Copenhagen Summer Festival
Hours: 16:30 – 21:00
KASSANDER LOVE DOLLARS
Hours: 19:00 – 23:30
Simon Talbot with friends
Hours: 19:00 – 21:00
Skate-afterparty
Hours: 21:00 – 02:00
METALLICA JAM
Hours: 21:00 – 23:00
Tina Dickow
Hours: 22:00 – 00:00
Klub Mahala
Hours: 23:00 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s