Sunday the 17th of July in Swedish

Stockholm

Människor i Solen
Hågelbyparken
Söndag
(Teater)

Image of Människor i Solen

Regina Lund spelar hemlös i Hågelbyparken! Se “Människor i Solen” av Jonas Gardell.

Äntligen dags igen för teater under bar himmel i Hågelbyparken.

För tredje året i rad samarbetar produktionsbolaget Mod Film & Teater och Hågelbyparken. Första sommaren blev en succé med nytolkningen av Fröken Julie med Kim Anderzon i titelrollen. Flera tusen besökare såg föreställningen. Bernardas hus gjorde en liknande succéresa, både i pressen och bland publiken som strömmade till Hågelbyparken.

Producent och initiativtagare Magnus Byström har därför tilldelats Botkyrka kommuns stora kulturstipendium 2011.

Motiveringen lyder: “För sin gärning med att skapa sommarteater i Hågelbyparken och på så vis berika Botkyrka med ny kultur och nya upplevelser. Hans teateruppsättningar har både kvalitet och bredd och lockar publik från när och fjärran. Magnus är en eldsjäl som bidrar till ett spännande och nyskapande kulturliv i Botkyrka”.
Missa inte sommaren föreställning “Människor i solen”.
-Det är svensk midsommarafton. Vid en ödslig semesterort möts två par av en slump och bestämmer sig att fira midsommar tillsammans. Relationerna har nått vägs ände och under kvällens gång spårar allting ur i takt med nubbeintaget.
Som en blixt från klar himmel dyker en oväntad gäst upp. Har hon kommit för att kasta ett sanningens ljus över dem? Eller vill hon bara varsla om den annalkande katastrofen?

Romeo & Julia
Dramaten
Söndag
(Teater)

Image of Romeo & Julia

Världens mest berömda kärlekshistoria är tillbaka på Dramatens stora scen. När den hyllade Shakespeare-tolkaren John Caird nu regisserar Romeo & Julia söker han pjäsens rötter med en ung ensemble och en publik som, liksom under Shakespeares egen tid, omringar spelplatsen.

Guitar Wolf
Debaser Slussen
Söndag
(Konsert)

Image of Guitar Wolf

Fantastiska japanerna Guitar Wolf ger aldrig upp sitt kortståg för rockenrollen! Med läderkläder, solglasögon “after dark”, gitarrer i glasmontrar för att hålla kvar rock-kraften och låtar snodda från enbart dom bästa kör dom en helt vansinnig liveshow!

Coola hopp, snygga poser, och vild och galen musik! Guitar Wolf är helt enkelt underbara och måste ses live!

Värmer upp gör Stockholms egna Wild Fangs – inspirerade av band som Oblivians, Gories och Blues Explosion byter dom instrument och plats på scenen och drar igenom ett blues-svettande set garagerock!

Rhapsody Lounge “Close Up Sunday’s”
Engelen
Söndag
(Konsert/Show)

Image of Rhapsody Lounge "Close Up Sunday's"

Efter många års turnerande både i Sverige och utlandet, 18 CD-produktioner och skapandet av min internetbaserade pianoskola ”King of piano” blir nu Engelen i Gamla Stan, Stockholm, fylld av pianomusik året om. Vi bygger en exklusiv pianobar RHAPSODY LOUNGE och varje vecka avslutas med CLOSE UP SUNDAY’S på scenen. Kända musiker och artister förvandlar Engelen till ett Greenwich Village i New York. Högt i tak, många goda skratt och jamsessions utan pekpinnar. Allt i musikens tecken för publiken. Möt mig, Robert Wells, på scenen varvat med kollegor från när och fjärran.

BigBenStandUp
Folkungagatan 97
Söndag
(Stand Up)

Image of BigBenStandUp

Kom och gör oss sällskap på Sveriges charmigaste StandUpKlubb!

BigBenStandUp blandar nya och erfarna komiker, varje Torsdag och Söndag hela sommaren på Folkungagatan 97!

Tomas Bonderud håller åter igen i kvällen på sitt charmiga och roliga sätt.

Andra komiker under kvällen är bland annat
Leo Riggebo
Tore Kullgren
Shanthi Rydwall-Menon
Farsad Nouri
Ibrahim Faal

SUPER SUNDAYS with TONY ZOULIAS, VIET-NAAM, TARO & MYGGAN!
Café Opera
Söndag
(Club)

As we proceed to give you what you need! Succén är ett faktum och på söndag är det dags igen för sommarens bästa klubb att leverera ännu en super-afton!

Era residents och värdar heter fortfarande Tony Zoulias, Viet-Naam, Taro & Myggan och i vanlig ordning lovar denna kvartett att langa alla era favorit-classics, R&B-dängor och allt det där andra!

KIMIKAMA
F12 Terrassen
Söndag
(Club)

Lineup:

Alexandro & Bollase
http://www.youtube.com/res​ults?search_query=alexandr​o+bollase&aq=f
http://www.rocanegra.com/a​lexandrobollase
http://rocanegra.com/kimik​amaclub/
http://kimikama.podomatic.​com/

Fredrik Stjärne
http://www.myspace.com/fre​drikstjarne

KIMIKAMA info

– Sveriges klubbkoncept för dig som älskar balearic underground house, inspirerat från Barcelona, Madrid, London, Berlin & Amsterdam.
Kimikama är ett klubbkoncept med internationell standard gällande musik och atmosfär. Du kommer att få njuta och dansa till skön house med subgenrer av tech house, funky tech, deep tech, deep house, funky house mm. För dig som befunnit dig någon gång på en houseklubb utanför Skandinavien, vet precis vad detta handlar om… För dig som inte har den erfarenheten än, blir detta garanterat en upplevelse! Bakom Kimikama står Alexandro & Bollase och grundaren Rocanegra Music Group (Radio Loca).

Göteborg

Gothia Cup
Göteborg
Söndag
(Sport)

Image of Gothia Cup

Till Gothia Cup är alla klubblag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos sitt lands FIFA-anslutna fotbollsförbund. Tävlingen inleds med ett gruppspel. Varje lag delas in i grupper om 4-5 lag där alla möter alla i en enkelserie. De två främst placerade lagen i gruppen går vidare till A-slutspel, övriga lag i gruppen går till B-slutspel.

FIFA:s regler gäller i alla tillämpliga delar, i övrigt enligt Svenska Fotbollförbundets regler. Samtliga spelare måste vara försäkrade både för spel och fritid. Ankomstdag för samtliga lag är söndag 17 juli. Matcherna börjar måndag 18 juli.

Swedish Beach Tour
Göteborgshjulet
Söndag
(Sport)

Image of Swedish Beach Tour

Efter några års frånvaro från touren gjorde Göteborg come back på Swedish Beach Tour sommaren 2010 och arrangerande Göteborg BC tänker göra tävlingen till ett årligen återkommande inslag i centrala Göteborg. Spelplatsen ligger till på Kanaltorget, längst ner på Östra Hamngatan som är en förlängning av Kungsportsavenyn. Arenan ligger riktigt fint till, sufflerade av Operan, Nordstan och Göteborgshjulet.

Wood Boat Festival at Skärhamn
Ångaren Bohuslän
Söndag
(Festival)

Image of Wood Boat Festival at Skärhamn

Följ med till den årliga träbåtsfestivalen i Skärhamn på Tjörn
Träbåtsfestivalen arrangeras varje år av Västkustens Träbåts-förening som tillvaratar och bevarar träbåtsbyggartraditio-nern​a på västkusten. Under festivalen finns träbåtar i vattnet och på l…

Lorden från gränden
Gunnebo Slott
Söndag
(Teater)

Image of Lorden från gränden

Lorden från gränden med Claes Malmberg, Sofi e Lindberg, Claes Månsson, Jill Ung och Stefan Ljungkvist i de bärande rollerna borgar för en riktig skrattfest på midsommarängen till sommaren. Historien om Bill Snibson, den enkle mannen av folket, som får ärva både hertigtitel, anrikt gods och en större förmögenhet om han lär sig att föra sig som en riktig lord, är en hejdlös drift med den engelska överklassen. Att pjäsen dessutom kryddats med medryckande sångnummer gör inte saken sämre.

CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY
Liseberg
Lördag
(Show)

Image of CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY

Barnen har ingen ålder. Varietén är tidlös. Varietén är gränslös.

Jag säger välkomna! Det var inte svårt.
Vad är klockan egentligen? Inte viktigt! Vi behöver ingen klocka. Det spelar inte
alltid roll vad klockan är. Bara man är i tid. Hoppas ni sitter bra. Sitter ni bra?
Har tåget gått redan? Kommer tåget gå? När går tåget?
Det spelar ingen roll, bara vi är här och nu.
Nu är det underhållning. Nu är det sommarlov. Nu är det varieté.

Det förflutna kommer tillbaka i år.
Ibland vill man vara framme innan man är där. Men vi kommer aldrig fram.
Livet är en resa, en väntan, ett sökande och ett görande.
Vi kan aldrig veta när tåget går. Om det kommer något tåg, om vi måste
hoppa på det eller om det redan gått. Men alla tåg går ändå till Mölndal.

Givetvis har vi alla väldigt mycket bagage. Därför är varietén i år en tågperrong-sång.
Vi har en perrong som vi står och väntar på. Det är bara att leva här och nu.
”We’ve got to live now”. Vi är i alla åldrar hela tiden. Det finns ingen tid på vår perrong
och inte i varietén. Tåget går klockan 18.00 och klockan 20.30.
Helt säkert är att det är försenat och att det är försenat är en självklarhet.

D.O.N.S
BERSÅ
Söndag
(Club)

Har du aldrig hört talas om D.O.N.S tidigare så har du verkligen missat något. Med samarbeten med John Dahlbäck, Bob Sinclar, Roger Sanchez, Syke’N’Sugarstarr och Laurent Wolf utgör han en av de hetaste namnen inom housemusiken.

D.O.N.S föddes Oliver Goedicke och är bosatt i Hamburg, Tyskland. Sedan mitten av 90-talet har Oliver fått ut material på alla stora skivbolag som finns där ute. Redan 1997 släppte han låten “Drop The Gun” på tyska Kontor Records. Året därefter gjorde han en cover på klassikern “Pump Up The Jam” som blev en stor succé

Malmö

Sommarscen Malmö
Malmö
Söndag
(Show/Konsert)

Image of Sommarscen Malmö

Sommarscen 10 juni-14 augusti 2011
Nu är Sommarscens program för 2011 släppt. Med start den 10 juni fylls åter Malmös parker och kvarter med scenkonst, konserter och underhållning. Årets program presenterar 190 föreställningar på 40 spelplatser över hela Malmö. Utomhus och alltid fri entré.

No shit! Eco Design
Malmö Museer
Söndag
(Konst)

Image of No shit! Eco Design

15 maj—30 oktober, Slottsholmen
Inget skräp, inga föroreningar och ingen skada. Med ren, smart design kan vi skapa en bättre livsstil för alla. The Eco Design Initiative arbetar för att skapa fler möjligheter för unga entreprenörer som arbetar med hållbar design i Sydafrika. Där finns många talangfulla formgivare men möjligheterna för att utveckla sitt företagande är begränsade och försvåras av flera miljömässiga och sociala problem.

Varje år anordnas en designtävling i barnprodukter, inredning och mode. Utställningen No shit! Eco Design visar de 20 tävlingsbidragen från 2010. De hållbara designföremålen i utställningen har skapats av unga designambassadörer från Sydafrika och Sverige.

ANNA MARIA MAIOLINO
Malmö konsthall
Söndag
(Konst)

Image of ANNA MARIA MAIOLINO

An exhibition organised by Fundació Antoni Tàpies, Barcelona, and coproduced with Centro Galego de Arte Contemporánea, Santiago de Compostela, and Malmö Konsthall.

Malmö Konsthall is pleased to present the first major European retrospective of Brazilian artist Anna Maria Maiolino (b. 1942). Maiolino’s complex works have developed through a variety of media: poetry, woodcuts, photography, film, performance, sculpture, installation and, above all, drawing. The wide spectrum of subjects, interests and attitudes that underlies her work does not follow a linear development, either in the work itself or in time. Rather, through the diversity of her work, she creates a web where themes and attitudes intertwine while meanings slip between one work and another.

The Early Modernism
Moderna Museét
Söndag
(Konst)

Image of The Early Modernism

Ur Moderna Museets rika samling lyfter vi fram verk från tidigt 1900-tal av konstnärer som Pablo Picasso, Georges Braque, Henri Matisse, Wassily Kandinsky, Siri Derkert, Sonia Delaunay, Edvard Munch, Ernst Ludwig Kirchner och många fler. Genom denna presentation kan nu Moderna Museet Malmös besökare få en glimt av den inledande fasen av modernismen.

Doris Salcedo
Moderna museét
Söndag
(Konst)

Image of Doris Salcedo

Doris Salcedo är en av vår tids allra främsta skulptörer och Moderna Museet Malmö presenterar stolt hennes första separatutställning i Skandinavien, Plegaria Muda. Det är en utställning som kommer att breda ut sig över hela Turbinhallen men som samtidigt består utav ett enda, helt nyproducerat verk i 69 delar.

Doris Salcedo har som få andra lyckats gestalta känslor av trauma och undertryckt sorg och hennes konstnärskap har engagerat människor över hela världen.  Ett par skor från en försvunnen person eller vanliga möbler – så som en stol, ett bord eller en säng – har i hennes händer förvandlats till ett sorts alternativa minnesmonument, impregnerade med känslor av smärtsam frånvaro och inkapslandes en traumatisk förlust av mänskligt liv.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lust & Last
Hours: 11:00 – 17:00
DANIEL ADAMS RAY
Hours: 15:00 – 19:00
Premiere for After beach with Liliana Zavala & Vivi Pozzebón
Hours: 15:00 – 18:00
Människor i Solen
Hours: 16:00 – 17:30
Rhapsody Lounge “Close Up Sunday’s”
Hours: 19:00 – 21:00
DET SITTER NÅGON PÅ VINGEN
Hours: 19:00 – 20:25
Romeo & Julia
Hours: 19:00 – 21:00
BigBenStandUp
Hours: 20:00 – 22:30
SUPER SUNDAYS with TONY ZOULIAS, VIET-NAAM, TARO & MYGGAN!
Hours: 21:00 – 03:00
Guitar Wolf
Hours: 22:00 – 00:00
KIMIKAMA
Hours: 22:00 – 03:00

Gothenburg

Gothia Cup
Hours: 00:00 – 00:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Swedish Beach Tour
Hours: 10:00 – 17:00
Wood Boat Festival at Skärhamn
Hours: 10:30 – 13:30
IDRIS KHAN
Hours: 11:00 – 18:00
CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Hours: 11:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Lorden från gränden
Hours: 18:00 – 21:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY
Hours: 18:00 – 19:30
CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY
Hours: 20:30 – 22:00
D.O.N.S
Hours: 22:00 – 03:00

Malmoe

Sommarscen Malmö
Hours: 10:00 – 00:00
Den hållbara staden
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
POUL GERNES – Retrospective
Hours: 11:00 – 17:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
ANNA MARIA MAIOLINO
Hours: 11:00 – 17:00
Fredrik Jensner
Hours: 12:00 – 15:00
Min gamla hud är nu för stor
Hours: 12:00 – 15:00
Sigurd in Bigbandland
Hours: 19:00 – 21:00
Houman Sebghati
Hours: 19:00 – 21:00

OSLO

Summer Exhibition
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Brennen Leigh
Hours: 18:00 – 20:00
Frank Znort Quartet
Hours: 18:00 – 00:00
The Soft Moon (US)
Hours: 22:00 – 00:00

Copenhagen

Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Louisiana på papir: Josef Albers
Hours: 11:00 – 18:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 18:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s