Tuesday the 12th of July in Swedish

Stockholm

Romeo & Julia
Dramaten
Tisdag
(Teater)

Image of Romeo & Julia

Världens mest berömda kärlekshistoria är tillbaka på Dramatens stora scen. När den hyllade Shakespeare-tolkaren John Caird nu regisserar Romeo & Julia söker han pjäsens rötter med en ung ensemble och en publik som, liksom under Shakespeares egen tid, omringar spelplatsen.

DET SITTER NÅGON PÅ VINGEN
Stockholms Stadsteater at BREDÄNG
Tisdag
(Teater)

Image of DET SITTER NÅGON PÅ VINGEN

En föreställning med sånger av Allan Edwall och dikter av Kristina Lugn i en dramatisering av Andreas Liljeholm.
Ett drömspel i flera takter. En folkhemsdetalj innan kvartalsrapporten. En kärleksförklaring till människan och hennes tillkortakommanden. En verksamhetsberättelse om Sverige.

Dan Reed
Gröna Lund
Tisdag
(Konsert)

Image of Dan Reed

Funkmetalband Dan Reed Network från Oregon i USA bildades 1984 och blev enormt populära i Sverige med hits som “Get to You” och “Rainbow Child”. Dan Reed lyckades med något som få tidigare klart av, att blanda hårdrock, funk och sensuella latinorytmer. Om han fortfarande har det i blodet? Självklart…

Cristina Renzetti (BR)
Lilla Hotellbaren
Tisdag
(Konsert)

Image of Cristina Renzetti (BR)

Cristina Renzetti startade sin karriär i Italien men har under senare år varit bosatt i Rio de Janeiro. Med skolning inom klassiskt, folkmusik och jazz har Cristina inga tekniska begränsningar. Hennes klara ton och precisa timing har imponerat på många. Bara det faktum att hon som inflyttad har en given plats i Rios musikerelit säger en del.
Med sig från Brasilien har hon, enligt många, världens främsta pandeirista, Sergio Krakowski. Att få se denna slagverksvirituos är skäl nog för att dyka upp på denna konsert.
Denna duo backas upp av en av våra främsta svenska pianister Adam Forkelid.

[youtunbe=http://www.youtube.com/watch?v=IIjd4WeMaHE]

Sthlm Reggae Club
Södra Bar
Tisdag
(Konsert/club)

Image of Sthlm Reggae Club

Varannan tisdag blir reggaetisdag på Södra Teatern, då Jnr Mark och Micke Goulos från Sthlm Reggae Club tar över skivspelarna.

Södrans reggaebar kommer att bjuda på rootsreggae, rocksteady, dancehall, soca, calypso och ska, med feta dubplates och några riktigt bra gäster på scen.

PEEZ
Södra Teatern
Tisdag
(Club)

Image of PEEZ

Hiphopklubb med Erik Wretman och Dj Grass varje peezdag. Barklubben startade på Nada som ett kompishäng för ett gäng kompisar som gillar lite smalare hiphop. Dom träffades varje tisdag och spelade skivor, klubben blev snabbt populär tackvare den trevliga stämningen. Nu försöker Peez familjen ha liveakter och dj gäster varje tisdag! Under sommaren huserar detta glada gäng i Södra bar varvat med Etablissemanget.

Mums Mums Summer Love
Strand
Tisdag
(Club)

Image of Mums Mums Summer Love

Mums Mums är en klubb och en tidning och nu också skivbolaget Mums Mums Records med Wallenbergs singel ”Legendary” (featuring Leila K). Under våren har Mums Mums stått för en av de mest populära och euforiska månadsklubbarna på Strand. Nu kommer fortsättningen. Varje tisdag hela sommaren blir det barhäng med livetolkningar av houseklassiker på piano!

Göteborg

Woody West
Pusterviksbaren
Tisdag
(Konsert)

Image of Woody West

Som en av de viktigaste och mest inflytelserika artisterna på den amerikanska alternativ rockscenen de senaste 25 åren som låtskrivare, gitarrist, sångare i framförallt Dinosaur Jr känns fenomenet J Mascis som en mäktig kraft, stilbildare och personlighet som funnits sedan urtiden.

Så när första studioplattan i helt eget namn, storverket ”Several Shades Of Why”, släpptes i våras via Sub Pop överraskar det på flera plan. Efter att J Mascis tidigare skapat sitt monster av öronbedövande feedback, distortion, noise och massiva gitarrsolon som fått härja fritt runt Mascis enkelt vackra och sköra sånger så är solodebuten akustisk, lågmäld och naken utan att någonsin förlora i skärpa och intensitet. Albumet innehåller flera av de starkaste melodier och finaste sånger Mascis någonsin skrivit, självklart fyllt av magiskt fingerfärdigt gitarrspel värdigt endast en sann trollkarl och berättade av en röst som aldrig känts lika nära. En förtrollad värld från skivans ljuvligt illustrerade omslag till musiken som kretsar kring Mascis och hans gitarr, backade på sina håll av fiol,flöjt och beundrare ur dagens generation som Ben Bridwell (Band Of Horses), Kurt Vile (Mascis geniala lillebror!?) och Kevin Drew (Brocken Social Scene). Här finns drag av hippie-cowboy-kulturen runt Grateful Dead och CSN&Y men också brittiska folktrubadurer som Nick Drake och Richard Thompson men mest av allt är det en konungs återkomst.

Nicke Borg Homeland
Liseberg
Tisdag
(Konsert)

Image of Nicke Borg Homeland

Nicke Borg Homeland, som slutade åtta i Melodifestivalen med låten Leaving home, uppträder på Taubescenen i sommar. Till vardags är Nicke Borg sångare och gitarrist i hårdrocksgruppen Backyard Babies men när han den 12 juli gästar Liseberg gör han det som soloartist.

Moozy Moozy
Pusterviksbaren
Tisdag
(Club)

Image of Moozy Moozy

Mattias Hellberg spelar skivor på våran nedervåning.

IT’S TUESDAY | DJ ALXOH
BERSÅ
Tisdag
(Club)

På tisdag är det äntligen dags för It’s Tuesday (förre detta tisdagsklubben). Sveriges bästa sommarklubb i tre år har den huserat Berså i Göteborg och innan dess Trädgårn. It´s Tuesday finns även i Båsta, Malmö, Helsingborg, Visby, Falstebo och nu även i OSLO.

CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Göteborgs konstmuseum
Tisdag
(Konst)

Image of CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE

Close your eyes and tell me what you see är en grupputställning med inter-
nationell samtidskonst. Tolv konstnärer från tio länder medverkar. Gemensamt
för konstnärerna är ett intresse för blick,perception, landskap och materialitet.
Ett genomgående tema är kopplingen mellan seende och kunskap, mellan öga
och värld. Ett flertal verk berör också det hisnande – svindel, synrubbningar,
hallucinationer. Merparten av verken som ingår i presentationen är från de senaste
åren och utställningen rymmer även några helt nya verk, särskilt producerade för
detta projekt.

IDRIS KHAN
Göteborgs Konsthall
Tisdag
(Konst)

Image of IDRIS KHAN

Sommarens stora utställning på Göteborgs Konsthall presenterar den brittiske konstnären Idris Khan. Under senare år har Idris Khan rönt allt större internationell uppmärksamhet och det är med stor glädje som Göteborgs Konsthall, som första konstinstitution i Sverige presenterar hans konst för en större publik med en utställning som omfattar verk från 2004 fram till idag.
Utgångspunkten i Idris Khans konstnärskap är fotografi, men han söker sig ständigt mot nya tekniker och uttrycksformer för att utforska deras förutsättningar och möjligheter. Fotografiets närvaro finns alltid där men ständigt i möte med andra tekniker. Förutom fotografi arbetar Idris Khan med video och skulptur, och i den nu pågående separatutställningen på Yvon Lambert i New York visar han för första gången även teckningar.

Malmö

Sommarscen Malmö
Malmö
Tisdag
(Show/Konsert)

Image of Sommarscen Malmö

Sommarscen 10 juni-14 augusti 2011
Nu är Sommarscens program för 2011 släppt. Med start den 10 juni fylls åter Malmös parker och kvarter med scenkonst, konserter och underhållning. Årets program presenterar 190 föreställningar på 40 spelplatser över hela Malmö. Utomhus och alltid fri entré.

Portico Quartet (Sommarscen Malmö)
Pildammsteatern
Tisdag
(Konsert)

Image of Portico Quartet (Sommarscen Malmö)

Ung, hyllad och hipp kvartett från England som själva beskriver sig som ett indieband spelandes postjazz. Det handlar om suggestiv och minimalistisk jazz med influenser från både Radiohead och Philip Glass. I samarbete med Jazz i Malmö.

Pär Thörn
Krets
Tisdag
(Konsert)

Image of Pär Thörn

Solokonsert med bandspelare, dator, radio, röst och objekt.

Sinustoner, vitt brus, funna frekvenser, rassel.

Pär Thörn är författare och ljudkonstnär. Han samarbetar regelbundet med Leif Elggren, Carl Lindh, Ola Lindefelt och Martin Küchen.

Konserten börjar 19:30
Vin, kassetter och böcker till salu

Stand-up
Mack
Tisdag
(Stand up)

Image of Stand-up @ Mack with Al Pitcher & Marika Carlsson

Malmö Comedy Klubb (MACK) startades i februari 2000 av Lena Frisk och klubben drivs av en ideell förening med samma namn. MACK gästas av de bästa ståupp-komikerna i Sverige, men är även ett forum för nya talanger.

Tuesday Fun
Debaser
Tisdag
(Club)

Image of Tuesday Fun

I Marit Bergmans hemtrakter vid Siljans strand i Dalarna hyllar man vardagar istället för helger, med dagar som Soliga Torsdan i Leksand eller Tisdagskul i Rättvik. Ofta består dessa festdagar av marknader, liveband, djs, tävlingar, godisregn och sena partyn som blir livslånga minnen. Vi vill inte vara sämre – besöker du Tisdagskul hos oss ska du alltid gå hem med samma sorts lyckokänsla i magtrakten, efter att ha avnjutit en god middag i kvällssolen, en äppelcapirinoshka eller något annat gott i goda vänners lag. Vi följer även dalkarlarnas och kullornas paroll att kul ska vara gratis – det kostar inte en krona att delta i festligheterna.

itsTUESDAY
Prins Bernhard
Tisdag
(Club)

Dags för Sveriges största sommarklubb att öppna upp de 4e eventet i Malmö på Prins Bernhardl den 12e juli!!

Uppvärmningen av Tennisveckan i Båstad gör vi tillsammans den 12e juli, start 23.00 (prick prick!). Kvällen till ära fortsätter med livemusik på scen, lite senare växlar vi upp med iTOD of Southside House Collective på dansgolvet som väljer kvällens klubbmusik! På Urban golvet kickar Jesaja (Kärleksklubben) ut den tillsammans med sin vapendragare från New York; TEMU! De kommer bli KAOS!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Lust & Last
Hours: 11:00 – 17:00
Bring the Noise
Hours: 15:00 – 03:00
Lasse in the Park
Hours: 19:00 – 00:00
DET SITTER NÅGON PÅ VINGEN
Hours: 19:00 – 20:25
Romeo & Julia
Hours: 19:00 – 21:00
Dan Reed
Hours: 20:00 – 22:00
Mums Mums Summer Love
Hours: 20:00 – 01:00
every tuesday – Loch & Quay unplugged!
Hours: 20:00 – 23:00
Cristina Renzetti (BR)
Hours: 20:30 – 23:00
PEEZ
Hours: 21:00 – 03:00
Sthlm Reggae Club
Hours: 21:00 – 03:00

Gothenburg

18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
IDRIS KHAN
Hours: 11:00 – 18:00
CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Hours: 11:00 – 18:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Konstellasjoner
Hours: 12:00 – 16:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
Nicke Borg Homeland
Hours: 19:00 – 21:00
Woody West
Hours: 21:00 – 03:00
Moozy Moozy
Hours: 21:00 – 02:00
IT’S TUESDAY | DJ ALXOH |
Hours: 22:00 – 03:00

Malmoe

Sommarscen Malmö
Hours: 10:00 – 00:00
Den hållbara staden
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
POUL GERNES – Retrospective
Hours: 11:00 – 17:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
ANNA MARIA MAIOLINO
Hours: 11:00 – 17:00
Fredrik Jensner
Hours: 12:00 – 18:00
Tuesday Fun
Hours: 17:00 – 01:00
Portico Quartet (Sommarscen Malmö)
Hours: 19:00 – 21:00
Pär Thörn
Hours: 19:00 – 21:00
Stand-up @ Mack with Al Pitcher & Marika Carlsson
Hours: 20:00 – 22:00
itsTUESDAY
Hours: 23:00 – 03:00

Oslo

Summer Exhibition
Hours: 10:00 – 21:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Dj Bright Eyés
Hours: 21:00 – 01:00

Copenhagen

Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 22:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Louisiana på papir: Josef Albers
Hours: 11:00 – 18:00
Grinderman
Hours: 20:00 – 22:00
Black Country Communion
Hours: 21:00 – 23:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s