Friday the 26th of November in Swedish

Stockholm

 

 

Stockholm International Horse Show 2010
Ericsson Globe
Fredag
(Show/Sport)

Image of Stockholm International Horse Show 2010 

tusen och en natt 26-28 november
Årets startlista är nu klar och nu laddas det inför Stockholm International Horse Show! Bland andra ser vi dressyrryttaren Edward Gal och fyrspannsmästaren Boyd Exell in action!

Tema 2010 är Tusen och en natt och därmed gör kamelerna sitt intåg i arenan!

Fotomässan
Stockholmsmässan
Fredag
(Mässa)

Image of Fotomässan 

Jan och Per Broman som båda varit länge i fotobranschen såg det
växande behovet av en mötesplats för fotoentusiaster. Både yrkesverksamma,
semiproffs, och amatörfotografer. I dagens samhälle är amatörfotografen vem som helst. Alla har en pocketkamera, digitalkamera och eller en mobilkamera. Vem som helst kan idag ta bilden. Det här ser vi dagligen exempel på i tidningarna.

Den första Fotomässan hölls på Factory Nacka Strand. Mässan lockade 9.500
besökare. Andra året i Nacka ökade antalet besökare till 12.000 och det stod klart att det behövdes större lokaler. I fjol hölls Fotomässan för första gången på Stockholms mässan i Älvsjö och drog fantastiska 17.000 besökare. Mässan 2008 blev enormt uppskattad.

Fotomässan är en av få mässor där det handlas mycket. Besökarna är köpstarka och tidpunkten gör mässan till en bra julklappsmarknad. Uppskattningsvis omsattes 20 miljoner kronor under 2008.

Den 26-28 november öppnar dörrarna till årets Fotomässa i Älvsjö.

Fotomässan marknadsför sig i tunnelbanan, på webben, i bloggar, forum, tidningar, fackpress, riktad epost, utskick och tittar i år på möjligheter med tv reklam. Våra utställare bidrar också med marknadsföringen av mässan.

Stockholms Filmfestival
Stockholm
Fredag
(Festival)

Image of Stockholms Filmfestival 

Idén till festivalen väcks 1990 av Ignas Scheynius som tillsammans med  Kim Klein och nuvarande festivalchefen Git Scheynius, tre unga filmentusiaster, beslutar sig för att Stockholm behöver en festival av internationell rang. Med hjälp av en liten grupp professionella inom filmvärlden samt assisterade av tvåhundra hängivna volontärer genomförs den första festivalen. Invigningsfilm är David Lynchs Wild at Heart som visas på huvudbiografen Astoria, där också prisutdelningen hålls. Under fyra dagar i november visas totalt 45 filmer.

Festivalens organisation expanderar varje år och har idag en verksamhet året runt med utomhusvisningar, egenimporterade filmer, distributionskanaler och månatliga medlemsvisningar. På bara ett par år har programmet växt till 100 filmer och 2009 var det mer än 180.

Under de 20 år som gått har Stockholms filmfestival presenterat närmare 3000 filmer från hela världen och besökts av celebra gäster som Dennis Hopper, Lauren Bacall, Gena Rowlands, Ang Lee, David Cronenberg, Roman Polanski, Terry Gilliam, Elia Kazan, Darren Aronofsky, Paul Schrader, Wes Anderson, Charlotte Rampling och Wong Kar Wai. Festivalen är också känd för att framhäva unga och oetablerade filmskapare. I snitt var tredje film på festivalen är gjord av en debutant, och i tävlingssektionen får endast regissörer som gjort högst två filmer tidigare medverka.

Stockholms filmfestivals målsättning är att bredda det svenska filmutbudet med nyskapande film av hög kvalitet, att ge besökarna en orientering i den moderna filmen och stimulera till debatt. Med seminarier, tillfällen att träffa skådespelare och filmarbetare under Face2Face samt den uttömmande katalogen finns alla förutsättningar för en fullkomlig filmupplevelse.

Andrea Chénier
Operan
Fredag
(Opera)

Image of Andrea Chénier 

Giordanos opera, som inte synts på Operan sedan 1909, är en bred fresk över franska revolutionen, dess hopp och fasor, skildrade i starka, livfulla bilder med ett galleri av fängslande bifigurer. Skalden Chénier kämpar för frihet, kärlek och poesi, betjänten Gérard blir revolutionsledare för att hämnas förtryck och orättvisor. Båda älskar Madeleine, en bortskämd aristokrat. Hennes liv förändras när hon kastas ut i ”terrorns” Paris och får erfara såväl mänsklig lumpenhet som offervilja. Revolutionen äter sina egna barn och kärleksparet går till giljotinen med höga C.

En handelsresandes död
Dramaten
Fredag
(Teater)

Image of En handelsresandes död 

Willy Loman vet hur en framgångsrik handelsresandes begravning ska se ut. Välbesökt, med långa rader av affärsbekanta som visar sin uppskattning. För Willy verkar det inte bli riktigt så. Charmen som förr sålde vad som helst sviker honom, orken har tagit slut och han är förvirrad. Besatt av tanken på framgång, popularitet och karisma, drömmer han om forna tider och de utflugna sönerna Biff och Happys kommande glansdagar. De kommer att bli framgångsrika. Det måste de bli! Sönernas drömmar ser annorlunda ut, men hur berättar dom det för patriarken Willy – som dessutom ständigt backas upp av sin fru Linda?

En handelsresandes död hade urpremiär 1949 och gjorde omedelbar succé. Pjäsen är en av den moderna teaterhistoriens mest älskade verk, även om uppfattningarna om den varit delade. Den amerikanska högern anklagade den för att vara icke-amerikansk, samtidigt som den förbjöds i Ryssland. Arthur Miller bjöds in som en hjälte för att tala inför företags säljavdelningar, samtidigt som andra klagade på att det var omöjligt att rekrytera säljare efter pjäsens porträtt av yrket. Arthur Miller själv menade att pjäsen vuxit fram ur en rad bilder. Bilden av åldrandet och insikten att du inte längre är dina barns hjälte. Bilden av rädslan för att inte hitta tillbaka till kärleken och se hur din familj förvandlats till främlingar. Men framför allt bilden av vårt behov av att göra ett avtryck och bli odödliga, och genom att erkänna det – insikten att man skrivit sitt namn i ett isblock en varm julidag.

Niklas Strömstedt – 30 år i kärlekens tjänst
Boulevardteatern
Fredag
(Konsert)

Image of Niklas Strömstedt - 30 years in loves duty 

Strömstedt firar 30 år med publik och kritikersuccé. Föreställningen har fått stående ovationer av publiken och hyllats av tidningar runt om i landet.  Med sig på scenen har Niklas de suveräna multimusikerna Marika Willstedt och Mats Persson, och naturligtvis en lång rad av hits. I november kommer denna pop-prins till Boulevardteaterns intima scen.

OSKAR LINNROS
Berns
Fredag
(Konsert)

Image of OSKAR LINNROS 

Efter en utsåld sommarturné och succén på Rockbjörnen fortsätter Oskar Linnros sitt segertåg. Höstens turné bjuder på spelningar över hela Sverige och i slutet av november blir det två konserter på Berns i Stockholm. Turnén besöker dessutom både Oslo och Köpenhamn.

Oskar Linnros släppte sitt superhyllade debutalbum “Vilja Bli” i början av juni. Albumet är redan en storsäljare och singeln “Från och med du” är en av sommarens allra mest spelade låtar.

MOVIDA CORONA SWEDEN FINAL
Ambassadeur
Fredag
(Club)

 

Dags för Sverigefinal av MOVIDA CORONA 2010!

Under sommaren har den erkända, internationella dj-tävlingen Movida Corona turnerat land och rike för att hitta nästa stora dj-talang och det svenska bidraget till världsfinalen i Berlin senare i år.

Nu på fredag 26 november arrangeras finalen på Ambassadeur i Stockholm och startfältet ser ut som följer;

Finalister i Movida Corona 2010:
– JustMike (vinnare lokal deltävling; Båstad)
– Samuel Abello (vinnare lokal deltävling; Göteborg)
– Martin Pihl (vinnare lokal deltävling; Visby)
– Alex Rosta (vinnare lokal deltävling; Stockholm)

Deltagarna får alla 30 minuter var i dj-båset att övertyga den namnkunniga juryn och publiken om att just han är kvällens stjärna och värdiga vinnare.

Vid finalen väntar ett tungt jurytillskott i form av världsstjärnan Wally Lopez som dessutom kommer att framträda med ett exklusivt dj-set efter tävlingen är avgjord.

Vinnaren av Sverigefinalen flygs ner till världsfinalen av Movida Corona i Berlin där han får möta övriga finalister. På världsfinalen framträder också namn som Benny Benassi och Wally Lopez.

MOVIDA CORONA Sverigefinal
Ambassadeur, Kungsgatan 18
Kl 22-04

Göteborg

 

 

Gothenburg Symphony Orchestra
med Geraldine McGreevy & Gustavo Dudamel
Göteborgs Konserthus
Fredag
(Klassiskt)

Image of Gothenburg Symphony Orchestra with Geraldine McGreevy & Gustavo Dudamel 

WEBERN  Passacaglia
Av den moderna musikens genombrottsmän i Wien under 1900-talets första årtionden är Anton Webern en av de märkligaste. Hans produktion är inte särskilt stor och den pockade inte heller på uppmärksamhet i det offentliga musiklivet. Webern studerade komposition för Arnold Schönberg och musikhistoria vid Wiens universitet. Efter sina studier arbetade han som kapellmästare vid småteatrar men fick snart större uppgifter, bland annat för Internationella sällskapet för nutida musik och BBC i London. Med utgångspunkt i 1920-talets expressionism (diktare som Stefan George, bildkonstnärerna kring Kadinsky och hans Der blaue Reiter) eftersträvade Webern den knappast möjliga formuleringen av en musikalisk-expressiv tanke. Klangen, rytmen, ja, den enskilda tonen ägde för honom ett inneboende formvärde med tendens till rörelse och utveckling. Bland hans viktiga verk
finns en symfoni, en konsert för nio instrument, en stråkkvartett, Variationer för orkester samt sånger och kantater. Hans Passacaglia för orkester är hans förstlingsverk, komponerat
1908. Det korta stycket är uppbyggt av variationer över ett tema på åtta takter, och varje variation domineras till karaktär och uttryck av ett nytt rörelsemotiv som kontrasteras mot det ibland bara antydningsvis upprepade temat. Med sin senromantiska expressionism och sitt ofrånkomliga crescendo är passacaglian sprängfylld av känslor. Weberns liv fick ett tragiskt slut. Han hade dragit sig undan villervallan i världskrigets slutskede till en liten ort i närheten av Salzburg. En kväll i september 1945 stod han utanför dörren för att röka en cigarett, glömsk av att det rådde utegångsförbud efter solens nedgång. Ett skott från en soldat i den amerikanska ockupationsstyrkan träffade honom dödligt.
/Sven Kruckenberg

BERG  Sju tidiga sånger
I oktober 1904 började Alban Berg praktisera på ett ämbetsverk, bland annat med att göra statistik över behovet av makadam och nödig djurimport för att täcka tillgången av borsttagel. Han läste dessutom nationalekonomi på universitetet. Det var hans syster Smaragda och brodern Charly som fick se Arnold Schönbergs och Alexander von Zemlinskys annons om undervisning i musikteori och i hemlighet gick dit och visade några av sin brors sånger.
Schönberg beslöt att ta emot Berg utan anspråk på ersättning. När Bergs rika moster avled i november 1905 fick han möjligheten att ägna sig åt musik på heltid. Samma vinter debuterade han som tonsättare inför en större publik då han ackompanjerade sin syster som sjöng Die Nachtigall. Av textvalet till sångerna kan man knappast ana sig till att den nyblivne 21-årige tonsättaren satt dagen lång och arbetade bakom stängda fönsterluckor för att inte störas av ljusets växlingar medan han drack stora mängder starkt te.
Som sin verkliga tonsättardebut räknade han en konsert med verk av Schönberg-eleverna den 7 november 1907, då förutom en fuga för stråkkvintett och piano framfördes tre av de sex tidiga sångerna: Liebesode, Die Nachtigall och Traumgekrönt. Fugan applåderades, medan sångerna fick ett mycket svalt mottagande av publiken. År 1928 gavs sångerna ut utan opusbeteckning i såväl piano- som orkesterversion. Av Alban Bergs sammanlagt 88 lieder tillkom de allra flesta mellan det han var 16 och 24 år gammal, därav 70 opublicerade
som utgjort kompositionsstudier under lärotiden för Schönberg. Tillsammans med Webern bildade Berg och Schönberg grunden för vad som kallas Andra Wienskolan och kom att ha en stor betydelse för konstmusikens utveckling under 1900-talet. Till en början arbetade de med fri tonalitet, men på 1920-talet hade Schönberg utvecklat tolvtonstekniken som Berg till en viss del anammade. Trots att Bergs kompositioner innehåller stora element av tekniken anses hans musik stå närmare romantikens funktionsharmonik och estetik. Enligt hans elev, filosofen Theodore Adorno, var Berg en man som njöt av sarkasm. Han skall enligt Adornos bok om tonsättaren ha sagt “När jag komponerar jag mig som Beethoven, det är först efter jag är klar som jag inser att jag i bästa fall är Bizet”.
/Selma Pettersson

STRAVINSKY  Eldfågeln
Sergej Djagilev, den berömde ryske balettimpressarion, beställde år 1909 balettmusik till den ryska folksagan om Eldfågeln av sin lärare, Anatol Ljadov. Då denne inte lyckades leverera vände sig Djagilev istället till 27-årige Igor Stravinsky vars Scherzo fantastique och Feux d’artifice hade gjort starkt intryck på impressarion. Och han fick den musik han ville ha – färggrann, rytmisk och stämningsskapande. Baletten handlar om trollkarlen Kastjej Utan Död som regerar över en förtrollad skog där han håller bortrövade prinsessor och förstenade riddare i fångenskap. De har inget hopp om att någonsin bli fria så länge ingen kan finna var Kastjejs död är gömd. I trollkarlens skog finns en trädgård med ett stort äppelträd som bär guldäpplen. Den praktfulla Eldfågeln flyger dit varje natt och äter av frukterna som skänker evig ungdom, skönhet och lycka. En natt när Eldfågeln har ätit av frukterna grips hon av ett lyckorus och börjar dansa. Prins Ivan får se fågeln och fångas av hennes skönhet. Hennes dans är så snabb att hans pilar inte förmå att träffa henne, men från ett bakhåll lyckas han gripa tag i stjärtplymen. Fågeln blir förtvivlad och bönfaller prinsen att släppa henne fri. Han avstår från äran att ha fångat fågeln och släpper henne, men hon återvänder strax för att ge honom en av sina stjärtfjädrar. Prinsessorna i den förtrollade skogen träffar på Prins Ivan i trädgården och bjuder upp till dans i skenet av guldäppelträdet. En av dem är prinsessan Vasilisa som prinsen enligt en spådom skall gifta sig med, och han blir förälskad i henne. Med de första solstrålarna försvinner alla de förtrollade. Prins Ivan försöker följa efter sin älskade in i slottet men står snart öga mot öga med vidundret Kastjej som ska förstena även honom. Istället för en pil rycker Prins Ivan av misstag upp Eldfågelns glödande fjäder ur sitt koger. Då viker de onda andarna tillbaka och i ett plötsligt gryningsljus återvänder Eldfågeln. Hon tvingar Kastjej och hans hov att dansa tills de faller i sömn och sjunger en vaggsång så att de slumrar ännu djupare. Kastjej drömmer om sin död vilket Eldfågeln ser – döden är funnen – och då bryts Kastjejs förtrollning. Sagan slutar med att prinsessan Vasilisa och Prins Ivan firar bröllop. Eldfågeln tar farväl av prinsen och flyger bort för att aldrig mer återvända.
/Sven Kruckenberg

Solist: Geraldine McGreevy, sopran
Dirigent: Gustavo Dudamel
Göteborgs Symfoniker

En mor till salu
Liseberg
Fredag
(Teater)

 Image of En mor till salu

Välkommen till nyrenoverade Lisebergsteatern! I år blir det återigen en helt nyskriven buskis av manusteamet Per Andersson och Lars Classon. I ensemblen ingår en rad publikfavoriter som Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Stefan Gerhardsson, Jeanette Capocci, Anna Carlsson, Mikael Riesebeck, Thomas Hedengran och operettsångaren Hans-Peter Edh. Vi garanterar svensk obesprutad buskis och skrattkramp när det är som bäst.

Robert Gustafssons 25-års jubileum
Liseberg
Fredag
(Show)

Image of Robert Gustafssons 25-years jubilee 

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25-årsjubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Mannen i båten
Göteborgs Stadsteater
Fredag
(Teater)

Image of Mannen i båten 

Kristallklar berättarkonst med stor scenisk fantasi och närvaro.

”Ett barndomsminne om det som hände vid Bjursjön i Västerbotten sommaren då jag och allting började…” Mannen i båten är en sällsam barndomsupplevelse som utspelas i gränslandet mellan liv och död, dröm och verklighet.

Gästspel Teater Martin Mutter, i samarbete med Västerbottenteatern
Med Jonas Hedlund och Mikael Karlsson (musiker/arr)
Av PO Enquist
Regi Mats-Arne Larsson
Illustration Bisse Thofelt

Eastpak Antidot Tour 2010
Brewhouse
Fredag
(Konsert)

Image of Eastpak Antidot Tour 2010 

Under höstens mörka, kalla månader är det skönt att ha något återkommande att se fram emot.
Som tur är har Eastpak Antidote Tour återigen samlat ihop en stark spännande line up vilket gör årets turné en av hösten absoluta höjdpunkter.
Amerikanska supergruppen Sum 41, Jim Lindberg (Pennywise) nya projekt The Black Pacific, Texas-baserade rockarna The Riverboat Gamblers och nya spännande Veara ifrån USA.

Sum 41,The Black Pacific, Riverboat Gamblers och Veara på samma scen!

JULKONSERT med ANDERS EKBORG
Nosundsvardshus
Fredag
(Konsert)

Image of CHRISTMAS CONCERT with ANDERS EKBORG  

Ett smakprov inför kvällen

ONSTAGE
Scandinavium
Fredag
(Konsert/Show)

Image of ONSTAGE  

Musiken du minns – som på en sekund tar med dig till det där tillfället i livet då du önskade att tiden stod still. Musik av bl a Prince, Queen och Elvis ”the king” framförs av Andreas Johnson, Jessica Andersson, Erik Grönwall, Yohanna, Brolle och Caroline af Ugglas.

Sveriges roligaste kvinna Babben Larsson ser till att stämningen är hög under kvällen. Supershowen ses i Globen, Scandinavium och Malmö Arena.

KUNGARNA AV TYLÖSAND
KARISMA
Fredag
(Club)

 

Programmet som tog dokusåpor till en helt ny nivå i svensk TV. Vem minns inte de galna fyllorna, knullrummet, kroppsvätskor i jacuzzin och den ständiga jakten på ny galenskap. Vi pratar självfallet om, KUNGARNA AV TYLÖSAND!

Fredagen den 26 November är det Karismas tur att handskas med två riktigt stökiga killar, Nemo & Jockiboi!

Killarna kommer mingla runt, hoppa in bakom baren, spela skivor och göra KAOZ med er gäster! Karisma bjuder även på vackra GOGO-Girls som stämningshöjare.

Missa inte det självklara temat där du tillsammans med grabbarna får en chans att kröka & stöka tills taket ramlar ner!

Dj´s

Resident Dj Talebi – nattklubben
Dj Bassam janine – Partygolvet

Malmö

 

 

BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA
Malmö Konserthus
Fredag
(Klassiskt)

Image of BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA 

En unik världsattraktion! Ungerns uppmärksammade jätteorkester, som består av 100 romer och som i Ungern fortfarande går under namnet 100 manna zigenarorkester, eller rättare sagt “100 tagú cigányzenekar”, har i flera år trollbundit världens musikälskare. De har hittills uppträtt i 30 länder. Och nu är det Sveriges tur igen att i toner berätta hur de ungerska romerna har påverkat den klassiska musiken. Ja, de har under årens lopp inspirerat många stora kompositörer: Liszt, Brahms, Berlioz, Monti, bröderna Strauss etc. Själva har de också levererat många omtalade kompositörer. Bland annat den kvinnliga violinsten Czinka Panna, som anses vara världens första riktiga ”primás” (zigensk solist) på 1700-talet. Hennes arv tände till och med Zoltán Kodály, som efter andra världskriget komponerade operan Czinka Pannas ballader. Hundramanna zigenarorkester bildades 1985 när Sándor Járóka – Ungerns dåvarande första primás – avled. Bland de tusentals sörjande tog någon upp sin fiol och började spela. Spontant anslöt fler och fler i spelandet. Magin som uppstod när flera hundra violinister spontant uttryckte sin sorg tillsammans ledde till beslutet om att bilda en orkester med samma uttrycksfylla kraft. Av slump föddes orkester i den improviserade stunden. Sedan dess har de haft flera hundra koncerter året om jorden runt. Repertoaren består självklart av den mest typiska zigenska folkmusiken men också av ungerska csárdás och klassiska stycken med zigensk anknytning. Bizets Carmen får här sällskap av Brahms, Liszt och inte minst Strauss. Konserten blir en unik kulturgärning och en unik upplevelse.

Monty Python’s Spamalot
Nöjesteatern
Fredag
(Show/Teater)

Image of Monty Python's Spamalot 

En ny musikal och kärleksfull rip-off av filmen “Monty Python and the Holy Grail” (Monty Pythons galna värld).

Spamalot är den legendariska berättelsen om Kung Arthur och riddarna av det runda bordet: sir Robin, sir Lancelot, sir Galahad och sir Bedevere. Dessutom ingår en mycket sexig balett (med damer!). För att inte tala om kossor, mördarkaniner, fransmän och Damen i sjön.

Johan Wester – Kung Arthur
Johan Glans – Sir Robin
Adde Malmberg – Sir Lancelot
Anders Jansson – Sir Bedevere
Anki Albertsson – Damen i Sjön
Kim Sulocki – Patsy
Robert Rydberg – Sir Galahad
Mattias Linderoth – Prins Herbert

Kärlek och pengar
Malmö Stadsteater
Fredag
(Teater)

Image of Kärlek och pengar 

David och Jess är unga, lyckligt nygifta och har hela ­livet framför sig. De har bara ett problem: Jess måste köpa saker. Massor av saker. Hon kan helt enkelt inte sluta. Hennes tvångsmässiga beteende försätter paret i en skuldfälla som blir allt svårare att komma ur, och David drivs efterhand till ­desperata lösningar.

Kärlek och pengar är en brutal skildring av den moderna människans vardag. Med drastisk humor placerar den meningen med livet under lupp.

Maria Åberg, hemma i Skåne igen efter fram­gångarna vid Royal Shakespeare Company, regisserar den internationellt ­uppmärksammade brittiske dramatikern Dennis Kelly.

A Merry Little Show
Casino Cosmopol
Fredag
(Show)

Image of A Merry Little Show 

I våra vackra festlokaler erbjuder vi ett härligt julbord med traditionella och originella juldelikatesser med start den 24 november.
Torsdag till lördag får ni utöver julmaten njuta av A MERRY LITTLE SHOW – en stämningsfull, flärdfull och fartfylld show. På tisdagar och onsdagar höjer husets pianist julstämningen.

ANNA LENA BRUNDIN & LILL-MARIT BUGGE – COOL ÅTERKOMSTEN
Victoria
Fredag
(Show)

Image of ANNA LENA BRUNDIN & LILL-MARIT BUGGE - COOL ÅTERKOMSTEN  

Anna-Lena Brundin och Lill-Marit Bugge, komikerduon som fick sitt genombrott i kultförklarade teveserien ”Daliy Live” 1987, är nu tillbaka med en efterlängtad comeback.
Anna-Lena och Lill-Marit började jobba tillsammans i Lund 1980. Deras 12 år långa samarbete förde dem från Skåne till Stockholm, via Oslo och Berlin (där de bodde i 4 år gjorde stor succé med sin ”Cool – ein cabarét”)

Sedan blev det teveserierna Daily Live 1987 och Barbarella Live 1990 i Sveriges Television.
Efter att deras samarbete upphörde 1992 har de varit upptagna med karriärer på eget håll. Anna-Lena som en av sveriges mest anlitade ståupp-komiker, författare och sångerska.

Lill-Marit som regissör, poet och komiker.
I år firar de att det är 30 år sedan de började samarbeta. Och det med besked:

– De ger ut en roman som handlar om deras alter egon Marja och Agneta, de finska lesbiska feministerna: ”Marja & Agneta – a story of True Love” på Normal förlag.

– En DVD med ”The Best of Daily Live (och lite till)” på Spiderbox Entertainment AB.

– Och sist men inte minst: Scenshowen ”Cool – Återkomsten”!

Här återgår de till sina rötter. 1001 skruvade typer gestaltade av endast två. Sång, dans, standup, poesi, film, performance, teater … på alldeles eget vis.
Lars Bermann som producerade Daily Live och Barbarella Live håller dessutom på att göra en dokumentär om denna duos 30 år tillsammans.
Den som väntar på något gott har förhoppningsvis inte väntat förgäves…

Johnossi
KB
Fredag
(Konsert)

Image of Johnossi 

Efter att ha gjort fyra utsålda konserter i Oslo, Stockholm, Göteborg och Lund kan man konstatera att Johnossi är tillbaka större än någonsin.

Mottagandet var överväldigande från både publik och press. Aftonbladet beskrev det som att: ”Johnossi är i sitt livs form. Det är våldsamt imponerande, skräcktajt och bedövande elektriskt”. Johnossi är just nu ute på en utsålt Europaturné. Bandets senaste album, Mavericks, gick in på fjärde plats på den svenska topplistan och singeln Whats The Point har under vintern och våren varit en av årets största låtar med hela fem veckor på Tracklistans förstaplats!

Missa inte ett av Sveriges just nu, och för lång tid framöver, allra bästa rockband!

Parken (SE) LIVE Support: Johan Borgert & Holy Madre
Babel
Fredag
(Konsert)

 Image of Parken (SE) LIVE - Support: Johan Borgert & Holy Madre (SE)

Den 26e november kommer Parken till Malmö med sin elektronisk/akustiska indiepop. Med sig har han Johan Borgert & Holy Madre som kommer att fullända indiekvällen.

Parken
Parken slog igenom på bred front under 2008 med sitt debutalbum ”Länge Leve Parken” som bjöd på hitsinglarna “Jag Har Varit Vilsen, Lisa” och “Åt Helvete Med Himlen”. Samma år blev han även nominerad till årets nykomling på p3 pop. Efter albumet följde en massiv turné genom Sverige och Norge.

I maj 2010 släpptes sedan första singeln från kommande skivan. “Ser Du stjärnan I Det Grå?” som gick varmt på p3 under sommaren och i augusti gjorde Parken en hyllad exklusiv spelning på Emmabodafestivalen inför 5000 lyckliga fans.

Nu i höst släpptes Parkens andra album, “Framtiden Var Här”, på Flora & Fauna. En skiva som fortfarande innehåller Parkens lyckade blandning av hårda elektroniska rytmer och ljud och akustiska instrument men som ser Pelle Lindroth utforska sitt låtskrivande (tillsammans med producenten Henrik von Euler) mot en djupare och mer flerbottnad ljudbild. En förändring som man även kan se i texterna. Live spelar Parken med Henrik von Euler (keyboard, elektronik, saxofon, kör), David Giese (keyboard, saxofon, kör) och Martin Sörbom (percussion).

Johan Borgert & Holy Madre
Är ett svenskt popband som sjunger låtar på svenska. Bandet bildades i början av 00-talet och släppte 24e februari sitt nya album “Nu är jag ett as”. Sångaren Johan Borgert har en förmåga att få en att lyssna på de fantastiskt vardagsrealistiska texterna om t.ex. arbetsångest, kärlek och krogragg.

Idol 2010 – Malmö
Malmö Arena
Fredag
(Konsert/Show)

Image of Idol 2010 - Malmö 

Ett tydligt bevis på att Idol fortsätter att bli allt större år efter år kom efter vårens auditionturné som överträffade alla förväntningar. Med totalt 13 000 personer i kön slogs rekord från tidigare år på samtliga platser som Idol besökte.

Programledaren Peter Jihde och juryn med Laila Bagge Wahlgren, Andreas Carlsson och Anders Bagge har siktet inställt på Sveriges nästa Idol.
Den stora finalen avgörs i Globen den 10 december med all den spänning vi är bortskämda med från tidigare år.

Dagens Aktiviteter:

 

 

Stockholm

www.whatsgoing.com in NRJs morning radio show “Knappen & Hakim”
Hours: 08:30 – 09:00
Mary Kelly
Hours: 10:00 – 18:00
Fotomässan
Hours: 10:00 – 18:00
Terrakottaarmén “Terracotta army ”
Hours: 10:00 – 20:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Young Art – For A Good Cause
Hours: 11:00 – 18:00
Härskarkonst
Hours: 11:00 – 18:00
Stockholm International Horse Show 2010
Hours: 11:00 – 14:00
Bernadotter i svart och vitt
Hours: 11:00 – 17:00
Wallmans Christmas Show
Hours: 11:30 – 14:30
Devil
Hours: 12:00 – 00:00
Photo Exhibition – My pictures of Normandie 2008 – 2010
Hours: 12:00 – 18:00
Fyra år till
Hours: 12:00 – 00:00
glasARTat
Hours: 12:00 – 17:00
Klara Soppteater
Hours: 12:00 – 14:00
Stockholms Filmfestival
Hours: 12:00 – 00:00
IN FRAMES, Niklas Eneblom, Maria Nordin, Ulf Lundin
Hours: 12:00 – 17:00
SUSANN WALLANDER
Hours: 12:00 – 16:00
Biutiful
Hours: 12:00 – 00:00
SWEDISH BURLESQUE PHOTO WORKS
Hours: 12:00 – 18:00
Mawdo’s Streetwear & Dj Black Moose
Hours: 15:00 – 19:00
Stockholm International Horse Show 2010
Hours: 15:00 – 18:00
Salary Weekend at Melanders Dalagatan
Hours: 16:00 – 01:00
|Housebrokers | Lundalov
Hours: 16:30 – 01:00
Thank God It’s Fridaymys at The Richard Juhlin Champagne Club
Hours: 17:00 – 01:00
PONTUS WEEKENDS
Hours: 17:00 – 01:00
We Will Rock You
Hours: 17:00 – 20:00
DJ Sessions at Light Bar&Lounge
Hours: 17:00 – 01:00
GOLD EVENING with Damon Zurawski
Hours: 18:00 – 01:00
FIGHT NIGHT GULAN (Rap Battle Instore)
Hours: 18:00 – 22:00
Rut & Ragnar
Hours: 18:00 – 20:00
Den lilla sjöjungfrun
Hours: 18:00 – 20:00
Aniara
Hours: 18:00 – 21:00
Golden Hits goes 70s
Hours: 18:30 – 22:30
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
WALLMANS LIVINGROOM
Hours: 18:45 – 23:15
Peter Carlsson & Blå Grodorna – A sixteen years jubilee
Hours: 19:00 – 21:30
NEMIS
Hours: 19:00 – 00:00
Harold Birch, food from Siberia and the new all-star house club
Hours: 19:00 – 03:00
Mormors svarta ögon
Hours: 19:00 – 20:30
Opera Christmas show
Hours: 19:00 – 21:00
Sex roller söker en författare
Hours: 19:00 – 21:00
Niklas Strömstedt – 30 years in loves duty
Hours: 19:00 – 22:00
Klaras Lounge
Hours: 19:00 – 01:00
Schlagerbaren goes 80’s
Hours: 19:00 – 22:20
Wallmans Dinnershow – Thank you for the music
Hours: 19:00 – 23:30
Darwins kapten
Hours: 19:00 – 21:20
En handelsresandes död
Hours: 19:00 – 21:00
Stockholm International Horse Show 2010
Hours: 19:00 – 22:00
En sommardag
Hours: 19:30 – 21:00
New Gary Burton Quartet
Hours: 19:30 – 21:00
Maria Lundqvist – Blottad
Hours: 19:30 – 21:50
Sugar- I hetaste laget
Hours: 19:30 – 21:00
The Dancing dervishes in Stockholm
Hours: 19:30 – 21:30
Andrea Chénier
Hours: 19:30 – 22:00
MOZART
Hours: 19:30 – 21:40
Charleys tant
Hours: 19:30 – 21:00
Ugglas Revy
Hours: 19:30 – 21:00
27Club
Hours: 19:30 – 21:50
LOVE DEATH. CHAPTER 3: 2 HOT – JAM CITY & FOREST
Hours: 20:00 – 01:00
Pirates Of Festen | DJ Challenge
Hours: 20:00 – 03:00
Venus i päls
Hours: 20:00 – 22:00
OSKAR LINNROS
Hours: 20:00 – 22:00
Jonas Kullhammar Quartet
Hours: 20:00 – 22:00
BREATHLESS feat Shelley & Filippa (RED)
Hours: 20:00 – 01:00
STOCKHOLMS TROPICAL NIGHTS, WITH AFRO BEATS & DANCEHALL
Hours: 20:30 – 03:00
ROFFES RAVE W/ AXEL.H & DAVID.W 4 EVER
Hours: 21:00 – 01:00
DJ Evil
Hours: 21:00 – 01:00
FIREBALL WEEKEND! – CARLI – #13
Hours: 21:00 – 03:00
I Blame Coco
Hours: 21:00 – 03:00
Imperial State Electric, Jesse Malin & The St. Marks Social & Bruket
Hours: 21:00 – 01:00
Bambaata Bambaata
Hours: 21:00 – 01:00
First Advent goes Metro
Hours: 21:00 – 03:00
We Will Rock You
Hours: 21:00 – 00:00
Clandestino – Viernes y Sábados – Salsa Tropical
Hours: 21:00 – 04:00
Bar Brasil
Hours: 21:00 – 02:00
Party @ Lobbyn, Friday: Dimitri Vangelis, Saturday: Fred Loving
Hours: 21:00 – 02:00
Studio Barnhus / Lundström & Kocksgatan!
Hours: 21:00 – 00:00
Vinter R.E.A
Hours: 21:30 – 23:10
Nick Power (The Coral) & The Early Days Live!@Bangers n Mash
Hours: 22:00 – 03:00
THE BEDROOM: TREY SONGZ VS. USHER!
Hours: 22:00 – 03:00
Let’s Party
Hours: 22:00 – 03:00
Kisses & MF/MB/
Hours: 22:00 – 01:00
Laroy goes Alex Rosta, Baby J & Christian Markborn
Hours: 22:00 – 03:00
One Thousand and One Nights
Hours: 22:00 – 03:00
All Out Dubstep 3years pres: Kryptic Minds (UK), Chef (UK), & more
Hours: 22:00 – 04:00
MOVIDA CORONA SWEDEN FINAL
Hours: 22:00 – 01:00
RAW comedy club
Hours: 22:00 – 00:00
Suite d’Amour
Hours: 22:00 – 02:00
Salary Friday at PRIVILEGE NIGHTCLUB
Hours: 22:00 – 03:00
Trinity Sound System 17th year in the Dancehall business
Hours: 22:00 – 03:00
Nightclub ENTOURAGE | salary Friday| PIER POROPAT
Hours: 22:00 – 03:00
SNAP!IVAL / 5 LIVEBAND / 6 DJs
Hours: 22:00 – 04:00
Supermercado – Santiago Naura & Esteban Nuñez
Hours: 22:00 – 03:00
NYPE FT NEXT DJ’S
Hours: 22:00 – 03:00
SIMONETZ
Hours: 23:00 – 04:30
RAJNAI & S PARTY
Hours: 23:00 – 02:00
LOBBY NIGHTCLUB Goes Jonathan Miranda & DJ Moneytrain
Hours: 23:00 – 05:00
2.35:1 WITH THE QUANTUM MECHANICS & DIRT CREW-MISS NINE i 2an
Hours: 23:00 – 04:30
Etage Sthlm: Revival
Hours: 23:00 – 03:00
JOX with UMYO & DJ INTERNET ft HASAN RAMIC!
Hours: 23:00 – 03:00
C/o Fäsching
Hours: 23:30 – 03:00
The Battle of Stockholm’s best 90’s club advances
Hours: 23:59 – 05:00
IMAN GILANI – DJ BATTLE !
Hours: 23:59 – 03:00

 

Gothenburg

www.whatsgoing.com in NRJs morning radio show “Knappen & Hakim”
Hours: 08:30 – 09:00
Medeas barn
Hours: 10:00 – 11:15
REMBRANDT: RIDDARENS ÅTERKOMST
Hours: 11:00 – 18:00
DRÖMBOK
Hours: 11:00 – 17:00
Ivan Ivarson
Hours: 11:00 – 17:00
Fyra år till
Hours: 12:00 – 00:00
Natalia Kamia
Hours: 12:00 – 16:00
Linus Strandberg
Hours: 12:00 – 16:00
Joachim Carlsson – Plats, byta plats
Hours: 12:00 – 16:00
Mannen i båten
Hours: 12:00 – 14:00
Biutiful
Hours: 12:00 – 00:00
Devil
Hours: 12:00 – 00:00
Kimono Fusion
Hours: 12:00 – 17:00
Cock
Hours: 13:30 – 15:00
DJ TAPESH
Hours: 18:00 – 04:00
Eastpak Antidot Tour 2010
Hours: 18:00 – 00:30
Gothenburg Symphony Orchestra with Geraldine McGreevy & Gustavo Dudamel
Hours: 18:00 – 20:00
Cock
Hours: 18:30 – 20:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
Kött
Hours: 19:00 – 20:15
The Big Bang Show
Hours: 19:00 – 23:00
KARIN HAMMAR QUARTET
Hours: 19:00 – 00:00
CHRISTMAS CONCERT with ANDERS EKBORG
Hours: 19:00 – 00:00
Den inbillningssjuke
Hours: 19:00 – 21:40
Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
Hours: 19:00 – 21:00
En mor till salu
Hours: 19:30 – 22:00
C Eriksson MAX
Hours: 19:30 – 22:00
Sunset Boulevard
Hours: 19:30 – 22:30
Anna von Hausswolff
Hours: 20:00 – 22:00
Artizan Music’s Swedish Sessions
Hours: 20:00 – 02:30
GORILLI | Klubb Thugzday
Hours: 20:00 – 02:00
FÖRKVÄLL
Hours: 20:00 – 01:00
BALKAN BEAT PARTY
Hours: 21:00 – 02:00
Robert Gustafssons 25-years jubilee
Hours: 21:00 – 23:00
KUNGARNA AV TYLÖSAND
Hours: 21:00 – 04:00
THE KNOCKOUTS
Hours: 21:00 – 04:00
ONSTAGE
Hours: 21:00 – 00:00
SIMBA FRIDAYS OLD SCHOOL VS NEW SCHOOL DJ Breeze and Dj K. Sun
Hours: 22:00 – 03:00
MUMBO & Peroni pres. Andreas Foxx (Foxysound)
Hours: 22:00 – 02:00
Christoffer Andersson
Hours: 22:00 – 03:00
Bashment
Hours: 22:00 – 03:00
Rasmus Seebach | Natteravn
Hours: 22:00 – 05:00
NIVÅ FRIDAYS | PREMIERE RED ROOM
Hours: 22:00 – 04:00
MINI-GATE
Hours: 22:00 – 04:00
The Royal On Stage after party
Hours: 23:00 – 05:00
Coconut Water(round 2) Scrappy/SocaRevolution/Fatha Axxel(Axxionpack)
Hours: 23:00 – 04:00
DUNK Skudge
Hours: 23:59 – 04:00

 

Malmoe

www.whatsgoing.com in NRJs morning radio show “Knappen & Hakim”
Hours: 08:30 – 09:00
Beyond the Sea
Hours: 10:00 – 16:00
SPEKTAKULÄRA TIDER
Hours: 11:00 – 18:00
ABSTRACT POSSIBLE
Hours: 11:00 – 17:00
Alice Neel
Hours: 11:00 – 18:00
Biutiful
Hours: 12:00 – 00:00
Devil
Hours: 12:00 – 00:00
Fyra år till
Hours: 12:00 – 00:00
Birgitte Söndergaard
Hours: 12:00 – 18:00
SLEEPING VILLAGE by RAGNAR PERSSON
Hours: 14:00 – 17:00
Afterwork @ Retro
Hours: 16:00 – 20:00
A Merry Little Show
Hours: 18:00 – 21:00
SPIDERS & DEMON’S CLAWS (CAN) @ HIGH FIVE
Hours: 19:00 – 03:00
ANNA LENA BRUNDIN & LILL-MARIT BUGGE – COOL ÅTERKOMSTEN
Hours: 19:00 – 21:00
Johnossi
Hours: 19:00 – 23:00
Kärlek och pengar
Hours: 19:00 – 20:40
Det är nu det Nya
Hours: 19:00 – 21:00
Hasse Anderssons Jukebox – Christmas Show
Hours: 19:00 – 21:00
Parken (SE) LIVE – Support: Johan Borgert & Holy Madre (SE)
Hours: 19:00 – 23:00
Ingvar! A fairytale about furniture’s
Hours: 19:00 – 21:00
Nijinsky
Hours: 19:00 – 20:30
Buckaroos
Hours: 19:00 – 00:00
Monty Python’s Spamalot
Hours: 19:30 – 21:30
BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA
Hours: 20:00 – 22:00
Idol 2010 – Malmö
Hours: 20:00 – 23:00
New Orleans Delight
Hours: 20:00 – 00:00
Variety evenings
Hours: 20:00 – 22:00
Releaseparty!! & Club!
Hours: 21:00 – 03:00
RENE HELL [us] & JONAS REINHARDT [us]
Hours: 21:00 – 04:00
Ryska posten
Hours: 21:00 – 03:00
Pour Les Pédés
Hours: 21:00 – 01:00
Är det… det här?
Hours: 21:00 – 22:00
Horns Up & The Scams
Hours: 22:00 – 02:00
Klubb Crossfade
Hours: 22:00 – 03:00
MUSIC PEOPLE – Hanna Ahh!, DJ EGO & Amanda Martinez
Hours: 23:00 – 03:00
KB Nightclub
Hours: 23:30 – 04:00
ONBEAT! ft. KHADER KHAN, JOEY MASSA & SEBASTIAN GEELS
Hours: 23:30 – 06:00
I ❤ Party – Every Friday
Hours: 23:30 – 03:00

 

Oslo

www.whatsgoing.com in NRJs morning radio show “Knappen & Hakim”
Hours: 08:30 – 09:00
Painting and Graphic
Hours: 10:00 – 16:00
Oslo Internasjonale Filmfestival
Hours: 12:00 – 00:00
Solberg Extreme Motorshow 2010
Hours: 14:30 – 20:00
Teskjekjerringas Julestrid
Hours: 17:00 – 17:50
Den hemmelege hagen
Hours: 17:00 – 19:00
The Nutcracker
Hours: 18:00 – 20:00
Kåre, Linn with Christian Skolmen
Hours: 18:30 – 20:30
Wallmans Dinnershow
Hours: 18:55 – 22:55
Hans Morten Hansen – Is This It?
Hours: 19:00 – 20:15
Det Eviga Leendet
Hours: 19:00 – 21:00
Inger Lise loves the 70s
Hours: 19:00 – 21:00
Julelatter 2010
Hours: 19:00 – 20:15
Herr Kolpert – Komilab nr.1
Hours: 19:30 – 21:30
Cabaret Blue
Hours: 19:30 – 23:00
TROLLBYEN
Hours: 19:30 – 21:30
Buddy Holly the Musical
Hours: 19:30 – 21:00
Galileo
Hours: 19:30 – 21:30
HELLBILLIES
Hours: 20:00 – 22:00
Next to normal
Hours: 20:00 – 21:25
The Concretes (SE)
Hours: 20:00 – 22:00
MEN DA MÅ DU HA
Hours: 20:00 – 22:00
Koèju Live Club Sessions
Hours: 21:00 – 03:00
SERENA MANEESH (N), MYRTLE SPHINX & STEN OVE TOFT
Hours: 21:00 – 01:00
METHOD MAN & REDMAN
Hours: 21:00 – 00:00
TOUCHDOWN: Fred Fades & Dirty Hans
Hours: 21:00 – 03:00
INGENTING
Hours: 21:00 – 00:00
Unntak & Regel
Hours: 21:00 – 23:00
Steinar Raknes: Tangos, ballads and more
Hours: 21:00 – 00:00
Julelatter 2010
Hours: 21:00 – 22:15
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Raske Menn – Show 2 & 3
Hours: 21:30 – 00:00
GammalGrass
Hours: 22:00 – 00:00
Dj Haugenial
Hours: 22:00 – 03:00
Klubb: Hot Spot
Hours: 22:00 – 03:00
GRUNERLØKKA ALTERNATIVES FEST 2010
Hours: 22:00 – 03:00
Sound of the ’70s
Hours: 23:00 – 03:00
Marque Aurel, Philly / Miami, Dj Nico, Dj Sandra Vinkler
Hours: 23:00 – 05:00
Grand Opening: Buddha Lounge Bar ID:18. With Dr Bombay
Hours: 23:00 – 03:30
In Confesso
Hours: 23:00 – 01:00

 

Copenhagen

www.whatsgoing.com in NRJs morning radio show “Knappen & Hakim”
Hours: 08:30 – 09:00
Christian Lemmerz: Largo
Hours: 10:00 – 17:00
Bob Dylan. The Brazil Series
Hours: 10:00 – 17:00
Pablo Picasso
Hours: 10:00 – 17:00
WALTON FORD
Hours: 11:00 – 22:00
ANSELM KIEFER
Hours: 11:00 – 22:00
Mamma Mia
Hours: 16:30 – 18:30
WALLMANS CIRKUSBYGNINGEN
Hours: 18:30 – 23:00
Rune Klan | det blå show
Hours: 19:00 – 21:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 21:00
Oh My Goth
Hours: 19:30 – 21:00
Beethoven and Mahlers 4.
Hours: 19:30 – 00:00
Tornerose
Hours: 19:30 – 21:45
Bo Kaspers Orkester
Hours: 20:00 – 22:00
Benny Green – Ulf Wakenius Special Quatet
Hours: 20:00 – 00:00
Jeppe of the Hill
Hours: 20:00 – 22:00
You Say Party (CAN)
Hours: 20:00 – 01:00
Kirsten, Ghita & Stig
Hours: 20:00 – 22:00
Denmark’s new jazz stars
Hours: 20:00 – 00:00
KIM LARSEN & KJUKKEN
Hours: 20:00 – 00:00
Taras, Mom’s a Mannequin, A Job & The Frances Desire
Hours: 20:00 – 00:00
MEDEALAND
Hours: 20:00 – 22:00
SØS FENGER & Trio
Hours: 21:00 – 00:00
Rune Klan | det blå show
Hours: 21:00 – 23:00
Marcos Valle (BRA)
Hours: 21:00 – 00:00
Mamma Mia
Hours: 21:00 – 23:00
MOONCHILD (IRON MAIDEN JAM)
Hours: 21:00 – 00:00
WOMEN (CAN) & DD/MM/YYYY (CAN)
Hours: 21:00 – 00:00
Tue West & Support: Caroline Castell
Hours: 21:00 – 00:00
Pink Floyd Project
Hours: 21:00 – 00:00
Søren Huss
Hours: 21:00 – 00:00
LP Simonsen & the Groovemasters
Hours: 22:00 – 00:00
Le Social: Jamie xx
Hours: 23:00 – 04:00
HEAT
Hours: 23:00 – 03:00
Klub Mahala
Hours: 23:00 – 05:00
SORT
Hours: 23:30 – 05:30

Leave a comment