Thursday the 9th of December in Swedish

Stockholm

 

 

Norma
Operan
Torsdag
(Opera)

 Image of Norma

Norma är en gallisk Medea, prästinnan som leder sitt folks frihetskamp mot romarna och sviks i sin kärlek till Pollione, ockupanternas befälhavare och far till hennes två söner. Hennes aria till månen, ”Casta diva”, är en av italiensk operas skönaste, mest finspunna cantilenor. Men i temperamentsfulla recitativ och medryckande ensembler når Bellini sin höjdpunkt som musikdramatiker.

Lång dags färd mot natt
Dramaten
Torsdag
(Teater)

 Image of Lång dags färd mot natt

Under en intensiv dag full av förnekelser, erkännanden och anklagelser möter vi Mary och James Tyrone och deras två vuxna söner. En familj på väg att krackelera under drogmissbruk, missriktad kärlekslängtan och plågsamma minnen.

Gästspel från Riksteatret i Norge den 7, 8 och 9 december kl 19.00 på Lilla scenen

Den till stor del självbiografiska pjäsen hade urpremiär på Dramaten 1956 i en legendarisk uppsättning. I detta gästspel har Liv Ullmann den bärande rollen som modern Mary.

Aniara
Stockholms Stadsteater
Torsdag
(Teater)

Image of Aniara 

Mot zenits ljus lyfter de. Bort från Jorden.
På väg mot planeten Mars. Men Aniara kommer ur kurs.
Nu rusar de fram mot det okända. Glittrande stjärnor spelar runt dem.
Människorna – de längtar tillbaka till det som en gång var Jorden.
Eller kan det finnas en annan värld?

Julgalan 2010
Annexet
Torsdag
(Show/Gala)

Image of Julgalan 2010 

Följande artister är hittills (fler tillkommer) klara för Julgalan 2010: Brolle, Darin, Stockholm Live, Velvet, Basshunter, Hanna Lindblad, Alcazar, Rydell & Quick. Notera att alla artister inte uppträder alla datum. Konferencier är Hollywoodfru-favoriten Maria Montazami!

A Grand Evening
Grand Hotel
Torsdag
(Show)

Image of A Grand Evening 

Den 23 november slår Grand Hôtel upp dörrarna till årets julbord och en häpnadsväckande show som aldrig tidigare skådats i Grand Hôtels salonger. Martin Stenmarck, en av Sveriges främsta artister, bjuder tillsammans med de väletablerade sångerskorna Jessica Marberger och Linda Pritchard, på en välproducerad show i julens tecken i den vackra Vinterträdgården. Med inspiration från bland annat kulttv-programmet Saturday Night Live och färgsprakande shower i Las Vegas blandar Martin sina personliga julfavoriter i egen tappning med mycket annat!

Degradead
Debaser Slussen
Torsdag
(Konsert)

Image of Degradead 

Torsdag den 9 december så spelar Degradead i Stockholm för första gången sedan i april. I samband med spelningen så släpps också den första singeln från kommande albumet ”A World Destroyer”. Singeln innehåller två nya spår (och lite bonuslåtar), ”Human Nature” och ”Taste Of Destiny”. Sommaren har inneburit en festivalsväng, där Getaway Rock Festival, Arvikafestivalen, och inte minst Wacken Open Air, världens största metalfestival besöktes.

We Will Rock You
Cirkus
Torsdag
(Show)

Image of We Will Rock You 

WE WILL ROCK YOU är en musikal utöver det vanliga. En enastående föreställning som har fascinerat miljontals besökare runt om i världen. Inte mindre än 25 st av QUEENS megahits framförs i originalversion av Sveriges absolut bästa musikalartister och rockmusiker i den största scenproduktion som satts upp på en teaterscen. Föreställningen bygger på en komisk och ironisk historia om att kämpa för frihet, individualitet och egenskapad musik, inbäddad i en brilliant mix av QUEENS legendariska hits skriven av Queenkillarna själva.

Lunde Bros
Solidaritet
Torsdag
(Club)

 

Denna torsdag är det dags för Lunde Bros att ta över Solidaritet igen. Under kvällen kommer de att fira av sin nysläppta EP ”Different Faces” som nyligen släppts på Joia Records och fått full support av David Guetta, Erick Morillo, Laidback Luke och David Tort m.fl.

På bara några dagar har alla 3 låtar lyckats ta sig in på topp 100 Progressive House på Beatport och fortsätter att stiga.

Göteborg

 

 

Juljubel med Göteborgs Symfoniker
Göteborgs Konserthus
Torsdag
(Konsert)

Image of Christmas Bash with the Gothenburg Symphony Orchestra  

Välkommen in till glögg och glädje när Göteborgs Konserthus öppnar dörrarna till årets Juljubel! Tillsammans med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfoniska Kör kommer årets solister Hannah Holgersson och Timo Räisänen bjuda på allt som hör julen till. Med pampiga och traditionsfyllda klassiker som Händels Hallelujakören kommer ni garanterat känna julstämningen i hela kroppen. Ni vill inte missa när Timo, som har gått från att vara en liten pojke i Domkyrkans Gosskör till att leda galor som P3 Guld, sjunger sin version av Andrew Lloyd Webbers Jesu Pie och Hannah, som är en av Sveriges mest älskade sopraner, stämmer in i O Come all ye faithfull med sin röst som inte lämnar någon oberörd. Varför inte börja kvällen lite tidigare och njuta av en julinspirerad trerätters middag i restaurangen. Ta med nära och kära och kom på konserten som gör årets julfirande till en oförglömlig upplevelse.

Klaras resa
Göteborgs Stadsteater
Torsdag
(Teater)

Image of Klaras resa 

Om det sköraste och mest hemlighetsfulla vi har – vårt psyke.
När Klara kommer in på universitetet öppnar sig äntligen livet och friheten för henne. Men verkligheten blir svår att hantera och gapet mot en hallucinatorisk värld blir allt större. Hjärtskärande realism möter saga i Mirja Unges starka drama om en ung kvinnas färd in i psykos. En angelägen pjäs som prövar vår syn på psykisk sjukdom. 

Mirja Unge och Jenny Andreasson låg bakom den hyllade Mariella på Nya Studion våren 2008. Föreställningen valdes ut till den Europeiska biennalen för samtida dramatik i Wiesbaden och blev även visad på SVT. Mirja Unge är en av våra mest uppmärksammade unga författare. Jenny Andreasson regisserade senast Nära livet av Ulla Isaksson på Riksteatern och Slott i Sverige av Francoise Sagan på Dramaten. Hon har även varit konstnärlig ledare för SPETS, om kvinnliga dramatiker genom tiderna.

Sunset Boulevard
GöteborgsOperan
Torsdag
(Musikal)

Image of Sunset Boulevard 

När filmen Sunset Boulevard skulle spelas in 1950 erbjöds först Greta Garbo huvudrollen som Norma Desmond. Men det blev Gloria Swanson som slutligen gestaltade Norma i den klassiska filmatiseringen i regi av Billy Wilder.

Filmen blev hyllad av många kritiker och nominerades till elva Oscar varav den vann tre. Den räknas som en klassiker, ofta som en av de mest betydelsefulla filmerna inom amerikansk film. Filmen fick sitt namn efter den kända esplanaden med samma namn som går genom Los Angeles och Beverly Hills.

När musikalen med samma namn hade USA-premiär 1994, gestaltades Norma av Glenn Close. På GöteborgsOperan sjunger Gunilla Backman, känd från bland annat Mamma Mia, rollen som den slocknade stumfilmsstjärnan.

Norma Desmond lever i en lyxvilla på Sunset Boulevard i Los Angeles med sin butler. Under stumfilmens glansdagar var hon en av Hollywoods mest hyllade skådespelerskor, men övergången till talfilm blev hennes fall. Fast besluten att göra comeback skriver hon på ett eget filmmanus. När den arbetslöse unge författaren Joe Gillis en dag av en slump dyker upp vid hennes dörr, övertalar hon honom att hjälpa henne. Det blir början på en historia kantad av romantik och tragik. Norma förälskar sig i Joe, samtidigt som han blir kär i den unga Betty. Dramatiken eskalerar i de eleganta Hollywoodmiljöerna och till slut börjar gränsen mellan dröm och verklighet suddas ut för den allt mer desperata Norma.

Robert Gustafssons 25-års jubileum
Liseberg
Torsdag
(Show)

Image of Robert Gustafssons 25-years jubilee 

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25-årsjubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Eddie Ifft
Göteborgs Konserthus
Torsdag
(Stand-up)

Image of Eddie Ifft  

Eddie är känd för sin snabba replik och sin tendens att prata först och tänka sen – en egenskap som inte var så lyckad i försäkringsbranschen men som han nu drar nytta av i sin stå-upp show.

Eddie har rest runt hela världen och uppträtt med sin show på de flesta stå-upp klubbar i Amerika, Storbritannien och Australien, för fulla hus. Han har uppträtt på olika komik-festivaler som “Just for Laughs Comedy Festival” i Montreal, “Edinburgh Comedy Fringe Festival” etc.

Eddie har varit med i många TV-shower, NBC´s Late Friday Night, Never Mind the Buzzcocks, och senast hans egen 30 minuter special för Comedy Central. Han har uppträtt tillsammans med namn som Dave Chapelle, Robin Williams, Jerry Seinfeld, Chris Rock.

Christmas Comedy Stand Up
Trädgår`n
Torsdag
(Show)

Image of Christmas Comedy Stand Up  

Sveriges roligaste julshow Christmas Comedy nu i Göteborg på Trädgårn!
Är du också trött på vanliga julbord och julbords shower men ändå vill ha kul i jul?
Då har vi succé konceptet för dig, Christmas Comedy!
Med komiker som Özz Nûjen, Thomas Pettersson, Måns Möller, Ann Westin, Nour El-Refai och David Batra intar Trädgårn.

Det kommer att bjudas på humor, skratt, igenkänning och överraskningar.
Välkomna till en annorlunda julshow, en humorkväll med de bästa komikerna som ändå inte glömmer pepparkakor.

The Big Bang Show
Kajskjul 8
Torsdag
(Show)

Image of The Big Bang Show 

Vi startar med en hyllning till den lilla lilla plats i universum som kallas Göteborg. I huvudshowen följer de stora existentiella livsfrågorna: När small det? När smäller det igen? Vilka var de första människorna på jorden? Vem uppfann rock’n rollen? Vetenskapliga teorier, könsrollsdebatten, de tio budorden och nästan allt tas upp varvat med rockig, energirik och muskulös musik.

RBMA pres. Space Dimension Controller & Jackmaster
Peacock
Torsdag
(Club)

 

Red Bull Music Academy presenterar:

SPACE DIMENSION CONTROLLER (R&S / CLONE, UK)
JACKMASTER (NUMBERS, UK)

…+++ St. Göran (Mercury, Göteborg)
+++ Kornél Kovács & Axel Boman (Studio Barnhus, Stockholm)

Peacock Dinner Club, torsdag 9 december, 22-03

FRI ENTRÉ HELA KVÄLLEN (om du uppger kodordet “bullshit” för dörrvärden)!

Red Bull Music Academy bjuder in två av de brittiska öarnas främsta unga musikförmågor till Göteborg och Peacock Dinner Club: Irländska Space Dimension Controller och Jackmaster från Skottland.

Space Dimension Controller är 20-årige Belfastbon Jack Hamill som slog igenom med mästerliga debutsingeln “The Love Quadrant” 2009. På kort tid har han etablerat sig själv som en av post-wonky-house-electro-funk-techno-världens skickligaste beatmakare och röjigaste liveakter.

Samtidigt som han förbereder ett efterlängtat album för anrika skivbolaget R&S (han har även producerat för etiketter som Clone och Rush Hour) är Space Dimension Controller ute på en världsturné som hittills inneburit headlinerstatus på bland annat Sónarfestivalen i Barcelona och Berlins Panorama Bar.

Jackmaster heter Jack Revill och är boss för Numbers, ett av världens viktigaste skivbolag för folket som ständigt letar efter nya basgångar att spela på stora högtalare. Framförallt är han dock en briljant dj med väskan fullpackad av lika delar rykande färska dubplates och klubbklassiker som han har en gudabenådad förmåga att spela i exakt rätt millisekund.

Jackmaster mixar gärna Chaka Khan och Prince med Ramandanman och Lil Silva – och han gör det så bra att ställen som Berghain, Fabric och, återigen, Sónarfestivalen (vars senaste upplaga han fick äran att avsluta med ett redan legendariskt tvåtimmarsset) slåss om att få ställa honom bakom två skivspelare.

Både Jackmaster och Space Dimension Controller är tidigare Red Bull Music Academy-deltagare – det är även Studio Barnhus-männen Kornél Kovács och Axel Boman samt Göteborgs egna St. Göran, som värmer upp dansgolvet under kvällen.

Fri entré gäller hela kvällen (uppge bara kodordet “bullshit” för dörrvärden) och tidiga gäster får fina presenter i såväl flytande som solid form.

Red Bull Music Academy önskar er välkomna till Peacock torsdagen den 8 december!

Malmö

 

 

Monty Python’s Spamalot
Nöjesteatern
Torsdag
(Show/Teater)

Image of Monty Python's Spamalot 

En ny musikal och kärleksfull rip-off av filmen “Monty Python and the Holy Grail” (Monty Pythons galna värld).

Spamalot är den legendariska berättelsen om Kung Arthur och riddarna av det runda bordet: sir Robin, sir Lancelot, sir Galahad och sir Bedevere. Dessutom ingår en mycket sexig balett (med damer!). För att inte tala om kossor, mördarkaniner, fransmän och Damen i sjön.

Johan Wester – Kung Arthur
Johan Glans – Sir Robin
Adde Malmberg – Sir Lancelot
Anders Jansson – Sir Bedevere
Anki Albertsson – Damen i Sjön
Kim Sulocki – Patsy
Robert Rydberg – Sir Galahad
Mattias Linderoth – Prins Herbert

Skin Deep
MAF
Torsdag
(Teater)

Image of Skin Deep 

This light-hearted comedy about life, love
and lonely hearts explores the
complexities of everyday relationships.

Soilwork

All That Remains, Caliban, Neaera, Bleed from Within
KB
Torsdag
(Konsert)

Image of Soilwork , All That Remains, Caliban, Neaera, Bleed from Within  

Årets tyngsta rockpaket? Japp, det verkar så. Här skall gitarrer skrika och trummor slås sönder och samman.

Låt oss börja presentera kvällens headliner: Soilwork. Helsingborgs stoltheter som går i ledningen för den melodiska death metalscenen. Med 8 studioalbum i ryggen är ingen längre förvånad över att Soilwork med sina livegig kan blåsa omkull vilken klubb som helst. Eller arena för den delen. Soilworks flitiga turnerande har gett dem headlineplatser på såväl Ozzfest som The Antidote Tour, och dessutom etablerat dem som favoriter bland artistkollegor världen över.
Vi går vidare. All That Remains. När giget på Metaltown 2009 var över rådde ingen tvekan om att All That Remains metalcore passar den svenska publiken som hand i handske. Plattan ”Overcome” (2008) har sålt i hundra tusentals exemplar och i höst får vi äntligen höra mer från Springfieldbandet då albumet ”For We Are Many” landar i butikerna. Ännu mer metal: Caliban, metalcore från Tysklands hjärta. Senaste studioalbumet ”Say Hello To Tragedy” (2009) mixades av Killswitch Engage-gitarristen Adam D och tog Caliban ut på de stora festivalscenerna. I december blir det äntligen repris på den hyllade konserten bandet gjorde på Darkness Over Europe-turnen i Stockholm 2007.
Men varför nöja sig med detta? Innan kvällen är slut kommer tyska Naera skjuta melodisk death metal från Klubbens scen, och dessutom får vi äntligen se brittiska Bleed From Within på svensk mark!

Small Black
Debaser
Torsdag
(Konsert)

Image of Small Black 

Brooklynbandet Small Black spelar elektronisk pop med skira och eteriska syntmattor, loopar och samplingar. Inspirationen hämtar de från 80-talets synthpop och shoegaze-band.

Small Black bildades i slutet av 2008 av Josh Kolenik och Ryan Heyner, senare tillkom även Juan Pieczanski och Jeff Curtin, och de släppte snabbt en EP med bland annat fantastiska låten ”Despicable Dogs”. Bandet kan musikaliskt kanske länkas till Washed Out, Beach House och svenska Studio. Samma musikaliska idéer med tillbakalutande melodier och kalendioskopiskt virvlande syntar kan höras hos Small Black.

Nya skivan ”New Chain” släpps på jaguwar i slutet av oktober och kommer med all säkerhet hamna högt på topplistorna över årets skivsläpp.

Som support ser vi Thomas takes no shit från Oslo/Malmö, de spelar 20.30.

Babel’s Xmasquiz with Kristoffer Jonzon
Babel
Torsdag
(Club)

Image of Babel's Xmasquiz with Kristoffer Jonzon 

Snön ligger vit på taken och vintern har tagit ett stadigt grepp om oss. Nu kör vi Babels Julquiz för att värma oss och äta pepparkakor.  Man tävlar i lag om max fyra personer och frågorna handlar om allt mellan himmel och jord. Främst handlar det om populärkultur men även klassiker som “gissa 40-talisten”, “flyter den” och “mål eller miss”. Så kom med dina vänner, drick en öl, tävla lite och ha en supertrevlig kväll. Är ni duktiga vinner ni vin, godis och konsertbiljetter.

Quizmaster är Kristoffer Jonzon och det är fri entré.

Dagens Aktiviteter:

 

 

Stockholm

Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Terrakottaarmén “Terracotta army ”
Hours: 10:00 – 20:00
Mary Kelly
Hours: 10:00 – 18:00
Bernadotter i svart och vitt
Hours: 11:00 – 17:00
Pieter Ten Hoopen “11 x 6”
Hours: 11:00 – 18:00
Härskarkonst
Hours: 11:00 – 18:00
Skimrande jul
Hours: 11:00 – 16:00
Wallmans Christmas Show
Hours: 11:30 – 14:30
SWEDISH BURLESQUE PHOTO WORKS
Hours: 12:00 – 18:00
We Rock
Hours: 12:00 – 18:00
glasARTat
Hours: 12:00 – 17:00
Photo Exhibition – My pictures of Normandie 2008 – 2010
Hours: 12:00 – 18:00
Den lilla sjöjungfrun
Hours: 12:00 – 14:00
Josh Groban – Signing
Hours: 16:00 – 19:00
SUSANN WALLANDER
Hours: 17:00 – 20:00
PONTUS THIRSTDAYS
Hours: 17:00 – 01:00
Sex roller söker en författare
Hours: 18:00 – 20:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Golden Hits goes 70s
Hours: 18:30 – 22:30
Schlagerbaren goes 80’s
Hours: 19:00 – 22:20
Vit, Rik, Fri
Hours: 19:00 – 20:15
I.B.U present: Malena&Soulful&Coup de Grace&Ola Buvall Karlsson=Live!
Hours: 19:00 – 01:00
Club Nuggets: Wolfman Jack feat. Clas Yngström & The Vanjas
Hours: 19:00 – 02:00
Vit, Rik, Fri
Hours: 19:00 – 20:15
Lång dags färd mot natt
Hours: 19:00 – 22:00
Aniara
Hours: 19:00 – 22:00
Idol 2010–rehearsal
Hours: 19:00 – 21:00
Wallmans Dinnershow – Thank you for the music
Hours: 19:00 – 23:30
Körsbärsträdgården
Hours: 19:00 – 21:00
Christmas Concert!
Hours: 19:00 – 20:30
Onda sagor
Hours: 19:00 – 21:30
Guts & Glory
Hours: 19:00 – 21:00
Silvana Solo @ T-Shirt Store
Hours: 19:00 – 21:00
Julgalan 2010
Hours: 19:00 – 02:00
Inferno
Hours: 19:00 – 21:00
Maria Lundqvist – Blottad
Hours: 19:30 – 21:50
We Will Rock You
Hours: 19:30 – 22:30
Sugar- I hetaste laget
Hours: 19:30 – 21:00
Norma
Hours: 19:30 – 22:30
Brian Kramer’s Acoustic Nite with Jon Ben Berger!
Hours: 19:30 – 22:30
Monday Bar Lucia Cruise 2010
Hours: 19:30 – 18:15
A Grand Evening
Hours: 19:30 – 23:00
BigBenStandUp Thursday
Hours: 20:00 – 22:30
Foyer Concert! Lisa Lindal & Pelle Carlberg & Stockholm Strings
Hours: 20:00 – 00:00
ANDREAS ALEMAN – A SOULFUL CHRISTMAS
Hours: 20:00 – 22:00
Laughs At The Liffey
Hours: 20:00 – 23:00
Faith Evans
Hours: 20:00 – 03:00
Last Time before Xmas – Jävlafuckyouidiot!
Hours: 21:00 – 01:00
W.49 @Babajan
Hours: 21:00 – 00:00
Sharp Thursday with Krull & Kim
Hours: 21:00 – 01:00
Opera at Christmas
Hours: 21:00 – 23:00
Degradead
Hours: 21:30 – 23:30
Vinter R.E.A
Hours: 21:30 – 23:10
TAROBAREN!
Hours: 22:00 – 02:00
Klubb Sampled with Klubb Gloria
Hours: 22:00 – 03:00
IMPERIET W.49 SUPERMERCADO, JON DASILVA, PETER DANROTH and others
Hours: 22:00 – 03:00
wizard’s hat with ESTROBOSCORPIO Live
Hours: 22:00 – 02:00
Lunde Bros
Hours: 23:00 – 05:00
Colourful Sessions & 2.35:1 | SEBO K
Hours: 23:00 – 03:00
07 – HEJ VÅLD! ❤ MILK COLLECTIVE
Hours: 23:30 – 05:00

 

Gothenburg

DRÖMBOK
Hours: 11:00 – 18:00
REMBRANDT: RIDDARENS ÅTERKOMST
Hours: 11:00 – 18:00
Ivan Ivarson
Hours: 11:00 – 18:00
Natalia Kamia
Hours: 12:00 – 16:00
Lucia With Academy of Ballet
Hours: 12:00 – 14:00
Kimono Fusion
Hours: 12:00 – 17:00
Kött
Hours: 13:00 – 14:15
Cock
Hours: 13:30 – 15:00
Lova & Sam
Hours: 14:00 – 16:00
Xmas mingle / Shopping Evening
Hours: 18:00 – 21:00
Cock
Hours: 18:30 – 20:00
MARILYN MAZURS CELESTIAL CIRCLE feat JOHN TAYLOR
Hours: 19:00 – 21:00
Kött
Hours: 19:00 – 20:15
The Big Bang Show
Hours: 19:00 – 23:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
Soran Ismail/ Dominik Henzel
Hours: 19:00 – 00:00
Klaras resa
Hours: 19:00 – 21:45
Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
Hours: 19:00 – 21:00
Eddie Ifft
Hours: 19:30 – 21:30
Christmas Bash with the Gothenburg Symphony Orchestra
Hours: 19:30 – 21:30
Sunset Boulevard
Hours: 19:30 – 22:30
Hagmans konditori
Hours: 19:30 – 22:00
KLUBB TOTAL
Hours: 20:00 – 02:00
GÖTT I MÖSSAN COMEDY CLUB
Hours: 20:00 – 22:00
Christmas Comedy Stand Up
Hours: 21:00 – 23:00
WOODY WEST PRESENT THE JIM JONES REVUE (UK)
Hours: 21:00 – 02:00
TOVE STYRKE
Hours: 21:00 – 00:00
Robert Gustafssons 25-years jubilee
Hours: 21:00 – 23:00
Klubb Svanen – Live: PISTOL DISCO
Hours: 22:00 – 03:00
Thursday Club – HAIR FASHION SHOW
Hours: 22:00 – 03:00
RBMA pres. Space Dimension Controller & Jackmaster
Hours: 22:00 – 03:00

 

Malmoe

SPEKTAKULÄRA TIDER
Hours: 11:00 – 18:00
ABSTRACT POSSIBLE
Hours: 11:00 – 17:00
No Fate by Emma Pilipon
Hours: 18:00 – 21:00
A Merry Little Show
Hours: 18:00 – 21:00
Bil Aka Kora (Burkina Faso)
Hours: 19:00 – 01:00
Soilwork , All That Remains, Caliban, Neaera, Bleed from Within
Hours: 19:00 – 00:00
Berättelsen om Sophie Scholl
Hours: 19:00 – 20:30
Det är nu det Nya
Hours: 19:00 – 21:00
Three Tall Women
Hours: 19:00 – 21:00
Skin Deep
Hours: 19:00 – 20:30
Monty Python’s Spamalot
Hours: 19:30 – 21:30
Hemma hos
Hours: 19:30 – 21:30
Svante Sjöblom Trio
Hours: 20:00 – 22:00
Babel’s Xmasquiz with Kristoffer Jonzon
Hours: 20:00 – 23:00
Cilla Domstad & Erik Börén
Hours: 20:00 – 00:00
Small Black
Hours: 21:00 – 23:00
MORE FIRE! Wisemen Sound System and Friends
Hours: 22:00 – 03:00

 

Oslo

Painting and Graphic
Hours: 10:00 – 16:00
Michaël Borremans
Hours: 11:00 – 18:00
Anawana Haloba
Hours: 11:00 – 18:00
Teskjekjerringas Julestrid
Hours: 12:00 – 12:50
Teskjekjerringas Julestrid
Hours: 17:00 – 17:50
Den hemmelege hagen
Hours: 17:00 – 19:00
Oscar og den rosa dama
Hours: 18:00 – 19:00
STILLE NATT HELLIGE NATT
Hours: 18:00 – 20:00
Wallmans Dinnershow
Hours: 18:55 – 22:55
Hans Morten Hansen – Is This It?
Hours: 19:00 – 20:15
Julelatter 2010
Hours: 19:00 – 20:15
Animal Magnetism 3
Hours: 19:00 – 21:00
Inger Lise loves the 70s
Hours: 19:00 – 21:00
Ifigenia i Aulis
Hours: 19:30 – 20:30
OF – Hagen – Bruch – Bartok
Hours: 19:30 – 21:00
Cabaret Blue
Hours: 19:30 – 23:00
TROLLBYEN
Hours: 19:30 – 21:30
Neverland
Hours: 19:30 – 21:30
Herr Kolpert – Komilab nr.1
Hours: 19:30 – 21:30
MEN DA MÅ DU HA
Hours: 20:00 – 22:00
The Tallest Man On Earth (SE)
Hours: 20:00 – 22:00
Next to normal
Hours: 20:00 – 21:25
HELLOWEEN
Hours: 20:00 – 22:00
Røshnes Jazzband
Hours: 20:00 – 22:00
Babettes Gjestebud
Hours: 20:00 – 21:20
Bushmans Revenge & Cortex
Hours: 20:00 – 22:00
Malika Makouf Rasmussen & DJ Dominic Reuben
Hours: 20:30 – 01:00
Thursday club: Wapow!!
Hours: 21:00 – 01:00
Lucy Swann
Hours: 21:00 – 23:00
Julelatter 2010
Hours: 21:00 – 22:15
Eric Ness
Hours: 21:00 – 00:00
Raske Menn – Show 2 & 3
Hours: 21:30 – 00:00
Subconscious Dubstep Night
Hours: 22:00 – 03:00
Deathcrush & supp: Svarte Greiner
Hours: 22:00 – 00:00

 

Copenhagen

Pablo Picasso
Hours: 10:00 – 17:00
Bob Dylan. The Brazil Series
Hours: 10:00 – 17:00
WALTON FORD
Hours: 11:00 – 22:00
ANSELM KIEFER
Hours: 11:00 – 22:00
WALLMANS CIRKUSBYGNINGEN
Hours: 18:30 – 23:00
Reverend Shine Snake Oil Co
Hours: 19:00 – 21:00
Oh My Goth
Hours: 19:30 – 21:00
Mamma Mia
Hours: 19:30 – 21:30
Tornerose
Hours: 19:30 – 21:45
The Raveonettes
Hours: 20:00 – 22:00
Kirsten, Ghita & Stig
Hours: 20:00 – 22:00
BERLIN Thursday – 2010 VERY BEST of Dj Michael -El Rumbero
Hours: 20:00 – 02:00
Mænd i mindre doser
Hours: 20:00 – 22:00
STAN GETZ TRIBUTE “COOL VELVET”
Hours: 20:00 – 00:00
Madame Butterfly
Hours: 20:00 – 22:45
MEDEALAND
Hours: 20:00 – 22:00
Merry Christmas Baby i Esbjerg
Hours: 20:00 – 22:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 20:00 – 23:00
THE UNIVERZALS
Hours: 21:00 – 00:00
The Drums
Hours: 21:00 – 23:00
Bodebrixen, Rosemary & Ulige Numre
Hours: 21:00 – 23:00
Klub Pop Revo
Hours: 23:00 – 03:00
Villains Club: Vinne Who, Youss & Sousa/Schmidt
Hours: 23:00 – 03:00
The Raveonettes & The Drums AFTERPARTY w. Trentemøller
Hours: 23:00 – 05:00
Villains Club: Vinnie Who
Hours: 23:59 – 03:00

Leave a comment