The 12th of May in Swedish

—————————–
STOCKHOLM
—————————–
Diplomkonsert med musik av Britten och Larsson (Klassiskt)
Konserthuset
Onsdag

Diplomkonserterna, men unga solister som avslutar sin långa utbildning, har varit en tradition i Konserthuset sedan decennier. Det handlar om utmärkta tillfällen att stifta närmare bekantskap med framtidens musiker.

En del av dem blir solister i den stenhårda konsertvärlden, några kommer kanske att ta plats i orkestrar i Sverige och utomlands, andra kommer att föredra att arbeta som frilansmusiker i många olika sammanhang.
Spännande musikermöten alltså, och inte minst spännande musik: Brittens cellokonsert hör till de älskade i 1900-talsrepertoaren, och Lars-Erik Larssons underbara violinkonsert hör definitivt till de alltför försummade i sin genre och är väl värd att återhöra!

—————————–
Fair Erotica (Mässa)
Gamla Tryckeriet Alvik
Onsdag

Det här händer på Fair Erotica Stockholm:
 
Onsdag: Svenska manliga och kvinnliga strippeliten uppträder.
Torsdag: Tjejkväll med The Chippendales mellan 18:00 – 22.00. Efter 22.00 är alla killar välkomna och Svenska tjejeliten går upp på scen.
Fredag: Chippendales, Natalie, Nikky, svenska tjejeliten och rockbandet Saturday Nights Strike uppträder.
Lördag: Chippendales, Natalie, Nikky, svenska tjejeliten och rockbandet Saturday Nights Strike uppträder.

—————————–
Gengångare (Teater)
Stockholms Stadsteater
Onsdag

Helene Alving är förväntansfull.
Hennes son Osvald är på väg hem från Paris för första gången på två
år. I morgon ska de tillsammans inviga det barnhem som Helene låtit bygga som äreminne över sin bortgångne man, bygdens välgörare. Oklanderlig och kärleksfull – i omvärldens ögon.
Inte i Helenes.

—————————–
Anna von Hausswolff (Konsert)
Södra Teatern
Onsdag

Alla som hör Anna von Hausswolff stannar upp, lyssnar, blir berörda. Hennes röst definierar uttrycksfullhet. Ibland smeker den medhårs, ibland ryter den upp en storm; alltid tar den plats i ditt hjärta. Perfekt kombinerar den kunnande med rå känsla, realism med romantik. Vill du jämföra den med något konkret? Avlägg besök till naturens mest spektakulära vyer – Angelfallen, exempelvis – eller hälsa på i änglakören där Joan As Police Woman och Antony Hegarty tar ton.

—————————–
BAREFOOT PROPERTY & XXLMILLS (Konsert)
Fasching
Onsdag

Den geniförklarade soul- och operasångaren Anthony Mills och producenten 35bag skapade tillsammans Barefoot Property när Fifa behövde afrobeatmusik till sitt senaste fotbollsspel. Musiken passar dock bättre på dansgolvet än i tv-spelssoffan och efter flera omtalade konserter har gruppens tydliga mission blivit att sätta rumpor i brand och höfter i trans med sin oemotståndliga afrofunk. Kvällen kommer att inledas med en konstvernissage signerad Anthony Mills och avslutas med ett DJ-set av DJ Large.

—————————–
DEADMAU5 (Konsert)
Berns
Onsdag

Efter mycket planering är det äntligen klart och vi kan mycket stolt presentera Deadmau5s enda spelning i Sverige 2010! Deadmau5 säljer slut gig över hela världen på nolltid och det är få som missat hans framfart. En stark uppmaning är att du köper din biljett i tid. Mer information om kvällen och övrig line-up kommer inom kort. Det ryktas även om en suprise guest!

—————————–
Loca Sessions, White Room & Magenta bjuder på årets hetaste Dj-Line Up! (Club)
Onsdag

Nu startar Loca Sessions vår- och sommarturné.

Med ett turnéschema som sträcker sig till 24 städer i Sverige är vi extra stolta att få arrangera premiären för hela turnén på Magenta & White Room, onsdagen den 12 Maj (röd dag och ledigt på torsdagen).

Ingen kan nog glömma en av förra sommarens bästa fester på F12. Loca Sessions 12 timmars fest och i år blir den hos oss och håller på i hela sju bubblande timmar. Kvällen till ära har vi öppet mellan White & Magenta och vi hoppas på en magisk kväll. Vi slår upp dörrarna redan kl 22.00 och stänger som vanligt kl 05.00.

DJ line-upen är som vanligt en av de starkaste man kan ha av svenska DJs. Vi presenterar inga mindre än:

STONEBRIDGE
http://www.myspace.com/stoneyboystonebridge
ALBIN MYERS
http://www.myspace.com/albinmyers
JONAS SÄLLBERG
http://www.myspace.com/jonassellberg
DARWIN & BACKWALL
http://www.myspace.com/darwinbackwall
DON TOMASO
http://www.dontomaso.com
ALEX LEWERENTZ
http://www.alexlewerentz.com
EDDY CABRERA
http://www.myspace.com/eddycabrera
DANIEL PEREAUX
http://www.myspace.com/danielpereaux
LUNDE BROS
http://www.myspace.com/lundebros
& THE WHITE ROOM ALL STARS

Preliminära tider Magenta
22.00-22.45 Lunde Bros.
22.45-23.30 Daniel Pereaux
23.30-00.15 Eddy Cabrera
00.15-01.00 Darwin & Backwall
01.00-01.45 DonTomaso & Alex Lewerentz
01.45-03.30 Stonebridge
03.30-05.00 Albin Myers & Jonas Sellberg

Preliminära Djs White Room
Alle Tabrizi
Jonas Lichter
Alex Rosta

—————————–
Onsdag på Grodan Sergel! (Club)

ONSDAG EXTRA ÖPPET PÅ GRODAN SERGEL! 🙂 !!!!!!!!!

Grodan Sergel Nattklubb, Stockholms största femställe!
-Vi har samlat det bästa från alla världens hörn! Ett noga framtaget nattklubbskoncept med influenser från hela världen.

Mitt i Stockholm citys hjärta ligger Grodan Sergel, som är stans nyaste och fräschaste tillskott i nattklubbsvärlden.

Grodan Sergel huserar inte bara en av Stockholms största lokaler men också en av de mest unika, där nattklubbsdelen är byggt kring ett galleri. På kvällen förvandlas detta galleri till något utöver det där en fet ljusrigg lyser upp en fantastisk miljö. Grodan Sergel är det perfekta alternativet för Dig som är trött på att festa i mörka och trånga källarlokaler med lågt i tak och dålig luft!

På det stora dansgolvet spelas den senaste housemusiken medan det vankas FEVER-stämning på det lilla dansgolvet där det bästa från 80 och 90 tal samt Eurovision spelas. För de mer kräsna gästerna finns även våra VIP-bord som kan bokas och där ni redan vid entrén till vår nattklubb blir väl omhändertagna.

ONSDAG EXTRA ÖPPET PÅ GRODAN SERGEL!

—————————–

—————————–
GÖTEBORG
—————————–

—————————–
HBT-Festivalen 2010
Göteborg
Onsdag

HBT-Festivalen är en unik konst- och kulturfestival som lyfter upp normkritik och hbt-personers livssituation i en konst- och kulturkontext. Festivalens målgrupp är alla i Göteborg och Västra Sverige, oavsett etnicitet, sexuell läggning, könsidentitet, funktionalitet och religiös åskådning. Festivalen riktar sig specifikt till alla de personer och organisationer som känner sig delaktiga i och respekterar den kultur som har sina rötter i homosexuellas, bisexuellas och transpersoners liv.

—————————–
Summer Madness Premiere @KONTiKi (Club)
Onsdag

“Summer Madness” Göteborgs nya Onsdags Klubb.
Vi bjuder på skön underhållning i soulen och funkens anda.
Neosoul, southern soul, r’n’b, hiphop, funk och soulful house för att försöka vara lite med specifik.

Så för alla er som är sugna på ett riktigt funky party ta er till Summer Madness och Kontiki Onsdag 12 MAJ.
It makes your butt move!

—————————–
Club Sandunga vol:3 (Club)
Stars N Bars
Onsdag

Dembow Music Presents: Club Sandunga Vol:3

Säsongavslutning!

Dj Camilton n Infiniti spelar denna kväll, Danchall, Reggaeton, Hip hop och Rnb m.m, heta rytmer från de exotiska länderna.

Fri Entré till 23:00 därefter 60kr för gäslista maila på inboxen, eller skriv på wallen. Listan gäller till 24:00

—————————–
PIMP’S AND HOE’S NIGHT @ KARISMA (Club)
Onsdag

På onsdag den 12/5 är det PIMP’S AND HOE’S NIGHT på Karisma.
Kom utklädd antingen som PIMP eller Hoe. Tänk Guldsmycken, pälsar rockar och hattar som PIMP. Som PIMP är det Cognac eller Champagne som ska drickas! Som hoe tänk snygg och sexigt för det finns inget som heter slampigt ikväll!

Det finns inga undanflykter såsom skola, bakfylla eller övriga planer eftersom alla är lediga den 13 maj (Kristi himmelfärdsdagen).

Kvällen kommer börja på övervåningen med hip-hop blandat med house så vi får en härlig blandad stämning som levereras av göteborgs enligt oss bästa DJ-line up: (efter klockan 01:00 på nedervåningen)

Mikael Sjöström
Abello
Slim Jim
Tobbe Wåhlstedt
Axloh
Jack Millon

—————————–
Level @ Nivå | AN21, JOHAN WEDEL & MIKAEL WEERMETS (Club)
Onsdag

-AN21-

Efter en hektisk start på året med ett fullspäckat schema har äntligen AN21 kommit hem till Sverige för en kort visit.

AN21 har haft ett väldigt händelserikt år och mer väntar, med support från bland annat Tiesto, David Guetta och Swedish House Mafia, Eric Morillo m.f på hans låtar Gama, Swedish beauty och hans remix av Prodigy – Smack my bitch up som spelas konstant bland de största dj:s världen over.

AN21 har tillsammans med storebror Steve Angello satt sig i studion och det resulterade i två låt släpp förra året ”Flonk” och ”Valodja” som fick utmärkelsen “the essential new tune of the week” av Pete Tong i hans radioshow på radio1.

Flera låtar väntar bröderna mellan som redan har låten Swing & Swosh på gång och har fått stor uppmärksamhet av bland annat Pete Tong. Även en remix för Gorillaz väntas även komma under året som redan har fått stor uppmärksamhet.

Framtiden ser väldigt ljus ut för AN21 som redan har blivit bokat på ett flertal stora festivaler så som Global Gathering, Creamfields, Mysteryland, Tomorrowland, Love Festival samt blivit inbjuden att spela tillsammans med Swedish House Mafia under deras resident kvällar på Pacha Ibiza ett flertal kvällar den här sommaren.

—————————–
Gimmick ” Euro-Rock-Metal-Avantgarde” (Konsert)
Henriksberg “Terrassen”
Onsdag

Gimmick denna afton presenterar:
“EURO-ROCK-METAL-AVANTGARDE”:
På scen:
Escape The Day
Junction Skies (Inställt)
Timecry
Zabaione

—————————–
David Batra/ Lasse Karlsson (Stand-up)
Ruby Restaurant
Onsdag

Våra Stand up-kvällar börjar med middagssittning kl. 19.00 och kl. 21.00 är det showtime. Du väljer själv om du vill göra det till en helkväll och njuta någon av våra menyer eller om du nöjer dig med att underhållas av våra fantastiska komiker.

—————————–
DJ NEXUS & ROUGH LYNX @ JAMROCK 12 MAY !!! (Club)
RiORiO
Onsdag

På torsdag är det röd dag därför har vi bestämt oss för att köra ett XTRA insatt Jamrock nu på onsdag 12 Maj !!

Dj Nexus – Passa Passa Crew (Germany)

Rough Lynx – Westcoast Champions 2 år i rad (Gbg)

RIORIO
23.00-04.00
100kr
18år

—————————–

—————————–
MALMÖ
—————————–

—————————–
SHEHERAZADE (Klassiskt)
Konserthuset
Onsdag

Sagan om Tusen och en natt har fått en spännande fortsättning och ett nytt slut. Rörsjöskolans elever berättar i ord och bild och MSO spelar Rimskij-Korsakovs musik

—————————–
Warriors – Come Out to Play – Collabo Queens vs Discobelle (Club)
Debaser
Onsdag

Collabo Queens! Malmös mest ökända, Rowdy, energispridande, Djduo som OBZ! Dont give a fuck! Känner ni inte dom så har ni säkert hört talas om dom, genom andra som antagligen hatar eller älskar dom!

Vi är väldigt glada och stolta att få presentera:
Irika & Johanna Vs. Discobelle Dj´s

Behöver dom någon närmare introduktion??
1. En av dom största Musikbloggarna i världen
2. Fyra ödmjuka killar
3. Som älskar Musik
4. Nyligen startat skivbolag
5. Lägger ödmjukheten på hyllan den 12 Maj
6. http://www.discobelle.net/

—————————–
Wednesday at Babel – Club Premiere – FOREVERNEVERMORE (Club)
Onsdag

I sommar händer det! Din närmsta dansklubb ser dagens ljus. Det vill vi fira redan nu. Men, hur? Vad är det vi vill uppleva när vi går på klubb? Är det inte att träffa dina finaste vänner och att röra dig till den mest dansanta musiken? Det är väl därför vi trycker in oss på klubbar varje helg, i hopp om att dela kärlek och utlösa endorfinkickar. Det är vad vi vill förmedla med vår klubb: kärlek och gemenskap.Vi spelar det ni vill höra, ni dansar och njuter hämningslöst — inte så mycket svårare än så.

—————————–
EeK-A-Mouse Live 12th May @ KB (Club/Konsert)
Onsdag

Reggaeveteranen EEK-A-MOUSE till KB 12 maj

Hans album Eek-A-Nomics, från år 1988, etablerade honom hos den internationella publiken, club hiten “The Freak” föddes och han blev signad till skivbolaget Island Records år 1989. Han återtog sedan tronen med albumet “U-Neek” år 1991, som spann vidare på den rock-orienterade stilen bland annat med en cover-version av Led Zed Zeppelins “D´Yer Maker” och hit singeln “You Are The One I Need”.

Eek A Mouse var gästsångare på alternative metal bandet P.O.D,’s album Satellite. Han lånade ut sin säregna röst till rock-reggae låten “Ridiculous”. Han kan också höras på California baserade ska-punk bandet OPM’s album “For Them Asses”, en blandning av hip hop, rock och pop med laid-back reggae på låten “Perfect day.”

Med sin unika stil är han en av föregångarna för singjay-stilen. Eek A Mouses använder ett komp som inte är digital dancehall och inte heller en toasters rytm lånad från någon annan låt. Han är fullkomligt unik, vilket är svårt att säga om någon annan artist inom vilken genre som helst. Eek A Mouses stil är helt enkelt underhållande att lyssna till, som i den underbart lekfulla “Peeni Walli” eller hiten “Wa-Do-Dem”. http://www.myspace.com/officialeekamouse www.reggaewarriors.com

Efter konsert: nattklubb med Malmös finest ; Dj Jesaja (Kärleksklubben) + Easy Boy & Gada.

Reggae,Dancehall, hiphop,Funk Soul & R’n’B

Vinylbaren: Dj Jesus spelar Salsa, Socca, Reggaeton

—————————–
KAMCHATKA & FUZZ MANTA @ Groove Eve (Konsert)
Bodoni
Onsdag

KAMCHATKA (Varberg) och FUZZ MANTA (Köpenhamn) besöker Bodoni!

Senast KAMCHATKA besökte Malmö var det som support för CLUTCH på KB i november. Den ynka stunden powertrion fick på scen lämnade oss onekligen törstande efter deras klassiska och jamfyllda hårda rock.
http://www.myspace.com/kamchatkasweden

Efter att ha släppt ett fantastiskt debutalbum i 2009 tar de sig an 2010 med stor hunger! Med en uppdaterad lineup och ett tydligare fokus på 70-tals osande bredbent hård rock gästar FUZZ MANTA Sverige och Bodoni (baby!).
http://www.myspace.com/fuzzmanta

—————————–

GÖTEBORG

HBT-Festivalen 2010
Hours: 10:00 – 00:00
MODERNA AVDELNINGEN
Hours: 11:00 – 18:00
REMBRANDT: RIDDARENS ÅTERKOMST
Hours: 11:00 – 18:00
RENÄSSANSER
Hours: 11:00 – 18:00
TOBIAS BERNSTRUP – ALMOST HUMAN
Hours: 11:00 – 18:00
Utanför, strax intill!
Hours: 12:00 – 16:00
Nöjesguiden, Adore Music & Summer Madness @ Kontiki
Hours: 17:00 – 02:00
SVENSKA SOLISTPRISET
Hours: 18:00 – 20:00
Sinne “Sense”
Hours: 18:30 – 20:15
Carmen
Hours: 19:00 – 21:15
Orestien
Hours: 19:00 – 22:00
Blackbird
Hours: 19:00 – 20:30
Hantverkarna
Hours: 19:00 – 21:30
Oakleys Gourmet and Variete
Hours: 19:00 – 01:00
Metamorfos
Hours: 19:30 – 21:30
The Last Five Years
Hours: 19:30 – 21:30
GLOBALLY CHALLENGED
Hours: 20:00 – 22:00
BLUES I HÄNGMATTAN
Hours: 20:00 – 22:00
Gimmick ” Euro-Rock-Metal-Avantgarde”
Hours: 20:00 – 02:00
UGGLAS REVY
Hours: 20:30 – 23:00
Summer Madness Premiere @KONTiKi
Hours: 21:00 – 02:00
David Batra/ Lasse Karlsson
Hours: 21:00 – 23:00
WEDNESDAY @ BLISS love JUNGEL JAZZ
Hours: 21:00 – 02:00
WOODY WEST VARDAGSKLUBB! LIVE: DUNDERTÅGET (STHLM)
Hours: 21:00 – 02:00
Level @ Nivå | AN21, JOHAN WEDEL & MIKAEL WEERMETS
Hours: 22:00 – 05:00
PIMP’S AND HOE’S NIGHT @ KARISMA
Hours: 22:00 – 05:00
Opening ceremony of PUSH TERRASSEN
Hours: 22:00 – 02:00
ReMixed | Parken
Hours: 22:00 – 05:00
12th of May -Big Party& Premiere for outdoor seating
Hours: 22:00 – 04:00
60th year party | Karisma | – Sofia, Hanna & Johanna
Hours: 22:00 – 05:00
Club Sandunga vol:3
Hours: 22:00 – 03:00
DEKADENS | Peacock Dinner Club
Hours: 23:00 – 03:00
DJ NEXUS & ROUGH LYNX @ JAMROCK 12 MAY !!!
Hours: 23:20 – 04:20

MALMÖ

Pierre Leguillon
Hours: 11:00 – 18:00
ANNA MOLSKA
Hours: 11:00 – 17:00
SPEKTAKULÄRA TIDER
Hours: 11:00 – 18:00
Oscar Glemme, Andrea Marostegan, Daniel Montigny
Hours: 12:00 – 18:00
Måsen
Hours: 18:30 – 20:00
All we need is love
Hours: 19:00 – 21:30
SHEHERAZADE
Hours: 19:00 – 21:00
Popponny Live! – A popular talkshow IRL
Hours: 19:00 – 23:00
KAMCHATKA & FUZZ MANTA @ Groove Eve
Hours: 21:00 – 03:00
Warriors – Come Out to Play – Collabo Queens vs Discobelle
Hours: 22:00 – 03:00
CHILI LOUNGE
Hours: 22:30 – 03:00
Mini-Me @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 03:00
Wednesday at Babel – Club Premiere – FOREVERNEVERMORE
Hours: 23:00 – 03:00
EeK-A-Mouse Live 12th May @ KB
Hours: 23:00 – 04:00

STOCKHOLM

Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Hjärtats beatbox
Hours: 10:00 – 12:00
Keren Cytter
Hours: 10:00 – 18:00
Till death do us part – A exhibition about love wishes
Hours: 11:00 – 18:00
Handgjort – paintings from Nationalmuseum
Hours: 11:00 – 17:00
Rubens & Van Dyck
Hours: 11:00 – 17:00
Kristin Rapp
Hours: 12:00 – 17:00
VÅRSALONG at Galleri Överkikaren
Hours: 12:00 – 16:00
Robin Hood
Hours: 12:00 – 00:00
Citizenship
Hours: 13:00 – 14:20
Inner courtyard premiere at UNDICI
Hours: 16:00 – 02:00
Wednesday @ L’angolo
Hours: 17:00 – 00:30
Golden Hits goes 70´s
Hours: 18:00 – 01:00
Wallmans Livingroom presents ABBA the Music
Hours: 18:00 – 23:00
MUSICMALL LAUNCH PARTY
Hours: 18:00 – 01:00
Lärare för livet (Teacher for life)
Hours: 18:00 – 20:20
Michael Kadaz
Hours: 18:00 – 22:00
Fair Erotica
Hours: 18:00 – 02:00
Norra brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
En familj
Hours: 19:00 – 20:30
POPPETS @ FRITZ’S CORNER
Hours: 19:00 – 02:00
Gengångare
Hours: 19:00 – 20:45
Hantverkarna
Hours: 19:00 – 21:30
Klubb Sin Wagon
Hours: 19:00 – 01:00
Rött och grönt
Hours: 19:00 – 21:10
Jerusalem 2010
Hours: 19:00 – 20:30
Diploma Concert with music by Britten and Larsson
Hours: 19:30 – 21:15
Tosca
Hours: 19:30 – 22:20
Syster Disel
Hours: 20:00 – 22:00
BAREFOOT PROPERTY & XXLMILLS
Hours: 20:00 – 22:00
Anna von Hausswolff
Hours: 20:00 – 22:00
fLiM @ Morfar Ginko
Hours: 21:00 – 01:00
STOCKHOLMSNATT
Hours: 21:00 – 00:00
Södra Bar: Bomullsklubben
Hours: 21:00 – 01:00
BIG LATINO NUGHT PARTY
Hours: 21:00 – 03:00
R.E.A
Hours: 21:30 – 23:00
DEADMAU5
Hours: 22:00 – 03:00
Fiesta Del Barrio-Cuba, Lily Hernandez y su Sonora Clásica …
Hours: 22:00 – 03:00
Monday Bar BLACK
Hours: 22:00 – 03:00
Loca Sessions, White Room & Magenta gives you the years best Dj-Line Up!
Hours: 22:00 – 05:00
STURECOMPAGNIET 309 THIS WEDNESDAY
Hours: 22:00 – 03:00
Sneek premiere for Café Operas outdoor seeting
Hours: 22:00 – 03:00
Week 19-Obaren: Emeleie Thorén, Alvaro, Ressle, Lordenzo among others..
Hours: 22:00 – 01:40
Ambas Änglar goes FULL MOON PARTY.. Wednesday, Friday & Saturday
Hours: 22:00 – 04:00
BEDROOM at VICTORIA
Hours: 22:00 – 03:00
The Livingroom by Collage
Hours: 22:00 – 03:00
Harem Nights Spring Party @ Le Bon Palais
Hours: 22:00 – 03:00
2.35:1 Wednesday
Hours: 23:00 – 03:00
Wednesday at Grodan Sergel!
Hours: 23:00 – 05:00
Premiere Wednesdays Gay As Hell
Hours: 23:00 – 03:00
Wally Lopez comes to Solidaritet
Hours: 23:00 – 05:00
TIGHT | SPY BAR
Hours: 23:59 – 05:00
Wednesday @ Rose
Hours: 23:59 – 04:00

Leave a comment