Friday the 15th of July in Swedish

Stockholm

Hotelliggaren
Fjäderholmarna
Fredag
(Teater)

Image of Hotelliggaren

En minister tänker tillbringa en natt med sin älskarinna på ett hotell trots att frun är med. Ja, mer behövs inte för att förväxlingskarusell ska dra i gång i komediklassikern ”Hotelliggaren”.
I detta vågade hotellprassel ser vi Kim Sulocki, Fredrik Dolk, Sanna Ekman, Andreas Andersson, Anna-Lena Hemström och Hans Wahlgren.

Kort sagt: ”Hotelliggaren” i regi av Sven Melander innehåller alla ingredienser som en sommarkomedi på Skärgårdsteatern Fjäderholmarna ska ha.

Romeo & Julia
Dramaten
Fredag
(Teater)

Image of Romeo & Julia

Världens mest berömda kärlekshistoria är tillbaka på Dramatens stora scen. När den hyllade Shakespeare-tolkaren John Caird nu regisserar Romeo & Julia söker han pjäsens rötter med en ung ensemble och en publik som, liksom under Shakespeares egen tid, omringar spelplatsen.

I rollerna som Romeo och Julia ser vi Christoffer Svensson och Sofia Pekkari. Det kan kännas som om de legat i träning inför denna pjäs när de spelat mot varandra som kärlekspar i flera av John Cairds tidigare uppsättningar på Dramaten.

Young Dreams
Debaser Slussen
Fredag
(Konsert)

Image of Young Dreams

Young Dreams kommer naturligtvis från Bergen i Norge. Vad trodde du? Europas regnigaste plats som fostrar band i samma takt som landet borrar olja verkar ha en outsinlig ström av nya förmågor som inte verkar göra något annat än att dricka sprit och skriva låtar. Det unga popkollektivet Young Dreams som sägs vara den felande länken mellan Vampire Weekend och The Sound of Arrows uppträdde tidigt detta år hela fyra gånger på festivalen By Larm. Vi kan förstå det när man lyssnar på den fantastiskt stora låten “Flight 376” som likt en flygplats tar in alla intryck från världens alla kulturer på en och samma gång. Missa inte nästa stora norska band för första gången i Sverige.

MIKE STERN BAND with special guest DIDIER LOCKWOOD featuring DAVE WECKL & TOM KENNEDY
Fasching
Fredag
(Konsert)

Image of MIKE STERN BAND with special guest DIDIER LOCKWOOD featuring DAVE WECKL & TOM KENNEDY

Den omåttligt populäre fusion- och jazzgitarristen Mike Stern är tillbaka på Fasching för två efterlängtade konserter. Mannen som spelat med alla från Miles Davis till Jaco Pastorius har en speciell kärlek för Sverige och  denna sommar överraskar han oss med sin eminente gäst Didier Lockwood på violin. Men icke att förglömma stjärnorna Dave Weckl vid trummorna och Tom Kennedy på bas. Det kommer bli två magiska kvällar!

Another Packed Weekend
SOLIDARITET
Fredag
(Club)

FREDAG:

The man, the myth and the legend himself…
Vår Resident – THOMAS DEAK !
Ingen närmre presentation av denna man behövs, han är hos oss varje helg och levererar ALLTID pumpande house och ett fullt dansgolv.

Nere på Hawaiigolvet hittar vi denna kväll Dj Hångel som ger er Hits, 70-80-90-2000 tal… Ja, med andra ord en saaaalig blandning!

RHYTHM & BOOZ! feat. Tony Zoulias
EGO
Fredag
(Club)

Tack till DJ Taro och alla härliga gäster för senast!

Fredagarna på EGO börjar snabbt bli en sommarklassiker. Konceptet är enkelt. Det bästa inom R&b/Hiphop/dancehall. Grymma priser i baren och FRI ENTRÉ till 23.30. Quite simply… RHYTHM & BOOZ!

Denna vecka bjuder vi in ingen mindre DJ Tony Zoulias. Som veteran i gamet har han bl.a. jobbat som musikchef på Z-TV och just nu är han aktuell med söndagarna på Café Opera.
Kvällens residents är som vanligt DJ PREVIEW & ZEN som ser till att dansgolvet kokar från första till sista låten!

Göteborg

Swedish Beach Tour
Göteborgshjulet
Fredag
(Sport)

Image of Swedish Beach Tour

Efter några års frånvaro från touren gjorde Göteborg come back på Swedish Beach Tour sommaren 2010 och arrangerande Göteborg BC tänker göra tävlingen till ett årligen återkommande inslag i centrala Göteborg. Spelplatsen ligger till på Kanaltorget, längst ner på Östra Hamngatan som är en förlängning av Kungsportsavenyn. Arenan ligger riktigt fint till, sufflerade av Operan, Nordstan och Göteborgshjulet.

BERSÅ’S beach volleyball tournaments
Heden
Fredag
(Sport)

Fredag 15 juli går stapeln av för Berså’s beachvolleybollturnering 2011.
Vi på Sommarfredagar Berså välkomnar dig och dina vänner att anmäla ert lag. Alla är välkomna. Turneringen hålls på Heden(Äventyrsgolfen) mellan 17-21 och därefter har vi efterfesten på Berså med Knappen & Hakim från NRJ.

Lorden från gränden
Gunnebo Slott
Fredag
(Teater)

Image of Lorden från gränden

Lorden från gränden med Claes Malmberg, Sofi e Lindberg, Claes Månsson, Jill Ung och Stefan Ljungkvist i de bärande rollerna borgar för en riktig skrattfest på midsommarängen till sommaren. Historien om Bill Snibson, den enkle mannen av folket, som får ärva både hertigtitel, anrikt gods och en större förmögenhet om han lär sig att föra sig som en riktig lord, är en hejdlös drift med den engelska överklassen. Att pjäsen dessutom kryddats med medryckande sångnummer gör inte saken sämre.

CLAIRE MARTIN
Nefertiti
Fredag
(Konsert)

Image of CLAIRE MARTIN

“The most gifted jazz singer this country has produced in twenty years” Clive Davis – The Sunday Times.

Claire Martin har under närmare 25 år förgyllt den brittiska jazzvärlden med sin närvaro. Hennes stil är modern och hon har en timing och frasering som är enormt fin. Claire Martin är en intelligent jazzsångerska som överraskar och förtrollar.

ERIC GADD
Liseberg
Fredag
(Konsert)

Image of ERIC GADD

Sveriges soulkung Eric Gadd släppte förra året sitt elfte album ”Rise up”. Han debuterade redan 1987 och har genom åren varit en av de starkaste profilerna på den svenska soulmusikscenen.

1991 släppte han den engelskspråkiga skivan ”Do You Believe in Gadd?” och han höll sig därefter till att skriva låtar på engelska, ända fram till 2008 då han återgick till svenska texter på albumet ”Stockholm står kvar men jag ligger”.

THE WAILERS(JAM)
Trädgår’n
Fredag
(Konsert)

Image of THE WAILERS(JAM)

Tillsammans med Bob Marley, har The Wailers sålt 250 miljoner album världen över. Bara i England exempelvis, har dom haft över 20 hits på singellistan varav tio stycken på Top 10. Förutom med Bob Marley har The Wailers uppträtt tillsammans med Sting, The Fugees, Stevie Wonder, Santana för att nämna några. Som ambassadörer för Jamaica-reggaen har The Wailers turnerat flitigt och har genom åren spelat för ca 24 miljoner människor världen över!

MOULLINEX / TRUNKFUNK / NIBC / KAPOCS
Yaki-Da
Fredag
(Club)

I en närmast helig allians parar Yaki-Da och Trunkfunk upp sig, för att ge er en av frontfigurerna inom electrovågen. Ja, ni vet, musiken som erövrat dansgolv efter dansgolv de senaste åren.

Vi pratar givetvis om MOULLINEX, eller Luis Clara Gomes som han egentligen heter.

Debuten inleddes storartat 2008 med officiella remixer av bl.a. Cut Copy och Sebastien Tellier, och publiken var inte sena att haka på och till skyarna hylla de egna släppen som följde.

Malmö

Sommarscen Malmö
Malmö
Fredag
(Show/Konsert)

Image of Sommarscen Malmö

Sommarscen 10 juni-14 augusti 2011
Nu är Sommarscens program för 2011 släppt. Med start den 10 juni fylls åter Malmös parker och kvarter med scenkonst, konserter och underhållning. Årets program presenterar 190 föreställningar på 40 spelplatser över hela Malmö. Utomhus och alltid fri entré.

SommarRock Svedala
Svedala
Fredag
(Festival)

Image of SommarRock Svedala

En grym sommarfestival med artister som The Poodles, Electric Boys, The Boppers, Melody Club, September, Mustasch och The Ark.

Anna Christoffersson & Steve Dobrogosz (Sommarscen Malmö)
Hedmanska gården
Fredag
(Konsert)

Image of Anna Christoffersson & Steve Dobrogosz (Sommarscen Malmö)

Den flerfaldigt grammisnominerade och hyllade sångerskan Anna Christoffersson och pianisten Steve Dobrogosz bjuder på tolkningar av sina musikaliska favoriter. På sitt eget delikata sätt framför de stämningsfulla och lågmälda versioner av alltifrån Ave Maria till Marvin Gaye.

Busy Signal
KB
Fredag
(Konsert)

Image of Busy Signal

Ett litet smakprov inför kvällen

Märvel & Frantic Sunday
Debaser
Fredag
(Konsert)

Image of Märvel & Frantic Sunday

“Warhawks of War”, utgivet på Killer Cobra Records, var den inte så blygsamma titeln på trion Märvel’s tredje album som dök upp i Skandinavien 1 april. Plattan består av 12 hårda käftsmällar av olika hårdhet. Allt från en smekande lavett till rakt på näsan med knogarna. Det är trumma, bas och gitarr på ett helt nytt sätt. Låten “Blood Harmony” har legat på P3-rotation sedan en tid tillbaka och i USA gick plattan rakt in på 33 radiostationer.

July Party “THE LAST # twisted”
Babel
Fredag
(Club)

Julifesten

Vi har haft ett FANTASTISKT år med ÖVERFETA Dj:s & artister och framför allt en FANTASTISK publik & trogna #VRIDARE som kommit ut varje gång och gjort kvällarna till ngt vi kommer minnas i lång lång tid.

Alla vi på #VRIDET tänker nu gå vidare och pyssla med ÄNNU fetare grejer på annat håll, var & en för sig. Men innan vi gör det vill vi bjuda in er till en sista tillställning som ni SENT SENT kommer glömma.

Vi har länge velat ta ner allas vår vän Matte aka Dj Vietnaam från Sthlm. Vietnaam är nog den Dj i Sverige som har #VRIDIT mest av ALLA under längst tid. Jag kan nog säga att han spelar skivor, 8 dagar i veckan utan att ljuga ut den.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lust & Last
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Ung08 goes Eriksdalsbadet!
Hours: 12:00 – 15:00
Enter the void
Hours: 12:00 – 00:00
Potiche
Hours: 12:00 – 00:00
STAND UP WITH SHAN ATCI
Hours: 17:00 – 19:00
DET SITTER NÅGON PÅ VINGEN
Hours: 19:00 – 20:25
Romeo & Julia
Hours: 19:00 – 21:00
Lasse in the Park
Hours: 19:00 – 00:00
Hotelliggaren
Hours: 19:00 – 21:40
I’m Tokyo You’re Stockholm
Hours: 20:00 – 01:00
MIKE STERN BAND with special guest DIDIER LOCKWOOD featuring DAVE WECKL & TOM KENNEDY
Hours: 20:00 – 22:00
Friday Cruisin with Diva Cruz with guests!
Hours: 20:00 – 01:00
Klubb Femtastic
Hours: 21:00 – 01:00
Sjabraket 15 & 16 July
Hours: 21:00 – 04:00
Suck My Disco
Hours: 21:00 – 01:00
SUNTANAS NIGHT with DJ TARO x SUNTANAS with friends
Hours: 21:00 – 02:00
Last Waltz
Hours: 21:00 – 01:00
Klubb 360
Hours: 21:00 – 03:00
The Friday Club at BRYGGERIET
Hours: 22:00 – 03:00
Davie G & eDiz goes NYPE Summer Club ft. Nattliv Sthlm
Hours: 22:00 – 03:00
RHYTHM & BOOZ! feat. Tony Zoulias
Hours: 22:00 – 03:00
HUBBE8BALL / VINYLRUMMET
Hours: 22:00 – 03:00
PARHAM, MAD MATZ & TOOLI
Hours: 22:00 – 04:00
Nightclub ENTOURAGE | DJ MUSSE K
Hours: 22:00 – 03:00
SUMMER BREEZIN | SOCA & AFRICAN EDITION
Hours: 22:00 – 03:00
IMPERIET W. 28 Wriggle, Fred Loving, Patrick Saxe & Neil C-Word
Hours: 22:00 – 03:00
Aveny nightClub | Summer Night
Hours: 22:00 – 03:00
Café Opera – Friday
Hours: 22:00 – 03:00
Another Packed Weekend
Hours: 23:00 – 05:00
Banana Social Club
Hours: 23:00 – 04:00
Young Dreams
Hours: 23:00 – 01:00

Gothenburg

Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
IDRIS KHAN
Hours: 11:00 – 18:00
CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Hours: 11:00 – 17:00
Swedish Beach Tour
Hours: 11:00 – 19:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Enter the void
Hours: 12:00 – 00:00
Potiche
Hours: 12:00 – 00:00
BERSÅ’S beach volleyball tournaments
Hours: 17:00 – 21:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY
Hours: 18:00 – 19:30
CLAIRE MARTIN
Hours: 19:00 – 21:00
Simon Talbot with friends
Hours: 19:00 – 21:00
ERIC GADD
Hours: 19:00 – 21:00
Lorden från gränden
Hours: 19:00 – 22:00
CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY
Hours: 20:30 – 22:00
THE WAILERS(JAM)
Hours: 21:00 – 23:00
ONE WITHOUT
Hours: 21:00 – 23:00
Alex Lamb | Moments Summer tour
Hours: 22:00 – 05:00
CHARTER NIGHT || SUMMERVALAND
Hours: 22:00 – 03:00
SOULFUL
Hours: 22:00 – 03:00
club KG ❤ Zapphobar
Hours: 22:00 – 03:00
DJ KNAPPEN & HAKIM NRJ | Summerfridays
Hours: 22:00 – 05:00
MOULLINEX / TRUNKFUNK / NIBC / KAPOCS
Hours: 22:00 – 04:00
Park Lane & Jungle Boogie
Hours: 23:00 – 05:00
ELDEN – WHOS COMBA & DJ ERIC DUNCAN (RUB N TUG)
Hours: 23:00 – 03:00

Malmoe

Sommarscen Malmö
Hours: 10:00 – 00:00
Den hållbara staden
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
ANNA MARIA MAIOLINO
Hours: 11:00 – 17:00
POUL GERNES – Retrospective
Hours: 11:00 – 17:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
Fredrik Jensner
Hours: 12:00 – 18:00
Enter the void
Hours: 12:00 – 00:00
Potiche
Hours: 12:00 – 00:00
SommarRock Svedala
Hours: 17:00 – 00:00
July Party “THE LAST # twisted”
Hours: 19:00 – 03:00
Anna Christoffersson & Steve Dobrogosz (Sommarscen Malmö)
Hours: 19:00 – 21:00
PARK MASTER # 2
Hours: 20:00 – 23:00
Busy Signal
Hours: 22:00 – 00:00
Märvel & Frantic Sunday
Hours: 22:30 – 03:00

Oslo

Summer Exhibition
Hours: 10:00 – 21:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
LILLEBJØRN NILSEN
Hours: 20:00 – 22:00
IDA WAALER & SINDRI & ROBERT R. AMUNDSEN
Hours: 20:00 – 22:00
Dj hWah
Hours: 21:00 – 01:00
Vidar Johnsen
Hours: 21:00 – 23:00
Klubb: Hot Spot
Hours: 22:00 – 03:00
ETANA(JAM)
Hours: 23:00 – 01:00

Copenhagen

Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 22:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Louisiana på papir: Josef Albers
Hours: 11:00 – 18:00
My Name Is Legion
Hours: 19:00 – 21:00
Boris & Russian Circles
Hours: 21:00 – 23:00
Saint Rebel
Hours: 21:00 – 23:00
Savage Rose
Hours: 22:00 – 00:00
Tennis, Zulu Pearls & Pil & Liv
Hours: 22:00 – 00:00
Klub Mahala
Hours: 23:00 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s